«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα με σπουδαία ιστορία. Χαίρομαι που έρχομαι στην Ελλάδα και θέλω να βοηθήσω πραγματικά ώστε ο Ολυμπιακός να κερδίσει και πάλι τίτλους», είναι τα πρώτα λόγια του αμερικανού στο site του Ολυμπιακού και συνεχίζει.
- Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις ναι στην πρόταση του Ολυμπιακού;
- Ήμουν έτοιμος για μια αλλαγή στην καριέρα μου. Έψαχνα μια νέα πρόκληση και ο Ολυμπιακός είναι για μένα μια τέτοια πρόκληση. Ήθελα να επιστρέψω στην Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός μου δίνει αυτή την ευκαιρία. Έμαθα ότι ξεκινά μια νέα προσπάθεια και μου αρέσει η ιδέα να είμαι μέρος αυτής.
- Στον Ολυμπιακό θα συναντήσεις και παλιούς φίλους, με πρώτο τον Γιόνας Καζλάουσκας.
- Θέλω πολύ να παίξω πάλι για τον κόουτς Γιόνας. Είναι πολύ καλός προπονητής και τον σέβομαι πάρα πολύ. Ξέρει το μπάσκετ και πως να σε κάνει να κερδίζεις. Τι πρέπει να κάνει τη στιγμή που πρέπει για να φτάσει η ομάδα του στη νίκη. Μου αρέσει πολύ η φιλοσοφία που έχει για το μπάσκετ και ο τρόπος που παίζουν οι ομάδες του.
- Δηλαδή να περιμένουμε να δούμε από τον Ολυμπιακό το μπάσκετ της Ζαλγκίρις του 1999;
- Μακάρι. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει πάλι αυτό, αλλά σίγουρα θα παίζουμε γρήγορα και θεαματικά. Το μπάσκετ που φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο.
- Εκτός από τον κ. Καζλάουσκας θα συναντήσεις ξανά και τον Εουρέλιους Ζουκάουσκας.
- Ο Ζούκι είναι τεράστιος (γέλια). Κάθε ομάδα θέλει να έχει κάτω από το καλάθι ένα παίκτη των διαστάσεων και της αξίας του Εουρέλιους. Η παρουσία του ειδικά στην άμυνα, θα παίξει μεγάλο ρόλο για το πως θα εμφανιστεί η ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για ένα παίκτη και περισσότερο για ένα πλέι μέικερ να γνωρίζει ότι έχει κάποιον στην άμυνα που θα κόψει τις μπάλες, θα μαζέψει τα ριμπάουντ και η ομάδα θα φύγει γρήγορα στον αιφνιδιασμό... Δεν έχουν πολλές ομάδες της πολυτέλεια να έχουν στο ρόστερ τους έναν τέτοιο παίκτη. Σε μια ομάδα πάντως ο ένας πρέπει να συμπληρώνει τον άλλο. Μόνο έτσι θα πετύχουμε το στόχο μας.
- Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι ο Τάιους έφτασε πλέον τα 32 και είναι αρκετά μεγάλος να έχει υψηλούς στόχους στην καριέρα του...
- Ο Τάιους θλει πάντα να κερδίζει και τώρα είναι που θέλω να πάρω περισσότερους τίτλους. Είμαι πιο έμπειρος και σίγουρα το ίδιο γρήγορος (γέλια). Θα δούμε στο γήπεδο αν αντέχουν τα πόδια μου...
- Το 1999 στο Μόναχο στέρησες στον Ολυμπιακό το Ευρωπαϊκό. Είχες πονέσει τότε πολύ τους φίλους της ομάδας. Έρχεσαι για να καλύψεις αυτό το κενό με νέους τίτλους;
- Εγώ έχω μάθει να κερδίζω τίτλους. Γι’ αυτό παίζω. Ελπίζω οι φίλοι του Ολυμπιακού να με έχουν συγχωρέσει (γέλια) και να μπορέσουμε μαζί με τα άλλα παιδιά να τους δώσουμε άμεσα μεγάλες χαρές.
- Τα τελευταία δυο χρόνια για τον Ολυμπιακό δεν ήταν ότι καλύτερο και είναι λογικό οι φίλοι της ομάδας να είναι απογοητευμένοι. Τώρα θέλουν να δουν την ομάδα να επιστρέφει στην κορυφή. Μπορείς να τους το υποσχεθείς;
- Δεν έχω υποσχθεί ποτέ μου κάτι τέτοιο. Θα κάνω όμως τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Ξέρω ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι πολύ κοντά στην ομάδα. Γενικότερα στην Ελλάδα ο κόσμος είναι πολύ εκδηλωτικός. Για να φτάσει όμως μια ομάδα στην κορυφή δεν φτάνει ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρεις παίκτες. Πρέπει από τη διοίκηση, το τεχνικό τημ, τους παίκτες ως και τον κόσμο, όλοι να δουλέψουν μαζί για να πετύχουμε κάτι.
- Στην ομάδα έχουν έρθει 11 καινούργιοι παίκτες και πολλοί απ’ αυτούς είναι νέοι σε ηλικία. Η ομάδα χρειάζεται ένα ηγέτη πάνω στο παρκέ και ο Γιόνας Καζλάουσκας σε ήθελε στην ομάδα για αυτό το λόγο.
- Μου είπαν ότι στην ομάδα ήρθαν νέα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό να ετοιμάζει μια ομάδα την επόμενη μέρα. Μαζί με τον κόουτς και τους υπόλοιπους έμπειρους, θα φέρουμε το πνεύμα του νικητή στην ομάδα. Αν ο κόουτς με θέλει ηγέτη μέσα στο γήπεδο εγώ θα το κάνω. Αυτό έχω μάθει άλλωστε να κάνω...
- Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός είναι στην κορυφή...
- Σέβομαι τον Παναθηναϊκό γιατί έχει σπουδαία ομάδα και έχει πετύχει πολλά. Πλέον όμως, δεν είναι μόνοι τους...
- Πως είναι να παίζεις για την Εθνική ομάδα της χώρας σου;
- Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα. Είμαι υπερήφανος για την κλήση μου στην Εθνική και ελπίζω όλοι εμείς που είμαστε στην ομάδα να πετύχουμε το στόχο για τον οποίο μας επέλεξαν.