Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΒΑ?
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Pierce
QUOTE(man10 @ May 21 2007, 04:23 PM) *
Δηλαδη ο Αλστον ο Χεντ και ο Λουκας ειναι καλυτεροι και οι 3 απο τον Σπανουλη τοσο πολυ,ετσι ωστε αυτοι να παιζουν και αυτος να καθεται στον παγκο? Κατα την γνωμη μου,ειναι καθαρα θεμα ομαδας που θα πας.

ναι. ειδικα ο αλστον και ο χεντ ειναι ΠΟΛΥ καλυτεροι και δεν επιδεχεται αμφιβολια σε αυτο 33.gif
kostasvc15
QUOTE(man10 @ May 21 2007, 01:23 PM) *
Δηλαδη ο Αλστον ο Χεντ και ο Λουκας ειναι καλυτεροι και οι 3 απο τον Σπανουλη τοσο πολυ,ετσι ωστε αυτοι να παιζουν και αυτος να καθεται στον παγκο? Κατα την γνωμη μου,ειναι καθαρα θεμα ομαδας που θα πας.

Αφου πιστευεις πως αυτοι οι 3 δεν ειναι και πολυ καλυτεροι απο τον Σπανουλη γιατι πιστευεις πως οι Ροκετς δεν ειναι η σωστη ομαδα για τον Σπανουλη;

QUOTE(pierce21 @ May 21 2007, 01:31 PM) *
ναι. ειδικα ο αλστον και ο χεντ ειναι ΠΟΛΥ καλυτεροι και δεν επιδεχεται αμφιβολια σε αυτο 33.gif

+1
Das Kapital
QUOTE(man10 @ May 21 2007, 01:23 PM) *
Ο Λαζος μπορει να ειναι φοβερος παικτης αλλα οχι για ΝΒΑ!Ας πουμε οτι ειναι περιπτωση Ζηση.

Ο Λαζος ισως και να μπορει να παιξει αλλα αν τα καταφερει σιγουρα θα φερει επανασταση στην Αμερικη με τον τροπο παιχνιδιου του!!!
Gravedigger
Βλέπω πολλά ονόματα κ νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ποστάρω!Για τον Παπαδόπουλο την είπα την γνώμη μου.Πολύ αργός...Τώρα κάτι Ηλιάδης κλπ που διαβάζω δν αξίζει καν να σχολιάσω.Για το ΝΒΑ μιλάμε όχι για το Κορεατικό πρωτάθλημα.Ο Σπανούλης είναι 1 πολύ καλός παίχτης για τα δικά μας δεδομένα αλλά για το ΝΒΑ είναι παίχτης της σειράς.Από τους 3 που αναφέρατε μόνο από τον Lucas είναι καλύτερος μόνο που ο Billy δν έχει πατέρα προπονητή.Πραγματικά τώρα λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να παίξουν στο ΝΒΑ κ ελάχιστοι αυτόι που μπορούν να διακριθούν.Κ ειδικά guard υπάρχουν χιλιάδες.Γιατί κάποιος να προτιμήσει 1 Ευρωπαίο guard από το να πάρει 1 Αμερικάνο?Φανταστείτε ότι ο Arenas ήταν Νο47 στο draft αν δν κάνω λάθος.Aν η ομάδα έχει καλό scouting μπορεί να βρει 1 Αμερικάνο πιτσιρικά που να κάνει θαύματα κ να μην συγκρίνεται με κανέναν Ευρωπαίο...
thrylos7
2-3 ειναι οι Ελληνες που ΙΣΩΣ μπορουν να παιξουν εκει!
Τι το περασατε το ΝΒΑ;;;

Ένα πρωτάθλημα που έχει κατακλυστεί από ξένους παίκτες τα τελευταία χρόνια, εκτός των άλλων...

Όχι ότι δεν έχετε αρκετό δίκιο, αλλά διαφωνώ με τη λογική ότι στο ΝΒΑ παίζουν οι σούπερ ντούπερ παικταράδες και τώρα ... ε που να πάει ο κάθε άσχετος δικός μας να τα βάλει με τα θηρία...

Τον αγωνα θα τον χαναμε ΣΙΓΟΥΡΑ εαν δεν εμενε στον 2ο ημιχρονο εξω ο Χαουαρτ.

Την ίδια σιγουριά (γενικότερα) είχαν και οι ηττημένοι βεβαίως...

Άλστον και Χεντ είναι καλύτεροι του Σπανούλη... όχι όμως και ο Λούκας! Μόνο από την Α1, έχουν περάσει πολλοί καλύτεροι ξένοι παίκτες από μικρομεσαίες ομάδες...
Bonzo
Πάντως δεν είανι θέμα μόνοποιος είανι καλύτερος.Δλδ ο Ντελκ ήταν ένας καλός παίκτης στο NBA και στον Παο ήταν ο 13ος καλύτερος παίχτης....
Αν το δούμε λοιπόν από αυτήν τη οπτική ο ΠΑΟ έχει 12 παίχτες που θα ήταν πολύ καλλοί στο NBA. Σωστά?? blink.gif blink.gif Μάλλον όχι.Ο Σπανούλης είναι για τον Ευρωπαικό τρόπο παιχνιδιού πολύ καλος.(πιθανότατα καλύτερος και από Αλστον και Χεντ). Στο Nba η κατάσταση αντιστρέφεται βεβαίως.
Flash
Παιδιά, το θέμα του νήματος (αν θεωρήσουμε ότι ο tsitum εξέφρασε με ακρίβεια αυτό που σκεφτόταν) δεν είναι ποιοι Έλληνες θα έκαναν καριέρα στο NBA αλλά ποιο Έλληνες αξίζουν για NBA.

Για να γίνει πιο διακριτή η διαφορά ας πάρουμε το παράδειγμα του Γιασικεβίτσιους (κατά γενική ομολογία ένας πληθωρικός παικταράς που όμως ζεσταίνει πάγκο) απέναντι σε αυτό του Βαρεζάο (μπασκετικά κάτω του μετρίου όμως παίζει 10-20 λεπτά ανά παιχνίδι). Ξέρω πως η σύγκριση αυτή δεν είναι ότι καταλληλότερο αλλά ξεκαθαρίζει σε σημαντικό βαθμό αυτό που θέλω να πω.

Με τη λογική του ποιος Έλληνας αξίζει λοιπόν πιστεύω ότι υπάρχουν γύρω στους 7-8 Έλληνες που θα μπορούσα να αναφέρω.

Αν τώρα συζητάμε ποιος μπορεί να πάει και να "πιάσει" στο ΝΒΑ ο επικρατέστερος για μένα θα ήταν ο Μπουρούσης λόγω συνδυασμού ύψους-ηλικίας-ταλέντου-εξελιξιμότητας και απαιτήσεων ΝΒΑ.
Anaz
Εγω αν διαλεγα εναν θα ηταν ο Διαμαντιδης!Αλλα να πηγαινε σε μιο πιο..ευρωπαικη ομαδα!
Βεβαια για να'μαι ειλικρινης δεν εχω πλέον κανενα ψωνιο να δω καποιον Ελληνα εκει αφου ειναι βεβαιο οτι η διαφορα νοοτροπιας δεν θα τους αφησει να αποδωσουν αυτα που μπορουν και θαυμαζουμε εμεις εδω..
Flash
Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού (Anaz) επιλέγει για Nbaer έναν παίκτη του Παναθηναϊκού και ένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού (η αφεντιά μου) επιλέγει για Nbaer έναν παίκτη του Ολυμπιακού!!!

Να γιατί μου αρέσει αυτό το forum smiley.gif

Y.Γ. Συγγνώμη για το offtopic.gif
Air Kef
Για τον Σπανούλη διαφωνώ και πιστεύω πως ειναι καθαρά θεμα ομάδας.
Αν επαιζε ας πουμε στους Σανς του Ευρωπαιου Ντ'Αντονι,του πικ'ν΄ρολ,του αιφνιδιασμου,στην ιδια ομάδα με εναν κορυφαιο πλέι μεικερ που θα τον βοηθούσε,ίσως θα μπορούσε να διεκδικήσει 10-15 λεπτά στην 5αδα και να αποτελέσει τον 9ο παίκτη των Σανς.
kostasvc15
QUOTE(thrylos7 @ May 21 2007, 05:40 PM) *
Ένα πρωτάθλημα που έχει κατακλυστεί από ξένους παίκτες τα τελευταία χρόνια, εκτός των άλλων...

Όχι ότι δεν έχετε αρκετό δίκιο, αλλά διαφωνώ με τη λογική ότι στο ΝΒΑ παίζουν οι σούπερ ντούπερ παικταράδες και τώρα ... ε που να πάει ο κάθε άσχετος δικός μας να τα βάλει με τα θηρία...
Την ίδια σιγουριά (γενικότερα) είχαν και οι ηττημένοι βεβαίως...

Άλστον και Χεντ είναι καλύτεροι του Σπανούλη... όχι όμως και ο Λούκας! Μόνο από την Α1, έχουν περάσει πολλοί καλύτεροι ξένοι παίκτες από μικρομεσαίες ομάδες...

Εγω μιλαω για Ελληνες που μπορουν να παιξουν στο ΝΒΑ,που οπως ειπα ειναι ελαχιστοι.Οχι να πανε και να κουβαλανε τα νερα!
Τωρα για πες μου απο τους Ευρωπαιους που ειναι στο ΝΒΑ ποσοι παιζουν πραγματικα καλα;Λιγοι μαλλον...

QUOTE(Flash @ May 21 2007, 06:21 PM) *
Αν τώρα συζητάμε ποιος μπορεί να πάει και να "πιάσει" στο ΝΒΑ ο επικρατέστερος για μένα θα ήταν ο Μπουρούσης λόγω συνδυασμού ύψους-ηλικίας-ταλέντου-εξελιξιμότητας και απαιτήσεων ΝΒΑ.

Ισως ενας Ελληνας να ειναι ο Μπουρουσης,συμφωνω...

QUOTE(Air Kef @ May 21 2007, 06:42 PM) *
Αν επαιζε ας πουμε στους Σανς του Ευρωπαιου Ντ'Αντονι,του πικ'ν΄ρολ,του αιφνιδιασμου,στην ιδια ομάδα με εναν κορυφαιο πλέι μεικερ που θα τον βοηθούσε,ίσως θα μπορούσε να διεκδικήσει 10-15 λεπτά στην 5αδα και να αποτελέσει τον 9ο παίκτη των Σανς.

Αν επαιζε στους Σανς ο Σπανουλης θα εκανε 5 λαθη παραπανω με τον ρυθμο που εχουν οι Σανς,εδω σε σετ παιχνιδι κανει 2-3 σε 10 λεπτα.
Das Kapital
QUOTE(Air Kef @ May 21 2007, 09:42 PM) *

Ο Σπανουλης θα επιανε περισσοτερο σε Μεμφις ή Ατλαντα λογω δυναμικοτητας αλλα αν θελετε μεγαλη ομαδα αυτη ειναι Ντητροιτ ή Σαν Αντονιο!!!
thrylos7
Εγω μιλαω για Ελληνες που μπορουν να παιξουν στο ΝΒΑ,που οπως ειπα ειναι ελαχιστοι.Οχι να πανε και να κουβαλανε τα νερα!
Τωρα για πες μου απο τους Ευρωπαιους που ειναι στο ΝΒΑ ποσοι παιζουν πραγματικα καλα;Λιγοι μαλλον...

To ελάχιστοι είναι σχετικό... Κάποιος μπορεί να θεωρεί 2-3 παίκτες ελάχιστη ποσότητα κι άλλος να τη θεωρεί μια χαρά...

Γενικά, δεν υπάρχουν πάρα πολλοί ξένοι που παίζουν πραγματικά καλά στο ΝΒΑ, αλλά με την ίδια λογική δεν υπάρχουν απείρως περισσότεροι αμερικανοί που παίζουν πραγματικά καλά.

Δε νομίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αμερικανοί που παίζουν όπως ο Νας, ο Νοβίτζκι, ο Γιάο, ο Τζινόμπιλι, ο Πάρκερ, ο Κιριλένκο, ο Οκούρ, ο Ντενγκ, ο Νοτσιόνι και ο Ντιό...

Δε διαφωνώ στην ουσία όσων λες...
kostasvc15
QUOTE(thrylos7 @ May 21 2007, 08:41 PM) *
To ελάχιστοι είναι σχετικό... Κάποιος μπορεί να θεωρεί 2-3 παίκτες ελάχιστη ποσότητα κι άλλος να τη θεωρεί μια χαρά...

Γενικά, δεν υπάρχουν πάρα πολλοί ξένοι που παίζουν πραγματικά καλά στο ΝΒΑ, αλλά με την ίδια λογική δεν υπάρχουν απείρως περισσότεροι αμερικανοί που παίζουν πραγματικά καλά.

Δε νομίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αμερικανοί που παίζουν όπως ο Νας, ο Νοβίτζκι, ο Γιάο, ο Τζινόμπιλι, ο Πάρκερ, ο Κιριλένκο, ο Οκούρ, ο Ντενγκ, ο Νοτσιόνι και ο Ντιό...

Δε διαφωνώ στην ουσία όσων λες...

Ισως επρεπε να βγαλεις 1-2 παιχτες απο την παραπανω λιστα αλλα δεν εχει σημασια.Τα βρηκαμε εμεις... smile.gif
morfi
Ποιός Πελεκάνος ρε παιδιά στο ΝΒΑ, τι είναι αυτά που λέτε ? 40.gif
Das Kapital
QUOTE(morfi @ May 22 2007, 12:10 AM) *
Ποιός Πελεκάνος ρε παιδιά στο ΝΒΑ, τι είναι αυτά που λέτε ? 40.gif

Σωστο,το εχω ξαναπει για αυτον γινεται να μιλαμε για καποιον που παιζει αυτη τη στιγμη στο Πανελληνιο οτι εχει σπουδαιες προοπτικες για ΝΒΑ?

Υμαρτον!!!!
thrylos7
Αυτό καθ' εαυτό δε στέκει ως επιχείρημα... Τι να πει δηλαδή και ο Ντιρκ...

Μην ξεχνάτε ότι είναι (θεωρητικά πάντα, γιατί το αποκλείω να βγει στην πραξη) υποψήφιος MVP της Α1. Ούτε αυτό λέει κάτι ιδιαίτερο ασφαλώς, πέραν του ότι σημείωσε εντυπωσιακή πρόοδο τη φετινή χρονιά.
Das Kapital
QUOTE(thrylos7 @ May 22 2007, 12:45 AM) *

Εχει προοπτικες ο Πελεκανος να γινει κατι σα Νοβιτσκι?

Γνωριζω την ιστορια του-αλλα κατι ηξεραν που τον πηραν και δικαιωθηκαν!!!
morfi

Καταρχάς ο Dirk είναι η εξαίρεση. Αυτό που έκανε ήταν θαύμα και ότι τα κατάφερε αυτός δεν σημαίνει ότι θα τα καταφέρουν κι' άλλοι. Ελάτε τώρα, πόσοι πραγματικά πιστεύεται ότι ο Πελεκάνος μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ ? Περισσότερες πιθανότητες έχει ο Σπανούλης (φανταστείτε δηλαδή 68.gif )

Μην ξεχνάτε ότι είναι (θεωρητικά πάντα, γιατί το αποκλείω να βγει στην πραξη) υποψήφιος MVP της Α1. Ούτε αυτό λέει κάτι ιδιαίτερο ασφαλώς, πέραν του ότι σημείωσε εντυπωσιακή πρόοδο τη φετινή χρονιά.

Αν ο Πελεκάνος είναι υποψήφιος για το MVP τότε η Α1 πάει κατά διαόλου.
Dortmundtzis
QUOTE(kostasvc15 @ May 21 2007, 01:26 PM) *
Αμα εδειχνε μετριος θα ειμασταν χαρουμενοι ολοι μας!
Πολλοι ελεγαν οτι ο Σπανουλης θα τα πηγαινε καλα στο ΝΒΑ αλλα μολις πηγε εκει και ειδαμε οτι δεν μπορει τα φορτωσαμε στον Βαν Γκαντι και στην ομαδα.Καποιοι δημοσιογραφοι πιστευαν πως ο V-Span( tongue.gif ) θα επαιρνε τη θεση του Λουθερ Χεντ icon_drunk.gif .
Οσο για τον αγωνα με την ΗΠΑ εχω να πω 1 πραγμα:
Τον αγωνα θα τον χαναμε ΣΙΓΟΥΡΑ εαν δεν εμενε στον 2ο ημιχρονο εξω ο Χαουαρτ.

Γεια σας παιδες,

και εγω θα ηθελα να αναφερθω στον Σπανουλη.
Παρακολουθησα πολλα παιχνιδια των Rockets, αυτο που διαπιστωσα ειναι, οτι ειναι ο απλα ο καλυτερος guard των Rockets, παιζει την καλυτερη αμυνα, εχει τα καλυτερα penetretation abilities, ειναι pass-first-pg σε αντιθεση με τους αλλους. Το μονο πλεονεκτημα των Rafer, Head, JLIII ειναι το καλυτερο σουτ. Δυστυχως σε μια ομαδα με 2 superstars-τον εναν κατω απο την ρουκετα, τον αλλον στο creative game-ο ρολος των guards περιοριζεται στο να κατεβαζει την μπαλα (με ελαχιστα λαθη(, να την πασαρει στους 2 franchise players, και να βαζει τα ανοιχτα τριποντα. Ε, ακριβως εκει ειναι το προβλημα του Σπανουλη. Εαν ηταν σε ομαδα, που ζητουσε τα δημιουργικα προσοντα του, θα μπορουσε να ηταν rookie of the year.
Οποιος υποτιμαει ετσι τους ελληνες παιχτες, εχει μαλλον τεραστιο κομπλεξ απεναντι στους μαυρους του ΝΒΑ.

PS: Η Ελλαδα θα κερδιζε τους αμερικανους και με Howard, Kobe, Shaq και με οποιον αλλον θες, γιατι επαιζε μπασκετ, ενω οι αμερικανοι μπερδευουν το μπασκετ με streetball (isolation game etc.). Βασιζονταν αποκλειστικα στα athletic skills τους. Το ΝΒΑ εχει καταντησει τσιρκος, οπου αχρηστοι σαν τον Pietrus εγιναν
superstars επειδη εχουν αθλητικες ικανοτητες σαν πρωταθλητες του στιβου. Γιαυτο καλα θα κανουν οι παικτες μας να μεινουν Ευρωπη.
morfi
QUOTE(Dortmundtzis @ May 22 2007, 12:55 AM) *
και εγω θα ηθελα να αναφερθω στον Σπανουλη.
Παρακολουθησα πολλα παιχνιδια των Rockets, αυτο που διαπιστωσα ειναι, οτι ειναι ο απλα ο καλυτερος guard των Rockets, παιζει την καλυτερη αμυνα, εχει τα καλυτερα penetretation abilities, ειναι pass-first-pg σε αντιθεση με τους αλλους. Το μονο πλεονεκτημα των Rafer, Head, JLIII ειναι το καλυτερο σουτ.

Ο Σπανούλης μέχρι τώρα είναι μία αποτυχία. Αν ήταν ο καλύτερος γκαρντ ο Van Gundy δεν θα τον άφηνε στον πάγκο. Δεν έχει τέτοια κόμπλεξ.
Ο Rafer τρέχει και οργανώνει τέλεια την ομάδα. Και αφού είδες όπως λες και εσύ πολλά παιχνίδια των Rockets τότε θα είδες ότι η ομάδα έτρεχε και έφερνε αποτελέσματα με τον Alston πλειμέικερ. Ο Σπανούλης όχι μόνο αυτά δεν μπορούσε να κάνει αλλά έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο κάτι που ξέχασες να αναφέρεις στις super δυνατοτητές του.

Το μονο πλεονεκτημα των Rafer, Head, JLIII ειναι το καλυτερο σουτ. Δυστυχως σε μια ομαδα με 2 superstars-τον εναν κατω απο την ρακετα, τον αλλον στο creative game-ο ρολος των guards περιοριζεται στο να κατεβαζει την μπαλα (με ελαχιστα λαθη(, να την πασαρει στους 2 franchise players, και να βαζει τα ανοιχτα τριποντα.

Ρε συ πως γίνεται να λες ότι είδες πολλά παιχνίδια των Rockets και να λες αυτά τα πράγματα ? Δηλαδή εσύ αυτό είδες ? Ότι απλά ο πλειμέκερ και όλη η ομάδα παίζανε για τους δύο σουπερσταρ ? Ε τι να σου πω, ξαναδέστους τότε. Οι Rockets φέτος ήταν μία πολύ οργανωμένη ομάδα που δεν χωράγανε μέσα ατομιστίες. Οι φάσεις τους βγαίναμε μέσα από συστήματα και ο καθένας είχε τον ρόλο του. Του ότι αυτοί οι δύο παίρνανε τις περισσότερες προσπάθειες δεν σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι παίζανε για αυτούς.

Ε, ακριβως εκει ειναι το προβλημα του Σπανουλη. Εαν ηταν σε ομαδα, που ζητουσε τα δημιουργικα προσοντα του, θα μπορουσε να ηταν rookie of the year.

Εντάξει, απλά θα έκανε παραπάνω λάθη μιας και θα έπαιζε παραπάνω λεπτά.

Οποιος υποτιμαει ετσι τους ελληνες παιχτες, εχει μαλλον τεραστιο κομπλεξ απεναντι στους μαυρους του ΝΒΑ.

Τι σχέση έχουν τώρα οι μαύροι με το αν οι έλληνες μπορούν να παίξουν στο ΝΒΑ ?
Δυστυχώς δεν μπορείς να στηριχτείς απο κάπου αφού ο Σπανούλης απέτυχε θριαμβευτηκά.
Air Kef
Ωχ,θα ξεφυγει πολύ το τοπικ.

QUOTE(kostasvc15)
Αν επαιζε στους Σανς ο Σπανουλης θα εκανε 5 λαθη παραπανω με τον ρυθμο που εχουν οι Σανς,εδω σε σετ παιχνιδι κανει 2-3 σε 10 λεπτα.

Ναι ρε φιλος,αλλα το παιχνιδι που παιζουν οι Σανς ο Σπανουλης εχει μαθει και το παιζε εδώ και 6 χρονια,έχοντας μαλιστα στο Μαρούσι αλλον εναν εκπληκτικο πλει μεικερ διπλα του,τον Μπλάκνει στον οποίον Μπλάκνει πολλοί χρεώνουν την εξέλιξη του Σπανούλη.
Αντίθετα το παιχνιδι που παιζουν οι Ροκετς ο Σπανούλης δν ξερω αν το εχει ξαναδει.

QUOTE(lebron15)
Ο Σπανουλης θα επιανε περισσοτερο σε Μεμφις ή Ατλαντα λογω δυναμικοτητας αλλα αν θελετε μεγαλη ομαδα αυτη ειναι Ντητροιτ ή Σαν Αντονιο!!!

Τι θα πει λογο δυναμικότητας;Δν ειναι καλος παικτης δλδ για να παιξει με τους καλύτερους;;Δν λεω οτι μπορει να διεκδηκήσει αυτή τη στιγμή θεση βασικου σε μια ομαδα που διεκδικει Πρωτάθλημα,αλλα μπορει να διεκδικησει ρολο σε μια τετοια.Ειναι χειρότερος του Ντελφίνο ή δν μπορει να ειναι ο 9ος παικτης των Σανς που 2 χρονια τώρα παιζουν με 8 παικτες;

QUOTE(Dortmundtzis)
PS: Η Ελλαδα θα κερδιζε τους αμερικανους και με Howard, Kobe, Shaq και με οποιον αλλον θες, γιατι επαιζε μπασκετ, ενω οι αμερικανοι μπερδευουν το μπασκετ με streetball (isolation game etc.). Βασιζονταν αποκλειστικα στα athletic skills τους. Το ΝΒΑ εχει καταντησει τσιρκος, οπου αχρηστοι σαν τον Pietrus εγιναν
superstars επειδη εχουν αθλητικες ικανοτητες σαν πρωταθλητες του στιβου. Γιαυτο καλα θα κανουν οι παικτες μας να μεινουν Ευρωπη.

Εχεις ενα δικιο αλλα εισαι καπως ισοπεδωτικός.Άλλο Κομπι-Σακ και αλλο Χάουαρντ-Χαινριχ.Επισης δν βασιζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ στα αθλητικα τους προσώντα.Αθλητικά προσώντα εχουν πολλοι Αμερικανοί,οχι ομως και απαιτουμενο ταλέντο.Επίσης απο τον Κομπι πας στον Πιετρούς.Δν ειναι και φυσιολογικο το αλμα αυτό.
tsitum
Να σχολιασω κατι.

Οι συνφορουμιτες που ασχολουνται με το ΝΒΑ σχεδον αποκλειστικα,εχω την εντυπωση πως αποστρεφονται καπως το ελληνικο κ γενικοτερα το ευρωπαικο μπασκετ.Σιγουρα εχουν τους λογους τους (αηδια για οπαδισμους,χειροτερα αθλητικα προσοντα εκ φυσεως των ευρωπαιων,πολυ χειροτερη τηλεοπτικη καλυψη κ πασιφανεστατα χειροτερης ποιοτητας εξαγωγη προιοντος).Επισης σεβομαι οτι αυτοι ξερουν καποια πραγματα παραπανω για το ΝΒΑ απο μενα.

ΑΛΛΑ
Ειναι τυχαιο οτι ειναι οι μονοι κατηγορηματικοι οτι δεν αξιζει κανενας ελληνας να παιξει στο ΝΒΑ?Συμφωνω οτι δεν εχει πιασει κανενας μεχρι τωρα για διαφορους λογους (λαβετε σοβαρα υποψη το ανοιγμα της αγορας του ΝΒΑ σε καθε αποκτηση μη αμερικανου,η οποια με αποκτηση ελληνα θα εχει μηδαμινο αντικρισμα) αλλα γιατι τρελενονται μερικοι που λενε καποιοι αλλοι,μαζι κ εγω,οτι θα μπορουσε πχ κ ο Πελεκανος κατα τη γνωμη μας να παιξει στο ΝΒΑ?Αντιθετα οταν λενε τη γνωμη τους οσοι πιστευουν οτι καποιοι ελληνες αξιζουν,δε παθαινουν πλακα που αλλοι εχουν τη γνωμη οτι κανενας ελληνας δεν αξιζει για ΝΒΑ.Θελω να πω οτι οσοι δε πιστευουν σε υπαρξη ελληνων στο ΝΒΑ ειναι τοσο κατηγορηματικοι που μονο ως ενα βαθμο το κατανοω.Ειμαι σιγουρος οτι σε αυτα τα παιδια δεν αρεσει το ελληνικο πρωταθλημα κ το σνομπαρουν απαξιωντας τους ελληνες παιχτες.Οι οποιοι σημειωτεον ειναι πρωταθλητες ευρωπης με πληθος ατομικων κ συλλογικων αλλα κ εθνικων διακρισεων.Κ στο κατω κατω γιατι ολη την αυστηροτητα στις δυνατοτητες την εξαντλειτε στους ελληνες?Δε βλεπω να σημειωνετε οτι ενας Τουριαφ κανει αξιοπρεπη καριερα.Κ το εχω σημειωσει ξανα.Πρεπει για να παει καποιος στο ΝΒΑ να βρισκεται σε κορυφαια ομαδα της ευρωλιγκας?Αυτο κοιτανε?Ειναι το ΝΒΑ,απλοικα,η ανωτερη βαθμιδα της ευρωλιγκας?Δε το νομιζω.Που επαιξε ο Νοβιτσκι στην ευρωπη?
thrylos7
Καλώς ήρθες Dortmundtzis! smile.gif

Καταρχάς ο Dirk είναι η εξαίρεση. Αυτό που έκανε ήταν θαύμα και ότι τα κατάφερε αυτός δεν σημαίνει ότι θα τα καταφέρουν κι' άλλοι. Ελάτε τώρα, πόσοι πραγματικά πιστεύεται ότι ο Πελεκάνος μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ ? Περισσότερες πιθανότητες έχει ο Σπανούλης (φανταστείτε δηλαδή )

Εχει προοπτικες ο Πελεκανος να γινει κατι σα Νοβιτσκι?

Μ' αρέσει που χρησιμοποιώντας την έκφραση "αυτό καθ' εαυτό" ήμουν σίγουρος πως κανείς δε θα καταλάβαινε λάθος...

Άλλο είπα Βασίλη και lebron...

(Ώρες ώρες είναι να κουτουλάς το κεφάλι σου στον τοίχο...)

Αν ο Πελεκάνος είναι υποψήφιος για το MVP τότε η Α1 πάει κατά διαόλου.

Να ρωτήσω σε πόσους αγώνες τον έχεις δει φέτος;

Διαφωνώ με την άποψη ότι ο Σπανούλης απέτυχε θριαμβευτικά... Αυτό θα συνέβαινε αν έπαιρνε χρόνο κι έδειχνε ανικανότητα!
morfi
PS: Η Ελλαδα θα κερδιζε τους αμερικανους και με Howard, Kobe, Shaq και με οποιον αλλον θες, γιατι επαιζε μπασκετ, ενω οι αμερικανοι μπερδευουν το μπασκετ με streetball (isolation game etc.). Βασιζονταν αποκλειστικα στα athletic skills τους.

Και όμως όχι. Μαλλόν δεν έχεις δεί και τόσο ΝΒΑ όσο λες...

Το ΝΒΑ εχει καταντησει τσιρκος, οπου αχρηστοι σαν τον Pietrus εγιναν

Ο Pietrus δεν είναι superstar.
Και ναί, οι ευρωπαίοι για το καλό του ΝΒΑ καλά θα κάνουν να μείνουν στην ευρώπη.
Dortmundtzis
QUOTE(morfi @ May 21 2007, 10:17 PM) *
Και όμως όχι. Μαλλόν δεν έχεις δεί και τόσο ΝΒΑ όσο λες...

Και ομως! Απο το 2000 και μετα, οποτε επαιζαν τα αμερικανακια με καλες ομαδες (Ελλαδα,Αργεντινη,Ληθουανια) τα εβρισκαν σκουρα.Προσπαθουσαν αποκλειστικα με one-to-one να νικησουν τους αντιπαλους. Το πολυ 2-3 πασες ανα επιθεση.
Ετσι παιυεται μπασκετ...
http://www.youtube.com/watch?v=pgMS3GI_rfc

Ο Pietrus δεν είναι superstar.

Αντε, Μost improved player o Diaw περυσι και 27mpg ο ιδιος φετος, και ο Σπανοθλης δεν κανει; biggrin.gif

Και ναί, οι ευρωπαίοι για το καλό του ΝΒΑ καλά θα κάνουν να μείνουν στην ευρώπη.

biggrin.gif biggrin.gif

και δεν πας καλυτερα σε τσιρκο τοτε; Ειναι τυχαιο νομιζεις που τα τελευταια 3 χρονια βγαλανε λευκο ΜVP; Ο Stern ο ιδιος θελει να κανει το NBA ποιο ευροπαικο...για δικους του λογους
Gravedigger
QUOTE(Dortmundtzis @ May 21 2007, 10:41 PM) *
Αντε, Μost improved player περυσι και 27mpg φετος, και ο Σπανοθλης δεν κανει; biggrin.gif
biggrin.gif biggrin.gif

Πότε βγήκε ο Pietrus MIP???
QUOTE(Dortmundtzis @ May 21 2007, 10:41 PM) *
και δεν πας καλυτερα σε τσιρκο τοτε; Ειναι τυχαιο νομιζεις που τα τελευταια 3 χρονια βγαλανε λευκο ΜVP; Ο Stern ο ιδιος θελει να κανει το NBA ποιο ευροπαικο...για δικους του λογους

Όχι κ τσίρκο το ΝΒΑ...Επειδή πηδάνε ψηλά κ είναι πιο εντυπωσιακοί από εμάς είναι τσίρκο???Το ΝΒΑ έχει τους καλύτερους οι οποίοι είτε το θέλετε είτε όχι είναι Αμερικάνοι.Μπορεί ο παιχταράς ο Dirk να βγήκε MVP αλλά όλοι οι άλλοι υποψήφιοι από που ήταν???
rankin
Φωτιά έχει πάρει η συζήτηση!!!
Λοιπόν, εγώ θα πω κάτι παλιότερο. Δεν γίνεται σύγκριση ευρωπαϊκού με αμερικάνικο μπάσκετ. Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το ευρωπαϊκό ή και το κολεγιακό αν θέλετε. Η συζήτηση όμως έχει να κάνει με το αν ένας ευρωπαίος, και δη έλληνας, μπορεί να παίξει στο nba. Είπαμε λοιπόν ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει ο συγκεκριμένος παίκτης, καλώς ή κακώς, να ταιριάζει με τον εκεί τρόπο παιχνιδιού. Το ότι μπορεί να μην ταιριάζει, δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστος ή κακός παίκτης. Μην μπερδεύουμε τα πράγματα.
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι περισσότερο ταιριάζουν κάποιοι αθλητικοί παίκτες με ικανότητες στο σκοράρισμα, και η ελίτ των ελλήνων αυτή τη στιγμή δεν έχει τέτοιους παίχτες. Ίσως αν είχε ακολουθηθεί διαφορετική ρότα και είχαν δουλευτεί περισσότερο παίχτες όπως ο Κόμματος και ο Διαμαντόπουλος να είχαν καλές προοπτικές (κάποτε). Τώρα όμως το βάρος, κοιτώντας και την εθνική, έχει πέσει σε παίχτες με πολλαπλές ικανότητες και κυρίως μυαλό, παρά σε σούπερ ταλαντούχους σκόρερ. Αυτό είναι αντίθετο με την nba λογική γιατί αν δεν ήταν έτσι, ο Stockton θα θεωρούταν μεγαλύτερος παίκτης από ότι ο Jordan, αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πώ.
Igor
Οτι και να λετε, εγω προτιμω να μενουν Ευρωπη οι παιχτες μας για να μπορω να τους βλεπω καθε εβδομαδα στο γηπεδο.

Για τον Σπανουλη πιστευω πως αμα μεινει στο ΝΒΑ και αλλαξει ομαδα, τα πραγματα θα ειναι καλυτερα για αυτον.
Ο Παπαδοπουλος ειναι αργος και δεν μπορει να πιασει στο ΝΒΑ.
Ο Ζησης ειναι πιο κοντρολαρισμενος και ειναι οτι πρεπει για Ευρωπη.
Ο Παπαλουκας αν και εχει μεγαλωσει μπορει να παιζει βασικος στο ΝΒΑ.
Ο Διαμαντιδης πιστευω δεν θα ταιριαξει. Φοβερος παιχτης αλλα κανει δουλειες που δεν φαινονται. Και στο ΝΒΑ προτιμανε καρφωματα κτλ.
Ο Πελεκανος θα μπορουσε αν ηταν στο ΝΒΑ αν ειχε κανει το μεγαλο βημα σε ομαδα Ευρωλιγκα.
Das Kapital
QUOTE(Gravedigger @ May 22 2007, 01:50 AM) *
Πότε βγήκε ο Pietrus MIP???

Για το Ντιο ειπε!!! wink.gif
QUOTE(Dortmundtzis @ May 22 2007, 01:41 AM) *
Και ομως! Απο το 2000 και μετα, οποτε επαιζαν τα αμερικανακια με καλες ομαδες (Ελλαδα,Αργεντινη,Ληθουανια) τα εβρισκαν σκουρα.Προσπαθουσαν αποκλειστικα με one-to-one να νικησουν τους αντιπαλους. Το πολυ 2-3 πασες ανα επιθεση.
Ετσι παιυεται μπασκετ...
http://www.youtube.com/watch?v=pgMS3GI_rfc

Εχεις απολυτο δικιο,οι Αμερικανοι εχουν το καλυτερο υλικο αλλα δε παιζουν πειθαρχημενα!!!
QUOTE(Dortmundtzis @ May 22 2007, 01:41 AM) *

Αν δεις το Νας να παιζει αυτος ειναι ο πιο ''τσιρκος'' απο ολους!!!
Das Kapital
QUOTE(Air Kef @ May 22 2007, 01:14 AM) *
Τι θα πει λογο δυναμικότητας;Δν ειναι καλος παικτης δλδ για να παιξει με τους καλύτερους;;Δν λεω οτι μπορει να διεκδηκήσει αυτή τη στιγμή θεση βασικου σε μια ομαδα που διεκδικει Πρωτάθλημα,αλλα μπορει να διεκδικησει ρολο σε μια τετοια.Ειναι χειρότερος του Ντελφίνο ή δν μπορει να ειναι ο 9ος παικτης των Σανς που 2 χρονια τώρα παιζουν με 8 παικτες;

Ρε εσυ εδω ολοι λενε οτι δεν αξιζει να παιζει καν στο ΝΒΑ εσυ θες να παιζει και με τους κορυφαιους? blink.gif

Ακου και το ροστερ της Ατλαντα και αν δε μπορει να βρει θεση ουτε και εκει τοτε να παει γινει τσοπανος tongue.gif

Speedy Claxton
Royal Ivey
Anthony Johnson
Tyronn Lue
Salim Stoudemire
rankin
Ο Χούμπαυλης γιατί δεν δοκίμασε ποτέ την τύχη του στο nba;
hagi
QUOTE(MERLIN10 @ May 21 2007, 01:52 PM) *
χαχαχαχ!!!καπιοσ ειπε παραπανω οτι πολυ ελληνεσ κανουν!!!
γιατι οχι συμφωνω!!!!
blink.gif

Ο κάποιος είμαι εγώ φίλε μου και έχω nickname αλλά αν νομιζεις ότι οι Τούρκοι που παίζουν στο NBA είναι όλοι καλύτεροι από τους δικούς μας παίχτες αυτό είναι άλλο..Εγώ δεν το πιστεύω..Και όταν λέω αρκετοί εννοώ αυτούς τους 3-4 που εννοούν όλοι,αλλά δεν με πιάνεις wink.gif

Δηλαδή επειδή οι Αμερικανοί πηδάνε ψηλά και καρφώνουν σημαίνει ότι οι άλλοι δεν μπορούν να παίξουν στο NBA;;Δε νομίζω..
thrylos7
Ο Χούμπαυλης γιατί δεν δοκίμασε ποτέ την τύχη του στο nba;

24.gif 24.gif 24.gif
man10
Ρε παιδια,ολα ειναι θεμα ομαδας,και ιδιαιτεροτητων του καθε παικτη. Για παραδειγμα,ποιος μπορει να ισχυριστει οτι αξιζουν να παιζουν εκει, οι Ζελαμπαλ,Τουριαφ,Πετρο και δεν αξιζουν οι Ελληνες? Και ομως αυτοι επειδη πηδαν πιο ψηλα απ'τους δικους μας,τρεχουν πιο γρηγορα παιζουν εκει,ενω ολοι διατηρουμε αμφιβολιες για παικταραδες τυπου Ζηση και Παπαδοπουλου και αμφιβαλουμε αν κανουν για εκει. Εγω πιστευω οτι ολοι οι καλοι Ελληνες παικτες θα μπορουσαν απο προυποθεσεις να παιξουν εκει,αρκει να ηταν στην καταλληλη ομαδα.
Επισης δεν θα πρεπει καν να ασχολουμαστε με το τσιρκο που λεγεται regular season του NBA, καθως μπασκετ παιζεται μονο στα playoffs.
Air Kef
Λεμπρον15 θα μου απαντήσεις αν ειναι καλύτερος του Σπανούλη ο Ντελφινο κι ο Χάντερ του Ντιτρόιτ η ειναι καλύτεροι ο Ουντριχ και ο Βον το Σαν Αντονιο;
Dortmundtzis
QUOTE(morfi @ May 21 2007, 10:10 PM) *
Ο Σπανούλης μέχρι τώρα είναι μία αποτυχία. Αν ήταν ο καλύτερος γκαρντ ο Van Gundy δεν θα τον άφηνε στον πάγκο. Δεν έχει τέτοια κόμπλεξ.

Basika sorry, gia tous latinikous charaktires (grafw apo upologisti tis doulias..)

Lathos kaneis, O JVG eipe ksekathara ston Spanouli oti den ton ithele apo tin arxi stin omada kai oti o GM eftiakse tin omada kai oxi autos. To oti einai o kaluteros amuntikos einai pentakatharo!
Ο Rafer τρέχει και οργανώνει τέλεια την ομάδα. Και αφού είδες όπως λες και εσύ πολλά παιχνίδια των Rockets τότε θα είδες ότι η ομάδα έτρεχε και έφερνε αποτελέσματα με τον Alston πλειμέικερ. Ο Σπανούλης όχι μόνο αυτά δεν μπορούσε να κάνει αλλά έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο κάτι που ξέχασες να αναφέρεις στις super δυνατοτητές του.

O Rafer katebaze apla tin mpalla, allo i organosi tou Papalouka as poume kai alllo to katebasma tis mpallas tou Alston. Se antithesi me ton Spanouli o Alston (oute o Head oute o Lucas). Apo ekei kaai pera o Alston exei apokleistika ena oplo: To triponto. Se merika paixnidia ebaza kai 3-4 triponta, stin pleiopsifia omos eixe 1-7 k.t.l....
O Spanoulis ontos ekane polla lathi stin arxi. Ean omos pera apo tin statistiki eblepes ti lathi ekanes, tha katalabenes, oti apla o Howard kai alli sumpaiktes tou (dioti ton perisotero kairo mono garbage time me tous scrubs epaize) den perimenan tis pases tou, kai xreonotan o idios me lathi, episis xreonotan lathos gia travelling-kati pou stin Europi den sfirizan, stous rookies tou NBA omos-
Ρε συ πως γίνεται να λες ότι είδες πολλά παιχνίδια των Rockets και να λες αυτά τα πράγματα ? Δηλαδή εσύ αυτό είδες ? Ότι απλά ο πλειμέκερ και όλη η ομάδα παίζανε για τους δύο σουπερσταρ ? Ε τι να σου πω, ξαναδέστους τότε. Οι Rockets φέτος ήταν μία πολύ οργανωμένη ομάδα που δεν χωράγανε μέσα ατομιστίες. Οι φάσεις τους βγαίναμε μέσα από συστήματα και ο καθένας είχε τον ρόλο του. Του ότι αυτοί οι δύο παίρνανε τις περισσότερες προσπάθειες δεν σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι παίζανε για αυτούς.

Poios milise gia sustimata? Anefera oti o rolos tou Rafer kai tou Head periorizotan na katebazoun tin mpalla,na pasaroun kurios ston T-Mac kai ton Yao kai na kanoun camping stin grammi tou tripontou. E kai akribos auto den einai to paixnidi tou Spanouli-alla auto perimene o JVG apo auton...
Εντάξει, απλά θα έκανε παραπάνω λάθη μιας και θα έπαιζε παραπάνω λεπτά.

Pisteuw oti, oso poio polu xrono summetoxis exei o Spanoulis toso poio polu tha meiothoun ta lathi tou. Idi meiothikan para polu sto telos tis season...
Τι σχέση έχουν τώρα οι μαύροι με το αν οι έλληνες μπορούν να παίξουν στο ΝΒΑ ?

Opos eipe kai o Giannakis meta to mats me ta amerikanakia: To basket den einai apokleistika dribble&shoot, oi amerikanoi apo monous tous (px, o Jordan) paradexontai oti oi europaioi katexoun kalutera ta basika tou athlimatos: H psalida exei kleisei, to monadiko pleonektima twn amerikanwn paramenoun ta athletic skills tous. Den dexomai na mou pei kaneis oti o Papaloukas den ftanei tis basketikes ikanotites perilambontas to basketiko mialo tou enos amerikanou!
Δυστυχώς δεν μπορείς να στηριχτείς απο κάπου αφού ο Σπανούλης απέτυχε θριαμβευτηκά.

Tha sou elega egw ean ton nowitzki ton xrisimopoiousan san pentari kai logo upsos kai den ton afinan na paizei auto pou kserei. Etsi kai me ton Spanouli: Ti ton bazeis na soutarei triponta ean stin Europi itan metrios souter?
McRae
Δηλαδη για να καταλαβω η μοναδικη διαφορα του Χατζηβρεττα απο τον Κομπε η του Ζηση απο τον Ουειντ ειναι τα αθλητικα προσοντα?
Flash
Δηλαδη για να καταλαβω η μοναδικη διαφορα του Χατζηβρεττα απο τον Κομπε η του Ζηση απο τον Ουειντ ειναι τα αθλητικα προσοντα?

Όχι.
Αλλά του Ζήση από τον Μπαρπόσα και του Χατζηβρέττα από τον Ντιό, ναι είναι.
Γιατί ΣΧΕΔΟΝ σε όλα τα υπόλοιπα οι δικοί μας υπερτερούν.
Air Kef
Μην βγαζετε συμπερασματα για το ποσο καλος παικτης ειναι καποιος,ΜΟΝΟ απο το τι του κανει του καθενα η Ελλαδα καθε καλοκαιρι.

Το οτι ο Μπαρμποσα στο Ελλαδα-Βραζιλια δν υπηρχε ή οτι ο Ντιο στα Ελλάδα-Γαλλια μοιαζει με φοργουρντ της σειράς δν σημαινει οτι ειναι χειρότεροι παικτες του Χατζηβρέττα και του Φώτση και οτι υπερτερουν μονο στο αλμα και στην έκρηξη.
hagi
QUOTE(McRae @ May 22 2007, 12:33 PM) *

Να σε ρωτήσω και γω κάτι;;Εσύ ποιες πιστεύεις ότι είναι οι διαφορές γενικά των καλών Ελλήνων παιχτών από τους Αμερικανούς;;Γιατί νομίζω ότι υπάρχει η άποψη ότι η παίχτες του ΝΒΑ είναι θεοί..όχι από εσένα αλλά γενικά..

Νομίζω ότι η εποχή που πραγματικά έμοιαζαν θεοί έχει περάσει..Και έχει αποδειχτεί στο παρκέ αν μιλάμε για θεούς..

Και ναι εγώ πιστεύω ότι η μεγάλη διαφορά που έχουν οι μαύροι αθλητές από τους λευκούς (Έλληνες στην περίπτωσή μας) είναι καθαρά τα αθλητικά προσόντα..πρόσεξε δεν μιλάω για τον Χατζηβρέττα με τον Κόμπε..
Και από θέμα μυαλού μέσα στο παιχνίδι πιστεύω λίγοι μαύροι Αμερικανοί είχαν να δείξουν κάτι..
Flash
Air Kef εγώ δεν είπα "μόνο" , για αυτό και έγραψα με κεφαλαία το "σχεδόν" στο προηγούμενο post μου. Παρόλα αυτά εσύ παρερμήνευσες το νόημα των γραπτών μου...

Δεν βγάζω συμπεράσματα μόνο από την απόδοση των παικτών στις Εθνικές ομάδες.
Τους συγκεκριμένους παίκτες τους έχω δει σε καμιά δεκαριά αγώνες στο NBA φέτος. Και επιμενώ στη κρίση μου. Αν ο Μπαρπόσα είναι ο καλύτερος 6ος παίκτης του ΝΒΑ φέτος και ο Ντιο ο πιο βελτιωμένος παίκτης του ΝΒΑ πέρυσι ενώ Ζήσης, Χατζηβρέττας είναι ανάξιοι ακόμη και να πατήσουν το ποδάρι τους στα αγιασμένα παρκέ του μυθικού αυτού βασιλείου , ε τι να πω;
hagi
Συμφωνώ μαζί μου..Έλεος με τους σπουδαίους παιχταράδες που δεν μπορούν να σταθούν δίπλα τους οι δικοί μας..
Air Kef
Εκτος απο το ΣΧΕΔΟΝ,γραφει(ς) παραπάνω:

QUOTE(McRae)

Και απαντας:

Όχι.

Και μετά ειπες και το σχεδόν,οπότε το θεωρώ λογικό να μπερδεύτηκα.I'm sorry.peace.gif
Flash
Το πάλι ήταν άκυρο. Αναφερόμουν σε μια παρόμοια περίπτωση όπου ο dizzy δεν διάβασε καλά τη διατύπωση μου και έβγαλε λάθος συμπέρασμα (σας μπέρδεψα δηλαδή tongue.gif ) . Έχω ήδη κάνει edit στο ανωτέρω post μου .
MERLIN10
στην αμερικη υπαρχου δυο πρωταθληματα
α>το κολεγιακο
β>το nba

στο πρωτο παιζει ρολο περισσοτερο η τακτικη και το ποσο ξερεισ μπασκετ!
οχι οτι τα αθλιτικα προσοντα δεν παιαζουν ρολο για να παιξεισ μπασκετ
πρεπει να εχεισ και αθλιτικα προσοντα λιγοι καταφεραν να πιαξουν χωρις
να διαθετουν!!!!επισησ σημαντικο ρολο παιζει η αμυνα!!!!!οποισ θυμαται το τελικο
σκορ του φετινου τελικου ασ το γραψει!!

στο nba αντιθετα κυριαρχο ρολο εχουν τα αθλιτικα προσοντα και κατα ποσον
ξερεισ να βαζεισ τι μπαλα στο καλαθι!!!!την τελευταια τριετια δεν ειναι τυχαιο οτι
ομαδεσ οποσ οι πιστονσ και οι σπερς κυριαρχουν!!!!παιζουν αμυνα και δισκολευουν
τουσ αντιπαλουσ τουσ να κανουν τι αλλο..............να βαλουν τι μπαλα στο καλαθι!!
οι υπολοιπεσ ομαδεσ σπανια εωσ ποτε δεν παιζουν αμυνα και ετσι παικτεσ οπωσ ο
μπαρμποσα βαζουν 20σαρες και 30αρες 41.gif !!!

επισης φετος στους τελικους εφτασε αλλη μια ομαδα πυ ανα διαστιματα
επαιζε αμυνα και αυτη ειναι η γιουτα!!!!!!

οσο για τν παπαλουκα δεν βαζω τωρα το καλυτερο ποιντ γκαρντ στο κοσμο
σημερα σε συγκριση με τν αλστον και τον χαινριχ ελεοσ δλδ!!!!!!!!! shot.gif shot.gif shot.gif shot.gif
kostasvc15
Καλα παιδια,δεν προκειτε ποτε να βρουμε ακρη με αυτο το θεμα....
Αλλο το ΝΒΑ αλλο το ευρωπαικο μπασκετ.Υπαρχουν καποιοι ευρωπαιοι που δεν μπορουν να παιξουν στο ΝΒΑ και υπαρχουν καποιοι Αμερικανοι που δεν μπορουν να παιξουν στην Ευρωπη.Ο Σπανουλης πχ δεν μπορει να παιξει στο ΝΒΑ(ισως 2-3 Ελληνες μονο και αν...),μπορει (Air Kef) o Σπανουλης με τον Βον να μην συγκρινεται με τα ευρωπαικα δεδομενα αλλα στο ΝΒΑ ο Βασιλης ισως μονο να μπορεσει να γινει κατι σαν αυτον (Βον) με τα χρονια...
Τωρα για το τι γινετε σε Ευρωπαικα,σε Παγκοσμια και σε Ολυμπιακους αγωνες ειναι αλλο θεμα.....
hagi
Και από που βγήκε το συμπέρασμα ότι ο Σπανούλης δεν μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ;;Από το ότι δεν του έδωσαν χρόνο συμμετοχής επείδη ο προπονητής του έχει πρόβλημα με τους Ευρωπαίους;;γιατί όσο έπαιξε δεν ήταν καθόλου κακός..

Και αν μείνει και αλλάξει προπονητή η ομάδα,και φυσικά πάρει χρόνο συμμετοχής τότε θα μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι αν μπορεί να παίξει η όχι..
Igor
Ρε παιδια να πω και εγω κατι.

Ο Ντελκ ηταν 12 χρονια ΝΒΑ και παιζει αυτο το στυλ μπακετ 25 χρονια.
Ο Σπανουλης παιζει το στυλ μπασκετ που παζιε απο τοτε που ηταν 9,10 χρονων.
Ειναι πολυ δυσκολο για αυτων μετα απο 15 χρονια που παιζει με συγκεκριμενο τροπο, να αλλαξει ξαφνικα.

Οπως δεν τα καταφερε ο Ντελκ, δεν τα καταφερε και ο Σπανουλης !!!

Τι λετε για ενα trade ?? smiley.gif
NBAholic
Επιλεκτικά μόνο θα απαντήσω σε σημεία όπου διαφωνώ, γιατί έχουν ειπωθεί πολλά:

Πάντως δεν είανι θέμα μόνοποιος είανι καλύτερος.Δλδ ο Ντελκ ήταν ένας καλός παίκτης στο NBA και στον Παο ήταν ο 13ος καλύτερος παίχτης....

Kαθόλου 13ος. Μιλάμε, πλάκα-πλάκα για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας σε μ.ό στην Α1. Απλώς δεν μάθαινε τα συστήματα του Ομπράντοβιτς τόσο καλά όσο ο ίδιος ήθελε. Ο Μπετσίροβιτς και ο Βούγιανιτς είναι πολύ πιο κοντά στη λογική του και, παρότι δεν τους θεωρώ καλύτερους, έχουν playing time. Συν το γεγονός βέβαια ότι ο Ομπράντοβιτς βλέπει τους Αμερικανούς περίπου όπως ο Συρίγος. Όπως δηλαδή βλέπει ο Βαν Γκάντι τους ρούκι, τύπου Σπανούλη.
Κάτι ανάλογο (αν και όχι εντελώς παρόμοιο) συμβαίνει και με το Γιαβτόκας. Θυμηθείτε πόσοι τον έβγαλαν "άσχετο", "αμπάσκετο", κτλ.

Όχι.
Γιατί ΣΧΕΔΟΝ σε όλα τα υπόλοιπα οι δικοί μας υπερτερούν.

Σε τι υπερτερεί ο Χατζηβρέττας του Ντιό; Μπορεί ο Χατζηβρέττας να παίξει 4 θέσεις; Να μαζέψει 10 ριμπάουντ; Να μοιράσει 10 ασίστ; Ναι, ξέρω, δεν είναι αυτός ο ρόλος του, αλλά και να ήταν, δε θα μπορούσε.
Ο Ζήσης πού είναι καλύτερος του Μπαρμπόζα, πέραν της οργάνωσης του παιχνιδιού; Καλύτερος σουτέρ; Ο Μπαρμπόζα έχει βελτιωθεί πλέον. Καλύτερος αμυντικός; Δε νομίζω. Καλύτερος σκόρερ; Με τίποτα. Για αθλητικά προσόντα δεν το συζητώ καν. Ο Ζήσης είναι καλύτερος πασέρ και οργανωτής. Σε αντίθεση με το προηγούμενο παράδειγμα, όμως, όταν ζητείται από τον Μπαρμπόζα να δίνει πάσες και να οργανώνει, μπορεί να προσεγγίσει και αυτό το επίπεδο. Δεν είναι καλύτερος του Ζήση "εκ φύσεως" στον τομέα αυτό, αλλά μπορεί να δώσει και εκεί το παρών.

Και ναι εγώ πιστεύω ότι η μεγάλη διαφορά που έχουν οι μαύροι αθλητές από τους λευκούς (Έλληνες στην περίπτωσή μας) είναι καθαρά τα αθλητικά προσόντα..πρόσεξε δεν μιλάω για τον Χατζηβρέττα με τον Κόμπε..
Και από θέμα μυαλού μέσα στο παιχνίδι πιστεύω λίγοι μαύροι Αμερικανοί είχαν να δείξουν κάτι..

Ούτε πολλοί Ευρωπαίοι είχαν, με αυτή τη λογική...Απλώς ήξεραν να εφαρμόζουν καλά την παπαγαλία των συστημάτων του προπονητή τους. Αν κάτι έβγαινε εκτός συστημάτων, έμοιαζαν με χαμένοι. Οπότε φρόντιζαν να παίζουν πάντα το μπάσκετ του προπονητή (αυτό που λέμε fundamental basketball), κατά τον ίδιο τρόπο που ένας μέτριος, αλλά συνεπής μαθητής ακούει κατά γράμμα τις συμβουλές του καθηγητή του για να πετύχει στις εξετάσεις.

στο nba αντιθετα κυριαρχο ρολο εχουν τα αθλιτικα προσοντα και κατα ποσον
ξερεισ να βαζεισ τι μπαλα στο καλαθι!!!!την τελευταια τριετια δεν ειναι τυχαιο οτι
ομαδεσ οποσ οι πιστονσ και οι σπερς κυριαρχουν!!!!παιζουν αμυνα και δισκολευουν
τουσ αντιπαλουσ τουσ να κανουν τι αλλο..............να βαλουν τι μπαλα στο καλαθι!!
οι υπολοιπεσ ομαδεσ σπανια εωσ ποτε δεν παιζουν αμυνα και ετσι παικτεσ οπωσ ο
μπαρμποσα βαζουν 20σαρες και 30αρες

Πίστεψέ με, αν οι Πίστονς και οι Σπερς δεν ήξεραν πώς να βάζουν και αυτοί την μπάλα στο καλάθι, δε θα υπήρχε περίπτωση να γίνουν αυτό που είναι. Οι 2 αυτές ομάδες κυριαρχούν γιατί είναι οι πιο πολύπλευρες και έξυπνες ομάδες του πρωταθλήματος. Όταν οι Σανς έβαζαν τους Σπερς 110 πόντους, οι Σπερς είχαν την άνεση να πετυχαίνουν 115. Αν δεν την είχαν, δε θα ήταν οι Σπερς. Όταν έπαιζαν, πχ, με τους Μπλέιζερς, ήξεραν ότι με την άμυνα και μόνο θα ήταν σε θέση να τους νικήσουν.

Επισης δεν θα πρεπει καν να ασχολουμαστε με το τσιρκο που λεγεται regular season του NBA, καθως μπασκετ παιζεται μονο στα playoffs.

Ευτυχώς, σε πάρα πολλούς αρέσει ΚΑΙ το τσίρκο και όχι μόνο η όπερα. Η οποία "όπερα" (δηλ. τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα) δεν έχει πείσει στην περίπτωσή μας ότι είναι πολιτιστικά σημαντικότερη απ'το "τσίρκο".
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.