Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Detroit Pistons
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
sacarame
Detroit Pistons




The Van Gundy effect




Προηγούμενο Ρεκόρ (2013-2014): 29-53
Leaders (2013-2014):



Πόντοι: J. Smith 16.4
Ριμπάουντ: A. Drummond 13.2
Ασσίστ: B. Jennings 7.6



Offseason moves

Ήρθαν ή ανανέωσαν: J. Anthony(trade με Celtics), Meeks (FA), Augustin (FA), C. Butler (FA), C. Martin (FA)
Draft Picks: Dinwinddie (#38 draft pick)

Έφυγαν: Stuckey (Pacers), Bynum (trade σε Celtics), Harrellson (waived), Siva (waived)

Προπονητής:

Stan Van Gundy

Μια από τις δυσκολότερες αποστολές της καριέρας του ανέλαβε ο Stan αυτό το καλοκαίρι. Οι Pistons έμειναν για μια ακόμα χρονιά εκτός play-offs ( έχουν να συμμετάσχουν στην έξτρα περίοδο από το 2009) και ο νέος κοουτς έρχεται σε μια ομάδα που το ρόστερ της δεν «ματσάρει» το μπάσκετ που ο ίδιος θέλει να παίζει. Υπερφόρτωση στους ψηλούς με τα γνωστά θέματα στη συνύπαρξη των Smith, Monroe και Drummond και έλλειψη των καλών σουτέρ που τόσο αγάπησε ο Van Gundy στο Ορλάντο. Μένει να δούμε πόσο θα μπορέσει να φέρει το ρόστερ στα μέτρα του, αλλά και πόσο θα προσαρμοστεί αυτός στο ρόστερ που έχει.

Σχόλιο:

Μια ακόμα απογοητευτική χρονιά είχαν πέρσι οι Pistons. Η ομάδα έψαξε να ενισχυθεί και να φέρει ένα μεγάλο όνομα στο Detroit, όμως τελικά η προσθήκη Smith έκανε περισσότερο κακό παρά καλό. Ο Αμερικανός στην Ατλάντα έκανε τα καλύτερά του παιχνίδια αγωνιζόμενος σαν Power Forward. Στο Detroit η παρουσία των Monroe και Drummond οδήγησε τον Smith στην περιφέρεια προκειμένου να χωρέσουν και οι 3 στην ίδια πεντάδα. Αποτέλεσμα;; Ο Smith να σουτάρει με τραγικά ποσοστά και οι Pistons να παρουσιάζουν εμφανή σημάδια δυσλειτουργίας στην επίθεση τους. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και την παρουσία Jennings , ενός παίκτη που δεν είναι και η επιτομή του play- maker, και το γλυκό ήρθε και έδεσε.

Στην off season το βασικό θέμα ήταν η παραμονή του Monroe. Οι Pistons ξεκαθάρισαν από νωρίς πως θα ματσάρουν οποιαδήποτε προσφορά δεχτεί ο Αμερικανός ψηλός, με αποτέλεσμα κανείς να εμπλακεί ώστε να αποσπάσει την υπογραφή του. Ο Monroe είδε πως ξεμένει από επιλογές, οπότε αποφάσισε να παραμείνει για ένα ακόμα χρόνο στη Motor City ώστε να ψάξει του χρόνου ένα καλό συμβόλαιο σαν free agent.

Ο Van Gundy προσπάθησε λοιπόν να φέρει το ρόστερ στα μέτρα του. Και για να το κανει αυτό χρειάζεται σουτέρ. Οπότε το Detroit υπέγραψε τους Meeks, Augustin και Butler ώστε να προσθέσει εμπειρία και περιφερειακό σουτ. Στις πρώτες δηλώσεις του δείχνει πως δεν θα πέσει στο ίδιο λάθος να βάλει τους Smith, Monroe και Drummond στην ίδια ομάδα. Ξεκινώντας την pre-season οι Pistons δοκίμαζαν το δίδυμο των Monroe και DreDrumm, φέρνοντας τον Smith από τον πάγκο για να του δώσουν την ελευθερία να κάνει το all- around παιχνίδι του. Στα τελευταία ματς όμως βγαίνει προς τα έξω πως τελικά ο Monroe θα είναι αυτός που θα έρχεται από τον πάγκο, βάζοντας τον Smith στη θέση του PF.
Το θέμα είναι αν αυτό το σχήμα θα λειτουργήσει θετικά και ο Monroe θα αποδεχτεί το συγκεκριμένο ρόλο, ή θα υπάρξουν αντιδράσεις και οι Pistons κινηθούν πιο δυναμικά για ένα trade , έτσι ώστε να μην τον χάσουν χωρις το παραμικρό όφελος.

Σε γενικές γραμμές το ρόστερ δείχνει πιο γεμάτο, με καλύτερες επιλογές σε κάποιες θέσεις που πέρσι παρουσιάστηκαν προβλήματα, ενώ περιμένουμε να δούμε τον Drummond σε ρόλο Dwight Howard υπό τις οδηγίες του Van Gundy.


Πρόβλεψη: 38-44
Conference rank: 7th
Division rank: 3rd

SG3ptshooter
QUOTE
This is a satellite image of Michigan. We're in there somewhere.


https://twitter.com/MLive/status/534687588683354112/photo/1

Εν ολίγοις θα κάναμε 60 νίκες, αλλά μας τα χάλασε ο καιρός. Chapu Nocioni απ' το Vuce και με το Dipo να έχει κλασσικά περισσότερα λάθη από assists. Δεν περιγράφω άλλο.

Λέγαμε στην preseason πως το εύκολο είναι σε μια τέτοια Ανατολή να κάνει μια αξιοπρεπή σεζόν υπό νέα, πιο σοβαρή, καθοδήγηση, και να περάσουν επιτέλους τις 30 νίκες και να μπουν στα offs. Προφανώς και είναι ακόμη βατός στόχος, αλλά παίρνω πίσω το "εύκολος". Τα δύσκολα; Να ελπίζουμε ότι ανατέλλει κάτι σε ορίζοντα τριετίας με αυτόν τον κορμό σε γενικές γραμμές, πράγμα που απέχει πάρα πολύ απ' το να κάνεις 35-40 νίκες στην Ανατολή ούτως ή άλλως / Αυτά που υπόσχονται.
SG3ptshooter


Hey, πρώτο ενδιαφέρον ματσάκι απ' το μόνο μας φετινό draft pick, για να δούμε. Κατά τ' άλλα, δε γίνεται παρά να πάμε καλύτερα στο μέλλον, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη σκέψη.
LikeMike17
Συγχαρητήρια για το Φόρουμ.Άλλος ένας οπαδός των Πίστονς onboard.Επίσης φιλοΝικς και γενικά λάτρης του ΟλντΣκουλ blove.gif
SG3ptshooter
QUOTE(LikeMike17 @ Dec 9 2014, 18:01 ) *
Άλλος ένας οπαδός των Πίστονς onboard.

Καλώστονα. Ήρθες να ζήσεις τις στιγμές που γράφεται ιστορία δηλαδή, καθώς οι Pistons αν χάσουν τα 2 επόμενα παιχνίδια - με Blazers και Suns - ισοφαρίζουν το μεγαλύτερο losing streak στην ιστορία τους με 14 συνεχόμενες ήττες.

Υπάρχουν και καλά(?) νέα, αφού:
QUOTE
Jodie Meeks could play as soon as Friday, SVG says. Needs to see him practice next 2 days


Το πλάνο είναι λέει να μοιράζεται το 2 με τον KCP, επειδή πάει πολύ καλά ο sophomore μας ως τώρα. Σε 33,5 λεπτά οι αριθμοί του είναι κάπως υποτονικοί, ελπίζω σε λιγότερο εύρος να αποδειχθεί πιο αποτελεσματικός.
LikeMike17
Έχω την εντύπωση(μη μου πετάξετε σάπια οπωρολαχανικά),αλλά πάμε για tanking διότι έρχεται τρομερό draft class του χρόνου.Απ ότι φαίνεται Jennings και Smith δεν τους κάνεις trade ούτε με το νο204 τέταρτο γύρο ντράφτ απο τους Κλίπερς(παλιά έκφραση που χρησιμοποιούσαμε στα 90ς για παλτά)
SteveNashidis
QUOTE
Head coach Stan Van Gundy also debunked the report by The Sporting News that the Pistons are seeking a first-round pick for Monroe, saying the team has approached no one, nor been approached by other teams, about trading the center-forward.


Περιττό να πω ότι αν δεν τον πάρουν οι Suns θα έχουμε κάνει τεράστια , μαγκιά/ προσπάθεια ανάδειξης του Ουκρανού, μαλ@κία. Τον δένουμε και με ένα πολυετές και έκλεισε το deal. To καλύτερο fit είναι οι Suns για την εξέλιξη του καθώς θα είναι βασικός ακόμα και αν σπάσει χέρι, με τον Len για backup.

QUOTE
Monroe said he and Pistons brass "haven't had discussions like that at all." "To say I was unhappy, losing 13 in a row, you can say that about everybody on the team," Monroe said.


έλα να κάνουμε κηδείες στα playoff smiley.gif
SG3ptshooter
QUOTE(Voyager @ Dec 17 2014, 14:04 ) *
playoff

Θα κατέβετε σε tournoix ψαρέματος εκείνη την περίοδο και το κατέχει ο Greg; laugh.gif
jasonick
Πείτε μου επειδή είμαι από κινητό ότι δεν είδα καλά. Παρελθόν ο Smith; WTF;;;; Ύστατη προσπάθεια για να κρατήσουν τον Μονρο;
lakersdynasty
http://espn.go.com/nba/story/_/id/12066086...aive-josh-smith

QUOTE
"Our team has not performed the way we had expected throughout the first third of the season and adjustments need to be made in terms of our focus and direction," coach and team president Stan Van Gundy said in a statement.

"We are shifting priorities to aggressively develop our younger players while also expanding the roles of other players in the current rotation to improve performance and build for our future. As we expand certain roles, others will be reduced. In fairness to Josh, being a highly versatile 10-year veteran in this league, we feel it's best to give him his freedom to move forward. We have full respect for Josh as a player and a person."


aegeansheed
Παρακαλώ τα αγαπητά μέλη να μη συνεχίζουν την κουβέντα για τον Σμιθ εδώ. Δεν έχει πλέον κάποια σχέση με τους Pistons. Αρκετά τον φάγαμε στη μάπα 1,5 χρόνο. Τα μεταγραφικά στο αντίστοιχο section plz, όπου και μεταφέρθηκαν τα προηγούμενα posts.

Είναι μια ωραία μέρα

Das Kapital
Στη μετά Smith εποχή, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, οι Pistons είναι η πιο καυτή ομάδα του ΝΒΑ. Νίκη και στο SA στο τελευταίο δευτερόλεπτο.
geo82
Αν συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό, θα μπουν στην οκτάδα.
SG3ptshooter
To μεγαλύτερο winning streak μετά το Iverson trade. Και ναι, προφανώς προλαβαίνουμε σε αυτήν την conference να δούμε οχτάδα, δεν έπαψα να το πιστεύω κι ας μη με ενθουσιάζει ως προοπτική. DJ παραμένει ο καλύτερος sixth που μπορούσε να βρει αυτή η ομάδα, αν λείπει κάτι επειγόντως αυτή τη στιγμή είναι να φύγει κι ο Jennings ένας Harrison Barnes.
SteveNashidis
Δηλαδή η ομάδα έχει καλύτερη απόδοση με Anthony Tolliver παρά με Jοsh Smith? ugly_tocktock.gif
lakersdynasty
Με τον Tolliver να εκτελεί 3,8 σουτ, τα 3,2 απο το 3π, οι Pistons έχουν σίγουρα καλύτερο spacing και παίρνουν καλύτερα σουτ απο περισσότερες πηγές.

Ο Smith σούταρε 14 σουτ, κάτω απο 2 ανα αγώνα απο το 3π και σούταρε με κάτω απο 40% συνολικά.

Εξαιρετική η βελτίωση τους και ο τρόπος που ήρθε υπόσχεται και μακρά διάρκεια. Κάθε φορά που μοιράζεις σουτ ενός παίκτη σε περισσότερα άτομα ο αντίπαλος πρέπει να μπει στη διαδικασία να σε ξαναδιαβάσει και να αναπροσαρμόσει τα scouting reports του. Το ευτύχημα είναι ότι ο Smith ήταν τόσο κακός που δε θα μπορούσαν οι Pistons να ήταν χειρότεροι εκτελεστικά χωρίς αυτόν.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι το πόσο η βελτίωση της επιθετικής παραγωγής των Pistons βοήθησε και την άμυνα τους.

30 Sun, Dec 28, 2014 @ Cleveland Cavaliers W 103 80 7 23 W 2
31 Tue, Dec 30, 2014 @ Orlando Magic W 109 86 8 23 W 3
32 Fri, Jan 2, 2015 @ New York Knicks W 97 81 9 23 W 4
33 Sun, Jan 4, 2015 Sacramento Kings W 114 95 10 23 W 5
34 Tue, Jan 6, 2015 @ San Antonio Spurs W 105 104 11 23 W 6
35 Wed, Jan 7, 2015 @ Dallas Mavericks W 108 95 12 23 W 7

Μαζί με το τελευταίο αυτό σερί οι Pistons δίνουν στη χρονιά 99,5 πόντους ανα αγώνα. Στο σερί δίνουν 90,1.

Επιθετικά στη χρονιά πετυχαίνουν 97 πόντους ανα αγώνα. Στο σερί έπιασαν τον μέσο όρο τους μια φορά με τους Knicks στους άλλους αγώνες ήταν πολύ καλύτεροι.

Καλύτερες επιστροφές λόγω πιο ισορροπημένης επίθεσης; Όσοι βλέπουν συχνά τα Πιστόνια μπορούν να μας διαφωτίσουν.
Johnaros
Μπορεί να έχασαν από την μακράν πιο καυτή ομάδα του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή, αλλά μιλάμε για τρομακτική μεταμόρφωση.

Γράψαμε το site μια ανάλυση της ανάστασής τους.

Για μένα πλέον είναι από τα φαβορί για τις τελευταίες θέσεις των Playoffs, και αν συνεχίσουν έτσι, δε νομίζω να τους θέλει κανείς σαν 7o-8ο seed...
SG3ptshooter

"Detroit vs everybody. We' re ready to go!"
Δε μπορούσε να πει τίποτε πιο κατάλληλο, μπράβο/μακάρι ρε αγόρι.


Yπάρχει συνέντευξη τύπου που να μην την ξεκινάει ξινά; Επανέλαβε το "the simple answer" έτσι για να μας αγχώσει. Πιστεύω δεν το χει περισσότερο στις ομιλίες παρά χαλάστηκε χτες, ευτυχώς.


Έχει μυαλό. Μ' αρέσει που ξέρει ποιες είναι οι αδυναμίες του, παραδέχεται πως δεν είχε δουλέψει το spot κι έχει δίκιο απ' αυτά που έχω δει πως δεν είναι κακό πλέον το σουτ του και το βελτιώνει σταθερά, χρειάζεται να βάλει το vertical που αναφέρεται για να αλλάξει επίπεδο και σίγουρα το σπουδαιότερο για μένα - το decision making - το αναγνωρίζει κι αυτό, οπότε νιώθω ικανοποιημένος. Το touch του απ' το post είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία, νταξ αν το φτιάξει κι αυτό δεν ξέρω τι να πω, φαινομενικά πράγματι δεν έχει κακή βάση σε τίποτα, το θέμα είναι πόσα θα κάνει να μοιάζουν "ξεχωριστά".
MERLIN10
Με Γρεγκ Μονρο τι γίνεται τελικά θα ανανεώσει??θεωρώ δεδομένη την ανανέωση του Πρινς!!Δίπλα του θα εξελιχθει αρκετά πιστεύω ο Τζονσον!!Επίσης πόσο καιρό έξω θα μείνει ακόμα ο Τζέκινς??

Ίσως θα ήταν καλή επιλογή η μη ανανέωση του Τζακσον που για μένα δεν χωράνε στην ίδια πεντάδα με Τζεκινς αν και απο ότι είδα δεν υπάρχουν σοβαρά γκαρντ στην αγορά εκτός απο Μαθιους και Έρικ Γκόρντον!!!
jvalin
QUOTE (MERLIN10 @ Jun 27 2015, 16:35 ) *
Με Γρεγκ Μονρο τι γίνεται τελικά θα ανανεώσει??

Σχεδόν απίθανο. Οι Pistons θέλουν, αλλά ο Monroe δεν ψήνεται. Άλλωστε για αυτό το λόγο ήρθε ο Ilyasova.

QUOTE (MERLIN10 @ Jun 27 2015, 16:35 ) *
Επίσης πόσο καιρό έξω θα μείνει ακόμα ο Τζέκινς??

Pistons' Brandon Jennings expects to be ready for training camp

QUOTE (MERLIN10 @ Jun 27 2015, 16:35 ) *
Ίσως θα ήταν καλή επιλογή η μη ανανέωση του Τζακσον που για μένα δεν χωράνε στην ίδια πεντάδα με Τζεκινς αν και απο ότι είδα δεν υπάρχουν σοβαρά γκαρντ στην αγορά εκτός απο Μαθιους και Έρικ Γκόρντον!!!

Η λογική λέει ότι αν φύγει κάποιος εκ των δύο, αυτός θα είναι ο Jennings. Εδώ και καιρό κυκλοφορούν αρκετές φήμες για trade. Αν ήταν στο χέρι των Pistons θα τον είχαν σουτάρει ήδη.
MERLIN10
QUOTE(jvalin @ Jun 27 2015, 15:50 ) *
Σχεδόν απίθανο. Οι Pistons θέλουν, αλλά ο Monroe δεν ψήνεται. Άλλωστε για αυτό το λόγο ήρθε ο Ilyasova.


Η λογική λέει ότι αν φύγει κάποιος εκ των δύο, αυτός θα είναι ο Jennings. Εδώ και καιρό κυκλοφορούν αρκετές φήμες για trade. Αν ήταν στο χέρι των Pistons θα τον είχαν σουτάρει ήδη.


Εκεί είχα μείνει και εγω οτι δεν ανανεώνει!Δεν με ενθουσιάζει η επιλογή ιλιασόβα η αλήθεια είναι!!Δεν κολλάει στο προφιλ τον πίστονς!!

Σε σύγκριση Τζέκινς και Τζάκσον η αλήθεια είναι ότι δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω δει τον Τζάκσον ακόμα με πιο ηγετικό ρόλο σε ομάδα ακόμα!!Αν και όπως είπα άποψη μου είναι ότι δεν κολλάνε μαζί στην ίδια πεντάδα (κοντά γκάρντ και οι δύο,αμύντικά όχι τίποτα ιδιαίτερο,πολύ ωρα και οι δύο την μπάλα στα χέρια τους) ίσως ο Σταν τους δώσει μια έυκαιρια!!Έπισης δν έχω ακούσει τίποτα για πιθανό ενδιαφέρον για τζεκινς απο κάπου γιατί η αλήθεια είναι οτι η λιγκα έχει γεμίσει με τέτοιου είδους γκαρντ πλεόν!!!

SG3ptshooter
QUOTE
Coach Stan Van Gundy said the Pistons will target two unrestricted free agent small forwards and look at the restricted ones next.
The Pistons just picked up Stanley Johnson with the eighth pick, but they still need some serious help there. Plus, Johnson is a bit more raw than most top-10 forwards -- he has a high ceiling with his prototype frame, though. As far as the reasonably attainable UFA SFs go, DeMarre Carroll is at the top of the list.

mellow.gif
Ουδέν σχόλιο. Να δούμε τι θα δούμε και φέτος.
SG3ptshooter
QUOTE
"I don’t want to be anywhere I’m not wanted," Monroe said. "[The Pistons] have different plans and I respect that...
Stan had smaller teams in Orlando years ago"

http://www.rotoworld.com/headlines/nba/267...gn-with-detroit
mellow.gif
giorgos14
QUOTE(SG3ptshooter @ Jun 29 2015, 12:21 ) *


To κανε το θαυμα του ο Σταν παλι;Τι στο καλο,ποιος σου ειπε αγορι μου οτι δεν σε θελουμε;;; sad.gif
MERLIN10
Θα κάνουμε καιρό να δούμε Play-off!!!!
MERLIN10
Υπάρχει κάποια εξέλιξη γιατί δεν βλέπω να κινείται τίποτα!!!
manosnismo
QUOTE (MERLIN10 @ Jul 2 2015, 18:05 ) *
Υπάρχει κάποια εξέλιξη γιατί δεν βλέπω να κινείται τίποτα!!!

http://basketball.realgm.com/wiretap/23855...ract-With-Bucks
MERLIN10
QUOTE(manosnismo @ Jul 2 2015, 16:09 ) *



Σε Μπάκς λοιπόν!!Εμείς τι κανουμε? icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif

Δεν βλέπω να κινούμαστε δυναμικα!
SG3ptshooter
Kι εκεί που λες νταξ πόσο να κρατήσει το σκηνικό με απρεπέστατο άμπαλο Marcus και SJ "και στο 2", θα βρει το δρόμο του το νέο αίμα στο rotation:
QUOTE
SVG cites @SteveBlake5 as 1 of 5 new guys in the rotation this year. Sounds like he will be in front of Dinwiddie to start.

https://twitter.com/Chapman1051/status/627496975026368512
και απαντάει ο αρχισυντάκτης του pistons.com:
QUOTE
He loves Blake. Arenas fouled out vs. ORL in playoffs. SVG said "Tha't's not good" to staff when Blake came in.

https://twitter.com/Keith_Langlois/status/627497391420276737
Aντί του Arenas. Σε σκούπα με πλεονέκτημα έδρας. Kαι ο Blake στα 4 ματς της σειράς έπαιξε σύνολο ένα δεκάλεπτο, μπαίνοντας στα 2 εξ' αυτών.

Παλεύω να μην αρχίσω να φωνάζω "ΒΟΗΘΕΙΑ" όσο είναι offseason. Πάντως ούτε η εποχή Stan μας έχει βγάλει κάπως απ' το bubble. Πάμε λίγο.
MERLIN10
Με τέτοια ομάδα η μόνη λύση φέτος είναι το tanking για επιλογή ψηλά στο ντράφτ και να χτυπήσουμε free agent του χρόνου που θα ανοίξει το σάλαρι καπ!!!
SG3ptshooter
http://www.detroitbadboys.com/2015/7/31/90...9001.1438783494
QUOTE
Zach Lowe (14:12): "It's unfair to say that you lost Greg Monroe for nothing. Because you didn't. No one ever loses a player for nothing. You lose him for the cap space that turns into (Ersan) Ilyasova and Marcus Morris, and a shot at Reggie Bullock and some other things. But do you regret how the Greg Monroe thing unfolded? Do you regret that you didn't max him out a year ago when you had the chance to and he took the qualifying offer? Is there any regret there?"

Stan Van Gundy: "Um...you know I'll be honest -- I go back and forth on it. I really do. Because I think Greg is an outstanding player and I think he's a high-character guy as well. And I think those are the guys that you generally want to build around. But I don't think that, you know, he and Andre Drummond are the best fit. Not saying you couldn't make it work, but certainly not the best fit. First of all, I think the game is moving smaller and quicker as it is. The teams that have continued to play with two big guys - at least one if not both are guys who can step away and make shots. Indiana played with David West. Memphis plays with Zach Randolph. Those guys can all go 17, 18 feet and make shots."
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.