Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pau vs Marc
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Versus & Polls
geo82
Με δεδομένη τη μεγάλη βελτίωση του Marc τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα τη φετινή του χρονιά που είναι πολύ καλός, σκέφτηκα να βάλω ένα poll για τον ποιο θεωρείτε καλύτερο από τους δύο με βάση τη μέχρι τώρα καριέρα τους; Πιστεύετε ότι ο μικρός έχει τα εχέγγυα για να ξεπεράσει τον "μεγάλο αδερφό" σε ατομικό επίπεδο, ώστε όταν κλείσει την καριέρα του να είναι ο καλύτερος από τους δύο; Προσωπικά θα πάω με τον μεγάλο αδερφό. Μπορεί να με ενοχλεί κάπως η "ξινισμένη" έκφρασή του, αλλά τον θεωρώ πιο τεχνίτη από τον μικρό.
επαθα λαστιχο
Δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί με κανένα επιχείρημα η προτίμηση του Μαρκ για την μέχρι τώρα πορεία τους.
Έχουμε έναν μελλοντικό hall of famer απέναντι σε έναν εξαιρετικό παίκτη τα τελεταία χρόνια με all star/all nba team επιδόσεις.
Φέτος όμως ο Μαρκ ηγείται μιας ομάδας που απειλεί να κάνει πάταγο.

Ο Παου με το Memphis ήταν εξίσου dominant πριν αναχωρήσει για τiτλους στο LA,αλλά δεν είχε τα στηρίγματα να κάνει ό,τι θεωρητικά έχει έστω λίγες πιθανότητες να κάνει ο littlebro,δηλαδή να πάρει πρωτάθλημα με ένα μικρό franchise.

Η κατακόρυφη βελτίωση του μικρού και κυρίως η παραμονή του σε τοπ επίπεδο,μπορούν όχι μόνο να φτάσουν,αλλά να ξεπεράσουν το σύνολο του Pau τα επόμενα χρόνια.Mιλάμε για ένα πολύ χαμηλό πικ που έγινε ηγέτης σε μία καλή ομάδα και
που κάνει τον κόσμο να αναθεωρεί διαρκώς το ταβάνι που μπορεί να έχει σαν παίκτης.Τον στίβεις παντοιοτρόπως,και αυτός συνεχίζει να βγάζει ζουμί.Δεν θα μου κάνει καμιά εντύπωση πλέον ένα φετινό η άμεσα μελλοντικό MVP
T.W.Is.M.
QUOTE(Voyager @ Jan 11 2015, 11:57 ) *


Pau - Antony Davis- Gasol πλέον το νέο όνομα του !

Μάλλον περιοριζόταν αρκετά στους Lakers . Μας μπερδεύει φέτος γιατί δεν ξέρουμε ποιος από τους 2 Gasol είναι ο αληθινός smiley.gif


Ναι, φετος μας προβληματιζει γι αυτο το θεμα και φαντασου οτι κι ο Μαρκ κανει την καλυτερη του σεζον. Μοιαζει σαν να ανανεωθηκε στο Σικαγο. Στην εθνικη Ισπανιας βεβαια εκεινος μοιαζει σαν πραγματικος Gasol, αν και ο Marc εχει δειξει κι αυτος την αξια του.
Με εναν καλο Rose(οχι στα επιπεδα του 2011, αλλα τουλαχιστον σε αυτα του 2009) και με αυτο τον Gasol ελπιζω οτι το Σικαγο θα παει μεχρι το τελος στην Ανατολη και θα χτυπησει στα ισα τη σειρα στους τελικους.
aegeansheed
Ο Pau ήταν πάντα ένας από τους καλύτερους ψηλούς, top-5 non-american που έχει παίξει ΝΒΑ και όπως πρόσφατα ανακάλυψα από τους πολύ λίγους παίκτες που έμειναν άποντοι σε 1 μόλις παιχνίδι στην καριέρα τους.

H κουβέντα που είχε ξεκινήσει για πλάκα πριν 2,5 χρόνια περίπου ήταν το "ποιος είναι τώρα ο καλύτερος από τους δύο Γκασόλ" όταν άρχισε να μας δείχνει ο Μαρκ το επίπεδο στο οποίο κατάφερε να φτάσει. Ο Μαρκ είναι πιο ολοκληρωμένος ως παίκτης για τη θέση του θεωρώ, στα πλαίσια μιας ποιοτικής σύγκρισης. Ωστόσο σε νούμερα, τίτλους και όρους καριέρας γενικά ο Pau είναι πολύ μπροστά (λόγω ηλικίας) και κακά τα ψέματα, πέρα από τα αστειάκια μας, δεν υπάρχει σύγκριση ως προς τα accomplishments.

Παρακολουθώντας Bulls από την αρχή της χρονιάς φέτος, ήταν εμφανές ότι ο Pau ήθελε να παίξει για να αποδείξει στον εαυτό του πράγματα και να ανταμείψει τον προπονητή που τον εμπιστεύτηκε. Φαινόταν (και φαίνεται) από την επιθετικότητα και τη διάθεση που δείχνει από την πρώτη στιγμή που θα πάρει τη μπάλα. Στην άμυνα δε μαζί φαίνεται τόσο καλά το length του, λόγω των καλών block outs. Σε αυτούς τους Bulls μπορεί να μη φαίνεται η απουσία του, όσο για παράδειγμα η απουσία του Butler, ωστόσο τη διαφορά από μια καλή ομάδα σε μια Title Contender ομάδα την κάνει αυτός.

Εντύπωση μου έχει κάνει η πρακτική χρήση αυτού που λέμε "basketball IQ" από τον Pau φέτος. Δεν έχω δει άλλο ψηλό να χρησιμοποιεί το length του τόσο καλά για να πετύχει αυτό που θέλει, παράλληλα χωρίς να χαραμίζει ενέργεια σε άσκοπες κινήσεις. Αν υπήρχε ένας δείκτης "αριθμός μυϊκών κινήσεων που θα μέτραγε ας πούμε την established position κάτω από το καλάθι σε εκατοστά" πιστεύω θα έβγαινε χαλαρά πρώτος. Παίζει πανέξυπνα με το σώμα του, καλύτερα και από τον Duncan.

Φέτος πολύ απλά είναι ο καλύτερος από τους δύο Gasol και ο πιο "all-in" ψηλός Forward starter από όλη την Ανατολή για το All Star Game.

Κάνει για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα 18 πόντους σε μια περίοδο (1η)
Κάνει career high στα 34 χρόνια του στην τρίτη ομάδα της καριέρας του (προσπαθώ να σκεφτώ αν υπάρχει κάποιος με αντίστοιχη επίδοση, αλλά δε μου έρχεται κάποιος)

Είμαστε Pau φέτος. Είμαστε και Marc.
geo82
QUOTE (T.W.Is.M. @ Jan 11 2015, 13:01 ) *
Με εναν καλο Rose(οχι στα επιπεδα του 2011, αλλα τουλαχιστον σε αυτα του 2009) και με αυτο τον Gasol ελπιζω οτι το Σικαγο θα παει μεχρι το τελος στην Ανατολη και θα χτυπησει στα ισα τη σειρα στους τελικους.


Μακάρι!
Rated: (en)joy
Παιρνοντας αφορμη απο καποια σχολια στο thread των Bulls θα ηθελα να γραψω καποιες σκορπιες σκεψεις για τα δυο αδερφια…νομιζω ομως πως θα ηταν καλυτερα να ποσταρω εδω για να μην βγαινω και off-topic.
Καταρχην να πω οτι απ’την στιγμη που δημιουργηθηκε το thread και εγινε το poll ψηφισα σχετικα ευκολα, χωρις ενδοιασμους τον Pau. Θεωρω οτι με τα δεδομενα που εχουμε μεχρι και φετος σαν συνδυασμο peak, διαρκειας, αποδοσης, αποτελεσματικοτητας, ατομικων και ομαδικων διακρισεων (που ηταν πανω-κατω και τα κριτηρια με τα οποια ψηφισα) ο Μarc δυσκολα θα καταφερει να ξεπερασει τον αδερφο του ωστε να θεωρειται ο καλυτερος αδερφος απο τους δυο οταν πια θα εχουν τελειωσει την καριερα τους αμφοτεροι. Αν δε στη συγκριση των δυο συνυπολογισουμε και το κεφαλαιο εθνικη ομαδα τοτε το προβαδισμα του Pau ειναι ακομα μεγαλυτερο.
Ωστοσο ειναι αλλο να συγκρινουμε τους δυο σε βαθος ετων -οπου ο Pau πλεονεκτει παιζοντας σε υψηλο επιπεδο απο μικροτερη ηλικια- και αλλο για τη φετινη σεζον (ή μαλλον θα ελεγα καλυτερα εδω και δυομιση σεζον). Οσο rejuvenated και να ειναι φετος ο Pau και οσο καλο fit και να αποδεικνυεται για αυτον το Σικαγο –πραγμα που υποψιαζομασταν δηλαδη απο πριν- ο Marc imo κανει καλυτερη σεζον. Ναι μεν τα στατιστικα τους δειχνουν πολυ κοντα ειτε μιλωντας για απλα ειτε για advanced stats, παρολα αυτα η διαφορα υπερ του Μαρκ στην αμυνα θεωρω οτι υπαρχει ακομα. Μπορει ο φετινος Παου να παρουσιαζεται βελτιωμενος ακομα και εκει –λογικο αν αναλογιστουμε που επαιζε περσι βλ.Lakers a.k.a. μια απ’τις χειροτερες αμυνες του nba περυσι- ωστοσο ο ενας παει για βασικος στο allstar και ο αλλος ειναι απο τους βασικους υποψηφιους για το mvp και αναμεσα στα δυο υπαρχει μια διαφορα. Επισης ο Μαρκ ειναι ο καλυτερος παικτης των φετινων Grizzlies -sorry Conley- κατι που δεν ξερω κατα ποσο ισχυει στους φετινους Bulls..προσωπικα θεωρω ελαφρως καλυτερη τη χρονια του Butler μεχρι στιγμης...
επαθα λαστιχο
Η μόνη μου ένσταση είναι ότι ένα MVP ή ένας τίτλος του Μarc με τους Grizzlies τώρα που είναι στα ντουζένια του,μπορεί να γείρει την πλάστιγγα έστω και οριακά υπέρ του όχι στο overall αλλά στο NBAκό κομμάτι*..Γιατί τις All Star και τις All NBA Team επιλογές του "μεγάλου" είναι αρκετά πιθανόν να τις φτάσει μέσα στα επόμενα χρόνια.
*Στο κομμάτι Εθνική ομάδα νομίζω το σαφές προβάδισμα του Pau μόνο για λίγους Ευρωπαίους μπασκετοκαμένους θα μετρήσει στο legend-meter.Αλλά ακόμα και εκεί δεν αποκλείεται να πάρει πόντους τα επόμενα χρόνια ο μικρός,με την φανέλα της Ισπανίας ή....της Καταλονίας!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.