Το ζήτημα δεν είναι μόνο οι 4 συνεχόμενοι τελικοί. Το ζήτημα είναι ότι και πριν σε άλλη ομάδα είχε All-Time μεγάλο ρόλο και ως κύριος σκόρερ και ως κύριος δημιουργός. Και αυτό κουβαλώντας +10 κιλά σε σχέση με τον προηγούμενο υψηλόσωμο μεγάλο Point τον Magic. Ο οποίος δεν άργησε να παρουσιάσει πρόβλημα στα γόνατα του και σε κάθε σύγκρουση γόνατο με γόνατο με αντίπαλο τον παίρναν σηκωτό. Αυτή είναι η σύγκριση που πάει στον Lebron και στις κράμπες του. Όχι ο Jordan.
Ο Jordan όποιος και αν ήταν ο λόγος, καλός ή κακός, μετά απο 9 χρόνια στο ΝΒΑ διέκοψε την καριέρα του για 1,5 χρόνο, επιστρέφοντας σε ομάδα στην οποία είχε έτοιμο προπονητή, μάντζμεντ και απο το 1995-96,και πάλι ρόστερ πρωταθλητισμού γύρω του. Και δεν βρέθηκε ποτέ σε θέση να διεκδικήσει 4ο πόσο μάλλον 5ο συνεχόμενο ταξίδι σε τελικούς για να συγκρίνουμε την καταπόνηση τους. Προφανώς και ήταν πάντα και με διαφορά το νο1 σε ρόλο στους Bulls, αλλά αν είναι ένας περιφερειακός που τον πλησιάζει έστω σε ρόλο, σε All-Time επίπεδο αυτός είναι ο Lebron.
Απο το 2001 και μετά είναι γνωστές οι αλλαγές.
Handchecking δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει η άμυνα χώρου. Και μιλάμε για 2 παίκτες (3 βασικά αν βάλουμε και τον Magic στη συζήτηση) που η βάση του παιχνιδιού τους ήταν/είναι η διείσδυση ή/και ενίοτε το παιχνίδι στο ποστ.
Ας έπαιζε δηλαδή αντίθετα και ο Lebron σε εποχή που οι βοήθειες έπρεπε να δείχνουν ότι μαρκάρουν συγκεκριμένο παίκτη για να μην είναι αντικανονικές οι άμυνες κι ας τον βλέπαμε. Κάθε εποχή έχει τα δικά της.
Ο Kerr πχ όταν συζητούσε σε panel εκπομπών δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρα υπέρ της ζώνης και ότι ο αντίπαλος θα έπρεπε να βρει τον τρόπο να την αντιμετωπίσει. Αυτά σχολιάζουν και οι λάτρεις του Ευρωπαϊκού (σκεπτόμενου όπως το αναφέρουν) μπάσκετ. Τώρα μια χαρά του βρίσκεται στο San Fransisco το γεγονός ότι οι Warriors δεν πρέπει να δείχνουν ότι μαρκάρουν τον-Tony-τον-Allen.
Δεν βλέπω τον αντίπαλο να μην στέλνει βοήθειες στον Lebron, και δεν είδα ποτέ τον Τζόρνταν να κουβαλά 110 κιλά στη ρακέτα και να καρφώνει. Ούτε τον είδα,απο την MVP του χρονιά και μετά να μην τον σέβονται οι διαιτητές.
QUOTE
θα πρέπει να συγκεντρωθει στο παιχνίδι και να παιξει ανταξια της φημης του.
Η σειρά είναι μια αμυντική πανδαισία και κανείς απο τους 4 συνήθης ύποπτους των δυο ομάδων δε σουτάρει καλά. Όποιο δίδυμο τα καταφέρει θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ομάδα του.
Φέτος μπήκε στα playoffs με ταλέντο γύρω του αλλά χωρίς μεγάλη εμπειρία playoffs. Εναντίον των Bulls μειώθηκε και το πρώτο.
http://www.basketball-reference.com/playof...CS_CHI-CLE.htmlΑς δούμε τον Lebron σε 40 λεπτά ανα αγώνα εναντίον των Bulls:
-To 40% των κατοχών τελειώνουν απο δικό του σούτ-βολή ή λάθος (40,9 USG%)
-Τροφοδοτεί τα μισά εύστοχα σουτ των Cavaliers. (50 AST%)
-Μοιράζεται με τους Thompson (15,7 TRB% σε 143 λεπτά) και Mozgov (15 TRB% σε 106 λεπτά) τα καθήκοντα στο ριμπάουντ (15,8 TRB% σε 163 λεπτά).
-Παρά την αστοχία του ειδικά απο μακριά που καταλήγει ως τώρα σε .443 TS% όλοι οι βασικοί συμπαίκτες του εξακολουθούν να σουτάρουν με πάνω απο 52 TS% και οι Thompson και Mozgov έχουν γύρω στο 10 ORB% στα 4 παιχνίδια εναντίον των Bulls.
-LD: Lebron!!!
-Lebron: ?????
-LD: Καφέ!