Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NBA Finals 2016 - Game 1
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons > Older NBA Finals > NBA Finals 2016
aegeansheed
QUOTE
Game 1 - Thursday, Cavaliers at Warriors, 9 p.m. on ABC
Game 2 - Sunday, Cavaliers at Warriors, 8 p.m. on ABC
Game 3 - June 8, Warriors at Cavaliers, 9 p.m. on ABC
Game 4 - June 10, Warriors at Cavaliers, 9 p.m. on ABC
Game 5* - June 13, Cavaliers at Warriors, 9 p.m. on ABC
Game 6* - June 16, Warriors at Cavaliers, 9 p.m. on ABC
Game 7* - June 19, Cavaliers at Warriors, 8 p.m. on ABC

*if necessary


Lezgo!
dimitristzan
Πριν αρχίσουν οι τελικοί μπορούν όσοι θέλουν να δουν εδώ μία ανασκόπηση των περσινών τελικών για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα



aegeansheed
QUOTE(dimitristzan @ Jun 2 2016, 22:57 ) *
Πριν αρχίσουν οι τελικοί μπορούν όσοι θέλουν να δουν εδώ μία ανασκόπηση των περσινών τελικών για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα


Φυσικά, όλα υπάρχουν εδώ: http://www.basketforum.gr/forum/index.php?showforum=135
yorgos
O μόνος που μπορεί να μας χαλάσει τη σούπα είναι ο Φράι. Και το λέω σοβαρά, ο τύπος αλλάζει ισορροπίες έτσι όπως ανοίγει το γήπεδο, είναι η καλύτερη μεταγραφή των Καβς.

Γενικά σήμερα βλέπω επικράτηση των γηπεδούχων με 6+ πόντους. Αυτό δε που βλέπω ως επικρατέστερο στοιχηματικά είναι το -102.5 των Καβς.
aegeansheed
Barbosa από μακριά φέτος και διαχρονικά: http://bkref.com/tiny/WGKWb
mixalisgate7
Δίκαιη η νίκη των Γουόριος, ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς. Οι Splash Brothers πήραν ρεπό αλλά οι Λίβινγκστον και Μπαρμπόσα τους αντικατέστησαν επάξια. Εξαιρετικός ο Ιγκουαντάλα σε άμυνα και επίθεση. Φάση θα έχει να βγει και φέτος MVP των τελικών.
air_23
οι warriors με τους 2 καλυτερους παικτες της να ειναι οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ του γηπεδου κανανε πλακα στον πρωτο τελικο...
Εκτος απο το οτι ηταν κακοι οι 2 εκανε και σπουδαια δουλεια στην αμυνα το κλιβελαντ πανω τους..Αλλα και παλι..Θα τους ξαναβρουν ετσι?
υγ.ΕΦΤΑ παικτες με διψηφιο χωρις να ειναι ο τομπσον..
υγ2.Σημερα φανηκε ποσο καλο τους εκαναν τα ματς με χιουστον και πορτλαντ χωρις τον στεφ.
υγ3,Ο Καρυ συνεχιζει απο περσυ να ειναι απογοητευτικος στους τελικους.
υγ4.Το κλιβελαντ φαινοταν μια ταχυτητα πιο αργο στις περισσοτερες φασεις
104-89 τελικο σκορ και 1-0 οι πρωταθλητες...
jasonick
Το δεύτερο ημίχρονο έχω δει μόνο και αφού μου ήρθαν κάποια άσχημα flashback όπως έβλεπα να κυλάει η 3η περίοδος τότε ο Livingston ανέλαβε δράση. cool.gif Εξαιρετικός και ο Iguodala, έβαλε τα σουτ του και έπαιξε την γνωστή του άμυνα πάνω στον LeBron. Γκρίναρος επίσης.

Μόλις άνοιξα το boxscore στο ημίχρονο και είδα τον Klay να έχει 3 φάουλ (Klay + foul trouble = LFE απάρεντλυ..) το φοβήθηκα λίγο. Οι Cavaliers τον σημάδευαν με τις αλλαγές στο pick and roll και μάρκαρε τον LeBron ενώ θυμάμαι και τον Love να τον ποστάρει. Με εντυπωσίασε πάντως το πόσο καλά έπαιξε παρόλο που είχε τα φάουλ.

Δεν ξέρω με πόσο % σούταραν οι Καβαλίερς κάτω από το καλάθι αλλά δε νομίζω ότι θα είναι μεγάλο το ποσοστό. Ακόμα και ο LeBron έχασε εύκολα καλάθια για τον ίδιο.

Ο Smith έπαιξε 36 λεπτά, σούταρε μόλις 3 φορές και σύμφωνα με το b-ref αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Όταν παίζει πάνω από 30 λεπτά παίρνει τουλάχιστον 4 σουτ (που και για Jr πάλι λίγα είναι tongue.gif).
yorgos
Εξαιρετική άμυνα πάνω στον Κάρυ, με πολλούς διαφορετικούς αμυντικούς (Σούμπερτ και ΛΕΜπρον εξαιρετικοί), αλλά τι να το κάνεις, άπατοι πήγαν οι ΚΑβς από τη λερναία ύδρα.

Πάμε για πολύ βαρετούς τελικούς...
Lonis_t
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, απλά ένα σχόλιο ρε παιδιά για τον Irving. Μιλάμε ο τύπος είναι μαύρη τρύπα στην άμυνα, στο σερί που έτρεξαν οι GSW στο φινάλε του 3ου νομίζω ότι έχει εμπλοκή σχεδόν σε όλες τις φάσεις στην άμυνα...

Επίσης ο JR κατά διαστήματα σαν να μπαίνει σε διαλογισμό και αντί να κυνηγάει τον παίκτη του (θυμάμαι μια φάση με Thompson) ο τύπος έμεινε Παυλόπουλος (!) αν και ο Thompson στη συνέχεια το έχασε το σουτ.

Μακάρι να δουμε καμιά αλλαγή στην τακτική από Lue, γιατί η πρώτη μάχη δεν προιδεάζει για συναρπαστική σειρά..
aegeansheed
Είναι εμφανές ό,τι κάτι πήγε στραβά με τον Earl... τώρα αν πήρε μάθημα επιλογής σουτ παραμονές του αγώνα από τον Lue, από τον Lebron ή την είδε μόνος τους αλλιώς, δεν το γνωρίζω, αλλά ...κάτι έπαθε! Δε διάβασα δηλώσεις/ twitter feed κλπ ακόμα μπας και διαρρεύσει κάτι, αλλά δεν ήταν φυσιολογικό, αφού δεν ήταν αναμενόμενο!

Νομίζω το GSW έκανε πολύ καλή δουλειά στην κυκλοφορία της μπάλας και στο μοίρασμα. Ειδικά ο Barnes στο πρώτο πήρε (και έβαλε) ό,τι του έδωσε η άμυνα του Κλη. Μετά εντάξει, ο Πετρόβιος ήταν απλά τεράστιος ηγέτης και οδήγησε σόλο, όπως έκανε και στο παρελθόν όποτε χρειάστηκε...

Με προβλημάτισε η αδυναμία του Love να τελειώνει από κάτω, ενώ έβαλα σουτ, έβγαζε μια ρουκιά και απειρία στις επιλογές του. Στα μη επιτυχημένα τελειώματα από κάτω o Green έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, βγάζοντας άμυνες σε σχεδόν ό,τι σουτ γινόταν από pivot κίνηση στα 3 πόδια.
pk13
Περιμενα πιο μεγαλη μαχη να πω την αληθεια,πρωτο παιχνιδι ειναι αλλωστε...Με κακους Στεφ και Τομσον και παλι τα καταφεραν οι Γκολντεν Στειτ..Περιμενα πιο καλο τον Λεμπρον...Η τριαδα Λεμπρον-Λοβ-Irving δεν με πειθει οτι μπορει να κοντραρει τους Ουοριορς....Εξαιρετικος ο Ιγκουανταλα και ο Λιβινγκστον....
Lonis_t
Μια προσέγγιση στο παιχνίδι, που στέκεται κυρίως στην πληθώρα επιλογών που είχαν στο πρώτο ματς οι CLE και στην ομολογουμένως κακή άμυνα του Irving, όπως δημοσιεύτηκε στο blog μου.

Για όποιον θέλει να δει παραπάνω μερικά θέματα σχετικά και με την τακτική, μπορεί να ρίξει μια ματιά στο παρακάτω λινκ:
http://basketballguru.gr/nba/item/145-lernaia-ydra
QUOTE
Με τον τρόπο που επικράτησαν οι Ουόριορς στον πρώτο από τους τελικούς του ΝΒΑ, πέταξαν τα roundtable και τις αναλύσεις στα σκουπίδια. Τί είπατε (είπαμε); Πώς οι Καβς θα είχαν τύχη εφ'οσον σταματούσαν την βροχή τριπόντων, τα "τρελά σουτ" και τους Τόμπσον - Κάρι; Ορίστε, το κατάφεραν. Το αποτέλεσμα ήταν μία τρύπα στο νερό και μία άνετη επικράτηση των Πολεμιστών. Μόνο ο Βασίλης με τον Τζόρτζι μας είχαν προιδεάσει για τη δύναμη του πάγκου του Στιβ Κερ, και ας χτύπησε αυτός τις κατά τα άλλα γνωστές αδυναμίες των Καβς.

Αμέσως μετά το παιχνίδι, ο Ντρέιμοντ Γκριν δήλωσε: "Eάν έχεις έναν αδύναμο κρίκο στην άμυνα, συνήθως φαίνεται στο παρκέ". Όντως, ο Κάιρι Ιρβινγκ αποτέλεσε στόχο των Ουόριορς από την αρχή μέχρι το τέλος, με τον Λιου να στέκεται ανήμπορος να τον κρύψει, παρά τα όσα δοκίμασε. Τον έβαλε στον Ιγκουοντάλα και εκείνος σκόραρε. Τον έβαλε να παίξει απέναντι στη second unit των πρωταθλητών και ο Λίβινγκστον του άλλαξε τα φώτα. Όσες φορές πήγε επάνω στον Κάρι ανάγκασε τους συμπαίκτες του να δώσουν βοήθεια, και οι χώροι στην επίθεση του Γκ. Στέιτ πολλαπλασιάστηκαν. Περίπου όπως εδώ, αν και το espn έδειξε κάποια στιγμή στην μετάδοση ένα καλύτερο παράδειγμα.

Ο Κάρι πάει να ξεφύγει από τον Ίρβινγκ, ο Λεμπρόν έχει τον νού του σε εκείνον, και ο Μπαρνς βρίσκει όσο χώρο θέλει για να κόψει στη ρακέτα και να δεχτεί πάσα από τον πολύ καλό πασέρ Μπόγκουτ μετά από post-up. Η κατάληξη είναι ένα εύκολο λέι απ. Γενικά, οι Ουόριος εκμεταλλεύτηκαν πολύ ανάλογες φάσεις και έκοβαν στη ρακέτα σε κάθε ευκαιρία, καθώς η προσοχή στους Splash Brothers άφηνε ενα σωρό κενά. Αν τύχαινε να έρθει βοήθεια, έβγαζαν τη μπάλα έξω σε όποιον ήταν ελεύθερος, και ας μην ήταν συνήθως αυτός ούτε ο Κάρι, ούτε ο Τόμπσον.

Παίζοντας, όπως παραπάνω, απόλυτα στοχευμένα (κάτι που μαρτυρά προπονητική προετοιμασία), οι Dubs δημιούργησαν της μεγαλύτερες διαφορές τους όταν τα rotation έφερναν τους αναπληρωματικούς στο παρκέ, όπως στις αρχές της δεύτερης και της τέταρτης περιόδου. Ειδικά σε ο,τι αφορά το δεύτερο καλό σερί τους το τελευταίο δωδεκάλεπτο, το εντυπωσιακό του πράγματος ήταν το εξής.

Ακολουθήστε
John Schuhmann @johnschuhmann
The Warriors now have 22 points on 12 possessions in the 4th quarter ... without a 3-pointer.
27-8 run going back to the end of the 3rd.
6:19 π.μ. - 3 Ιουν 2016
22 22 Retweet 28 28 "μου αρέσει"
Ναι, καλά διαβάσατε. Οι 22 πόντοι που έκαναν τελικά και τη διαφορά, ήρθαν χωρίς να επιτευχθεί ούτε ένα τρίποντο, και χωρίς να σκοράρουν οι Τόμπσον και Κάρι, οι οποίοι είχαν μαζί 8/27 σουτ.

Ο Tάιρον Λιου δεν ήταν προετοισμένος για κάτι τέτοιο, αλλά γενικά δεν μπορεί να πει κανείς πως ήταν απροετοίμαστος. Αντίθετα, έκανε απόλυτα λογικά πράγματα. Εριξε πάνω στον Ιγκουοντάλα τους κακούς του αμυντικούς, απλά τιμωρήθηκε για αυτό. Εβαλε πολλούς παίκτες γύρω από τους δύο σταρ και απλά είδε όσους έμεναν ελεύθεροι να σκοράρουν, είτε με back cuts όπως είδαμε, είτε με σουτ, είτε πάνω από χέρια μέτριων αμυντικών όπως οι Ιρβινγκ και Λοβ. Ειδικά ο Λίβινγκστον έτσι έβγαλε το ψωμί του. Αν δείτε τις κλασικές πλέον mid-range προσπάθεις του, ήταν σχετικά μαρκαρισμένες, απλά από τους λάθος παίκτες.

Γενικά, δεν ξέρω αν ο προπονητής των Καβς μπορεί (ή προτίθεται) να κάνει κάτι για να αλλάξει την άμυνα του. Ίσως και να μη χρειάζεται, υπό την έννοια ότι ένας τρόπος να χάσεις είναι ίσως προτιμότερος από κάποιον άλλον, και στην τελική σε βάθος παιχνιδιών δεν θα είναι εύκολο για τους Ουόριορς να παίρνουν αποτελέσματα χωρίς καλό σουτ από τους δύο αστέρες τους. Αφήστε που ο Τζέιμς έκανε πολύ καλή δουλειά επάνω στον Κάρι όταν πήγε επάνω του. Αυτό στο οποίο ίσως χρειαστεί να παρέμβει ο Λιου είναι το επιθετικό κομμάτι, στο οποίο οι Καβς έδειξαν προβλέψιμοι και πιάστηκαν σφιχτά στις δαγκάνες τις switch άμυνας των Πολεμιστών.

Το Κλίβελαντ έπαιξε κάμποσο με post-up και iso του Τζέιμς, τα οποία γέμισαν την στατιστική του (9 ασίστ), αλλά συνολικά δεν προσέφεραν κάτι ιδιαίτερο, και κυρίως δεν έδωσαν ελεύθερα σουτ. Ειδικά όταν ο Λαβ αγωνίστηκε ως σέντερ, το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδiωτικό, καθώς οι αποστάσεις δεν άνοιγαν με τίποτα και οι μάχες κάτω από το καλάθι πήγαν όλες στους παίκτες του Κερ. Μέχρι και ο Βαρεζάο (αυτός ο αδίστακτος εχθρός του ελληνικού μπάσκετ, αυτός ο αλήτης, ο 666) κατάφερε αυτό.


Περα από αυτό, οι Ουόριορς ήταν πολύ προσεκτικοί στο timing των double team, με τον Γκριν (και όχι μόνο) να έρχεται σαν μπουλντόζα και να βάζει τα χέρια του στη μπάλα, δυσκολεύοντας πάσες και κλέβοντας τέσσερις μπάλες. Επίσης ο Ιγκουοντάλα κατάφερε σε πολλές στιγμές να μπλοκάρει τη φόρα του σούπερ σταρ των Καβς και να του κόψει τον δρόμο προς το καλάθι. Μαζί με τους συμπαίκτες τους, οι δυο τους οδήγησαν την παρέα του Λεμπρόν σε 17 λάθη, από τα οποία προέκυψαν και 25 πόντοι παθητικό, κάμποσοι μάλιστα στον αιφνιδιασμό.

Μετά από το πρώτο παιχνίδι, το Κλίβελαντ δείχνει να χρειάζεται καλύτερο spacing και περισσότερα τρίποντα, δηλαδή μία τρόπον τινά επιστροφή στη σειρά με την Ατλάντα. Η απλή καθυστέρηση του ρυθμού μέσω των επιθέσεων με τον Τζέιμς στο τέλος του χρονομέτρου θα κάνει τους τελικούς να μοιάζουν υπερβολικά με τους περυσινούς, και ας είναι αναβαθμισμένο το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Λιου. Το σχήμα που λειτούργησε καλύτερα άλλωστε ήταν αυτό με τον Τόμπσον ως cutter , τον Τζέιμς ως οργανωτή των πικ εν ρολ, και τον Λαβ κοντά στη γραμμή του τριπόντου. Ο,τι κοντινότερο δηλαδή σε μία pace and space φιλοσοφία. Το θέμα είναι για πόσο χρονικό διάστημα θα μπορούν να είναι όλοι αυτοί μαζί στο παρκέ για να αποδώσουν το μέγιστο.

Βλέπετε, κάποια στιγμή χρειάζεται να μπαίνουν και οι αναπληρωματικοί, και εκεί οι Ουόριορς έχουν σαφές πλεονέκτημα. To επιμέρους 45-10 (!) στη μάχη της ρεζάρβας το αποδεικνύει. Επίσης, κάποια στιγμή οι Splash Brothers θα πάρουν έτσι κι αλλιώς φωτιά. Στην αρχή της σειράς, και έτσι όπως κρίθηκε το πρώτο παιχνίδι, οι παίκτες του Κερ είναι κάθε άλλο παρά κοντά στην επανάσταση του παιχνιδιού που σας υποσχεθήκαμε, και αυτό τους κάνει να μοιάζουν ακόμη περισσότερο με Λερναία Υδρα.
geo82
QUOTE (yorgos @ Jun 3 2016, 09:50 ) *
Πάμε για πολύ βαρετούς τελικούς...


Ελπίζω πως όχι.
air_23
Η αληθεια ειναι παντως οτι οι γουοριρος εχουν βρει τον τροπο να κερδιζουν τους καβς ακομα και με μετριους η κακους τους σπλας..Αν δε ειναι καλοι κι αυτοι μην δουμε ματς σαν της κανονικης περιοδου στο κλιβελαντ ξανα
Saras-13-Bodiroga
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ της σύγχρονης ιστορίας... Δεν τραβάνε οι δύο πρώτοι σκόρερς... NO PROBLEM... Στο game 7 ήταν ο Βαρεζάο με τον Μπαρμπόσα που βοήθησαν στη νίκη.. Σήμερα ήταν ξανά ο Μπαρμπόσα αλλά δίπλα του ο ΝΙΚΗΤΗΣ Livingston.. Tην Κυριακή μπορεί να είναι ο Σπέιτς ή ο Εζίλι ή ακόμα και ο Ρας.. Έχουν βάθος,έχουν ξεκάθαρους ρόλους και όλοι είναι έτοιμοι να βγουν μπροστά.. Σήμερα ο GSW είχαν 7 παίχτες διψήφιους χωρίς να βρίσκεται σε αυτούς ο Τόμσον...45 πόντους οι παγκίτες.. Όπως μου είπε ενας φίλος "Πέρυσι οι GSW κέρδισαν τον πάγκο των Καβς,σήμερα ο πάγκος του GS κέρδισε τους βασικούς των Καβς".. Πέρα από την second-unit στα γκαρντ και τον AI,βοήθησε ο Μπάρνς και ο Μπόγκουτ.. Καθοριστικός Γκριν και φυσικά δεν χάνει το σημαντικότερο μάτς της σειράς λόγω καποιας ανοησίας.. Για τους Καβς μεγάλη ευκαιρία έχασαν σήμερα.. Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να μείνουνς οι Splash Brothers τόσο χαμηλά και οι δύο.. Ο Ιrving για μένα ήταν παίχτης που έδωσε νίκη στους Γουόριος.. Όταν ήταν στον Καρι ερχόταν βοήθεια και κάποιος ήταν ξεμαρκάριστος και όταν πήγε σε Ιγκι και Λιβινγκστον.. Απλά ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΤΥ... Το μόνο που πρέπει να κρατήσει η ομάδα του Οχάιο είναι η άψογη άμυνα στον Κάρι... Μπορούν να το κάνουν όμως για όλη τη σειρά αυτό;;;; Το επόμενο ματς είναι το πιο σημαντικό της σειράς όπως είπα και παραπάνω.. Αν γίνει το 2-0,πέρα από πέντε παιχνίδια δεν παέι η σειρά.. Στο Οχάιο θα βγάλουν σίγουρα ένα διπλό οι Warriors.. 'Αρα ΟΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ για τον Λεμπρόν την Kυριακή...!!!
Lonis_t
QUOTE(Saras-13-Bodiroga @ Jun 3 2016, 14:28 ) *
...Όπως μου είπε ενας φίλος "Πέρυσι οι GSW κέρδισαν τον πάγκο των Καβς,σήμερα ο πάγκος του GS κέρδισε τους βασικούς των Καβς".. ...
Το επόμενο ματς είναι το πιο σημαντικό της σειράς όπως είπα και παραπάνω.. Αν γίνει το 2-0,πέρα από πέντε παιχνίδια δεν παέι η σειρά.. Στο Οχάιο θα βγάλουν σίγουρα ένα διπλό οι Warriors.. 'Αρα ΟΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ για τον Λεμπρόν την Kυριακή...!!!


Πολύ ωραία η φράση του φίλου σου! Όσο αφορά το επόμενο παιχνίδι και την κρισιμότητα του, κάτι τέτοια πίστευα και στους τελικούς του 2006 και ακόμα να καταλάβω πως κατάρευσε το Ντάλας από τα μισά του 3ου παινχιδιού απέναντι στον Wade και τους Heat....

Κάπου διάβασα (στο twitter) ότι οι τελικοί κάθε χρόνο ξεκινάνε με το πρώτο μπρέικ. Αν δεν το κάνουν οι Cavs στο επόμενο παιχνίδι, πιστεύω θα το κάνουν είτε στο 3ο είτε στο 4ο οι GSW και τότε δεν θα σημάνουν την αρχή, αλλά το τέλος των τελικών.
air_23
QUOTE (Lonis_t @ Jun 3 2016, 16:37 ) *
Πολύ ωραία η φράση του φίλου σου! Όσο αφορά το επόμενο παιχνίδι και την κρισιμότητα του, κάτι τέτοια πίστευα και στους τελικούς του 2006 και ακόμα να καταλάβω πως κατάρευσε το Ντάλας από τα μισά του 3ου παινχιδιού απέναντι στον Wade και τους Heat....

Κάπου διάβασα (στο twitter) ότι οι τελικοί κάθε χρόνο ξεκινάνε με το πρώτο μπρέικ. Αν δεν το κάνουν οι Cavs στο επόμενο παιχνίδι, πιστεύω θα το κάνουν είτε στο 3ο είτε στο 4ο οι GSW και τότε δεν θα σημάνουν την αρχή, αλλά το τέλος των τελικών.

παντως η εικονα των ομαδων χτες δειχνει τεραστια διαφορα..περισσοτερη ισως κι απο οσο πραγματικα υπαρχει...Ισως τελικα τωρα στους τελικους να φαει η διαφορα του να εχεις προπονητη κι ας λειπουν 2 σταρ(περσυ με μπλατ)απο το εχω μαθητευομενο μαγο και ειμαι πληρης
Das Kapital
Ότι ο Livingston θα ήταν ο MVP του game 1 ήταν κάτι πολύ απρόσμενο, από κοντά και ο Barbosa. Αν θυμάμαι καλά, η πεντάδα με Livingston και Barbosa ήταν αυτή που πήρε τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο. Από την άλλη ο Curry και ο Thompson ήταν το λιγότερο απογοητευτικοί, το μόνο που μπορώ να αναγνωρίσω στον Curry είναι πως οι Cavaliers τον έπαιξαν ασφυκτική άμυνα με αποτέλεσμα πολλές φορές να μένει αμαρκάριστος παίκτης είτε για σουτ είτε κοντά στο καλάθι, δηλαδή αν και βρέθηκε σε μια κακή βραδιά και μόνο η παρουσία του στο παρκέ δημιουργούσε κενά στην άμυνα του Cleveland. Πολύ καλός και ο Green.

Γενικά, η άμυνα στο LeBron ήταν εκπληκτική, πραγματικά εκπληκτική, όχι σαν τις περσινές που έβαζε 45 πόντους. biggrin.gif
Σε πολλά drive έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του κάτι που ενέχει πολύ ρίσκο και ακρίβεια. Επίσης, μου άρεσε η διαιτησία, επέτρεψαν πολύ το physical game και οι superstars δεν έπαιρναν τα εύκολα φάουλ που συνήθως παίρνουν.
Lonis_t
QUOTE(air_23 @ Jun 3 2016, 15:43 ) *
παντως η εικονα των ομαδων χτες δειχνει τεραστια διαφορα..περισσοτερη ισως κι απο οσο πραγματικα υπαρχει...Ισως τελικα τωρα στους τελικους να φαει η διαφορα του να εχεις προπονητη κι ας λειπουν 2 σταρ(περσυ με μπλατ)απο το εχω μαθητευομενο μαγο και ειμαι πληρης


Ναι συμφωνούμε, ακόμα και όταν πέρασε το CLE με έναν πόντο πιο πολύ απορούσες με το πως έγινε αυτό, παρά πίστευες ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να είναι κοντά στο σκορ. Τι να σου πω, πάντα ήμουν αισιόδοξος άνθρωπος και παρά την επιθυμία μου για νίκη των GSW θέλω να δω ωραία παιχνίδια όπως η σειρά κόντρα στην OKC.

Παρεπιπτόντως από το το 2009-2010 που φύγαν από το Seattle η ομάδα που τους κερδίζει στα play off παίρνει και το πρωτάθλημα! Με εξαίρεση το 2013 και το MEM.
Saras-13-Bodiroga
QUOTE (Lonis_t @ Jun 3 2016, 16:37 ) *
Πολύ ωραία η φράση του φίλου σου! Όσο αφορά το επόμενο παιχνίδι και την κρισιμότητα του, κάτι τέτοια πίστευα και στους τελικούς του 2006 και ακόμα να καταλάβω πως κατάρευσε το Ντάλας από τα μισά του 3ου παινχιδιού απέναντι στον Wade και τους Heat....

Κάπου διάβασα (στο twitter) ότι οι τελικοί κάθε χρόνο ξεκινάνε με το πρώτο μπρέικ. Αν δεν το κάνουν οι Cavs στο επόμενο παιχνίδι, πιστεύω θα το κάνουν είτε στο 3ο είτε στο 4ο οι GSW και τότε δεν θα σημάνουν την αρχή, αλλά το τέλος των τελικών.

Στο δεύτερο σκέλος σου βασίζεται και το σκεπτικό μου για την κρισιμοτητα του 2ου αγώνα...

Όσον αφορά την αναφορά σου στο Ντάλας.. Οι Χιτ είχαν τρομερή ομάδα ενώ οι Ντάλας είχαν μόνο τον Ντιρκ καθ τον Τερυ... προσωπικά ήμουν σίγουρος και στο 2-0 ότι θα το έπαιρναν οι Χιτ... Τέλος το offtopic
BasketZilla


Την άλλη Παρασκευή θα έχουν όλα τελειώσει !

Στα σοβαρά τώρα η διαφορά των 2 ομάδων στο supporting cast των big3 που έχουν, είναι τόσο μεγάλη που μόνο αν τραυματιστεί ο Irving έχουν ελπίδες να παλέψουν κάνα δύο παιχνίδια οι Cavs ....
SteveNashidis
To παιχνίδι μάρεσε γιατί είχε πολύ physical game , θυμίζοντας μάχες από τα παλιά. Οι διαιτητές το άφησαν σωστά να κυλήσει και είδαμε πολύ ωραίες άμυνες .
Barbosa & Livingston πήραν το ματς εδραιώνοντας την κυριαρχία και του πάγκου του GS επί του αντίστοιχου Cle.

Δεν ξέρω τι περιμένουν στο Cleveland με τον Lue στον πάγκο. Ουσιαστικά δεν μπορούσε να απαντήσει στα τεχνάσματα του Kerr στην άμυνα και εμφανώς δεν έδειχνε εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους παίκτες του , πέραν της βασικής πεντάδας.
dimitristzan
Και εκεί που με την μανούρα του Dellavedova με Iguodala είπα εδώ είμαστε, έχουμε καλύψει και την διαφορά, θα τους σπάσουμε και τα νεύρα και τον τσαμπουκά, Ο Iggy βάζει το τρίποντο και τα πράγματα επανέρχονται στην κανονικότητα...(αν ο θεός είχε χιούμορ θα έπρεπε το foul να είχε γίνει το στον Green να βλέπαμε την αντίδρασή του)

Γενικά άμα κερδίσει την Κυριακή πάλι το Golden State, τότε οι Cavs μάλλον θα πρέπει αρχίσουν να προγραμματίζουν τις διακοπές τους. Ενώ όλοι εμείς, ξενερωμένοι που περιμέναμε τελικούς 7 αγώνων με άμμο και αίμα, θα αρχίσουμε να μιλάμε για την αυτοκρατορία που ανατέλλει εκεί στον κόλπο του San Francisco και αν θα καταφέρει το 3-pit ή και το 4-pit

Ελπίζω όμως η Δευτέρα το πρωί, να με βρε εκτός από άυπνο και με το χαμόγελο. Γιατί νυσταγμένος και χαμένος δεν θα παλεύεται η Δευτέρα



Καλά μόνο σε μένα μου τι σπάει ο Varejao η κορδέλα του και τα flop του;


Χθεσινό flopping:
https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/5706E10A41...1ZA.coeYWI9M2u_

Παλλιό αλλά καλό flopping:
https://www.youtube.com/watch?v=7cVifinXpd8
yorgos
QUOTE
Στα σοβαρά τώρα η διαφορά των 2 ομάδων στο supporting cast των big3 που έχουν, είναι τόσο μεγάλη που μόνο αν τραυματιστεί ο Irving έχουν ελπίδες να παλέψουν κάνα δύο παιχνίδια οι Cavs ....

Σαν ονόματα και αξία δε νομίζω ότι έχουν τόσο μεγάλη διαφορά τα supporting casts. Είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται ή με τον οποίο δεν χρησιμοποιούνται (γιούχου Λουουου, καληνύχτα). Δεν έχει κακούς συμπαίκτες ο ΛεΜπρον, κάθε άλλο. Τώρα αν η μια ομάδα παίρνει 30+π από τον Μπαρμπόσα και η άλλη βλέπει το Φράι να κάνει ένα ολόκληρο σουτ, το Σμιθ τρία, το Μοζγκόφ να παίζει garbage time, ένα σουτ ο Σάμπερτ, μηδέν πόντους ο Μο κλπ, είναι θέμα διαχείρισης. Για μένα είναι σχεδόν ισάξιοι οι δυο πάγκοι, δεν είναι ότι ο Μπαρμπόσα (ειδικά αυτός) κι ο Λίβινγκστον αλλού θα παίζανε βασικούρες αναντικατάστατες και θα βάζανε 15π βρέξει-χιονίσει. Απλά η κυκλοφορία της μπάλας των GS είναι εκπληκτική και βοηθάει και τους μέτριους συμπληρωματικούς να δείξουν αυτά που μπορούν, ενώ στους Καβς είναι πολύ υποδεέστερη και δεν έχουν δοθεί ρόλοι. Από πλευράς υλικού μια χαρά είναι οι Καβς, ο Φράι π.χ. αν έπαιζε στο Όκλαντ θα είχε ρόλο σοβαρό.
geo82
QUOTE (dimitristzan @ Jun 3 2016, 23:39 ) *
Καλά μόνο σε μένα μου τι σπάει ο Varejao η κορδέλα του και τα flop του;


Όχι, δεν είσαι ο μόνος. Όσο σκέφτομαι ότι μπορεί να πάρει τίτλο αυτός ο καραγκιόζης...Μια από τις αγαπημένες μου φάσεις είναι το εμφατικό κάρφωμα του Wade στα μούτρα του.
RipCity
Η πλακα ειναι πως θα παρει δαχτυλιδι οπως και να χει biggrin.gif
SG3ptshooter
Μιας και μ' αρέσει που και που να το θυμίζω και ταιριάζει στο σημείο αυτό της κουβέντας, ακόμα και στο ΝΒΑ του -soft, ok- salary cap, τα ποσά που ξοδεύονται για το roster παίζουν το δικό τους ρόλο. Οι Cavs είναι το ακριβότερο roster στη λίγκα με 108,3 εκατομμύρια και το GS είναι στην τέταρτη θέση με 93,6 χωρίς να έχει αρχίσει να ισχύει το νέο συμβόλαιο του Curry ακόμη. Κι ανάμεσά τους βρίσκονται οι Clippers και η OKC, που ξεκίνησαν στην έδρα τους την postseason.Δεν λέω υπεραπλουστευτικά πως "ό,τι πληρώσεις, παίρνεις", περισσότερο μάλλον καμαρώνω τους Blazers. cool.gif
aegeansheed
Οι συνεντέυξεις για όποιον θέλει να ακούσει για το "εκπληκτικό" strip ability του Iggy, την ανετίλα του Livin κλπ.

Livingston & Curry


Green


James


Lue


Kerr


Και TNT GameTime επειδή το πάνελ είχε original IT:

SteveNashidis
QUOTE(yorgos @ Jun 4 2016, 05:29 ) *
Σαν ονόματα και αξία δε νομίζω ότι έχουν τόσο μεγάλη διαφορά τα supporting casts. Είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται ή με τον οποίο δεν χρησιμοποιούνται (γιούχου Λουουου, καληνύχτα). Δεν έχει κακούς συμπαίκτες ο ΛεΜπρον, κάθε άλλο. Τώρα αν η μια ομάδα παίρνει 30+π από τον Μπαρμπόσα και η άλλη βλέπει το Φράι να κάνει ένα ολόκληρο σουτ, το Σμιθ τρία, το Μοζγκόφ να παίζει garbage time, ένα σουτ ο Σάμπερτ, μηδέν πόντους ο Μο κλπ, είναι θέμα διαχείρισης. Για μένα είναι σχεδόν ισάξιοι οι δυο πάγκοι, δεν είναι ότι ο Μπαρμπόσα (ειδικά αυτός) κι ο Λίβινγκστον αλλού θα παίζανε βασικούρες αναντικατάστατες και θα βάζανε 15π βρέξει-χιονίσει. Απλά η κυκλοφορία της μπάλας των GS είναι εκπληκτική και βοηθάει και τους μέτριους συμπληρωματικούς να δείξουν αυτά που μπορούν, ενώ στους Καβς είναι πολύ υποδεέστερη και δεν έχουν δοθεί ρόλοι. Από πλευράς υλικού μια χαρά είναι οι Καβς, ο Φράι π.χ. αν έπαιζε στο Όκλαντ θα είχε ρόλο σοβαρό.


Aκριβώς αυτό θα πληρώσουν οι Cavs . Tην αλαζονεία του Λεμπρον να μην δέχεται οδηγίες από κάποιον Μπλατ , βάζοντας στον πάγκο έναν προπονητή μαριονέτα.Ξεχνάει ότι τα δαχτυλίδια τα πήρε υπό την καθοδήγηση Spoelstra-Riley.

Δεν μπορεί ο Μο να πραγματοποιήσει εμφάνιση ισάξια του Livingston ; Ο Frye να ανοίξει το γήπεδο για τα drive των υπολοίπων ;Ο Jr Smith να γίνει τόσο απρόβλεπτος που να προσθέσει μια έξτρα απειλή στην 3άδα Lebron-Love-Irving; (αν και πήρε προσπάθειες στις προηγούμενες σειρές ) .

Οι Cavs επιτίθενται προβλέψιμα ενώ οι GS μοιράζουν το παιχνίδι και εμπιστεύονται όλους τους παίκτες τους και ξέρουμε όλοι πιο σύνολο κερδίζει στο τέλος σε σειρά 7 αγώνων.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.