Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Επαγγελματικό(?) μπάσκετ στην Ελλάδα του 2007....
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Υπόλοιπα Ανδρικά Πρωταθλήματα > Γενικές Συζητήσεις
dizzy_fingers
Αντιγράφω από το blog του leonkalf τη φετινή του περιπέτεια στο μεταγραφικό καλοκαίρι της ΕΣΚΑΝΑ.


...



"Άλλη μια μεταγραφική περίοδος τελείωσε και όπως κάθε χρόνο είχε και φέτος τα γεγονότα που την συμμάδεψαν.

Φέτος για μένα ήταν κάπως περίεργα τα πράγματα.
Από τη μία είχα αποφασίσει να αλλάξω ομάδα, από νωρίς σχετικά αφού η όλη κατάσταση στον Αστέρα με έπνιγε και πλέον ότι είχα να δώσω το είχα δώσει (τα έχω εξηγήσει στο άρθρο για τον Απολογισμό-Επίλογο της χρονιάς στις 27 Μαϊου).
Από την άλλη τα γεγονότα που ακολούθησαν με την πρώην ομάδα μου και η αναμονή συμφωνίας με μία πολύ καλή ομάδα μάλλον με επηρέασαν κάπως και άργησα να καταλήξω κάπου.

Θα' θελα να σταθώ για λίγο στα γεγονότα αυτά ώστε να κλείσει αυτό το θέμα και κάποια πράγματα να μπούνε στη θέση τους.
Μετά την ανακοίνωσή μου στην πρώην ομάδα μου ότι δεν θέλω να συνεχίσω για 3η χρονιά στην ομάδα, ακολούθησε ένας "πόλεμος νεύρων" προς εμένα που σκοπό είχε η ομάδα να επωφεληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από εμένα. Πλέον, η διοίκηση με έβλεπε σαν Ευρώ και το πως θα φέρω όσο το δυνατόν περισσότερα οικονομικά οφέλη στην ομάδα.
Με πείραξε πολύ, και δεν ήταν μόνο αυτό. Ήταν η όλη στάση και συμπεριφορά των διοικούντων.
Απαίτησαν (αφού δεν είχα σκοπό να μείνω) να βρω όσο το δυνατόν γρηγορότερα ομάδα ώστε να πάρουν τα χρήματα που ήθελαν (καμία αντίρρηση αφού και εκείνοι είχαν δώσει χρήματα για να με αγοράσουν). Εκείνοι όμως δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις τους απέναντί μου. Μου χρωστούσαν τα 2/3 των όσων είχα λαμβάνειν συν 500€ ως πριμ ανόδου (το οποίο τώρα που ήρθε η ώρα της πληρωμής δεν αναγνώρισαν λέγωντας ότι ουδέποτε το είχαν υποσχεθεί. Ακόμα θυμάμαι τα λόγια του προέδρου πέρσι το καλοκαίρι για να με πείσει να μείνω πως μου το είπε "Ανέβασε την ομάδα κατηγορία και...". Η ομάδα ανέβηκε για 2η συνεχόμενη φορά αλλά το πριμ ανόδου ξεχάστηκε...). Κι αφού μου χρωστούσαν χρήματα (για να μην πω τον ένα μισθό της περσινής χρονιάς που έκανε φτερά), μου είπαν ότι αν δεν βρω ομάδα να τους δώσει αυτά που ζητούσαν τότε δεν 8α πάρω τα οφειλόμενα!!! Ακόμα και σε δήλωσή μου ότι ίσως δεν παίξω πουθένα τη νέα χρονιά αν δεν βρω κάτι που θα κάλυπτε, μου δήλωσαν ότι αν δεν πάω να παίξω κάπου δεν θα έπαιρνα τα οφειλόμενα ποτέ!!!! Κι αν του χρόνου ήθελα να παίξω, θα ζητούσαν περισσότερα για να φύγω!!

Έφτασε η τελευταία μέρα των ελεύθερων μεταγραφών και αφού δεν είχα συμφωνήσει με άλλη ομάδα, ζήτησα να με αποδεσμεύσουν ώστε να πάρω μεταγραφή στην περίοδο των αποδεσμεύσεων. Και για να εξισώσω αυτά που ζητούσαν τους έκανα την διευκόλυνση να χαρίσω όλα τα οφειλόμενα (περσινά, φετινά και το πριμ ανόδου). Πράγμα που έβγαινε ακριβώς. Και τι άκουσα??? Συμφώνησαν αλλά απαίτησαν να τους δώσω ακόμα 500€ από την τσέπη μου!! Και να' ταν μόνο αυτό??? Αφού έφτανε η ώρα του χωρισμού, άκουσα τόση χωλή που έπεσα από τα σύννεφα!! Αντί να ακούσω το ευχαριστώ για τα όσα πρόσφερα τα 2 αυτά χρόνια (που ήταν και τα πιο επιτυχημένα του συλλόγου), άκουσα και πικρόχολα σχόλια!! Ακόμα και γιατί γράφω τις αλήθειες που ...πονάνε μάλλον, στο παρών blog... (με ευχαρίστησε η απήχηση που είδα ότι έχει η σελίδα που διατηρώ με βάση τα λεγόμενα για το πόσοι το έχουν διαβάσει και τα έχουν μεταφέρει...)
O τρόπος ομιλίας που είχα απέναντί μου με έκανε να αηδιάσω.. Με τι? Με όλα. Με την αχαριστία, την αγνομωσύνη κι ακόμα και τον εαυτό μου που είδα να μην αναγνωρίζονται 2 χρόνια προσφοράς και πραγματικής αφοσίωσης στους στόχους της ομάδας!! Ένοιωσα να γκρεμίζονται τα ιδανικά μου..
Εγώ πάντως με τον εαυτό μου είμαι ήσυχος και υπερήφανος για ότι έκανα. Έδωσα ψυχή και σώμα.. και ξέρουν καλά όλοι τα όσα έχω κάνει.
Τελικά έδωσα τα 500€ από το υστέρημά μου, για να μπορέσω να μην έχω καμία εξάρτηση.. Εκβιαστηκά, για να μην μου "καρφώσουν" το δελτίο στον τοίχο... Να είμαι "ελεύθερος". Δεν ντράπηκαν ακόμα και να κοιτάξουν αν είναι πλαστό το 500άρικο που πήραν..
Α, ρε νοοτροπίες.. Ντρέπομαι..

Μετά τις συνομιλίες και το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, αρκετές όμως από τις οποίες δεν κάλυπταν τις φιλοδοξίες μου και κάποιες που με ενδιέφεραν πολύ τελικά δεν είχαν αίσιο τέλος, κατέληξα στον Φοίνικα Πειραιά όπως έχω ανακοινώσει εδώ και 2 εβδομάδες.
Είμαι ευχαριστημένος με την τελική έκβαση (παρότι θα μπορούσα να είχα καταλήξει και σε καλύτερη ομάδα). Επέλεξα τον Φοίνικα, παρότι είχα στο τέλος και πρόταση με διπλάσια χρήματα από μικρότερη κατηγορία, γιατί εκεί ξέρω ότι είναι μια ομάδα οργανωμένη, έχω ακούσει καλά λόγια, θα βρω γνώριμους σε εμένα ανθρώπους (συμπαίκτες, προπονητή και ανθρώπους στη διοίκηση) και έχω την αίσθηση ότι θα δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό σύνολο και θα κάνουμε μια πολύ καλή πορεία.
Οι άνθρωποι της ομάδας με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο και με έκαναν να νοιώσω μέλος της ομάδας από την πρώτη στιγμή.
Εγώ, από τη μεριά μου θα κάνω ότι μπορώ για να τους δικαιώσω για την επιλογή τους και να μείνουν άπαντες ευχαριστημένοι.
Αφήνω πίσω μου όσα αρνητικά έγιναν τον τελευταίο καιρό με την πρώην ομάδα και πλέον αφοσιώνομαι στις νέες προκλήσεις με τη νέα ομάδα μου.
Κάποιοι θα πάρουν τις απαντήσεις τους .. στο γήπεδο.."



.......


H πρώην ομάδα του leonkalf είναι ο Αστέρας Αγίου Δημητρίου, για όσους δεν το γνώριζαν ήδη.

Την προσωπική μου άποψη την έχω γράψει και στο αντίστοιχο τόπικ των μεταγραφών στην ΕΣΚΑΝΑ κι είναι ασφαλώς κατακριτέα για τέτοια εξοργιστικά συμβάντα.

Αν υπάρχουν κι άλλοι με παρόμοιες ιστορίες, θα σας ζητούσα να τους κατονομάσετε και να αναφέρετε τις ιστορίες σας εδώ, έτσι ώστε και να ξεμπροστιάσουμε τους τυχάρπαστους που τα κάνουν αυτά και νομίζουν ότι δε θα μάθει κανείς για τις απατεωνιές τους και να προλάβουμε κόσμο πριν κάνει το λάθος και πάει να εργαστεί σε αυτούς wink.gif.
GR-HAMMER
πιστευω οτι σαν θεμα στην 1η basketweek-basketnews(η οπως λεγεται) δεν θα ητανε κακο..
για κατι τετοιες ιστοριουλες δεν ειχες πει οτι μπορει να δημοσιευεται μια σε καθε τευχος?
εγω δεν εχω προβλημα με τη συγκεκριμενη ομαδα γιατι μου φερθηκανε οκ..
αλλα ολα αυτα που εγιναν με το λεωνιδα ειναι τουλαχιστον ασχημα..
τουλαχιστον...
nikefalin
QUOTE(GR-HAMMER @ Aug 18 2007, 19:42 ) *
πιστευω οτι σαν θεμα στην 1η basketweek-basketnews(η οπως λεγεται) δεν θα ητανε κακο..
για κατι τετοιες ιστοριουλες δεν ειχες πει οτι μπορει να δημοσιευεται μια σε καθε τευχος?
εγω δεν εχω προβλημα με τη συγκεκριμενη ομαδα γιατι μου φερθηκανε οκ..
αλλα ολα αυτα που εγιναν με το λεωνιδα ειναι τουλαχιστον ασχημα..
τουλαχιστον...

Αμ, πρόλαβε το basketblog.gr χωρίς να πει την πηγή
http://basketblog.gr/index.php?option=com_...d=5200&Itemid=1
man10
QUOTE(nikefalin @ Aug 18 2007, 19:56 ) *
Αμ, πρόλαβε το basketblog.gr χωρίς να πει την πηγή
http://basketblog.gr/index.php?option=com_...d=5200&Itemid=1

Moλις το διαβασα στο basketblog χωρις να καταλαβω οτι μιλουσαν για τον leonkalf...
Παιδες οντως οποιος εχει αναλογη ιστορια ας την πει...
epo_Arse
τελικα ο λαζος καλα ελεγε...εχει γεμισει μπακαλικα το αθλημα.
dizzy_fingers
QUOTE(nikefalin @ Aug 18 2007, 22:46 ) *
Αμ, πρόλαβε το basketblog.gr χωρίς να πει την πηγή
http://basketblog.gr/index.php?option=com_...d=5200&Itemid=1

Η πηγή σε αυτά τα θέματα δεν έχει τόση σημασία, ειδικά από τη στιγμή που επιλέξανε να μη δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία του Λεωνίδα λογικό ήταν να μην αναφέρουν λινκ προς το μπλογκ του.

Ωστόσο οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στο b'blog που επέλεξε να δημοσιεύσει την ιστορία (την μπηχτούλα περί "διασταύρωσης" ωστόσο την αφήνω ασχολίαστη).
Δεν είναι κάτι που το είδαμε από άλλα site wink.gif.
trefoil 13
Έχω και εγώ να πω την προσωπική μου φετινή εμπειρία πάνω στο θέμα των μεταγραφών... Το θέμα είναι ότι ακόμα η κοροιδία δεν έχει τελειώσει (από την καινούργια( ; ) αυτή τη φορά ομάδα) οπότε θα ποστάρω σε λίγες μέρες...
eeeeeee
Καλησπέρα σε όλους.

Θα γράψω και εγώ τη δική μου ιστορία όχι γιατί κάτι θα αλλάξει για μένα (αφού ό,τι ήταν να γίνει έχει ήδη γίνει) αλλά ούτε για να χαλάσω το όνομα της ομάδας μου αφού ήδη είναι αρκετά γνωστά το τι ακριβώς κάνει στις παίχτριες... Απλά και μόνο γιατί κάποιοι είναι ανεπίτρεπτο να έχουν το ελεύθερο να κάνουν ότι θέλουν εις βάρος των αθλητών.

Η περι ου ο λόγος ομάδα είναι το Μαρούσι. (το γυναικείο φυσικά...)

Στην ομάδα επί χρόνια τώρα υπάρχουν μόνο ο προπονητής και εμείς οι παίχτριες.
Παράγοντες και πρόεδροι δεν εμφανίζονταί ούτε σε αγώνα. Επίσης ούτε λόγος για οδοιπορικά (δε ζητήσαμε ούτως ή άλλως ποτέ), παπούτσια αλλά ούτε και για γιατρούς ή φυσιοθεραπευτές (εκτός από ορισμένες περιόδους που μας επιτρεπόταν να χρησιμοποιούμε αυτούς του αντρικού) ούτε φυσικά για ακτινογραφίες,μαγνητικές ή χειρουργεία...

Είμαι μέλος της ομάδας εδώ και 13 χρόνια και πέρυσι βγάλαμε όλη τη χρονιά με 5 παίχτριες (και 2 στον πάγκο που ήταν αρκετά μικρές και χωρίς εμπειρία για να παίξουν). Ένας από τους λόγους που καταλήξαμε να παίζουμε με 5 παίχτριες ήταν το ότι η ομάδα αποφάσισε να φτιάξει τμήμα νεανίδων με άλλα 5 άτομα και να μην "υποχρεώσει" αυτά τα 5 παιδιά να κατεβαίνουν με το γυναικείο στους αγώνες τουλάχιστον για να βοηθάνε.

Παρά τις δυσκολίες η ομάδα τελείωσε το πρωταθλημα στην 5η θέση της Β Έσκα. Με το τέλος του πρωταθλήματος ενημέρωσα τον προπονητή μου ότι δεν θέλω να συνεχίσω άλλο στην ομάδα και ότι θα ήθελα να μην υπολογίζει σε εμένα του χρόνου. Αυτος ενημέρωσε τη διοίκηση και μου είπε ότι αν βρω ομάδα καλώς....

Παρεπιπτόντως η ομάδα όχι μόνο δεν ενισχύθηκε μετά την τραγική χρονιά αλλά έφυγε και μια παίχτρια... Άρα η ομάδα για άλλη μια χρονιά θα κατέβαινε στο πρωτάθλημα χωρίς στόχους και χωρίς ικανό αριθμό παιχτριών.

Όταν λοιπόν έφερα πρόταση από ομάδα η απάντηση του προέδρου ήταν ότι δεν παραχωρείται καμμία και ότι αυτή ήταν απόφαση του Δ.Σ....

Παρά τις πιέσεις από το σωματείο που ήθελα να πάρω μεταγραφή αλλά και από εμένα ο κύριος πρόεδρος όπως και ο υπεύθυνος του γυναικείου ήταν ανένδοτοι. Μάλιστα σε επικοινωνία με τον πρόεδρο όταν του είπα ότι αυτό είναι το χόμπι μου και ότι δεν θέλω να παίζω άλλο σε αυτή την ομάδα μου είπε ότι αν θέλω να παίξω θα παίξω μόνο στο Μαρούσι γιατί αν φύγει και άλλη παίχτρια ποιος θα κατέβει να παίξει..(φυσικά δε σκέφτηκε ότι μια ομάδα δεν κρατιέται με ψέμματα μόνο και μόνο για να σώσεις το τομάρι σου)

Επίσης ο κύριος υπεύθυνος του γυναικείου ήταν της άποψης ότι καλό θα ήταν να παίξω και όχι να το σταματήσω γιατί αυτό θα επηρεάσει τη ψυχική μου υγεία......(καινούρια ατάκα!!!!!) Και ότι αγαπάω πολύ την ομάδα για να μην κατέβω (ε 13 χρόνια μ....κας). Και ότι η ομάδα εννοείται ότι έχει ξοδέψει χρήματα για εμένα αφού τόσα χρόνια πληρώνει τους προπονητές!!!!!!!! (άσχετα αν ακόμα και κάποιοι που έχουν φύγει καιρό ακόμα κλαίνε τα λεφτά τους)

Η τελευταία πρόταση που ήρθε στην ομάδα ήταν μερικές χιλιάδες ευρώ (πολύ καλά λεφτά για την κατηγορία) αλλά η απάντηση του προέδρου ήταν ότι δεν παραχωρείται καμμία αθλήτρια και ότι δεν τον νοιάζουν τα λεφτά γιατί το σωματείο είναι ερασιτεχνικό (αλήθεια για ποιον ερασιτεχνισμό μιλάμε όταν το χόμπι σου δεν μπορείς να το κάνεις εκεί που θες με τις συνθήκες και τους ανθρώπους που εσυ επιλέγεις;;;) (φυσικά η απόφαση του προέδρου ελήφθη χωρίς να μεταφέρει τη νέα προταση στο Δ.Σ. του συλλόγου!!!!) Και όταν τον πήρε και ο προπονητής μου να του πει να με δώσει γιατι η πρόταση ήταν πάρα πολύ καλή του είπε ότι δε θα φύγω και ότι αν συνεχίσει να τον πιέζει θα τον διώξει και εκείνον!!!

Η κατάληξη ήταν το δελτίο μου να παραμείνει ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ σε μια ομάδα που όχι μόνο δεν εκτιμάει το τι έχει προσφέρει ένας αθλητής (γιατί κανονικά θα μου το έδινε και τζάμπα) αλλά και που εγκλωβίζει τους αθλητές στο σωματείο λες και είναι σκλάβοι της ή κτήματα της.


Και μια μικρή λεπτομέρεια. Όταν πριν 3 χρόνια είχα πάει στον τωρινό πρόεδρο και του είχα ζητήσει μεταγραφή δίνοντας του ένα χαρτί που μου είχε υπογράψει ο προηγούμενος πρόεδρος ότι αν κατέβαινα την προηγούμενη χρονιά να βοηθήσω την ομάδα (γιατί είχαν ξεπουλήσει τα πάντα) θα έφευγα την επόμενη χρονιά, η απάντησή του ήταν ''Πού ζεις παιδάκι μου;;;;;''


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΟΙ
Air Kef
Μην κατεβεις του χρονου. smile.gif
Κουραγιο.
Live strong
QUOTE(eeeeeee @ Aug 23 2007, 12:06 ) *
Καλησπέρα σε όλους.

Θα γράψω και εγώ τη δική μου ιστορία όχι γιατί κάτι θα αλλάξει για μένα (αφού ό,τι ήταν να γίνει έχει ήδη γίνει) αλλά ούτε για να χαλάσω το όνομα της ομάδας μου αφού ήδη είναι αρκετά γνωστά το τι ακριβώς κάνει στις παίχτριες... Απλά και μόνο γιατί κάποιοι είναι ανεπίτρεπτο να έχουν το ελεύθερο να κάνουν ότι θέλουν εις βάρος των αθλητών.

Η περι ου ο λόγος ομάδα είναι το Μαρούσι. (το γυναικείο φυσικά...)

Στην ομάδα επί χρόνια τώρα υπάρχουν μόνο ο προπονητής και εμείς οι παίχτριες.
Παράγοντες και πρόεδροι δεν εμφανίζονταί ούτε σε αγώνα. Επίσης ούτε λόγος για οδοιπορικά (δε ζητήσαμε ούτως ή άλλως ποτέ), παπούτσια αλλά ούτε και για γιατρούς ή φυσιοθεραπευτές (εκτός από ορισμένες περιόδους που μας επιτρεπόταν να χρησιμοποιούμε αυτούς του αντρικού) ούτε φυσικά για ακτινογραφίες,μαγνητικές ή χειρουργεία...

Είμαι μέλος της ομάδας εδώ και 13 χρόνια και πέρυσι βγάλαμε όλη τη χρονιά με 5 παίχτριες (και 2 στον πάγκο που ήταν αρκετά μικρές και χωρίς εμπειρία για να παίξουν). Ένας από τους λόγους που καταλήξαμε να παίζουμε με 5 παίχτριες ήταν το ότι η ομάδα αποφάσισε να φτιάξει τμήμα νεανίδων με άλλα 5 άτομα και να μην "υποχρεώσει" αυτά τα 5 παιδιά να κατεβαίνουν με το γυναικείο στους αγώνες τουλάχιστον για να βοηθάνε.

Παρά τις δυσκολίες η ομάδα τελείωσε το πρωταθλημα στην 5η θέση της Β Έσκα. Με το τέλος του πρωταθλήματος ενημέρωσα τον προπονητή μου ότι δεν θέλω να συνεχίσω άλλο στην ομάδα και ότι θα ήθελα να μην υπολογίζει σε εμένα του χρόνου. Αυτος ενημέρωσε τη διοίκηση και μου είπε ότι αν βρω ομάδα καλώς....

Παρεπιπτόντως η ομάδα όχι μόνο δεν ενισχύθηκε μετά την τραγική χρονιά αλλά έφυγε και μια παίχτρια... Άρα η ομάδα για άλλη μια χρονιά θα κατέβαινε στο πρωτάθλημα χωρίς στόχους και χωρίς ικανό αριθμό παιχτριών.

Όταν λοιπόν έφερα πρόταση από ομάδα η απάντηση του προέδρου ήταν ότι δεν παραχωρείται καμμία και ότι αυτή ήταν απόφαση του Δ.Σ....

Παρά τις πιέσεις από το σωματείο που ήθελα να πάρω μεταγραφή αλλά και από εμένα ο κύριος πρόεδρος όπως και ο υπεύθυνος του γυναικείου ήταν ανένδοτοι. Μάλιστα σε επικοινωνία με τον πρόεδρο όταν του είπα ότι αυτό είναι το χόμπι μου και ότι δεν θέλω να παίζω άλλο σε αυτή την ομάδα μου είπε ότι αν θέλω να παίξω θα παίξω μόνο στο Μαρούσι γιατί αν φύγει και άλλη παίχτρια ποιος θα κατέβει να παίξει..(φυσικά δε σκέφτηκε ότι μια ομάδα δεν κρατιέται με ψέμματα μόνο και μόνο για να σώσεις το τομάρι σου)

Επίσης ο κύριος υπεύθυνος του γυναικείου ήταν της άποψης ότι καλό θα ήταν να παίξω και όχι να το σταματήσω γιατί αυτό θα επηρεάσει τη ψυχική μου υγεία......(καινούρια ατάκα!!!!!) Και ότι αγαπάω πολύ την ομάδα για να μην κατέβω (ε 13 χρόνια μ....κας). Και ότι η ομάδα εννοείται ότι έχει ξοδέψει χρήματα για εμένα αφού τόσα χρόνια πληρώνει τους προπονητές!!!!!!!! (άσχετα αν ακόμα και κάποιοι που έχουν φύγει καιρό ακόμα κλαίνε τα λεφτά τους)

Η τελευταία πρόταση που ήρθε στην ομάδα ήταν μερικές χιλιάδες ευρώ (πολύ καλά λεφτά για την κατηγορία) αλλά η απάντηση του προέδρου ήταν ότι δεν παραχωρείται καμμία αθλήτρια και ότι δεν τον νοιάζουν τα λεφτά γιατί το σωματείο είναι ερασιτεχνικό (αλήθεια για ποιον ερασιτεχνισμό μιλάμε όταν το χόμπι σου δεν μπορείς να το κάνεις εκεί που θες με τις συνθήκες και τους ανθρώπους που εσυ επιλέγεις;;;) (φυσικά η απόφαση του προέδρου ελήφθη χωρίς να μεταφέρει τη νέα προταση στο Δ.Σ. του συλλόγου!!!!) Και όταν τον πήρε και ο προπονητής μου να του πει να με δώσει γιατι η πρόταση ήταν πάρα πολύ καλή του είπε ότι δε θα φύγω και ότι αν συνεχίσει να τον πιέζει θα τον διώξει και εκείνον!!!

Η κατάληξη ήταν το δελτίο μου να παραμείνει ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ σε μια ομάδα που όχι μόνο δεν εκτιμάει το τι έχει προσφέρει ένας αθλητής (γιατί κανονικά θα μου το έδινε και τζάμπα) αλλά και που εγκλωβίζει τους αθλητές στο σωματείο λες και είναι σκλάβοι της ή κτήματα της.
Και μια μικρή λεπτομέρεια. Όταν πριν 3 χρόνια είχα πάει στον τωρινό πρόεδρο και του είχα ζητήσει μεταγραφή δίνοντας του ένα χαρτί που μου είχε υπογράψει ο προηγούμενος πρόεδρος ότι αν κατέβαινα την προηγούμενη χρονιά να βοηθήσω την ομάδα (γιατί είχαν ξεπουλήσει τα πάντα) θα έφευγα την επόμενη χρονιά, η απάντησή του ήταν ''Πού ζεις παιδάκι μου;;;;;''
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΟΙ



Μια ακόμα συνηθισμένη ιστορία στην ιστορία του μπάσκετ και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού!
Για σκεφτείτε αυτοί οι «κύριοι» κάποια στιγμή να το βρουν μπροστά τους!
Δεν μπορεί, κάποιοι από αυτούς θα έχουν παιδιά κι αν ο θεός είναι μεγάλος, που ξέρετε…μπορεί να κόψει και τον αθλητισμό στα δικά τους παιδιά αν αθλούνται!
Θα μου πείτε αυτοί δεν πέφτουν σε τέτοιες παγίδες???
Ναι σωστά!! Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας, ότι για κάθε έξυπνο υπάρχει πάντα κάποιος εξυπνότερος….
eeeeeee
Στο κακό δε χρειάζεται να είσαι και εσύ το ίδιο. Να 'ναι καλά οι ανθρωποι και τα παιδιά τους παίζουν και μακάρι να συνεχίσουν κιόλας να παίζουν μπασκετάκι..... Τώρα αν κάνανε λάθος μην ανησυχείς και όλοι τα βρίσκουμε μπροστά μας αργά ή γρήγορα wink.gif
Live strong
QUOTE(eeeeeee @ Aug 23 2007, 14:14 ) *
Στο κακό δε χρειάζεται να είσαι και εσύ το ίδιο. Να 'ναι καλά οι ανθρωποι και τα παιδιά τους παίζουν και μακάρι να συνεχίσουν κιόλας να παίζουν μπασκετάκι..... Τώρα αν κάνανε λάθος μην ανησυχείς και όλοι τα βρίσκουμε μπροστά μας αργά ή γρήγορα wink.gif



Δεν είναι θέμα κακίας… σίγουρα να είναι καλά, κανείς δεν είπε το αντίθετο.
Αυτό που έγραψα όμως έχει να κάνει με αυτό που λένε… «μη κάνεις ότι δε θέλεις να σου κάνουν»
Αν λοιπόν κάποιοι δεν το βιώσουν δεν πρόκειται ποτέ να δούνε πόσο πονάει τα παιδιά που έρχονται σ αυτή τη θέση. … smile.gif
PanosIlio
Εγώ δεν θα γράψω καμιά προσωπική μου ιστορία καθώς το μπάσκετ είναι το χόμπι μου αλλά σαν θεατής. Παρόλα αυτά ξέρω αρκετά παιδιά που παίζουν μπάσκετ και σε εθνικές κατηγορίες και σε ερασιτεχνικές και βλέπω την αγωνία τους.

Μια απλή ερώτηση είναι η ομοσπονδία και οι σύνδεσμοι κάνουν τίποτα γι΄'αυτά? Είναι εις γνώση τους? Τι κάνουν οι σύνδεσμοι και η ομοσπονδία για όλα αυτά? Δεν υπάρχουν κανονισμοί ή μονό που κάνουν είναι να παίρνουν αποφάσεις του στυλ της ΕΣΚΑΝΑ και να κόβουν το μπάσκετ από τους παίχτες?

Είναι το λιγότερο απαράδεκτο.

Εγώ λατρεύω το ερασιτεχνικό μπάσκετ, μου αρέσει να βλέπω ομάδες να παίζουν σε αυτές τις μικρές λεγόμενες κατηγορίες αλλά όταν βλέπω και ακούω τέτοια περιστατικά σιχαίνομαι και απορώ πως έχει κάποιος την όρεξη να παίζει και να διασκεδάζει υπό τέτοιες συνθήκες.
eeeeeee
QUOTE(PanosIlio-G7 @ Aug 24 2007, 06:26 ) *
Εγώ δεν θα γράψω καμιά προσωπική μου ιστορία καθώς το μπάσκετ είναι το χόμπι μου αλλά σαν θεατής. Παρόλα αυτά ξέρω αρκετά παιδιά που παίζουν μπάσκετ και σε εθνικές κατηγορίες και σε ερασιτεχνικές και βλέπω την αγωνία τους.

Μια απλή ερώτηση είναι η ομοσπονδία και οι σύνδεσμοι κάνουν τίποτα γι΄'αυτά? Είναι εις γνώση τους? Τι κάνουν οι σύνδεσμοι και η ομοσπονδία για όλα αυτά? Δεν υπάρχουν κανονισμοί ή μονό που κάνουν είναι να παίρνουν αποφάσεις του στυλ της ΕΣΚΑΝΑ και να κόβουν το μπάσκετ από τους παίχτες?

Είναι το λιγότερο απαράδεκτο.

Εγώ λατρεύω το ερασιτεχνικό μπάσκετ, μου αρέσει να βλέπω ομάδες να παίζουν σε αυτές τις μικρές λεγόμενες κατηγορίες αλλά όταν βλέπω και ακούω τέτοια περιστατικά σιχαίνομαι και απορώ πως έχει κάποιος την όρεξη να παίζει και να διασκεδάζει υπό τέτοιες συνθήκες.


Γι' αυτό το λόγο ακριβώς τα έγραψα και εγώ αυτά... Γιατί ο κάθε παράγοντας μπορεί όπως και ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει αλλά πώς γίνεται η ομοσπονδία (γιατί για συνδέσμους στο ερασιτεχνικό δεν ξέρω καν αν υπάρχουν...) να καλύπτει π.χ. με τους κανονισμούς των μεταγραφών μόνο τα δικαιώματα των σωματείων και να ξεχνάει τα δικαιώματα των αθλητών; Στο κάτω κάτω στο ερασιτεχνικό μπάσκετ δεν ξέρω πολλούς αθλητές να ζουν από τα σωματεία (κάνοντας το χόμπι τους δηλ.) ενώ τα σωματεία ζουν από το ότι υπάρχουν κάποια παιδιά που παίζουν γι' αυτά....
nikefalin
QUOTE(eeeeeee @ Aug 24 2007, 10:12 ) *
Γι' αυτό το λόγο ακριβώς τα έγραψα και εγώ αυτά... Γιατί ο κάθε παράγοντας μπορεί όπως και ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει αλλά πώς γίνεται η ομοσπονδία (γιατί για συνδέσμους στο ερασιτεχνικό δεν ξέρω καν αν υπάρχουν...) να καλύπτει π.χ. με τους κανονισμούς των μεταγραφών μόνο τα δικαιώματα των σωματείων και να ξεχνάει τα δικαιώματα των αθλητών; Στο κάτω κάτω στο ερασιτεχνικό μπάσκετ δεν ξέρω πολλούς αθλητές να ζουν από τα σωματεία (κάνοντας το χόμπι τους δηλ.) ενώ τα σωματεία ζουν από το ότι υπάρχουν κάποια παιδιά που παίζουν γι' αυτά....

Το θέμα της κάλυψης ερασιτεχνών αθλητών είναι πολύπλοκο.Από τη στιγμή που δεν είναι επάγγελμα , αλλά χόμπι κατά τον νόμο τότε οι καλύψεις του είναι οι αντίστοιχες. Δηλαδή δεν υπάρχει ασφάλιση, δεν υπάρχει μέριμνα, δεν υπάρχουν συμβόλαια κλπ. όμως το ερασιτεχνικό κομμάτι του αθλητισμού προικοδοτεί αδιάκοπα το επαγγελματικό κομμάτι με στελεχιακό δυναμικό, αθλητές και αθλήτριες δηλαδή.
Ακριβώς επειδή αυτή η σχέση είναι υπαρκτή θα έπρεπε ο νόμος και η αρχή που προίσταται, η ομοσπονδία δηλαδή να δώσουν αν όχι πλήρη ισότητα , τουλάχιστον ένα σεβαστό και ικανοποιητικό κομμάτι ισονομίας. Ειδικά δε σε ζητήματα αλλαγής ομάδας, μετεγγραφών.Και σίγουρα αφορά και το κράτος αυτή η ιστορία , αφού περά από τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής δια του αθλητισμύ, το ίδιο το κράτος επιχορηγεί ετήσια όλα τα σωματεία για να κάνουν αθλητισμό. Αυτό το θεσμοθετημένο σκλαβοπάζαρο , όπου "Ερασιτέχνες παράγοντες" που βάζουν στα ταμεία του σωματείου τις επιχορηγήσεις και παράλληλα (ανάλογα και τις δυνατότητες και την καπατσοσύνη του καθένα)έχουν και κάποιους χορηγούς, δηλαδή έχουν τη δυνατότητα και έχουν έσοδα (λίγα ή πολλά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία), αρνούνται να έχουν έξοδα (και ο νόμος τους καλύπτει αφού ούτε συμβόλαια κάνουν, ούτε ασφάλιση παρέχουν) πρέπει να τελειώνει. Ειδικά δε όταν η συμπεριφορά των παραγόντων θυμίζει Μάκαρο Ψωμιάδη, Μπέο κλπ, δηλαδή νομίζουν πως οι ομάδες είναι τσιφλίκι τους και οι αθλητές είναι είλωτες. Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν νοείται ο εξαναγκασμός και οι απειλές και οι εκβιασμοί.
mpalla
QUOTE(nikefalin @ Aug 24 2007, 10:44 ) *
Το θέμα της κάλυψης ερασιτεχνών αθλητών είναι πολύπλοκο.Από τη στιγμή που δεν είναι επάγγελμα , αλλά χόμπι κατά τον νόμο τότε οι καλύψεις του είναι οι αντίστοιχες. Δηλαδή δεν υπάρχει ασφάλιση, δεν υπάρχει μέριμνα, δεν υπάρχουν συμβόλαια κλπ. όμως το ερασιτεχνικό κομμάτι του αθλητισμού προικοδοτεί αδιάκοπα το επαγγελματικό κομμάτι με στελεχιακό δυναμικό, αθλητές και αθλήτριες δηλαδή.
Ακριβώς επειδή αυτή η σχέση είναι υπαρκτή θα έπρεπε ο νόμος και η αρχή που προίσταται, η ομοσπονδία δηλαδή να δώσουν αν όχι πλήρη ισότητα , τουλάχιστον ένα σεβαστό και ικανοποιητικό κομμάτι ισονομίας. Ειδικά δε σε ζητήματα αλλαγής ομάδας, μετεγγραφών.Και σίγουρα αφορά και το κράτος αυτή η ιστορία , αφού περά από τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής δια του αθλητισμύ, το ίδιο το κράτος επιχορηγεί ετήσια όλα τα σωματεία για να κάνουν αθλητισμό. Αυτό το θεσμοθετημένο σκλαβοπάζαρο , όπου "Ερασιτέχνες παράγοντες" που βάζουν στα ταμεία του σωματείου τις επιχορηγήσεις και παράλληλα (ανάλογα και τις δυνατότητες και την καπατσοσύνη του καθένα)έχουν και κάποιους χορηγούς, δηλαδή έχουν τη δυνατότητα και έχουν έσοδα (λίγα ή πολλά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία), αρνούνται να έχουν έξοδα (και ο νόμος τους καλύπτει αφού ούτε συμβόλαια κάνουν, ούτε ασφάλιση παρέχουν) πρέπει να τελειώνει. Ειδικά δε όταν η συμπεριφορά των παραγόντων θυμίζει Μάκαρο Ψωμιάδη, Μπέο κλπ, δηλαδή νομίζουν πως οι ομάδες είναι τσιφλίκι τους και οι αθλητές είναι είλωτες. Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν νοείται ο εξαναγκασμός και οι απειλές και οι εκβιασμοί.

Δεν νομίζω πως θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα. Συμφωνώ απόλυτα 41.gif
Οι αθλητές πρέπει να "προστατεύονται" από το νόμο, ακόμη και ως ερασιτέχνες.
Γνώμη μου είναι πως μπορούν να γίνουν κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση.
Να περάσει η εκλογική περίοδος και να μπορέσουμε επιτέλους να κάνουμε κάτι για να αλλάξει η κατάσταση, χωρίς να "υπομένουμε" και να περιμένουμε να γίνει κάτι δια μαγείας.
PanosIlio
Από την άλλη, και θα την πω την αμαρτία μου, δεν νομίζω, εφόσον υπάρχουν μισθοί, μεταγραφές με λεφτά, πριμ στους παίχτες κτλ πως οι κατηγορίες ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ πρέπει να λέγονται ερασιτεχνικές.

Οκ καταλαβαίνω πως κανένας δεν περιμένει να ζήσει από τα λεφτά που παίρνει από αυτό, ακόμα και οι προπονητές έχουν κύρια εργασία και αυτό το κάνουν σαν δεύτερο επάγγελμα ας πούμε.

Αλλά συμβόλαια υπάρχουν? Τα λεφτά είναι μαύρα? Όταν μια διοίκηση λέει σε έναν παίχτη θα σου δίνω πχ, 300 ευρώ το μήνα για να παίζεις, του δίνει και κάτι να υπογράψει που να το πιστοποιεί αυτό?

Πλέον αντιλαμβάνομαι πως και παίχτες, όχι μόνο διοικήσεις, παίρνουν αρκετά λεφτά για να κάνουν το χόμπι τους όπως το αποκαλούν. Αν είναι χόμπι και είσαι ερασιτέχνης τι λεφτά τι τα θες? Περνάς καλά? Διασκεδάζεις? Αυτά πρέπει να μετράνε σε τέτοιες κατηγορίες?

Ομάδες που είναι σε πιο φουλ ρυθμούς και απασχολούν τον παίχτη full time τότε αν θα τον πληρώνουν θα πρέπει να υπάρχουν και συμβόλαια. Υπάρχουν τέτοια?

Επίσης κάτι άλλο, το δελτίο κάθε παίχτη σε ποιον ανήκει? Στον παίχτη ή στο σωματείο?

Έχω ακούσει πάρα πολλές ιστορίες παιχτών που λένε, δεν μου δίνουν το δελτίο, θέλουν λεφτά κτλ κτλ. Ένας παίχτης σε αυτές τις ερασιτεχνικές κατηγορίες ανήκει στην ομάδα, δηλαδή η ομάδα έχοντας το δελτίο στα χέρια της κάνει ότι γουστάρει χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν και δεσμεύοντας τον παίχτη αν επιθυμεί να παίζει γι'αυτούς? Ισοδυναμεί το δελτίο με συμβόλαιο?

Πως γίνονται οι μεταγραφές? Αν δεν υπάρχει συμβόλαιο με πιο δικαίωμα μια ομάδα δεν δίνει το δελτίο στον παίχτη να πάει όπου θέλει? Από την άλλη πως ένας παίχτης εφόσον δεν έχει υπογράψει πουθενά ζητάει χρήματα για να αγωνιστεί από ένα ερασιτεχνικό σωματείο? Δεν υπάρχουν δεδουλευμένα εφόσον δεν είναι εργασία.

Πολλά περίεργα. Πολύ μαύρο χρήμα, και αυτό είναι το κακό.

Το χρήμα όλοι το επιθυμούν, αυτή η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη γιατί δεν υπάρχει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο να λειτουργούν τα ερασιτεχνικά σωματεία και οι ερασιτέχνες αθλητές. Γιατί συγνώμη αλλά εφόσον κάποιος πληρώνετε δεν είναι ερασιτέχνης αλλά επαγγελματίας, όσο μικρό και αν είναι το ποσό. Αν ζητάει λεφτά, χάνει τι άλλοθι του κάνω το χόμπι μου. Δεν κάνεις χόμπι εφόσον παίρνεις χρήματα, κάτι περιμένεις.

Επίσης άντε και ένας παίχτης, που του υποσχέθηκαν, πριμ, μισθό κτλ δεν τα πάρει, πως τα διεκδικεί εφόσον δεν έχει υπογράψει κάτι?

Έχω μπερδευτεί tongue.gif
nikefalin
QUOTE(PanosIlio-G7 @ Aug 24 2007, 13:55 ) *
Από την άλλη, και θα την πω την αμαρτία μου, δεν νομίζω, εφόσον υπάρχουν μισθοί, μεταγραφές με λεφτά, πριμ στους παίχτες κτλ πως οι κατηγορίες ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ πρέπει να λέγονται ερασιτεχνικές.

Οκ καταλαβαίνω πως κανένας δεν περιμένει να ζήσει από τα λεφτά που παίρνει από αυτό, ακόμα και οι προπονητές έχουν κύρια εργασία και αυτό το κάνουν σαν δεύτερο επάγγελμα ας πούμε.

Αλλά συμβόλαια υπάρχουν? Τα λεφτά είναι μαύρα? Όταν μια διοίκηση λέει σε έναν παίχτη θα σου δίνω πχ, 300 ευρώ το μήνα για να παίζεις, του δίνει και κάτι να υπογράψει που να το πιστοποιεί αυτό?

Πλέον αντιλαμβάνομαι πως και παίχτες, όχι μόνο διοικήσεις, παίρνουν αρκετά λεφτά για να κάνουν το χόμπι τους όπως το αποκαλούν. Αν είναι χόμπι και είσαι ερασιτέχνης τι λεφτά τι τα θες? Περνάς καλά? Διασκεδάζεις? Αυτά πρέπει να μετράνε σε τέτοιες κατηγορίες?

Ομάδες που είναι σε πιο φουλ ρυθμούς και απασχολούν τον παίχτη full time τότε αν θα τον πληρώνουν θα πρέπει να υπάρχουν και συμβόλαια. Υπάρχουν τέτοια?

Επίσης κάτι άλλο, το δελτίο κάθε παίχτη σε ποιον ανήκει? Στον παίχτη ή στο σωματείο?

Έχω ακούσει πάρα πολλές ιστορίες παιχτών που λένε, δεν μου δίνουν το δελτίο, θέλουν λεφτά κτλ κτλ. Ένας παίχτης σε αυτές τις ερασιτεχνικές κατηγορίες ανήκει στην ομάδα, δηλαδή η ομάδα έχοντας το δελτίο στα χέρια της κάνει ότι γουστάρει χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν και δεσμεύοντας τον παίχτη αν επιθυμεί να παίζει γι'αυτούς? Ισοδυναμεί το δελτίο με συμβόλαιο?

Πως γίνονται οι μεταγραφές? Αν δεν υπάρχει συμβόλαιο με πιο δικαίωμα μια ομάδα δεν δίνει το δελτίο στον παίχτη να πάει όπου θέλει? Από την άλλη πως ένας παίχτης εφόσον δεν έχει υπογράψει πουθενά ζητάει χρήματα για να αγωνιστεί από ένα ερασιτεχνικό σωματείο? Δεν υπάρχουν δεδουλευμένα εφόσον δεν είναι εργασία.

Πολλά περίεργα. Πολύ μαύρο χρήμα, και αυτό είναι το κακό.

Το χρήμα όλοι το επιθυμούν, αυτή η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη γιατί δεν υπάρχει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο να λειτουργούν τα ερασιτεχνικά σωματεία και οι ερασιτέχνες αθλητές. Γιατί συγνώμη αλλά εφόσον κάποιος πληρώνετε δεν είναι ερασιτέχνης αλλά επαγγελματίας, όσο μικρό και αν είναι το ποσό. Αν ζητάει λεφτά, χάνει τι άλλοθι του κάνω το χόμπι μου. Δεν κάνεις χόμπι εφόσον παίρνεις χρήματα, κάτι περιμένεις.

Επίσης άντε και ένας παίχτης, που του υποσχέθηκαν, πριμ, μισθό κτλ δεν τα πάρει, πως τα διεκδικεί εφόσον δεν έχει υπογράψει κάτι?

Έχω μπερδευτεί tongue.gif


Σωστά είναι τα περισσότερα . Οι "μισθοί" δίνονται ως "οδοιπορικά". Οι χορηγίες δίνονται ως ενίσχυση στο αθλητικό σωματείο και εκπίπτουν στον φορολόγηση. Μάλιστα πολύ σπάνια το ύψος της χορηγίας συνάδει με το ποσό που αναφέρεται ως "ενίσχυση" γιατί αυτή η διαφορά αποτελεί έξτρα δέλεαρ για το χορηγό. Δηλαδή ο χόρηγος δίνει ένα Α ποσό μετρητά, αλλά η απόδειξη της ενίσχυσης είναι σχεδόν πάντα Α+ , ή 2Α ή 3Α. έτσι ο χορηγός φοροαπαλλάσεται για το Α+.
Στην περίπτωση της κοπέλας βέβαια τα πράγματα είναι πιο τραγικά. Κατεβάζουν σε ολόκληρο πρωτάθλημα μαι ιδιότυπη 7άδα για να συνεχίζεται η επιχορήγηση.
Πρέπει να μπουν πλαίσια. Διότι ναι μεν ερασιτέχνες αθλητές , αλλά μέσα από αυτή τη συμμετοχή ίσως γίνουν επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει πως κάποιου είδους ασφάλιση πρέπει να υπάρχει ειδικά για όσους είναι ανασφάλιστοι λόγω ανεργίας ή λόγω ηλικίας.
Είναι εξαιρετικά πολύπλοκο το θέμα πάντως και δεν αφορά μόνο το μπάσκετ. Εξαιτίας αυτής της πολυπλοκότητας υπάρχουν και κάποιοι "τσιφλικάδες" της δεκάρας που κάνουν τους μάγκες με δανεικά. Γιατί κανείς τους δεν έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις (το 99 % των σωματείων χρησιμοποιεί κρατικά και δημοτικά γυμναστήρια), κανείς τους δεν διακονεί απλά τον αθλητισμό, αλλά κοιτά και την προβολή σε τοπικό επίπεδο.
Όχι βέβαια πως δεν υπάρχουν και οι αγνοί και ρομαντικοί που μαζί με την επιχορήγηση τσοντάρουν και οι ίδιοι ότι μπορούν.
dizzy_fingers
Απαράδεκτα πράγματα συνεχίζω να διαβάζω και αγανακτώ όλο και περισσότερο....

Προχθές βρήκα στη δουλειά έναν παλιό συμπαίχτη από τον Αστέρα Εξαρχείων, ο οποίος με πληροφόρησε πως ο προπονητής(αυτήν τη φορά όχι ο πρόεδρος) της ομάδας του ζήτησε 4ψήφιο χρηματικό ποσό για να τον αφήσει να φύγει σε άλλη ομάδα.
Ασφαλώς ο παίχτης αυτή τη στιγμή είναι εγκλωβισμένος και δεν παίζει πουθενά, αφού δεν έχει καμία όρεξη να παίξει για τον προπονητή που τον εκβιάζει.

Οπότε, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιμένει να περάσει καιρός χωρίς να παίξει ώστε να μπορέσει να βγάλει καινούριο δελτίο.
Με ρώτησε, μόνο, κι αν μπορείτε παιδιά βοηθήστε με να μάθω και να του απαντήσω, ποιό είναι αυτό το χρονικό περιθώριο για να μπορεί να βγάλει νέο δελτίο?
2 ή 3 χρόνια?
nikefalin
QUOTE(dizzy_fingers @ Aug 24 2007, 23:32 ) *
Απαράδεκτα πράγματα συνεχίζω να διαβάζω και αγανακτώ όλο και περισσότερο....

Προχθές βρήκα στη δουλειά έναν παλιό συμπαίχτη από τον Αστέρα Εξαρχείων, ο οποίος με πληροφόρησε πως ο προπονητής(αυτήν τη φορά όχι ο πρόεδρος) της ομάδας του ζήτησε 4ψήφιο χρηματικό ποσό για να τον αφήσει να φύγει σε άλλη ομάδα.
Ασφαλώς ο παίχτης αυτή τη στιγμή είναι εγκλωβισμένος και δεν παίζει πουθενά, αφού δεν έχει καμία όρεξη να παίξει για τον προπονητή που τον εκβιάζει.

Οπότε, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιμένει να περάσει καιρός χωρίς να παίξει ώστε να μπορέσει να βγάλει καινούριο δελτίο.
Με ρώτησε, μόνο, κι αν μπορείτε παιδιά βοηθήστε με να μάθω και να του απαντήσω, ποιό είναι αυτό το χρονικό περιθώριο για να μπορεί να βγάλει νέο δελτίο?
2 ή 3 χρόνια?

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος το διάστημα αυτό ήταν 1 χρόνος, τουλάχιστον όταν έπαιζα στα τέλη της δεκαετίας του 80. Μόλις το κοίταξα στο site της ομοσπονδίας (www.basket.gr) και ισχύει ο ένας χρόνος.

http://www.basket.gr/eok/kanonismoi/metagrafes.asp
trefoil 13
QUOTE(dizzy_fingers @ Aug 24 2007, 23:32 ) *
Με ρώτησε, μόνο, κι αν μπορείτε παιδιά βοηθήστε με να μάθω και να του απαντήσω, ποιό είναι αυτό το χρονικό περιθώριο για να μπορεί να βγάλει νέο δελτίο?
2 ή 3 χρόνια?

Το διάστημα αυτό αυξήθηκε δυστυχώς από φέτος στα 3 χρόνια...
k_sal_15
Όταν ανήκεις σε μία ομάδα και είσαι μικρότερος των 18, μετά αφού ενηλικιωθείς απαλάσσεσαι από την ομάδα σου και μπορεις να διαπραγματευτείς εκ νέου με άλλη ή την ίδια ομάδα;; Ισχύει κάτι τέτοιο;;
trefoil 13
QUOTE(k_sal_15 @ Aug 26 2007, 18:06 ) *
Όταν ανήκεις σε μία ομάδα και είσαι μικρότερος των 18, μετά αφού ενηλικιωθείς απαλάσσεσαι από την ομάδα σου και μπορεις να διαπραγματευτείς εκ νέου με άλλη ή την ίδια ομάδα;; Ισχύει κάτι τέτοιο;;

Ακούγεται πολύ ωραίο για να είναι αληθινό...
Δεν ισχύει...
dizzy_fingers
QUOTE(trefoil 13 @ Aug 25 2007, 23:26 ) *
Το διάστημα αυτό αυξήθηκε δυστυχώς από φέτος στα 3 χρόνια...

Φέτος ή εδώ και καιρό?

Το παιδί που ρώτησα, μου λέει πως είχε ακούσει εδώ και καιρό για 3 χρόνια, το ίδιο είχα την εντύπωση κι εγώ για τη δική μου περίπτωση σε άλλη ομάδα.

Και το site basket.gr που γράφει για 1 χρόνο?



Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά.
epo_Arse
μπακαλικα ορεεεεεεεεεεεεε....

αυτο με τα δελτια ειναι μαφια σκετη και γινεται παντου.
nikefalin
QUOTE(dizzy_fingers @ Aug 29 2007, 13:39 ) *
Και το site basket.gr που γράφει για 1 χρόνο?
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά.

εδώ Σπύρε
http://www.basket.gr/eok/kanonismoi/metagrafes.asp
trefoil 13
Επειδή πριν λίγο καιρό ασχολήθηκα με το θέμα, έμαθα ότι ο χρόνος απουσίας για να ελευθερωθεί κάποιος είναι από φέτος στα 3 χρόνια.
Επίσης απλά το αναφέρω ότι ελευθέρας δίνεται και σε κάποιον που συμπληρώνει 8 χρόνια σε ένα σωματείο με την προυπόθεση να είναι άνω των 28...
nikefalin
QUOTE(trefoil 13 @ Aug 29 2007, 20:35 ) *
Επειδή πριν λίγο καιρό ασχολήθηκα με το θέμα, έμαθα ότι ο χρόνος απουσίας για να ελευθερωθεί κάποιος είναι από φέτος στα 3 χρόνια.
Επίσης απλά το αναφέρω ότι ελευθέρας δίνεται και σε κάποιον που συμπληρώνει 8 χρόνια σε ένα σωματείο με την προυπόθεση να είναι άνω των 28...

Σκλαβοπάζαρα ε ? όπως ακριβώς τα χρόνια που οι τύποι-απολιθώματα της ΕΟΚ μεγαλουργούσαν ως "παράγοντες" στις ομάδες τους...είναι αίσχος η κατάσταση να γίνεται χειρότερη απ'ότι ήταν πριν 20 χρόνια
eeeeeee
QUOTE(trefoil 13 @ Aug 29 2007, 17:35 ) *
Επειδή πριν λίγο καιρό ασχολήθηκα με το θέμα, έμαθα ότι ο χρόνος απουσίας για να ελευθερωθεί κάποιος είναι από φέτος στα 3 χρόνια.
Επίσης απλά το αναφέρω ότι ελευθέρας δίνεται και σε κάποιον που συμπληρώνει 8 χρόνια σε ένα σωματείο με την προυπόθεση να είναι άνω των 28...


Έχω την εντυπωση ότι αυτό με τα 3 χρόνια ισχύει τουλάχιστον από πέρυσι... Δεν είναι καινούριο
epo_Arse
ΛΙΓΟ FREE MARKET ECONOMY, δεν μου κανει η ομαδα..φευγω και παω σε αλλη. απλα τα πραματα.
dizzy_fingers
QUOTE(epo_Arse @ Aug 31 2007, 12:16 ) *
δεν μου κανει η ομαδα..φευγω και παω σε αλλη. απλα τα πραματα.

Εύκολο να το λες δυστυχώς....στην πράξη όμως....
fatboy
Καλησπέρα σε όλους

Τυχαία διάβασα την ιστορία του Leonkalf, και θα ήθελα εδώ να παραθέσω κάτι διαφορετικό από τα όσα μέχρι τώρα έχουνε γραφτεί στο topic.

Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη το '94 φεύγωντας από την ομάδα μου στο Ρέθυμνο (το Αρκάδι που έπαιζε 3η Εθνική και που αργότερα συγχωνεύθηκε με τον ΑΓΟΡ και ποιός να μας το έλεγε τότε, ότι τώρα θα την βλέπουμε Α1 41.gif )... οι υπεύθυνοι της ομάδος με εισήγηση του προπονητή μου είχανε πει, "θα θέλαμε να μείνεις στην ομάδα και αν μπορείς να κατεβαίνεις στους αγώνες θα ήταν ότι καλύτερο, αλλά το δελτίο σου είναι στη διάθεση σου και αν βρεις μία καλή ομάδα στη Θεσσαλονίκη σου εύχομαι καλή επιτυχία" ... αν και παίζοντας στη Θεσσαλονίκη και γνωρίζοντας κόσμο είχα προτάσεις από 3 ομάδες... δεν πήρα ποτέ το δελτίο μου από το Αρκάδι.

Δεν είναι όλοι το ίδιο και πιστεύω ότι πολύ μεγάλο ρόλο παίζει ο κόουτς... ιδίως όταν είσαι μικρός είναι σαν τον πατέρα σου στο γήπεδο... οπότε αν σε προδώσει ο τάδε μαλάκας παράγοντας, μίλα με τον προπονητή σου γιατί μόνο αυτός θα σε καταλάβει... αν και αυτός φερθεί σκάρτα, τότε δεν αξίζει να στεναχωριέσαι γιατί φεύγωντας θα αφήσεις πίσω σου μόνο άτιμους.

Νίκος
pit_glikos
(dizzy fingers se xairetw k apo edw)

Polu swsta ola ayta pou legontai paidia,alla to thema einai pws den arkei dystyxws na grafontai edw apo emas alla na yparxoun tomes pragmatikes apo aytous pou dioikoun..
Kai sto katw-katw einai krima na yparxoun tetoia provlimata se mia xwra pou kai athlites paragei alla kai epityxies exei se ethniko kai sullogiko epipedo.. eimai neo melos opote icon_wave.gif se olous
dizzy_fingers
Καλώς μας ήρθες pit smile.gif.

Σε χαιρετώ κι εγώ (γνωριζόμαστε από εκτός φόρουμ?).

Απλά θα σου πω αυτό που μπορεί να σου έχουν πει ήδη, να μη γράφεις με greeklish δηλαδή smile.gif.



Μακάρι να κάνουν τομές αυτοί που πραγματικά χρειάζεται, αλλά κι εμείς οφείλουμε ότι γίνεται να το καταγγέλουμε.
a bullet for your head
Η κατασταση κατα κανονα(υπαρχουν κ εξαιρεσεις),ειναι κωμικοτραγικη..κ για παικτες,αλλα κ για προπονητες κ ειδικα για αυτους που εχουν κ την αδεια ασκησεως επαγγελματος..Οι ''συνομοταξιες'' επικοινωνουν μεταξυ τους με ''κλειστα τα ματια'',προκειμενου ο ενας να σιγονταρει τον αλλον,σε ''ανδραγαθηματα''.Η μη καταβολη των συμφωνηθεντων σε παικτες κ δεδουλευμενων σε προπονητες ειναι η παγια πρακτικη αρκετων..οι οποιοι δεν δισταζουν να πληττουν το κυρος κ την υστεροφημια οποιουδηποτε,προκειμενου να δικαιολογησουν την ''τζαμπατσοσυνη τους''..τα μεσα καποιες φορες αθεμιτα,κ η ''καστα'' κλειστη,σε οποιους ''τολμησουν'' κ ζητησουν τα οφειλωμενα προς αυτους,κ ''κανουν το ζητημα γνωστο,δεξια κ αριστερα''..Θεωρω το ζητημα πολυ σοβαρο,κ απαραδεκτο το γεγονος του να μενει ατιμωρητος ο ''προπαγανδιστικος οχετος'' των ανυπαρκτων κ τζαμπατζηδων,που κυκλοφορουν αναμεσα μας..Καποια ''οργανα'' κ ''φορεις'',στην λογικη των ''δημοσιων σχεσεων'' κ της ''τατσι-μητσι-κοτσι'' νοοτροπιας,κανουν τις ''παπιες'',μπροστα σ αυτα τα αισχη...Μιλαγα τις προαλλες με εναν δικηγορο,για να κοιταξει μια υποθεση μου,και μου ζητησε βεβαιωση απ τον προηγουμενο δικηγορο που χειριζοταν την υποθεση,οτι δεν του οφειλω τιποτα,προτου κοιταξει να με αναλαβει..μαλιστα μου ειπε,οτι αυτο τους το επιβαλλει ο δικηγορικος συλλογος..ετσι επιτυγχανεται μια ταξη στο επαγγελμα τους..ισως καποιοι ''μπασκετομεγαλοσχημονες'',θα επρεπε να υιοθετησουν μια αναλογη λογικη,και στο χωρο του μπασκετ..και δεν ειναι μονο οι ανασφαλιστοι της Α2,για τους οποιους πολυ καλως βγηκε το θεμα τους στο προσκηνιο...γινεται χαμος.. 68.gif 68.gif 68.gif
Swthrakhs13
Xρονια πολλα σ ολους παιδια.
υγεια πανω απο ολα χαρα κι ευτυχια!!!
μην ασχολειστε με τιποτα και με κανενα
Swthrakhs13
κι επειδη ολοι ειναι επαγγελματιες στην ελλαδα κλειστο επ'αοριστον το ελληνικο μπασκετ
a bullet for your head
Ανακοινωσεις που κανουν λογο για νηστικους παικτες,απληρωτους,χωρις ζεστο νερο,χωρις ασφαλιση,που σε εκτος εδρας τους αφηνουν εκει...κ πολλα αλλα,δειχνουν αν μη τι αλλο,οτι ''μονομερως'' το μπασκετ ειναι επαγγελματικο στην Ελλαδα...
Δηλαδη,''Ερασιτεχνες παραγοντες'',εχουν ''επαγγελματικες απαιτησεις'' απ τους παικτες...
neopen32
Διαβάζω το σχετικό topic και άλλα παρόμοια και γενικά αναρωτιέμαι ο Αστικός και ο Ποινικός Κώδικας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια σε αυτους που ομηροποιούν τους αθλητές
shadow#7
Και οι μάλλον αντισυνταγματικοί μπασκετικοί νόμοι καλα κρατούν. Παντού νόμοι που να ευνοούν τους λίγους, τους παράγοντες, τους "δυνατούς" (κύκλος είναι, όσο σε ευνοούν δυναμώνεις κ όσο δυναμώνεις σε ευνοούν)

Θα έπρεπε στο τέλος κάθε σεζόν το δελτίο να είναι στο χέρι του αθλητή και να μπορεί να παίξει σε όποια ομάδα θέλει τον επόμενο χρόνο, εφόσον δεν είναι επαγγελματίας ωστε να δεσμεύεται απο κάποιο συμβόλαιο.
Ώστε να μην υπάρχουν παράγοντες ερασιτεχνικών ομάδων που ζητούν 10.000 κ 20.000 την ίδια στιγμή που αρνούνται να δώσουν οδοιπορικά επικαλούμενοι την οικονομική κρίση της χώρας.

Έτσι "σκοτώνεται" το μπάσκετ αρκετών αθλητών που αναγκάζονται, για να μην βάλουν χρήματα απ' την τσέπη τους (που οι περισσότεροι μαλλον δεν έχουν), να σταματήσουν το μπάσκετ για 1-2 χρόνια 68.gif

Οι υπάρχοντες νόμοι εφαρμόζονται σε βάρος των αθλητών
και είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές.
shot.gif

Παρακαλώ οι υπεύθυνοι του forum να μεριμνήσουν να προωθηθεί αυτό το μήνυμα για το μπάσκετ που όλοι αγαπάμε
και να φτιάξουν ένα θέμα κάτω από το ερασιτεχνικό μπάσκετ
shadow#7
QUOTE(shadow#7 @ Jun 21 2011, 10:25 ) *
Έτσι "σκοτώνεται" το μπάσκετ αρκετών αθλητών που αναγκάζονται, για να μην βάλουν χρήματα απ' την τσέπη τους (που οι περισσότεροι μαλλον δεν έχουν), να σταματήσουν το μπάσκετ για 1-2 χρόνια 68.gif


Λάθος μου, 3 χρόνια πρέπει να χάσεις και επιπλέον στην ΕΟΚ λέει πως δεν έχει ισχύ για τους αθλητές εκείνους που υπαιτίως δεν έλαβαν μέρος στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του σωματείου τους και η υπαιτιότητά τους τεκμηριώνεται απολύτως

Δύσκολα τα πράγματα για τον ερασιτέχνη αθλητή sad.gif
shadow#7
ohmy.gif ....μάλιστα.. καμια απάντηση..
Για πάντα όμηροι.. να σου λένε ή δέχεσαι ότι παράλογο σου προτείνουμε ή κόβεις το μπάσκετ

Θα έπρεπε εφόσον γίνεσαι 18, να υπογραφεις συμβόλαιο, αλλιώς εφόσον είσαι ερασιτέχνης να είσαι ελεύθερος στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου να επιλέξεις το που θα αγωνιστείς την επόμενη αγωνιστική περίοδο

Το να είσαι ένα περιουσιακό στοιχείο της ομάδας και ΟΧΙ ελεύθερος άνθρωπος ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ

Θα περιμένω να ακούσω και την άποψη κάποιου άλλου..
Κ οι υπέθυνοι του φόρουμ να ανανεώσουν τον τίτλο του Θέματος αν μπορούν. Ευχαριστω
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.