Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Atlanta Hawks
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Gravedigger
Atlanta Hawks





New Sheriff in town


Πρόγραμμα αγώνων


Προηγούμενο Ρεκόρ (2015-2016): 48-34

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2015-2016):
Πόντοι: Paul Millsap 17.1
Ριμπάουντ: Paul Millsap 9.0
Ασίστ: Jeff Teague 5.9
Κλεψίματα: Paul Millsap 1.8
Κοψίματα: Paul Millsap 1.7
Ευστοχία %: Tiago Splitter 52.3
Χρόνος συμμετοχής: Paul Millsap 32.7

Πιθανή 5άδα:
D. Schroder K. Korver K. Bazemore
P. Millsap D. Howard


Πάγκος:
PG: Malcolm Delaney
SG: Tim Hardaway Jr.
SF: Thabo Sefolosha, Taurean Prince, DeAndre Bembry
PF: Mike Scott, Mike Muscala, Kris Humphries
C: Tiago Splitter, Walter Tavares

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks:
Taurean Prince (#12, 1st round, from Utah)
DeAndre Bembry (#21, 1st round)
Isaia Cordinier (#44, 2nd round)
Kay Felder (#54, 2nd round, traded to Cavaliers)

Ήρθαν ή ανανέωσαν:
Kent Bazemore (ανανέωση), Dwight Howard, Malcolm Delaney, Taurean Prince (draft), DeAndre Bembry (draft)

Έφυγαν:
Jeff Teague (traded to Indiana), Al Horford, Lamar Patterson, Kirk Hinrich

Παρουσίαση ομάδας
Αλλαγή σελίδας για τους Hawks. Μετά την εκπληκτική χρονιά που έκαναν πρόπερσι, πέρσι προσπάθησαν να κάνουν το βήμα παραπάνω αλλά και πάλι κάπου κόλλησαν. Έτσι η μόνη επιλογή που είχαν ήταν να ανακατέψουν το ρόστερ τους. Πρώτα έστειλαν τον Teague στην Indiana για να δώσουν χώρο στον Schroder να αναπτυχθεί και μετά απέκτησαν τον Dwight Howard, ο οποίος αντικατέστησε τον Horford που πήγε στους Celtics. Ο Howard νιώθει σαν στο σπίτι του (για την ακρίβεια είναι το σπίτι του) και όλοι στην Atlanta ελπίζουν στην αναγέννηση του. Έτσι όπως διαμορφώθηκε βέβαια η Ανατολή φέτος δύσκολα θα καταφέρουν αυτό που παλεύουν τόσα χρόνια αλλά σίγουρα είναι ομάδα με ποιότητα.



Προπονητής
Mike Budenholzer

Ο Budenholzer μπάινει μόλις στη 4η σεζόν του στο ΝΒΑ, όλες με τους Hawks και κανείς δεν αμφιβάλλει ότι είναι ένας καλός προπονητής. Λάτρης του rotation, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όλους τους παίχτες του και μην ξεχνάμε ότι έχει δουλέψει χρόνια δίπλα στον Popovich οπότε κάτι θα ξέρει παραπάνω.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Στόχος της ομάδας πρέπει να είναι οι τελικοί της περιφέρειας. Ρεαλιστικότερος στόχος η έισοδος στην 4αδα της Ανατολής. Η ποιότητα γενικά ανέβηκε, η ομάδα δεν είμαστε σίγουροι αν θα παρουσιαστεί καλύτερη αλλά σίγουρα έχει δυνατότητες.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Στην Atlanta δεν είναι φαν των προβολέων. Γενικά η ομάδα πέρα από το 60-22 που ταρακούνησε τον μπασκετικό κόσμο τη σεζόν 2014-15 δεν βρίσκεται στις μπασκετικές συζητήσεις και φήμες. Ακόμα και ο σταρ τους, ο Paul Millsap, είναι ίσως ο πιο αντισταρ all-star που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Εκπληκτικός παίχτης που κάνει τα πάντα μέσα στο παρκέ παρ'όλα αυτά. Φέτος με τον Howard που είναι γνωστός attention seeker ίσως τραβήξουν λίγα βλέμματα παραπάνω.

Θέλω να ρωτήσω τον...
Dennis Schroder. Για να ξεπεράσω το θέμα με τη ξανθιά τούφα σου και ότι γενικά ακούγεται ότι είσαι λίγο κωλόπαιδο, δείξε μας ότι αξίζεις να παίζεις στη θέση του Teagueαρου και δεν τον έστειλαν τζάμπα.

Πρόβλεψη νικών:
42-40
Conference rank:
6-7
Division rank:
1-2

Teaser
SG3ptshooter
Οι Hawks είναι καλά, κερδίζουν σπουδαία παιχνίδια, ο Howard ξεκίνησε καλά στη νέα του ομάδα, ο Millsap είναι o Millsap, ο Bazemore και ο Sefolosha άξιζαν post ήδη, ο Στρούντελ προφανώς και μπορεί να παίξει βασικός κλπ...

...και προφανώς το thread των Hawks μένει τελευταίο χωρίς δημοσίευση, the Georgia way.

Ας πέσει κανά παλιό:
kotzito
QUOTE
Actually it's something that we all work on every day in practice," Howard said. "You know what, it's going to happen. It's the beginning of the season. Right now, have to make sure that I do a really good job of trying to get every offensive rebound that I can, get every defensive rebound and just be competitive on the defensive end. And the offensive stuff will come. I do want to shoot some 3s, I think that it would just expand everything for myself and for this team. But right now this team needs me to dominate the paint.


Θα τα δούμε όλα μετά από αυτό laugh.gif

Πολύ καλή αρχή πάντως για τους Hawks, 2οι στην Ανατολή μέχρι τώρα και καλά νούμερα σε όλες τις ομαδικές στατιστικές κατηγορίες. Το κλειδί νομίζω για την πορεία τους είναι αν θα συνεχίσει να αποδίδει έτσι ο πάγκος τους. Sefolosha και Hardaway Jr. προσφέρουν μπόλικες λύσεις σε άμυνα κι επίθεση, ο Delaney δείχνει να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση και στο σκοράρισμα και στην δημιουργία πίσω από τον Schroder, και ο Muscala παρουσιάζει μεγάλη εξέλιξη προς το παρόν σε σχέση με τις 3 προηγούμενες χρονιές του.
benchwarmer
Πολύ σημαντική η νίκη στο Μιλγουόκι, για τους Χοκς που σίγουρα δεν εντυπωσιάζουν, ίσως είναι και κατώτεροι του αναμενόμενου. Με βάση τα νούμερα, το πρόβλημά τους είναι ξεκάθαρα το σουτ (3η χειρότερη ομάδα της λίγκας στα 3p%), ακόμα και ο Κόρβερ σουτάρει πολύ άσχημα για τα δικά του στάνταρντ. Και γενικότερα βέβαια, έχουν μάλλον αρκετά θέματα να λύσουν ως ρόστερ αυτή τη στιγμή...
aegeansheed
Unexpected Protagonist of the Night 1/1: Tim Hardaway Jr.

Τα νούμερα: (pure, σχεδόν) 5/6 δίποντα, 6/7 τρίποντα και 1/2 βολές, μάζεψε 4 αμυντικά και το μοναδικό επιθετικό του, που ήταν και το πιο σημαντικό ριμπάουντ, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ισορροπημένο a/to στην ισοφάριση του career high του με τους 29 πόντους σε 31 λεπτά. Clutch επειδή ισοφάρισε με τη λήξη της κανονικής διάρκειας σε ένα highlight που σκέφτεσαι ότι το έχεις ξαναδεί από Reggie Miller/ Ray Allen/ Klay Thompson, αλλά κι επειδή καθάρισε το ματς με 10 πόντους στην παράταση σε μια σπάνια επίδειξη ικανότητας σκοραρίσματος.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Γιος του Tim Hardaway, του μεγαλύτερου ίσως crossoverά που έχει παίξει στο ΝΒΑ, τον μάθαμε λόγω της επιλογής του πατέρα για το όνομα του νεότερου. Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες, εξάλλου πώς να μην πέσεις σε αυτήν την παγίδα στην αρχή, αφού είναι τόσο γλυκό να κρίνεις ποιος είναι καλύτερος και ποιος σου αρέσει περισσότερο. Ο Tim Jr. όμως αποδείχθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον γηραιότερο. Πρώτη εντύπωση όταν εμφανίστηκε αρχικά, ένας αδύνατος νεαρός με φαινομενικά καλό stroke στο σουτ, σκρηνόβιος, όχι αυτό που λες σποτάς. Έγινε γνωστός στους Knicks, που με τη μία βρήκε ευκαιρίες, έδειξε σε πολλές περιπτώσεις το επιθετικό του ταλέντο, αλλά και τις αδυναμίες του στην άλλη πλευρά. Η καλύτερή του περίοδος ήταν πιθανότατα το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου της rooky του σαιζόν, όπου εκτός από το πρώτο career game, είχε άλλα τέσσερα παιχνίδια με +20 πόντους, έχοντας κάπου στο ενδιάμεσο το αξέχαστο duel με τον Waiters στο Rising Stars game εκείνης της χρονιάς.
Αν και με διψήφιο αριθμό πόντων στις δυο πρώτες του σαιζόν, o Phil Jackson έκρινε ότι δεν κάνει αρκετά για την Τριγωνική Φιλοδοξία που είχε στο μυαλό του για τους Knicks την οποία θα εφάρμοζε ο Fisher (που στη συνέχεια απολύθηκε). Τον Ιούνιο του 2015 δίνεται στους Hawks για το draft pick που έγινε Jerian Grant. Οι Hawks είχαν ήδη τους Bazemore, Korver και Sefolosha ως παίκτες με κοντινά χαρακτηριστικά, αλλά που θα μπορούσαν να κάνουν πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς. Εξάλλου οι δύο είναι περισσότερο αμυντικογενείς, οι άλλοι δύο το σουτάρουν καλύτερα. Τί καλύτερο για την high motion επίθεση του Buzenholder, περισσότερες επιλογές. Μετά την πρώτη χρονιά προσαρμογής στην Atlanta, ο Jr φαίνεται να έχει βρει τον ρόλο που του ταιριάζει: 6ος-7ος παίκτης ερχόμενος από τον πάγκο. Οι μέσοι όροι του αγγίζουν career best, αν και σουτάρει από το τρίποντο ελαφρώς χειρότερα απ' οτι συνήθως. Κάπως έτσι τον φανταζόμαστε να κάνει καριέρα μέχρι όσο τον πάει. Αν αποκτήσει κάτι από το def toughness του Thabo, μπορεί να τον δούμε και στους Spurs κάποτε, γιατί όχι?

Δήλωσε: Εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους που φεύγουν από τους Knicks, εγώ πήρα πολύτιμα μαθήματα από τον Phil Jackson και ήταν ευλογία που τον είχα μέντορα. Όπως και τον Melo (κι όμως!)

* Επίσης δε μπορεί να λέγεται "Timmy", από κανέναν, εκτός τη μάνα του, εκτός αν το επιτρέψει ο ίδιος ο Duncan!
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 02/02 - Tim Hardaway Jr, vol. II. And friends.

Τα νούμερα: Career high 33 πόντοι από 12/18 σουτ, με 4/9 τρίποντα και 5/7 βολές. Ακόμη 6 αμυντικά rebounds, 3/3 a/to, 1 τάπα, +15 στη μεγάλη νίκη με ανατροπή των Hawks μες το σπιτάκι των Rockets, στην επιστροφή του Dwight στο Houston.

Η εικόνα:

Και δε σταματάω εδώ. Ήταν τόσο καλή η επιστροφή που θα δείτε το revenge game του Dwight, αλλά και τη συνεισφορά του rookie με το πιο groovy first name / μαλλί στη λίγκα. Μπορείτε να μπείτε στο nba.com να δείτε και το 1 fgm απ 'τα fga του Delaney, δεν έχει ανέβει καν ακόμη, γιατί όχι, 4 ματς χτες.

Πριν/Μετά: Δεν έμειναν και πολλά να γράψω μετά το χείμαρρο αγάπης στο vol. I απ' τον Sheed-antino που είναι και αρκετά πρόσφατος, ένα μήνα και μια μέρα πριν. Υποχρεωτικό vol. III απ' το jasonick, ή όποιον άλλον προσφέρεται είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις πονάνε τα δάχτυλά μας, στις 03/03. Άλλο ένα μέλος της ομάδας των Wolverines που έχασε απ' τον τύπο που ήρθε να ρίξει τον Πανιώνιο και καπάκι να κόψει το μπάσκετ, τι ζήσαμε Παναγία μου. Ματς που έγινε στο soon-to-be θρύψαλα Georgia Dome btw. Δύο πράγματα έχουν αλλάξει υπέρ του Tim μέσα στο μήνα που πέρασε βέβαια, πρώτον αποχώρησε ο Korver για να είναι μέλος της all-star αναπληρωματικής πεντάδας που θέλει να φτιάξει ο GM LeBron με PG το Rondο και δεύτερον έχουμε Strudel-benchings. Ξαφνικά και οι δύο βασικοί άλλαξαν status δηλαδή, ο Tim είδε βασική πεντάδα, σκόραρε περισσότερο και πιο αποτελεσματικά το Γενάρη και πλέον περιμένουμε παιχνίδια ως και αντίστοιχα καλά με το χτεσινό. To μέλλον δείχνει playoffs και βροχή από λεφτά αν φτάσει με 14 πόντους μέσο όρο στο τέρμα της σεζόν, είναι RFA το ερχόμενο καλοκαίρι, όλο και κάποιο Brooklyn θα κάνει την εμφάνισή του. Εκεί θα κληθούν οι Hawks να αποφασίσουν κατά πόσο όντως αξίζει να δεσμεύσεις 15+% του cap σου στο γιο Hardaway.

Σχέσεις πατέρα γιου μέσα απ' την προσπάθεια για δημιουργία μιας προσωπικής αγωνιστικής ταυτότητας. Eπίσης με αυτό το post μένουν τελευταίο thread σε δημοφιλία οι Pacers, φέρτε πίσω τον ανταποκριτή, δε μπορεί να σε προσπερνάνε Atlantαίοι..
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 27/02 - Taurean (Waller-)Prince

Τα νούμερα: 8 πόντοι από 3/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 2/2 βολές. Ακόμη 12 rebounds, τα 5 επιθετικά, 3/1 a/to, 2 κλεψίματα, 1 τάπα, +10 στη νίκη των Hawks στη Boston.

Η εικόνα έστω εδώ. Πολύ μικρό κλιπ, για να μη μένετε στη στέγνια πάρτε και το περασμένο.

Πριν/Μετά: Τεξανός, έπαιξε full τετραετία στο Baylor και ξεχώρισε στις junior και senior seasons του, με δύο παρουσίες στις καλύτερες πεντάδες της division του, πρώτα στη δεύτερη κι έπειτα στην κορυφαία. Έπαιξε και στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα με την Εθνική των ΗΠΑ. Το περασμένο καλοκαίρι ήταν ως draft pick ακόμη, το νούμερο 12, το τρίτο μέρος της ανταλλαγής Hill/Teague. Προφανής η ομοιότητα με DeMarre, όχι μόνο στο μαλλί αλλά και στο μέγεθος και στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Η rookie χρονιά του τον βρίσκει πίσω από αρκετό κόσμο στο φτερό της Atlanta και το Μάρτη κλείνει τα 23, οι rookie δυσκολίες θα πρέπει να ξεπεραστούν αν θέλει να πετύχει στους μόνιμα σε συντηρητικό rebuilding mode Hawks. Το Φλεβάρη έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλο μήνα, όλες οι 4 φορές που έπαιξε πάνω από μισό ματς ήταν στα παιχνίδια του μήνα που τελειώνει σήμερα, στο περασμένο ματς έδωσε την πρώτη φορά που πέρασε 10 πόντους, με νέο, προσωρινό ρεκόρ καριέρας τους 11 και χτες έριξε τα περισσότερα fga του ever με 9. Αργά αλλά σταθερά γέρνει προς το relevance, είτε γενικά είτε και fantasιακά. Χρειάζεται ένα καλό κλείσιμο και μια καλή offseason για να μπει πράγματι ρεαλισμός στις συγκρίσεις για Carroll και Porter.

Το κουλό στατιστικό: Έχει 23,1% τρίποντα απέναντι στην Ανατολή και 41,2% με Δύση. Δε σημαίνει κάτι, απλά μου άρεσε.
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 11/03 - Taurean Prince vol. II

Τα νούμερα: Νέο career high 17 πόντων από 5/6 μόνο fg, 3/4 3pt, 4/4 ft. 3 αμυντικά rebounds μόλις, δεν τα πήγαν καλά στο rebounds/πουλέν ratio χτες, 2/2 a/to, 2 stl, 1 blk, +14 στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη των Hawks στο Memphis. Δεν είχε παίξει πάνω από ένα τέταρτο σε κανένα ματς απ' το προηγούμενο entry ο Taurean, είχα αρχίσει κι ανησυχούσα, μήπως να αφήσετε τις ανοησίες(sic) εκεί στη Georgia και να ξαμολήσετε το νιοστό Predator-hairdo hustle-SF να γουστάρουμε κι εμείς; Αν είχε κι ο Sato ράστα θα είχα αφήσει κι εγώ..

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Είναι μάλλον η πρώτη φορά που πραγματικά δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτε απ' το vol. I προς το vol. II, έστω και λίγο κάτι άλλαζε, παίζανε λίγο περισσότερο, είχε διαφορετική απόδοση και η ομάδα.. Εδώ τίποτε, οι Hawks παραμένουν ένα απ' τα πιο προβλέψιμα/απρόβλεπτα franchises στη λίγκα που κερδίζουν πχ μες το Memphis και μετά χάνουν ό,τι να ναι στο δρόμο για άλλη μία παρουσία στα offs, ενώ προσπαθούν να κάνουν κάποιο rebuild προσφέροντας σε ανταλλαγές τον καλύτερο παίκτη τους, ο Prince παραμένει ένας rookie που δεν έχει σταθεροποιηθεί σε ένα depth chart γεμάτο με χρήσιμες λύσεις στο 2-3 που δεν έχουμε καταλάβει ποιος θέλουν να ξεχωρίσει κι αν τους ενδιαφέρει τελικά. Bγαίνει το bracket σήμερα, πάρτε λίγο Prince στους φωσφόριζε του Baylor να μπαίνουμε στο κλίμα..

Δεν ξέρετε: πως η επιλογή του Prince στο νούμερο 12 της περσινής διαδικασίας επιλογής τον κάνει την ψηλότερα σηκωμένη αρκούδα δώθε απ' τον... Ekpe Udoh. Συνεχίζει δυναμικά η ομάδα να παράγει θηριάκια με πρώτο scorer Motley και μελλοντικό Center Πανάθας Jo Lual-Acuil Jr. Nαι δεν τα πήγαμε καλά με τους Αυστραλούς αλλά hey, ίδιο κολέγιο με Middleton. blove.gif
SteveNashidis
Kαι χάνει η Ατλάντα από τους Νετς ... shot.gif
Όλα για τον Γιάννη !
SG3ptshooter
QUOTE(Voyager @ Mar 26 2017, 21:42 ) *
Kαι χάνει η Ατλάντα από τους Νετς ... shot.gif

Έχουν εφτά σερί ήττες μετά απ' αυτό, όλοι χάνουν απ' όλους γενικά αλλά έχουν χάσει κάθε momentum τούτοι δω. Στρουντελάκος έχει πάει ψιλοχάλια σε αυτό το σερί αγώνων, Millsap έξω, Sefolosha έχει χάσει παιχνίδια, ξεκινά μόνιμα ο Λιας ο Σοβατζής και χτες άρχισε κι ο Prince. Δεν έχει καθοριστική σημασία το πως θα κάτσουν τα #5-#7 seeds για τις ομάδες που πρόκειται να τερματίσουν σε αυτά, αν βρουν την υπέρβαση θα το κάνουν κυρίως εκ των έσω λόγω δυναμικής στη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι Bucks έχουν περισσότερη φορά κι από Hawks κι από Pacers πλέον.
T.W.Is.M.
Ενταξει, οι τυποι το εχουν τερματισει το "ολοι χανουν απ ολους"! Μπορουν μεσα στην ιδια εβδομαδα να κερδισουν εκτος εδρας τους Γουοριορς και να χασουν εντος απο τους Νετς! Μετα να κερδισουν τους Τζαζ που κυνηγανε μεχρι τελους το πλεονεκτημα εδρας και να χασουν απο τους Λεικερς που εχουν βγαλει το τανκ...
SG3ptshooter


Τι κάνει..

Ναι αυτό είναι όλο μου το σχόλιο γιατί δεν μπορώ να αντιδράσω λιγότερο κολλημένος στον τρόπο που βουτάει μέσα ο Μερκελιστής.
aegeansheed
Τορήν. Ο νέος Χωκικός Κάρολ? +8 μαζί με τον Milsapp που επέστρεψε και ξαφνικά... οι Hawks αποκτούν playoffική οντότητα, δε μιλάω για την πορεία της ή κάποια πρόβλεψη, έτσι κι αλλιώς είναι παραδοσιακά ομάδα πρώτου γύρου tongue.gif , αλλά περισσότερο ως "presence": οι Celtics νόμιζαν ότι θα κέρδιζαν εύκολα ή δύσκολα. Οι Hawks είχαν άλλη διάθεση.

SG3ptshooter
Άργησε αλλά μπήκε στο κλίμα και ο DtB:
QUOTE
2017OFFICIAL KENT BAZEMORE STATUS: Replaced by Taurean Prince

OFFICIAL DEANDRE' BEMBRY STATUS: Replaced by Taurean Prince

OFFICIAL MIKE DUNLEAVY STATUS: Replaced by Taurean Prince

OFFICIAL THABO SEFOLOSHA STATUS: Replaced by Taurean Prince and also getting beat up by cops

OFFICIAL TAUREAN PRINCE STATUS: Outplaying everybody on the roster and taking all their minutes for himself

OFFICIAL ATLANTA HAWKS STATUS: Doing significantly better since Millsap returned and Taurean Prince started being a total beastmonster


Απ' τους αγαπημένους μου rookies καιρό τώρα, πλέον τον βλέπω και για δεκάδα στο τέλος.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.