Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΑΛΗ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
nikefalin
QUOTE
Επιστολή του ΛΑ.Ο.Σ σε ΚΟΜΙΣΙΟΝ για Γκάλη

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε στους Προέδρους της ΚΟΜΙΣΙΟΝ και του Ευρωκοινοβουλίου την καθιέρωση κοινού Βραβείου με το όνομα «Νίκος Γκάλης», τον αθλητή που άλλαξε την πορεία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απέστειλε επιστολή στους κ.κ. Μπαρόζο και Πέττερινγκ με την οποία τους προτείνει την από κοινού δημιουργία Βραβείου με το όνομα του Νίκου Γκάλη, του μεγάλου ευρωπαίου αθλητή που άλλαξε τον ρου του ελληνικού αθλητισμού και αποτέλεσε παράδειγμα για χιλιάδες παιδιά που έτρεξαν στα γήπεδα και απομακρύνθηκαν από καταστάσεις οι οποίες ωθούν στην περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό ρατσισμό.

Η επιστολή του κ. Καρατζαφέρη είναι η εξής:

«Αξιότιμο Κύριο

Hans-Gert Poettering

Πρόεδρο τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Αξιότιμο Κύριο

Jose Barroso

Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


08.05.2007

Αξιότιμοι Κύριοι,

Μεταξύ των πεδίων ενδιαφέροντος της ΕΕ είναι, ως γνωστόν, ο αθλητισμός και η νεολαία.

Ο Νίκος Γκάλης ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών και ένας εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων αθλητών που αναδείχθηκαν ποτέ σε όλα τα αθλήματα.

Γιος σκληρά εργαζομένων Ελλήνων μεταναστών των ΗΠΑ, γύρισε το 1979 στην Ελλάδα και άλλαξε τελείως τον ρου του ελληνικού αθλητισμού. Αγωνιζόμενος στην ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης την ανέδειξε σε μία από τις 3 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης τη δεκαετία του ’80, ενώ αποτέλεσε για 15 χρόνια και τον ηγέτη της Εθνικής Ελλάδος η οποία ανεδείχθη Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1987 και Δευτεραθλήτρια Ευρώπης το 1989. Ο Νίκος Γκάλης κατάφερε να γίνει το σύμβολο για τους νέους όλης της Ελλάδας με τις επιδόσεις, την πειθαρχία και το υψηλό του ήθος και χιλιάδες παιδιά συνέρευσαν στα γήπεδα μπάσκετ προσπαθώντας να μιμηθούν εκείνον και τους υπόλοιπους παίκτες της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας».


Από superbasket.gr

Μικρό σχόλιο δικό μου = > όλοι κοιτούν να κλέψουν λίγη από τη δόξα ενός θρύλου...
grigoris
Όλα για την ψήφο ρε Νίκο,όλοι το ξέρουμε αυτό...
aopkv
ερχονται ζεστες..........
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.