Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 2014-15 Defensive Player of the Year
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Versus & Polls
aegeansheed
Τί λέτε?

Εγώ με την Αρκούδα ->

http://nba-observer.blogspot.gr/2015/03/dp...mond-green.html
QUOTE
Πόσο DPOY είναι ο Draymond Green?

Steve Kerr: "Draymond guards everybody. I think I said it the other day, he’s the modern day Dennis Rodman. He can guard one through five, and it’s never been more important to guard one through five than right now, because the league’s going small and everybody’s shooting 30 threes a night."

Doc Ricers: "I just believe that D.J.'s one. I don't think there's a two. Draymond Green's great, I love his energy, he's phenomenal, but D.J.'s the best defensive player in the league. I just really believe that."

It is on, που λένε και οι Αμερικάνοι.

Η αλήθεια είναι ότι ο Jordan οργίασε στο τελευταίο δίμηνο που έλειψε ο Griffin, κυρίως στον τομέα των πόντων και των ριμπάουντ. Φεβρουάριος με 16π. 17.2ρ. 1.1κλ. και 1.6τ. και Μάρτιος με 11π. 18.3ρ. 1κλ. 1.5τ. Οι Clippers συνέχιζαν να νικούν και χωρίς τον Blake και σε ένα μεγάλο ποσοστό το οφείλουν στον DAJ.

Κι αν οι Clippers απλά νικούν, οι Warriors τί κάνουν θα ρωτήσει κάποιος? Σερφάρουν στην Pacific Coast διατηρώντας το Winning Pct. πάνω από το 80%, κι έτσι όπως συνεχίζουν είναι πολύ πιθανό να βρεθούν στο τέλος της κανονικής διάρκειας μέσα στις 10 στατιστικά καλύτερες ομάδες όλων των εποχών σε όρους wining και αρκετά ψηλά σε όρους shooting efficiency. Δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον από αυτήν την ομάδα. Πέρα από την παρουσία του αναμφισβήτητου οδηγού στη κούρσα για το MVP, Steph Curry, πολλοί είναι αυτοί που έχουν βοηθήσει να φτιαχτεί αυτή η ισορροπημένη και νικηφόρα ομάδα: ο "max guy" Klay Thompson που παίζει με την αυτοπεποίθηση του καλύτερου SG στο ΝΒΑ, ο υγιής Bogut, που έχει το υψηλότερο Defensive Rating και το υψηλότερο Defensive Box+/- σε όλη τη Λίγκα και ο Harrison Barnes, που ξόρκισε μια για πάντα τα φαντάσματα του φόβου ενός draft bust, κάνοντας απίστευτη δουλειά σε προσωπική άμυνα και ριμπάουντ, ενώ παρουσιάζει μια εξαιρετική αποδοτικότητα στην επιλογή σουτ στην επίθεση (πριν δυο μέρες είχε 20/26 σουτ μέσα σε διάστημα δύο παιχνιδιών).

Ο παίκτης που έχει δέσει όμως όλη την ομάδα είναι ο Draymond Green. Συζητάω συχνά με φίλους πόσο γουστάρω να τον βλέπω να καταπίνει ριμπάουντ, να κερδίζει χαμένες μπάλες και να δημιουργεί κατοχές υπέρ της ομάδας του. Τα βάζει με κάθε προσωπικό αντίπαλο από το 3 έως το 5, μπορεί να μαρκάρει στα πόδια περιφερειακούς με χαμηλό κέντρο βάρους και συνήθως βγαίνει νικητής. Με αυτήν την νοοτροπία παίζει και αυτό μεταδίδει σε όλη την ομάδα. Ο πιο αναντικατάστατος παίκτης αυτής της χρονιάς είναι ο Green. Αν δεν υπήρχε ο Curry, μπορεί και να τον ψήφιζε κάποιος για MVP. Είναι σίγουρο ότι θα λάβει MVP votes σε λίγες μέρες.

Το debate που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι αν μπορεί να μπει στη συζήτηση σχετικά με τον Αμυντικό της Χρονιάς. Ατομικά, τα νούμερά του δε δείχνουν εκ πρώτης όψεως κάτι τρομερό, μπορεί να μη υπάρχει το "10" μπροστά από το ριμπάουντ/αγώνα, ωστόσο είναι 4ος στο ΝΒΑ σε combined κλεψίματα και κοψίματα με 3 ανά αγώνα (o DAJ είναι 3ος). Τα 8.1 ριμπάουντ πάντως δεν τα λες και λίγα (είναι 9ος σε σύνολο αμυντικών ριμπάουντ ως τώρα). Κι αν δε γεμίζουν αυτά το μάτι, ας δούμε και τα υπόλοιπα παρακάτω...

Green stats 2014-15
Πρωτιά στο defensive rating με 96.5, πρωτιά στα defensive win shares με 4.7, μέσα στη δεκάδα στο Defensive Box +/- (6ος) και του συνολικού Box +/- (9ος) ανάμεσα σε όλους τους παίκτες φέτος. Οι μόνοι παίκτες με defensive win shares πάνω από 4 φέτος είναι ο Jordan (4.4) και ο Marc Gasol (4.1).

Είναι γνωστό ότι μαρκάρει καλά, τα στατιστικά λένε ότι από τους παίκτες που έχουν πάνω από 500 λεπτά φέτος είναι 10ος στο ποσοστό %, με το οποίο σουτάρουν οι αντίπαλοί του (46.4%). O Jordan είναι πιο κάτω με 49.1%. Ref

Ψάχνοντας στη BREF με τα παρακάτω κριτήρια...
Def.Rating <= 96.5
Def.Win Shares >= 4
Def. Box +/- >=4
Win Shares >= 7.5
... θα διαπιστώσει κανείς ότι ο Green βρίσκεται σε μια λίστα με μόλις 45 χρονιές, που έχουν καταφέρει όλοι κι όλοι 19 διαφορετικοί παίκτες στην Ιστορία του αθλήματος. Το εκπληκτικό είναι ότι ο Green είναι ο πιο κοντός παίκτης (με ύψος γύρω στο 2.03) στη λίστα και ο μοναδικός small power forward. Αν μπορούσε αυτή η κατάσταση να ονομαστεί defensive impact και ρεκόρ ομάδας, τότε αυτή η χρονιά είναι ενδεικτική για το πόσο πολύ μετράει τελικά στο ρεκόρ της ομάδας του ο Green.

DPOY voting
Τί είναι όμως αυτό που μετρούν περισσότερο οι ψηφοφόροι όταν έρχεται η ώρα για την ανάδειξη του Αμυντικού της Χρονιάς. Τα αμυντικά ρεκόρ της ομάδας, τα αμυντικά ατομικά στατιστικά ή κάτι άλλο?

Τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη των statistical analytics και τη διάδοσή τους, είδαμε να ψηφίζονται παίκτες με διαφορετικά κριτήρια από αυτά που συνήθως επιλεγόταν κάποιος. Τα πράγματα είναι πάντα πια εύκολα όταν υπήρχε στη Λίγκα ένας Ben Wallace ένας Dwight Howard εποχής Magic. Τις τελευταίες χρονιάς τα stat analytics έπαιξαν σημαντικό ρόλο, όπως το defensive rating του Chandler (2012) και το rim protection του Marc (2013).

Συνολικά από το 1983 που δίνεται το Βραβείο μόλις 4 guards και 1 small forward (Metta World Peace) το έχουν κατακτήσει. Οι Warriors φέτος αναγκάζουν τους αντιπάλους τους στο χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας (42.5%) στη Λίγκα και το impact του Green μπορεί πλέον να αποδειχθεί και στατιστικά, πέρα από τη φυσική αμυντική παρουσία που δείχνει και σε κάποιον που παρακολουθεί ένα παιχνίδι των Warriors, είναι όμως αρκετό για να του δώσει το DPOY?

Κάπου εδώ η κουβέντα πηγαίνει στο Salt Lake City όπου ένα Γαλλάκι έχει μεταμορφώσει τη Utah μετά το trade του Kanter σε μια πολύ δύσκολη έδρα. H Jazz είναι πρώτη σε όλο το ΝΒΑ σε points allowed (94.9) και τρέχει ένα νικηφόρο 7-3 σερί στα τελευταία δέκα παιχνίδια με τον Gobert άρχοντα της ρακέτας.

Σε χρόνο μόλις 25 λεπτών κατά μέσο όρο φέτος από την αρχή της χρονιάς έχει ήδη και αυτός combined 3 κλεψίματα και τάπες. Τα per 36 αντίστοιχα θα ήταν 4.4 που είναι αρκετά για να χτυπήσει κανείς το Βραβείο, και θα ήταν και φυσιολογικό να τα έχει παίξει ήδη ο Go-bear αν δεν υπήρχε ο Kanter από τον Οκτώβρη.

Ο Γάλλος είναι μακράν πρώτος στη Λίγκα στο rim protection με το φοβερό 40.1%. Κορυφαίο Block pct.% με 7.4 και από τα πολύ καλά όλων των εποχών, 3ος στα BPG φέτος, 4ος στο Defensive Rating και 2ος στο Defensive Box +/- μετά τον Bogut.

Αν δεν κωλώσουν να το δώσου σε αυτόν, θα έρθει την επόμενη χρονιά με το δρεπάνι του και θα θερίσει ό,τι βρεθεί στο διάβα του.

Και φυσικά υπάρχει κάπου εκεί έξω και το Φρύδι, που όσα παιχνίδια κι αν έχασε, το παλεύει ακόμα να τους βάλει στα 'offs μοναχός του...
Tobias Funke
Αμαρτία να μην μπαίνει καν στην κουβέντα:

D-Wade
Μάλλον ο Green θα βγει. O Gobert είναι τρομακτικός αλλά δε νομίζω να του δώσουν το βραβείο. Δεν έχει παίξει πάρα πολύ.Ένα μήνα είναι starter. Λογικά θα βγει πολλές φορές αμυντικός της χρονιάς τα επόμενα χρόνια
duncan21
Duncan ψήφισα κι όχι γιατί είμαι γραφικός.Δε γίνεται ο δεύτερος καλύτερος αμυντικός όλων των εποχών να μην έχει ούτε ένα DPOY.O Kawhi που είναι ρε blink.gif ?Κάτω η χούντα των αντί-Spurs τούτου του πλανήτη.
captain charisma
τελικα εγινε η εκπληξη και το πηρε ο λεοναρντ το βραβειο..
προσωπικα περιμενα να το κερδιζε ενας εκ των γκριν(γουοριορς) τζορνταν κ αντονι ντειβις...
Rated: (en)joy
Μ'αρεσει που ο νικητης δεν ειναι καν μεσα στους υποψηφιους του poll. biggrin.gif
Λοιπον, παρολο που και εγω δεν συμφωνω στο να δοθει DPOY σε παικτη που οριακα πιανει τα 2000 λεπτα σε σεζον 82 αγωνων -ειδικα δε αν ειναι περιφερειακος- η αναδειξη του Leonard σε DPOY νομιζω πως ειναι μια καλη αφορμη ωστε τετοια poll -κατα την γνωμη μου τουλαχιστον- ειτε να δημιουργουνται σχεδον με τη ληξη της regular ειτε να υπαρχει η δυνατοτητα προσθηκης ( ή μηπως και αφαιρεσης; ) καποιας επιλογης εκ των υστερων.
Κατα τ'αλλα 33 απ'τους 120 δεν εριξαν πρωτη,δευτερη ή εστω τριτη ψηφο στον Draymond Green blink.gif

Spurs' Kawhi Leonard named Kia Defensive Player of the Year Award
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.