Ο τραυματισμός του Αντουάν Ριγκοντό στον αχίλλειο τένοντα και η αβεβαιότητα όσον αφορά την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, δεν είναι ικανοί παράγοντες για να σταματήσουν τη «δίψα» του Γάλλου διεθνή ώστε να πρωταγωνιστήσει με τους «τρικολόρ» στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ, το οποίο θα διεξαχθεί στη Σερβία/Μαυροβούνιο φέτος.


Ο 33χρονος, ο οποίος «στέφθηκε» ασημένιος Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Σίδνεϊ, ήταν ανήσυχος για το μέγεθος του τραυματισμού του από τα μέσα του Σεπτέμβρη, ενώ η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση και στις υποχρεώσεις του με την Παμεσα Βαλένθια, δεν «πέφτει» κάτω από τους δύο μήνες. Ωστόσο, ο Ριγκοντό δεν έχει χάσει την «όρεξη» του και ανυπομονεί για την επιστροφή, ειδικά στο διεθνές στερέωμα. «Θέλω πρώτα να διαπιστώσω αν με κρατά η φτέρνα μου», είπε ο Ρινγκοντό στην εφημερίδα «L'Equipe» και πρόσθεσε: «Πάντως, είμαι σίγουρος ότι μπορώ να επιστρέψω και να αποδώσω μπάσκετ υψηλών προδιαγραφών, ενώ μπορώ να βοηθήσω σημαντικά την Εθνική εντός και εκτός γηπέδου. Αν μου ζητηθεί, τότε θα παραταχθώ με τη Γαλλία».


Υπενθυμίζουμε ότι ο Ριγκοντό είχε «μαγνητίσει» όλα τα φώτα της δημοσιότητας όταν ο γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, Τόνι Πάρκερ, δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στους προκριματικούς αγώνες των «τρικολόρ» το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, ο τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα τον ανάγκασε να παρακολουθήσει τους αγώνες από την τηλεόραση.

metrosport.

νομίζω οτι χωράει στην ομάδα ο υγιής Ριγκοντό, αλλά το σκέφτομαι για αυτόν τον Ριγκοντό...