Το επιχείρημα αυτό το ακούω πολλές φορές, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάποιος μη χριστιανός δίνει τόσο μεγάλη σημασία στο αν προηγουμένως βαπτίστηκε ή όχι. Αν θέλει να ασπαστεί κάποια άλλη θρησκεία δηλαδή (κι ακόμη περισσότερο, αν δε θέλει να ασπαστεί καμία), το χριστιανικό βάπτισμα θα τον εμποδίσει;
Φυσικα και δε οχι! Αυτο ελλειπε.
Εδω σχολιασα τη θεση της θρησκειας στην ελληνικη κοινωνια (σχολειο-κρατος-οικογενεια), οχι οτι καποιος δε μπορει να αλλαξει επειδη "στιγματιστηκε" απο ενα βαφτισμα. Το κακο ειναι οτι ειτε θελει, ειτε οχι, το παιδι θα βαφτιστει, ασχετα αν το ολο θεμα ειναι τελειως τυπικο ή οχι γιαυτον/τη. Με παρεξηγησες.
ζουμε στην ελλαδα και δεν λεμε οτι πιστευουμε σε κανεναν παπα η σε κανεναν αρχιεπισκοπο!αυτοι ανθρωποι ειναι!στο θεο πιστευουμε!αν πιστευεις οτι επειδη ο παπας εκλεψε δεν υπαρχει θεος τοτε,,, που ζεις...
Οποτε αποδεικνυεται αυτο που ειπα περι εμπιστοσυνης. Πιθανοτατα και σε κοροιδευει με το θεμα της αυτοματης φωτιας απλα δε μπορεις να αποδειξεις κατι αλλο, τουλαχιστον εως τωρα.
Φυσικά και δεν θα έχει κόλλημα να σε κοροιδέψει. Το θέμα είναι ότι σε αυτό (με το Άγιο Φως) ΔΕΝ του δίνεται η ευκαιρία να σε κοροιδέψει.
Εισαι απολυτα σιγουρος. Εγω οχι. Οκ...
Θυμάσαι κάποτε που μιλήσα για "αισχρά επιχειρημάτα αυτών που δεν πιστεύουν" ; Εσύ με τη σειρά σου με δικαίωσες. Το επικροτώ και θα συνεχίσω να το επικροτώ όταν θα μου μιλάς για τον Κόπερφιλντ και θα ακούω (όχι από σένα) άτομα <15 να μην πιστεύουν στο θεό επειδή το λέει το συγκρότημα που ακούνε.
Το ποιός είναι πρόβατο φαίνετε.
Πολυ μεσαιωνικο μου κανει αυτο το "αισχρα επιχειρηματα αυτων που δε πιστευουν", σορυ κιολας... Κατι τετοια θα ακουγανε και οι μαγοι/επιστημονες της εποχης.
Μη πιανεσε απ τον Κοπερφιλντ, τυχαια τον λεω, ουτε μου αρεσει προσωπικα.
Ναι φαινετε το προβατο. Προβατο ειναι αυτος που θα πιστεψει επειδη το λεει η δασκαλα και ο ιερεας, προβατο ειναι και ο >15 που θα ακουει το χεβυ μεταλ ή οτι αλλο να τον παροτρυνει να μην πιστεψει.
Προβατο και ο ισλαμιστης, προβατο και ο χριστιανος. Τοσο διαολεμενα δυσκολο ειναι να γινει αντιληπτο; Ο καθενας ειναι προβατο σε αυτο που του πασαρεται. Η διαφορα ειναι αποκλειστικα στο ΠΩΣ και στο ΤΙ θα του δωθει.
Δεν ξέρω πως έγινε ο Ιρανός ισλαμιστής και δεν με ενδιαφέρει. Δεν γεννιέσαι Χριστιανός ούτε η βάφτιση σε κάνει. ΓΙΝΕΣΑΙ. Ψάχνεσαι, ερευνείς και καταλήγεις σε ένα συμπέρασμα. Όλο αυτό γίνεται ΜΕΣΑ ΣΟΥ και δεν στο επιβάλει κανένας ούτε σε αναγκάζουν. Αυτό για σένα λέγεται πλύση εγκεφάλου ;
Οπως χεστηκες πως εγινε ο αλλος κατι, ετσι χεστηκε και αυτος για σενα. Οπως νομιζει οτι εχεις "λαθος", ετσι νομιζεις και συ γιαυτον. Γιαυτο οι θρησκιες χωριζουν.
Οταν ολοι οι "πιστοι" ελληνες σχεδον ειναι χριστιανοι και ολοι οι ιρανοι ισλαμιστες τοτε πως διαολο μου λες οτι εχουν τοσο μεγαλη ελευθερια να διαλεξουν αφου κανεις δε παρεκτρεπεται απο το δογμα του;
Εκτος αν εσυ μελετησες πρωτα ολες τις θρησκειες και αποφασησες ανεπηρεαστος απο παντου πια θα ακολουθησεις οντας ενα κριτικο ον σε μια ωριμη ηλικια.
Αλλα τι λεω... μια εμαθες μονο.
Για αυτό μια ζωή θα λες/λέτε πράγματα που δεν στέκουν.
Ειπαμε, εσυ τα μελετησες και τα ξερεις. Εγω θα ρωτησω θεολογο.
γιατι να μην θεωρήσουμε οτι ο ειπωθηκε με την εννοια ''ειτε πιστευεις,ειτε οχι ,να ερευνας'' και οχι ''οτι να πιστευεις οτι σου πουνε'' ;;
Να το θεωρησουμε, γιατι οχι. Δε διαφωνω. Πιο σωστο μου φαινεται.
Το οτι επειδη πιστευω ειμαι βλακας και αυτος που δεν πιστευει ειναι ο εξυπνος το θεωρω τουλαχιστον ηλιθιο.
+1
Αλλα δε βλεπω το λογο που το αναφερεις. Μηπως καποιοι εχουν μυγες εδω μεσα;
Ή το καλύτερο όλων, το επιχείρημα ότι "η πορεία του κόσμου είναι τόσο κακή που αποκλείει την ύπαρξη θεού" (αλλά όταν είναι καλή, κάτι γίνεται...).
Μιας και με βαση το Θειο Λογο θα ερθει "το τελος του κοσμου" σε λιγο, δεν ειναι σωστο επιχειρημα οντως. Χαχαχαχαχα.
Ρε παλικάρι μου μήπως έπαιζες μπιζ στην ώρα των θρησκευτικών τόσα χρόνια; Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται να ισχυρίζεσαι τόσο ανυπόστατα πράγματα και να λες ότι ανέκαθεν τα διδάσκανε απανταχού της χώρας...
Σορυ, πηγα σε χωριο και δεν ηταν πρωτης ταξεως η θρησκευτικου. Δυστυχως αυτα μας λεγανε και ειμαι σιγουρος οτι δεν ειμαι ο μονος.
Απο τοτε ομως δεν ασχοληθηκα οπως ειπα, γιαυτο και δεν εμαθα το πραγματικο νοημα.
Μπορείς να μου πεις γιατί εσύ ξέφυγες ενώ εμείς είμαστε ακόμα παγιδευμένοι ; Θέλω να μου εξηγήσεις τι είναι αυτό που εμάς συνεχίζει να μας έχει σαν πρόβατα ενώ εσένα όχι.
Το γεγονος οτι αυτο σημβαινει απο τη στιγμη της γεννησης σου/μου ειναι το κατακρηταιο. Οχι η δικια σου επιλογη αργοτερα. Πρεπει να δεχτεις οτι ΠΟΛΛΟΙ ειναι αδυναμοι να ακολουθησουν εναν αλλο δρομο ή να απορριψουν αυτον που τους πασαρεται. Γιατι λοιπον να γινεται αυτο;
Θα συμφωνήσω με rchos7. Έχει γίνει της μόδας να δηλώνουν όλοι άθεοι. Άσε που αυτοί που πιστεύουν θεωρούνται πρόβατα (πόσες φορές είδες σε αυτό το τόπικ να επικρατεί αυτή η λογική ; ).
Εχετε κολλησει καποιοι.
Δεν ειναι μοδα. Ειναι επιλογη, ειναι και αυτη θρησκεια και μαλιστα η 3η πολυπληθεστερη (Irreligious/Agnostic/Atheist).
Κανεις δεν ειπε οτι καποιος παρασυρεται εδω μεσα, ετσι τουλαχιστον βλεπω εγω.
Κανεις δεν ειπε σε αλλον οτι κανει λαθος επιλογες.
Τελευταια φορα το γραφω και δε ξανασχολουμαι με τετοιο ποστ.
apkat:Γενικα η κουβεντα....ηταν μουσουλμανοι..
με απλα λογια, αυτο που λες.
@NBAer:
απλα εχεις κολλησει στον τιτλο του τοπικ, οι απαντησεις ειναι σε διαφορετικα θεματα. Φιλικα.