Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Κολοσσός Ρόδου 2016-17
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Κολοσσός Ρόδου
benchwarmer
Το ρόστερ της νέας χρονιάς:

4. Παναγιώτης Παπαδόπουλος
5. Μιχάλης Χατζηγεωργίου
6. Μιχάλης Λιάπης
7. Juvonte Reddic
8. Jesse Chuku
9. Δημήτρης Οθείτης
10. Γιάννης Γεωργαλλής
11. Χρήστος Σαλούστρος
13. Αλέξανδρος Αγγελάκος
14. Roope Ahonen
15. Davion Berry
21. Παναγιώτης Βασιλόπουλος
23. Κωνσταντίνος Παπαδάκης
33. Earl Watson
34. Langston Hall

Παίχτες-κλειδιά οι Berry και Reddic, στόχος γιατί όχι και η είσοδος στα πλέι-οφ.
benchwarmer
Κανένα ποστ για τον Κολοσσό μέχρι στιγμής, την μόνη ομάδα με θετικό ρεκόρ στο τέλος του 1ου γύρου (7-6), πλην των 5 "μεγάλων". Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα βέβαια αρκούν πολύ απλά πράγματα για κάτι τέτοιο. Όπως σοβαρή διοίκηση, 2-3 ξένοι από ένα επίπεδο πάνω από το γνωστό "πανέρι" (Ρέλεφορντ, Ρέντικ), ένας Έλληνας σαν τον Βασιλόπουλο να κάνει τα πάντα αν και σακατεμένος, και μια ωραία έδρα.
Gkos
Αντε να κάνω ένα εγώ !

Μεττα απο ηττα στην Πατρα !

http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/...as.4512304.html

Με Ρελεφορντ να τραυματιζεται στο πρωτο λεπτο ο Κολοσσος δεν ειχε πολλες ελπιδες ,αλλα το κερδος ακουει στον μικρο(98ρη) Παπαδακη ,
που ο Λυκογιαννης εριξε στο παρκε και τον δικαιωσε και με το παραπανω με 17 ποντους (με 5/6 τριποντα ) και 5 ασιστ με 1 λαθος σε 17 λεπτα συμμετοχης !

Αυτα ειναι ευχαριστα νεα ,να βλεπουμε νεα παιδια να αγωνιζονται !

Και πριν καποιες αγωνιστικες στο διπλο στο Ρεθυμνο παλι ο μικρος με 10 ποντους ηταν καταλυτικος ....
SteelGandalf
22η Aγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 18/3/2017, 17:00
(novasports4HD "live")

Κολοσσός Ρόδου - Άρης

QUOTE(www.pressaris.gr - 18/3/2017)
Η τέταρτη θέση «κλειδώνει» με διπλό στο Βενετόκλειο! (PRESSARIS LIVE, 17:00)

Παιχνίδι που κρίνει εν πολλοίς την τέταρτη θέση εφόσον έρθει η νίκη είναι το σημερινό (17:00) στο Βενετόκλειο για τον Άρη κόντρα στον Κολοσσό, αλλά και παιχνίδι που ενδεχομένως προκαλέσει εξελίξεις αν δεν έχει την επιθυμητή έκβαση.

Οι κίτρινοι εφόσον πάρουν το διπλό στην Ρόδο αποκτούν τεράστιο πλεονέκτημα έναντι ΠΑΟΚ και Κολοσσού. Αν χάσουν θα πρέπει να μην έχουν απώλειες στα εναπομείναντα παιχνίδια και το πρόγραμμά τους μόνο εύκολο δεν είναι, αν σκεφτεί κανείς ότι παίζουν εκτός έδρας με την Κύμη και το Λαύριο και υποδέχονται στο Αλεξάνδρειο τον Απόλλωνα Πατρών και την ΑΕΚ στην αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ο Δημήτρης Πρίφτης θα έχει στην διάθεσή του τον Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς, αλλά είναι αμφίβολο αν ο Σέρβος θα πάρει λεπτά συμμετοχής, διότι ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος λόγω της θλάσης στον προσαγωγό. Ανέτοιμος είναι και ο Γουίλ Κάμινγκς, αλλά θα παίξει κανονικά, τρίτος ξένος είναι ο Τζάστιν Τζάκσον και τέλος. Οι υπόλοιποι εννιά είναι Έλληνες παίκτες και αντιλαμβάνεται κανείς πως ήρθε η ώρα να βγουν μπροστά με πολύ πιο δυναμικό τρόπο από ότι έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Ο Άρης δεν έχει καλή παράδοση στη Ρόδο, έχει χάσει επτά από τα 10 παιχνίδια του στο Βενετόκλειο, μετράει τρεις σερί ήττες, βιώνει βαθιά αγωνιστική κρίση, έχασε τον Μάικλ Τζένκινς και δεν τον έχει αντικαταστήσει ακόμα, ωστόσο έχει παίκτες που μπορούν να κερδίσουν τον συγκεκριμένο αγώνα.

Όλα αρχίζουν και τελειώνουν σήμερα σε δύο στοιχεία. Την άμυνα και τον ρυθμό. Αν ο Άρης μπορέσει να περιορίσει την δράση του Τρέβορ Ρέλεφορντ που και σκοράρει και δημιουργεί, τότε θα έχει βάλει τις βάσεις για τη νίκη του, διότι ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ του Κολοσσού είναι το βαρόμετρο της ομάδας του. Μέσα από την άμυνα και το αμυντικό ριμπάουντ θα ελέγξουν οι κίτρινοι τον ρυθμό και θα πάνε το παιχνίδι εκεί που θέλουν. Και σήμερα στο χέρι τους είναι…
SteelGandalf
1η Περίοδος

Κολοσσός Ρόδου - Άρης : 24-15

Κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι. Στην άμυνα έχουμε πρόβλημα, έχοντας δεχθεί πόντους από διαφορετικές θέσεις και παίχτες, παρά την φαινομενική, σε κάποιες περιπτώσεις, σφιχτή άμυνα.
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Κολοσσός Ρόδου - Άρης : 50-35

Η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους στο 6'40" της δεύτερης περιόδου (σκορ 37-22). Ο Άρης ήταν πολύ άστοχος μέχρι εκείνο το σημείο, όταν και μπήκε ο Dragicevic στο παρκέ. Με διαδοχικά του τρίποντα, αλλά και του Cummings, κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να κατεβάσουν την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, αλλά η ευστοχία των γηπεδούχων είναι άνευ προηγουμένου. Σουτάρουν με πολύ δύσκολες προϋποθέσεις και συνθήκες πίεσης κι ευστοχούν λες και το κάνουν αφύλαχτοι σε προπόνηση. Με αυτά τα δεδομένα δεν είναι δυνατόν ο Άρης να ακολουθήσει και μοιραία βρίσκεται πίσω με μεγάλη διαφορά. Όταν περιμένεις από τον Ξανθόπουλο και το Μούρτο να "τραβήξουν" το σκορ με σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, τότε κάτι δεν πάει καλά και τότε είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Game Summary



Με τέτοια ευστοχία από πλευράς γηπεδούχων, αλλά και την δεδομένη κυριαρχία τους στα ριμπάουντς, η διαφορά των 15 πόντων φαντάζει και μικρή. Μόνο στα λάθη είναι καλύτερος ο Άρης και στα κλεψίματα (που χρεώθηκαν ως λάθη για τους γηπεδούχους). Αν δεν αλλάξει άρδην η εικόνα στο 2ο ημίχρονο, ο Άρης θα γνωρίσει ακόμη μια ήττα με κάτω τα χέρια. Μια ήττα χωρίς καν να μπορέσει να φανεί ανταγωνιστικός...
SteelGandalf
3η Περίοδος

Κολοσσός Ρόδου - Άρης : 73-56

Η ήττα είναι δεδομένη πλέον και αυτό που μένει να δούμε είναι το ποια θα είναι η τελική διαφορά πόντων που θα προκύψει.
SteelGandalf
QUOTE(SteelGandalf @ Mar 18 2017, 18:22 ) *
3η Περίοδος

Κολοσσός Ρόδου - Άρης : 73-56

Η ήττα είναι δεδομένη πλέον και αυτό που μένει να δούμε είναι το ποια θα είναι η τελική διαφορά πόντων που θα προκύψει.


Χαχαχα, εδώ γελάμε. Troll-άρω τον ίδιο μου τον εαυτό!!! Παραλίγο να μιλάμε για επική ανατροπή νίκης!!!

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Κολοσσός Ρόδου - Άρης : 85-84

Κρίμα για την προσπάθεια του Άρη, κρίμα επειδή οι παίχτες του αδίκησαν για ακόμη μια φορά τους εαυτούς τους. Βέβαια θα ήταν κρίμα και για τους γηπεδούχους σύμφωνα με την εικόνα τους για περισσότερα από 25 λεπτά, αν και όπως έγραψα και πιο πάνω είχαν και την τύχη με το μέρος τους σε αρκετές περιπτώσεις. Όμως οι παίχτες του Άρη στην τελευταία περίοδο άξιζαν κι εκείνοι να πάρουν τη νίκη, μόνο και μόνο για την εντυπωσιακή και φιλότιμη τους προσπάθεια! Πραγματικά απίστευτη επιστροφή τους από το -23 (σκορ 73-50) στο +1 (σκορ 83-84 μόλις 6 δευτερόλεπτα από το τέλος), αλλά ήττα στο τελευταίο δευτερόλεπτο ήταν αυτή που θα μείνει, παρά το πάρα πολύ μακρινό σουτ τριών πόντων του Μούρτου στην τελευταία φάση που παραλίγο να μας κάνει να μην ξεχάσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι ποτέ...

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 18/3/2017)
Ολική ανατροπή, αλλά… ήττα στην εκπνοή (85-84)

Ο Άρης έπαιξε μπάσκετ για ένα δεκάλεπτο, έκανε ολική ανατροπή από τους 23 πόντους (73-50), προηγήθηκε με 83-84 ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά ο Αχόνεν ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη στο Βενετόκλειο. Οι κίτρινοι ηττήθηκαν με 85-84 στη Ρόδο…


Ο Άρης δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι από το ξεκίνημα και το πλήρωσε ακριβά. Ο Κολοσσός με εκνευριστική ευστοχία στο πρώτο δεκάλεπτο πήρε το προβάδισμα και το διατήρησε χωρίς πρόβλημα απέναντι στην πολύ μαλθακή άμυνα των κίτρινων.

Στο 7’ οι Ροδίτες είχαν ήδη διψήφια διαφορά, καθώς το σκορ ήταν 19-9 και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 24-15. Σε αυτό το διάστημα ο Κολοσσός παρότι είχε 7 λάθη, ήταν μπροστά στο σκορ γιατί είχε 10/11 σουτ εντός παιδιάς.

Τα χειρότερα ποσοστά του Κολοσσού στη δεύτερη περίοδο δεν τα εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Πρίφτη, διότι έχαναν το ένα αμυντικό ριμπάουντ μετά το άλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 12 άστοχα σουτ των Ροδιτών στο πρώτο ημίχρονο, τα έξι έγιναν επιθετικά ριμπάουντ και δεύτερες επιθέσεις. Έξω από τα 6,75μ. οι γηπεδούχοι είχαν χέρι… αλφάδι με 8/12 και μοιραία ο Άρης βρέθηκε πίσω με 32-20 (16’) και 37-22 (17’).

Η είσοδος του Ντραγκίσεβιτς έδωσε λύση στο σκοράρισμα. Ο Άρης μείωσε σε 41-33 στο 19’ με συνεχόμενα τρίποντα αλλά… κατέφερε να δώσει το δικαίωμα στον Κολοσσό να πάει στα αποδυτήρια με +15 (50-35) από λάθος επιλογές στην επίθεση και αδράνειες στην άμυνα και το ριμπάουντ (22-8 στο α’).

Το ξεκίνημα του Άρη ήταν τραγικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κολοσσός βρέθηκε πολύ γρήγορα στο +20 (55-35 στο 21’ και 58-38 στο 24’) και στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου προηγήθηκε με 66-43, ελέγχοντας πλήρως τον αγώνα. Η περίοδος έληξε με τους κίτρινους να έχουν δεχθεί 73 πόντους (73-50 στο 29’) και παρότι είχαν μόλις 5 λάθη και 41% στο τρίποντο (7/17) να χάνουν με 17 πόντους διαφορά (73-56).

Με τον Ντραγκίσεβιτς σε καλή μέρα οι κίτρινοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς. Μείωσαν σε 73-61 και 75-63 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, διάστημα στο οποίο ο Κολοσσός έκανε λάθη. Είχαν την ευκαιρία να ρίξουν κι άλλο τη διαφορά αλλά δεν το κατάφεραν και στο 35’ το σκορ ήταν 77-65. Ο Ντραγκίσεβιτς ήταν αυτός που έδωσε και πάλι λύσεις. Το 79-65 στο 36’ έγινε 79-72 στα 2:28 πριν το φινάλε με τους κίτρινους να τα δίνουν όλα για την ανατροπή. Ο Καββαδάς με 1/2 βολές στα 2:02 πριν το τέλος μείωσε σε 79-73 και έκανε φάουλ στον Ρέντικ στέλνοντάς τον στις βολές.

Ο σέντερ του Κολοσσού ήταν ψύχραιμος και έκανε το 81-73 (1:44). Με βολές ο Γιάνκοβιτς μείωσε σε 81-75 (1:14), αλλά στα 48’’ πριν το τέλος ο Ρέλεφορντ σκόραρε (83-75). Ο Καββαδάς με 1/2 βολές μείωσε σε 83-76. Ο Ντραγκίσεβιτς και ο Κάμινγκς με καλάθι-φάουλ έφεραν το ματς στον πόντο (83-82 στα 11’’). Ο Χολ κέρδισε φάουλ από τον Ζάρα αλλά έχασε και τις δύο βολές και ο Κάμινγκς στα 5’’ έβαλε τον Άρη μπροστά με 83-84! Ο Λυκογιάννης πήρε τάιμ άουτ και ο Αχόνεν στην εκπνοή έγραψε το 85-84…

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 50-35, 73-56, 85-84.
benchwarmer
Όπως φαίνεται, ο Κολοσσός έχασε τεράστια ευκαιρία την προηγούμενη αγωνιστική στην Κύμη για την τετράδα.

Πλέον υπάρχει ισοβαθμία μεταξύ Κολοσσού, Άρη και ΠΑΟΚ, με το πρόγραμμα να είναι:

Κολοσσός : Απόλλων (ε), Λαύριο (μ), ΑΕΚ (ε), Τρίκαλα (μ)
Άρης: Κύμη (ε), Απόλλων (μ), Λαύριο (ε), ΑΕΚ (μ)
ΠΑΟΚ: Προμηθέας (μ), Ολυμπιακός (ε), Κόροιβος (μ), Παναθηναϊκός (ε)

Ο ΠΑΟΚ δηλαδή έχει 2 σίγουρες (σχεδόν έστω) ήττες, επομένως δύσκολα θα τερματίσει πάνω από 6ος.
Ο Άρης με 4/4 φυσικά είναι 4ος καθώς έχει την διαφορά με τον Κολοσσό, και κατά πάσα πιθανότατα και με 3/4, καθώς ο Κολοσσός έχει να παίξει στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση συγχαρητήρια στον Κολοσσό για την πορεία του, και θα έχει ενδιαφέρον εάν ξέρει κάποιος να μας πει αν είναι στα σχέδιά του η Ευρώπη ή όχι..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.