Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάμψει την αντίσταση της ΜΕΝΤ και να επικρατήσει στο "παγωμένο" ΟΑΚΑ με 91-70 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, πρώτης για το νέο έτος.

Οι "πράσινοι" διασκέδασαν τις εντυπώσεις από την "χαζή" ήττα στη Μόσχα κόντρα στη ΤΣΣΚΑ και παράλληλα έκαναν μία δυνατή προπόνηση ενόψει της δύσκολης και συνάμα κρίσιμης μεσοβδόμασης αναμέτρησης με τη Μπένετον. Στο τρίτο δεκάλεπτο πάτησαν "γκάζι" οι γηπεδούχοι και με κορυφαίους τους Σάκοτα-Χατζηβρέττα, "καθάρισαν" το παιχνίδι.

Μέχρι να έρθει η τρίτη περίοδος, η ΜΕΝΤ αποδείχθηκε "σκληρό καρύδι" για τους πρωταθλητές Ελλάδος και έδειξε διατεθειμένη να μην παραδώσει εύκολα τα "όπλα". Στο τέλος, όμως, του ημιχρόνο και με 11 συνεχόμενους πόντους του Χατζηβρέττα, οι "πράσινοι" έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη, "χτίζοντας" μία διαφορά 10 πόντων.
Από εκεί και πέρα, οι Ντούσαν Σάκοτα, Δημήτρης Παπανικολάου και Γιώργος Καλαϊτζής, έβαλαν το "λιθαράκι" τους, αφού με τους πόντους και την πολύ καλή άμυνα, έβαλαν "ταφόπλακα" στα όποια όνειρα των φιλοξενούμενων για την μεγάλη ανατροπή.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τυπικής διαδικασίας. Οι παίκτες της ΜΕΝΤ προσπάθησαν να τρέξουν και μέσω του αιφνιδιασμού να πλησιάσουν στο σκορ τον Παναθηναϊκό, ωστόσο την ίδια τακτική ακολούθησαν και οι "πράσινοι" με αποτέλεσμα να φτάσουν με χαρακτηριστική άνεση στο τελικό 91-70.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-18, 43-33, 72-51, 91-70

ΠΑΟ: Αλβέρτης 8 (2), Καλαϊτζής 11 (2), Παπανικολάου 15 (2), Λάκοβιτς 2, Μπατίστ 6, Φέμερλινγκ 6, Χατζηβρέττας 13 (2), Ξανθόπουλος 2, Τσαρτσαρής 9 (1), Διαμαντίδης, Σκεπάνοβιτς 2, Σάκοτα 17 (4).

ΜΕΝΤ: Γκόλιοβιτς 14, Καμπερίδης 10, Κέκελης 13 (2), Τσέλιος 6 (2), Πέιτζ 19 (1), Μπίγκους 3, Τέιλορ, Συμεωνίδης 5.

Ομπράντοβιτς: "Θέλω να αναφερθώ στο Χατζηβρέττα, ο οποίος με τον επαγγελματισμό του έδωσε τόνο και στους υπόλοιπους. Σημαντική προσφορά είχαν επίσης οι Παπανικολάου και Καλαϊτζής. Οσον αφορά τον κόσμο, αυτός πρέπει να έρχεται για να βλέπει την ομάδα του. Ελπίζω οι φίλοι μας να ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι με την Μπένετον. Νιώθω ως ο πιο ηλίθιος άνθρωπος της γης όταν πάω στο εξωτερικό. Χρειαζόμαστε τους οπαδούς μας για να βοηθήσουν".

Μουρατίδης: "Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ηρθαμε να παλέψουμε και εως ένα σημείο τα καταφέραμε. Είμαι ευχαριστημένος που συνεχίζουμε να δουλεύουμε για τα επόμενα ματς"