Help - Search - Members - Calendar
Full Version: FIBA All Star Game
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
dizzy_fingers
Για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, αύριο την ίδια ώρα που όλη η Ελλάδα θα ζει στους ρυθμούς του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ, στην Λευκωσία θα γίνεται ένας αγώνας, ο οποίος μάλλον αδιάφορο αφήνει όλο το υπόλοιπο ευρωπαϊκό μπασκετικό κοινό.
Αυτό δεν είναι άλλο από το φετινό All Star Game.

Στο All Star Game της FIBA που γίνεται επίσης αυτήν την προχωρημένη εποχή όπως και σε μας (μισο να σκεφτώ 39.gif ...Βασιλακόπουλος...πρόεδρος ΕΣΑΚΕ και FIBA...διοργάνωση all star game προς το τέλος της σεζόν και 2 βδομάδες πριν τη διοργάνωση του FEL final 4....οκ now it makes sense wink.gif ) θα αγωνιστούν παίχτες μόνο από τις ομάδες που αγωνίζονται στα δύο κύπελλα της FIBA (FIBA Europe League, FIBA Europe Cup).

Από την ευρωπαϊκή ομάδα εμάς μας ενδιαφέρει η παρουσία του Γιαννούλη (που παίζει στο Κίεβο και πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις στην ευρώπη...έστω και κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους από αυτούς που είχε συνηθίσει) και του Ράτκο Βάρντα (Μπεσίκτας). Στους ξένους, τα ονόματα των αργεντίνων Βολκοβίτσκι και Νικόλα ίσως ακούγονται πιο οικεία....

Αυτά.
Ας ελπίσουμε ότι από του χρόνου που θα γίνει η ένωση FIBA-ULEB να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα των αδιάφορων (πλην τον συμμετέχοντων σε αυτών) διοργανώσεων.
NBAholic
Ποιο κανάλι θα δείξει τον αγώνα; Φαντάζομαι ότι η απάντηση είναι μια από τις ακόλουθες:

1) Ένα τοπικό που πιάνει μέχρι Λάρνακα (με ελαφρό παράσιτο στην εικόνα)
2) ...
3) Το κλειστό κύκλωμα του γηπέδου.
4) Το Μέγκα, όπως έκανε τόσες ακόμη φορές στο παρελθόν!


Για 2-3 χρόνια, το ευρωπαϊκό Ολ Σταρ Γκέιμ ήταν πραγματικά σημαντικό γεγονός που προσέφερε πλούσιο θέαμα (το πρώτο, μάλιστα, το είχα παρακολουθήσει στο Eurosport!). Και, παρόλη την πτώση του θεσμού, πιστεύω ότι με 2-3 χρόνια ενότητας, μπορεί να πλησιάσει το παλιό επίπεδο.
dizzy_fingers
Από του χρόνου λογικά, που θα γίνει η ένωση θα ξεκινήσει η άνοδος του θεσμού, με εφαλτήριο την συγκέντρωση των πραγματικά καλύτερων παιχτών της Ευρώπης και όχι μόνο όσους συμμετέχουν στις διοργανώσεις της μίας λίγκας...

...και ίσως να το δείξει το supersport biggrin.gif.
ashton
Ε θα το δείχνει το Σούπερσπορτ , που άνοιξε την πόρτα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. (αφού την είχε διπλαμπαρωμένη για 4,5 χρόνια βέβαια... που μόνο για την Ελλάδα ήταν ακριβη η μετάδοση... για την υπόλοιπη Ευρώπη ήταν φθηνά... αλλά αυτό δεν το αναφέρει κανένας...)
dizzy_fingers
Γιατί ήταν πιο ακριβά?
Μας είχε στη μπούκα η ULEB?


Η φετινή κίνηση του supersport πάντως, να πάρει την ευρωλίγκα, ήταν κίνηση ματ...περίμενε την κατάλληλη στιγμή, έσκασε 3 εκατομύρια (για να καταλάβετε τα ποσά, η ΤΕΑΜ που διοργανώνει το champions league είχε ζητήσει 50 μύρια από το ΜΕGA και αυτό αρνήθηκε...σύμφωνα με τη γνωστή έρευνα, το 50% του αθλητικού ευρωπαϊκού κοινού βλέπει ευρωλίγκα, οπότε καταλαβαίνετε τα μεγέθη) και πήρε τα δικαιώματα της Ευρωλίγκας για 3 χρόνια.

Μην ξεχνάμε και τη μετάδοση του March Madness που έγινε λίγο αργότερα...
LEFTERIS733
Ετσι οπως το καταλαβαινω εγω μαλλον ειρωνικα το λεει ο ashton.
dizzy_fingers
Αν είναι έτσι, δεν το έπιασα καλά το νόημα του ποστ τότε...

Αλλά δεν πιστεύω ότι θα ήταν δίκαιο να τα χώνουμε στο supersport ειδικά με τις κινήσεις που έκανε τα τελευταία 2 χρόνια προς το μπάσκετ (που πέρα από την κρατική με την Α1, κανένα άλλο κανάλι δεν έκανε κάποια προσπάθεια).
ashton
ποιες κινήσεις έκανε τα τελευταία χρόνια για το μπάσκετ το συνδρομητικό ;
Που μέχρι το Γενάρη στέλνανε SMS στο Μπραουδάκη και τους έλεγε πως δεν υπάρχει κανένα κανάλι που να μεταδίδει ευρωλίγκα, ενώ μόλις τα πήραν τα ματς αρχίσανε τα overdose ?

που για 4,5 χρόνια δεν έκαναν ούτε απλές αναφορές για την Ευρωλίγκα ;

Μήπως και τώρα σέβεται το κοινό του ;
Πόσες φορές έχει βάλει ίδια ώρα ποδόσφαιρο-μπάσκετ της ίδιας ομάδας ;
dizzy_fingers
Τώρα είναι σαν να μας δίνουν γάιδαρο και να τον κοιτάμε στα δόντια...
Εντάξει, ο γάιδαρος είναι και φαφούτης και κουτσός, και έκαναν 4,5 χρόνια να μας τον δώσουν, αλλά δε μπορείς να έχεις απαιτήσεις από ένα ιδιωτικό κανάλι το οποίο ως πρώτο στόχο έχει να γεμίσει τα ταμεία του και όχι να καλύπτει όποιο αθλητικό γεγονός κινείται...

Βέβαια, το να δείχνεις τένις, superbowl, extreme sports και όχι την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του δεύτερου δημοφιλέστερου σπορ δε σημαίνει απαραίτητα "λεφτά στα ταμεία" σου....αλλά το γεγονός ότι έστω κι έτσι, το συνδρομητικό κανάλι μας έφερε το μπάσκετ στα σπίτια μας (πέρσι ΝΒΑ, φέτος ευρωλίγκα και march madness), όσων έχουμε συνδρομητική, δεν είναι κάτι που πρέπει να μας κάνει να τους τα χώνουμε "γιατί δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια" αλλά να κάνουμε "αμάν, ένα κανάλι επιτέλους που έκανε μία κίνηση" και είδαμε λίγη σπυριάρα επιτέλους...

QUOTE
Μήπως και τώρα σέβεται το κοινό του ;
Πόσες φορές έχει βάλει ίδια ώρα ποδόσφαιρο-μπάσκετ της ίδιας ομάδας ;

Δεν κανονίζει το supersport τις ώρες διεξαγωγής αγώνων μπάσκετ - ποδοσφαίρου.
Αλλά ακόμα και αν βάζει τις επαναλήψεις την ίδια ώρα, για κάποιον που θέλει να δει μπάσκετ, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα wink.gif.


Εκεί που θα τα έχωνα εγώ γιατί δεν έκαναν κάποια κίνηση τόσα χρόνια, είναι η κρατική τηλεόραση... 45.gif Δε γίνεται να αγνοεί έτσι μία τόσο μεγάλη μερίδα του αθλητικού κοινού απο τη στιγμή που κάθε έλληνας την πληρώνει (υποχρεωτικά)...




Και για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα:
Οι Rest of the world κέρδισαν τους ευρωπαίους παίχτες με 106-102.
Ο Kaspars Kambala από τους ευρωπαίους έβαλε 20 πόντους, ενώ για τους αμερικάνους πρώτος σκόρερ ήταν ο Shammond Williams επίσης με 20.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.