Ένας μέτριος Ολυμπιακός κέρδισε έναν κακό Παναθηναϊκό, ευκολότερα από όσο προδίδει το τελικό σκορ, χωρίς όμως να πραγματοποιήσει μια, κάποια, πειστική εμφάνιση.
Χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, το πάθος, που λόγω κερκίδας, αλίμονο αν δεν περνούσε και στο παρκέ
Ο Κλέιζα, που όταν πήρε το όπλο του, ξέραμε πλέον πως το παιχνίδι δεν χανόταν
το ανελέητο ξύλο, ιδίως ανάμεσα σε Μαυροκεφαλίδη και Μπατίστ, που έδωσε χαρακτήρα αρένας στο παιχνίδι, αλλά που στο ΟΑΚΑ δεν θα επιτραπεί ξανά στον Λουκά (και γενικά σε κανέναν παίχτη του Ολυμπιακού)
Σημείο κλειδί στην επικράτηση του Ολυμπιακού ότι είχε μεγαλύτερη επιθετική πολυφωνία, έστω και αν τα plays της ομάδας ώρες ώρες έμοιαζαν μπακαλόχαρτα και οι άσσοι μας πάθαιναν διαλείψεις σχεδόν σε κάθε επίθεση.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ομπράντοβιτς έχει μελετήσει και έχει διαβάσει πάρα πολύ καλά τον Ολυμπιακό, όπως επίσης είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός δεν έχει plan B, πέραν του να αντιπαρατάξει πάθος και ατομικό ταλέντο, όταν τα συστήματα του, χαλάνε εν τη γενέσει τους.
Φυσικά ο Παναθηναϊκός είχε πολύ περισσότερο χρόνο προετοιμασίας για αυτούς τους τελικούς, αλλά ένα plan b της προκοπής για την επίθεση, δεν θα ήταν κακό να υπήρχε. Εδώ το σχέδιο μάχης έχει να κάνει με την πίεση στη μπάλα και στην άμυνα, παρά με οτιδήποτε άλλο... Γενικότερα σε αυτούς τους τελικούς ο Ολυμπιακός έχει κατέβει με διάθεση να πάρει τα παιχνίδια παίζοντας καλή άμυνα, παρά κυνηγώντας τις κατοστάρες (που έτσι και αλλιώς θα ήταν απίθανο να μπορεί να πιάσει)
Δεν ξέρω αν πράττει σωστά ή λάθος. Ίσως, με δεδομένο ότι η ομάδα δείχνει ακόμα ντεφορμέ, η μόνη λύση όντως να είναι η έμφαση στην άμυνα..
Για φινάλε πάντως, θα γράψω αυτό που έγραφα πριν των αγώνα
QUOTE(rankin @ May 29 2010, 18:38 )
Για το παιχνίδι δεν έχω να πω τίποτα
Εαν οι παίχτες του Ολυμπιακού έχουν καταλάβει που βρίσκονται, δεν αρκεί ένα παιχνίδι για να μας το αποδείξουν!
QUOTE(spysta @ May 31 2010, 11:03 )
Αν ΔΕΝ ανεβω το επομενο ΣΚ .. να συντονιστεις !!Αν ειναι θα κανω αφιερωμα report-scouting για μεταγραφικους στοχους του καλοκαιριου .. απλα πειτε μου ποιους περιπου παικτες θελετε να αναλυσουμε !!!Οταν ερθει η κουβεντα στον Τζααμπερ χτυπα τηλεφωνο να σε βγαλω οn air να τρομπαρουμε!!
θα σας κάνω παρεμβολές από ράδιο μπλακμαν, να μην επιτρέψω την προβοκάτσια σας!!!