Help - Search - Members - Calendar
Full Version: A.E.K. Champions League 2018/19
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2
ashton
Σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Καρύδας ανέβασε στο twitter αυτά


https://twitter.com/karydasdimitri/status/998141562780569600

Βεβαια τα regulations αλλα λενε




http://www.championsleague.basketball/18-19/regulations.pdf

πως μπορουν να δοθουν μεχρι 4 προσκλησεις για ομιλο, με την 1η να πηγαινει στον κατοχο αν δεν εχει κερδισει απ ευθειας εισιτηριο

και σε κανα διωρο ανέκρουσε πρύμνα



https://twitter.com/karydasdimitri/status/998185037819465729

Ή μιλάμε ή βήχουμε :-)
ashton
Aφιέρωμα στον 3ο όμιλο του BCL που μετέχει η νυν πρωταθλήτρια ΑΕΚ

http://www.championsleague.basketball/18-1...ghlight-group-c

Antwerp Giants, Brose Bamberg, CEZ Nymburk, Hapoel Jerusalem, JDA Dijon, Lietkabelis, Montakit Fuenlabrada οι άλλες
stefkorner
ποιοτικοτατη ομαδα η Χαποελ ,με πολυ βαθος,ετσι ομως οπως μπηκε στο πρωτο δεκαλεπτο , και βρεθηκε στα σχοινια, μια πιο συγκροτημενη Αεκ θα επρεπε να την εχει βγαλει νοκ αουτ απο το ημιχρονο..!
νομιζω η Αεκ εχει αναγκη απο εναν καθαροαιμο ασσο!20 λεπτα χρειαστηκε να παιξει σημερα ο μασκοφορος Ξανθοπουλος..! γενικα εχει θεματα με τον ρυθμο της !σημερα το γυρισε τουμπα η Χαποελ με αλλαγη ρυθμου ,γιατι η Αεκ απο ενα σημειο και μετα δεν ηξερε τι να κανει επιθετικα και κολλησε στα 1vs1
ειναι και το ντεφορμαρισμα του Χαντερ που δυσχαιραινει την κατασταση ! Ρομπερσον σημερα δεν επαιξε καθολου και ο Καββαδας οσο ηταν μεσα καναν παρτι οι αντιπαλοι ψηλοι με πικ εν ρολ/αλει ουπ !
περιμενω να δω τι θα γραφτει για Ρομπερσον και αν θα αρχισει να συζητιεται απο νωρις το ενδεχομενο αντικαταστασης!σιγουρα θα πρεπει να γινουν αλλαγες!
(εκτος των αλλων λυπαμαι που τελικα δεν βλεπω εστω εναν μικρο ρολο στον Μωραιτη σε τετοια ματς !oσα ομορφα ειδαμε στο τουρνουα της Κυπρου πανε τελικα περιπατο.. sad.gif )
fastbreak70
ρεσιταλ λουκα μπιανκι το παιχνιδι...

μελλοντικο μπασκετ σε καποιον αλλο γαλαξια απο την αεκ με το συστημα 3λαλουν και 2χορευουν....
ashton

Κάκιστο ξεκίνημα ΚΑΙ στην ευρώπη για τη Βασίλισσα.. Η εικόνα της από το 21' μέχρι το 37' δεν αρμόζει στην νικήτρια της περσινής διοργάνωσης. Δε γίνεται να θες να είσαι ανταγωνιστικός σε αυτό το επίπεδο και να δέχεσαι ένα 0-18 (45-34 στο 8'49" του 3ου, 45-52 στο 4'22"). Δε γίνεται να μην έχεις σαν ομάδα αίσθηση του τι γίνεται και να ξυπνάς (όπως και στο Περιστέρι) στο 37'.. Και τουλάχιστον στο Περιστέρι είδαμε και Ρογκαβόπουλο, Μωραϊτη. Σήμερα ξεχάσαμε και τον Roberson.. (πέρα από Μωραϊτη, Τσαλμπούρη που ήταν θεατές).
Δεν χαμπαριάσαμε από τα περσινά και βρεθήκαμε με το καλημέρα με την πλάτη στον τοίχο στον όμιλο..
Και ξέχωρα από τα ευρωπαϊκά, αν το Σάββατο δεν έρθει ροζ φύλλο αγώνα θα υπάρχουν χοντρά θέματα imho
Άντε να ψηθεί τώρα ο κόσμος να έρθει με τέτοιες εμφανίσεις.. το σημερινό διχίλιαρο θα μας φαντάζει κοσμοπλημμύρα.

Αγωνιστικά τώρα.. το ματς κρίθηκε στα άπειρα χαμένα layup (και το χαμένο κάρφωμα) των Hunter-Maciulis στο πρώτο ημίχρονο.. με +8-10 ακόμα εκεί δεν θα είχε κουράγια να γυρίσει η Hapoel.. Αλλά ακόμα κι έτσι δε γίνεται να βγάζεις τον Λαρυ και να κοιτάνε όλοι οι άλλοι στην άμυνα, ούτε πολύ περισσότερο να έχεις ένα (1) φάουλ όλο το 4ο δεκάλεπτο και να τους αφήνεις να κάνουν ..προμενάδα (που έλεγε και ο Αλκέτας το 94)..
Πολύ κακή διαχείριση (βγάζοντας παίκτες εκτός εξίσωσης) και κάκιστη αγωνιστική νοοτροπία..
Η Hapoel δεν έχει ρολάρει σαν ομάδα και της δώσαμε το δικαίωμα να πάρει ένα μεγάλο διπλό. Έχει καλούς παίκτες και όσο περνάει ο καιρός λογικά θα στρώνει περισσότερο..
Για τον JCovan δε θέλω να πω τίποτα.. που να τον ήξερε το scouting μας άλλωστε..

Χειρότερος του γηπέδου και με διαφορά ο Maciulis. ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, και τεράστιο σφάλμα του Luca που τον κράτησε. Στα 20' που έπαιξε οι Ισραηλινοί είχαν +17. Νομίζω τα λέει όλα.. Μπλαζέ νοοτροπία στην άμυνα, κάκιστες επιλογές στην επίθεση.
Ο Hunter μπορεί να ήταν επίσης ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΣΤΟΧΟΣ αλλά τουλάχιστον πάλευε και σκιζόταν σε κάθε φάση και στις δυο πλευρές του παρκέ..
Όσο για τον Rathan-Mayes, το παληκάρι απλά δε νοιώθει μία από ευρωπαϊκό μπάσκετ και δε φαίνεται και διατεθειμένος να μάθει.. Αυτό που έκανε στην τελευταία βολή συναγωνίζεται τον περσινό Barlow με τη Strasbourg.. (άσε που θα ήταν πιο λογικό να χάσει τη βολή ο Λάρυ πριν στα 9.2" με το σκορ 74-77 και να διεκδικούσαμε εκεί την ισοφάριση..) Επιθετικά μπορεί να έχει καλό drive και αίσθηση, αλλά μόνο οργανωτικό playmaker δεν είναι..
Ο Griffin σίγουρα στάθηκε καλύτερα χωρίς να αποφύγει τα λάθη κι αυτός.

Λάρυ πολύ καλός, η απουσία του από το παρκέ συντέλεσε στο blackout.. Έχει τα γνωστά ντεσού του, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν σημείο αναφοράς.
το ίδιο και ο Dusan που έδωσε λύσεις όσο άντεχε (έπαιξε με πρόβλημα στο χέρι).. Λάθος που στο τέλος είχαμε στο παρκέ το Jonas κι όχι αυτόν ενώ κυνηγούσαμε..
Ξανθόπουλος, μπήκε στο 1ο ημίχρονο και μας σουλούπωσε / δεν είχε δυνάμεις να το κάνει και στο 2ο..
Ο Καββαδάς πάτησε παρκέ για πρώτη φορά φέτος, παίζοντας 3λεπτα-4λεπτα μέχρι να ξαναβγει στον πάγκο και προσπάθησε να βοηθήσει με τον όγκο και τη δύναμή του.
Ένα τρίποντο έβαλε ο Γιαννόπουλος κι αυτό ήταν εκπρόθεσμο.. Μέτριος κι απόψε αλλά όχι αρνητικός.

Roberson δεν πάτησε παρκέ.. Γιατί δεν το δοκιμάσαμε άγνωστο..
Μωραϊτης επίσης κι ενώ η περιφέρεια ήταν τραγική..
Τσαλμπούρης δε νομίζω πως θα μπορούσε να βοηθήσει σήμερα..

βιντεο απο το ματς


.............A.E.K...............Hapoel Jer.
ΣΟΥΤ.........26/66 39,4%.........30/71 42,3%
ΔΙΠΟΝΤΑ......17/41 41,5%.........23/53 43,4%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ......9/25 36,0%..........7/18 38,9%
ΒΟΛΕΣ........14/21 66,7%.........12/15 80,0%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ....34-14...............28-10
ΑΣΙΣΤ.........19.................21
ΦΑΟΥΛ.........17.................25
ΛΑΘΗ..........15.................7
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ......4.................12
ΚΟΨΙΜΑΤΑ.......2.................4

φάγαμε τόσους αιφνιδιασμούς κι ελευθερα καλάθια και κάναμε μόλις 17 φάουλ... 1 είχαμε στο 1ο δεκαλεπτο, 1 στο 4ο μεχρι τελευταιο λεπτο..
Για κάτι τέτοιο οι ευθυνες φυσικά πάνε στον πάγκο και τον playmaker.
Παρά την καλύτερη frontline των Ισραηλινών (σε κορμιά) πήραμε περισσοτερα ρημπάουντ.. τα οποία όμως πήγαν στράφι με την αστοχία.
Στις βολές στα φιλικά είχαμε 80%+ αλλά δεν έπαιζε ο Mayes...

Παιχτουρα (στα νιάτα του) ο Amare αλλά -15 είχε η Hapoel μ'αυτον (και μολις +2 με J'Covan), ενώ +17 με Butler που μας έκανε all around ζημιά..



4. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Στο πρώτο ημίχρονο μπήκε και ήταν game changer. Δεν μπορούσε να το κάνει και στο β. Με 10 μέρες εκτός λογικό να μην αντέχει για παραπάνω.. Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει κανονικό βασικό pg..
Σε 19'37" είχε 2π με 1/1 2π, 5 ασιστ, 1 φαουλ 1 κλέψιμο (και +2)


5. SAKOTA
Το πάλεψε παίζοντας με επιδέσμους στο μπράτσο. Έβαλε τα τρίποντα, πήρε και ρημπάουντ, προσπάθησε αμυντικά.
Σε 26'25" ειχε 13π από 2/2 1π, 1/5 2π, 3/3 3π, 4-4 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 2 φαουλ, 2 λάθη, 1 κόψιμο. (και -2)

7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Δε χρησιμοποιήθηκε. Καλώς μάλλον - αλλά από το σημερινό Jonas σίγουρα θα ήταν καλύτερος .

8. MACIULIS
Εντελώς τράτζικ εμφάνιση... Ο χειρότερος του γηπέδου για μας (και καλύτερος της Hapoel).. το -17 τα λέει όλα και στα νούμερα..
Μπλαζέ στην άμυνα και κάκιστος στην επίθεση.. Κάκιστα έμεινε τόσο στο παρκέ.. Σε 20'09" είχε 1/1 1π, 0/2 2π, 0/2 3π, 3-0 ρημπάουντ, 2 λάθη, 1 κλέψιμο.


11. RATHAN-MAYES
Απλά δε νοιώθει με την καμιά από ευρωπαϊκό μπάσκετ και δε δειχνει και διάθεση να μάθει..
Τι να θυμηθώ.. τη φάση που ήρθε ο Vince να τον βοηθήσει με σκριν πάνω στον J'Covan και μετά έφυγε ΜΑΖΙ με τον Hunter στη ρακέτα αφήνοντας τον παίκτη του ελεύθερο ; Ήταν μια πρόγευση για την απίστευτη ενέργεια με τη βολή στο τέλος..
Επιθετικές αρετές έχει.. άμυνα όμως με τα μάτια δεν γίνεται να αντέξουμε.. Και φυσικά απέχει παρασάγγας από οργανωτικό playmaker που μάλλον θέλουμε
Σε 21'51" ειχε 17π με 1/4 1π, 5/10 2π, 2/6 3π, 3-0 ρημπ, 3 ασ, 4 φαουλ, 1 λαθος (και -2)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Μάλλον ο πιο συνεπής συνολικά στο ματς (παρά τις γνωστές αδυναμίες του), δεν είναι τυχαίο πως απουσίαζε όταν πάθαμε την καθίζηση..
Σε 26'03" είχε 11π με 1/1 1π, 2/3 2π, 2/7 3π (δε γινεται να σουτάρει πιο πολλά ο Λάρυ από τον Ντουσαν όμως), 7-1 ρημπαουντ, 5 ασιστ, 3 φαουλ, 2 λαθη, 1 κλεψιμο. (και +3)


21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Δεν αγωνίστηκε.


23. GRIFFIN
Δεν είναι σταρ, δεν κάνει όμως κατάχρηση, μπορεί να κατεβάσει τη μπάλα (δεν ειναι κι αυτος ομως καθαροαιμος άσος) και κυριως παίζει άμυνα στην περιφερεια σε σχεση με XRM.
Επαιξε 24'25" και ειχε 10π με 2/5 2π, 2/4 3π, 4-0 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 4 φαουλ 3 λάθη (+/-=0)



24. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Εδωσε λύσεις με όγκο δύναμη. Δεν άντεχε πανω από 3-4 λεπτά σερί και έχει κι αυτός δεδομένες αδυναμίες, αλλά τουλάχιστον το πάλεψε όσο έπαιξε.
Σε 12'58" είχε 3/4 1π, 0/2 2, 3-1 ρημπαουντ, 1 ταπα (και +1)

30. ROBERSON
Δεν πάτησε παρκέ. Με τον Hunter να παίζει με πυρετό όπως γράφηκε είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο... 5-10' θα μπορούσε να τα δώσει να είναι πιο ξεκουραστος ο Vince..

31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μοιάζει αγχωμένος με το βάρος της φανέλας. Ελπίζω να λυθεί στη συνέχεια.
Επαιξε 21'45" και ειχε 2π με 1/1 2π, 0/3 3π (ένα έβαλε κι ήταν οριακά εκπρόθεσμο), 2-1 ρημπαουντ, 2 φαουλ, 1 λαθος (και +5 - το καλυτερο απο ολους).


32. HUNTER
Αν δεν ειχε τον πυρετο που δικαιολογεί εν μέρει την αστοχία του από υπερβολικά ευνοϊκές θέσεις, θα ήταν εντελώς άλλο ματς.. Αλλά με τα αν..
σε 26'41" ειχε 16π με 6/9 1π, 5/12 2π, 6-5 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 1 φαουλ, 3 λαθη, 1 κλεψιμο (και -10..)


Κολλάει άσχημα ο coach.. Αν δεν ξεκολλήσει δεν βλέπω να κολλάει για πολύ γενικότερα ..
jasonick
Venezia deja vu. tongue.gif Σιγά μην κερδίσουμε ένα παιχνίδι χωρίς να μας βγει η ψυχή. rolleyes.gif
Ο Μέης όσο καλός ήταν οργανωτικά τόσο εκνευριστικός ήταν στο τέλος με τα χαμένα λέυ απ. 1/14 βλέπω στα στατιστικά τώρα. icon_drunk.gif Δεν το συζητάμε ότι με Γκριν στην 4η περίοδο/παράταση θα είχαμε τουλάχιστον 3 καλάθια. rolleyes.gif Ο Γκρίφιν μία από τα ίδια αλλά τουλάχιστον έπαιξε πολύ καλή άμυνα.
Μου έκανε αρνητική εντύπωση ότι παρόλο που είχαμε κολλήσει επιθετικά στην 4η περίοδο ο Μπιάνκι δεν εμπιστεύτηκε τον Σάκοτα. Να ναι καλά ο Λαρεντζάκης αλλιώς δεν θα κερδίζαμε. 23 πόντοι φαντάζομαι πως είναι career high, τουλάχιστον με την φανέλα της ΑΕΚ.
Ρόμπερσον αρκετά θετικός, κερδίζει πόντους.
Pierce
Γκρίφιν στις παρατάσεις επέμενε με το στανιό να κάνει ISO όταν εμφανώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ.
Άλλη ομάδα στο Α, άλλη στο Β. Μέις σίγουρα για φεύγα, για τον Γκρίφιν είμαι διχασμένος γιατί στην άμυνα είναι καλός.
ashton


3ος όμιλος - ✓
1η αγωνιστική ήττα, ήττα εντός έδρας ✓
2η αγωνιστική νίκη εκτός έδρας στην παράταση ✓
πάμε για back2back :-)

Στα σοβαρά τώρα μια που έχω και τα νεύρα μου γιατί μέχρι 9 παρά ήμανε σε πελάτη , έστω και αν έκανε πολύ φιλότιμες προσπάθειες να αυτοκτονήσει η Βασίλισσα πετώντας στα σκουπίδια και σήμερα τη μεγάλη διαφορά του 1ου ημιχρόνου, έστω και στη 2η παράταση έφυγε νικήτρια από την Πράγα.

Επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση κάτι λάθος γίνεται και τρώει blackout στην 3η περίοδο κάθε βδομάδα.. και θα πρέπει να το λύσουμε χθες, γιατί στη συνέχεια έχουμε ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα (Ρέθυμνο το Σάββατο, Bamberg εντός, Προμηθέα στην Πάτρα, Dijon εκτός έδρας και ΠΑΟΚ εκτός στο Κύπελλο)
Ας ελπίσουμε να γυρίσει άμεσα ο Κουβανός μήπως και κοντρολαριστούμε κάπως..
Από εκεί και πέρα τεράστιος ΛΑΡΕ ...Μπερντ.. Φοβερή εμφάνιση και ρεκορ καριέρας με τα κιτρινομαυρα και οι 23π και τα 7/8 (!!) 3π.
Jonas power εμφάνιση, με καλά ποσοστά, άμυνα, ρημπάουντ κλπ.
Hunter το πάλεψε αμυντικά αλλά σήμερα ήταν πάλι άστοχος και στα σουτ και στις βολές.. Επαιξε αρκετή ωρα με 4 φαουλ.
Roberson πολύ θετική εικόνα όσο χρησιμοποιήθηκε. Δεν τρελαίνει αλλά μπορεί να δώσει καποιες λύσεις αφού υπάρχει .
Griffin ΤΑ ΕΣΠΑΣΕ (1/11 σουτ - ΤΖΙΖΑΣ).. τουλάχιστον πήρε ρημπαουντ κι επαιξε αμυνα σε καποιες φασεις.
Rathan-Mayes ΤΑ ΕΣΠΑΣΕ ακόμα περισσοτερα (1/14, ΤΖΙΖΑΣ ΚΡΑΪΣΤ ΟΛ ΜΑΪΤΥ) - αλλά για 1ο ματς δεν έχασε βολές. να τα λέμε όλα (οκ δεν εκτέλεσε αλλά αυτό ειναι μικρολεπτομέρεια). Τουλάχιστον μοίρασε ασιστ (11) ενώ είχε και θετικό +/- .
Δεν είναι τυχαίο πως και σημερα επαιξε τόσο ο Ξανθόπουλος που είναι ο μόνος κανονικός playmaker που είχαμε στη 12άδα. Αν δεν το ξεπεράσσουμε αυτό δεν θα πάμε και πολύ μακριά..
ο Dusan το πάλεψε και ήταν στους θετικούς νομίζω
Ο Γιαννοπουλος για πρώτη φορά έδωσε αρκετές λύσεις όσο έπαιξε.
Καββαδάς όσο άντεξε βοήθησε.
Ρογκα έπαιξε 11", Τσαλμπου όχι. Νομίζω πιο λογικό θα ήταν να έπαιζε ο Μωραϊτης σήμερα .
ashton
.........CEZ Nymburk.........A.E.K.
ΣΟΥΤ.....33/88 37,5%.........34/86 39,5%
ΔΙΠΟΝΤΑ..20/58 34,5%.........21/53 39,6%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ.13/30 43,3%.........13/33 39,4%
ΒΟΛΕΣ....14/21 66,7%.........13/25 52,0%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ..47-13.............42-11
ΑΣΙΣΤ......21................22
ΦΑΟΥΛ......21................21
ΛΑΘΗ.......13................11
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ..10.................9
ΚΟΨΙΜΑΤΑ....1.................9


με 2/25 σουτ από το διδυμο των ξενων γκαρντ πάλι καλά που πλησιασαμε και το 40% στα σουτ.
Τις βολες θα πρέπει να τις δουμε ASAP.. Απο 80%+ στα φιλικά, βολοδέρνουμε στα 60ρια και κάτω.
Φυσικά πρέπει να δούμε και τα blackout στο 3ο (από 36-52, 62-61 με 26-9), μόνο 4π βαλαμε στα τελευταία 7,5' (που το 66-78 εγινε 82-82)..

Στιγμιότυπα από Nova
http://novasports-forthnet.secure.footprin..._AEK_161018.mp4




4. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Επαιξε και πάλι αρκετά, προσπαθώντας να δώσει ηρεμία στο ρυθμό. Δεν έκανε εμφάνιση αναλογη της Παρασκευής, είχε μεν -4 στα +/- αλλά το πρόσημο παρά την αστοχία (0/2 3π, 0/1 2π) ειναι μαλλον θετικό. Ειχε 1-0 ρημπ, 4 ασιστ, 4 φαουλ, 1 κλέψιμο.

5. SAKOTA
Ηταν εκει όταν έπρεπε (στην αρχη και κυρίως στο τέλος που η μπαλα εκαιγε). 11π από 5/7 2π, 0/1 3π, 1/1 1π, 3-2 ρημπαόυντ, 1 ασιστ, 3 λαθη, 2 κλεψιματα (και +1) σε 29'31"

7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Δεν πήρε χρόνο ούτε σήμερα


8. MACIULIS
Σοβαρός, με βοήθειες στην άμυνα και κυρίως με χέρι αλφάδι στο 3ποντο. 21π από 2/3 1π, 2/4 2π, 5/9 3π, 7-0 ρημπαουντ, 3 φαουλ, 1 λαθος, 1 κοψιμο σε 35'04" (και +3)



11. RATHAN-MAYES
Dr Jekyll & Mr Hyde.. κυριολεκτικά.. Άψογος στο α μερος με τις ασιστ, τραγικός στο 2ο με τις ατομικές προσπάθειες χτίζοντας κλειστό με τα τούβλα και την άμυνα με τα μάτια..
Εχει καποια θετικά στοιχεια - το κατά πόσο έχουμε το χρόνο να του δώσουμε μπας και άγνωστο..
Σε 35'19" ειχε 2π από 1/10 2π, 0/4 3π (1/14 :kez: ) με 4-0 ρημπάουντ, 11 ασιστ, 1 φαουλ, 2 λαθη (αλλά και +7)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ... τι να λέμε - τα πάντα όλα έκανε.. 23 πόντοι με 7/8 3π (!!!!), αλλά και 0/3 2π, 2/3 βολές. Ακομα 3-1 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 2 φαουλ, 1 λαθος, 2 κλεψιματα σε 31'29" (και αποδοση 27, λογικά θα παει για 5άδα αγωνιστικής), ενώ είχε και +11.


23. GRIFFIN
Τα έσπασε κι αυτός (ειδικά τα δυο σουτ στο τελος της 2ης παρατασης πονεσαν) με εμμονη σε κακα σουτ αλλά τουλάχιστον το πάλεψε και με το παραπάνω αμυντικα.
Σε 28'31" ειχε 2π από 1/6 2π, 0/5 3π, 8-0 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 3 φαουλ, 2 λαθη, 3 κλεψιματα (και -13)


24. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Γεμισε τη ρακέτα όσο έπαιξε, τροφοδοτήθηκε και τέλειωσε φάσεις. Αν μπορέσει να βγάζει πάνω απο 15' θα είναι ένα συν.
Στα 11'23" που αγωνίστηκε ειχε 7π από 1/4 1π, 3/5 2π, 1-0 ρημπαουντ, 2 φαουλ, 3 κοψιματα (και +1)


27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
μπήκε για μια άμυνα στο τελος του ημιχρονου (11" έπαιξε, -2 ειχαμε)


30. ROBERSON
Σιγουρα η εμφάνιση του είχε θετικό πρόσημο. Μπορεί να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά προσωπικά προτιμώ να τον χρησιμοποιούμε και να βοηθάει παρά να κάθεται στον πάγκο 'τιμωρία' όπως ο Anosike πχ.
Επαιξε 18'07" και είχε 13π από 1/2 1π, 6/10 2π, 1-5 ρημπαουντ, 2 φαουλ, 1 λαθος, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα (και +8)

31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Εδωσε λύσεις και με το παραπάνω όσο έπαιξε (13'49") . Σκόραρε 10π με 2/3 2π, 1/4 3π, 3/5 1π ενώ είχε και 4-1 ρημπαουντ, 1 λαθος, 1 κόψιμο (και -1)

32. HUNTER
Δεν ήταν καλός σήμερα επιθετικά αλλά πήρε ρημπάουντ και πίεσε αμυντικά παίζοντας ώρα φορτωμενος με φαουλ. Σε 19'46" ειχε 5π από 3/8 1π, 1/4 2π, 7-1 ρημπαουντ, 4 φαουλ, 2 κοψιματα (και -6)

Giwrgos1
Λιγο αδικη η κριτικη για Ρομπερσον. Σε 18 λεπτα εκανε πολλα περισσοτερα απο τον Χαντερ που επαιξε τον ιδιο χρονο. Πηρε επισης 5 επιθετικα ρημπαουντ. Ειδα οτι εχει προσοντα για εξελιξη

Στις αδυναμιες της ομαδας για μια ακομα φορα:
-η αμυνα
-η ελλειψη συγκεντρωσης για 40 λεπτα
-η ομαδα δεν μπορει να βγαλει αιφνιδιασμο
-η ομαδα εχει προβλημα στον ασο με αποτελεσμα ο Ξανθοπουλος ενας παικτης του 6-6,5 να παιζει πολυ χρονο
ashton
Δεν νομίζω πως έκανα αρνητική κριτική για τον Ρομπερσον.. Δεν είναι κανένας παιχταράς αλλά όπως είναι δομημένο το ρόστερ πρέπει να δίνει τις λυσεις που μπορει να δωσει.
jasonick
Σαντ Ρος Π Α Ι Κ Τ Α Ρ Α Σ!
Η φετινή ομάδα μπορεί να βγάλει και άμυνες. Όσα κλεψίματα είχαμε σήμερα παίζει πέρσυ μόνο με Βενέτσια να τα είχαμε κάνει.
Επιθετικά κυκλοφορεί καλύτερα η μπάλα. Ο Λαρεντζάκης παίζει με άλλη ψυχολογία και φαίνεται. Ρόμπερσον μου αρέσει αν και χάνεται αμυντικά. Ο Μεης (θα είμαστε καλά) δεν ξέρω πως να τον χαρακτηρίσω. Σήμερα ήταν θετικός και λιγότερο θολωμενος από άλλες φορές αλλά αν θελει αλλαγή η ομάδα είναι εκεί.
Ο Τσαλμπούρης αν δεν φτιάξει και σταθεροποιήσει το σουτ δεν θα παίζει ποτέ γιατί είναι μόνιμο μισματς στην άμυνα.
Γκρίφιν αμυντικά εξαιρετικός και αυτός.
Ο Χαντερ φαίνεται αισθητά βελτιωμένος.
stefkorner
QUOTE (jasonick @ Oct 25 2018, 02:26 ) *
Σαντ Ρος Π Α Ι Κ Τ Α Ρ Α Σ!


Ο Σαντ Ρος ειναι παικτης για τον οποιο σας ζηλευω !το χω γραψει απ την στιγμη που ανακοινωθηκε !
σημαντικος παραγοντας βεβαια πως ειναι και Κουβανος peace.gif
ενας λογος να βλεπω ακομα παραπανω φετος την Αεκ ! αν και δεν το ειδα σημερα tongue.gif
μπραβο στον παλληκαρο που δεν δειχνει επηρεασμος απο τον τραυματισμο του
ashton


Αρκετά καλή εμφάνιση για την Βασίλισσα που κέρδισε την ιδιαίτερα αξιόμαχη Bamberg στο ΟΑΚΑ με 93-86. Οκ, η διαφορά θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη και μόνο αν βάζαμε το τελευταιο σουτ και δεν έμπαινε το τρίποντο από τη σέντρα το δικό τους στο τέλος κι ας ελπίσουμε να μην μας στοιχίσει αυτό. Σε αυτή τη φάση της σεζόν, το σημαντικό είναι να χτίζει ψυχολογία μέσα από αποτελέσματα και εμφανίσεις και η ομάδα κάνει ακριβώς αυτό το τελευταίο διάστημα.
Κόσμος γύρω στο 3χιλιαρο+ με αρκετά καλό παλμό στο 2ο μέρος κυρίως.
Πολύ καλός ο Rathan-Mayes, οκ δεν απέφυγε τα λάθη και ήταν αρκετές φορές χαμένος στο παρκέ στις αλλαγές στην άμυνα, αλλά πήρε προσπάθειες όταν έπρεπε, δεν έκανε κατάχρηση και ήταν σαφέστατα θετικός / ίσως και ο καλύτερος μας(οι 7/8 βολές που είχε παίζει να είναι και ρεκόρ καριέρας.. πόσο διαφορετική η εικόνα όταν έχει στοιχειώδη ευστοχία από τη γραμμή)
Ανέβασε στροφές μετά το κακό ξεκινημα και το φόρτωμα με φάουλ ο Griffin (MVP στατιστικά) που έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά και επιθετικά και αμυντικα.
Συνεχίζει να παίζει πολύ καλά ο Λάρυ - 7 ματς στη σεζον και στα 7 διψηφιος. Ίσως να μην το είχε κάνει αυτό ούτε στον Κολοσσό.. Πέρα απο την επίθεση, έβγαλε και αρκετές άμυνες.
Ο Jonas ανέβηκε σιγά-σιγά, σούταρε όποτε έπρεπε να σουτάρει με αξιοπρεπή ποσοστά, προσπάθησε να παίξει κόντρα στον όγκο των αντίπαλων ψηλών.
Ο Κουβανός είναι ο ιδανικός team player.. Έβγαλε τα συκώτια του Rice στην άμυνα, έτρεχε και στις δυο πλευρές του παρκέ. Πολύ σημαντική προσθήκη - φαίνεται πόσο έλειψε στο ξεκίνημα.
Ο Hunter είχε τις καλές του είχε και τις άσχημες στιγμές του (όταν σουτάρει απο τα 6μ, δεν υπάρχει και δικός μας από κάτω να διεκδικήσει- μάλλον πρέπει να το περιορίσει αυτό), αλλά γενικά το πρόσημο μάλλον θετικό.
Συνεχίζει να ανεβαίνει ο Roberson. Δεν είναι παιχταράς, αλλά μπορεί και δίνει λύσεις. Αν είχε παίξει με τη Hapoel μπορεί να είχαμε 3-0 τώρα..
Κακη βραδιά για τον Dusan που έσφιξε δοντια κι έπαιξε. Δεν τράβηξε επιθετικά, δεν μπορούσε να ματσάρει και σωματικά Rubit και σία.. έβγαλε πάντως μια δυο άμυνες.
Ο Ξανθοπουλος κλασικά έδωσε ηρεμία στο ρυθμό και πίεση σουτάροντας μόνο όταν και αν έπρεπε. Στα συν και πάλι.
ο Γιαννοπουλος προσπαθησε αλλά δεν μπορεσε να μπει ουσιαστικα στο ματς .. όταν τον βγάζουν στη γωνια περιμενεις να σουτάρει από εκεί όχι να κάνει μπασιμο..
Τσαλμπούρης πάτησε ευρωπαϊκό παρκέ μετά από 2 χρόνια, μπήκε κι έκανε τα αναλώσιμα φάουλ. Θετικό που δείχνει έστω κι έτσι ενεργό μέλος του rotation.
O Καββαδάς μπήκε 12άδα με δική του ευθυνη - προφανώς ο πάγκος προτιμησε να τον προστατευσει και να μην τον χρησιμοποιήσει αφού καθάρισε έτσι κι αλλιώς. Λογικό
ashton
............Α.Ε.Κ.........Brose Bamberg
ΣΟΥΤ........37/66 56%.....34/58 59%
ΔΙΠΟΝΤΑ.....28/44 64%.....27/42 64%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ.....9/22 41%......7/16 44%
ΒΟΛΕΣ.......10/12 83%.....11/12 92%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ....15-6..........24-8
ΑΣΙΣΤ.........22............20
ΦΑΟΥΛ.........19............18
ΛΑΘΗ..........10............18
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ.....13.............7
ΚΟΨΙΜΑΤΑ.......1.............0

Εξαιρετικά ψηλά ποσοστά και για τις δυο ομάδες σε ολες τις κατηγορίες.
Η διαφορά ήταν τα κλεψίματα που κάναμε.


4. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Ξεκινησε πεντάδα όπως και στο Ρέθυμνο. Έδωσε ηρεμία & ρυθμό χωρίς να ξοδέψει μπάλες.
Σε 14'19" ειχε 2π απο 1/1 2π, 3 ασιστ, 2 φαουλ, 2 κλεψίματα (και +8)


5. SAKOTA
Σε κακη βραδιά. Δεν μπορουσε να ματσαρει Rubit, άστοχος επιθετικα.
Σε 20'30" ειχε 1/2 2π, 0/3 3π, 2-1 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 3 φαουλ, 1 λαθος, 1 κλεψιμο (αλλά και ουδετερο ισοζυγιο)

7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Μπήκε για να κάνει αναλώσιμα φάουλ - είχε σηκώσει αντικαταστάτη πριν κανει το 2ο. Είχε και 0/1 2π (-1) στο 1'16" που πατησε παρκε.


8. MACIULIS
Ανεβασε στροφες στο τελος και με τις τρεις φασεις (ραβερσα, τριποντο, ασιστ) μπήκε στα συν. Μπορούσε να ματσαρει καλυτερα απο Ντουσαν τα 4ρια τους αλλά όχι όπως έπρεπε όμως.
Σε 21'27" ειχε 1/1 2π, 2/4 3, 3-0 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 2 φαουλ, 1 κλεψιμο (και +8)


11. RATHAN-MAYES
Επιθετικές αρετές έχει - σήμερα έβαλε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και βολές. χωρις αυτές θα ήταν άλλο το ματς. Δεν απέφυγε τα λάθη και θέλει Βασίλη ή Griffin και Sant Roos να καλύπτουν αμυντικά που ακομα απέχει πολύ από εκεί που θα έπρεπε.
Σε 30'31" σκόραρε 24π από 7/8 1π, 7/11 2π, 1/4 3π, 6 ασιστ, 5 λαθη, 1 κλεψιμο και 0 φάουλ ενδεικτικο της κακης του αμυντικής παρουσίας (και -3 )


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Συνεχίζει το σερι των καλών εμφανίσεων. Το βασικο θετικο φέτος είναι πως μπορούμε να τον υπολογιζουμε σε καθε ματς και για τις δυο πλευρες του παρκε.
Σε 18'19" ειχε 14π απο 1/2 1π, 2/3 2π, 3/5 3π, 2-0 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 4 φαουλ, 2 λαθη, 2 κλεψιματα (και +10)


23. GRIFFIN
Ξεκινησε με 2 φαουλ σε λιγο χρονο - αλλά και στο τελος του ημιχρονου και στην 4η περιοδο έκανε διαφορά δίνοντας πολλες λυσεις.
Σε 23'40" είχε 14π απο 4/6 2π, 2/3 3π, 3-0ρ, 3ασ, 3φ, 2κλ και 19 PIR που τον έβγαλε στατιστικό MVP (+1 πάντως)

24. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Δεν αγωνιστηκε.


26. SANT-ROOS
Κάνει διαφορά με την παρουσία του στο παρκε. Δενει η άμυνα, κυκλοφοράμε καλυτερα, δεν σπαταλά προσπάθειες.
Σε 24'04" ειχε 7π απο 2/2 2π, 1/2 3π, 3 ασιστ, 3 κλεψίματα (και -2)


30. ROBERSON
Πολύ καλός στο α μερος, όχι τόσο στο β. Παραμενει πάντως το ερωτηματικο για τη μη συμμετοχη του με Hapoel.
Στα 20'55" που επαιξε ειχε 11π με 1/1 1π, 5/7 2π, 1-1 ρημπ, 2ασ, 1λθ. 1κλ, 1κψ (και +13 το μεγαλυτερο απο ολους)


31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Επαιξε για 5'51" ειχε 1/2 2π, 0/1 3π, 1-0 ρημπ, 1 φαουλ αλλά και +6. Με Λαρυ στα peak και Howie μέσα λογικό να περιοριζεται ο χρονος του.


32. HUNTER
Με καλές -κυρίως τα πολλα επιθετικα ρημπαουντ που ανανεωσαν επιθεσεις- και κακές στιγμές - κάπου ειδα πως είχε πρόβλημα στον προσαγωγό κι αυτο δικαιολογει τα σκαμπανεβασματα.
Σε 19'04" ειχε 9π απο 1/1 2π, 4/8 2π, 1-4 ρημπαουντ, 2 φαουλ, 1 λαθος (και -6)



Δουλεμένη δειχνει η ομάδα, προσπαθεί να παίξει ελκυστικό μπάσκετ. Σημερα αντέδρασε όταν πήγε να στραβώσει.
Κάτι ακομα - πέρσι στο BCL κατά βάση ήμασταν συνέχεια πίσω και γυρνάγαμε τα ματς στο τέλος . Φέτος κατά βάση έχουμε το προβαδισμα και ελεγχουμε καλυτερα ρυθμό.
basket72

Σπουδαία νίκη κόντρα σε μια ομάδα που θα διεκδικήσει το τρόπαιο κι διαθέτει τον ποιοτικότερο παίκτη της λίγκας, τον Τ. Ράις. (μαζί με τον Κόουλ της Αβελίνο).

Ο Κουβανός είναι ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ και θα την ανεβάσει πολύ στη διάρκεια της σεζόν. Να δούμε πως θα τον κρατήσει του χρόνου.
Ο Λαρεντζάκης είναι στην ωριμότερη φάση της μέχρι τώρα καριέρας του.
stefkorner
απιστευτη 3η περιοδος με επιμερους : 15-32
επειδη δεν το βλεπω το ματς και παρακολουθω μονο εξελιξη σκορ,θα περιμενω μετα να μαθω απο αστον 56.gif τι εγινε σ αυτη την περιοδο και εβγαλε τετοια μαγεια η Αεκ
ashton

Με ένα τρίτο δεκάλεπτο εκδίκηση για όλα τα προηγούμενα άσχημα με Περιστέρι, Hapoel, Προμηθέα, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρασε επιβλητικά από το Palais des Sport Jean-Michel Geoffroy της Dijon κερδίζοντας με 80-90 την JDA και έβαλε σημαντικές βάσεις για πρόκριση.
Η σημερινή ήταν η 4η νίκη μας στη Γαλλία (ή σε γήπεδα ομάδων του Γαλλικού πρωταθλήματος) σε 21 ματς (4 νικες, 1 ισοπαλια, 16 ήττες) και ο Banchi έγινε ο 3ος προπονητής μας που παίρνει ροζ φυλλο αγώνα εκεί μετά τον Djurovic και τον Φώτη (δις).
Παράλληλα και πολύ πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η Βασίλισσα παραμένει αήττητη εκτός συνόρων από τις 10 Γενάρη και την ήττα από τη Banvit. Από τότε μετρά τις νίκες σε Rosa, Olimpija, Nymburk πέρσι και την ισοπαλια στη Strasbourg καθώς και τις νίκες φέτος ξανά σε Nymburk και τώρα στη Dijon. Εξι ματς αήττητοι εκτός και σε διάστημα 9+ μηνών δεν είναι αμελητέο.

MVP φυσικά ήταν ο υπερηχητικός Vince Hunter που έσπασε τα κοντέρ.. 25π (με 12/12 2π !!!), 11 ρημπάουντ (9 επιθετικά !!!) και 4 κλεψίματα για ranking 39 !!!.
Πολύ καλός και πάλι ο Λάρε ... όταν έβγαινε είχαμε θέματα.. Αν δεν έβγαινε με το 2ο τεχνικο-ντισκαλιφιέ θα ηταν μαλλον πάνω από 15 η διαφορά
Σκυλί ο Maciulis, που δε μασουσε να παλευει συνέχεια για τα πάντα και στις δυο πλευρές του παρκέ. Μεγάλη κλαση και το δειχνει.
Σημαντικη δουλειά και απο τον Κουβανό που έδωσε πολλές λύσεις
Ντούσαν τα γνωστά - έσκασε κάτι τρίποντα (ειδικά αυτό στο τελος της 1ης περιοδου είναι από τα all time classic του..) και έδωσε βοηθειες όταν χρειαζοταν.
Για τον Rathan-Mayes.. όταν παίζει σαν δυάρι είναι σίγουρα πιο αξιοπιστος.. τα λάθη αμυντικά στο 1ο ημίχρονο, ή και στο τελος που χαραμισε δυο επιθεσεις ευτυχως δε στοιχισαν. Ελλειψε ο Βασιλης σήμερα..
Ο Griffin κακός στο α, ανέβηκε πάντως στο 2ο (και όταν έπαιζε χωρις τον XRM ήταν καλυτερος)
Πάτησε παρκέ για κανα 4λεπτο στη 2η περιοδο ο Μωραϊτης, αλλά με κάνα μηνα στο μουσκιο δεν μπορουσαμε να περιμενουμε και πολλα.
Ο Roberson δεν τσουλαγε κι ευτυχώς τον έβγαλε νωρις στο 4ο - με τέτοιο Vince δεν υπήρχε λογος για πειράματα και άγχη.
Ο Γιαννοπουλος μπήκε στο τελος του αγωνα με το ντισκαλιφιε του Λαρυ.. απο τοτε που ηρθε ο Κουβανος εχει χασει το ρολο του & το χρονο.
yorgos
Περιμένω βιντεάκι με τα κατορθώματα του Χάντερ... απίστευτη στατιστική.
Giwrgos1
QUOTE (yorgos @ Oct 31 2018, 00:47 ) *
Περιμένω βιντεάκι με τα κατορθώματα του Χάντερ... απίστευτη στατιστική.


ashton
...........JDA DIJON.........A.E.K.
ΣΟΥΤ.......30/55 54,6%.......33/65 50,8%
ΔΙΠΟΝΤΑ....21/30 70,0%.......22/33 66,7%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ....9/25 36,0%.......11/32 34,4%
ΒΟΛΕΣ......11/18 61,1%.......13/17 76,5%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ....14-5............22-20
ΑΣΙΣΤ........27..............21
ΦΑΟΥΛ........21..............16
ΛΑΘΗ.........13..............16
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ.....8..............10
ΚΟΨΙΜΑΤΑ......0...............0

η συντριπτική διαφορά στα ρημπάουντ και δη τα επιθετικά έφερε τη νίκη. ανανεώναμε επιθέσεις κι έτσι καθαρίζαμε (αφού ξεπεράσαμε τις παιδικές ασθένειες στο 1ο)

5. SAKOTA
Εβγαλε τα μεγάλα σουτ όταν χρειάστηκε. Σε 22'18" είχε 11π από 1/1 2π, 3/10 3π, 3-0 ρημπαουντ (και -8)

7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Δε χρησιμοποιήθηκε ούτε σήμερα. Λογικό με τόσο κλειστό rotation.


8. MACIULIS
Πολυ καλος ο Λιθουανός, πάλεψε στην άμυνα, έδωσε λύσεις στην επίθεση.
Σε 29'49" ειχε 10π από 2/2 1π, 1/3 2π, 2/3 3π, 5-3 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 1 φαουλ, 2 λαθη (και +14)


11. RATHAN-MAYES
στο 1ο ο Holston (και ο Julien) κάνανε πάρτυ - στο 2ο με Λαρυ να βοηθάει στο κατεβασμα και Κουβανο να κλεινει άμυνα, ήταν σαφως καλυτερα. playmaker οργανωτικο παντως δεν ειναι και απέχει πολυ για να γίνει.
Σε 31'34" είχε 15π από 3/7 2π, 2/4 3π και 3/5 1π (επέστρεψε στα στάνταρντ του :-) 4-0 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 1 φαουλ, 5 λαθη, 1 κλεψιμο (+4)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Πολύ μεγάλη εμφάνιση για τον Λάρυ, που στο 2ο έπαιξε για αρκετή ώρα ουσιαστικά στο 1, μοιράζοντας και ιδανικά τη μπάλα. Σαφέστατα πολύ βελτιωμένος φέτος.
Σε 23'06" μέχρι να αποβληθεί με 2η τεχνική, είχε 10π από 4/4 1π, 3/4 2π, 0/5 3π, 1-1 ρημπαουντ, 9 ασιστ (!!), 3 φαουλ, 1 λαθος, 2 κλεψίματα. (και ένα εντυπωσιοκώτατο +25)


21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Επαιξε για 3'57" στη 2η περίοδο, είχε 2/2 1π, 1 λάθος (και -1). Με 3' στο παρκέ τις τελευταίες 25 μέρες παρά τις αδυναμίες του XRM δεν μπορούσαμε να περιμένουμε και περισσότερα σε τόσο χρόνο.


23. GRIFFIN
Κακός στο 1ο, ανέβηκε στο 2ο και ήταν πιο ουσιαστικός και όταν έλειπε ο XRM.
Σε 16'05" μέχρι να αποβληθεί με 5φ, είχε 5π από 1/4 2π, 1/4 3π, 2-1 ρημπάουντ, 3 ασιστ, 1 λαθος (και -9)

26. SANT-ROOS
Κάνει πολύ και αθόρυβη δουλειά και στις δυο πλευρές του παρκέ.. Και άμυνα, και βοήθειες, και φαρμακερό σουτ όταν χρειάστηκε.
Σε 31'49" ειχε 10π από 1/2 1π, 3/6 3π, 1-2 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 1 φαουλ, 2 λαθη, 3 κλεψιματα (και +17 επίσης)


30. ROBERSON
Και σήμερα όταν έβγαινε ο Vince κι έμπαινε αυτός, φαινόταν με τη μια η διαφορά...
Στα 8'48" που χρησιμοποιήθηκε είχε 1/2 2π, 1-1 ρημπαουντ, 3 φαουλ, 2 λαθη (και -11)

31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μπήκε στο τέλος (1'18"), δεν πήρε προσπάθειες (είχαμε -2 σε αυτο το διαστημα)



32. HUNTER
Τι να πούμε ; Ανεπανάληπτη εμφάνιση - έκανε ότι ήθελε στη ρακέτα των Γαλλων ανανεώνοντας το ένα ρημπάουντ μετα το άλλο και τελειώνοντας τη μια φαση μετά την άλλη.
Φανταστικά στατιστικά με 25π από 12/12 (!!) 2, 1/2 1π, 2-9 (!!) ρημπαουντ, 1 ασιστ, 2 φαουλ, 1 λαθος, 4 κλεψιματα ... 39 !! ranking (και +21)
Νομίζω πως πολύ δύσκολα δεν θα είναι στην πεντάδα της αγωνιστικής.




εκλεισε το rotation στο 2ο μέρος και γύρισε το ματς εντελώς με το σχημα Λαρυ στο 1, Rathan-Mayes στο 2, Sant-Roos στο 3, Jonas 4, Vince 5, που έλιωσε τους Γαλλους στο 3ο δεκαλεπτο.
golitog7
Το είδα και εγώ το ματς και οφείλω να ομολογήσω ότι το τρίτο δεκάλεπτο της ΑΕΚ είναι πραγματικά από άλλον πλανήτη. Κυρίως διότι η εικόνα του ματς μέχρι τότε δεν σου άφηνε την παραμικρή αμφιβολία ότι η ΑΕΚ είχε παραδοθεί άνευ όρων. Οι άλλοι κάνανε ότι θέλανε μέχρι τότε, ήταν 2 ταχύτητες πάνω, η άμυνα της ΑΕΚ ήταν για γέλια και επιθετικά κουτούλαγε ένας πάνω στον άλλον. Το παιχνίδι γύρισε κυρίως χάρις στον Μπάνκι που βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει τα πικ εν ρολ του Χόλστον (1,73 ο τύπος αλλά πολλά κιλά μπάσκετ), στον Μασιούλις που έδειξε για μια ακόμα φορά ότι έχει πολλά κιλά χλεχλένια και φυσικά τον φοβερό και τρομερό χθες Χάντερ που έκανε όργια κυρίως στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ.
Μπράβο στην ΑΕΚ. Πραγματικά απολαυστική!
basket72
Χάρηκα την (εμφατική) νίκη της ΑΕΚ στο εκτός, στη μουσταρδόπολη.

Έρχεται σε συνέχεια (επίρρωση) των όσων λέγαμε τις προηγούμενες μέρες.
Με μια προσθήκη στους ψηλούς θα είναι οκ, κατά τη γνώμη μου.
Και με πιο ορθολογικό/σύγχρονο μπάσκετ.
Και την πινελιά παραστάσεων από το τοπ επίπεδο με τον (βετεράνο) Μασιούλις. wink.gif
stefkorner
QUOTE (basket72 @ Oct 31 2018, 18:01 ) *
Χάρηκα την (εμφατική) νίκη της ΑΕΚ στο εκτός, στη μουσταρδόπολη.

Έρχεται σε συνέχεια (επίρρωση) των όσων λέγαμε τις προηγούμενες μέρες.
Με μια προσθήκη στους ψηλούς θα είναι οκ, κατά τη γνώμη μου.
Και με πιο ορθολογικό/σύγχρονο μπάσκετ.
Και την πινελιά παραστάσεων από το τοπ επίπεδο με τον (βετεράνο) Μασιούλις. wink.gif



hahahha credits για την μουσταρδουπολη !μου ανοιξες την ορεξη τωρα ,γιατι την κανω πλ κεφι την συγκεκριμενη μουσταρδα tongue.gif

καλα αν παει σε ψηλο με παραστασεις που να δινει ποιοτικα λεπτα πισω απο τον Χαντερ (και ταυτοχρονα να λογιζεται κ ως εξτρα 4ρι) κατι σαν τον Ντελροι ,αλλα να πενταριζει παραπανω ,θα ειναι σουπερ !
και καθαροαιμο ασσο παιδια !επιμενω ! ο Γκριφιν ενδιαμεσος μοιαζει και παρουσιαζει μιαιδιαιτερη ασταθεια διαπιστωνω,σε αυτο το επιπεδο ! δεν ειναι Κολοσσος η Αεκ να ξερεις οτι οπως και να χει θα στην κανει την διαφορα..
basket72
QUOTE (stefkorner @ Oct 31 2018, 12:07 ) *
hahahha credits για την μουσταρδουπολη !μου ανοιξες την ορεξη τωρα ,γιατι την κανω πλ κεφι την συγκεκριμενη μουσταρδα tongue.gif

καλα αν παει σε ψηλο με παραστασεις που να δινει ποιοτικα λεπτα πισω απο τον Χαντερ (και ταυτοχρονα να λογιζεται κ ως εξτρα 4ρι) κατι σαν τον Ντελροι ,αλλα να πενταριζει παραπανω ,θα ειναι σουπερ !
και καθαροαιμο ασσο παιδια !επιμενω ! ο Γκριφιν ενδιαμεσος μοιαζει και παρουσιαζει μιαιδιαιτερη ασταθεια διαπιστωνω,σε αυτο το επιπεδο ! δεν ειναι Κολοσσος η Αεκ να ξερεις οτι οπως και να χει θα στην κανει την διαφορα..




Εγώ βρε Stef, τον πιστεύω τον Γκρίφιν για το επίπεδο μεταξύ Γιούροκαπ και Τσάμπιονς. Μια χαρά χρονιά έκανε πέρσι με την πλούσια και γεμάτη στις θέσεις των κοντών, Ζενίτ.

Επιπλέον το όποιο έλλειμμα καθαρού άσσου μπορεί να ισοσκελιστεί με τη δημιουργία κι από άλλες θέσεις. Χθες ας πούμε, ήταν ο Λαρεντζάκης με τις 9 τελικές.
Για μένα έχει σημασία η ΑΕΚ να φτιάξει κορμό και να μην κάνει πάνω από μια προσθήκη μεσούσης της χρονιάς- εκτός κι αν το θέμα με τη δημιουργία (από τα γκαρντς) δεν παρουσιάσει βελτίωση.
G-arenas
QUOTE (basket72 @ Oct 31 2018, 12:16 ) *
Εγώ βρε Stef, τον πιστεύω τον Γκρίφιν για το επίπεδο μεταξύ Γιούροκαπ και Τσάμπιονς. Μια χαρά χρονιά έκανε πέρσι με την πλούσια και γεμάτη στις θέσεις των κοντών, Ζενίτ.

Επιπλέον το όποιο έλλειμμα καθαρού άσσου μπορεί να ισοσκελιστεί με τη δημιουργία κι από άλλες θέσεις. Χθες ας πούμε, ήταν ο Λαρεντζάκης με τις 9 τελικές.
Για μένα έχει σημασία η ΑΕΚ να φτιάξει κορμό και να μην κάνει πάνω από μια προσθήκη μεσούσης της χρονιάς- εκτός κι αν το θέμα με τη δημιουργία (από τα γκαρντς) δεν παρουσιάσει βελτίωση.

η αεκ εχει σοβαρο προβλημα στην οργανωση. για αυτο και ο γκριφιν δεν μπορει να βρει ρυθμο και σταθεροτητα. συν οτι δεν εχει την κλαση του χαρρις που επαιζε 1vs1 μονος του και εβαζε αβερτα, τοτε δενει το γλυκο.

για μενα επρεπε να κρατησει μαυροειδη και την θεση ξενουν του ρομπερσον να την εδινε σε ενα ασσο. και να εφευγε ο ξανθοπουλος. και να ηταν η ομαδα με γκριφιν-μεις-ασσο οργανωτη.

επισης δεν μου κολλαει και ο μασιουλις στην ομαδα. εγω τον εχω για 3αρι τον γιονας. δεν ποσταρει καλα απο το 4, αλλα μαζι με σαντ ρος και γιανοποπουλο δεν μου αρεσει. χανει λιγο σε σουτ η ομαδα. αν και δεν ειναι αυτο το προβλημα.

το προβλημα της αεκ ειναι στα γκαρντ και στο 5. τεραστια προβληματα που πρεπει να λυθουν τωρα.
aegeansheed
Έχει πλάκα που ακόμα και σήμερα προς το τέλος τη καριέρας του Μασιούλις ακόμα δεν συμφωνούμε για το "ποιά είναι η θέση του" λες και έχει καμιά σημασία η χρησιμότητα να τον βαφτίζουμε τη μία τριάρι την άλλη τεσσάρι. Οι θέσεις δεν υπάρχουν πλέον έτσι όπως παίζεται το μπάσκετ σήμερα.
Ο Μασιούλις δεν έχει αλλάξει ποτέ στυλ παιχνιδιού απ' όσο παίζει. Ήταν πάντα η μέσα κάτω από το καλάθι ή ακροβολισμένος στην επίθεση και στην άμυνα πάντα μάρκαρε ψηλό παίκτη στη ρακέτα και ελάχιστες φορές τον έβλεπε κανείς να κυνηγά παίκτη στην περιφέρεια. Καταλήγω λοιπόν ότι ήταν πάντα ένα undersized 4άρι που μπορούσε να μαρκάρει ψηλότερα 4άρια ρακέτας, είχε κινήσεις να υποστηρίξει post παιχνίδι, αλλά το αγαπημένο του ήταν να βαράει τρίποντα. Τριάρι δε μπορώ να τον πω, ούτε καν με το μοναδικό κριτήριο που θα μπορούσε να θεωρηθεί τριάρι, το ύψος, αφού με το ύψος του μάλλον θα έπρεπε να λογίζεται δυάρι. Τεντώνω αρκετά την άποψη, αλλά δε μου φαίνεται καλή ιδέα να βάζουμε σε καλούπια παίκτες που είναι φτιαγμένοι για mismatch.

Στην ΑΕΚ δεν ξέρω πώς χρησιμοποιείται, δεν έχω δει αρκετά, αλλά μόνο ως σουτέρ μπορώ να τον φανταστώ να του ταιριάζει και στην άμυνα αναλώσιμος για άμυνες κάτω από τη ρακέτα.
basket72
QUOTE (aegeansheed @ Oct 31 2018, 15:05 ) *
Τεντώνω αρκετά την άποψη, αλλά δε μου φαίνεται καλή ιδέα να βάζουμε σε καλούπια παίκτες που είναι φτιαγμένοι για mismatch.



Πολύ εύστοχη τοποθέτηση!

Και δη το κλείσιμο της. Δεν είμαι κι ειδικός αλλά θα μπορούσε να είναι το (περιφραστικό/ινδιάνικο biggrin.gif ) παρατσούκλι του Ντόνσιτς.

Giwrgos1
QUOTE (aegeansheed @ Oct 31 2018, 16:05 ) *
Έχει πλάκα που ακόμα και σήμερα προς το τέλος τη καριέρας του Μασιούλις ακόμα δεν συμφωνούμε για το "ποιά είναι η θέση του" λες και έχει καμιά σημασία η χρησιμότητα να τον βαφτίζουμε τη μία τριάρι την άλλη τεσσάρι. Οι θέσεις δεν υπάρχουν πλέον έτσι όπως παίζεται το μπάσκετ σήμερα.
Ο Μασιούλις δεν έχει αλλάξει ποτέ στυλ παιχνιδιού απ' όσο παίζει. Ήταν πάντα η μέσα κάτω από το καλάθι ή ακροβολισμένος στην επίθεση και στην άμυνα πάντα μάρκαρε ψηλό παίκτη στη ρακέτα και ελάχιστες φορές τον έβλεπε κανείς να κυνηγά παίκτη στην περιφέρεια. Καταλήγω λοιπόν ότι ήταν πάντα ένα undersized 4άρι που μπορούσε να μαρκάρει ψηλότερα 4άρια ρακέτας, είχε κινήσεις να υποστηρίξει post παιχνίδι, αλλά το αγαπημένο του ήταν να βαράει τρίποντα. Τριάρι δε μπορώ να τον πω, ούτε καν με το μοναδικό κριτήριο που θα μπορούσε να θεωρηθεί τριάρι, το ύψος, αφού με το ύψος του μάλλον θα έπρεπε να λογίζεται δυάρι. Τεντώνω αρκετά την άποψη, αλλά δε μου φαίνεται καλή ιδέα να βάζουμε σε καλούπια παίκτες που είναι φτιαγμένοι για mismatch.

Στην ΑΕΚ δεν ξέρω πώς χρησιμοποιείται, δεν έχω δει αρκετά, αλλά μόνο ως σουτέρ μπορώ να τον φανταστώ να του ταιριάζει και στην άμυνα αναλώσιμος για άμυνες κάτω από τη ρακέτα.


Στην ΑΕΚ ως τωρα παιζει και 3αρι και 4αρι και αυτο φαινεται και απο τον χρονο των Ρος και Σακοτα

Στον ασο μιας και ειπωθηκ εοτι εχουμε αδυναμια. Μηπως η λογικη για φετος ηταν να αρχισει να παιρνει χρονο παραπανω ο μικρος ο Μωραιτης?
ashton

Σοβαρή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και νίκη 78-71 επι της Montakit Fuenlabrada. Καμιά Ισπανική ομάδα δεν είναι της πλάκας (άλλωστε οι σημερινοι μας αντιπαλοι κέρδισαν πχ το Σαββατο τη Barcelona) και η νίκη ήταν σημαντική.
Θα μπορούσαμε να πάρουμε τη διαφορά αν αποφεύγαμε επιπολαιότητες και κυρίως αν υπήρχε στοιχειώδης ευστοχία στις βολές.. το 12/23 είναι απελπιστικό για ομάδα που θέλει να διεκδικήσει οτιδήποτε.
Ο κόσμος κάτι πάνω από 2χιλιαρο που έβγαλε παλμό σε αρκετές φάσεις. Αν δεν υπήρχε το ματς στο Μοναχο λογικά θα ήταν πάνω από 3-3,5

Μεγάλη και επιβλητική εμφάνιση για τον vince που οργίασε κάτω από τα καλάθια (στην επίθεση) παίζοντας και σωστή άμυνα γενικά. Δικαιώνει όσους τον έφεραν και κυρίως τον κράτησαν.
Εξαιρετικός και στις δυο πλευρές του παρκέ ο Sant-Roos. Σωστές τοποθετήσεις παντού, σωστές αντιδράσεις πάντα, καμιά κατάχρηση σουτ, άμυνα που έβγαζε τα πνευμόνια των αντιπάλων, υποδειγματική λειτουργία στην επίθεση.
Αρκετά καλός (ειδικά στο α μέρος) ο Τσαλμπούρης που δείχνει και με το παραπάνω πως μπορούμε να στηριχθούμε πάνω του και να χτίσουμε μαζί του.
Το ίδιο και ο Μωραϊτης που εδειξε πως κακώς ήταν εκτός παρκέ & δωδεκάδας για μεγάλο διάστημα.
Και σίγουρα έπρεπε να παίξει περισσότερο από τον XRM που κακώς έμεινε τόση ώρα στο παρκέ.. Άμυνα δεν έπαιζε και ήταν η χαρά των αντιπάλων, πολύ κακός οργανωτικά παρά τις 5 ασιστ, παλι καλά που έβαλε τα δυο σουτ στο τελος.
Ο Griffin όταν έπαιξε σαν άσος μοίρασε πιο σωστά τη μπάλα, και παρά τα λάθη του μάλλον παίρνει θετικό πρόσημο.
Ο Λάρυ έπαιξε άμυνα αλλά δυο τάπες σε σουτ με τον ίδιο τρόπο (και όχι μόνο) είναι μάλλον υπερβολικά.
Μέτριος ο Maciulis, αλλά έβγαλε το μεγάλο καλάθι με φάουλ (που έχασε τη βολή και τις επομενες..) και στην άμυνα ηταν καλός γενικά.
Ο Roberson είναι δεδομένα χαμηλών προσδοκιών και πρέπει να βρούμε κάτι για να μην ειναι 2ος αλλά 3ος (στην Ευρωπη πχ).
Γιαννοπουλος συνεχίζει να ψάχνει ρόλο/χώρο από τότε που μπήκε στο rotation ο Κουβανός.
Ξανθοπουλος (ανετοιμος) και Ρογκαβοπουλος δεν έπαιξαν
ashton
...................A.E.K...........Montakit
ΣΟΥΤ............31/61 50,8%........26/60 43,3%
ΔΙΠΟΝΤΑ.........27/47 57,4%........17/38 44,7%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ.........4/14 28,6%.........9/22 40,9%
ΒΟΛΕΣ...........12/23 52,2%........10/12 83,3%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ........22-10.............26-13
ΑΣΙΣΤ............17.................16
ΦΑΟΥΛ............18.................22
ΛΑΘΗ.............12.................19
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ........11..................8
ΚΟΨΙΜΑΤΑ..........3..................5

πιο λιγες προσπαθειες για τριποντο απο το κυπελλο κλπ που ηταν μοιρασμένα.
με nogueira είχαμε θεμα σε επιθετικα ρημπαουντ-ταπες.
για τις βολές τι να πει κανεις.. δεν πας μακριά έτσι - να ξέρει ο αντιπαλος πως αν σε στειλει στη γραμμη κατά βαση θα τις κανεις δώρο..

4. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν ήταν προφανώς έτοιμος και δεν έπαιξε.


7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Εξαιρετικός στο 1ο ημίχρονο, έχασε το ρυθμό του μετά με τόση ωρα πάγκο.
Σε 15'23" ειχε 7π από 2/2 1π, 1/1 2π, 1/2 3π, 1-0 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 1 φαουλ, 1 κόψιμο (και -1 πάντως)

8. MACIULIS
Μέτριος επιθετικά (αλλά έβγαλε το σουτ και την ασιστ όταν επρεπε), με την παρουσία του έσφιξε η άμυνα πάντως.
Σε 23'12" ειχε 4π απο 2/5 1π, 1/1 2π, 0/2 3, 5-0 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 3 φαουλ (και +10)


11. RATHAN-MAYES
Αμυνα με τα μάτια (δεν ειναι τυχαία τα 0 φάουλ και τα μόλις 6 που έχει κάνει σε 5 ματς), και επειδή δεν του βγαινε το ματς προσπαθούσε να κάνει ατομικές ενέργειες που χαντάκωναν την ομάδα.
Κακώς επέμενε τόσο σε αυτόν και δεν τον προστάτεψε ο Λούκα. Ήταν εκνευρισμένος κι έπρεπε να ηρεμήσει... Τουλάχιστον έβαλε τα καλάθια στο τελος.
Σε 26'56" ειχε 6π από 2/5 2π, 0/2 3π, 2/6 1π, 2-1 ρημπαουντ, 5 ασιστ, 4 λαθη, 1 κλέψιμο (και -12 .. ενδεικτικότατο)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Κακός επιθετικά, έφαγε τις δυο τάπες που ήταν καρααναμενομενο οπως πηγαινε, και γενικά με κακή νοοτροπία-επιλογες μπροστά, αλλά έδεσε την περιφέρεια μας αμυντικα.
Σε 14'38" ειχε 7π από 2/2 1π, 1/6 2π, 1/4 3π, 4-1 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 2 φαουλ, 2 λαθη, 1 κλεψιμο (και +4)


21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Πολύ καλός και πάλι. Δεν έκανε προσπάθεια ο αντιπαλος του χωρις να ειναι κρεμασμένος πάνω του. Και θα ηταν ακομα καλυτερα αν κατεβαζε αυτος τη μπαλα περισσοτερο αντι για τον
XRM όταν ηταν και οι δυο στο παρκε.
Σε 14'19" ειχε 5π από 1/2 2π, 1/1 3, 2-0 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 3 φαουλ (σωστά τακτικά για να κόψει επιθεσεις κλπ), 1 κλέψιμο (και κυριως +8)


23. GRIFFIN
Ειχε πάλι κάποιες επιπολαιότητες στην αρχή, αλλά γενικά είχε θετικό πρόσημο, με καλό μοίρασμα μπαλας, άμυνα και με κάποια καλά τελειωματα. Killer δεν ειναι αλλά δεν ειναι του συρμου.
Σε 29'07" ειχε 9π από 3/6 2π, 1/3 3π (ούτε σημερα βολές.. 2 σε 11 ματς ειναι πολύ λίγες), 1-1 ρημπαουντ, 5 ασιστ, 3 φαουλ, 3 κλεψιματα, 3 λαθη (και +11 που δειχνουν το θετικο προσημο)


26. SANT-ROOS
Μεγάλος παίκτης.. Φοβερά τρεξίματα/πρώτο βήμα στον αιφνιδιασμό, υποδειγματικός αμυντικά. Δεν κάνει περιττές ενέργειες και βοηθάει παντού.
Σε 30'13" ειχε 10π από 2/2 1π, 4/6 2π,3-1 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 2 φαουλ, 3 κλεψιματα (και ένα εντυπωσιακό +13)

27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν έπαιξε. Αξιοσημείωτο πως ήταν μόλις η 1η φορά που μπήκε αποστολή σε εντός έδρας και φυσικά δεν εχει πατησει επισημα παρκε στο ΟΑΚΑ.


30. ROBERSON
Αδιάφορος σαν τον XRM σε άμυνα δεν είναι, δεν έχει βέβαια και την ανάλογη επιθετικη ποιότητα. Θα πρέπει να λυθεί το θέμα 2ου σεντερ γιατι μονο για 3ος στέκεται αυτη τη στιγμή.
Σε 11'24" ειχε 6π από 3/4 2, 2-2 ρημπαουντ, 2 φαουλ, 2 λαθη και μια εντυπωσιακη ταπα (αλλά και -9)


31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ουτε σημερα τσούλησε. Από τοτε που μπηκε ο Κουβανος στο ροστερ ψάχνεται αγωνιστικά .. Και δεν δειχνει κι οποτε μπαινει κάτι (βεβαια οι σουτερ θελουν χρονο να βρουν ρυθμο)
Σε 6'22" δεν σουταρε και ειχε 1 κλεψιμο, 1 λαθος (-5 πρόλαβε)


32. HUNTER
Δεν ειχε αντιπαλο στα μετρα του και οργιασε πάλι επιθετικά. Για πεντάδα αγωνιστικής δεν ειναι τώρα πάντως νομίζω.
Σε 28'19" ειχε 24π από 2/6 1π, 11/16 2π, 1-2 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 1 φαουλ, 1 λαθος, 1 κλεψιμο, 1 κόψιμο


Παίξαμε καλή άμυνα για πρώτη φορά φέτος στην Ευρώπη - η παρουσια Μωραιτη σίγουρα συνέβαλε σ'αυτό.
Κάτι που με πειράζει είναι πως ενώ οι αντιπαλοι παίρνουν ταιμ αουτ μόλις κάνουμε σερί ακομα και 2 καλαθιών, ή και σε φάσεις με καλάθι & φαουλ για να σπάσουν το ρυθμό (όπως χθες), ο Λουκα αντιδρά μάλλον με καθυστέρηση και όταν έχει μπει μπροστά ο αντιπαλος όχι όταν αρχιζει να ροκανιζει τη διαφορα.
Κάτι που έχει αλλάξει πάντως σε σχέση με πέρσι είναι πως κατά βάση εμείς ελέγχουμε το ρυθμό του παιχνιδιού (για BCL μιλαω) σε ολο το 40λεπτο και δεν κάνουμε ντεμαραζ στο τελος όντας από πίσω στο σκορ σχεδον συνεχεια.


και βιντεο απο το ματς
Διονύσης
Το σημαντικότερο για μένα στο χθεσινό παιχνίδι είναι ότι οι μικροί πήραν χρόνο και πήγαν αρκετά καλά. Θα βοηθήσει στην ψυχολογία τους για τη συνέχεια, όμως πρέπει να πέρνουν χρόνο στα ματς όταν επιστρέψουν και οι τραυματίες για να βρουν ρυθμό σιγά σιγά και να προσφέρουν αυτά που πραγματικά μπορούν. Μακάρι στο άμεσο μέλλον να αρχίσει να μπαίνει και ο Ρογκαβόπουλος στην εξίσωση της ομάδας και στα επόμενα χρόνια συν Λαρετζάκη να φτιάξουμε το δικό μας ελληνικό κορμό! Κατά τα άλλα για ένα ακόμα παιχνίδι φάνηκε το κενό στα σέντερ. Ο Χάντερ σε δυο σερί αγώνες είναι ο πρώτος μας σκόρερ και για να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς θα πρέπει να πέρνει και τις ανάλογες ανάσες κάτι το οποίο δε γίνεται με τον μονίμως τραυματία Καββαδά και των περιορισμένων δυνατοτήτων Ρόμπερτσον.
ashton


Αν και έπαιξε με πάρα πολυ σημαντικές απουσίες (Rathan-Mayes & Dusan σκοράρουν πάνω από 25π, ο Ξανθοπουλος ειναι το μονο πλειμεικερ που εχουμε κι εμπιστευεται o Luca, ο Καββαδάς ο μόνος ψηλός που μπορεί να σπρώξει κάτω από το καλάθι) και με βασικούς παίκτες να είναι πολύ κακοί επιθετικά, με όλη την ομάδα να τα σπάει στα τρίποντα (3/20...) και τις βολές να μην πηγαίνουν πίσω (26/38, 68%), η Βασίλισσα πήρε με όπλο την άμυνα την Lietkabelis με 65-59 και πήρε την 5η συνεχόμενη νίκη της.
Το μονο που πρέπει να κρατήσουμε είναι τη νίκη, την παρουσία του Μωραϊτη και πως πρέπει να λύσουμε τα σημαντικά προβλήματα που έχουμε..
SUPER και σήμερα ο Vince, κυριάρχησε επιθετικά, ενώ έβγαλε και κρισιμες αμυνες στο τελος παρα τα φάουλ. Νομίζω έχει βαλει ήδη υποθήκη για την 1η/2η πεντάδα της διοργάνωσης.
Δε γινεται ομως να παιζει 40' και όταν μπαινει ο Roberson η ομάδα εχει τεραστια -αρνητική- διαφορα.. Το παλουκάρι δεν μπορεί όπως έλεγε κι ο Αγγελαρας καποτε..
Περιμεναμε σημερα πράγματα από τον Griffin αλλά αυτός ήταν τραγικός.. και άστοχος και με κακες επιλογές και με χαζα φαουλ..
Ευτυχώς είχαμε το Μωραϊτη, που παρά την αστοχία του, έπαιξε ΣΩΣΤΗ τακτικά άμυνα και δεν χτυποκαρδούσαμε όταν κατέβαζε τη μπαλα. Απέδειξε και σημερα πως δε γινεται να το θυμομαστε οταν δεν υπάρχει αλλος.. πρέπει να ειναι βασικός στο rotation.
Λάρυ παρά τα λάθη του, ήταν εκεί όταν έπρεπε, κυνηγώντας σωστα φαουλ από τον Kupsas, ή παίρνοντας προσπάθειες. Στους θετικούς.
Ο Κουβανός αμυντικά ήταν στα γνωστά ψηλά επιπεδα, αλλά επιθετικα τα έσπασε εντελώς (1/9 σουτ, με πάρα πολλά ελευθερα..)
Αποντος και ο Jonas, αλλά τουλάχιστον στο τελος μαζεψε τα ρημπαουντ που επρεπε και μοίρασε κρισιμες ασιστ.
ο Γιαννοπουλος ψιλοξεχάστηκε, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να σκοράρει παραπάνω από το ελάχιστα αποδεκτό..
Τσαλμπουρης δεν τσουλησε σημερα .
Ρογκαβοπουλος νομίζω μπορούσε να παίξει για λίγο.. Ο Ξανθοπουλος γιατί ειναι μονιμα 12άδα ενω δεν μπορει να παίξει δεν το πιάνω.
Ο 16χρονος Πραπας μπήκε πρώτη φορα αποστολή - δεν βοηθησε και το ματς για να γράψει ιστορία.
stefkorner
QUOTE (ashton @ Nov 14 2018, 04:18 ) *



Δε γινεται ομως να παιζει 40' και όταν μπαινει ο Roberson η ομάδα εχει τεραστια -αρνητική- διαφορα.. Το παλουκάρι δεν μπορεί όπως έλεγε κι ο Αγγελαρας καποτε..
Περιμεναμε σημερα πράγματα από τον Griffin αλλά αυτός ήταν τραγικός.. και άστοχος και με κακες επιλογές και με χαζα φαουλ..


ααχ τι θα γινει με αυτους τους δυο ! νταξει του Γκριφιν ειναι καθαρα θεμα ασταθειας
το αλλο ομως το παλουκαρι, ποσες φορες ακομα πρεπει να διαπιστωσουμε οτι δεν μπορει ,για να προχωρησουν οι σχετικες διαδικασιες .. ( ; ) 39.gif
θα μου πεις μαζι με τις νικες ερχεται και η υπομονη...

εγω ομως βλεπω οτι αν ξεκινησει αμεσα για τις 1-2 διορθωτικες το ταβανι της ανεβαινει σημαντικα ! τουλαχιστον οσο αναφορα το cl μπορει ανετα να γινει το απολυτο φαβορι ,απο ενα απλο φαβορι ,για το repeat !
πλησιαζει και το διηπειρωτικο wink.gif
ashton

..............Α.Ε.Κ..............Lietkabelis
ΣΟΥΤ..........18/58 31%..........20/51 39%
ΔΙΠΟΝΤΑ.......15/38 40%..........15/34 44%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ.......3/20 15%...........5/17 29%
ΒΟΛΕΣ.........26/38 68%..........14/21 67%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ.....25-11..............31-7
ΑΣΙΣΤ..........14................12
ΦΑΟΥΛ..........21................28
ΛΑΘΗ............5................16
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ......10.................2
ΚΟΨΙΜΑΤΑ........2.................2

άθλια ποσοστά από τα 6μ75, κακοι πάλι στις βολές (αλλά και οι Λιετουβοι μια από τα ίδια).
Τη διαφορά μας την έδωσαν τα παραπάνω επιθετικα ρημπαουντ και τα κλεψιματα που μας εδωσαν εξτρα επιθεσεις.
Στα συν τα μολις 5 λάθη (έλειψε ο XRM αφού :-)

4. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Το νοημα της παρουσιας του στη 12άδα ενώ δεν μπορεί να αγωνιστεί τα τελευταία 4 παιχνίδια δεν μπορώ να το καταλάβω.

7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Δεν ήταν στη βραδιά του.. Ίσως να ηταν χρησιμοτερος για πεντάρι αντι του ανεπαρκους Roberson.. Αν έβαζε τις βολές ή το τριποντο μπορει να εβρισκε ρυθμό και να ηταν αλλιως.
Σε 7'57" είχε 0/2 1π, 0/1 3π, 0-1 ρημπαουντ, 2 φαουλ (και -10)


8. MACIULIS
Προχτες χωρις ρημπαουντ, σημερα αποντος. Δεν διάγει και τις καλυτερες μερες του - πάντως αμυντικά πάλεψε και μοίρασε και καμποσες ασιστ.
Σε 32'37" ειχε 0/2 2π, 0/4 3π, 5-0 ρημπάουντ, 3 ασιστ, 2 φαουλ, 1 κλεψιμο (και +16)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Δεν απέφυγε επιπολαιότητες, αλλά ήταν ο πιο αξιοπιστος περιφερειακος μας επιθετικά και καλος αμυντικά.
Σε 29'58" ειχε 12π από 5/6 1π, 2/6 2π, 1/2 3π, 5-0 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 2 φαουλ, 2 λαθη, 1 κλέψιμο (και +6)


15. ΠΡΑΠΑΣ
Πρωτη συμμετοχή σε αποστολή. Το μελλον στο χέρι του.
Αν έπαιζε θα έκανε ρεκορ σαν νεώτερος στην Ευρώπη. Στην Α1 ο Τριαντάφυλλος Πανταζής, γεννημένος το 1975, που έπαιξε το 1990/91 μάλλον έχει το ρεκορ.


21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Εξαιρετικός.. Έβγαλε τα συκώτια του Wilson, πίεση πάντα στην άμυνα, σωστά φάουλ, δεν έκανε λάθη, έβγαλε ασιστ, και το ματς γυρισε με το κλεψιμο το δικό του και το αντιαθλητικό που κέρδισε.
48-54 ηταν το ματς τότε - 17-5 τρεξαμε απο τοτε. Ελπίζω ΠΛΕΟΝ να εμπεδώσουν οτι ΠΡΕΠΕΙ να παίζει κανονικά κι όχι μόνο οταν εχουν τραυματιστει ολοι οι αλλοι..
Σε 27'50" ειχε 7π από 4/4 1π, 0/1 2π, 1/6 3π (δεν ηταν τοσο αστοχος, ενα μπηκε και βγηκε, 2 ηταν σε τελος περιοδου απο σεντρα γηπεδου). 0-1 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 3 φαουλ, 2 κλεψιματα, 1 κοψιμο (και κυριως +12)



23. GRIFFIN
Η απογοήτευση της βραδιάς. Τουλάχιστον δε φάνηκε να είναι σοβαρός ο τραυματισμός του αφου ξαναγυρισε στο παρκέ.
Μολις 4π από 2/7 2π, 0/1 3π, κανενα ρημπαουντ, καμια ασιστ, 4 φαουλ, 2 λαθη κι ενα κλεψιμο (και -12...)


26. SANT-ROOS
Επιθετικά δεν το είχε απόψε και φαινοταν με το που έπαιρνε τη μπάλα - έβγαλε καποιες ασιστ παντως. Αμυντικά όμως είναι παραπάνω από σουπερ.
Σε 33'23" ειχε 5π από 3/6 1π, 1/6 2π, 0/3 3π, 6-1 ρημπάουντ, 3 ασιστ, 1 φαουλ, 1 κλεψιμο, 1 κόψιμο (+12)

27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
Ισως να έπρεπε να δοκιμαστει στο 2ο ή 3ο δεκαλεπτο για λιγο.


30. ROBERSON
Δυστυχως η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη. Αν υπήρχε backup center θα μπορούσε να ψιλοσταθεί για 3ος. Χωρις 2ο όμως η ανεπάρκειά του ειναι οφθαλμοφανής..
Σε 13'28" ειχε 4π από 2/4 1π, 1/3 2π, 1-1 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 1 φαουλ, 1 κλεψιμο (και -9...)


31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ξεκινησε καλά, δεν ήταν κακος αλλά δεν κάνει το κλικ παραπάνω.
Σε 9'40" ειχε 5π απο 1/2 2π, 1/3 3π, 1-0 ρημπαουντ, 2 φαουλ, 1 λαθος .



32. HUNTER
Τι να πουμε.. Σπέρνει ο άνθρωπος... (25+ μο στα τελευταια 3 ευρωπαϊκα !) Στο 4ο φαουλ αγχωθηκαμε γιατι απο πισω δεν υπάρχει τιποτα, αλλά ευτυχώς άντεξε μεχρι τελος.. Αλλά πρεπει να λυθει αυτο αν θελουμε να προχωρησουμε..
Σε 26'10" είχε 28π με 12/16 1π, 8/11 2π, 4-5 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 4 φαουλ, 3 κλεψιματα (και +15) με ranking 34 (λογικά 5άδα αγωνιστικης παλι)


Ελπίζω να διαπιστωσε πως υπάρχει και άλλος play maker στην ομαδα και είναι αρκετά επαρκης..
Η ομάδα πάντως έχει πλάνο και φιλοσοφία. Αλλά τα λάθη στο χτίσιμο με Rathan-Mayes/Griffin & Roberson δε βοηθάνε..



τουλάχιστον ηταν κιτρινομαυρος. οργανωτικά-αμυτικά σιγουρα δεν ελειψε. Επιθετικά ναι.



βιντεο απο το ματς (και με Πραπα στο ημιχρονο)
Giwrgos1
QUOTE
Δίχως απρόοπτα ολοκληρώθηκε η πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ.

Η αποστολή της «Βασίλισσας» αναχωρεί σε λίγο για το «Ελ. Βενιζέλος», προκειμένου για το ταξίδι στην Αμβέρσα.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Ξαβιέ Ρατάν - Μέις.


http://www.aekbc.gr/el/articles-2614/anaxw...gia-ambersa.htm

ashton

Παίζοντας σοβαρά από το 25' και μετά (όχι συμπτωματιά από την ώρα που πέρασε ο Μωραϊτης μέσα αντι του Griffin) η Βασίλισσα πέρασε και από το Βέλγιο (στη μόνη έδρα που έχασε η Hapoel μέχρι σημερα ας μην το ξεχνάμε) με 64-71 και πέτυχε την 6η συνεχόμενη νίκη της στη φετινή διοργάνωση κλείνοντας ιδανικά τον 1ο γύρο με ρεκόρ 6-1.
Το ματς είχε δυο όψεις.. μια μέχρι το 25' και μια μετά. Μέχρι τότε ήμασταν κάκιστοι αν όχι τραγικοί επιθετικά και με μέτρια προς κακή άμυνα καθώς παίζαμε βασικά περισσότερο ατομικά. Από το 25' και μετά όμως τα κόζια άλλαξαν και είδαμε μια ομάδα όπως έπρεπε να είναι.
Η ομάδα συνεχίζει να έχει σημαντικά προβλήματα στο 1 και το 5.. Μπορεί με την προσπάθεια των άλλων να παίρνουμε τις νίκες αλλά δεν λύνεται το πρόβλημα. Ας ελπίσουμε στη διακοπή να γινουν κινήσεις - το Φλεβάρη έχουμε και διηπειρωτικό.
MVP o Λάρυ που κάνει σούπερ τουρνουά και ήταν εκεί όταν η μπάλα έκαιγε.. Σωστά σουτ, σωστές προσπάθειες, άψογη παρουσία στο παρκέ.
Αρκετά καλός και ο Vince που μας κράτησε επιθετικά στο 1ο τραγικο ημιχρονο.
Κομβική η παρουσία του Dusan και σήμερα. Και με τα σουτ και με το μυαλό στην ομαδική λειτουργία.
Ο Κουβανός αμυντικά ήταν στα γνωστά επίπεδα - επιθετικά δεν τσούλησε .
Μωραϊτης εξαιρετικός και game changer και σήμερα.. Νομίζω πως έχει κερδίσει με το σπαθί του το δικαίωμα να παίζει και θα είναι αυτοκατστροφικο να εξαφανιστεί πάλι.
Για το Griffin τι να πω.. πλήρης απογοήτευση επιθετικά/οργανωτικά. (αμυντικά βοήθησε) ας ελπισουμε το σουτ που έβαλε στο τέλος να ειναι το κλικ που θα αλλάξει ..
Μέτριος επιθετικά σήμερα πάλι ο Jonas, πήρε πάντως τα ρημπάουντ του πάλι.
Βοήθησε ο Τσαλμπούρης - και ας μην ξεχναμε πως και με αυτον στο παρκέ γύρισε το ματς.
Ο XRM έπαιξε ένα τρίλεπτο σε δυο δοσεις. Τωρα αν εκνευριστηκε με τον Luca, αν ζορίστηκε με το πόδι ή κάτι άλλο θα το δούμε.
Roberson τα γνωστά .. αν του βγάλουν φάσεις μπροστά μπορει να τελειώσει αλλά συνολικά είναι πολύ πίσω από αυτό που θα θέλαμε.
Ο Γιαννόπουλος ήρθε από τον πάγκο και έδωσε ανάσες.
Ρογκαβο δεν έπαιξε.


To 6-1 ειναι το καλυτερο μας ξεκινημα από το Saporta και μετά (7-0 τοτε, 8-0 έφτασε και το σερι σταμάτησε στο Βέλγιο btw)

2018/19 (FIBA BCL) :6-1
2017/18 (FIBA BCL) :3-4
2016/17 (FIBA BCL) :4-3
2015/16 (Uleb Eurocup) :4-3
2006/07 (Uleb Cup) :2-5
2005/06 (Uleb Euroleague):2-5
2004/05 (Uleb Euroleague):3-4
2003/04 (Uleb Euroleague):2-5
2002/03 (Uleb Euroleague):1-6
2001/02 (Uleb Euroleague):5-2
2000/01 (Uleb Euroleague):5-2
1999/00 (FIBA Saporta) :7-0
1998/99 (FIBA Saporta) :6-1
1997/98 (FIBA Euroleague):4-3
ashton
............TELENET GIANTS ANTWERP......A.E.K.
ΣΟΥΤ.............24/65 37%.............25/61 41%
ΔΙΠΟΝΤΑ..........15/39 39%.............19/37 51%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ..........9/26 35%..............6/24 25%
ΒΟΛΕΣ.............7/14 50%.............15/19 79%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ..........28-12................32-9
ΑΣΙΣΤ...............11...................12
ΦΑΟΥΛ...............20...................16
ΛΑΘΗ................14...................13
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ............8....................9
ΚΟΨΙΜΑΤΑ.............2....................1

τους περιορισαμε τα σουτ στο 2ο και ηρθε το διπλό. τουλάχιστον μπήκαν οι περισσοτερες βολες.


5. SAKOTA
Βοήθησε και σήμερα ο αρχηγός, έβγαλε σουτ, πήρε ρημπάουντ (για τα δεδομενα του) έδωσε σοβαρότητα.
Σε 25'28" ειχε 10π από 3/3 1π, 2/5 2π, 1/4 3π, 2-2 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 1 φαουλ, 1 λαθος (και +14)


7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Θετικός όσο έπαιξε (αρχή και τέλος 3ης αρχές 4ης περιοδου). Εβγαλε αμυνες, έβαλε το καλάθι που επρεπε.
Σε 8'46" ειχε 2π από 1/1 2π, 0/1 3π, 1-0 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 1 κόψιμο (και +3)

8. MACIULIS
Αστοχος επιθετικά, τουλάχιστον μάζεψε ρημπάουντ & πιεσε στην αμυνα.
Σε 26'21" ειχε 1/3 2π, 2/6 3π, 6-1 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 3 φαουλ, 1 λαθος, 1 κλεψιμο (και -5)


11. RATHAN-MAYES
Μπήκε για ένα τρίλεπτο (σπαστά) στο 1ο ημίχρονο. τα ρεπορτάζ λένε πως δεν πατουσε καλά και γι'αυτο δεν ξαναμπήκε. (λογικό πάντως 2-3 βδομαδες εξω λεγανε μετά το Χολαργό, πρακτικά 10 μέρες σκάρτες πέρασαν από τοτε)
Στα 3'19" ειχε 0/2 2π, 2-0 ρημπαουντ, 1 ασιστ (και +1)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
MVP σήμερα - when the goings get tough the tough get going.. Ηταν εκει όταν έπρεπε καθαρίζοντας με τη μπάλα να καίει.
Σε 22'56" είχε 16π από 4/4 1π, 3/4 2π, 2/4 3π, 4-2 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 3 φαουλ, 2 λαθη, 3 κλεψιματα (και +14)


21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Game changer και σήμερα.. και το υποδειγματικό τελειωμα στο τελος της 3ης περιοδου και το αντιαθλητικο που πήρε στην αρχη της 4ης.. Πρέπει να παίζει τουλάχιστον 10-15' καθε ματς.
Σε 15' ειχε 5π απο 1/2 1π, 2/3 2π, 0/2 3π, 2-0 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 1 φαουλ (και +4)


23. GRIFFIN
Μακράν η απογοήτευση του τελευταίου 10μερου ειδικά επιθετικά που δεν στρίβει με τίποτα.. τουλάχιστον παίζει αμυνα (αν και συνεχιζει να φορτωνεται με φαουλ)
σε 21'44" ειχε 3π με 0/2 2π, 1/5 3π, 1-2 ρημπαουντ, 3 φαουλ, 4 λαθη, 2 κλεψιματα (και +3 πάντως παρά το -2 στο ranking)

26. SANT-ROOS
Μετριος και σημερα επιθετικα (δεν εκανε καταχρηση κιολας) αλλά στα γνωστά καλά επιπεδα στην αμυνα.
Σε 31'16" ειχε 4π από 2/2 1π, 1/2 2π, 0/2 3π, 3-0 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 1 φαουλ, 2 κλεψιματα (και +9)

27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν αγωνιστηκε


30. ROBERSON
Μια από τα ίδια.. για την Α1 μπορεί υπό προϋποθέσεις & αντιπαλους να ψιλοαντέχεται - στην ευρώπη φαινεται η ανωριμότητα/ανεπάρκειά του.
Σε 9'46" ειχε 2/4 2π, 1-1 ρημπαουντ, 1 φαουλ (και -7)

31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πήρε κάποιο χρονο κυριως στο 2ο ημιχρονο .
Σε 7'43" ειχε 2/2 1π, 3-0 ρημπαουντ, 1 λαθος (και -8)


32. HUNTER
Μας κράτησε επιθετικά στην αρχή - έφτασε ανετα σε αξιοπρεπή νουμερα και παλι
Σε 27'36" ειχε 17π απο 3/6 1π, 7/11 2π, 6-1 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 3 φαουλ, 3 λαθη, 1 κλεψιμο (και +7)



Η ομάδα έκανε το 6-1 και πάει με άνεση στο 2ο γύρο.
Ο Luca πιστώνεται την καλή ομαδική αμυντική εικόνα που δείχνουμε κατά βάση το τελευταίο διάστημα


ο κόσμος χάρηκε άλλο ένα διπλό, ενώ έκανε και δυνατή εξέδρα.
stefkorner
τεραστιο διπλο,σε δυσκολη εδρα ,εναντιον ομαδας με πλουσιο ροστερ και σταθεροποιημενη αποδοση
πολυ μεγαλο και απο βαθμολογικης αποψεως,καθως δινει και πλ σοβαρο προβαδισμα για την 1η θεση..
ashton

τεράστια εμφάνιση για τη Βασίλισσα που πέρασε σαν Πρωταθλήτρια Ευρώπης από την πολύ όμορφη Pais Arena της Ιερουσαλήμ κερδίζοντας με 70-83 την Hapoel, υπερκαλύπτοντας και με το παραπάνω τη διαφορά που είχε χάσει στο ΟΑΚΑ την 1η αγωνιστική.
Έτσι πέτυχε την 7η (έβδομη) συνεχόμενη νίκη της στη φετινή διοργάνωση και έβαλε τις βάσεις και για την πρώτη θέση του ομίλου παρά το γεγονός πως έπαιξε και σήμερα με πάρα πολλές απουσίες..
Παράλληλα γυρίζει και πάλι αήττητη από ματς εκτός συνόρων - τελευταία της ήττα ήταν στην Πάνορμο από τη Banvit στις 10 Γενάρη.
Δηλαδή έκλεισε ΗΔΗ 11 μήνες αήττητη εκτός συνόρων που θα γίνουν πρακτικά 12 αφού το επόμενο εκτός έδρας είναι στις 8/1 με Bamberg.
Το μόνο ψεγάδι απόψε ήταν το 6λεπτο ταυτοχρονης παρουσίας Rathan-Mayes & Roberson όταν το 13-29 έγινε 33-32 με ένα επιμέρους 20-4 των γηπεδούχων. Το που πονάει η ομάδα κάνει κρα πλέον. Είναι όμως αναμφίβολα ομάδα μέσα στο παρκέ.

MVP φυσικά ο Griffin που έκανε τιτανοτεράστια εμφάνιση.. φοβερός & clutch στην επίθεση, άμυνα, ρημπάουντ, τα πάντα όλα.. Στα τρια τελευταια ματς δικαιώνει την επιλογή του.
Φοβερή εμφάνιση του αρχηγού και στην επίθεση και στην άμυνα.
Εξαιρετικός στο 1ο μέρος ο Sant-Roos - δεν ήταν κακός στο β, απλά δεν ήταν τόσο εξαιρετικός.
Ο Hunter για άλλο ένα ματς έκανε τα πάντα στη ρακέτα - χρειάζεται ανάσες όμως .. σήμερα παραλίγο να παίξει 35'.. θα σκάσει..
Κι αυτό γιατί ο Roberson για άλλη μια φορά έδειξε πως για αυτό το επίπεδο θέλει πολλά ψωμιά ακόμα για να σταθεί..
Ο Jonas ανέβηκε στο β γιατι στο α ηταν ψιλομετριος προς το κακό. Παρά τα 0/5 σουτ, έβαλε τις κρισιμες βολές και πήρε τα ρημπαουντ.
Ο Λάρυ τα γνωστά σκαμπανεβάσμτα - θελει λιγο χαλινάρι για να κόψει τις πολλές επιπολαιότητες/χαζές ενέργειες. Πέρα από αυτά σίγουρα ήταν θετικό το πρόσημο του και σημερα.
Εκτός κλίματος, ρυθμού, ο XRM που έπαιξε ένα 6λεπτο που μας πήραν παραμάζωμα
Στάθηκε αρκετά καλά ο Μήτσος όσο έπαιξε με πίεση στην άμυνα και σοβαρότητα στο παιχνίδι.
Θετικός και ο Τσαλμπούρης που βοήθησε ομαδικά όσο έπαιξε.
Ο Ρογκα δεν πάτησε παρκέ .

ashton
............Hapoel............A.E.K.
ΣΟΥΤ........27/73 37%.........29/62 47%
ΔΙΠΟΝΤΑ.....21/47 45%.........20/39 51%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ.....6/26 23%..........9/23 39%
ΒΟΛΕΣ.......10/17 59%.........16/23 70%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ....32-13............38-6
ΑΣΙΣΤ.........16...............15
ΦΑΟΥΛ.........22...............20
ΛΑΘΗ..........12...............12
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ......8................8
ΚΟΨΙΜΑΤΑ.......5................6

τους κλείσαμε τα σουτ και τους αναγκάσαμε να σουτάρουν με πίεση και κακά ποσοστά
στις βολές μέτριοι πάλι, αλλά αυτοί χειρότεροι
με 35λεπτο του Vince αντέξαμε στα ρημπαουντ κοντρα στην καλυτερη ισως frontline της λιγκας.


5. SAKOTA
Πολύ καλή εμφάνιση για τον αρχηγό που έδωσε πολλές λύσεις όταν η μπαλα εκαιγε στο τέλος και στην άμυνα κι όχι μονο στην επιθεση.
Σε 23'14" ειχε 12π από 4/4 1π, 1/3 2π, 2/5 3π, 7-0 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 4 φαουλ, 2 κλεψιματα (και +7)


7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Στάθηκε μάλλον θετικά όσο έπαιξε. Εχει μονιμα μια παρουσια και μονο να κερδισει εχει απ'αυτο.
Σε 8'28" είχε 0/1 3π, 2 ασιστ, 2 φαουλ (και -5)


8. MACIULIS
Ξεκινησε μέτρια ανέβασε στροφές στο 2ο. Πολύ καλός αμυντικά, αλάνθαστος στις βολές.
Σε 23'14" είχε 8π όλους από τις 8/8 βολές (0/3 2π, 0/2 3π), 7-0 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 4 φαουλ, 3 λαθη (και +4)


11. RATHAN-MAYES
Μονο ελαφρυντικό η ελλειψη προπονησεων - αλλά ας μην ξεχνάμε πως η ομάδα δαγκώνει στην άμυνα όταν λείπει από το παρκέ..
και το είδαμε και στην προετοιμασία..
Σε 6'09" είχε 0/1 3π (αλλά και ένα εντυπωσιακά αρνητικό -15)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Καλός αμυντικά, έβαλε κάποια καλά σουτ αλλά δεν απέφυγε τις επιπολαιότητες.
Σε 27'23" ειχε 8π απο 1/3 2π, 2/5 3π, 6-0 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 2 φαουλ, 4 λαθη (αλλά και ένα +25)


21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Μπηκε για να συμμαζέψει την κυκλοφορία και να πιέσει μετά την απώλεια της διαφοράς και τα κατάφερε.
Σε 10'22" είχε 0/1 2π, 1-0 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 1 φαουλ (και +3)


23. GRIFFIN
Τι να λέμε.. έκλέισε στόματα με την 3η σερί καλή εμφάνιση - κι αυτή δεν ήταν απλα καλή αλλά σουπερ. Αψεγάδιαστος επιθετικά, πολύ καλός αμυντικά.
Σε 28'37" είχε 25π από 8/10 2π, 3/4 3π, 7-0 ρημπαουντ, 4 ασιστ, 3 φαουλ, 1 λαθος, 2 κλεψιματα και 34 ranking (με +15). Λογικά θα ειναι στην πεντάδα της αγωνιστικής.


26. SANT-ROOS
Σημαντικη συμβολη στο καταπληκτικό ξεκινημα, που θυμισε τελικο με Μονεγάσκους. Πίεση στην άμυνα και σήμερα τέλειωσε και υποδειγματικά τις φασεις που πήρε στην επίθεση.
Σε 33'25" ειχε 13π από 1/2 1π, 3/4 2π, 2/5 3π, 1-0 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 1 φαουλ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο, 2 ταπες (και +17)

27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ


30. ROBERSON
Δεν ειναι γι'αυτο το επίπεδο κόντρα στους Amare, Thomas και σία.. Το ειδε και ο Λουκα και δεν τον χρησιμοποιησε παραπάνω.. αλλά δεν τσουλάει σε βαθος ετσι..
Σε 5'13" ειχε 1/4 1π, 0/3 2π, 1-3 ρημπαουντ, 1 φαουλ, 1 κλεψιμο (και -12 κι αυτος)



32. HUNTER
Σταθερά πολύ καλός - έχει σημαντική βελτίωση φέτος στα ρημπαουντ. Χρειάζεται ανάσες όμως.. Αλλά από ποιον ;
Σε 33'50" σκόραρε 16π, είχε 2/5 1π, 7/12 2π, 6-2 ρημπαουντ, 2 φαουλ, 3 λαθη, 2 κλεψιματα, 4 ταπες και ...+26 ( ο μονος που κοιταζε την αντιπαλη frontline κι οχι μονο την κοιταζε αλλά την έπαιζε και με το παραπανω)
α εντυπωσιακή και η διαφορά του σε βολές σε Α1 (19/24, 79%) και BCL (μόλις 30/53, 57%)




η ομάδα έχει πλάνο, οι παίκτες ρόλους και σίγουρα αυτά τα πιστώνεται θετικά ο Luca όπως φυσικά και το γεγονός πως η ομάδα στέκεται παραπάνω από μια χαρά παρά τις σημαντικές απουσίες.
ashton


Μπορεί να ήμασταν κάκιστοι επιθετικά στο 1ο ημίχρονο..
Μπορεί να τους αφήναμε να σουτάρουν ελεύθερους για 3 δεκάλεπτα (με εξαιρεση το τελευταιο λεπτο στο 2ο δεκάλεπτο που ηταν μεσα ο Μωραϊτης) ενώ είχαμε άπειρα φάουλ να δώσουμε..
Μπορεί το ματς να δίνει μια καλή απάντηση γιατί έχουν ασπρίσει τα μαλιά μου εδώ και δεκαετίες
Αλλά DHI, το αποτέλεσμα μετράει και η Βασίλισσα κέρδισε ξανά τη Nymburk (που δεν μας πάει μία σαν ματσάρισμα και μας δυσκολεύει μονιμα), πέτυχε την 8η συνεχόμενη νίκη στη διοργάνωση και 10η σερί εντός-εκτός συνόρων, και έκλεισε όπως έπρεπε με ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα μια μαγική χρονιά στα ευρωπαϊκά παρκέ- μια χρονιά που την ξανακανε Βασίλισσα της Ευρώπης και της δίνει τη δυνατότητα σε δυο μήνες να διεκδικήσει και το διηπειρωτικό (πέρα από την υπεράσπισή του τίτλου της)
Αν προχωρήσει μέχρι να ξαναρχίσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στις αναγκαίες και οφθαλμοφανείς αλλαγές σίγουρα θα μπορεί να κοιτάει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

MVP για άλλη μια φορά ο Hunter που καθάρισε με την ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ στο τελευταίο πεντάλεπτο, κερδίζοντας φαουλ, ρημπάουντ, τα πάντα όλα... Βέβαια δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει 30λεπτα γιατί θα σκάσει..
Και παίζει τόσο γιατί ο Roberson πολύ απλά δεν είναι για αυτό το επίπεδο... Ο Luca σήμερα προτιμησε ακομα και διδυμο Dusan-Jonas στο 4-5 παρά να τον βάλει να ξεκουράσει τον Vince..
Πολύ μεγάλο ματς από τον Dusan που με το σερί των 8 πόντων ξεκόλλησε την ομάδα σε κρίσιμο σημείο και είχε συνολικά πολύ καλή απόδοση και σήμερα - αν δεν είχε το τράβηγμα να βγει απο το παρκέ εκει που ξαναμπηκαν οι Τσεχοι στο ματς μαλλον θα καθαριζαμε ευκολοτερα.
Ο μονος που τσουλαγε επιθετικά στο 1ο μέρος ήταν o Jonas με την κλάση του, που έδωσε λύσεις και στη ρακετα & μπροστά στο τέλος.
XRM άλλη μια μέτρια εμφάνιση.. Άμυνα δεν πίεζε, τα σουτ που έκανε ήταν ή κακά ή κοντά ή βεβιασμένα..
Πολυ καλή εμφάνιση και από τον Κουβανό που ήταν παντού στην άμυνα και τέλειωσε και αρκετές φάσεις μπροστά. Μια χαρά.. (και θελει κι αυτος λιγες ανάσες βεβαια)
Λάρυ μέτριος αλλά τουλάχιστον έβαλε το τρίποντο στο τελος έστω και με κακά οργανωμένη επίθεση.. Θέλει λίγο χαλινάρι & σοβαρότητα ειδικά στους αιφνιδιασμους που κολλαγε ...
Griffin με καλές και κακές στιγμές - οργανωτικά ήταν καλός, αμυντικά μπλαζε σε πολλές φάσεις και επιθετικά δεν τσουλησε. Τουλάχιστον έβαλε τις βολές του (πρώτες που κερδισε στη διοργάνωση)
Επιστροφή στα παρκέ μετά τον τραυματισμό για Γιαννοπουλο που ήταν εμφανώς έξω από τα νερα του και δεν πηρε σουτ.
Ο Μωραϊτης μπήκε για λίγο και προσπάθησε αλλά σημερα δεν μπηκε στο ρυθμό του αγώνα..
όπως και ο Τσαλμπούρης που δε μπόρεσε κι αυτός να μπει στην εξίσωση.
Ρογκαβοπουλος δεν επαιξε

κόσμος κάτι πάνω από 3χιλιαρο και με καλό παλμό
ashton
................A.E.K...........Nymburk
ΣΟΥΤ............22/60 37%.......29/73 40%
ΔΙΠΟΝΤΑ.........16/36 44%.......18/43 42%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ.........6/24 25%.......11/30 37%
ΒΟΛΕΣ...........30/33 91%........7/9 78%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ.......34-10...........29-11
ΑΣΙΣΤ.............16............18
ΦΑΟΥΛ.............13............27
ΛΑΘΗ...............9.............9
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ..........5.............5
ΚΟΨΙΜΑΤΑ...........6.............2

Ευτυχως ειχαμε καλή ευστοχία στις βολές γιατί διαφορετικά...
Θα πρεπει να βρουμε λυσεις στο τριποντο.. περα απο τον Ντουσαν το χαος, ο Γιαννοπουλος δεν εχει δωσει λυσεις και οι αλλοι ...
και σιγουρα να μην αφήνουμε αξοδευτα τα φαουλ.. 1ο, 2ο, 3ο δεκαλεπτο ειχαμε 1-2 στο καθενα (μονο στο 2ο ξοδεψαμε τα φαουλ στο τελευταιο λεπτο, παλι πριν τους κοιταγαμε ενω ειχαμε..)
Αυτο ειναι κατι που συνηθως εξαρταται απο τον πλει μεικερ.. και με τον XRM...
Αν ειχαμε κανει τις κινησεις στο 1&5 και παίζαμε με τον Παο σε 2-3 μέρες θα μπορούσαμε να κάνουμε την έκπληξη. Τωρα θα ειναι διαδικαστικο παλι.



5. SAKOTA
θετικός στο 1ο ημίχρονο και στο 3ο δεκάλεπτο, καταλυτικός στο ξεκινημα της 4ης περιόδου με τους 8π σερι. Σιγουρα βελτιωμενος και κοντα στο καλαθι.
Σε 20'32" ειχε 18π απο 6/6 1π, 3/6 2π, 2/4 3π, 2-2 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 2 φαουλ, 1 λαθος, 1 κλεψιμο (και +4)

7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Μπηκε στο ξεκινημα της 2ης περιοδου δεν μπορεσε να μπει ουσιαστικα στο ματς
Σε 3'07" ειχε 1 λαθος.


8. MACIULIS
Πολύ αποτελεσματικός επιθετικά στην αρχή, είχε καποια πολυ ασχημα σουτ στη συνεχεια, αλλά γενικά θετικος επιθετικα κι εκανε το 1ο του double-double.
Σε 25'43" ειχε 15π με 3/4 1π, 3/6 2π, 2/7 3π, 8-2 ρημπαουντ, 1 φαουλ, 1 κοψιμο (και +2)


11. RATHAN-MAYES
Αλλη μια μετρια προς κακή εμφάνιση..Το κακο ειναι πως δεν φαινεται βελτιωση. Επιθετικες αρετες εχει αλλα δεν εχει καταφερει να βοηθησει ουσιαστικα.
Σε 18'51" ειχε 4π απο 2/2 1π, 1/3 2π, 0/1 3π, 2-0 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 2 φαουλ, 2 λαθη (αλλά και +8)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Αν δεν έβαζε τα δυο καλαθια σε σκοτωμενες-τραβηγμενες προσπαθειες - το τριποντο στο 1ο και το σουτ στο τελος θα ηταν στους αρνητικους. Με αυτα έστω κι αν ηταν εκτος μπασκετικης λογικής παει σε ψιλοθετικο προσημο.
Σε 26'01" ειχε 7π απο 2/2 1π, 1/3 2π, 1/6 3π, 1-0ρ, 4ασ, 3φ, 2λθ και 3 κλεψιματα (+/- 0)

21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Επαιξε για 3'22" στο 2ο δεκαλεπτο - σημερα δεν μπορεσε να δωσει αυτα που εδωσε σε προηγουμενα.
Ειχε 0/1 3π, 1-0 ρημπαουντ (και -2)


23. GRIFFIN
Οργανωτικά τα πήγε καλά, αλλά ηταν εμφανές σε καποια σημεια πως δεν ειχε δυνάμεις (και γι'αυτο αμυντικά έμπαζε σημερα).
Σε 30'06" ειχε 4/4 1π, 1/3 2π, 0/3 3π, 3-0 ρημπαουντ, 6 ασιστ, 2 φαουλ, 1 λαθος (και +4)


26. SANT-ROOS
Αρκετά καλός & ουσιαστικος ο Κουβανός (αν κι αυτός δεν μπορουσε να βγάλει τη συνηθισμένη πίεση).
Επαιξε 30'41" και ειχε 12π από 3/3 1π, 3/5 2π, 1/2 3π, 8-1 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 1 φαουλ, 1 λαθος, 1 κοψιμο (και +5)

27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν επαιξε


30. ROBERSON
Δεν μπορεί το παληκάρι.. Εβγαλε μια καλή άμυνα με εντυπωσιακή τάπα και that's all.. Μανταλάκια στα ρημπαουντ, αδυναμία επιθετικά..
Σε 7'37" ειχε 0/2 2π, 1-0 ρημπαουντ, 1 κοψιμο (και -6)

31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πατησε παρκέ, αλλά δεν ηταν ακομα λογικα οκ, και δεν πηρε προσπαθεια.
Σε 2'48" ειχε 1 φαουλ (και -3)


32. HUNTER
MVP για νιοστή φορα - μπορει να ειχε θεματα κουρασης και να μην ηταν τοσο αποτελεσματικος μεχρι το 25' αλλά απο εκει και μετα κυριαρχησε και έχει μεγαλο μεριδιο στη νικη.
Επαιξε 31'08" (...) και ειχε 18π απο 10/12 1π, 4/8 2π, 6-2 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 1 φαουλ, 1 λαθος, 1 κλεψιμο, 3 κοψιματα (και +10)


οι απουσιες των Ξανθοπουλου-Καββαδά και η ανεπάρκεια των XRM-Roberson (που αυτος επίλεξε βέβαια) δυσκολεύουν τις επιλογές του, αλλά η ομάδα είναι ομάδα στο παρκέ και σίγουρα το πιστώνεται.


video απο το ματς
Διονύσης
Παλιά μου τέχνη κόσκινο για τον Σάκοτα που με το πρώτο εύστοχο τρίποντό του ισοφάρισε και αφού είχε μειώσει στους 3 προηγουμένως. Προβλέπεται ματσάκι για γερά νεύρα και δεν προσφέρεται για καρδιακούς, τουλάχιστον με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Πάντως αυτό που παρατηρώ είναι ότι με την επιστροφή Ξανθόπουλου μειώθηκε αισθητά ο χρόνος του Μωραΐτη και σήμερα δεν έχει παίξει δευτερόλεπτο μέχρι στιγμής κάτι το οποίο δεν μου αρέσει, αλλά ο κοουτς κάτι παραπάνω βλέπει.
ashton


Τσάμπα ήττα από τη Bamberg στη Γερμανία για τη Βασίλισσα που πλήρωσε, τις κάκιστες επιθετικές επιλογές στο τελευταιο λεπτο.. (το λαθος γρηγορο σουτ του Ντουσαν στα 51", τα δυο χαμενα τριποντα του Λαρυ ενω εκει μπορουσαμε να παμε για λειαπ, αλλά και τα πάρα μα πάρα πολλά χαμένα σουτ από εξαιρετικά ευνοϊκές θέσεις..
Έτσι βάλαμε τους Γερμανους στο κολπο της δυάδας.. τουλάχιστον κρατήσαμε τη διαφορά (με 7 είχαμε νικησει ΟΑΚΑ).
Αυτή ήταν η 1η μας ήττα μετά από ένα χρόνο (ή 363 μέρες) αήττητοι εκτός έδρας στην Ευρώπη - 10 Γεναρη στη Πάνορμο απο τη Banvit η προηγουμενη.

Hunter σκόραρε όταν μπορούσε να ξεφυγει απο Rubit & σια..
Ο Dusan έβαλε την τριπονταρα στο τελος του ημιχρονου αλλα στα αλλα τα εσπασε.. Παραλιγο να κανει double-double παντως κι ηταν και πρωτος σε ασιστ.
Delroy φορτωθηκε με φαουλ και δε μπορεσε να δώσει περισσοτερα κοντρα στους Rubit-Alexander & σια
Maciulis προσπάθησε να ποστάρει τους αντιπαλους και το ψιλοκαταφερε, πήρε ρημπαουντ.. αν έβαζε έστω ενα απο τα ελευθερα 3π ρε γμτ..
Ξανθοπουλος πήρε πολύ χρονο έδειξε σε καλη κατασταση, θετικο για τη συνέχεια..
Ο Griffin οργανωτικά δεν τσούλησε, είχε κάποιες πολυ κακές επιλογές, αλλά έβαλε τα σουτ που μας κράταγαν (ο μονος με σταθερη επαφη απο τα 6μ75)..
Ο Λάρυ πήγε να γινει ήρωας με τα σουτ πριν αλλά το σκισε στο τέλος... Γενικα θετικος παντως.
Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Ο-Σ επιθετικα ο Sant-Roos.. τόσα χαμένα layup ούτε ο Babic..
Γιαννοπουλος όσο έπαιξε κάτι πάλεψε.

Με το γέμισμα του ρόστερ και τις επιστροφές, φάνηκε πως ο Λουκα τους μικρούς τους έβαζε μονο κατ'ανάγκη..
DNP και ο Μωραϊτης και ο Τσαλμπουρης και ο Ρογκα. Ειδικά ο 1ος έπρεπε να δοκιμαστει αντι να ταλαιπωρουμαστε με έναν κάκιστο Κουβανό..
Διονύσης
Έλα ντε δεν κατάλαβα τη λογική που δε χρησιμοποίησε καθόλου τον Μωραΐτη σήμερα, ενώ δεδομένα έχουμε θέμα στον άσσο και μέχρι να ενσωματωθεί στην ομάδα ο Θίοντορ. Κατά τα αλλά όπως τα είπες τσάμπα ήττα με μπόλικη αστοχία. Δυστυχώς θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε την πρώτη θέση σήμερα, αλλά δεν πειράζει είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε στα επόμενα παιχνίδια.

Σκληρό παιχνίδι έγινε σήμερα οι «Γερμανοί» παίζανε πολύ ξύλο, φαινόταν από την αρχή πως το παιχνίδι θα πάει στην κόψη του ξυραφιού. Ενώ ο Λαρεντζάκης φαινόταν πως πήρε την ομάδα από το χέρι σε κάποια φάση και με την οργάνωση του παιχνιδιού με τις ωραίες ασίστ που έβγαλε στις τελευταίες φάσεις και με το κρίσιμο τρίποντο που έβαλε, αλλά στο τέλος έχασε αλλά δυο τέτοια. Ματσιουλις αρκετά καλός σήμερα βοήθησε και επιθετικά Χάντερ σταθερή αξία Τζέιμς μέτριος προς κακός Ξανθόπουλος ψάχνει τα πατήματα του μετά την μεγάλη αποχή Σάκοτα καλή εμφάνιση, αλλά αρκετή αστοχία από τα 6.75, Γκρίφιν βοήθησε στην άμυνα πολύ πιεστικός και έβγαλε κάποια κλεψίματα Σαντ Ροος τα συνηθισμένα του πιεστικό στην άμυνα με καλές τοποθετήσεις και μπροστά απελπιστικά άστοχος και Γιαννόπουλος όσο έπαιξε προσπάθησε. Για μένα το πιο σοβαρό λάθος του Μπάνκι είναι ότι έχει τόσο κλειστό rotation με 8 παίκτες+1 και ειδικά οι 2 από τους 3 μικρούς έπρεπε να πάρουν κάποια λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι.
ashton
...............Bamberg............A.E.K.
ΣΟΥΤ...........25/63 39,7%........27/62 43,5%
ΔΙΠΟΝΤΑ........18/42 42,9%........20/38 52,6%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ........7/21 33,3%.........7/24 29,2%
ΒΟΛΕΣ..........20/25 80,0%........12/17 70,6%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ......26-11..............29-11
ΑΣΙΣΤ...........19.................18
ΦΑΟΥΛ...........18.................20
ΛΑΘΗ.............5.................11
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ........4..................2
ΚΟΨΙΜΑΤΑ.........1..................3

Τα 11 λαθη μας δεν ηταν πολλά, αλλά η Bamberg των Ζηση-Rice ειχε μολις 5..
Πέρσι ήμασταν 1οι σε βολές που κερδίζαμε (Μανυ, Μητσος...) φέτος..
Και σημερα κακοι απο τα 6μ75 οπως σχεδον σε ολα τα φιλικα/επισημα.
Και σημερα μολις 20 φάουλ ..


αν μας έδιναν τη μπάλα εδώ βέβαια θα ήταν διαφορετικά ακόμα κι έτσι.



1. JAMES
Ξεκινησε βασικός (στο 5) φορτώθηκε με φάουλ νωρίς και δεν ειδαμε σχημα διπλα σε Vince.
Επαιξε 12'35" και ειχε 1/2 2π, 1/1 3π, 1-0 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 4 φαουλ, 1 κόψιμο (και -3)


4. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Βελτιωμενος απο Φαληρο, αλλά όχι για τόση ώρα νομιζω ακομα.
Σε 19'35" ειχε 3π απο 1/3 3π, 2-0 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 4 φαουλ, 1 κλεψιμο (και +7)


5. SAKOTA
Ο αρχηγός ήταν πρώτος σκόρερ, πρώτος ρημπάουντερ, πρώτος σε ασιστ (και σε ranking) αλλά ρε γμτ όχι τόσα χαμένα απ'εξω.. Οταν έπαιξε προς τη ρακέτα έδωσε σαφεστατα περισσοτερες λυσεις.
Σε 31'48" ειχε 15π από 4/4 1π, 4/8 2π, 1/7 3π, 6-3 ρημπαουντ, 5 ασιστ, 3 φαουλ, 2 λαθη, 1 κοψιμο (και +3)

7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Δεν έπαιξε δευτερολεπτο..Θα μπορουσε να φρεσκάρει τον Dusan για κάνα 2λεπτο-3λεπτο όταν είχε φορτωθει με φάουλ.


8. MACIULIS
Και σημερα επαιξε νομιζω σχεδον αποκλειστικα στο 3. Σε γενικές γραμμές στάθηκε καλά, αλλά επρεπε να βαλει κανα τριποντο .. ελευθερα ηταν.
Σε 24'54" ειχε 12π απο 4/6 1π, 4/6 2π, 0/2 3π, 4-1 ρημπαουντ, 2 φαουλ, 2 λαθη (και -6)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
Θα μπορουσε να γινει man of the match στο τελος αλλά... Το παλεψε αλλά θέλει λίγο χαλινάρι..
Επαιξε 22'40" και ειχε 9π απο 2/3 1π, 2/4 2π, 1/5 3π, 1-0 ρημπ, 3 ασιστ, 3 φαουλ, 1 λαθος (και -5)

21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Προτιμήσαμε να παιζουμε με τον κακο Κουβανο στο 1 παρα να τον δοκιμάσουμε . Why ?
Α ... και όπως και ο Roberson και ο Μωραϊτης ήταν DNP στις 2 ήττες μας φέτος στην Ευρώπη.


23. GRIFFIN
Επαιξε περισσοτερο στο 2, είχε ένα σουπερ κλέψιμο, έβαλε τα τριποντα που μας κράτησαν, πήρε ρημπαουντ, δεν απεφυγε λάθη.
Σε 28'48" ειχε 11π από 1/1 2π, 3/4 3π, 5-1 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 2 φαουλ, 3 λαθη, 1 κλεψιμο (και -9 ομως..)


26. SANT-ROOS
Το χειροτερο παιχνιδι του, κακως επιμεναμε τοσο με αυτον στο 1... Τρωει ενεργεια στην οργανωση και οταν δεν τσουλαει επιθετικά τα σπάει.. Να ενταχθει ο Ιορδανης να παιζει στη θεση του..
Σε 27'05" ειχε 2π απο 2/2 βολές, και 0/4 2π (layup, απο κάτω κλπ), 0/2 3π. 3-2 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 1 φαουλ, 1 λάθος (και -6 βεβαια)


27. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν έπαιξε - αναμενομενα. Με την πρόκριση δεδομένη όμως περιμένω να πάρει χρόνο εδώ στα ματς με Βελγους & Γάλλους..


31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Χτυπησε στη μύτη και δεν επαιξε παραπανω. Δεν ηταν κακος.
Σε 5'07" ειχε 2π απο 1/2 2π, 2-1 ρημπαουντ, 1 φαουλ και ουδετερο +/-


32. HUNTER
Ειναι σιγουρα η σταθερά μας στην επιθεση. Σημερα ομως δε βοηθησε στα ρημπαουντ.
Σε 27'24" ειχε 14π απο 0/2 1π, 7/10 2π, 1-1 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 2 λαθη, 1 κοψιμο (και -1)


Μπορουσε να ανοιξει το rotation ο Luca σημερα..


κρίμα για τον κόσμο.. 3η χρονιά σερί χάνουμε Γερμανία.
ashton

Εύκολα και χαλαρά (μετά από ένα κακό επιθετικά 1ο δεκάλεπτο), όπως άλλωστε αρμόζει σε μια Πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθάρισε τη JDA Dijon η Βασίλισσα.
Μετά και την ήττα της Bamberg στη Λιθουανία, πρέπει να αυτοκτονήσουμε για να χάσουμε κάποια από τις δυο πρώτες θέσεις. Για την πρωτιά, παραμένει στο χέρι μας ακόμα.

Το ξεκινημα ήταν μουδιασμένο (το σχήμα με τον Κουβανό στο 2 δεν τσουλάει και δεν κατάλαβα γιατί επέμενε σε αυτό ο Ιταλός). Μου άρεσε η σωστή κυκλοφορία της μπάλας ειδικά στο 2ο. Είχαμε ξεχάσει πως είναι να έχεις δυο κανονικα play maker.
Θα πρέπει πάντως να δούμε το θέμα με τις βολές (αλλά και τα τρίποντα που σήμερα στην αρχη τα σπαγαμε ασυστολα).

MVP και πάλι ο Hunter, που όπως και στο πρώτο ματς εκει δεν είχε αντιπαλο στα μέτρα του.. 22π σβηστά έβαλε με 15 μαζεμενους στο 3ο δεκαλεπτο.
Πολύ άστοχος μέχρι την τελευταια περιοδο ο Dusan, που εβαλε τα δυο.
Στην αρχη μονο ο Jonas είχε επαφή με το καλάθι, έβαλε κάποια κλασης, έχασε κάποια που επρεπε να βαλει.
Ο Theodore πήρε χρόνο, έκανε λάθη, έδειξε την κλάση του και ανέβαινε όσο ήταν στο παρκέ.
Οπως εγραψα και πριν δεν καταλαβα γιατι επιμενει στο σχημα με Sant-Roos στο 2.. Ταλαιπωρείται εκεί και δεν μπορει να προσφέρει αυτά που κάνει όταν παίζει στα φτερά.
Μπήκε τελος 1ης περιοδου και μας σοβάρεψε ο Ξανθοπουλος, το ίδιο και μετά.. (η φάση που κάνει το σωστό τακτικά φάουλ με τη διαφορά στους 20+ χαρακτηριστική.. Ο XRM πχ εκεί θα χάζευε). Δινει ενα ποιοτικοτατο 15λεπτο.
Με τα γνωστά ο Λάρυ που δεν απέφυγε επιπολαιοτητες, αλλά έπαιρνε και πρωτοβουλίες όταν έπρεπε, παίζοντας σωστα άμυνα . Τους αιφνιδιασμους πρέπει να τους δουλέψει.
Griffin έπαιξε λιγοτερο απο συνηθως (για να ρολάρουν οι 2 που ελειπαν). Αρνητικό πως και σημερα δεν πήρε ρημπάουντ.
Καλός και απόψε ο Τσαλμπούρης. Είναι πλέον κανονικό μέλος στο rotation.
Αρκετά καλός ο Delroy, πήρε πολλά ρημπάουντ, γύρισε μπάλα, τέλειωσε σωστά φάσεις.
Ο Γιαννόπουλος αν εξαιρέσω το ελευθερο airball ήταν θετικός, με την ασιστ, το κοψιμο πάνω απο τη στεφάνη κλπ.
Ο Μωραϊτης μπήκε πάλι σε garbage time στο τέλος.

Κόσμος γύρω στα 2,5-3 χιλιάρικα / μια χαρά για μέρα-αντιπαλο-κρισιμότητα.
ashton
..................Α.Ε.Κ...........JDA Dijon
ΣΟΥΤ.............28/61 46%........22/54 41%
ΔΙΠΟΝΤΑ..........19/31 61%........19/36 53%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ..........9/30 30%.........3/18 17%
ΒΟΛΕΣ............15/21 71%.........9/16 56%
ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ........26-12............24-8
ΑΣΙΣΤ............23...............15
ΦΑΟΥΛ............18...............19
ΛΑΘΗ.............15...............20
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ........11...............11
ΚΟΨΙΜΑΤΑ..........2................2




1. JAMES
Καλός και συνεπής και σήμερα. Κατέβασε τα ρημπάουντ, μοίρασε ασιστ, τέλειωσε τις φάσεις που έπρεπε σωστά.
Σε 20'00" ειχε 6π από 3/3 2π, 0/1 3, 6-2 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 3 φαουλ, 1 λαθος (και +8)


4. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Τι να λέμε.. game changer και πάλι.. υποδειγματική κυκλοφορία & άμυνα.
Σε 16'28" είχε 3-0 ρημπαουντ, 6 ασιστ, 2 φαουλ, 2 κλεψιματα και 2 λάθη (και +17 !)


5. SAKOTA
Πολύ άστοχος μέχρι το 4ο δεκαλεπτο. Τα έβαλε τότε και ξέσπασε. Εχασε και αρκετά ρημπάουντ.
Σε 22'21" ειχε 11π απο 5/5 1π, 0/2 2π, 2/6 3π, 1-1 ρημπαουντ, 2 ασιστ, 2 φαουλ, 2 λαθη, 1 κοψιμο (και +10)


7. ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗΣ
Θετικός και σημερα. Επιθετικά είναι σχεδον άψογος - αμυντικά παλεύει να γεμίσει χώρους κλπ.
Σε 10'15" είχε 1/1 1π, 2/4 2π, 1/2 3π, 2 λαθη, 1 κοψιμο (Και +4)


8. MACIULIS
Στην αρχη μονο αυτος εβλεπε καλάθι. Εσταξε δυο, έχασε ένα ελευθερο spot up.. Πίεσε σε άμυνα.
Σε 19'34" ειχε 9π απο 1/4 1π, 1/3 2π, 2/5 3π, 1-1 ρημπαουντ, 3 φαουλ (και +6)


12. ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ
με αυτον μεσα τσουλαγαμε καλύτερα αφού έσφιγγε η άμυνα και γυρναγε καλυτερα η μπαλα. Οκ, έχει τα γνωστά θέματα σε αιφνιδιασμους και τα κολληματα / αλλά τα ξέρουμε.
Σε 17'01" ειχε 2/2 1π, 2/2 2π, 0/3 3π, 5-0 ρημπαουντ, 4 ασιστ, 3 φαουλ, 2 λαθη, 4 κλεψιματα (και +16)

21. ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Μπηκε και σημερα στο τελος, για 3'49" και είχε 0/1 3π. (+1)

23. GRIFFIN
Αρκετά χαλαρός στο παίξιμο, δεν πήρε ρημπάουντ, έκανε πάντως κλεψίματα, ενώ ούτε σημερα πήρε βολες.
Σε 16'34" ειχε 3π απο 0/1 2π, 1/4 3π, 2 φαουλ, 1 λαθος, 2 κλεψίματα (αλλά και +17)


25. THEODORE
Πήρε αρκετό χρόνο (απολυτα λογικό) ωστε να βρει πατηματα, να μάθει τους συμπαικτες του κλπ. Η κλάση του δεδομένη, λογικά όσο περνάει ο καιρός θα στρώνει.
Σε 23'31" είχε 5π απο 0/2 1π, 1/3 2π, 1/2 3π, 1-1 ρημπαουντ, 3 ασιστ, 1 φαουλ, 1 λαθος, 1 κλεψιμο (και +7)


26. SANT-ROOS
Επαιξε αρκτά στο 2, προσπαθούσε να κάνει επιθετικα πραγματα που δεν του ταιριαζαν. Αμυντικά θετικός ως συνηθως, ενώ έδωσε κι αρκετες ασιστ.
Σε 22'40" είχε 7π από 2/2 1π, 1/3 2π, 1/3 3π, 3-1 ρημπαουντ, 4 ασιστ, 1 φαουλ, 1 λαθος, 1 κλεψιμο (με +15)

31. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μπηκε μεσα στο +20, είχε διάθεση και στις δυο πλευρες του παρκέ. Το σουτ όμως γενικά δεν του βγαινει οπως θα περιμεναμε.
Σε 7'42" ειχε 1/3 3π, 1-1 ρημπαουντ, 1 ασιστ, 1 φαουλ, 1 λαθος (και +3)


32. HUNTER
Αρχοντική εμφάνιση κόντρα στους καλυτερους πελάτες του φέτος (50π-18ρ σε 2 ματς με τους Γαλλους), χωρις να ζοριστεί ιδιαιτερα.
Σε 20' είχε 4/5 1π, 9/10 2π, 5-4 ρημπαουντ, 1 κλεψιμο (και +16)

Αρκετά καλό το rotation. Η ομάδα έχει γεμίσει στο ρόστερ και λογικά θα βελτιώνεται στη συνέχεια.
ashton

Τρομερή εμφάνιση μέχρι το 27' για τη Βασίλισσα που μετά κατέβασε ταχύτητα, σκίστηκαν και οι Ισπανοί και τελικά οι 28π έγιναν 8π. Όχι φυσικά πως μας χαλάει η 2η συνεχόμενη νίκη μας σε Ισπανικό έδαφος (μετά την Estudiantes πέρσι).
Παραμένουμε στην 1η θέση για την οποία θελουμε διπλό στη Λιθουανία για να την πανηγυρισουμε στο ΟΑΚΑ με τους Βέλγους (εξασφαλίσαμε και μαθηματικά τουλάχιστον τη 2η πάντως).
Η ομάδα παίζει εξαιρετικά και είναι άλλη με τις προσθήκες.. Μια χαρα το πάει ο Luca.
Στα αρνητικά η κακή εμφάνιση της 2ης πεντάδας (κρίμα να μην υπάρχει Ρόγκα σημερα να πάρει χρονο), τα ρημπάουντ και οι βολες.

Τρομερός Hunter που έκανε πάρτυ . λογικά θα ειναι πεντάδα αγωνιστικής ίσως και mvp της.
Ο Jordan εξαιρετικός και σημερα.. ταχυτητα, αποφασιστικοτητα, σωστες επιλογές. Λίρα εκατό.
Dusan εγγυηση (αν κι εχασε την πρωτη του βολή στη διοργάνωση και απο τεχνικη) στην επίθεση κι οχι μονο.
Maciulis αρκετά καλός και σημερα στα γνώριμα για αυτον Ισπανικα γηπεδα.
Κουβανός στα γνωστα επιπεδα. σκυλι στην αμυνα, και με οργανωτικό ρολο.
Κακός επιθετικά ο Delroy που δε μαγεψε και αμυντικα.
Μετριος και ο Griffin που ειχε πάντως μερικα ξεσπασματα και στο τελος έστρωσε.
Ξανθοπουλος απλά διεκπεραιωτική παρουσια απόψε χωρις κάτι φοβερό (αν και στο τελος το μπερδεμα πχ δεν ειναι της κλασης του)
Πολυ καλος ομαδικά ο Λάρυ όσο έπαιξε (λιγο όμως - δεν πήρα χαμπαρι γιατι) χωρις να αποφυγει επιπολαιοτητες.
Τσαλμπου ξεκινησε πεντάδα και δεν ξαναμπηκε.
Γιαννοπουλος όταν με +20 δεν μπορεις να τσουλήσεις υπάρχει πρόβλημα..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.