Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΠΑΟ-ΟΣΦΠ(26/05/10)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
a bullet for your head
Και η ωρα που ολοι περιμεναμε σχεδον εφθασε..
Καλα ποστ & μακρια απο εντασεις..
a bullet for your head
Aπο αυριο θα αρχισουν να διατιθενται τα εισιτηρια για τον 1ο τελικο των playoffs του Ελληνικου πρωταθληματος.
http://www.paobc.gr/document.php?category_...ocument_id=1506

Ελπιζω στην ιστοσελιδα του ΠΑΟ να υπαρξει & Live Streaming...
Aν & καποια στιγμη θα πρεπει & η διοργανωτρια αρχη,στην ιστοσελιδα της,να το υιοθετησει-εισαγαγει...
Quincy
Ποιό κανάλι θα το δείξει και τι ώρα? Έχει κανείς το πρόγραμμα της σειράς γενικότερα?
giannis-hania
1ο ματς Τεταρτη 26/05 21:45 Σκαι
ALdaperan
φαβορι για εμενα ο παο λογω εδρας...αν και μπορει να τη σπασει ο ολυμπιακος smiley.gif
kotzito
QUOTE(Quincy @ May 24 2010, 09:42 ) *
Ποιό κανάλι θα το δείξει και τι ώρα? Έχει κανείς το πρόγραμμα της σειράς γενικότερα?

Τεταρτη-Κυριακη στις 21:45 ολα τα ματς απο το ΣΚΑΙ
Air Kef
Αν ο ΟΣΦΠ είχε το πλεονέκτημα έδρας φέτος, θα ήμουν σίγουρος για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.
Δυστυχώς, φέτος επέστρεψε στον ΠΑΟ αυτό το προνόμιο, και θεωρώ καθαρά βάση εμπειρίας και προιστορίας αγώνων ΠΑΟ - ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ, και όχι αγωνιστικής κατάστασης, ότι ο Ολυμπιακός για να περάσει από το ΟΑΚΑ πρέπει να κάνει ένα τέλειο ματς, καλή εμφάνιση δεν αρκεί με τίποτα.

Το μόνο που θα ευχηθώ είναι φέτος να μην έχουμε προσκομίσεις παικτών (ή φίλων του μπάσκετ) σε νοσοκομεία και διακοπές αγώνων λόγο εξέδρας, όσο το δυνατόν λιγότερους μπάτσους μέσα στα δύο γήπεδα και όσο το δυνατόν λιγότερη ενασχόλισή μας με την διαιτησία.
duncan21
Αρχικα,ελπιζω να γινει μια σειρα ανταξια του ονοματος των δυο ομαδων αποφευγοντας ολα τα παραπανω που ανεφερε ο Air Kef.Τωρα στα αγωνιστικα πιστευω οτι ο Παο εχει ενα προβαδισμα στη σειρα 60-40 λογω εδρας.Ο Οσφπ ενω επαιξε καλο μπασκετ κατα τη διαρκεια της σεζον σε αντιθεση με τον Παο που λογω και καποιων προβληματων δεν ηταν τοσο αποτελεσματικος,το τελευταιο διαστημα(λιγο πριν το F4 και μετα) η πορεια των δυο ομαδων εχει ανατραπει καπως.Ο Παο εχει βρει τα πατηματα του σε μεγαλο βαθμο σε αντιθεση με τον Οσφπ που δε μου γεμιζει το ματι για κανενα λογο τον τελευταιο καιρο.Μακαρι ο Οσφπ να βρει το ρυθμο που ειχε το πρωτο τριμηνο του 2010...Ειδαλλως η γκρινια θα ρεει αφθονη το καλοκαιρι... icon_blahblah.gif icon_blahblah.gif

Υ.Γ:Ελπιζω ν' ανεβει ο Τεο γιατι το sweep δεν ειναι μακρια...
T.W.Is.M.
Kαι την εικονα του Παναθηναικου τη θεωρω λιγο πλασματικη. Αντιμετωπισε αντιπαλους που δεν ηταν σε θεση να τον κοντραρουν ή δεν ειχαν τη συγκεντρωση. Οταν ο Πανελληνιος το αποφασισε τον κοντραρε στα 2 τελευταια ματς, πραγμα που δειχνει οτι υπαρχουν αδυναμιες. Κι ο Ολυμπιακος ομως δεν ειναι καλυτερα. Ισως ειναι κουρασμενη η ομαδα, ισως ειναι επηρεασμενη απο οσα γραφονται απο το φαιναλ φορ και μετα(που το λιγοτερο που μπορω να πω γι αυτα ειναι να τα χαρακτηρισω κακοβουλα), παντως δεν παιζει το ιδιο μπασκετ που επαιζε στα μεσα της σεζον.
Επειδη η προιστορια και η καλη ψυχολογια σ αυτα τα ντερμπι ειναι υπερ του Παναθηναικου, θεωρω πιο πιθανο να κανει αυτος το μπρεικ κι οχι ο Ολυμπιακος και να μη χρειαστουμε 5ο ματς. Στο πρωτο παιχνιδι βλεπω μια δυσκολη νικη του ΠΑΟ.
a bullet for your head
Λενε καθε αρχη & δυσκολη....η' η αρχη ειναι το ημισι του παντος...
Νομιζω οτι ειναι πολυ κρισιμο & κομβικο το 1ο ματς στο ΟΑΚΑ..
Ο ΟΣΦΠ για να ελπιζει σε κατακτηση του τιτλου θα πρεπει να σπασει την εδρα του ΠΑΟ...& ο ΠΑΟ το γνωριζει πολυ καλα αυτο.
Στο παιχνιδι του πρωταθληματος στο ΟΑΚΑ,ο ΠΑΟ χρειαστηκε να πιασει το τελειο σχεδον επιθετικα παιχνιδι,ιδιως στο 1ο ημιχρονο...& απ τη γραμμη των 6.25μ.
Τωρα,μπορει να μην υπαρχει ο Χεισλιπ,αλλα ειναι παροντες οι Τσαρτσαρης-Σερμαντινι...& το τονιζω διοτι ο ΠΑΟ τοτε, αντιμετωπισε πολυ σοβαρο & προωρο προβλημα με τη φθορα με φαουλ των Πεκοβιτς-Μπατιστ,γεγονος που επετρεψε στον ΟΣΦΠ να χτυπησει μεσα στο ζωγραφιστο,να βγαλει καλα ποσοστα ευστοχιας στα 2ποντα & να κρατηθει μεσ'στο παιχνιδι.
Οποτε οι Ζοτς-Ιτουδης θα εχουν τη δυνατοτητα να χρησιμοποιησουν πιο διευρυμενο ροτεισον στους ψηλους,για να αντιμετωπισουν την εμφαση που πιθανως να δειξει ο ΟΣΦΠ στο inside game.
Βεβαια θα ειναι παροντας & ο Κλειζα,ο οποιος ηταν απων τοτε...

Εκτιμω παντως,πως η αμυνα του ΠΑΟ θα πρεπει να εστιασει & παλι στο να αντιμετωπισει αποτελεσματικα τον Τεοντοσιτς.
Ειναι παικτης που συνεισφερει παρα πολυ & στη δημιουργια & στην εκτελεση,ενω απειλει & απ τα 6.25μ. που σημαινει πως θα πρεπει να βγει εκτος ρυθμου αγωνα.
xristos_metal
Εγω ψηφισα Παναθηναικο επειδη εχει το πλεονεκτημα εδρας. Νομιζω το στοιχημα για τον Ολυμπιακο κατα κυριο λογο ειναι να διατηρησει την εδρα του, που το θεωρω πιο δυσκολο απο το να νικησει μεσα στο ΟΑΚΑ. Αν τα καταφερει τοτε σε μια σειρα 3 αγωνων σιγουρα καποιο ματς θα του κατσει και θα κανει το break (αρκει να παιξει σοβαρα και ο ιδιος). Γιαυτο πιστευω οτι αν ο παναθηναικος νικησει με μεγαλη διαφορα στο πρωτο παιχνιδι τοτε εχει πολυ μεγαλη πιθανοτητα να νικησει και στο Σεφ, καθως οι παιχτες του Ολυμπιακου θα εχουν τεραστια πιεση απο τον κοσμο και τους εαυτους τους. Αν ομως σπασει την εδρα στο πρωτο ματς γινεται το απολυτο φαβορι γιατι δυσκολα χανει στο ΣΕΦ οταν εχει αυτοπεποιθηση. Με λιγα λογια το πρωτο ματς θα δειξει προς τα που κλινει η ζυγαρια.

Υ.Γ Παντως με βαση τα περσυνα δεδομενα ο Παναθηναικος νικουσε πολυ ευκολα στο ΟΑΚΑ, και εχανε δυσκολα στο ΣΕΦ.
il postino
εφθασε η ωρα για πολλες αληθειες!

για τον παο ,

ηταν μονο οι τραυματισμοι η πηγη του κακου φετος?

μπορει ο σαρας να προσφερει ακομα σε τετοιο επιπεδο? ο σπανουλης ειναι ξεκουραστος τοσο ωστε να επαναλαβει τις περσινες εμφανισεις του? θα αποδειξει ο παο τη φετινη πληροτητα του? θα αναδειχτει επιτελους καποιο play εκτος απο τα σουτ?


για τον οσφπ ,

εχει το συνολο να χτυπησει τετοια παιχνιδια? παικτες εχει , συνολο ικανο για πρωταθλητισμο?

ο μπουρουσης θα ανταποκριθει επιτελους? η περιφερεια του ολυμπιακου θα σταθει ανταγωνιστικη? το rotation θα ειναι το απαιτουμενο ή θα βγει η σειρα με 5-6 παικτες?


θα δουμε μεγαλες εμφανισεις φετος απο μεγαλους παικτες? σαν αυτη των τσιλι και δδ-ντρου στο ματς του οακα , σαν του τεοντοσιτς στο τελικο κυπελλου , σαν του κλειζα στο τελος του αγωνα του σεφ?
kolokotronis
Έχω διαρκείας και είμαι 500 χλμ μακριά.. sad.gif
Τα 4 τελευταία χρόνια μετράμε 10-0 σκορ στο ΟΑΚΑ απέναντι στον οσφπ στους τελικούς και ήμαστε γενικά αήττητοι εντός, στα πλέυ οφ, από το 02'.
Επίσης έχουμε να μείνουμε άτιτλοι από το τρεμπλ του οσφπ το 97'.
Αν καταφέρουμε να σπάσουμε αυτές τις παραδόσεις φέτος θα είναι καλό κατόρθωμα.
j-kidd13
Ειναι η τελευταια ευκαιρεια του Παναθηνακου να δειξει οτι ειναι εδω,οτι δεν εληξε αποτυχημενα η χρονια.Συν οτι αν χαθει το πρωταθλημα με πλεονεκτημα εδρας θα σημανει την κυριαρχια του Ολυμπιακου για φετος.
Προβλεπω οτι η σειρα θα φτασει στον 5ο τελικο στο ΟΑΚΑ,και εκει μας δινω το προβαδισμα λογω των τετριμμενων πια "εδρα-εμπειρια-στοφα νικητη" κλπ κλπ...
Παντως αναμενεται ισως η πιο ενδιαφερουσα σειρα των τελευταιων χρονων.
Αγωνιστηκα εχω ενα προβληματισμο με το ματς απ Φωτση Κλειζα μιας και ο Αντωνακης δεν μου φαινεται και ιδιαιτερα ενεργητικος...Και ευχομαι και ο Σαρας να εχει τις ορεξεις του σε ολη τη σειρα(και φυσικα να εχει χρονο συμμετοχης απο τον Ζοτς....)
T.W.Is.M.
QUOTE(kolokotronis @ May 24 2010, 15:53 ) *
Έχω διαρκείας και είμαι 500 χλμ μακριά.. sad.gif
Τα 4 τελευταία χρόνια μετράμε 10-0 σκορ στο ΟΑΚΑ απέναντι στον οσφπ στους τελικούς και ήμαστε γενικά αήττητοι εντός, στα πλέυ οφ, από το 02'.
Επίσης έχουμε να μείνουμε άτιτλοι από το τρεμπλ του οσφπ το 97'.
Αν καταφέρουμε να σπάσουμε αυτές τις παραδόσεις φέτος θα είναι καλό κατόρθωμα.


Aπο το 2003 στους ημιτελικους που χασατε απο το Περιστερι στο πρωτο ματς. Απο το 2002 εχει να κερδισει ο Ολυμπιακος εκτος εδρας στα πλει οφ τον ΠΑΟ.
alexanderthegreat
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 24 2010, 17:15 ) *
Aπο το 2003 στους ημιτελικους που χασατε απο το Περιστερι στο πρωτο ματς. Απο το 2002 εχει να κερδισει ο Ολυμπιακος εκτος εδρας στα πλει οφ τον ΠΑΟ.

ελάχιστη διαφορά έχει, σημασία έχει ότι το ΟΑΚΑ είναι μια πολύ καυτή έδρα και μπορεί να πάρει τον χαρακτηρισμό φρούριο σε αντίθεση με το ΣΕΦ
apkat
Παντως ο Ολυμπιακος φετος δεν εχει χασει σε καμια διοργανωση μεσα στο ΣΕΦ..Αντιθετα του παο μπορω να θυμηθω τουλαχιστον 2 ηττες μεσα στο φρουριο..
alexanderthegreat
QUOTE(apkat @ May 24 2010, 17:31 ) *
Παντως ο Ολυμπιακος φετος δεν εχει χασει σε καμια διοργανωση μεσα στο ΣΕΦ..Αντιθετα του παο μπορω να θυμηθω τουλαχιστον 2 ηττες μεσα στο φρουριο..

με συγχωρείς, αλλά από ποιον να χάσει ο ΟΣΦΠ από την κίμκι; η μήπως απο την Μάλαγα; Εδώ κόντεψε να χάσει από την Πρόκομ, Πάντως η ήττα από την Ρεάλ ήρθε κυρίως λόγω τραυματισμών αυτή από την Παρτιζάν διότι την υποτίμησαν και απο την Μπάρτσα καθαρά από ατυχία, δεν δικαιολογούμαι σε καμία περίπτωση όμως δεν πιστεύω πώς σε αυτά τα παιχνίδια έφταιγε η έδρα
il postino
το τι εχει προηγηθει μεχρι τωρα οσον αφορα τις εδρες λιγη σημασια εχει! πλεον μετραει τι θα γινει απο δω και περα!

προσωπικα δε θεωρω οτι οι εδρες παιζουν το ρολο που ειχαν στα 90οις. και το οακα και το σεφ σπανε!

ελαχιστα πιο πιθανο ειναι να σπασει το οακα και αυτο γιατι ο παο δεν ειναι ο περσινος παο , που ακομα και περυσι (που προσωπικα ημουν σιγουρος για το break και τον τιτλο) κερδισε στο τελος!

προσωπικα εχω θορυβηθει απο το ματς του οακα , οπου ενας πολυ μετριος παο αλλα με υψηλο ποσοστο ευστοχιας κερδιζε μεχρι και 21π αλλα το ματς "δεν εληγε"! φετος απλα , απο πλευρας παο , δεν υπαρχει το αισθημα της ασφαλειας και της σιγουριας.

οσο για τον οσφπ, περιμενω τα παντα. απο ενα 0-3 μεχρι και τιτλο μεσα στο οακα! δε νομιζω να ειναι κανεις σιγουρος με τον ολυμπιακο φετος!
apkat
tongue.gif tongue.gif Καλα..Τραυματισμοι υποτιμηση ατυχια..Συχνες οπαδικες δικαιολογιες.Η ουσια ειναι οτι ο παο εχει χασει εντος εδρας(αλλα και εκτος) οποιο σημαντικο παιχνιδι με μεγαλο αντιπαλο εχει δωσει φετος με εξαιρεση το παιχνιδι για το πρωταθλημα με τον Ολυμπιακο..ΔΕν με ενδιαφερει ο λογος.Τα δεδομενα παρατηρω.

Με την Παρτιζαν επαιξε και ο Ολυμπιακος.Γιατι δεν την υποτιμησε;; και με 2-3 ομαδες επιπεδου ρεαλ επαιξε και με τον παναθηναικο βεβαια επαιξε και δεν εχασε(μην αναφερω και το μαρουσι που στην ουσια ηταν εντος για τον παο)..

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η εδρα του Ολυμπιακου φετος ειδικα δειχνει πιο δυνατη απο αυτη του Παναθηναικου και ο Ολυμπιακος μεσα στο ΣΕΦ πραγματικα ειναι αλλη ομαδα..Ταριφα η 20αρα ειναι με ελαχιστες εξαιρεσεις..Οπως και να εχει αυτα δεν λενε τιποτα..
kolokotronis
Αν επικεντρωθούμε στους τελικούς πλέυ οφ από την θέσπιση του θεσμού, ανατροπή έδρας έγινε το 93' στο 1ο πρωτάθλημα του οσφπ στα 90ς με ιωαννίδη απέναντι στον ΠΑΟΚ, μετά πάμε στο 99' με το πρωτάθλημα του ΠΑΟ μες στο παλέ στον τελευταίο τελικό μάλιστα (η μοναδική φορά που παίζεται το όλο το πρωτάθλημα σε ένα αγώνα και το παίρνει ο φιλοξενούμενος), το 02' έγινε διπλή ανατροπή και το πήρε η ΑΕΚ που είχε το πλεονέκτημα (άρα τελικά δεν το πήρε αυτός με το μειονέκτημα), και ερχόμαστε πέρυσι για την 3η μόλις φορά που πρωταθλητής βγήκε χωρίς πλεονέκτημα στους τελικούς.
Αν δεν ξέχασα κάτι σε μία 20ετία περίπου, μόνο 3 φορές έσπασε το πλεονέκτημα σε τελικούς.
1 φορά ο οσφπ εναντίον του ΠΑΟΚ και 2 φορές ο παο εναντίον του οσφπ.

Αυτό κάτι λέει για τις έδρες στην Ελλάδα, πόσο μάλλον όταν κρίνονται τα πάντα στον τελικό των πλέυ οφ.
alexanderthegreat
QUOTE(apkat @ May 24 2010, 17:47 ) *
tongue.gif tongue.gif Καλα..Τραυματισμοι υποτιμηση ατυχια..Συχνες οπαδικες δικαιολογιες.Η ουσια ειναι οτι ο παο εχει χασει εντος εδρας(αλλα και εκτος) οποιο σημαντικο παιχνιδι με μεγαλο αντιπαλο εχει δωσει φετος με εξαιρεση το παιχνιδι για το πρωταθλημα με τον Ολυμπιακο..ΔΕν με ενδιαφερει ο λογος.Τα δεδομενα παρατηρω.

Με την Παρτιζαν επαιξε και ο Ολυμπιακος.Γιατι δεν την υποτιμησε;; και με 2-3 ομαδες επιπεδου ρεαλ επαιξε και με τον παναθηναικο βεβαια επαιξε και δεν εχασε(μην αναφερω και το μαρουσι που στην ουσια ηταν εντος για τον παο)..

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η εδρα του Ολυμπιακου φετος ειδικα δειχνει πιο δυνατη απο αυτη του Παναθηναικου και ο Ολυμπιακος μεσα στο ΣΕΦ πραγματικα ειναι αλλη ομαδα..Ταριφα η 20αρα ειναι με ελαχιστες εξαιρεσεις..Οπως και να εχει αυτα δεν λενε τιποτα..

το ότι ο Παναθηναϊκός υποτίμησε την Παρτιζάν φάνηκε από το ότι κέρδισε μες στην έδρα της από κει και πέρα αν παρακολούθησες το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα δεν νομίζω να έχεις αντίρρηση ότι ήταν ατυχία καθώς μέχρι το 35 ο Παναθηναϊκός είχε 10 πόντους διαφορά και έχασε από κάτι τρελά τρίποντα όπως και με το Μαρούσι... Τέλος πάντων ο καθένας έχει την άποψη του πόσο μάλλον για ένα τέτοιο θέμα που είναι καθαρά υποκειμενικό
rankin
είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θα σπάσει την έδρα αυτή τη τετάρτη, απλά δεν το λέμε παραέξω για να τους ποιάσουμε στον ύνπο!!! tongue.gif

Σοβαρά τώρα, εάν ο Ολυμπιακός έχει επαναφορά στις εμφανίσεις του διαστήματος Γενάρης-Μάρτης, έχει σοβαρότατες ελπίδες να σπάσει την έδρα.
Απο εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός είναι μια εξαιρετική και έμπειρη ομάδα που δεν θα χαρίστει σε ένα μισοκοιμισμένο ολυμπιακό
Εαν λοιπόν ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει την ανατροπή, πρέπει να μπεί γερά, όχι απο το πρώτο λεπτό του αγώνα, αλλά μισή ώρα πριν αρχίσει ο αγώνας, απο το ζέσταμα κι όλας, θα πρέπει να τρώνε σίδερα... Αν δείτε γλαρά βλέμματα στο ζέσταμα, καλάααα κρασσσσααααα!!!
apkat
Ο Παναθηναικος οποιο ματς και να επαιζε εκεινον τον καιρο με σοβαρο αντιπαλο θα το εχανε γιατι ηταν πολυ κακος..Με ηρωισμους παλευε να κρατηθει αλλα ηταν τοσο κακος που δεν γινοταν.Την παρτιζαν εξω την κερδισε γιατι μετα απο καιρο επαιξε χωρις αγχος χαλαρα και η παρτιζαν ηταν απιστευτα πιεσμενη γιατι ενδεχομενη νικη θα σημαινε το απιστευτο για αυτους μεχρι τοτε δηλαδη τα πλει οφ.

Συμφωνω με Κολολοτρωνη οτι οι εδρες στην Ελλαδα σπανε απιστευτα δυσκολα αν και προσωπικα βλεπω οτι ισως φετος να ειναι μια ευκαιρια.Γενικα τον παο φετος τον θεωρω χειροτερη ομαδα απο τον Ολυμπιακο..Ηταν χειροτερος ολη την χρονια και θελω να πιστευω οτι θα φανει και στους τελικους..
GK_23
QUOTE(kolokotronis @ May 24 2010, 17:57 ) *
Αν επικεντρωθούμε στους τελικούς πλέυ οφ από την θέσπιση του θεσμού, ανατροπή έδρας έγινε το 93' στο 1ο πρωτάθλημα του οσφπ στα 90ς με ιωαννίδη απέναντι στον ΠΑΟΚ, μετά πάμε στο 99' με το πρωτάθλημα του ΠΑΟ μες στο παλέ στον τελευταίο τελικό μάλιστα (η μοναδική φορά που παίζεται το όλο το πρωτάθλημα σε ένα αγώνα και το παίρνει ο φιλοξενούμενος), το 02' έγινε διπλή ανατροπή και το πήρε η ΑΕΚ που είχε το πλεονέκτημα (άρα τελικά δεν το πήρε αυτός με το μειονέκτημα), και ερχόμαστε πέρυσι για την 3η μόλις φορά που πρωταθλητής βγήκε χωρίς πλεονέκτημα στους τελικούς.
Αν δεν ξέχασα κάτι σε μία 20ετία περίπου, μόνο 3 φορές έσπασε το πλεονέκτημα σε τελικούς.
1 φορά ο οσφπ εναντίον του ΠΑΟΚ και 2 φορές ο παο εναντίον του οσφπ.

Αυτό κάτι λέει για τις έδρες στην Ελλάδα, πόσο μάλλον όταν κρίνονται τα πάντα στον τελικό των πλέυ οφ.

Μία διόρθωση μόνο...
Στους τελικούς του 1993 ο ΟΣΦΠ "έσπασε" την έδρα του ΠΑΟ και όχι του ΠΑΟΚ, στον τρίτο τελικό της Γλυφάδας.

Γενικότερα συμφωνώ πως οι έδρες δύσκολα σπάνε και πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα επαληθευτεί και φέτος.
rankin
QUOTE(sixama23 @ May 24 2010, 18:14 ) *
Μία διόρθωση μόνο...
Στους τελικούς του 1993 ο ΟΣΦΠ "έσπασε" την έδρα του ΠΑΟ και όχι του ΠΑΟΚ, στον τρίτο τελικό της Γλυφάδας.

Γενικότερα συμφωνώ πως οι έδρες δύσκολα σπάνε και πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα επαληθευτεί και φέτος.

Μήπως πρώτα έσπασε του ΠΑΟΚ και μετά του ΠΑΟ?
GK_23
QUOTE(rankin @ May 24 2010, 18:24 ) *
Μήπως πρώτα έσπασε του ΠΑΟΚ και μετά του ΠΑΟ?

Έτσι έγινε όντως.
Απλά αναφέρθηκα μόνο στο κομμάτι των τελικών.
kolokotronis
QUOTE(sixama23 @ May 24 2010, 18:28 ) *
Έτσι έγινε όντως.
Απλά αναφέρθηκα μόνο στο κομμάτι των τελικών.

Σωστός σίχαμα.
Πρώτα του ΠΑΟΚ και μετά του ΠΑΟ στον 3ο τελικό για πάρει τη χειρότερη απόφαση ως πρόεδρος του μπάσκετ ο Παύλος να μην κατέβει η ομάδα στον 4ο τελικό στο ΣΕΦ, ενώ οι περισσότεροι παίκτες τον παρακάλαγαν να πάνε να παίξουνε.....
saou
Στο διάστημα Γενάρη-Μάρτη, με την απόδοση και τη σιγουριά που έβγαζε στο παρκέ ο Ολυμπιακός αλλά και τα χάλια του ΠΑΟ την ίδια στιγμή, είχα τη σιγουριά ότι σε μια σειρά αγώνων, δε μπορεί, θα πάρουμε τα ματς που χρειαζόμαστε.

Από εκείνο το σημείο και από αγωνιστικής άποψεως, μεσολάβησε ένα τρίμηνο διάστημα εντελώς κενό για τον ΠΑΟ καθώς οι συντριβές των μετρίων και των αδυνάτων δε μου λένε απολύτως τίποτα, ενώ για τον ΟΣΦΠ μετά τα ματς με τους Πολωνούς τα οποία απλά επιβεβαίωσαν την καλή κατάσταση που βρίσκονταν η ομάδα, ήρθε ένας κενός μήνας και το final 4 που περισσότερο προβλημάτισε παρά έκανε καλό.

Ο απορίες που γεννιούνται είναι : α) σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟ όντως γιάτρεψε τις πληγές του, ή απλά προέβη σε ένα επιφανειακό ρετουσάρισμα, ίσα να βγει η χρονιά και β) ο Ολυμπιακός είναι όντως ντεφορμέ ή οι κακές εμφανίσεις του final 4 ήταν απλή παρένθεση?

Αν έπρεπε να ποντάρω κάπου τα λεφτά μου είναι ότι την Τετάρτη ο ΠΑΟ θα δοκιμάσει τις άμυνες που συνάντησε ο ΟΣΦΠ στο final 4 (αλλά και στον τελικό κυπέλου) και τον κράτησαν κάτω από τους 70 πόντους. Κλειστά, με κάλυψη των χώρων για να μη δράσουν οι ψηλοί και ο Τσίλντρες και με λίγο παραπάνω χώρο για να σουτάρουν στους μη σεσημασμένους σουτέρ του Ολυμπιακού (λίγο πολύ όλοι εκτός Μίλος-Κλέιζα).

Από την άλλη ο Ολυμπιακός? Είναι απορίας άξιον τι να περιμένουμε από εμάς. Θεωρητικά είναι η καλύτερη ευκαιρία μας το πρώτο ματς καθώς εκτός των άλλων ο ΠΑΟ έχει να παίξει σοβαρό ματς από το Φλεβάρη. Επίσης θεωρητικά το να περιμένουμε από αυτόν τον μέτριο αμυντικά Ολυμπιακό να τους περιορίσει μέσα στην έδρα τους σε χαμηλό σκορ είναι μάλλον υπεραισιόδοξο. Νομίζω ότι η καλύτερη ευκαιρία μας είναι να επιδιώξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, με αρετή και τόλμη. Ούτε κλεφτοπόλεμο, ούτε τσούκου τσούκου, ούτε τίποτα. Να τους τρέξουμε, να τους αναγκάσουμε να απλωθούν στην άμυνα, να μην αφήσουμε ριμπάουντ χωρίς να το διεκδικήσουμε όπως στο κύπελλο, να πάμε το σκορ ψηλά. Να πάρει προσπάθειες το τρίο Μίλος-Κλέιζα-Τσίλι (ειδικά για τους 2 τελευταίους ο ΠΑΟ δε φαίνεται να έχει παίκτη να τους ματσάρει, οπότε αναγκαστικά θα επιστρατευτούν βοήθειες και θα δημιουργηθούν καταστάσεις). Γενικά να παίξει ξανά η ομάδα με την αυτοπεποίθηση που είχε προ final 4, αυτή που τη βοήθησε λειψή, χωρίς 2 βασικούς και με κάκιστη άμυνα να παλέψει να γυρίσει ματς από το -20 στο ΟΑΚΑ.

Με λίγα λόγια να πιστέψουν οι ίδιοι αυτό που έχουμε δει όλη τη χρονιά ως τώρα, ότι δηλαδή φέτος είμαστε καλύτεροι.
kakos76lukos
Για να μην ξεχόμαστε και η Μαρουσάρα έχει κερδίσει εφέτος στο ΟΑΚΑ τον παο. smiley.gif

Τέσπα το άγχος ανήκει κυρίως στον Ολυμπιακό και δη στον Γιαννάκη.
Η σφυρίχτες λογικά θα είναι υπερ του παο αν και μάλλον εφέτος δεν θα διαμορφώσουν αποτέλεσμα.
Πάντως ο Ολυμπιακός κυρίως αν δείξει υπομονή και επιμονή εφέτος έχει καλές πιθανότητες.Πράγματι η οικογένεια Αγγελοπουλων έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη ομάδα αλλά δυστυχώς έπεσαν ίσως διαχρονικά στη καλύτερη ομάδα όλων των εποχών{5 Πρωταθλητριών} που δημιούργησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την μεθοδικότητα και εργατικότητα αλλά και τη βοήθεια του παρασκηνίου και των χρημάτων των γνωστών αδελφών,Οντως το φρούριο του παο είναι ισχυρό{η ομάδα όχι το ΟΑΚΑ}αλλά αυτό δίνει κίνητρο στον Ολυμπιακό να κάνει πραγματικά μια δυναστεία παίζοντας θεαματικό μπάσκετ.

Ευχομαι να γίνουν συναρπαστικά ματς αν καιοι χουλιγκάνοι ετοιμάζονται για δυναμικό παρών.
colonel gomelsky
QUOTE(lukos @ May 24 2010, 19:56 ) *
Για να μην ξεχόμαστε και η Μαρουσάρα έχει κερδίσει εφέτος στο ΟΑΚΑ τον παο. smiley.gif

Τέσπα το άγχος ανήκει κυρίως στον Ολυμπιακό και δη στον Γιαννάκη.
Οι σφυρίχτες λογικά θα είναι υπερ του παο αν και μάλλον εφέτος δεν θα διαμορφώσουν αποτέλεσμα.
Πάντως ο Ολυμπιακός κυρίως αν δείξει υπομονή και επιμονή εφέτος έχει καλές πιθανότητες.Πράγματι η οικογένεια Αγγελοπουλων έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη ομάδα αλλά δυστυχώς έπεσαν ίσως διαχρονικά στη καλύτερη ομάδα όλων των εποχών{5 Πρωταθλητριών} που δημιούργησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την μεθοδικότητα και εργατικότητα αλλά και τη βοήθεια του παρασκηνίου και των χρημάτων των γνωστών αδελφών,Οντως το φρούριο του παο είναι ισχυρό{η ομάδα όχι το ΟΑΚΑ}αλλά αυτό δίνει κίνητρο στον Ολυμπιακό να κάνει πραγματικά μια δυναστεία παίζοντας θεαματικό μπάσκετ.

Ευχομαι να γίνουν συναρπαστικά ματς αν καιοι χουλιγκάνοι ετοιμάζονται για δυναμικό παρών.


Σε 7 γραμμές τις 2 για τη διαιτησία και το παρασκήνιο; Που να αρχίσουν και οι τελικοί...

Το ματς θα το πάρει ο ΠΑΟ γιατί πρέπει να το πάρει. Και επειδή μπορεί. Τραυματισμοί και δικαιολογίες δεν υπάρχουν πλέον. Πρέπει να παλεύουν για το παρόν και το μέλλον όχι για το ένδοξο παρελθόν. Αυτό είναι όπως λέει και ο Ζοτς: -σφύριγμα-

(συνέντευξη Πρόκομ).
traveller
QUOTE(colonel gomelsky @ May 24 2010, 19:56 ) *
Σε 7 γραμμές τις 2 για τη διαιτησία και το παρασκήνιο; Που να αρχίσουν και οι τελικοί...



δεν έχει να κάνει με τον lukos ή με οποιονδήποτε άλλο φίλο αυτη η καραμέλα. Όταν ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού , μιλάει για "διαιτητικές μαφίες" μετα το 98-90, ένα ματς στο οποίο έτσι και στραβοκοιτούσαν οι δικοί μας ,τους παίχτες τους αντιπάλους τους χρεώνονταν με φάουλ, τι περιμένεις? (ρητορικό)
Βέβαια δεν υπήρχαν διαιτητικές μαφίες όταν πέρσι "διαμορφωνόταν" η κατοχή της έδρας. . .
Προσωπκά θα προτιμούσα χίλιες φορές να έρθει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ σαν πρωταθλητής Ευρώπης μπας και είχαμε λιγότερες από αυτές τις αρρωστημένες καταστάσεις που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε κάθε φορά στα τελικά τόσα χρόνια τώρα.

Πάμε στα του ματς:

Λέει ο φίλος ilpostino για τα σουτ. Πρώτα από όλα ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο σουτ. Και στον Πέκο και στον Μάικ υπάρχουν plays. Πολλά. Στο Βερολίνο με τα σουτ κερδίσαμε?? Πάρτι έκαναν κάτω από τα καλάθια οι δικοί μας.

Επειτα είναι και το άλλο : Μόνο εμείς σουτάρουμε?? Πολλές ομάδες στην Ευρώπη έχουν τα σουτ σαν ένα από τα επιθετικά τους ατού. Ο Ολυμπιακός με τι κέρδισε το Κύπελλο? Με κάτι 3ποντα του Τεόντοσιτς από το σπίτι του ή όχι? Με το τρίποντο του Ερτσεγκ δεν καθάρισε πέρσι ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη?
Δηλαδή εάν μας παίξει πάλι ο Ολυμπιακός καμια ζώνη σαν τη αυτή που έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι δε θα σουτάρουμε? Θα είναι ο Μήτσος ή Ντρου ή ο Σπανούλης στα 6,50 μέτρα μόνοι τους και δε θα σουτάρουν??

Ερωτηματικό για μένα είναι τι αμυντική τακτική θα επιλέξουμε. Στην επίθεσή μας είναι λίγο πολύ δεδομένα τα πράγματα.
Ο ρυθμός είναι ένα βασικό στοιχείο που θα κρίνει πολλά. Μας βολεύει το γρήγορο παιχνίδι ιμηο.

Πιστευω ότι η έκβαση της σειράς εξαρτάται από τη δική μας ομάδα.

Προσωπικα εύχομαι να δούμε όμορφα παιχνίδια με όσο το δυνατό λιγότερες ασχήμιες και ας το πάρει όποιος είναι καλύτερος.
il postino
QUOTE(traveller @ May 24 2010, 23:47 ) *
δεν έχει να κάνει με τον lukos ή με οποιονδήποτε άλλο φίλο αυτη η καραμέλα. Όταν ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού , μιλάει για "διαιτητικές μαφίες" μετα το 98-90, ένα ματς στο οποίο έτσι και στραβοκοιτούσαν οι δικοί μας ,τους παίχτες τους αντιπάλους τους χρεώνονταν με φάουλ, τι περιμένεις? (ρητορικό)
Βέβαια δεν υπήρχαν διαιτητικές μαφίες όταν πέρσι "διαμορφωνόταν" η κατοχή της έδρας. . .
Προσωπκά θα προτιμούσα χίλιες φορές να έρθει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ σαν πρωταθλητής Ευρώπης μπας και είχαμε λιγότερες από αυτές τις αρρωστημένες καταστάσεις που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε κάθε φορά στα τελικά τόσα χρόνια τώρα.

Πάμε στα του ματς:

Λέει ο φίλος ilpostino για τα σουτ. Πρώτα από όλα ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο σουτ. Και στον Πέκο και στον Μάικ υπάρχουν plays. Πολλά. Στο Βερολίνο με τα σουτ κερδίσαμε?? Πάρτι έκαναν κάτω από τα καλάθια οι δικοί μας.

Επειτα είναι και το άλλο : Μόνο εμείς σουτάρουμε?? Πολλές ομάδες στην Ευρώπη έχουν τα σουτ σαν ένα από τα επιθετικά τους ατού. Ο Ολυμπιακός με τι κέρδισε το Κύπελλο? Με κάτι 3ποντα του Τεόντοσιτς από το σπίτι του ή όχι? Με το τρίποντο του Ερτσεγκ δεν καθάρισε πέρσι ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη?
Δηλαδή εάν μας παίξει πάλι ο Ολυμπιακός καμια ζώνη σαν τη αυτή που έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι δε θα σουτάρουμε? Θα είναι ο Μήτσος ή Ντρου ή ο Σπανούλης στα 6,50 μέτρα μόνοι τους και δε θα σουτάρουν??

Ερωτηματικό για μένα είναι τι αμυντική τακτική θα επιλέξουμε. Στην επίθεσή μας είναι λίγο πολύ δεδομένα τα πράγματα.
Ο ρυθμός είναι ένα βασικό στοιχείο που θα κρίνει πολλά. Μας βολεύει το γρήγορο παιχνίδι ιμηο.

Πιστευω ότι η έκβαση της σειράς εξαρτάται από τη δική μας ομάδα.

Προσωπικα εύχομαι να δούμε όμορφα παιχνίδια με όσο το δυνατό λιγότερες ασχήμιες και ας το πάρει όποιος είναι καλύτερος.

Το ισχυροτερο play φετος ειναι καλη κυκλοφορια και σουτ. αμα μπουν εχει καλως , αλλιως υπαρχει θεμα. εννοειται οτι τα σουτ ειναι μερος του παιχνιδιου αλλα σε εμας ειναι πολυ πιο σημαντικα πλεον σε σχεση με αλλες μεγαλες ομαδες.


ουτε p&r υπαρχει ,ελλειψει σαρας και κουρασης σπανουλη , ουτε ο μπατιστ ειναι ο περσινος εκρηκτικος μπατιστ. το χει ριξει στα σουτακια φετος. οσο για τον πεκο , καλο το ταισμα αλλα φετος εχω την εντυπωση οτι παιζει συνεχεια ψιλοτραυματισμενος. ουτε τα 4αρια σου δινουν λυσεις , ουτε ερχεται απο τον παγκο παικτης τυπου σαρας να καθαριζει.

το τι εγινε στο βερολινο δεν εχει καμια σημασια. περυσι ο παο ηταν σουπερ , φετος εχει προβληματα.

με ολα αυτα που γραφω δεν προσπαθω να προδικασω αποτελεσμα , αλλα να τονισω τι μεταβλητες υπαρχουν φετος που δεν τις ειχαμε περυσι , οπου ολα πηγαιναν ρολοι.

οπως εγραψα , αλλά και άλλα παιδια , το α ματς ειναι το σπουδαιοτερο. ο ολυμπιακος θα κατεβει με την πιστη οτι μπορει να παρει το ματς , αρα και τον τιτλο. εκει πρεπει να κανουμε το καλυτερο ματς της φετινης σεζον και να σπασουμε το ηθικο του ολυμπιακου.


μεχρι περυσι απλα κοιταγα τους τελικους χωρις να εχω την παραμικρη αμφιβολια για την εκβαση των σειρων. φετος ομως ειναι αλλη ιστορια ! δε ηερω τι να περιμενω.

οσο δε μου γεμιζει το ματι ο ολυμπιακος σαν ομαδα αλλο τοσο δεν αισθανομαι την παραμικρη σιγουρια απο πλευρας παο!
Germany96
QUOTE(traveller @ May 24 2010, 23:47 ) *
δεν έχει να κάνει με τον lukos ή με οποιονδήποτε άλλο φίλο αυτη η καραμέλα. Όταν ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού , μιλάει για "διαιτητικές μαφίες" μετα το 98-90, ένα ματς στο οποίο έτσι και στραβοκοιτούσαν οι δικοί μας ,τους παίχτες τους αντιπάλους τους χρεώνονταν με φάουλ, τι περιμένεις? (ρητορικό)

Ενταξει μην προσθεσουμε στο ατελειωτο κατηγορητηριο που εχει στηθει σε βαρος του Γιαννακη κι οτι ειναι ο υπευθηνος για την γκρινια των Ελληνων οπαδων προς την διαιτησια. Αυτη η κατασταση προυπηρχε του Γιαννακη, απο αυτην "ποτιστηκε" και σαν παικτης ακομα, και θα συνεχισει να υπαρχει και για πολλα χρονια αφου σταματησει να ασχολειται με το αθλημα ο ανθρωπος.

Οταν ηταν στον παγκο του ΟΣΦΠ ο Kazlauskas που δεν συνηθιζε να διαμαρτυρεται, οι οπαδοι του ΟΣΦΠ θυμασαι να ακολουθουσαν το παραδειγμα του; Εγω τους θυμαμαι μετα απο τελικους που ειχαν τελειωσει με sweep να γκρινιαζουν ασταματητα για οτι τους κατεβαινε στο κεφαλι. Κι ο Gershon μετα τον τριτο τελικο του 2007 ειχε αποφασισει να μην κανει σχολια για την διαιτησια επειδη ηξερε οτι τοτε αυτο συνεφερε την ομαδα του ωστε να μεινει συγκεντρωμενη αγωνιστικα (κι ολα αυτα κοντρα στην απολυτα προβοκατορικη φυση του), εχει αυτο εμποδισει σε τιποτα τους οπαδους του ΟΣΦΠ τρια χρονια αργοτερα να διαμαρτυρονται ακομα εχοντας απομονωσει μια συγκεκριμενη φαση απο τα 205 αγωνιστικα λεπτα των τελικων.

Η σταση του Γιαννακη (κι οχι μονο φυσικα) απεναντι στους διαιτητες κι εμενα με ενοχλει αφανταστα αλλα δεν ειναι αυτος που διαμορφωσε αυτη την μιζερη σταση της Ελληνικης αθλητικης κοινωνιας, αντιθετως ο ιδιος διαμορφωθηκε μεσα της και εγινε κατ' εικονα της.

Συγνωμη για το off-topic.
traveller
QUOTE(Germany96 @ May 24 2010, 22:24 ) *
Ενταξει μην χρεωσουμε στον Γιαννακη κι οτι ειναι ο υπευθηνος για την γκρινια των Ελληνων οπαδων προς την διαιτησια. Αυτη η κατασταση προυπηρχε του Γιαννακη, απο αυτην "ποτιστηκε" και σαν παικτης ακομα, και θα συνεχισει να υπαρχει και για πολλα χρονια αφου σταματησει να ασχολειται με το αθλημα ο ανθρωπος.

Οταν ηταν στον παγκο του ΟΣΦΠ ο Kazlauskas που δεν συνηθιζε να διαμαρτυρεται, οι οπαδοι του ΟΣΦΠ θυμασαι να ακολουθουσαν το παραδειγμα του; Εγω τους θυμαμαι μετα απο τελικους που ειχαν τελειωσει με sweep να γκρινιαζουν ασταματητα για οτι τους κατεβαινε στο κεφαλι. Κι ο Gershon μετα τον τριτο τελικο του 2007 ειχε αποφασισει να μην κανει σχολια για την διαιτησια επειδη ηξερε οτι τοτε αυτο συνεφερε την ομαδα του ωστε να μεινει συγκεντρωμενη αγωνιστικα (κι ολα αυτα κοντρα στην απολυτα προβοκατορικη φυση του), εχει αυτο εμποδισει σε τιποτα τους οπαδους του ΟΣΦΠ τρια χρονια αργοτερα να διαμαρτυρονται ακομα εχοντας απομονωσει μια συγκεκριμενη φαση απο τα 205 αγωνιστικα λεπτα των τελικων.

Η σταση του Γιαννακη (κι οχι μονο φυσικα) απεναντι στους διαιτητες κι εμενα με ενοχλει αφανταστα αλλα δεν ειναι αυτος που διαμορφωσε αυτη την μιζερη σταση της Ελληνικης αθλητικης κοινωνιας, αντιθετως ο ιδιος διαμορφωθηκε μεσα της και εγινε κατ' εικονα της.

Συγνωμη για το off-topic.



έχεις δίκιο. να το ξεκαθαρίσω : δε διαμόρφωσε ο Γιαννάκης, αυτό που αναφέρεις στην τελευταία σου παράγραφο. Μίλησα μόνο για το συγκεκριμένο ματς.


QUOTE(il postino @ May 24 2010, 22:13 ) *
το τι εγινε στο βερολινο δεν εχει καμια σημασια. περυσι ο παο ηταν σουπερ , φετος εχει προβληματα.


Το γιατί είχε πρόβλημα είναι γνωστό. Όλοι μα όλοι οι βασικοί μας παίχτες υπέφεραν από τραυματισμούς. Και μάλιστα σοβαρούς. Όλες οι ορθοπεδικές παθήσεις σε μας έτυχαν φέτος. Και μιλάω για σοβαρές καταστάσεις. Είχαμε φτάσει να παίρνουμε εφήβους για να κάνουμε προπόνηση. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Γνωστά πράγματα λέω, όλοι τις ίδιες πηγές πληροφόρησης έχουμε.
Η ίδια ομάδα είναι ,δεν ξέχασε να παίζει μπάσκετ. Ας δεχθούμε ότι υπάρχει και μια ψυχολογική κόπωση, ας δεχθούμε ότι υπάρχουν και άλλοι ήσσονος σημασίας λόγοι. Ο βασικός όμως ήταν οι τρυματισμοί.

QUOTE(il postino @ May 24 2010, 22:13 ) *
οπως εγραψα , αλλά και άλλα παιδια , το α ματς ειναι το σπουδαιοτερο. ο ολυμπιακος θα κατεβει με την πιστη οτι μπορει να παρει το ματς , αρα και τον τιτλο. εκει πρεπει να κανουμε το καλυτερο ματς της φετινης σεζον και να σπασουμε το ηθικο του ολυμπιακου.


δε θέλω να φανεί ότι ποστάρω προκλητικά αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν εξαρτάται από τον Ολυμπιακό η έκβαση του ματς. Ας κατέβει με πίστη και καλά θα κάνει ,ας κατέβει με ότι θέλει .
Δε θέλει μόνο ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα το θέλουν και οι δικοί μας. Και μάλιστα, απ ότι λένε , το θέλουν πολύ.



il postino
QUOTE(traveller @ May 25 2010, 00:38 ) *
Το γιατί είχε πρόβλημα είναι γνωστό. Όλοι μα όλοι οι βασικοί μας παίχτες υπέφεραν από τραυματισμούς. Και μάλιστα σοβαρούς. Όλες οι ορθοπεδικές παθήσεις σε μας έτυχαν φέτος. Και μιλάω για σοβαρές καταστάσεις. Είχαμε φτάσει να παίρνουμε εφήβους για να κάνουμε προπόνηση. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Γνωστά πράγματα λέω, όλοι τις ίδιες πηγές πληροφόρησης έχουμε.
Η ίδια ομάδα είναι ,δεν ξέχασε να παίζει μπάσκετ. Ας δεχθούμε ότι υπάρχει και μια ψυχολογική κόπωση, ας δεχθούμε ότι υπάρχουν και άλλοι ήσσονος σημασίας λόγοι. Ο βασικός όμως ήταν οι τρυματισμοί.



δε θέλω να φανεί ότι ποστάρω προκλητικά αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν εξαρτάται από τον Ολυμπιακό η έκβαση του ματς. Ας κατέβει με πίστη και καλά θα κάνει ,ας κατέβει με ότι θέλει .
Δε θέλει μόνο ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα το θέλουν και οι δικοί μας. Και μάλιστα, απ ότι λένε , το θέλουν πολύ.

-συμφωνω εννοειται.

-απο το ποιον εξαρταται η σειρα τραβ δεν ειμαι και τοσο σιγουρος! θα σου πω την πεμπτη....
Weekendman
Ας πω και εγω την αποψη μου…

-Ο Παναθηναικος έχει σίγουρα με το πλεονεκτημα έδρας μια σημαντική παράμετρο υπερ του
-Επίσης με την περιφέρεια του μπορεί να εκμεταλλευτεί το ότι οι Τεόντοσιτς και Παπαλουκάς είναι ευάλωτοι στα σκριν για να βγάλει πολλά τρίποντα με καλές προυποθέσεις και να ευστοχήσει σε αυτά

Έχει όμως ο Ολυμπιακος σημεία που μπορεί να εκμεταλλευτεί

Αντιμεντώπιση Τσίλντρες
Ξέρουμε ότι ο Τσίλντρες είναι καλύτερος ατομικά από τον Περπερογλου όπως επίσης το ότι μπορεί με κλειστές άμυνες ο Περπέρογλου και ο Παναθηναικος να εμποδίσουν τις διεισδήσεις και τα κοψίματα στην ρακέτα του Αμερικάνου φόργουορντ του Ολυμπιακού και ένας αισιόδοξος φιλάθλος του Παναθηναικού μπορεί να θυμηθεί τον τελικό του Κυπέλλου που με αυτό το είδος άμυνας περιόρισε σε σημαντικο βαθμό τον Τσίλντρες όποτε όλα υπο έλεγχο υπερ του Παναθηναικού.
Όμως εγω θα μπορούσα να του απαντήσω ότι στο ΟΑΚΑ που προσπάθησε να το ξαναεφαρμόσει ο Παναθηναικος ο Τσίλντρες καταφέρε και μάλιστα αρκετά και κατά το τέλος του παιχνιδιού και να κάνει τις διεισδήσεις του και με το βελτιωμένο σουτ να ξεπεράσει το εμπόδιο της άμυνας του ΠΑΟ στο περιβόητο ΟΑΚΑ και έχοντας την απουσία του Κλέιζα που με το σουτ την κίνηση και την γενικότερη παρουσία του ανοίγει διαδρόμους και για τον Τσίλντρες μεταξύ των άλλων…
Και αν δεν πείθεστε ακόμα δείτε τα χάλια του Τσίλντρες με την πιο κλειστή άμυνα της Ευρώπης αυτης της Παρτιζάν με ένα τρελό 2.10 τον Βέσελι να τον κυνυγάει και όμως αυτός έσωσε με συνεχόμενους πόντους τον Ολυμπιακό στο τέλος…

Αντιμεντώπιση Κλέιζα
Ο Τσαρτσαρής μπορούσε κάποτε μπορούσε να μαρκάρει με επιτυχία τον Νοβίτσκι δυστυχώς για αυτόν και ευτυχώς για εμας τους Ολυμπιακούς δεν φαίνεται τώρα να είναι ικανος να μαρκάρει απότελεσματικά τον Κλέιζα όποτε βασικά μένει ο Φώτσης

Κεφάλαιο Φώτσης
Αν μου ζητούσαν περίεγραψε τον μπασκετμπολιστα Αντώνη Φώττση θα έλεγα γρηγορός αμυντικά με καλό άλμα που τον ποστάρεις δύσκολα αλλά ποστάρει δύσκολα και αυτός, επιθετικά στηρίζεται κυριώς στο σουτ 3 πόντων
Η παραπάνω περιγραφή δεν σας θυμίζει τον Μόρις της Μπαρτσελόνα;
Γιατι λοιπον να μην είναι αισιόδοξος ο φίλαθλος του Παναθηναικού;
Και θα του απαντήσω πολύ απλά γιατί πολύ απλά ο Παναθηναικός με τον ταλαιπωρημένο από τραυματισμους Μπατίστ και τον βαρύ Πέκοβιτς(Για Σερμαντίνι δεν νομίζω να παίξει ρόλο) δεν έχουν καμιά σχέση σε ταχύτητα και άλμα με τους Εντογκ και Βάσκεθ της Μπαρτσελόνα όποτε μην ελπίζουν κάποιοι σε τέτοιο σκηνικό παρομοιο με αυτό του τελικου της Ευρωλίγκας
Επιπλέον οι ψηλοί του Ολυμπιακού στο σύνολο και των τριων παιχνιδιων που έγιναν μεταξύ των αιωνιών επικράτησαν κατά κράτος των αντιστοιχων του Παναθηναικού φορτώνοντας τους εύκολα με πολλά φάουλ και σκοράροντας αρκετά εναντίον τους

Αυτό εκτός από πόντους στην ρακέτα και βολές σχετικά νωρίς για Ολυμπιακό(αν το επιτρέψουν οι διαιτητές) δίνει και ευκαιρία στον Κλέιζα να επιχειρήσει πιο εύκολα προσπάθειες μέσα στο καλάθι με φορτωμένους με φάουλ αντιπάλους όχι ότι και χωρίς να είναι φορτώμένοι ήταν εύκολο για τον Παναθηναικό και τους υπόλοιπους αντιπάλους του Ολυμπιακου να τον περιορίσουν ελάχιστες ήταν οι φορές που το κατάφεραν

Γιασικεβίτσιους
Πρέπει να παίξει γιατί αλλιώς η θα κουραστεί ο Διαμαντίδης η θα πρέπει να σπαταλήσει πολύτιμη ένεργεια ο Σπανούλης οργανωτικά και να μειωθεί η αποτελεσματικότητα που θα μπορούσε να έχει εκτελεστικά σαν σουντινγκ γκάρντ(και σαν αυτός που θεωρώ ότι είναι ο καταλληλότερος για να μαρκάρει και να εγκλωβίσει τον Τεόντοσιτς)

Για Τεόντοσιτς όμως πρέπει να θυμήσω ότι έχει κάνει καλές εμφανίσεις και στα 2 προηγούμενα χρόνια στο ΟΑΚΑ και ας μην είχε στον Ολυμπιακό ρόλο ανάλογο του φετινού όποτε μην το θεωρούμε εύκολο να σταματηθεί όσους περιφερειακούς και να έχει ο Παναθηναικός

Αλλά ας μείνουμε στην παρουσία του Λιθουανού γκάρντ με τον Γιασικεβίτσιους στην 5αδα μπορεί να το εκμευταλλευτεί επιθετικά ο Ολυμπιακός
Αν είναι ο Τεόντοσιτς που θα πρέπει να μαρκάρει ο Λιθουανός ακόμα και αν ο Σάρας είναι σε καλή επιθετική μέρα το ότι ο Τεόντοσιτς θα είναι ζεστος επιθετικά ο μοναδικος ουσιαστικά καλος περιφερειακός σουτερ του Ολυμπιακόυ θα ήταν πολύ σημαντικό για Ολυμπιακό(θα μας κάνει την χάρη ο Ομπράντοβιτς)
Με Πεν έχει πλεονέκτημα στην ταχύτητα ο Ολυμπιακός και ευκαιρία για πόντους
Ακομα και με Μπέβερλι μπορεί να γίνει ένας παίκτης με τέτοια τρελή φυσική αμυντική αφοσίωση και Αθλητικά προσόντα μ να καταφέρει να μην αφήσει τον Γιασικεβιτσιους να έχει εύκολη πρόσβαση στην μπάλα και αν επιχείρησει διείσδηση με το άλμα που έχει άντε να τον ακολουθήσει ο Λιθουανός αλλά εντάξει αυτή η Τρίτη περίπτωση είναι ας πουμε αισιόδοξη

Το αντίδοτο στον Διαμαντίδη με Παπαλουκά υπάρχει

Αν παίζει ο Βουισιτς επιθετικά μπορεί να προσφέρει αλλά στην αμυνα ας παιχτεί ζώνη(π.χνα πάρουν μαθήματα από την Καχασόλ στα παιχνίδια με Ρεάλ πως παιζεται η ζώνη ) για να καλύπτονται οι αδυναμιες του Κροάτη η αλλιώς ας κάνει εύκολα φάουλ υπάρχουν οι ψηλοί σε επαρκή ποσότητα…

Καλή ιδέα μου φάινεται κάτι που αν με ρωτούσαν πριν από λίγο καιρό θα έλεγα δεν γίνεται να ξεκινάνε δηλαδή οι Πέν και Μπεβερλι με δεδομένο ότι είναι πιθανό ένα κακό ξεκίνημα οπότε ας υπάρχει καλή περιφερειακή άμυνα για να μειωθεί η ζημιά από νωθρο ξεκίνημα στην άμυνα έτσι και αλλιώς ο Ολυμπιακός δεν ξεκινάει με τους περιφέρειακούς στη επίθεση αλλά τροφοδοτώντας τον Σόφο

Και αν δείξει κότσια και ο Μαυροκεφαλίδης η επιθετική του συνεισφορά του με τις περίφημες κινήσεις τους και η καλή άμυνα θα μπορόυσαν να μεγαλώσουν σε καθοριστικό βαθμό την υπεροχή του Ολυμπιακού στις θέσεις 4-5….
traveller
QUOTE(Weekendman @ May 24 2010, 22:02 ) *
Επιπλέον οι ψηλοί του Ολυμπιακού στο σύνολο και των τριων παιχνιδιων που έγιναν μεταξύ των αιωνιών επικράτησαν κατά κράτος των αντιστοιχων του Παναθηναικού φορτώνοντας τους εύκολα με πολλά φάουλ και σκοράροντας αρκετά εναντίον τους


στο 1ο παιχνίδι στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός πήρε από το Μπουρούση 10π (29λ) από το Σοφο 5π (10λ) και από το Βουισιτς 2π(3λ) ενώ δεν έπαιξε ο Μαυροκεφαλίδης . Δέχθηκε από το Μπατιστ 10π (24λ) και από τον Πέκοβιτς 6π(15λ)

στο 2ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ o Σοφοκλής έβαλε 18π(26λ) ο Μαυροκεφαλίδης 8 (20λ) και ο Βούισιτς 15π(10λ) . Το σκορ που πήρε ο Παναθηναϊκός από τους ψηλούς του ήταν αντίστοιχο του 1ου παιχνιδιού.

Όμως : Στο παιχνίδι αυτό ο Παναθηναϊκός άφησε συνειδητά τους ψηλούς του Ολυμπιακού να αλωνίζουν στη ρακέτα, προσέχοντας τους άλλους παίχτες (ειδικά Τσίλι, Τεόντοσιτς και Παπαλουκά) γιατί πολύ απλά αυτοί του είχαν κάψει τη γούνα στα δυο προηγούμενα παιχνίδια. Και εκ των πραγμάτων διικαιώθηκε. Ο Σοφοκλής όσο και να σου παίξει παιχνίδι μόνος του δε μπορεί να πάρει. Τουλάχιστο αυτό βλέπω να ισχύει εγώ μέχρι τώρα που μιλάμε.
Ο Βούισιτς σκόραρε στο 2ο ημίχρονο όταν η διαφορά ήταν στο διψήφιο υπέρ του Παναθηναϊκού και ο Τσίλντερς πέτυχε μόλις 2 ή 3 καλάθια στο 1ο ημίχρονο.

Στο Κύπελλο : είχαμε τον Μπουρούση με 8 (εκ των οποίων οι 2 στο τελευταίο κάρφωμα) το Σοφοκλή με 3 και το Μαυροκεφαλίδη με 2. Στον αντίποδα τον Πέκοβιτς με 12, Μπατιστ με 10 και Χάισλιπ με 6. Εδώ βέβαια είχαμε το πάρτυ με τα επιθετικά ριμπάουντ αλλά δεν είναι μόνο πρόβλημα των ψηλών αυτό.

Συμπερασματικά : Μάλλον είναι κάπως υπεραισιοόδοξο αυτό που γράφεις. Τα παιχνίδια τα δύο τα κερδισμένα από τον Ολυμπιακό τα έκριναν το μεν 1ο στο ΣΕΦ ο Παπαλουκάς, ο Τσίλντερς και ο Κλέιζα στο τέλος , στο δε παιχνίδι του Κυπέλλου τα θυμόμαστε καλά καθώς τα έχουμε πρόσφατα.



Στα υπόλοιπα σε θεωρητικό επίπεδο θα μπορούσα να συμφωνήσω σε αρκετά αλλά ξεκινάς από δύο "λάθος" θέσεις :

-Συγκρίνεις τα ta F και τα C της Μπάρτσα με αυτά του ΠαναθηναΪκού. Απλώς καμια σχέση. Εκεί η Μπάρτσα έχει σαφή υπεροπλία. Αυτό δε σημαίνει ότι ντε και καλά οι ψηλοί του Ολυμπιακού θα κάνουν πάρτυ στα μεταξύ μας παιχνίδια. Είναι άλλα αυτά τα παιχνίδια άλλες οι σταθερές και άλλες οι απαιτήσεις τους. Στα χαρτιά μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει υπεροπλια εκεί αλλά στα παιχνίδια μέχρι τώρα άλλοι τραβάνε το κάρο όπως έχει αποδειχθεί.
Επίσης το ότι ο Τσίλι έβαλε κάμποσους απέναντι στον 2.10 Βέσελι δε λέει και πολλά σε αυτά τα ματς. Στο Κύπελλο π.χ δεν έβαλε παρά ελάχιστους (6 ή 7 νομίζω)

-Προϋποθέτεις ότι ο Παναθηναϊκός δε θα χρησιμοποιήσει κάποιες άμυνες ζώνης (πράγμα που έχει κάνει στο παρελθόν έστω και λίγο)

Για μένα όπως είπα και πριν οι άμυνες ( και ο ρυθμός) που θα επιλέξει ο Παναθηναϊκός (και αντίστοιχα θα προσπαθήσει να δώσει) είναι ερωτηματικό.


Υ.Γ Αντίδοτο στο Διαμαντίδη (όταν πατάει καλά στα πόδια του) δεν υπάρχει.
Ginobili
QUOTE(lukos @ May 24 2010, 16:56 ) *
έπεσαν ίσως διαχρονικά στη καλύτερη ομάδα όλων των εποχών{5 Πρωταθλητριών} που δημιούργησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την μεθοδικότητα και εργατικότητα αλλά και τη βοήθεια του παρασκηνίου

Άμα είχαμε και την βοήθεια του παρασκηνίου...δεν θα είχαμε 5 πρωταθλητριών...αλλά 6-7.... wink.gif
Weekendman
QUOTE(traveller @ May 25 2010, 02:27 ) *
στο 1ο παιχνίδι στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός πήρε από το Μπουρούση 10π (29λ) από το Σοφο 5π (10λ) και από το Βουισιτς 2π(3λ) ενώ δεν έπαιξε ο Μαυροκεφαλίδης . Δέχθηκε από το Μπατιστ 10π (24λ) και από τον Πέκοβιτς 6π(15λ)

στο 2ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ o Σοφοκλής έβαλε 18π(26λ) ο Μαυροκεφαλίδης 8 (20λ) και ο Βούισιτς 15π(10λ) . Το σκορ που πήρε ο Παναθηναϊκός από τους ψηλούς του ήταν αντίστοιχο του 1ου παιχνιδιού.

Όμως : Στο παιχνίδι αυτό ο Παναθηναϊκός άφησε συνειδητά τους ψηλούς του Ολυμπιακού να αλωνίζουν στη ρακέτα, προσέχοντας τους άλλους παίχτες (ειδικά Τσίλι, Τεόντοσιτς και Παπαλουκά) γιατί πολύ απλά αυτοί του είχαν κάψει τη γούνα στα δυο προηγούμενα παιχνίδια. Και εκ των πραγμάτων διικαιώθηκε. Ο Σοφοκλής όσο και να σου παίξει παιχνίδι μόνος του δε μπορεί να πάρει. Τουλάχιστο αυτό βλέπω να ισχύει εγώ μέχρι τώρα που μιλάμε.
Ο Βούισιτς σκόραρε στο 2ο ημίχρονο όταν η διαφορά ήταν στο διψήφιο υπέρ του Παναθηναϊκού και ο Τσίλντερς πέτυχε μόλις 2 ή 3 καλάθια στο 1ο ημίχρονο.

Στο Κύπελλο : είχαμε τον Μπουρούση με 8 (εκ των οποίων οι 2 στο τελευταίο κάρφωμα) το Σοφοκλή με 3 και το Μαυροκεφαλίδη με 2. Στον αντίποδα τον Πέκοβιτς με 12, Μπατιστ με 10 και Χάισλιπ με 6. Εδώ βέβαια είχαμε το πάρτυ με τα επιθετικά ριμπάουντ αλλά δεν είναι μόνο πρόβλημα των ψηλών αυτό.

Συμπερασματικά : Μάλλον είναι κάπως υπεραισιοόδοξο αυτό που γράφεις. Τα παιχνίδια τα δύο τα κερδισμένα από τον Ολυμπιακό τα έκριναν το μεν 1ο στο ΣΕΦ ο Παπαλουκάς, ο Τσίλντερς και ο Κλέιζα στο τέλος , στο δε παιχνίδι του Κυπέλλου τα θυμόμαστε καλά καθώς τα έχουμε πρόσφατα.



Στα υπόλοιπα σε θεωρητικό επίπεδο θα μπορούσα να συμφωνήσω σε αρκετά αλλά ξεκινάς από δύο "λάθος" θέσεις :

-Συγκρίνεις τα ta F και τα C της Μπάρτσα με αυτά του ΠαναθηναΪκού. Απλώς καμια σχέση. Εκεί η Μπάρτσα έχει σαφή υπεροπλία. Αυτό δε σημαίνει ότι ντε και καλά οι ψηλοί του Ολυμπιακού θα κάνουν πάρτυ στα μεταξύ μας παιχνίδια. Είναι άλλα αυτά τα παιχνίδια άλλες οι σταθερές και άλλες οι απαιτήσεις τους. Στα χαρτιά μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει υπεροπλια εκεί αλλά στα παιχνίδια μέχρι τώρα άλλοι τραβάνε το κάρο όπως έχει αποδειχθεί.
Επίσης το ότι ο Τσίλι έβαλε κάμποσους απέναντι στον 2.10 Βέσελι δε λέει και πολλά σε αυτά τα ματς. Στο Κύπελλο π.χ δεν έβαλε παρά ελάχιστους (6 ή 7 νομίζω)

-Προϋποθέτεις ότι ο Παναθηναϊκός δε θα χρησιμοποιήσει κάποιες άμυνες ζώνης (πράγμα που έχει κάνει στο παρελθόν έστω και λίγο)

Για μένα όπως είπα και πριν οι άμυνες ( και ο ρυθμός) που θα επιλέξει ο Παναθηναϊκός (και αντίστοιχα θα προσπαθήσει να δώσει) είναι ερωτηματικό.


Υ.Γ Αντίδοτο στο Διαμαντίδη (όταν πατάει καλά στα πόδια του) δεν υπάρχει.

Κατα αρχήν σε κανένα παιχνίδι δεν έχουμε δεί πλήρης τις ομάδες η έστω με όλους τους παίκτες σε πλήρης φόρμα οπότε σίγουρα θα υπάρχουν ερωτηματικά και φαντάζομαι και λάθος εκτιμήσεις και εκ μέρους μου...

Στο θέμα των ψηλών δεν είπα ότι έκριναν οι ψηλοί του Ολυμπιακού ξέρουμε την γνωστή τετράδα που είναι για τα κρίσιμα παιχνίδια(Παπαλουκάς,Τεόντοσιτς,Τσίλντρες,
Κλείζα) και θα μπορούσα να συμφωνήσω σε θέματα πόντων οτι είμαι υπερβολικος
Αλλά όταν φορτώνεις σε 2 απο τα 3 παιχνίδια τους 2 βασικούς ψηλους της αντίπαλης ομάδας με 3 φάουλ απο το 1ο ημίχρονο και επιπλεον δεν τους επιτρέπεις να έχουν επιθετικα την παρουσία της περσινής χρονιάς όπου είχαν κάνει τον Μπουρούση υποδουλο τους και σκόραραν περισσότερο απο φέτος εγω το το λεω κερδος του Ολυμπιακού αυτο.
Άντε να δεχτώ να αφήσεις συνηδειτα τους ψηλους του Ολυμπιακου παρόλου που όλες οι αντιπαλες ομάδες προσπαθουν να κόψουν το πεδίο δράσης τους για να δυσκολεψουν σε καθοριστικο βαθμό τον Ολυμπιακό αλλά συνειδητα να έχεις τους 2 ψηλους με 3 φαουλ πριν το ημίχρονο σε 2 παιχνίδια; δεν βλέπω την λογική...

Για Τσίλντρες φυσικά παραδέχτηκα ότι τον αντιμεντωπησε αποτελεσματικά στο Κύπελλο ο Παναθηναικός αλλά όσο να ξεπερνας άμυνες σαν αυτην της Παρτιζαν και του ΠΑΟ στο γήπεδο(ΟΑΚΑ) που πέρσι περισσότερο εκτέθηκε ο Τσίλντρες παρά διακρίθηκε είναι θετικά σημάδια που πρέπει να επισημάνω
Πάρτι δεν θα κάνουν οι Κλείζα και Τσίλντρες Ολυμπιακού(τουλάχιστον και στα 4-5 ματς που θα γίνουν) αλλά με αυτα που είδαμε φετος ελάφρια υπεροχή στην χειρότερη θα έχουν

Υπεραισιόδοξος; θα ήμουνα αν έλεγα Φωτσάκο τον Φώτση αν έλεγα ότι θα επιβάλει σίγουρα τον γρήγορο ρυθμό ο Ολυμπιακος οτι θα βρεί τρόπο να σταματήσει τα τρίποντα του Παναθηναικού η ο Τεόντοσιτς ο μόνος σουτερ θα αντέξει σίγουρα; δεν βάζω το χέρι στην φωτιά για αυτά όμως

Για τις άμυνες ζώνης πράγματι ξέχασα να το αναφέρω αλλά αυτο ειναι σχεδόν αυτονόητο ότι πρέπει να το εφαρμόσεις όταν αντιμεντωπίζεις τον Ολυμπιακό
silversurfer
Εύχομαι να γίνουν ωραία ματς, να λείψουν τα ζώα στα γήπεδα κ να έχουμε πολιτισμένες συζητήσεις χωρίς κοράκια, φάουλ, μέρες off κτλ κτλ.. Ακόμη ελπίζω τα ποστς να συνεχίσουν να είναι τεκμηριωμένα κ μπασκετικά κ όχι τύπου "ο αφάνας πηδάει καλύτερα" smiley.gif
Αυτά για εισαγωγή, στα αγωνιστικά τώρα:

Όπως κ πέρυσι, έτσι κ φέτος πιστεύω ότι αν θέλεις να πάρεις πρωτάθλημα με μειονέκτημα κατεβαίνεις καμικάζι στο 1ο ματς! Δεν υπάρχει άλλο ματς που να μπορείς να πάρεις έτσι όπως είναι οι ομάδες κ οι έδρες (τους κάφρους εννοώ). Έρχεσαι στο 1ο ματς παίζεις την μπασκετάρα σου τους αφήνεις όλους ταυλα κ καληνύχτα πρωτάθλημα.. Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Με ταϊσμα του Σόφο ώστε να φορτωθεί φάουλ ο Πέκο (λέτε να δούμε Σερμαντίνι πάνω τουwink.gif ή με πάσα του Σόφο όταν έρχετε βοήθεια.

Με εκμετάλλευση των προσόντων του Τσίλι κ του Κλέιζα. Αν ο Ζοτς βάλει τον Διαμαντίδη επάνω στον Τσίλι τότε θα του κρεμάσει τη γλώσσα στην επίθεση κ θα έχουμε μειονέκτημα κ επιθετικά.

Με καμικάζι Πεν κ Μπέβερλι κ ασταμάτητο πρες σε όλο το γήπεδο με αλλαγές τύπου χάντμπολ ώστε οι άσσοι μας να βγάλουν γλώσσα στο πάτωμα. Επίσης εδώ δεν έχουμε αντίστοιχο παίκτη για να πιέσουμε τον Τεόντοσιτς τόσο λυσσαλέα καθώς ο Καλάθης άμυνα δεν ξέρει τι θα πει. Επίσης είναι χειρότερος επιθετικά του Πεν όποτε έχουμε κ εκεί μειονέκτημα.

Με βάση τα παραπάνω πιστεύω ότι τελικά θα δούμε μεγαλύτερο rotation στον ΟΣΦΠ παρά στον ΠΑΟ κ κυρίως στο 1-2.

Από εκεί κ πέρα ερωτηματικό είναι ποιόν θα μαρκάρει ο Σάρας αν παίξει, πως θα μαρκάρει ο Τέπιτς κ αν επιθετικά θα βοηθήσει κ πόσες περιστροφές θα κάνουμε στην άμυνα που λόγω των κακών σουτέρ του Ολυμπιακού πιστεύω ότι δεν χρειάζονται..

AZ1980
Νομίζω πως έχουμε μάχη ανάμεσα σε δυο ομάδες που δεν παρουσιάζουν τελευταία καλή εικόνα. Αν ο ΠΑΟ πάει σε πολύ αργό τέμπο και κλειστό ροτέισον, επιδιώκοντας οικονομία δυνάμεων ώστε να βγάλει τη σειρά με τη γνωστή αποτυχημένη φετινή συνταγή του "ξεζουμίσματος" 7 παικτών, τότε πολύ απλά θα χάσει τον τίτλο.

Το κλειδί για τον ΠΑΟ είναι με πολυπρόσωπη αμυντική πίεση να "σκάσει" τους δυο Τεό.

Το κλειδί για τον Ολυμπιακό είναι να τους διατηρήσει φρέσκους, ώστε να τροφοδοτήσουν αποτελεσματικά τους ψηλούς του Ολυμπιακού, όπου αναμένεται πάρτι, δεδομένης της απαράδεκτης εικόνας του Πέκοβιτς και της λανθασμένης κατ' εμέ απόφασης να απομακρυνθεί ο Χάισλιπ.

Τα ερωτηματικά πάντως σε αυτή τη φάση είναι πάρα πολλά και έτσι δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Ίσως μετά το πρώτο παιχνίδι να μπορέσω να κάνω κάποια εκτίμηση.




bball.gif
playmaker raketas
Τους ψηλούς του ΠΑΟ τους φόρτωσαν με φάουλ οι διαιτητές, όχι οι ψηλοί του ΟΣΦΠ που και πιο άτεχνοι είναι και υστερούν σε δύναμη και ταχύτητα. Η προστασία που απόλαυσε ο Σόφο φέτος είναι άνευ προηγουμένου...

Ο Σάρας (άν παίξει που αμφιβάλλω), θα μαρκάρει λογικά τον Τεόντοσιτς.

Ο ΠΑΟ για να κερδίσει πρέπει να ξεπεράσει τα κολλήματα του κόουτς του και να προσπαθήσει να τρέξει καθώς κολλάει άσχημα σε σετ επιθέσεις φέτος άλλα και να καταφέρει να περάσει τη μπάλα στη ρακέτα, κάτι που έκανε υποδειγματικά πέρυσι και φέτος τον δυσκολεύει. Κι επειδή είναι παρεξηγημένο αυτό, το ότι θα τρέξει μία ομάδα δε σημαίνει ότι αναγκαστικά θα αφήσει και τους αντίπαλους να τρέξουν και δε θα επιστρέφουν στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος φέτος έως τώρα άλλα για να έχει τύχει θα πρέπει να ξεπεράσει τα κολλήματα του δικού του κόουτς και τις δικές του ανόητες παιδικές ασθένειες. Τα νεύρα, τη κλάψα σε κάθε σφύριγμα σωστό ή λάθος και την ηττοπάθεια μες στο ΟΑΚΑ που ποτέ δεν έχει μοιάσει να το πιστεύει. Πρέπει να εμφανιστούν απόλυτα συγκεντρωμένοι οι παίκτες του και να μην επηρεαστούν από τη κλάψα των φιλάθλων τους όπως γίνεται πριν από κάθε ματς με το ΠΑΟ.

Τα μάτς θα είναι ωραία γιατί παίζουν πολύ καλοί παίκτες. Οι ασχήμιες στις κερκίδες δε θα λείψουν, ειδικά άμα στραβώσει κάποιο ματς σε κάποιο γηπεδούχο...
silversurfer
Πιστεύεις δλδ ότι μπορούμε να απλώσουμε το rotation σε παραπάνω από 8 παίκτες?
Ο Καλάθης δεν μπόρεί να βοηθήσει σε αυτά τα παιχνίδια γιατί δεν έχει σουτ ώστε να απειλεί, δεν παίζει άμυνα ώστε να είναι καμικάζι άρα δε βλέπω να γράφει πάνω από 5 λεπτά.
Ο Τσαρτσαρής λογικά θα φέρει πάλι τα ειρωνικά γέλια στο ΟΑΚΑ κάτι που δεν επικροτώ αλλά ο όχλος είναι όχλος κ αυτό θα σημάνει την ψυχολογική κατάρευσή του άρα αν δεν κάνει κάτι μαγικό πάνω από 10 λεπτά δε τον βλέπω ούτε αυτόν.
Ο Σερμαντίνι, το πουλέν (λολ), μάλλον θα παίξει μόνο αν η διαφορά είναι στο +15.. Δλδ δε θα παίξει ποτέ
Ο Σάρας που είναι ο παράγοντας Χ θα παίξει κ αν κάνει 1-2 λάθη ή χάσει 1-2 αντιπάλους θα καθίσει να παίζει με τη μπάλα του πίσω από τα LED ..

Μετά από όλα αυτά φτάσαμε τους 8 κ αν ο Τέπιτς είναι γατάκι (πάλι) τότε θα μείνουμε 7 κ ο θεός κ η ψυχή μας!


Στο ποστ αυτό παρατηρώ κ γω το περιβόητο βάθος μας (ούτε στα 2μ. δε φτάνει) κ πόσο λάθος κινηθήκαμε φέτος.. Όχι ότι ο Ολυμπιακός έχει αλλά όσο να πεις ο Μαυροκεφαλίδης προσφέρει πιο πολλά από τον γλυκό Γεωργιανό κ ο Πεν έστω κ προσθήκη της τελευταίας στιγμής αλλάζει τα δεδομένα στην άμυνα. Όσο για τον Μπέβερλυ είναι λιγο αίνιγμα αν θα μπορέσει να καλυφθεί το επιθετικό του κενό, κ ίσως γυρίσει κ μπούμερανκ στο Γιαννάκη ενδεχόμενη χρησιμοποίησει του με παγίδες από τον Ζοτς κ πρέσινγκ για να κάνει κάποιο εύκολο λάθος!
Ginobili
QUOTE(AZ1980 @ May 25 2010, 12:04 ) *
Νομίζω πως έχουμε μάχη ανάμεσα σε δυο ομάδες που δεν παρουσιάζουν τελευταία καλή εικόνα. Αν ο ΠΑΟ πάει σε πολύ αργό τέμπο και κλειστό ροτέισον, επιδιώκοντας οικονομία δυνάμεων ώστε να βγάλει τη σειρά με τη γνωστή αποτυχημένη φετινή συνταγή του "ξεζουμίσματος" 7 παικτών, τότε πολύ απλά θα χάσει τον τίτλο.

Το κλειδί για τον ΠΑΟ είναι με πολυπρόσωπη αμυντική πίεση να "σκάσει" τους δυο Τεό.

Το κλειδί για τον Ολυμπιακό είναι να τους διατηρήσει φρέσκους, ώστε να τροφοδοτήσουν αποτελεσματικά τους ψηλούς του Ολυμπιακού, όπου αναμένεται πάρτι, δεδομένης της απαράδεκτης εικόνας του Πέκοβιτς και της λανθασμένης κατ' εμέ απόφασης να απομακρυνθεί ο Χάισλιπ.

Τα ερωτηματικά πάντως σε αυτή τη φάση είναι πάρα πολλά και έτσι δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Ίσως μετά το πρώτο παιχνίδι να μπορέσω να κάνω κάποια εκτίμηση.




bball.gif

Το θεωρώ πολύ σημαντικό ο ΠΑΟ να έχει ενέργεια στο παιχνίδι του,να είναι πολύ κινητικοί οι παίκτες του χωρίς την μπάλα(έτσι ώστε να βοηθήσουμε και τον Σάρας να δείξει την κλάση του και να κάνει την διαφορά) και να έχουν το γνωστό καλό passing game. Αυτό το πράγμα το θεωρώ το Α και το Ω για τους τελικούς.Από κει και πέρα....το ότι ο Ολυμπιακός θα θέλει να χτυπήσει στην ρακέτα είναι δεδομένο.Και μπορεί να το κάνει ακόμα και με τον Κλέιζα...ο οποίος στα 3 μέτρα με πλάτη έχει πλεονέκτημα.Αυτός θα είναι και το μεγάλο ατού του Ολυμπιακού κατά την γνώμη μου,γιατί και πιο δυνατός και πιο γρήγορος και πιο εκρηκτικός και πιο τεχνικός και πιο ευέλικτος είναι από τους Φώτση-Τσαρτσαρή.
Συμφωνώ λοιπόν στο ότι ο Χέισλιπ είναι μεγάλη απώλεια.Μακάρι να τον είχαμε....
alexanderthegreat
QUOTE(silversurfer @ May 25 2010, 15:22 ) *
Πιστεύεις δλδ ότι μπορούμε να απλώσουμε το rotation σε παραπάνω από 8 παίκτες?
Ο Καλάθης δεν μπόρεί να βοηθήσει σε αυτά τα παιχνίδια γιατί δεν έχει σουτ ώστε να απειλεί, δεν παίζει άμυνα ώστε να είναι καμικάζι άρα δε βλέπω να γράφει πάνω από 5 λεπτά.
Ο Τσαρτσαρής λογικά θα φέρει πάλι τα ειρωνικά γέλια στο ΟΑΚΑ κάτι που δεν επικροτώ αλλά ο όχλος είναι όχλος κ αυτό θα σημάνει την ψυχολογική κατάρευσή του άρα αν δεν κάνει κάτι μαγικό πάνω από 10 λεπτά δε τον βλέπω ούτε αυτόν.
Ο Σερμαντίνι, το πουλέν (λολ), μάλλον θα παίξει μόνο αν η διαφορά είναι στο +15.. Δλδ δε θα παίξει ποτέ
Ο Σάρας που είναι ο παράγοντας Χ θα παίξει κ αν κάνει 1-2 λάθη ή χάσει 1-2 αντιπάλους θα καθίσει να παίζει με τη μπάλα του πίσω από τα LED ..

Μετά από όλα αυτά φτάσαμε τους 8 κ αν ο Τέπιτς είναι γατάκι (πάλι) τότε θα μείνουμε 7 κ ο θεός κ η ψυχή μας!


Στο ποστ αυτό παρατηρώ κ γω το περιβόητο βάθος μας (ούτε στα 2μ. δε φτάνει) κ πόσο λάθος κινηθήκαμε φέτος.. Όχι ότι ο Ολυμπιακός έχει αλλά όσο να πεις ο Μαυροκεφαλίδης προσφέρει πιο πολλά από τον γλυκό Γεωργιανό κ ο Πεν έστω κ προσθήκη της τελευταίας στιγμής αλλάζει τα δεδομένα στην άμυνα. Όσο για τον Μπέβερλυ είναι λιγο αίνιγμα αν θα μπορέσει να καλυφθεί το επιθετικό του κενό, κ ίσως γυρίσει κ μπούμερανκ στο Γιαννάκη ενδεχόμενη χρησιμοποίησει του με παγίδες από τον Ζοτς κ πρέσινγκ για να κάνει κάποιο εύκολο λάθος!

φοβερά στιγμιότυπα έχουν ζήσει όσοι πηγαίνουν στους αγώνες του ΟΑΚΑ... ένας από τους λόγους που αξίζει να πηγαίνεις
traveller
QUOTE(silversurfer @ May 25 2010, 12:49 ) *
Με καμικάζι Πεν κ Μπέβερλι κ ασταμάτητο πρες σε όλο το γήπεδο με αλλαγές τύπου χάντμπολ ώστε οι άσσοι μας να βγάλουν γλώσσα στο πάτωμα. Επίσης εδώ δεν έχουμε αντίστοιχο παίκτη για να πιέσουμε τον Τεόντοσιτς τόσο λυσσαλέα καθώς ο Καλάθης άμυνα δεν ξέρει τι θα πει. Επίσης είναι χειρότερος επιθετικά του Πεν όποτε έχουμε κ εκεί μειονέκτημα.

Με βάση τα παραπάνω πιστεύω ότι τελικά θα δούμε μεγαλύτερο rotation στον ΟΣΦΠ παρά στον ΠΑΟ κ κυρίως στο 1-2.


Eδώ θα διαφωνήσω. smiley.gif

Εάν γίνει αυτό που λες και μάλιστα μες στο ΟΑΚΑ και επειδή τον Πεν τον λένε...Πεν και τον Μπέβερλι...Μπέβερλι (και όχι Θόδωρα ή Κλέιζα ) στα μέσα της 1ης περιόδου θα έχουν από τρία φάουλ ο καθένας.

Φαντάζομαι να συμφωνούμε ότι τέτοιες άμυνες συνεπάγονται και φάουλ κι εκεί ο Ολυμπιακός (στις θέσεις αυτές εννοώ )"πονάει".

Αντίθετα εμείς έχουμε να "δώσουμε" πολύ πράμα εκεί αφού κατά σειρά στην περιφερειακή άμυνα μπορούν να προσφέρουν αρκετοί παίχτες.
Το να κουράσουμε π.χ τον Τεόντοσιτς αλλάζοντας δυο τρεις παίχτες πάνω του ή το Θόδωρα πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι μέσα στις προτεραιότητές μας.
Επειτα είναι και το άλλο : Δε νομίζω ότι ο Γιαννάκης θα χρησιμοποιήσει πολύ αυτούς τους δύο παίχτες. Είναι κοντοί και αμέσως θα τους ποστάρουν οι δικοί μας. Το έχουμε ξανακάνει και με πολύ καλά αποτελέσματα

Βέβαια εμείς καλά κάνουμε και γράφουμε ότι γράφουμε και γεμίζουμε τις σελίδες αλλά τέτοια ματς δεν κρίνονται με απολύτως ορθολογιστικά κριτήρια. Μέταλλο, ψυχολογία, μέρα είναι παράγοντες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και δε μπορούν ούτε να προβλεφθούν ούτε να αναλυθούν.


Υ.Γ Πού είναι ο PARISINOS να παρω λίγο πάνω μου, γιατί εσείς μου έχετε μαυρίσει την ψυχή μιλάμε laugh.gif icon_drunk.gif
a bullet for your head
QUOTE(AZ1980 @ May 25 2010, 15:04 ) *
Το κλειδί για τον ΠΑΟ είναι με πολυπρόσωπη αμυντική πίεση να "σκάσει" τους δυο Τεό.

Το κλειδί για τον Ολυμπιακό είναι να τους διατηρήσει φρέσκους, ώστε να τροφοδοτήσουν αποτελεσματικά τους ψηλούς του Ολυμπιακού, όπου αναμένεται πάρτι, δεδομένης της απαράδεκτης εικόνας του Πέκοβιτς και της λανθασμένης κατ' εμέ απόφασης να απομακρυνθεί ο Χάισλιπ.

Οντως η αμυνα του ΠΑΟ θα πρεπει να επικεντρωθει στους 2 Τεο & ιδιως στον Τεοντοσιτς.
Δεν ειναι τοσο οτι τροφοδοτουν τους ψηλους.
Ειναι οι μοναδικοι δημιουργοι της ομαδας & αυτοι που καλουνται να δωσουν τον επιθυμητο ρυθμο στην ομαδα τους.
Ο Παπαλουκας,ειναι εξπερ στο pick n' roll & στα drive,αξιοποιωντας καθε χαραμαδα που θα βρει ανοιχτη στην αντιπαλη αμυνα,ενω ο Τεοντοσιτς εχει την ικανοτητα να δημιουργει τοσο για τους συμπαικτες του,οσο & για τον ιδιο,οντας μια διαρκης απειλη beyond the ark & λειτουργωντας πολλες φορες εκτος συστηματος,βασιζομενος στο ενστικτο & την αυτενεργεια της στιγμης.

Προσωπικα δεν αναμενω κανενα παρτι των ψηλων του ΟΣΦΠ....& δεν πιστευω αυτη τη φορα να δουμε τον Φωτση για π.χ.,να παιζει 5αρι,οπως ειδαμε τον Χεισλιπ στο ματς του ΟΑΚΑ...
Αυτο που ειδαμε ξεκαθαρα ηταν οτι ΟΣΦΠ θελησε να φθειρει γρηγορα τους ψηλους του ΠΑΟ,βγαζοντας τους εκτος ρυθμου αγωνα & καθιστωντας τους επιθετικα ανενεργους.
Αυτη τη φορα ο ΠΑΟ ειναι πιο υποψιασμενος & θα εχει επισης & τους Τσαρτσαρη(κυριως),& Σερμαντινι,που θα δωσουν φαουλ.

Νομιζω οτι ο ΠΑΟ μεσ'στο ΟΑΚΑ θα πρεπει να τρεξει...& να τρεξει παρα πολυ απ την αρχη του αγωνα.
Και θα πρεπει να υπαρξει μια ''συνδεση'' της αμυνας με την επιθεση γι'αυτο το σκοπο..
Δηλαδη να ξεκινησει με μια κατεξοχην αμυντικη 5αδα,ωστε να πιεσει,να βγαλει ενεργεια & κατοχες,να τρεξει & να βαλει μ'αυτο τον τροπο & το κοινο στο παιχνιδι..
Με Σπανουλη-Νικολας-Περπερογλου-Τσαρτσαρη-Μπατιστ...& τον Διαμαντιδη ''να ακολουθει'' τον Παπαλουκα..
silversurfer
QUOTE(a bullet for your head @ May 25 2010, 15:55 ) *
Με Σπανουλη-Νικολας-Περπερογλου-Τσαρτσαρης-Μπατιστ...& τον Διαμαντιδη ''να ακολουθει'' τον Παπαλουκα..



ε αμα παίξουμε έτσι (με 6 παίκτες) τότε θα τρέξουμε κ θα κλέψουμε τα πάντα!! μπάλα δε θα χάσουμε.. smiley.gif


@ traveller: εντάξει παρασύρθηκα κ τα είπα όλα λιγο πιο μαύρα από όσο είναι, έχεις δίκιο. Ο Πεν κ ο Μπέβερλυ θα πάνε σε Σπανούλη κ Σάρας αλλά όχι αν είναι κ οι 2 στο παρκέ γιατί εκεί θα έχουμε πλεονέκτημα καθώς θα παίζουν με 3 στην επίθεση.
Σε αυτές τις άμυνες δε βλέπω να γίνεται ποστάρισμα όπως με Πεν - Διαμαντίδη για παράδειγμα.
spysta
Boρεαδης Σχινας Κορομηλας

icon_headbang.gif icon_headbang.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.