QUOTE(Sleeper @ Aug 20 2010, 21:47 )

Η ΕΟΚ, ο επίσημος φορέας του μπάσκετ στην Ελλάδα,
... τι πρέπει να κάνει?
... Δεν σας ενοχλεί οτι το πρώτο πράγμα για το οποίο ενημερωθήκαμε είναι οτι δεν υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας απο τη ΦΙΜΠΑ? ...Δεν νιώσατε λίγο κουτοπόνηροι? Οτι τους ξεγελάσαμε τους κουτόφραγκους μη γράφοντας τα περιστατικα στο φύλλο αγώνα?
Ακριβώς αυτό σκέφτηκα όταν ξεκίνησα αυτό το thread, και μαζί την ψηφοφορία.
Τόσα χρόνια, σε όλα τα αθλήματα, όταν πέφτει ξύλο, η απάντηση των αρμοδίων είναι "θα είμαστε αυστηροί, μπλα μπλα, αλλά οι ομάδες προστατεύουν τους παίχτες τους, έρχονται και τους υπερασπίζονται, θα μπορούσαν να τους τιμωρήσουν οι δικές τους ομάδες, μπλα μπλα..."
Αυτή τη φορά, η ΕΟΚ και ο υφυπουργός Αθλητισμού έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι!!!
Είμαι πραγματικά σε δίλημμα... από τη μια δικαιολογώ τον Φώτση, γιατί ξέρω ότι ο Τεόντοσιτς έπαιξε βρώμικα στο φιλικό, βλέποντας απέναντι "πράσινους", και είμαι σίγουρος ότι τα βρώμικα χτυπήματα δεν τα έκανε σε Σπανούλη / Σόφο / κλπ παρά μόνο στους δικούς του "εχθρούς". Δεν ασχολούμαι άλλο, ας ασχοληθούν μαζί του οι Σέρβοι και οι Ολυμπιακοί. Αν τους αρέσει, χαλάλι τους.
Επίσης, το να πλακωθούν μόνο δύο παίχτες δικαιολογείται, όταν παίζεις μπάσκετ. Οι υπόλοιποι πρέπει να τους μαζέψουν, με τον εξής κανόνα: "Ο καθένας πιάνει τον συμπαίκτη του, για να τον ηρεμήσει. Ποτέ δεν προσπαθείς να ηρεμήσεις τον αντίπαλο! Αυτό θα το κάνουν οι δικοί του συμπαίκτες."
Όταν Τεόντοσιτς - Φώτσης πιάστηκαν στα χέρια, ο ΔΔ έσπρωχνε και μίλαγε στο Φώτση. 3 Σέρβοι όμως (κάποιος τους κατονόμασε παραπάνω, νομίζω Κρστιτς, Μπιέλιτσα, Κέσελυ, αλλά δεν είμαι σίγουρος, μη βαράτε) έπιασαν το Φώτση από το λαιμό... Αυτό δεν σημαίνει "προσπαθώ να σας χωρίσω..." Σήμερα που έχω καθαρό μυαλό, σκέφτομαι πως αν έπαιζα συμπαίκτης του Φώτση, εκείνη τη στιγμή θα πήγαινα να πλακωθώ με τους τρεις... Λάθος! Αν ήμουν συμπαίκτης του Φώτση, εκείνη τη στιγμή θα σκεφτόμουν πως φοράω φανέλα της Εθνικής, και θα πήγαινα να απομακρύνω τον Φώτση, τον Σόφο ή όποιον άλλο ήταν έτοιμος για μπουνιές... Πάντως, οι Σέρβοι ψάχνονταν για ξύλο...
Στο κόσμο μου, λοιπόν, θα ήθελα
σήμερα να υπάρχει ένα επίσημο κράτος που να ασχολείται με την εικόνα της Εθνικής μας, και όχι να περηφανευόμαστε πόσο "καπάτσοι" είμαστε και καταφέραμε να το κουκουκώσουμε χωρίς να μπορεί να μας κάνει "ντα" η ΦΙΜΠΑ. Τα ίδια που κάνει κάθε ελληνική ομάδα μετά από επεισόδια. Μέχρι οι εφημερίδες μιλούσαν με περηφάνια για τους Ελληνες αθλητές, που προκλήθηκαν.
Τώρα που το σκέφτομαι πιο ήρεμα, και αφού διάβασα πολλές γνώμες...
Δε θα απαιτούσα αυστηρή τιμωρία. Θα ήθελα όμως
σοβαρότητα! και
ταχύτατα αντανακλαστικά στα φαινόμενα βίας!
Θα ήθελα σήμερα:
1. Να γίνει συνέντευξη τύπου όπου να ζητήσουν συγνώμη από τους έλληνες θεατές, ο αρχηγός Φώτσης, ο Σόφο, ο Τσαρτσαρής. Συγνώμη, επειδή προσέβαλαν την Εθνική, ανεξάρτητα αν και οι αντίπαλοι έκαναν το ίδιο.
2. Να δηλώσει ο Φώτσης ότι δεν έπαιξε σωστά το ρόλο του αρχηγού της ομάδας, για αυτό παραχωρεί τον τίτλο αυτό για τον επόμενο άξιο συναθλητή του!
3. Να τιμωρήσει η ΕΟΚ τον Φώτση (μόνο) για 1 επίσημο αγώνα... (μικρή απώλεια, με την Κίνα παίζουμε, θα τα καταφέρουμε) και χρηματικό πρόστιμο για Φώτση, Σόφο, Τσαρτσαρή, το οποίο θα αφαιρεθεί από το πριμ της Eurobank και θα δωθεί σε παιδικές ακαδημίες μπάσκετ!
4. Μετά από όλα αυτά!!! να βγει ο υφυπουργός ή ο πρόεδρος της ΕΟΚ και να το παίξει μάγκας:
Α. Να ζητήσει από τους Σέρβους να κάνουν το ίδιο
Β. Να ξεκαθαρίσει στη ΦΙΜΠΑ ότι δεν έχει καμία δουλειά να ανακατευτεί με την ελληνική ομάδα
Γ. Να ρωτήσει τη ΦΙΜΠΑ ποιά ήταν η τιμωρία του Βαρεχάο και ποιά θα είναι η τιμωρία του Κρστιτς
Και μετά, ξύπνησα...