Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Στο κλειστό του Ελληνικού ο Πανιώνιος;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Πανιώνιος
Green_Fan
Από οτι διάβασα χτες ο πρόεδρος του Πανιωνίου Ηλίας Λιανός το σκέφτεται πολύ σοβάρα να αλλάξει η ομάδα γήπεδο και να πάει από την στρούγκα του κλειστού της Νέας Σμύρνης στο υπερσύγχρονο κλειστό του Ελληνικού...Μια πολύ καλή σκέψη δίχως άλλο που αναβαθμίζει πολύ και τον Πανιώνιο αλλά και το Ελληνικό μπάσκετ...

Το θέμα είναι οτι σίγουρα θα προκύψουν αντιδράσεις από τους οπαδούς της ομάδας...Σίγουρα δεν θα θέλουν η ομάδα να φύγει από την περιοχή στην οποία ανήκει...Και ας μην ξεχνάμε οτι το γήπεδο αυτό είναι για τους Πανιώνιους κάτι σαν τον ¨Τάφο του Ινδού¨.Ιστορικό...
dizzy_fingers
Μπα...έχω την εντύπωση πως οι φίλοι της ομάδας θα προτιμούσαν μία τέτοια αλλαγή. Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά πάντως.
Πέρσι ήθελαν το πανέμορφο κλειστό του Φαλήρου στο Τροκαντερό, αλλά τα σχέδια κόλλησαν (τώρα αυτό είναι συνεδριακό κέντρο....εκεί έγινε και το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ), κάποιοι είπαν πως μπλέχτηκε και ο Κόκκαλης που ήθελε το κλειστό για την ομάδα του. Δεν ξέρουμε πάντως στα σίγουρα.

Το θέμα για τον Πανιώνιο τώρα, είναι ότι τα "Ολυμπιακά Ακίνητα" θέλουν για κάθε χρήση του γηπέδου (= για κάθε αγώνα?) 10 χιλιάρικα ευρώ...και αυτά δεν είναι λίγα λεφτά, ειδικά αν τελικά δεν γεμίζει σε κάθε αγωνιστική το γήπεδο.
Κρίμα...προσωπικά θα ήθελα να βλέπω μία ομάδα να αγωνίζεται σε αυτό το μπασκετικό κουκλί του Ελληνικού sad.gif.
harris
Δεν ειπα να κλεισει ταβανι....ειπα οτι θα κλεισει τις πανω κερκίδες βαζοντας ταβανι πανω απο τα κατω διαζωματα....θα απομονωσει δηλαδη τις ξυλινες κερκιδες για να μπορεί να φτιαχνει κλιμα σε εναν πιο κλειστό χωρο.
dizzy_fingers
Ποιό ταβάνι να κλείσει? huh.gif

Εννοείς τις πρόσθετες ξύλινες κερκίδες στο πάνω διάζωμα?
dizzy_fingers
Ρε συ, μην κάνεις edit το ποστ σου για να απαντήσεις το από κάτω ποστ μου... 40.gif

Μέχρι να καταλάβω τί έλεγες και πότε τα έγραψες αυτά... huh.gif


Όσον αφορά τη χωρητικότητα που συζητάγαμε στο αμάξι, ρίξε μια ματιά εδώ.
Η χωρητικότητα κατά τη διάρκεια των ΟΑ ήταν 14.500. Αφού έβγαλαν τις έξτρα κερκίδες, η χωρητικότητα έπεσε στις 8000.
Αν μάλιστα κλείσουν κι όλο το πάνω διάζωμα καταλαβαίνεις πόσο θα μειωθεί η χωρητικότητα....
Κοίτα την εικόνα:

Το πάνω διάζωμα έχει τις μισές τουλάχιστον θέσεις. wink.gif


Δεν ξέρω αν τελικά αποφασίσουν να το κάνουν, γιατί μία τέτοια κίνηση θα κόστιζε κάτι παραπάνω, αλλά προσωπικά δε θα ήθελα να καταστραφεί ένα τόσο όμορφο γήπεδο (γιατί καταστροφή θα ήταν το κλείσιμο του μισού γηπέδου) για να χρησιμοποιηθεί από μία ομάδα.
Στην τελική ένα τέτοιο γήπεδο, χωρητικότητας 8000 είναι πολύ μεγάλο για τον Πανιώνιο?
Green_Fan
Ε ναι φίλε Dizzy...Είναι πολύ μεγάλο...

Πάντως αυτό που έχω να σημειώσω είναι οτι το κλειστό του Ελληνικού είναι πολύ όμορφο...Και είναι κρίμα να είναι εδώ και 1 χρόνο κλειστό...Ευτυχώς φέτος κάποιους τους φώτισε και θα κάνουν εκεί τον τελικό κυπέλλου...

Σε αυτό το κλειστό δεν θα μπορούσαμε να αναλάβουμε και διοργάνωση Final-4 Ευρωλίγκας;Θα ξαναβάλουν τις έξτρα κερκίδες και θα ξαναπάνε την χωρητικότητα στους 14.500!

Ξέρετε οτι στο αθλητικό κέντρο του Παναθηναικού που πιθανολογούνταν οτι θα γίνει στο Ελληνικό θα περιελάμβανε μέσα και το κλειστό του Ελληνικού;

Πάντως μια χαρά έκαναν αφού το Ελληνικό δεν είναι Αθήνα και ο Παν(αθηνα)ικός είναι ομάδα της Αθήνας και πρέπει να έχει το γήπεδό του μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων.
dizzy_fingers
QUOTE
Ε ναι φίλε Dizzy...Είναι πολύ μεγάλο...


Έστω ότι είναι. Είναι, όμως, λύση να το "πετσοκόψεις" για να το φέρεις στα μέτρα σου?

Αν στην τελική δεν το χρησιμοποιήσει ο Πανιώνιος, υπάρχουν άλλες τόσες χρήσεις...Είπαμε για τον τελικό κυπέλλου, θα μπορούσε πολύ κάλιστα το τουρνουά Ακρόπολις να είχε γίνει εκεί.
Ο περισσότερος κόσμος που ήρθε αυτό το 3ήμερο ήταν 8000, όση και η χωρητικότητα του μπασκετικού γηπέδου του Ελληνικού....γιατί λοιπόν να γινόταν στο ΟΑΚΑ που δεν είναι κιόλας πιο κοντά στο κέντρο απ'ότι το Ελληνικό?
(πωπω, το σκέφτομαι τώρα και μου τρέχουν τα σάλια 38.gif )

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι αν είναι να πάρει το γήπεδο ο Πανιώνιος, να μη χρειαστεί να κάνει τόσο μεγάλες επεμβάσεις στο εσωτερικό του, ή αν γίνουν, να είναι τουλάχιστον αναστρέψιμες (να μπορεί να ανακτήσει τη χαμένη χωρητικότητά του σε μικρό χρονικό διάστημα).
Και αυτά ασφαλώς με δικό του κόστος wink.gif.
Green_Fan
Συμφωνώ...Γιατί να χαλάσει το γήπεδο;Για να μην φαίνονται οτι είναι λίγοι μέσα σε αυτό;

Επίσης Dizzy στο Ελληνικό θα μπορούσε να γίνει και το φετινό All Star Game...Ας βρούνε επιτέλους λύσεις για να χρησιμοποιηθεί και αυτό το γήπεδο γιατί έχει αραχνιάσει...Και είναι κρίμα!

Το γουστάρεις πολύ το κλειστό αυτό απ'ότι έχω καταλάβει έ;
dizzy_fingers
Ναι ρε συ...το all star game! Μπράβο!

Το είχα βάλει στο μάτι αυτό το γήπεδο, καιρό πριν χτιστεί, και μου άρεσε η ιδέα πως θα γινόταν ένα καθαρά μπασκετικό γήπεδο με τις κερκίδες δίπλα στο παρκέ, με αυτήν την στρογγυλή μορφή του, το δεύτερο διάζωμα από πάνω και τον κατάλληλο φωτισμό (τα φώτα στο παρκέ και όχι στις εξέδρες...).
Αν του προσθέσεις και ένα scorebox να κρέμεται από το ταβάνι, μπορείς να πεις πως είναι ένα γήπεδο ΝΒΑ σε μικρογραφία!!!
Και όταν έφτασε η μέρα που πάτησα μέσα και είδα το USA-Australia στους Ολυμπιακούς Αγώνες...αυτό ήταν.
Το γήπεδο πήρε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου biggrin.gif.

Πραγματικά δεν ξέρω πως να το περιγράψω αλλά αν κοιτάξετε όλα τα μπασκετικά γήπεδα του εξωτερικού και μετά ρίξετε μια ματιά σε όλα τα ελληνικά, αυτό που μοιάζει περισσότερο με αυτά είναι το Ελληνικό.
Green_Fan
QUOTE
(τα φώτα στο παρκέ και όχι στις εξέδρες...)


Τι εννοείς με αυτό;Δεν μπορώ να καταλάβω...

QUOTE
Αν του προσθέσεις και ένα scorebox να κρέμεται από το ταβάνι, μπορείς να πεις πως είναι ένα γήπεδο ΝΒΑ σε μικρογραφία!!!


Πάντως στους Αμερικάνους πέρυσι (που έχουνε μάθει να παίζουν σε αυτά τα εκπληκτικά γήπεδα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού) άρεσαν και τα 2 γήπεδα!!Θύμαμαι μια δήλωση για το ΟΑΚΑ οτι άν του βάλεις το scorebox και φτιάξεις και τις σουίτες τότε θα είναι σαν τα γήπεδα του ΝΒΑ!!

QUOTE
Πραγματικά δεν ξέρω πως να το περιγράψω αλλά αν κοιτάξετε όλα τα μπασκετικά γήπεδα του εξωτερικού και μετά ρίξετε μια ματιά σε όλα τα ελληνικά, αυτό που μοιάζει περισσότερο με αυτά είναι το Ελληνικό.


Αυτό που είναι απίστευτο γήπεδο είναι της Barcelona.Palau Sant Jordi.



Θα μπορούσαμε άραγε να βάλουμε ένα scorebox στο ΟΑΚΑ;Πάντως το καινούριο του Παναθηναικού ελπίζω να προβλέψουν να έχει scorebox.
harris
QUOTE(dizzy_fingers @ Sep 8 2005, 02:12 AM)
Όσον αφορά τη χωρητικότητα που συζητάγαμε στο αμάξι, ρίξε μια ματιά εδώ.
Η χωρητικότητα κατά τη διάρκεια των ΟΑ ήταν 14.500. Αφού έβγαλαν τις έξτρα κερκίδες, η χωρητικότητα έπεσε στις 8000.
*


Αχχχχχ....πάλι δικιο ειχα....... biggrin.gif tongue.gif
dizzy_fingers
Nope! tongue.gif
Αν θυμάσαι καλά, σου έλεγα ότι αν κόψεις το πάνω διάζωμα θα φτάσει τις 4-5 χιλιάδες χωρητικότητα, όχι αν βγάλεις τις έξτρα κερκίδες wink.gif.


QUOTE(Green Fan)
Τι εννοείς με αυτό;Δεν μπορώ να καταλάβω...


Αυτή είναι μία ιδιοτροπία που έχω όσον αφορά τα γήπεδα biggrin.gif.
Αν προσέξεις τα κλειστά του ΝΒΑ ή ακόμα και της Ευρώπης (της Ταού ή το NOKIA Arena της Μακάμπι ή το πανέμορφο ΚohlnArena για παράδειγμα), θα δεις πως ο φωτισμός του γηπέδου επικεντρώνεται στο παρκέ και δεν πέφτει ομοιόμορφα σε όλο το γήπεδο.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα:
- Η προσοχή του κοινού (είτε από το γήπεδο, είτε από την τηλεόραση) να επικεντρώνεται στο παιχνίδι αυτό καθαυτό. Γι'αυτό το λόγο και στα θέατρα δε φωτίζονται οι θέσεις αλλά μόνο η σκηνή
- Το γήπεδο να φαίνεται πιο μεγάλο και αχανές.
- Οι παίχτες να συγκεντρώνονται καλύτερα στο παιχνίδι. Δεν είναι το ίδιο όταν βλέπεις δύο διαζώματα (τρία και παραπάνω στην περίπτωση του ΝΒΑ) πίσω από τη μπασκέτα και δε μπορείς να σημαδέψεις, και όταν βλέπεις αχνά το ένα μόνο διάζωμα και από πάνω απλά κενό.

Στο ΟΑΚΑ, για παράδειγμα, ο σχεδιασμός έχει γίνει έτσι ώστε να πέφτει άπλετο φως μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της μέρας και γενικώς να έχει καλή ορατότητα με τα φώτα σε όλο το κλειστό. Μπορεί να περηφανευόμαστε για τον όμορφο ελληνικό ήλιο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω πως ήταν περιττό αυτό το στοιχείο.


Μακάρι πάντως να βάλουν scorebox (με οθόνες) στο νέο γήπεδο του παναθηναϊκού γιατί στο ΟΑΚΑ έτσι όπως έχουν βάλει τις δύο οθόνες μόνο το μισό γήπεδο μπορεί να τις δει (όποτε δουλεύουν κι αυτές).
dizzy_fingers
Οι πληροφορίες μου (λέγε με Χάρη) είπαν ότι τελικά οριστικά κι αμετάκλητα, ο Πανιώνιος θα παίζει στο ελληνικό του χρόνου.
Ενοίκιο θα πληρώνει 90000 ευρώ το μήνα και θα κλείσουν με κουρτίνες το πάνω μέρος του γηπέδου, μειώνοντας έτσι την χωρητικότητα στις 5500.

Εκεί θα παίζει ο Πανιώνιος όλους τους αγώνες σε Ελλάδα-Ευρώπη καθώς και όλα τα τμήματά του (ανδρικό - γυναικείο).

Ευχάριστή εξέλιξη σίγουρα και τώρα το μπαλάκι πάει στους φίλους του Πανιωνίου, που καλούνται να γεμίζουν το πανέμορφο κλειστό σε κάθε συχνή ευκαιρία.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.