QUOTE(traveller @ May 25 2010, 13:49 )

Υ.Γ Πού είναι ο PARISINOS να παρω λίγο πάνω μου, γιατί εσείς μου έχετε μαυρίσει την ψυχή μιλάμε

να μαι και εγω...
Καταρχας να πω οτι δεν διαβασα τι εχει γραφτει πιο πριν οπως συνηθιζω ( απλα εριξα μια ματια).
Τωρα θα κανω μια προβλεψη γενικα για τη σειρα και πως βλεπω τα πραγματα , και οχι μονο για το αυριανο παιχνιδι μεμονομενα και αυτο γιατι ( σε αντιθεση με αλλες χρονιες )δεν πιστευω οτι το αποτελεσμα του αυριανου παιχνιδιου θα κρινει σιγουρα τα παντα ( συνηθως οποιος επαιρνε το πρωτο τελικο στην ελλαδα ηταν και ο τελικος νικητης).
Για τη σειρα λοιπον καταρχας θα πω οτι ειναι ισως η πρωτη φορα εδω και πολλα χρονια που δεν ειμαι 100 τις εκατο βεβαιος οτι θα την παρει ο ΠΑΟ. Και αυτο οχι γιατι ο ΠΑΟ δεν παιζει καλα ( λογικα σε ματς ΠΑΟ-ΟΣΦΠ θα δειξουμε τον καλυτερο μας ευαυτο, ασε που ουσιαστικα προετοιμαζομαστε 3 μηνες για αυτα τα ματς, οπως δηλωσαν και οι παιχτες , οποτε λογικα θα δουμε ΠΑΟ σε φουλ δυνατοτητες, και αυτες ειναι αυτες που εδειξε περσυ στο βερολινο, μιας και δεν συμμεριζομαι τις αποψεις αυτων που λενε οτι η ομαδα φετος ειναι χειροτερη. Ο ομαδα φετος ειναι ιδια πανω κατω ) αλλα κυριως επειδη ειναι ισως η πρωτη φορα που ο ΟΣΦΠ εχει ομαδα επιπεδου ΕΛΙΤ, δηλαδη κορυφης ευρωπης. Μεχρι περσυ ο ΟΣΦΠ απλα δεν ειχε ομαδα που να μπορει να κερδισει σε σειρα 5 αγωνων τον ΠΑΟ ( η την ΤΣΣΚΑ και μπαρτσα) .
Φετος ομως ο ΟΣΦΠ εχει αποκτησει τις προσωπικοτητες εκεινες που σε βαζουν στην κορυφη. Κλειζα, τσιλι , και οι δυο τεο σε τυχαια σειρα ειναι μοναδες που αλλαζουν τις ισσοροπιες , παιχτες που δεν υπηρχαν περσυ στον ΟΣΦΠ ( κλειζα δεν υπηρχε, ενω ο ενας τεο και ο τσιλι για διαφορετικους λογους περσυ δεν μπορουσαν πραγματικα να ανταποκριθουν σε τοσο υψηλο επιπεδο. Εμενε ενας παπαλουκας να παλευει μονος).
Ο ΟΣΦΠ φετος λοιπον εχει ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορα ομαδα κορυφης απο αποψης υλικου. Θα μου πεις και περσυ και προπερσυ δεν ειχε παιχαταραδες? 35 εκ μπαντζετ ειχε και τοτε. Ειχε , αλλα δεν σε επειθε οτι ηταν ομαδα κορυφης. Ηταν μια πολυ καλη ομαδα, αλλα η διαφορα αναμεσα στην πολυ καλη και σητν ομαδα κορυφης ειναι αρκετα μεγαλη/
Βεβαιως ο ΟΣΦΠ εχει ομαδα κορυφης απο αποψης υλικου αλλα ακομα δεν με εχει πεισει ( οπως εγραψα και μετα το φαιναλ 4) οτι εχει ομαδα κορυφης απο αποψης οργανωσης. Δεν εχει μια ξεκαθαρη αγωνιστικη ταυτοτητα, και αυτο σε ματς κορυφης στοιχηζει.
Ο ΟΣΦΠ λοιπον για πρωτη φορα μου δημιουργει την εντυπωση οτι μπορει να παρει το πρωταθλημα . Και αυτο ειναι που κανει καθε προβλεψη δυσκολη πλεον. Βλεπετε παλιοτερα απλα ηξερα οτι ο ΠΑΟ θα παρει το πρωταθλημα ( μεχρι και περσυ που ειχε μειονεκτημα εδρας) και μαλιστα τις περισσοτερες φορες ηξερα και ποια ματς θα κερδισει και ποια οχι.
Τωρα καθε προβλεψη ειναι δυσκολη , μιας και εχουμε δυο ομαδες που εχουν το επιπεδο να κερδισουν σε οποιαδηποτε εδρα. Αλλωστε εχουμε δει τα τελευταια χρονια στην ευρωπη , οτι οταν μιλαμε για τοσο καλες ομαδες ( ΠΑΟ, ΟΣΦΠ , ΤΣΣΚΑ , μπαρτσα ) οι εδρες δεν παιζουν ρολο. Ο ΠΑΟ περσυ ειχε διαλυσει την αηητητη σιενα στην εδρα της, ειχε σπασει το πλεονεκτημα του ΟΣΦΠ , η Μπαρτσα φετος κερδισε μεσα στη μαδριτη οταν χρειαστηκε, μεσα στο ΟΑΚΑ και παει λεγοντας.
για μενα λοιπον το πλεονεκτημα εδρας δεν θα παιξει φετος τοσο σημαντικο ρολο και πραγματικα θεωρω οτι δυσκολα ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ενα μπρεικ στη σειρα.
καλη η εδρα αλλα οταν μιλαμε για παιχταραδες σαν τον διαμαντιδη, τον σπανουλη, τον μπατιστ, τον πεκοβιτς, τον παπαλουκα, τον κλειζα, τον τσιλι και παει λεγοντας, η εδρα πολλες φορες παει περιπατο.
γι αυτο και ειπα στην αρχη οτι το πρωτο παιχνιδι δεν βλεπω να μου λεει και πολλα . Γιατι αν υποθεσουμε οτι το παιρνει ο ΟΣΦΠ, ο ΠΑΟ εχει την ποιοτητα να κανει ξανα το μπρεικ στα επομενα δυο παιχνιδια, ενω αν το παρει ο ΠΑΟ ( εκτος του οτι δεν θα μας κανει εντυπωση μιας και ειναι το λογικο) ο ΟΣΦΠ παλι εχει θεωρω την ποιοτητα να κανει το μπρεικ στο τριτο παιχνιδι ( που παντα ειναι και το πλεον επιφοβο για τον γηπεδουχο).
Τωρα το οτι δεν ειμαι σιγουρος για το πρωταθλημα του ΠΑΟ , οπως αλλες χρονιες, δεν σημαινει οτι δεν χριζω και φαβορι . Και για μενα το φαβορι εξακολουθει να ειναι ο ΠΑΟ. οχι τοσο λογω της εδρας, αλλα λογο καλυτερες οργανωσης παινχιδιου ( η ταυτοτητα που λεγαμε ) αλλα και καλυτερης φροντ λαιν. Εξακολουθω να πιστευω οτι ο πεκοβιτς ειναι με σχετικη διαφορα ο καλυτερος ψηλος της ευρωπης αυτη τη στιγμη και στα καλα του δεν εχει αντιπαλο στην ευρωπη. Αν λοιπον παρουσιαστει σοβαρος ( που θεωρω οτι θα το κανει μιας και θα εχει ολα τα βλεμματα του ΝΒΑ στραμμενα πανω του) ο ΠΑΟ θα εχει ενα πλεονεκτημα που πολλοι εχουν υποτιμησει.
Συνηθως αυτα τα παιχνιδια τα κερδιζει η οργανωση και οι ψηλοι για μενα , και γι αυτο και δινω ενα προβαδισμα στον ΠΑΟ.
Οι κοντοι θα κανουν τη δουλεια τους, και λογικα με την ανοχη σχετικα του σκληρου παιχνιδιου ( παραδοση στην ελλαδα) θα αλληλοεξουδετερωθουν. Οι ψηλοι για μενα θα κανουν τη διαφορα και γι αυτο για μενα ολα τα βλεμματα ειναι στραμμενα στην αποδοση του πεκοβιτς και του κλειζα.
βεβαιως ολα τα λεφτα και η μαχη ζοτς-γιαννακη, ο οποιος πραγματικα παιζει της υστεροφημια του σε μια σειρα. Αν κερδισει και μαλιστα με μειονεκτημα εδρας γινεται ηρωας, αν χασει , οι 1/9 τιτλοι σε τρια χρονια με το υψηλοτερο μπαντζετ της ευρωπης , μαλλον θα τον κατατασουν στους πλεον αποτυχημενους προπονητες ομαδων κορυφης. Για μενα ο ζοτς , ακριβως λογω αυτης της λιγοτερης πιεσης που νιωθει ( μιας και μια αποτηχημενη χρονια δεν θα αλλαξει και τιποτα στον ΠΑΟ) , πρεπει να τολμησει , να προσαρμοσει τα πλανα του, να ρισκαρει ( μιας και θεωρω οτι ο γιαννακης υπο το βαρος της αποτυχιας, δεν θα τολμησει να βγει απο την περπατημενη, οτι μας εδειξε ολη τη χρονια , θα μας δειξει και τωρα).
Τελος για να κανω και μια ξεκαθαρη προβλεψη παρ οτι οπως ειπα φετος ειναι ιδιαιτερα δυσκολη ( πραγματικα κανενα αποτελεσμα δεν θα με εξεπληττε, μιας και για καθε ενα μπορω να βρω λογους που μπορει να συμβει , εκτος απο σκουπα του ΟΣΦΠ), θα τολμισω μια τολμηρω προβλεψη που ειναι νικη 3-2 του ΠΑΟ με διπλο μπρεικ ( ηττα στο πρωτο παιχνιδι αυριο και μπρεικ ξανα στο τεταρτο)...
Απο την αλλη επειδη τον σοβαρο ΠΑΟ δεν τον εχω δει ακομα , ολα αυτα ειναι θεωρητικα , οποτε δεν αποκλειω κανενα ενδεχομενο ( απο σκουπα του ΠΑΟ μεχρι και ηττα με 1-3 ). Πιο πιθανο ομως για μενα απ οσα εχω δει φετος απο τις δυο ομαδες ( και με τα σκαμπανεβασματα που εχουν δειξει οι ομαδες φετος, ) το 3-2 με διπλο μπρεικ. Αν τωρα επελεγα τη συναισθηματικη προβλεψη , θα διαλεγα το 3-1 του ΠΑΟ με ενα μπρεικ , μιας και εξακολουθω να πιστευω οτι ομαδα με διαμαντιδη στον Ασσο, σπανουλη στο 2 και πεκο στο 5 εχει το υψηλοτερο ταβανι αποδοσης της ευρωπης
Για να δουμε , το σιγουρο ειναι οτι θα εχουμε εκπληκτικους τελικους.