Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Los Angeles Clippers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Pierce
Los Angeles Clippers






So say goodnight to the NICE guy




Προηγούμενο Ρεκόρ (2013-2014): 57-25
Leaders (2013-2014):



Πόντοι: Blake Griffin 24.1 , Chris Paul 19.1 , Jamal Crawford 18.6
Ριμπάουντ: DeAndre Jordan 13.6 , Blake Griffin 9.5, Matt Barnes 4.6
Ασσίστ: Chris Paul 10.7, Blake Griffin 3.9, Darren Collison 3.7

Πιθανή 5άδα:
πιθανή πεντάδα

PG:PaulSG:RedickSF:BarnesPF: GriffinC:Jordan


Πάγκος:
PG’s: Jordan Farmar,
SG’s: Jamal Crawford , C.J. Wilcox
SF’s: Hedo Turkoglou, Reggie Bullock, Chris Douglas Roberts
PF’s: Glenn Davis
C’s: Spencer Hawes, Ekpe Udoh

Offseason moves

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Jordan Farmar ( ελεύθερος Lakers) , Hedo Turkoglou (ανανέωσε) , Spencer Hawes ( ελεύθερος Cavaliers) , Ekpe Udoh ( ελεύθερος Golden State) , Chris Douglas Roberts ( ελεύθερος Bobcats)
Draft Picks: C.J. Wilcox (#28, Πρώτος Γύρος)

Έφυγαν: Darren Collison (FA) , Jared Dudley ( Trade Bucks) , Danny Granger (FA), Willie Green (FA) , Ryan Hollins (FA)

Προπονητής: Doc Rivers

Πέρα από προπονητής , πλεον ο Doc είναι και President of Basketball Operations/ General Manager/ Blue Power Ranger , με νέο 5ετες συμβόλαιο. Mε την παρουσία του στον πάγκο, η ομάδα απέκτησε μεγαλύτερη σοβαρότητα στα δύσκολα, σκληρή άμυνα και μυαλό και καλό κουμανταδόρο όλων αυτών των προσωπικοτήτων. Αναμφίβολα είναι η αιτία πιίσω από την χρονιά των Griffin/Jordan. Όμως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, και ίσως χρειαστεί να προσθέσει κάποιον βετεράνο στην πορεία στο roster , ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι να πάνε all the way. Ο δεύτερος γύρος πλέον δεν είναι αρκετός.
Eπιπλέον κατόρθωσε να διατηρήσει την συνοχή της ομάδας και τα αποδυτήρια, μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε λόγω Sterling , και το αβέβαιο ιδιοκτησιακό καθεστώς για μερικούς μήνες.

Σχόλιο:


Τρομακτικό step up από τους 2 κυρίαρχους της ρακέτας, με τον Griffin να αυξάνει κατα 6π τον ΜΟ πόντων και κατά 1 ριμπάουντ, κάνοντας αναμφίβολα την καλύτερη χρονιά της -σύντομης- καριέρας του. Από κοντά ο Jordan, που όταν έλεγε πέρσι ότι θα σοβαρευτεί το εννοούσε τελικά, τελειώνοντας με 10.4π-13.6ρ (πρώτος ριμπάουντερ στο ΝΒΑ) , 2πόντοι και 6 ριμπάουντ καλύτερα, ενώ ο Paul πλησίασε τους ΜΟ της καλύτερης χρονιάς του στην Νέα Ορλεάνη και ο Crawford θύμισε εποχές Knicks.
Aυτά ήταν αρκετά για να περάσουν μόνο τους Bogutless Warriors, και να χάσουν στο 2ο γύρο από τον Σεληνιασμένο KD -ενώ είχαν ξεκινήσει με break τη σειρά- .

Tέλος πάντων ας έρθουμε στο σήμερα, όπου αυτή η σεζόν είναι λίγo ή τώρα ή ποτέ. Ο Paul μπαίνει στην 3η του χρονιά με την ομάδα, η οποία έχει ενστερνιστεί την φιλοσοφία του Doc, οι Jamal και Barnes δεν γίνονται μικρότεροι, οι 2 ψηλοί συνεργάζονται άριστα, άρα τέρμα οι δικαιολογίες.

Το στοίχημα είναι να παραμείνει ο Paul στα πόδια του για όλη την σεζόν. To back up του φέτος θα είναι ο Farmar, ο οποίος είναι τίμιος για αυτή τη δουλειά -αν και μάλλον χειρότερος του Collison- , Reddick και Crawford θα βρίσκονται στην άλλη θέση των Guards , όπου η απόδοση του δεύτερου ήταν κλειδί για την περσινή πορεία. Μένει να δούμε αν παραμένει ακούραστος.
Ο Barnes, πέρα από τη θέση στη βασική 5αδα που κέρδισε από τον Dudley, τον έστειλε και εκτός ομάδας μιας και απογοήτευσε. Προσφέρει σκληράδα και spot shooting , από πίσω του έρχεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος, heso ,Turkoglou που δεν ξέρω τι είδε ο Doc και τον κράτησε, αλλά κάτι ξέρει . Επιπλέον ανάσες από τους Bullock και CDR, αλλά η θέση κάνει κρα , ότι χρειάζεται βελτίωση , οπότε κάποιο trade μέσα στη σεζόν δεν θα είναι έκπληξη.

Για τους Griffin-Jordan δεν έχουμε να πούμε πολλά, πιθανώς είναι το καλύτερο δίδυμο ψηλών στο ΝΒΑ. Ο πρώτος δήλωσε ότι δούλεψε πολύ το καλοκαίρι στο παιχνίδι με πρόσωπο, και τον αναμένουμε ακόμα καλύτερο σε σχέση με πέρσι -ναι γίνεται- , οπότε ψάχνουμε να δούμε που, και εαν, θα σταματήσει. Σίγουρα ο ερχομός του Rivers ήταν ευεργετική για την καριέρα του, όπως και για τον Jordan ο οποίος αναπροσδιόρισε το αμυντικό του παιχνίδι και έχει γίνει game changer σκεπάζοντας τα καλάθια, αλλά δίνοντας και βοήθειες στο σκοράρισμα. Τις βολές να έφτιαχνε λίγο…
Η σχέση αγάπης-μίσους με τον big baby και τον Doc θα συνεχίσοει και φέτος δίνοντας πολύτιμες ανάσες στον Blake , ενώ το κενό στη θέση 5 μάλλον έκλεισε ιδανικά με τον Hawes ο οποίος θα είναι ο 2ος καλύτερος παίκτης που θα έρχεται από το πάγκο μετά τον Jamal, ώστε να δίνει ώθηση όταν κολλάει (δύσκολο με τόσους παίκτες) η επίθεση. Όπως και να έχει, ένας ψηλός που σουτάρει είναι πάντα καλή είδηση.

Το sum up, η χρονιά είναι κομβική για την ομάδα του LA , πρέπει να δείξει ότι είναι και ψυχικά δυνατή, ο Paul να δείξει ότι δεν είναι απλά ο καλύτερος, αλλά ξέρει και να κερδίζει - του τα έχωσε ο Doc επί του θέματος πέρσι- , και ο Griffin να συνεχίσει να εξαλίσσεται. Στόχος είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην RS , Spurs θέλοντος και τραυματισμών επιτρέποντος και από εκεί και έπειτα ο τελικός. Ό,τι άλλο είναι αποτυχία, τέρμα τα ψέματα.

Πρόβλεψη: 60-22
Conference rank: 2
Division rank: 1

lakersdynasty
Suns@Clippers το καλύτερο παιχνίδι που είδα μέχρι σήμερα. Εξαιρετικό απ'την αρχή ως το τέλος. bball.gif
Rated: (en)joy
laugh.gif




SG3ptshooter
QUOTE
Doc Rivers: DeAndre Jordan snubbed

http://espn.go.com/los-angeles/nba/story/_...doc-rivers-says

QUOTE
"DJ should be on it. We all know that," Rivers said. "I think it's a travesty. I really do -- a guy who's getting 20s and 20s is not on the team."


Καλή τύχη στην επέκταση του συμβολαίου του ήδη υπερ-υπερτιμημένου οικονομικά, που ή θα πάει σε ομάδα με cap room για να την ανεβάσει επίπεδο χωρίς να τα καταφέρουν, ή θα συνεχίσει εκεί τα δικά σας με ποσό αρκετά περιοριστικό, ενώ παράλληλα δεν πιστεύει κανείς πως γίνεται να πάτε τελικούς καν. Μακάρι να κάναμε λάθος, για τον CP3. Αλλά μέχρι τώρα δεν.
lakersdynasty
JORDAN SOARS IN BLAKE'S ABSENCE

http://stats.nba.com/featured/jordan_soars...;adbpr=19923144

Βέβαια δεν λέει οτιδήποτε για την συμβολή του Paul και το ποιοί μοιράστηκαν σχεδόν όλο το σκοράρισμα του Griffin.

Αυτό το διάστημα δείχνει κάτι ανησυχητικό όσον αφορά τους 2 ψηλούς των Clippers. Η συμβολή του Jordan στην άμυνα και του Griffin στην επίθεση είναι καθοριστική αλλά στις άλλες πλευρές του γηπέδου, έχουν τα θέματα τους.

Ο Griffin φεύγοντας πήρε μαζί του τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων της ομάδας και τα περισσότερα εκτελεσμένα σουτ αλλά αυτό με δύο υποσημειώσεις.

1. Η άμυνα του είναι αμφιλεγόμενη και αντικαθίσταται αρκετά εύκολα απο την ομάδα.

2. Αν και αυτός που καλείται να κουβαλήσει εκτελεστικά στην ομάδα το παιχνίδι του στο ποστ θέλει ακόμη αρκετή δουλεία και ίσως αρκετές αποτυχημένες κατοχές εκεί που αντικαταστάθηκαν με καλύτερα σουτ άλλων παικτών να είναι ο λόγος που κάλυψαν αρκούντως τη διαφορά στους αγώνες που απουσιάζει.

Το έχουμε σχολιάσει αρκετές φορές ότι για να πας ως το τέλος οι παίκτες που θα επωμιστούν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής και τις περισσότερες κατοχές πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργούν θετικές διαφορές όσο είναι στο παρκέ.

Και οι δύο ψηλοί μπορούν μαζί να καλύψουν αρκετά τις αδυναμίες τους αλλά το ζήτημα παραμένει:

Θα καταφέρει ο Griffin σε σειρές playoff να είναι αποτελεσματικός και με πρόσωπο και με πλάτη για να δώσει διαφορετικές παραστάσεις στην άμυνα και άλλη μια καλή πηγή δημιουργίας πέραν του Paul;

Θα μπορέσουν οι Clippers να επιβιώσουν στα Hack-a-Jordan και στα playoffs; Θα μπορέσει και επιθετικά να δώσει αρκετά πράγματα έστω μέσω επιθετικών ριμπάουντ και τελειωμάτων απο ασίστ άλλων;

Η ιστορία έχει μιλήσει ήδη αρκετές φορές. Ο Paul είναι άλλος ένας κοντός PG που ναι μεν χρειάζεται γύρω του ταλέντο γενικότερα αλλά ειδικότερα έναν πολύ καλό 2-way ψηλό.

O Paul εξακολουθεί και για τους Clippers όπως και πριν για τους Hornets να είναι ο μόνος 2-way κορυφαίος τους παίκτης, και με αυτή τη λογική δε θα δούμε κάτι διαφορετικό στα playoffs.

Αν δούμε όμως τη καριέρα του γενικότερα είναι αρκετά αδικημένος όσον αφορά το ταλέντο που έχει γύρω του σε σχέση με άλλους μεγάλους PGs. Έχει κάνει τα μέγιστα για τις ομάδες του.

Ας μη ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια πέραν των ομάδων που κέρδισαν με την τριγωνική επίθεση ως βασική επιθετική επιλογή (και άρα δεν καθοδηγούνταν απο έναν high Usage PG) o ένας κορυφαίος PG που κέρδισε, όχι απλά τίτλο, αλλά 4 είναι ο Tony Parker, PG σε μια ομάδα χτισμένη, ακόμη και σήμερα, γύρω απο έναν μελλοντικό Hall of Famer ψηλό.

Όλοι, μα όλοι οι άλλοι είτε είναι high scoring PGs σε νεαρότερη ηλικία και ψάχνουν να ξεχωρίσουν τώρα, όπως πχ οι Curry Wesbtrook ή είναι...ο Rondo tongue.gif που αν και είχε μερικά αξιομνημόνευτα εκτελεστικά παιχνίδια με τους Celtics στα playoffs ήταν και αυτός ως pass 1st PG μέλος μιας πρωταθλήτριας ομάδας με αρκετές επιθετικές επιλογές και που όταν όντως κατέκτησε το πρωτάθλημα είχε σε καλή κατάσταση ακόμα τον καλύτερο της αμυντικό ψηλό, τον Garnett που το 2008 είχε κατακτήσει και το "Καλύτερος Αμυντικός της Χρονιάς". Ποιος μας μένει; A ναι ο Billups που βγήκε MVP τελικών ως οδηγός μιας ομάδας που ο καλύτερος της παίκτης ήταν ο All-NBA 2nd και All-Defence 1st Ben Wallace εκείνη τη χρονιά και ο παίκτης που 2 χρονιές πριν και 2 χρονιές μετά icon_drunk.gif πήρε το "Αμυντικός της Χρονιάς".

Ο Paul λοιπόν χρειάζεται βοήθεια και δεν ξέρω αν οι Griffin-Jordan (όχι μόνο ο 2ος) είναι ή θα είναι τα επόμενα χρόνια, όσο είναι και ο ίδιος στα καλά του, σε θέση να τον βοηθήσουν να φτάσει στον στόχο του.
SG3ptshooter
QUOTE(lakersdynasty @ Mar 5 2015, 03:15 ) *

Εξαιρετικός ως συνήθως. Και Paul Warrior σαν κι εμένα. tongue.gif

Είδα το Doc να λέει πως πρέπει να βγει ο DeAndre DPoY κλπ. Είδα και τη χτεσινή φάση στο τέλος της κανονικής διάρκειας, είδα και στην παράταση που πάει να κάνει θεαματικό το alley oop και χάνει το κάρφωμα. Εκτός απ' τις επιθετικές του δυσκολίες, συνεχίζω να πιστεύω πως ο DeAndre αν δεν τον πάει το matchup έχει προβλήματα και πίσω, ειδικότερα απέναντι σε ομάδες που ξέρουν να διαχειριστούν την παρουσία του στο παρκέ. Όλοι πέρυσι μιλούσαν για τους μέσους όρους του στα playoffs, αλλά στη σειρά με τους Thunder, που πρακτικά είναι το 50% της περσινής "απόδειξης" πως ανέβηκε στο top επίπεδο, εγώ είδα άλλα. Sorryκιόλας.

Θα πληρωθεί καλά όπως και να χει το καλοκαίρι, εκτός απροόπτου απ' τον coach που τον ανέβασε τόσο.
Rated: (en)joy
Παιρνω αφορμη απ’το post του lakersdynasty για να πω καποια πραγματα για τον Paul αν και συμφωνω με τις περισσοτερες απ’τις παρατηρησεις του και παροτι ο CP3 τωρα που λειπει ο Griffin εχει ανεβασει στροφες -θελοντας και μη- με statline στα τελευταια 11 παιχνιδια στο 22.5/4.7/12.5 -συνοδευομενη μαλιστα απο τo πολυ καλο 59.3 ts%- ωστοσο η κριτικη που γινεται κατα καιρους σ’αυτον –σχεδον καθε ανοιξη δηλαδη- θεωρω πως εστω και μεσα στην παρανοια της εχει πλεον καποια λογικη.

Οχι βεβαια στο σημειο του να χαρακτηριζουμε την post season ενος παικτη –και κατα συνεπεια τον ιδιο- πετυχημενη ή αποτυχημενη με μοναδικο κριτηριο την πορεια της ομαδας του και εδω ειναι το σημειο τριβης των επικριτων του Chris Paul οι οποιοι χρησιμοποιουν ως σχεδον μοναδικο επιχειρημα στην κριτικη τους το οτι δεν μπορει να περασει τον δευτερο γυρο των playoffs αφηνοντας πολλες φορες στο περιθωριο την αποδοση του σε αυτα…αδιανοητο κατ’εμε να εξαιρειται της κουβεντας η προσωπικη αποδοση ενος παικτη οταν ασκειται κριτικη προς αυτον.

Προφανως εχουμε να κανουμε με τον με διαφορα καλυτερο pg της λιγκας στο διαστημα ’08-’14 δηλαδη συνολικα μιλαμε για 7 σεζον οπου εξαιρουμενου του ’11 -βλ.Rose- ο Paul οσες χρονιες ηταν υγιης –5 δηλαδη- ηταν και ο καλυτερος pg. Παρολα αυτα οταν εισαι 5/6 χρονιες με 3/3 μαλιστα την τελευταια τριετια ο καλυτερος pg της λιγκας ο κοσμος εχει την απαιτηση να το δειχνεις νικωντας τον προσωπικο σου αντιπαλο στις σειρες playoff με αντιπαλους αλλους κορυφαιους point guards.......... (ναι, ο Westbrook θεωρειται ακομη pg tongue.gif )

SG3ptshooter
Άλλο ένα reply στο thread, άλλη μια ευκαιρία για αγάπη προς τον τίμιο γίγαντα:
http://www.sbnation.com/nba/2015/3/2/81347...-synergy-sports
lakersdynasty
QUOTE(Rated: (en)joy @ Mar 6 2015, 00:57 ) *
Παρολα αυτα οταν εισαι 5/6 χρονιες με 3/3 μαλιστα την τελευταια τριετια ο καλυτερος pg της λιγκας ο κοσμος εχει την απαιτηση να το δειχνεις νικωντας τον προσωπικο σου αντιπαλο στις σειρες playoff με αντιπαλους αλλους κορυφαιους point guards.......... (ναι, ο Westbrook θεωρειται ακομη pg tongue.gif )


biggrin.gif

Ναι είναι προφανές ότι η περσινή ημιτελική σειρά απέναντι στους Thunder τον έκαψε στα μάτια του περισσότερου κόσμου που πλέον δεν μπορεί να τον δει ως καθοδηγητή πραγματικής διεκδικήτριας ομάδας.

Αλλά παρόλο που είδα τους δυο παίκτες να αγωνίζονται ένας εναντίον ενός δεν τους είδα να έχουν τον ίδιο ρόλο για τις ομάδες τους.

http://www.basketball-reference.com/playof...CS.html#OKC-LAC

Ο Westbrook είναι σε θέση και φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές να κερδίσει τη στατιστική μάχη απέναντι σε οποιονδήποτε προσωπικό του αντίπαλό. Κι αυτό όχι μόνο λόγω του ταλέντου του και της αθλητικότητας του αλλά και λόγω της χρησιμοποίησης του. Είναι ένας απο τους δύο μεγάλους σκόρερ μιας ομάδας που στηρίζεται στην εκτέλεση τους και στη δημιουργία που θα προκύψει απο την ικανότητα τους να εκτελέσουν. Για να παίξει η ομάδα το παιχνίδι της, ο ίδιος επωμίζεται περισσότερες κατοχές και συγκριτικά παρόμοιες μόνο με τον Durant.

Ο Paul εαν όλα πάνε βάση πλάνου θα καταλήξει με κάπου 20+ πόντους και 10+ ασίστ με καλή αναλογία ασίστ-λαθών και κάνοντας αυτό, όλοι όσοι πρέπει να είναι μέσα στο παιχνίδι επιθετικά, θα καταλήξουν να προσφέρουν όσα χρειάζεται η ομάδα. Σε αυτή τη σειρά αυτό δεν έγινε στον βαθμό που χρειάζονταν οι Clippers, με τους Griffin και Crawford ειδικότερα να μην κάνουν ιδιαίτερα καλή σειρά.

Εαν κάποιος ψάχνει την απάντηση για την ήττα των Clippers στο ότι στατιστικά ο Paul δεν μάτσαρε τον Westbrook και δε ανέλαβε περισσότερες πρώτοβουλίες πιστεύω πως κάνει λάθος. Εαν ο Paul με τον τρόπο που χτίζονται οι ομάδες γύρω του (ως pass first) μπει στη διαδικασία να εκτελέσει περισσότερο τότε ο αντίπαλος μπορεί να καταλήξει να είναι ευχαριστημένος κι'ας σκοράρει περισσότερο και με καλά ποσοστά. Ότι αφήνει εκτός παιχνιδιού τις βασικές επιλογές γύρω απο τον Paul είναι καλό για τον αντίπαλο.

Αυτός είναι και ο λόγος που κολλάω στην ανάλυση των άλλων παικτών και ειδικά των δύο ψηλών, διότι τραβώντας αυτοί τη προσοχή θα μπορέσει ο καθένας απο τους 3 και κατά συνέπεια οι υπόλοιποι παίκτες να κάνουν όσα ξέρουν να κάνουν καλά και αρα να είναι όλοι τους όσο πιο επιτυχείς γίνεται. Δεν έχει να κάνει δηλαδή με αποποίηση ευθυνών απο τον Paul αλλά με τη δημιουργία ή προσθήκη επι πλέον πηγών σκοραρίσματος και δημιουργίας (ταυτόχρονα) που θα αναγκάζει τον αντίπαλο να σκεφτεί δυο φορές πριν εγκαταλείψει έναν παίκτη για να καλύψει αποτελεσματικότερα άλλον/άλλους.

Ο Westbrook έχει την ικανότητα να κάνει μεγάλα παιχνίδια και έχει μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του σωματικά που του επιτρέπει να προσφέρει περισσότερα σε επίπεδο επισκέψεων στη γραμμή, ριμπάουντ και άμυνας ψηλά. Έχει όμως και κάτι που δεν είχε ο Paul ποτέ δίπλα του. Έναν παίκτη που τα περασμένα δυο χρόνια ή ήταν βασική επιλογή πολλών ως MVP του NBA ή ήταν όντως ο MVP.

Η απουσία του Durant φέτος και οι αριθμοί που παράγει ο Westbrook είναι και ο λόγος που πολλοί έχουν χάσει το μυαλό τους. Αντίθετα όμως όταν ο Durant είναι στο rotation δεν μπορείς να αγνοείς το γεγονός ότι ο Westbrook και στατιστικά να είναι το νο1 της ομάδας του, δεν είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της. Και στη συγκεκριμένη σειρά ο Durant έπαιξε εξίσου καλά έχοντας εφάμιλλα στατιστικά αλλά και παρόμοια αποτελεσματικότητα ως σουτέρ.

Ο Westbrook λοιπόν κατέληξε να παίρνει τη προσωπική μάχη απο τον Paul αλλά οι Clippers έχασαν, όχι επειδή ο Paul δεν κέρδισε τον Westbrook στη μάχη της θέσης τους, αλλά επειδή ο Paul δεν κατέληξε με +2-3 ασίστ ανα παιχνίδι στους Griffin, Crawford κτλ την ίδια στιγμή που ο Durant έκανε αρκετά για να στηρίξει τον Westbrook και άρα οι Thunder ήταν πιο κοντά στο παιχνίδι τους απ' ότι οι Clippers.

Η θα μπορέσουν λοιπόν οι Clippers να βρούν στα playoffs σταθερά αρκετές λύσεις απο τους Griffin Jordan Crawford Redick και σια είτε μέσω του Paul είτε απο δικές τους ενέργειες είτε οι Clippers δε θα πετύχουν ούτε φέτος.

Ο Paul μπορεί να μπει στη διαδικασία να σκοράρει 25-30 ανα παιχνίδι. Το αν θα ευνοήσει όμως αυτό την ομάδα του στο τέλος της ημέρας είναι άλλη υπόθεση.

Ο Paul εξακολουθεί να μην έχει παίξει με ένα δίδυμο ψηλών όπως οι Gasol και Bynum που θα ήταν εξαιρετικός κορμός ομάδας. Λιγότερο εντυπωσιακός αλλά ουσιαστικότατος και αποτελεσματικός σε παιχνίδι μισού γηπέδου. Και με τρεις και όχι έναν ή δυο βασικούς παίκτες που μπορούν να φτιάξουν δικά τους σουτ αλλά και συμπαικτών τους και να αμυνθούν αξιοπρεπέστατα στη θέση τους.

Τα δίδυμα West-Okafor West-Chandler και εως τώρα Griffin-Jordan ήταν/είναι περισσότερο εξαρτημένα απο τον Paul απ'οτι θα έπρεπε για να είναι αποτελεσματική σε σειρές Playoffs με αντιπάλους που έχουν την ικανότητα απο παιχνίδι σε παιχνίδι να μεταβάλουν την άμυνα τους και να περιορίσουν διαφορετικές κάθε φορά επιλογές.

Απολογούμαι αν το υπερανέλυσα το θέμα. Απλά ήθελα να είμαι σαφής στο τι μου φταίει με τις μέχρι τώρα ομάδες του Paul.

bball.gif

jasonick
Έκατσα και έψαξα την πορεία του Doc σαν GM (καλά όχι ότι μου πήρε ώρα, ενάμιση χρόνο είναι στο πόστο tongue.gif) και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δώσει συμβόλαιο κοντά στο max στον Jordan το καλοκαίρι.
Η πρώτη του κίνηση σαν GM ήταν να δώσει τον Bledsoe για τους Redick, Dudley (πέρασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις Voyager, οι Suns βγήκαν κερδισμένοι σε trade smiley.gif ). Ουσιαστικά δηλαδή οι Clippers έδωσαν έναν παίκτη που παίζει κοντά σε all star επίπεδο για τον Redick μόνο, αφού ο Dudley μετά από 1 χρόνο και μία μέτρια χρονιά διώχθηκε κακήν κακώς για να γλιτώσουν λεφτά στο cap τους και αναγκάστηκε ο Rivers να δώσει και ένα pick 1ου γύρου στους Bucks, τα όποια picks πια έχουν μεγάλη αξία στις ομάδες και είδαμε π.χ τους Blazers να παίρνουν έναν παίκτη της αξίας του Afflalo που δε νομίζω να χάλαγε καθόλου τους Clippers τη δεδομένη στιγμή. Συνεχίζω λοιπόν και λέω ότι ο Dudley κάνει μία πολύ καλή χρονιά σουτάροντας με 40 % από τρίποντο σε μία ομάδα που είναι σε μέσα στα playoffs (έστω της Ανατολής tongue.gif). Με τη midlevel exception που είχε, απόκτησε τον Hawes σε 4ετές συμβόλαιο, παίκτης ο οποίος παίζει σε θέση που η ομάδα είναι καλυμμένη ενώ υπήρχε τρύπα στην θέση 3 και με την biannual αποκτήθηκε ο Farmar ο οποίος έχει ήδη χαιρετίσει. Ο υπόλοιπος πάγκος τους είναι ένα κράμα (παλαίμαχων) βετεράνων και μέτριων παικτών με εξαίρεση τον Crawford που σώζει την παρτίδα.
Ουσιαστικά δηλαδή με τη κατάσταση στο cap και με την ενδεχόμενη ανανέωση του DAJ, οι Clippers θα πρέπει να πορευτούν με αυτό τον κορμό και αν θεωρήσουν ότι το ταβάνι τους είναι κάπου στο δεύτερο γύρο και δεν μπορούν να χτυπήσουν τελικούς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για την βελτίωση της ομάδας τους παρά μόνο να βγάλουν στο σφυρί τα μεγάλα ονόματα.
SG3ptshooter
http://www.thescore.com/nba/news/718046
Xωρίς σχόλια κάθε δήλωση Doc πλέον. tongue.gif
SteveNashidis
Σε αντίθεση με άλλες ομάδες οι Clippers εδώ και 3-4 χρόνια δεν έχουν στήσει μία αξιοπρεπές 2η πεντάδα και αυτό φταίει ο Doc πάρα πολύ . Υπέγραψαν για 10 μέρες τον Robinson αυτήν την φορά . Ίσως τους δώσει μια ενέργεια που χρειάζονται αλλά και πάλι χλωμό . Πάλι ο CP3 μόνος του θα παλεύει.
lakersdynasty
QUOTE(SG3ptshooter @ Mar 6 2015, 01:22 ) *
Άλλο ένα reply στο thread, άλλη μια ευκαιρία για αγάπη προς τον τίμιο γίγαντα:
http://www.sbnation.com/nba/2015/3/2/81347...-synergy-sports


Defensive Shot Charts: Draymond Green Vs DeAndre Jordan

https://twitter.com/darenw/status/576447567279489024
SG3ptshooter
QUOTE(lakersdynasty @ Mar 13 2015, 22:57 ) *
Defensive Shot Charts: Draymond Green Vs DeAndre Jordan

https://twitter.com/darenw/status/576447567279489024

Είναι άλλες θέσεις οπότε αρκετά απ' αυτά τα νούμερα κουβαλάνε μια σχετικότητα όταν μαρκάρεις διαφορετικούς παίκτες, κυρίως... υπέρ του Green ισχύει αυτό και κατά πόσο το μεγαλύτερο ποσοστό που δέχεται απ' το τρίποντο στην κορυφή θα έπρεπε να είναι σαφώς μεγαλύτερο, αλλά παραδίνομαι με το κάτω απ' τη ρακέτα, όπου υποτίθεται ότι ο Jordan δεν τρώει ούτε τα μισά για κάποιους....
HLR CENATION
Ακομα μια αποτυχημενη χρονια για την ομαδα...Πισω απο μια μια φοβερη και τρομερη πρωτη πενταδα υπαρχει ενας παγκος με παικτες σαν τον Τουρκουγλου(των τωρινο),τον Γκλεν Ντειβις,και παικτες χωρις καθολου χρονο συμμετοχης.Μονο Κροφορντ φυσικα και Ριβερς μπορουν να μπουν μεσα και να προσφερουν.Ε με παγκο της πλακας δεν πας πουθενα.

Κατα τ αλλα αμα διατηρησουμε τον ιδιο κορμο και γεμισουμε τον παγκο με καλους ρολιστες και φυσικα μεινει ο ιδιος-κατα την γνωμη μου-ο καλυτερος προπονητης στο ΝΒΑ,με υπομονη και δουλεια ενα πρωταθλημα μπορει να ερθει.Σιγουρα το Γκολντεν Στειτ παιζει μπασκεταρα,το Χιουστον εχει μεταλλο και με ενα γκαρντ θα γινει ακομα καλυτερο,η Οκλαχομα θα επιστρεψει αλλα οι Κλιπς δεν με δεν ειναι μοναχα για δευτερο γυρο.Ειναι για πιο ψηλα.
SteveNashidis
Δεν είναι άσχημη ομάδα . Φέτος ήταν εξαιρετικά άτυχοι στις διασταυρώσεις . Όπου οι υπόλοιπες ομάδες έβγαζαν έναν ξεκούραστο 1ο γύρο οι Clippers έδιναν 7 τελικούς . Βέβαια αν θες να είσαι ο κορυφαίος πρέπει να τους νικήσεις όλους και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ανατροπή που έκανε το Houston . Ίσως συσσωρεύτηκε η κούραση και δεν άντεξαν στην 2η συνεχόμενη σειρά 7 παιχνιδιών.
Ο Paul δεν πρέπει να φύγει γιατί προπονητής σαν τον Ριβερς είναι αυτός που του ταιριάζει . Και το αντίθετο βέβαια , ο Ρίβερς έχει τα κομμάτια για να φτιάξει μια καλή ομάδα πάνω στον Paul, βελτιώνοντας όπως είπε ο HRL την 2nd unit .

Και πέρα από την Oklahoma στην Pacific Division επιστρέφουμε και εμείς :Ρ Eρχόμαστε !!!! Τρέμε Ρίβερς tongue.gif
Dwyane ''the flash'' Wade
Και ο τζορνταν εχω την εντυπωση μπορει να φυγει φετος.
επαθα λαστιχο
Να μάθει να σουτάρει βολές με ποσοστό που να μην θυμίζει εκλογική δυναμική των Λοιπών Δημοκρατικών Δυνάμεων και μετά ας ζητήσει max contract.
captain charisma
ο ριβερς πρεπει να ειναι ο μοναδικος προπονητης που ενω προηγουνταν σε 2 σειρες με 3-1 τις εχασε με 4-3...μηπως τελικα ειναι υπερτιμημενος προπονητης?
Rated: (en)joy
QUOTE (captain charisma @ May 18 2015, 17:19 ) *
ο ριβερς πρεπει να ειναι ο μοναδικος προπονητης που ενω προηγουνταν σε 2 σειρες με 3-1 τις εχασε με 4-3...

Δεν εχασε την σειρα ο προπονητης Ριβερς, ο GM Ριβερς την εχασε. 19.gif
a bullet for your head
Με αφορμή τον αποκλεισμό των Clippers, ξεκίνησαν οι φιλολογιες για το τι πρέπει να πράξουν οι Clippers το καλοκαίρι, για το αν πρέπει ο DeAndre να πάρει max contract. Τι και αν ο Jordan δεν μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους και δεν είναι εύστοχος στις βολές; Δεν ασκεί μεγάλο impact? Δεν είναι defensive difference maker? Δεν είναι πολύτιμο κομμάτι στο παζλ της ομάδας του; Γνώμη μου ειναι πως πρέπει να παραμείνει στους Clippers. Τους Clippers που πρέπει να σταθμισουν προσεκτικά τα πράγματα, να ιεραρχησουν ορθά τις προτεραιότητες τους και να καλύψουν τα κενά που πρέπει, μέσα στα στενά περιθώρια του salary cap τους. Η θέση του βασικού SF χρήζει αναβάθμισης! Αν ανανεώσουν τον DeAndre, που προς τα εκεί πάει το πράγμα, δεν θα έχουν την ευχέρεια στο salary cap, να κινηθούν για έναν καλό free agent. Για μένα, εδώ οι Clippers πρέπει να ρισκάρουν...και μέσω ενος trade να επιδιώξουν να φέρουν ένα νεαρό long term SF,με μικρό συμβόλαιο, που να έχει την δυνατότητα να σκοράρει και να σουτάρει από μακριά. Στο μυαλό μου, αυτός που θα ήταν το perfect fit είναι ο Doug McDermott των Bulls. Ο οποίος παραγκωνιστηκε πλήρως φέτος. Το καλύτερο και πιο δελεαστικό asset που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι Clippers, είναι ο Jamal Crawford! Μ'αυτό τον τρόπο και οι Bulls θα έκαναν ενα upgrade στην second unit,παίρνοντας εναν αξιόλογο βετεράνο με νορμάλ συμβόλαιο. Αν στην εξίσωση αυτή έμπαιναν και 2 future second round picks, αυτό το deal θα μπορούσε να ευδοκιμήσει! Οι Clippers, θα έδιναν βήμα-ευκαιρία στον McDermott ως starter, και το προπονητικό stuff θα εξέταζε να ενσωματώσει τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικα στο mix της ομαδας. Συν ότι από μια τέτοια κίνηση, θα εξοικονομουσαν οι Clippers και αρκετά χρήματα, απ'την διαφορα των δύο συμβολαίων. Είναι ενα ρισκο, που θα αξιζε να παρθεί! Ο Barnes θα μεταφερόταν στην second unit και ο ρολος του Austin θα αναβαθμιζοταν. Το συμβόλαιο του Austin είναι το μόνο απ'αυτά που λήγουν, που οι Clippers, πρέπει να ανανεώσουν. Προσφέροντας του τα ιδια χρήματα και χρονική διάρκεια, εως ότου θα λήγει και του Ρεντικ! Εν συνεχεία, θα ηταν καλό να προσθέσουν εναν έμπειρο PG, που να είναι εξοικειωμενος στο να παίζει ως back up ενός πρωτοκλασσατου και να παίρνει μικρό συμβόλαιο. Κάτι σαν τον...Aaron Brooks! Που να προσφέρει ποιοτικά λεπτά απ'τον πάγκο, αλλά και να ειναι ο 4ος παίκτης στο rotation των G, στην λογική αναβαθμισης του Austin! Τέλος, οι Clippers πρέπει να βρούνε μια αξιόπιστη λύση ψηλού, που να έρχεται απ' τον πάγκο. Σ'αυτη την περίπτωση, το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν οι Clippers είναι, να πείσουν κάποιον βετεράνο free agent εγνωσμενης αξίας,να αγωνιστεί γι'αυτούς με μικρό συμβόλαιο. Δυο ονόματα Μου κάνουν κλικ. Πρώτος, ο Boozer, ο οποίος γίνεται 34, έχει βγάλει εναν σκασμό λεφτά, αλλά δεν έχει κερδίσει δακτυλίδι! Συν ότι δεν θα χρειαζόταν να μετακομίσει σε άλλη πολη. Δεύτερος ο...Garnett, ο οποίος έχει βγάλει πολλά χρήματα, έχει και ενα δακτυλίδι, όμως θα προτιμούσε τα χιόνια της Μινεσότα, απο μια ακόμη ευκαιρία, να διεκδικήσει πρωτάθλημα; Ο coach Rivers, που μαζί κατέκτησαν ένα πρωταθλημα, διατηρεί καλές σχέσεις μαζί του; Τελειώνοντας, με το παραπάνω σκεπτικό που ανεπτυξα, οι Clippers θα ανανεωναν τον DeAndre, θα αποκτουσαν εναν starter SF και θα συγκροτουσαν μια ολόκληρη και αξιομαχη second unit, μέσα στα πολύ στενά περιθώρια του salary cap τους! Καμία δραματική αλλαγή.

Das Kapital
Ο κορμός με Paul-Griffin-Jordan διήνυσε την τέταρτη χρονιά του φέτος. Δεν κατάφερε να κάνει κάτι παραπάνω από το να φτάσει στα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας, φέτος είχαν την ευκαιρία της ζωής τους και πραγματικά την πέταξαν στον κάδο των αχρήστων.

Μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε αποτυχημένους; Προσωπική μου εκτίμηση πως όχι διότι για να επιβιώσεις στη δύση θα πρέπει να είσαι πολύ δυνατός, για παράδειγμα φέτος, παρα τις διαφορές που είχαν κάποιες ομάδες(GSW) σε δυναμικότητα σε σχέση με άλλες(NOLA) και οι οχτώ που μπήκαν στα playoffs ήταν σπουδαίες ομάδες. Για να μπορέσουν να κάνουν το κάτι παραπάνω οι Clippers θα πρέπει να βελτιωθούν περισσότερο μέσα στο καλοκαίρι, σίγουρα να βελτιώσουν τον παγκο τους και πιθανόν να αναβαθμιστούν στο ''3'', καλός-χρυσός ο Barnes, δίνει ενέργεια στο παιχνίδι με τον τσαμπουκά του και τα τρίποντά του από τις γωνίες αλλά αμφιβάλλω αν μπορεί να σταθεί βασικός σε μιά ομάδα που θέλει να γίνει πραγματικός contender.

Για να προχωρήσουν σε βελτιώσεις οι Clippers θα πρέπει να διαχειριστούν τα οικονομικά τους, εδώ έρχεται το πρόβλημα του Jordan. Έχετε δει πολλούς παίκτες 2,11 να πηδάνε στον θεό; Είναι ο καλύτερος rebounder του ΝΒΑ, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς και shot blockers. Υπερπολύτιμος! Αξίζει 100Μ για πέντε χρόνια, όσα δηλαδή θα παίρνει περίπου ο Griffin και ο Paul ή περισσότερα από ό,τι παίρνει ο Klay Thompson, μάλλον όχι! Το θέμα είναι πως αν τους φύγει χάνουν έναν φανταστικό rim protector που ξεκουράζει τον Griffin στην άμυνα, του εξοικονομεί foul κάνοντας αυτός τη βρώμικη δουλειά και όπως και να το κάνουμε ο Blake δεν είναι και τόσο καλός αμυντικά. Μεγάλο διακύβευμα πιστεύω να δώσεις τόσα χρήματα σε έναν παίκτη που δεν τα αξίζει αλλά συγχρόνως να αντικαταστήσεις την απώλειά του ανεπαρκώς με έναν άλλον χαμηλότερου βεληνεκούς τη στιγμή που θες να γίνεις το αφεντικό της δύσης.
επαθα λαστιχο
Καλώς τον Bullet,πολύ ευχάριστη έκπληξη η επάνοδός σου bball.gif bball.gif
a bullet for your head
QUOTE(επαθα λαστιχο @ May 19 2015, 00:09 ) *
Καλώς τον Bullet,πολύ ευχάριστη έκπληξη η επάνοδός σου bball.gif bball.gif
wink.gif
lakersdynasty
QUOTE(a bullet for your head @ May 18 2015, 23:46 ) *
Με αφορμή τον αποκλεισμό των Clippers, ξεκίνησαν οι φιλολογιες για το τι πρέπει να πράξουν οι Clippers το καλοκαίρι, για το αν πρέπει ο DeAndre να πάρει max contract. Τι και αν ο Jordan δεν μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους και δεν είναι εύστοχος στις βολές; Δεν ασκεί μεγάλο impact? Δεν είναι defensive difference maker? Δεν είναι πολύτιμο κομμάτι στο παζλ της ομάδας του; Γνώμη μου ειναι πως πρέπει να παραμείνει στους Clippers. Τους Clippers που πρέπει να σταθμισουν προσεκτικά τα πράγματα, να ιεραρχησουν ορθά τις προτεραιότητες τους και να καλύψουν τα κενά που πρέπει, μέσα στα στενά περιθώρια του salary cap τους. Η θέση του βασικού SF χρήζει αναβάθμισης! Αν ανανεώσουν τον DeAndre, που προς τα εκεί πάει το πράγμα, δεν θα έχουν την ευχέρεια στο salary cap, να κινηθούν για έναν καλό free agent. Για μένα, εδώ οι Clippers πρέπει να ρισκάρουν...και μέσω ενος trade να επιδιώξουν να φέρουν ένα νεαρό long term SF,με μικρό συμβόλαιο, που να έχει την δυνατότητα να σκοράρει και να σουτάρει από μακριά. Στο μυαλό μου, αυτός που θα ήταν το perfect fit είναι ο Doug McDermott των Bulls. Ο οποίος παραγκωνιστηκε πλήρως φέτος. Το καλύτερο και πιο δελεαστικό asset που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι Clippers, είναι ο Jamal Crawford! Μ'αυτό τον τρόπο και οι Bulls θα έκαναν ενα upgrade στην second unit,παίρνοντας εναν αξιόλογο βετεράνο με νορμάλ συμβόλαιο. Αν στην εξίσωση αυτή έμπαιναν και 2 future second round picks, αυτό το deal θα μπορούσε να ευδοκιμήσει! Οι Clippers, θα έδιναν βήμα-ευκαιρία στον McDermott ως starter, και το προπονητικό stuff θα εξέταζε να ενσωματώσει τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικα στο mix της ομαδας. Συν ότι από μια τέτοια κίνηση, θα εξοικονομουσαν οι Clippers και αρκετά χρήματα, απ'την διαφορα των δύο συμβολαίων. Είναι ενα ρισκο, που θα αξιζε να παρθεί! Ο Barnes θα μεταφερόταν στην second unit και ο ρολος του Austin θα αναβαθμιζοταν. Το συμβόλαιο του Austin είναι το μόνο απ'αυτά που λήγουν, που οι Clippers, πρέπει να ανανεώσουν. Προσφέροντας του τα ιδια χρήματα και χρονική διάρκεια, εως ότου θα λήγει και του Ρεντικ! Εν συνεχεία, θα ηταν καλό να προσθέσουν εναν έμπειρο PG, που να είναι εξοικειωμενος στο να παίζει ως back up ενός πρωτοκλασσατου και να παίρνει μικρό συμβόλαιο. Κάτι σαν τον...Aaron Brooks! Που να προσφέρει ποιοτικά λεπτά απ'τον πάγκο, αλλά και να ειναι ο 4ος παίκτης στο rotation των G, στην λογική αναβαθμισης του Austin! Τέλος, οι Clippers πρέπει να βρούνε μια αξιόπιστη λύση ψηλού, που να έρχεται απ' τον πάγκο. Σ'αυτη την περίπτωση, το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν οι Clippers είναι, να πείσουν κάποιον βετεράνο free agent εγνωσμενης αξίας,να αγωνιστεί γι'αυτούς με μικρό συμβόλαιο. Δυο ονόματα Μου κάνουν κλικ. Πρώτος, ο Boozer, ο οποίος γίνεται 34, έχει βγάλει εναν σκασμό λεφτά, αλλά δεν έχει κερδίσει δακτυλίδι! Συν ότι δεν θα χρειαζόταν να μετακομίσει σε άλλη πολη. Δεύτερος ο...Garnett, ο οποίος έχει βγάλει πολλά χρήματα, έχει και ενα δακτυλίδι, όμως θα προτιμούσε τα χιόνια της Μινεσότα, απο μια ακόμη ευκαιρία, να διεκδικήσει πρωτάθλημα; Ο coach Rivers, που μαζί κατέκτησαν ένα πρωταθλημα, διατηρεί καλές σχέσεις μαζί του; Τελειώνοντας, με το παραπάνω σκεπτικό που ανεπτυξα, οι Clippers θα ανανεωναν τον DeAndre, θα αποκτουσαν εναν starter SF και θα συγκροτουσαν μια ολόκληρη και αξιομαχη second unit, μέσα στα πολύ στενά περιθώρια του salary cap τους! Καμία δραματική αλλαγή.


Welcome back cool.gif

Το σενάριο είναι πολύ καλό και μέσα στα πλαίσια και τους περιορισμούς το salary cap. Άρα και ρεαλιστικό.

Αν δεν ανανεώσουν τον Jordan οι Clippers τότε είναι που θα χαραμίσουν αυτό το γκρουπ. Δεν υπάρχει διαθέσιμος και σε λογική τιμή SF που να ερχόταν να βελτίωνε τη θέση και επιθετικά την ίδια στιγμή που προσέφερε ανάλογο αμυντικό impact.

Ο Jordan θα ζητήσει τον ουρανό με τα άστρα και θα το κάνει επειδή ξέρει ότι μπορεί να τα πάρει. Οι Clippers τον χρειάζονται αμυντικά και πρέπει αλλού να ψάξουν να βελτιώσουν το ρόστερ τους, όχι να καταλήξουν να χαλάσουν τα όσα έχουν χτίσει. Ή καλύτερα τα όσα έχουν δημιουργήσει, διότι οι Jordan-Griffin μαζί βελτιώθηκαν και βρήκαν τη χημεία τους, και με την παρουσία του Paul στη θέση του μαέστρου.

Είναι εξ αρχής ιστορικά δύσκολο το να κερδίσει κανείς με κοντό ηγέτη αλλά και η κατάσταση των Clippers στην Ανατολή θυμίζει πάρα πολύ αυτή των Bucks στη Ανατολή των 80ς.

Αρα αρχίζοντας με την ανανέωση του Jordan και κινούμενοι για απόκτηση περισσοτέρων λύσεων σε σκορ στις θέσεις 3-2-1 θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίζουν να προσπαθούν για ό,τι καλύτερο. χωρίς όμως εγγυημένο αποτέλεσμα, έστω σε βάθος 2-3 ετών.

QUOTE(Das Kapital @ May 18 2015, 23:58 ) *
Το θέμα είναι πως αν τους φύγει χάνουν έναν φανταστικό rim protector που ξεκουράζει τον Griffin στην άμυνα, του εξοικονομεί foul κάνοντας αυτός τη βρώμικη δουλειά και όπως και να το κάνουμε ο Blake δεν είναι και τόσο καλός αμυντικά. Μεγάλο διακύβευμα πιστεύω να δώσεις τόσα χρήματα σε έναν παίκτη που δεν τα αξίζει αλλά συγχρόνως να αντικαταστήσεις την απώλειά του ανεπαρκώς με έναν άλλον χαμηλότερου βεληνεκούς τη στιγμή που θες να γίνεις το αφεντικό της δύσης.


Κι αυτός ήταν ένας σοβαρός λόγος που φέτος οι Clippers εντυπωσίασαν νωρίς με τους Spurs αλλά τα έφτυσαν στη μέση τη σειράς με Rockets.

O coach Nick ανέλυσε πολύ ωραία την ανατροπή των Rockets στο 6ο παιχνίδι.
https://youtu.be/J-9vIaMhm90

Πολλά πλέον θα περνάνε απτα χέρια του Griffin με σκοπό να μην περιμένουν οι Clippers τον Paul να είναι για 35-40 λεπτά ανα αγώνα, πάντα ο κύριος δημιουργός. Αν του δοθούν ταυτόχρονα και περισσότερες αρμοδιότητες αμυντικά, δύσκολο να αντεπεξέλθει.

Οπότε είναι εύκολο να δούμε τους Clippers να κάνουν τον Jordan κυριολεκτικά...χρυσό.
jasonick
Καταρχάς, welcome back bullet. smile.gif Κατά δεύτερον θέλω να σταθώ σε αυτό που είπες για το ενδεχόμενο trade Chicago-Clippers, όπου θα μου έκανε εντύπωση αν οι Bulls συμφωνούσαν σε τέτοιο trade. Πέρσυ έδωσαν 2 first round picks για να πάρουν τον McDermott, οπότε ουσιαστικά 1 χρόνο μετά αυτά τα 2 picks να καταλήξουν για τον Jamal; Δεν έχει ξεπεράσει που δεν έχει ξεπεράσει την ήττα από τους Cavs ο άντμιν, δεν τον βλέπω να γλιτώνει το εγκεφαλικό. tongue.gif Το γεγονός ότι δεν έπαιξε φέτος μάλλον έχει να κάνει λόγω old school νοοτροπίας του προπονητή όσον αφορά τους rookies, αφού π.χ και ο Butler στην rookie χρονιά του έπαιζε μόνο στο garbage time και ένα χρόνο μετά έπαιζε 48 λεπτά στα playoffs μαρκάροντας τον LeBron.
Συμφωνω πάντως ότι αν βρεθεί κάτι καλό πρέπει οπωσδήποτε να δωθεί ο Crawford, είναι υπερβολικά streaky για να τον εμπιστευτείς στην postseason.
Όσον αφορά τον Jordan, πως μπορούν να κινηθούν οι Clippers αν τον χάσουν; Βλέπω στο hoopshype ότι έχουν 59 εκατομμύρια δεσμευμένα για του χρόνου και ακούγεται ότι το cap θα φτάσει στα ~68 εκατομμύρια. Δεν ξέρω πότε λήγει η option του Crawford αλλά αν δεν την ενεργοποιήσει και με καποιες μικροκινήσεις θα μπορούν να έχουν κοντά στα ~18 στην free agency αν αφήσουν τον Jordan να φύγει. Οπότε είτε θα κρατήσουν τον Jordan και θα ψαχτούνε πάλι για βετεράνους (α ρε κερατά Turkoglou ποιος σε πιάνει, πάλι NBA θα παίζεις και στα 37 σου tongue.gif), είτε θα αφήσουν τον DeAndre και με τα 18 μύρια θα ψαχτούνε στην αγορά (π.χ Asik, Brewer και θα έχουν και τη MLE) ή τέλος να προσπαθήσουν μέσω sign and trade να δώσουν τον Jordan που ίσως αυτή τη στιγμή φαντάζει η καλύτερη ιδέα.
captain charisma
απ οτι διαβαζω ο πιρς θα σπασει το συμβολαιο του με γουιζαρντς για να ερθει στους κλιπερς και το λος αντζελες που ειναι η γενετειρα του..και θα ειναι η πρωτη φορα στη καριερα του που θα παιξει στη δυτικη περιφερεια εστω και στα γεραματα του...ετσι ενισχυονται περισσοτερο οι κλιπς στο 3
lakersdynasty
QUOTE(captain charisma @ May 25 2015, 22:32 ) *
απ οτι διαβαζω ο πιρς θα σπασει το συμβολαιο του με γουιζαρντς για να ερθει στους κλιπερς και το λος αντζελες που ειναι η γενετειρα του..και θα ειναι η πρωτη φορα στη καριερα του που θα παιξει στη δυτικη περιφερεια εστω και στα γεραματα του...ετσι ενισχυονται περισσοτερο οι κλιπς στο 3


Καλή προσθήκη θα ήταν. Θέλουν ένα τρίτο παίκτη που να μπορούν να του δώσουν τη μπάλα και να είναι σίγουροι ότι θα κάνει κάτι καλό.

Αν ήταν νεότερος ο Pierce θα την έλεγα και σημαντική προσθήκη. Δε ξέρω όμως εαν αυτά που θα δώσει επιθετικά δε θα τα αναιρέσει στην άμυνα ειδικά σε 1 χρόνο απο τώρα στα playoffs.
captain charisma
ξερεις ομως οτι θα εχεις ενα παικτη που στα κρισιμα εχει αποδειξει ποσο clutch ειναι..απ το να εχουν βασικο τριαρι τον μπαρνς..κ αυτο που λες με την ηλικια θα μπορουσε στη κανονικη σεζον να ξεκιναει ο μπαρνς και να ξεκουραζεται περισσοτερο ο πιρς ωστε να ειναι φρεσκος στα πλειοφς..
lakersdynasty
QUOTE(captain charisma @ May 26 2015, 10:36 ) *
ξερεις ομως οτι θα εχεις ενα παικτη που στα κρισιμα εχει αποδειξει ποσο clutch ειναι..απ το να εχουν βασικο τριαρι τον μπαρνς..κ αυτο που λες με την ηλικια θα μπορουσε στη κανονικη σεζον να ξεκιναει ο μπαρνς και να ξεκουραζεται περισσοτερο ο πιρς ωστε να ειναι φρεσκος στα πλειοφς..


Σίγουρα μέσα στη σεζόν θα βρεις τρόπο να τον ξεκουράσεις δεν αντιλέγω.

Στα Playoffs όμως με τις ομάδες να προσαρμόζονται και να χτυπάνε αδύνατα σημεία παικτών αγώνα με αγώνα οι αδυναμίες θα φανούν.

Φέτος πολύς κόσμος θαύμασε την οξυδέρκεια του σε κρίσιμες στιγμές αλλά κανείς δεν ανέφερε ότι ίσως και ο ίδιος να βοήθησε να φτάσουν οι αγώνες ως εκεί, απέναντι στην Ατλάντα κυρίως.


jasonick
Βλέποντας τα ράστα του Hawes, θέλω να ρωτήσω με το χέρι στην καρδιά ποιο κούρεμα από τα παρακάτω είναι χειρότερο; tongue.gif







4ετές χρησιμοποιόντας όλη τη MLE για να μην ξεχνιόμαστε, γεια σου ρε Doc. icon_drunk.gif
Das Kapital
Νέα λογότυπα και για τους Clippers.
yorgos
QUOTE(jasonick @ May 27 2015, 16:52 ) *
Βλέποντας τα ράστα του Hawes, θέλω να ρωτήσω με το χέρι στην καρδιά ποιο κούρεμα από τα παρακάτω είναι χειρότερο; tongue.gif







4ετές χρησιμοποιόντας όλη τη MLE για να μην ξεχνιόμαστε, γεια σου ρε Doc. icon_drunk.gif

To τρίτο, μακράν. Σαν Τσέχος νταλικιέρης προ πτώσης του Τείχους είναι.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.