Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Clyde Drexler
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > History
Das Kapital
Clyde Drexler





Θεση:Shooting guard
Nickname:Clyde the Glide
Yψος:2,01
Βαρος:101
Ετος γεννησης:22 Ιουνιου 1962
Κολλεγιο:University of Houston
Hall of Fame:2004



O Clyde Austin Drexler γεννηθηκε στις 22 Ιουνιου το 1962 στη Νεα Υορκη της Λουιζιανα.Ειναι 10 φορες all star και μελος του hall of fame,ονομαστηκε ενας απο τους καλυτερους 50 παιχτες του ΝΒΑ.Ο Ντρεξλερ κερδισε ενα ολυμπιακο μεταλλιο το 1992 και ενα πρωταθλημα το 1995 με τους Ροκετς.Αυτος ειναι τωρα σχολιαστης για τους εντος εδρας αγωνες των Ροκετς.

Καριερα


Ο Ντρεξλερ αποφοιτησε απο το Sterling high school του Houston το 1980.Τοτε πηγε στο Πανεπιστημιο του Χιουστον οπου με τους Χακιμ Ολαζοουον και Larry Micheaux,αυτοι οι 3 αποτελεσαν το''Phi Slama Jama'' το οποιο ονομαστηκε εξαιτιας του τροπου του παιχνιδιου τους να παιζουν κοντα στο καλαθι.Ο Ντρεξλερ βοηθησε τους Cugars σε συνεχομενες εμφανισεις σε Final 4 το 1982 και το 1983 χανοντας το τελικο του 1983 απο το αουτσαιντερ το North Carolina.

Ο Ντρεξλερ ελεχτηκε στο νουμερο 14 του Ντραφτ απο τους Τρειλ Μπλειζερς.Με συμπακτες οπως οι Terry Porter.Jerome Kersey,Buck Williams,Kevin Duckworth και Clifford Robinson ο Ντρεξλερ βοηθησε την ομαδα του να φτασει στους τελικους του ΝΒΑ το 1990 και το 1992.

Το 1992 ελεχτηκε στην Ολυμπιακη ομαδα των ΗΠΑ η οποια ονομαστηκε και ομαδα ονειρο και κατεκτησε το χρυσο μεταλλιο.Τερματισε δευτερος στις ψηφους για το MVP to 1992 πισω απο το Michael Jordan.Αυτος θα συναντουσε τους Μπουλς του Τζορνταν στους τελικους του ΝΒΑ την ιδια σεζον απο τους οποιους και εχασε το πρωταθλημα.



Στις 14 Φεβρουαριου του 1995 με τους Μπλειζερς να μην εχουν πολλες πιθανοτητες για πρωταθλημα,το Πορτλαντ χαρισε στο Ντρεξλερ την επιθυμια του να γινει ανταλλαγη για να παει στους Ροκετς.Οι τυχες των Ροκετς να ξανακερδισουν το πρωταθλημα βελτιωθηκαν με τη προσθηκη του Ντρεξλερ .Ξανα στην ιδια ομαδα με το παλιο φιλο Χακιμ και στη πολη που μεγαλωσε,βοηθησε τους Ροκετς να ξαναπαρουν το πρωταθλημα του 1995.Κατα τη διαρκεια των playoffs του 1995 ο Κλαιντ πηρε μια αμφισβητουμενη τεχνικη ποινη σε αγωνα εναντιων των Σανς απο το διαιτητη Jake O'Donnell.Ο διαιτητης ο οποιος ειχε σφυριξει και στις προηγουμενες 28 χρονιες παραδεχτηκε οτι ειχε μια ''βεντετα'' με το Ντρεξλερ και ποτε δε σφυριξε αλλο αγωνα.Ο Ντρεξλερ εμεινε με τους Ροκετς αλλες 3 χρονιες πριν αποσυρθει απο το ΝΒΑ το 1998 για να γινει προπονητης στο πανεπιστημιο του Χιουστον.Η φανελα του Ντρεξλερ με το νουμερο 22 αποσυρθηκε απο τους Cougars τους Ροκετς και τους Μπλειζερς.Επισης εγινε μελος στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame το Σεπτεμβριο του 2004

Ο τροπος παιχνιδιου


Ο Ντρεξλερ ηταν διασημος για τη ταχυτητα του και τη φινετσα στο γηπεδο και την απλοτητα του εκτος γηπεδων.Στο πανεπιστημιο του Χιουστον εγινε γνωστος για τις ικανοτητες του ως σκορερ,αλλα γενικα ποτε δε θεωρηθηκε μεγαλος σουτερ.Κατα τη διαρκεια της καριερας του αναπτυξε πολυ το all around παιχνιδι του και τις κινησεις του στο ποστ.Οι εξαιρετικες του αθλητικες ικανοτητες του επετρεψαν να γινει ενα θαυμασιος ντανκερ.Απο εκει απεκτησε το παρατσουκλι ''Clide the Glide''

Επιπλεον ο Ντρεξλερ ηταν απο τους πρωτους στους ποντους τα ρημπαουντ τις ασσιστ και τα κλεψιματα.Επισης ειχε πολλα κοψιματα αναλογα με το μεγεθος του,παιρνοντας τη τριτη θεση αναμεσα στους καλυτερους μπλοκερ στη θεση του.

Ειναι ενας απο τους τρεις παιχτες στην ιστορια του ΝΒΑ οι οποιοι ειχαν τουλαχιστον 20000 ποντους,6000 ρημπαουντ και 6000 ασσιστ,οι αλλοι 2 ειναι ο Οσκαρ Ρομπερτσον και Τζον Χαβλιτσεκ.



Τιτλοι


First-team NCAA All-American (1983)
Southwest Conference Player of the Year (1983)
10-time NBA All-Star (1986, 1988–1994, 1996, 1997)
All-NBA Second Team (1988, 1991)
All-NBA First Team (1992)
Olympic gold medalist (1992)
1 NBA championship (1995)
Named one of the 50 Greatest Players in NBA History (1996) Naismith Memorial Basketball Hall of Fame Player Inductee (2004) Oregon Sports Hall of Fame Inducted (2001)


Clyde Drexler tribute



Clyde Drexler top 10 dunks

jimol34
41.gif 77.gif Χαίρομαι που βλέπω ένα αφιέρωμα για έναν τεράστιο παίχτη ο οποίος ήταν ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα με το μπάσκετ. Προσωπικά τον βάζω μέσα στους τρεις καλύτερους σούτινγκ γκαρντ που έχω δει.
SlobodaN
just 77.gif ..
Alexmei
Ωραία δουλειά leb, σύμπτωση είναι και το ότι έχει retro το allstar ; blink.gif tongue.gif
pain of salvation
QUOTE(SlobodaN @ May 23 2008, 14:43 ) *
just 77.gif ..


να προσθέσω και εγώ κάτι... 77.gif 77.gif
Air and King
"Το ανεμοπτερο" ενας απο τους πιο θεαματικους High Flyers ολων των εποχων.Ειχε επισης το παρατσουκλι "Δυτικος Τζορνταν".Βεβαια η αποσταση του απο τον ΜJ ηταν μεγαλη αλλα και αυτος κερδισε καποιους φαν λογω των καρφωματων αλλα και για το all around παιχνιδι του.
Απο πολλους στο Ορεγκον χαρακτηριστηκε λουζερ καθως δεν καταφερε να οδηγησει το Πορτλαντ σε καποιο τιτλο και στην συνεχεια οταν εγινε ανταλλαγη πηγαινοντας στο Χιουστον λιγοι εδωσαν σημασια στο δαχτυλιδι που κατεκτησε καθως το ρητο ηταν "Because of Hakeem Olajuwon".
Σε ενα μεγαλο poll πριν χρονια στο Ορεγκον ειδε "την πλατη" του "Γιγαντα με τα πυλινα ποδια" του Μπιλ Γουολτον ως τον κορυφαιο Μπλειζερ(δικαια κατα την γνωμη μου) και οχι τον ευατο του.
Δεν ηταν καλος στην ντριμπλα αλλα ειχε φοβερα αθλητικα προσοντα και δεν πολυφαινοταν αυτο.
Επισης ηταν παραξενος ο τροπος που εκανε τζαμπ-σουτ καθως πολλες φορες λυγιζε τα ποδια προς την πλατη.
Προσωπικα το εχω εκτος τοπ-5 των κορυφαιων σουτινγκ γκαρντ(αν και ηταν και 3αρι) ολων των εποχων αλλα αυτο δεν αλλαζει οτι ηταν ενας απο τους καλυτερους.
a bullet for your head
Κατ'εμε ηταν ενα F-G,ενα τριαρο-δυαρι δηλαδη..
Μεγαλος παικτης σιγουρα,ομως ακομα μεγαλυτερη η γκαφα των Μπλειζερς,που δεν επελεξαν τον Τζορνταν στην θεση 2 του ντραφτ,με την αιτιολογια οτι εχουν τον Κλαιντ σαν δυαρι..
Σαν διδυμο θα αφηναν εποχη πιστευω..
Απο κει κ περα,ο Ντρεξλερ κατορθωσε να φτασει στα ντουζενια του,ως το Νο2 της λιγκα πισω απ τον Air,ομως κ παλι η διαφορα τους ηταν εμφανης..
Air and King
QUOTE(a bullet for your head @ Mar 18 2009, 17:27 ) *
Κατ'εμε ηταν ενα F-G,ενα τριαρο-δυαρι δηλαδη..

Απο κει κ περα,ο Ντρεξλερ κατορθωσε να φτασει στα ντουζενια του,ως το Νο2 της λιγκα πισω απ τον Air,ομως κ παλι η διαφορα τους ηταν εμφανης..

Συμφωνω αλλωστε το ειπα και εγω.
Νουμερο 2 της Λιγκα μια χρονια μονο το 1991-1992.Στους Τελικους ειχαμε Jordan Rules!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.