Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cleveland Cavaliers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Eastern Conference
T.W.Is.M.
Cleveland Cavaliers




”The old King is dead. Long live the king!”




Προηγούμενο Ρεκόρ (2017-2018): 50-32
Leaders (2017-2018):
Πόντοι:Lebron James 27,5 - Kevin Love 17,6 - Jordan Clarkson 12,6
Ριμπάουντ:Kevin Love 9,3 - Lebron James 8,6 - Larry Nance Jr 7,0
Ασσίστ: Lebron James 9,1 - George Hill 2,8 - Jose Calderon 2,1

Πιθανή 5άδα:
πιθανή πεντάδα

PG:Hill
SG:HoodSF:Osman
PF: LoveC:Thompson


Πάγκος:
PG’s: Collin Sexton, Isaiah Taylor
SG’s: Jordan Clarkson, JR Smith, David Nwaba
SF’s: Kyle Korver
PF’s: Sam Dekker, Channing Frye
C’s: Larry Nance Jr, Ante Zizic

Offseason moves

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Sam Dekker(trade-LA Clippers), Isaiah Taylor(FA-Atlanta), David Nwaba(FA-Chicago)
Draft Picks: Collin Sexton (#8, Πρώτος Γύρος)

Έφυγαν: Lebron James(FA-LA Lakers), Jeff Green(FA-Washington), Jose Calderon(FA-Detroit)

Προπονητής:

Tyrone Lue
Για τέταρτη σεζόν και τρίτη από την αρχή οι Cavaliers εμπιστεύονται την καθοδήγηση της ομάδας τους στον πρωταθλητή του 2016 Tyrone Lue. Μετά από 3 συνεχόμενες συμμετοχές στους τελικούς ο Lue αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση. Να χτίσει μια καινούρια ομάδα χωρίς τον μέχρι πέρσι καλύτερο παίχτη της. Κι όχι απλά τον καλύτερο παίχτη της, αλλά τον παίχτη που κυριάρχησε στο παιχνίδι της τα 4 τελευταία χρόνια. Ενώ λοιπόν το ρόστερ είναι σε μεγάλο ποσοστό ίδιο με πέρσι, οι φετινοί Cavs θα είναι μια εντελώς καινούρια ομάδα. Μέχρι και πέρσι το Cleveland είχε εξασφαλισμένη θέση στα πλέι οφ λόγω της παρουσίας του James, και όχι μόνο, και πολλές ελευθερίες στο παιχνίδι του σταρ της ομάδας. Φέτος ο Lue αντιμετωπίζει την πρόκληση να βάλει τη σφραγίδα του στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του και εκτός από την ομαδική επιτυχία θέλει να κερδίσει και προσωπική αναγνώριση. Πίστωση χρόνου θα έχει, αφού δεν είναι εύκολο να φτιάξει κανείς μια ομάδα χωρίς το πιο σημαντικό μέλος της. Όμως ο Lue έχει και αρκετά να χάσει, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που τον θεωρούσαν διακοσμητικό στον πάγκο των Cavaliers και μια αποτυχία σε αυτή τη νέα προσπάθεια ίσως βάλει πρόωρο τέλος και στην καριέρα του σαν προπονητή στο ΝΒΑ.


Σχόλιο:
Δύσκολη σεζόν προμηνύεται στο Cleveland. Οι περσινοί πρωταθλητές Ανατολής ξεκινούν τη νέα χρονιά χωρίς τους 27,5 πόντους, τα 8,6 ριμπάουντ και τις 9,1 ασίστ του Lebron, αλλά όχι μόνο αυτά. Ξεκινούν χωρίς τον παίχτη που έπαιρνε κάθε πρωτοβουλία στην επίθεσή τους, που αναλάμβανε κάθε κρίσιμη επίθεση, που δεν έβγαινε σχεδόν ποτέ από το παρκέ στα μεγάλα ματς και έδινε το παράδειγμα στους συμπαίχτες του. Τώρα όλοι πρέπει να κάνουν ένα(ή και περισσότερα) βήμα μπροστά και να κάνουν περισσότερα πράγματα στο παρκέ. Πρώτος και καλύτερος ο Love, που πρέπει να θυμηθεί τον Kevin της Minnesota, που έκανε το ένα νταμπλ-νταμπλ μετά το άλλο, με το πλήρες επιθετικό παιχνίδι κοντά και μακριά από το καλάθι, με τη μπάλα στο παρκέ ή σε catch n’ shoot κατάσταση και βρισκόταν συνεχώς μέσα στους πρώτους ριμπάουντερ του πρωταθλήματος. Όμως και οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω. Ο Hill να ηγηθεί της επίθεσης και να πάρει κρίσιμα σουτ, όπως έκανε στο San Antonio, ο Hood να σκοράρει όπως στη Utah και ο Clarkson όπως στο LA, ο Thompson να παίξει όπως στους τελικούς του 2015 και όλα αυτά να συνδυαστούν και με νίκες. Μπορεί όμως να γίνει αυτό όταν όλοι αυτοί οι παίχτες είχαν συνηθίσει σε άλλους ρόλους και στα δύσκολα έψαχναν τον τύπο με το 23;
Ένα άλλο θέμα για τη σεζόν που έρχεται στο Cleveland είναι το ποιοι θα τελειώσουν τη σεζόν στην Quicken Loans Arena. Το καλοκαίρι μπορεί να μην έγιναν ανταλλαγές, αλλά το ρόστερ που υπήρχε ήταν ένα συμπλήρωμα για τον James, ώστε να φτιαχτεί μια ομάδα που θα διεκδικεί πρωτάθλημα. Η έλλειψη κινήσεων στην offseason δείχνει εμπιστοσύνη κατ’ αρχήν στο υλικό που υπάρχει, αλλά επειδή δεν υπάρχουν projects στο ρόστερ, με εξαίρεση το Sexton(άντε και τον Osman), δεν αποκλείεται αν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, να γίνει κάποια ανταλλαγή, που θα αποδυναμώσει το ρόστερ με ορίζοντα στο μέλλον.
Πέρσι οι Cavs στηρίχτηκαν πολύ στην επίθεσή τους και έδειξαν μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα. Φέτος όμως δεν αναμένεται να έχουν την ίδια ευχέρεια στο σκοράρισμα και θα χρειαστεί να βελτιώσουν την αμυντική τους συμπεριφορά. Χρειάζεται επίσης να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να εκμεταλλευτούν παίχτες που στηρίζονται αρκετά στο σουτ, όπως οι Korver, Hill, Hood, αλλά και να κρατήσουν υπό έλεγχο τους ταλαντούχους, αλλά ασταθείς Smith και Clarkson. Με όλα αυτά λοιπόν, μπορεί ο Thompson να δηλώνει πως οι Cavs παραμένουν “the team to beat” στην Ανατολή, αλλά η δουλειά του κόουτς Lue και των παιχτών του μοιάζει δύσκολη για φέτος και μάλλον στο Cleveland θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με μια παρουσία στα πλέι οφ.

Πρόβλεψη: 37-45
Conference rank: 10η

aegeansheed
Ελπιδοφόρο να εμφανίζεται σε αυτό το σημείο ένας Cedi, πριν το πιο αναμενόμενο μπαμ του Sexton, που θα γίνει κάποτε. Το παιδί το έχει και εδώ, πάντα το είχε.
Βέβαια τόσο motion δεν ξέρω για πόσο καιρό θα το αντέξουν οι παλιοί. Πχ. σε κάποιες φάσεις (και vs Raptors) που βρήκε τον Love με speedball σε baseline cut από κάτω, φάνηκε στο μάτι too much... acrobatics, αν και με επιτυχία.
Θετικό επίσης ότι μετά το ριμπάουντ δεν κατεβάζουν τη μπάλα ο Τρίσταν με τον Λαβ blink.gif , όπως είδαμε με το Τορόντο, αλλά ψάχνουν παίκτη.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.