Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Κανονισμοι του ΝΒΑ στην Ευρωλιγκα. Ναι ή Οχι
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
vonzuchter
Καλημερα δεν ηξερα που να το βαλω το θεμα και το βαζω εδω. Ας το τοποθετησει καποιο αντιμινιστρονι σε πιο καταλληλο σημειο.

Εγινε μια συναντηση πριν λιγες μερες στο Λονδινο μεταξυ του αγαπημενου παιδιου του Στερν και διαδοχο του απο του χρονου νεου κομμισαριου του ΝΒΑ κυριου Ανταμ Σιλβερ , με τα αφεντικα της Ευρωλιγκας και αυτο που τελικα ολα δειχνουν οτι εχει ψιλοαποφασιστει ειναι οτι τελικα καποια στιγμη στο ΠΟΛΥ κοντινο μελλον οι κανονισμοι του μπασκετ θα "εννοποιηθουν" και το ΝΒΑ με τον υπολοιπο πλανητη θα εχει ιδιους κανονισμους με τους υπολοιπους (αν βεβαια πει το οκ και η FIBA). Ή για να ειμαστε πιο σωστοι οι υπολοιποι θα υιοθετησουν τους κανονισμους του ΝΒΑ για να γινει το αθλημα πιο θεαματικο κτλπ. Αυτο δε θα γινει βεβαια μπαμ και κατω αλλα θα ξεκινησει με καποιες αλλαγες στους κανονισμους τους δικους μας που ηδη εχουν προταθει στη fiba οπως ειπαν!! Για μενα αυτο ειναι αν οχι το θεμα της ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ σιγουρα το θεμα της χρονιας και παρατηρω οτι δεν εχει συζητηθει καθολου εδω μεσα. Προκειται για κοσμογονικη αλλαγη αν γινει. Συμφωνειτε? Διαφωνειτε? Ποσο θα αλλαξει το αθλημα που αγαπαμε απο κατι τετοιο? Οι διαφορες ειναι σαφεις και ασφαλως αυτο φαινεται και απο τα ματς που βλεπουμε στη τηλεοραση αλλα κυριως φαινεται απο τους Αμερικανους παικτες που δυσκολευονται να προσαρμοστουν στην Ευρωπη οταν ερχονται ενω αντιθετα οπως βλεπουμε τα τελευταια χρονια οι Ευρωπαιοι παικτες τα καταφερνουν πολυ καλυτερα στο ΝΒΑ ειδικα οι ψηλοι μας. Παντως και η το μπασκετη στην Ευρωπη εχει τη δικη του ομορφια. Κριμα να χαθει
vonzuchter
http://www.sport-fm.gr/article/653638

Αναλυτικά, οι αλλαγές που προτάθηκαν:

1. Το τζάμπολ επιστρέφει και θα κρίνει την κατοχή κάθε φορά που υπάρχει αμφιβολία για το ποιος την έχει (για παράδειγμα όταν υπάρχουν διαφορετικές αποφάσεις για την ίδια φάση από δύο διαιτητές, όταν η μπάλα κολλάει μεταξύ στεφάνης και ταμπλό κτλ.).

2. Τα γήπεδα θα είναι μεγαλύτερα σε μήκος και πλάτος, αν μπορεί αυτό να είναι εφικτό και οι σύλλογοι (τουλάχιστον οι περισσότεροι) δεν θα χρειαστεί ούτε καν να αλλάξουν γήπεδο για να το κάνουν αυτό. Φυσικά οι ομάδες που δεν πληρούν τα κριτήρια της Ευρωλίγκας για τα γήπεδα θα έχουν πρόβλημα.

3. Η γραμμή των τριών πόντων θα μεταφερθεί στα 7,25 μ. (όπως στο ΝΒΑ). Η απόσταση της από την πλάγια γραμμή θα πάει από τα 0,90 στα 1,02 μέτρα. Αυτός είναι ένας κανονισμός που θα είναι δύσκολο να τύχει καθολικής έγκρισης, αφού οι εθνικές λίγκες έχουν τους δικούς τους κανόνες και αυτοί δεν είναι απαραίτητα ίδιοι με αυτούς της Ευρωλίγκας.

4. Μετά από ένα επιθετικό ριμπάουντ το χρονόμετρο θα πηγαίνει στα 14” αντί στα 24” (κάτι που θα κάνει τα ματς πολύ πιο ενδιαφέροντα ειδικά στα τελευταία λεπτά).

5. Κάθε τεχνική ποινή θα δίνει στον αντίπαλο μια βολή και την κατοχή της μπάλας.

6. Το «μπόνους των βολών» θα αλλάξει εντελώς. Όταν το παιχνίδι φτάσει στο τελευταίο του δίλεπτο δύο ομαδικά φάουλ θα είναι αρκετά για να πάρει κάποιος το μπόνους (επομένως ξεχάστε τον αριθμό “5? και τη λογική των ομάδων που κρατάνε τα φάουλ για το τέλος).
Magnus92
QUOTE
Τι αλλάζει

- Μετά από επιθετικό ριμπάουντ, το χρονόμετρο δεν θα ανανεώνεται στα 24 δευτερόλεπτα, αλλά στα 14.

- Μετά από τεχνική ποινή, η ομάδα που την κερδίζει θα δικαιούται μία ελεύθερη βολή και επαναφορά της μπάλας από τα πλάγια.

- Εάν ένας παίκτης τιμωρηθεί με 2 τεχνικές ποινές, αποβάλλεται.

- Στα 2 τελευταία λεπτά ενός αγώνα, κάθε ομάδα δικαιούται 2 (και όχι 3 όπως ισχύει τώρα) τάιμ άουτ.

- Καθιερώνεται ο κανονισμός του ημικυκλίου, όπως στη Euroleague. Εάν ένας παίκτης πατάει στη γραμμή, θεωρείτια ότι βρίσκεται στο ημικύκλιο κι έχει πλεονέκτημα στο επιθετικό φάουλ.

Τι δεν αλλάζει

- Παραμένει το βελάκι αντί για την επαναφορά του τζάμπολ, αν και υπάρχει περίπτωση το τζάμπολ να χρησιμοποιείται στη Euroleague.

- Δεν μεγαλώνουν οι διαστάσεις των γηπέδων, για τεχνικούς λόγους.



Το γιατι πρεπει οπως και να 'χει να γινουμε ιδιοι με το ΝΒΑ, εγω δεν μπορω να το καταλαβω ολα αυτα τα χρονια...

Και πως να γινει αυτο το αθλημα τελικα προσιτο στο ευρυ κοινο, οταν καθε 2-3 χρονια αλλαζουν ριζικα οι κανονισμοι του ;
gkamared
Ρε παίδια αν το κάνουν όπως το ΝΒΑ το διαόλισαν το άθλημα. Μην πάμε από τα καλύτερα στα χειρότερα, δεν είναι σωστό peace.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.