Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΣΚΑ 2007 - 2008
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
dolly12
Απο οτι φαινεται θα γινει και κυπελλο ΕΣΚΑ γυν αικών!

Ξερει κανεισ ποιες ομαδες εχουνε δηλωσει συμμετοχη?
dolly12
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99 του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ.,του Καταστατικού της Ε.Σ.Κ.Α.,των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.,της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2007-2008 (της Ε.Ο.Κ.)



Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ο υ μ ε



Το Κύπελλο Γυναικών Ε.Σ.Κ.Α. 2007-2008 με τους πιο κάτω όρους:



ΑΡΘΡΟ 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο Κύπελλο Ε.Σ.Κ.Α. δικαιούνται να λάβουν μέρος όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΕΝΩΣΗΣ,εκτός από τα σωματεία που μετέχουν στα πρωταθλήματα Α1 & ,Α2 ’Εθνικής κατηγορίας .

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην ΕΣΚΑ το αργότερο μέχρι τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων (άρθρο 28).

Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007 και ώρα 17.30 στα γραφεία της ΄Ενωσης (Ύδρας 4 Γαλάτσι) παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

ΑΡΘΡ 3ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Το κύπελλο Γυναικών της αγωνιστικής περιόδου 2007-2008 θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, Α΄ΦΑΣΗ (προκριματική) και Β΄ΦΑΣΗ (τελική).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με σύστημα απλού αποκλεισμού (Νόκ-Αουτ),δηλαδή οι ηττημένοι θα αποκλείονται από τις επόμενες συναντήσεις.

Στην Α΄φάση έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο τα σωματεία Β΄& Γ΄κατηγορίας και θα προκριθούν για την Β΄φάση τόσες ομάδες ώστε μαζί με τις ομάδες Α΄κατηγορίας να είναι είκοσι (24).

Οι αγωνιστικές και ο αριθμός των αγώνων κάθε αγωνιστικής θα γνωστοποιηθούν την ημέρα της κλήρωσης.

Η Α΄φάση θα διεξαχθεί από 19 έως 26 Σεπτεμβρίου 2007, όποιες ημέρες αποφασίσει η ΄Ενωση ανάλογα με τις δυνατότητες της.



Β΄ΦΑΣΗ

Η Β΄φάση (τελική) αποτελείται από τρεις (3) αγωνιστικές και δικαιούνται συμμετοχής τα σωματεία της Α΄κατηγορίας συν τα σωματεία που προκρίθηκαν από την Α΄φάση.

Η 1η αγωνιστική θα διεξαχθεί από 3 έως 17 Οκτωβρίου 2007.



Από τις τρεις αγωνιστικές της Β΄φάσης θα προκριθούν τέσσερις (4) ομάδες για το FINAL FOUR που θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα αποφασίσει το Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α. Τα ζευγάρια που θ΄αγωνιστούν στο FINAL FOUR θα προκύψουν κατόπιν κληρώσεως.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ δύναται,ύστερα από αιτιολογημένη πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλήματος να τροποποιήσει τις προγραμματισμένες ημερομηνίες των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες, θα διεξαχθούν σε γήπεδα που θα δηλωθούν από τα Σωματεία. Οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί αγώνες θα διεξαχθούν υποχρεωτικά σε κλειστά γήπεδα. Ο τελικός θα διεξαχθεί σε γήπεδο που θα ορίσει η Ε.Σ.Κ.Α.

Τα σωματεία που κληρώνονται πρώτα στις συναντήσεις είναι και γηπεδούχα και συνεπώς υπεύθυνα για την ετοιμότητα του γηπέδου φύλλο αγώνα κ.λ.π.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΜΠΑΛΑ ΑΓΩΝΩΝ

Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται με δερμάτινη μπάλα BADEN Νο 6 και σε περίπτωση που αγώνας διεξαχθεί με μπάλα άλλου τύπου μηδενίζονται και τα δύο διαγωνισθέντα σωματεία.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των διαγωνιζομένων Σωματείων καθορίζονται με τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και Ε.Σ.Κ.Α.,που αναφέρονται παραπάνω.

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 6 του ισχύοντος Κανονισμού των Προπονητών, είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του προπονητή που έχει συμβληθεί με σωματείο, Ένωση ή Ομοσπονδία με την ιδιότητα του εν ενεργεία καλαθοσφαιριστή του ίδιου ή άλλου σωματείου.

Κατά συνέπεια η τυχόν συμμετοχή του προπονητή σας, στον οποίο έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή, σε αγώνα της ομάδας του με την ιδιότητα του αθλητή, αποτελεί σαφή παράβαση της ως άνω διάταξης και επισύρει τις προβλεπόμενες έννομες συνέπειες σε βάρος του παραβάτη, αλλά παράλληλα αποτελεί και αντικανονική συμμετοχή αθλητή στον αγώνα, παράβαση που επισύρει την ποινή που προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός της Ε.Ο.Κ

Είναι επίσης προφανές ότι η συμμετοχή τιμωρημένου προπονητή σε αγώνα της ομάδας του με την ιδιότητα του αθλητή αποτελεί ανεπίτρεπτη συνειδητή ενέργεια με στόχο τη καταστρατήγηση της πειθαρχικής απόφασης για στέρηση του δικαιώματος άσκησης των καθηκόντων του προπονητή.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο κύπελλο υποχρεώνονται να καταβάλουν, το πολύ μέχρι την έναρξη του β΄ημιχρόνου του εντός έδρας αγώνα τους, σε κάθε κριτή το ποσό των έξι (6) ευρώ.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν από το γηπεδούχο σωματείο τα έξοδα κριτών το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα.

Σε περίπτωση μη διεξαγωγής ή διακοπής του αγώνα για οποιονδήποτε λόγο τα έξοδα κριτών θα καλύπτονται από την Ε.Σ.Κ.Α.

Το γηπεδούχο σωματείο οφείλει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παρουσία γιατρού κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του αγώνα.

Η έκδοση των αδειών είναι αρμοδιότητα της Ε.Σ.Κ.Α.

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Στο Πρωτάθλημα δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλήτριες που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου.

Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι δώδεκα (12) αθλήτριες.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ
Για την αναβολή αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 51 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Για την διακοπή του αγώνα ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 46 του κανονισμού πρωταθλημάτων όπως αυτό τροποποιήθηκε στην Γ.Σ. της ΕΟΚ της 20.1.96.

Επισημαίνεται ότι το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να παραλάβει από την ‘Ενωση επικυρωμένη φωτοτυπία του φύλλου αγώνα του διακοπέντος αγώνος.


ΑΡΘΡΟ 1Οο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 54 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων,πρέπει δε να υποστηριχθούν με έγγραφο μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνος και να συνοδεύονται από το σχετικό παράβολο τριάντα (30) ευρώ.

Οι ενστάσεις και οι εφέσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής κανονισμών εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας της Ε.Ο.Κ. δικαιοδοτικά όργανα.

Οι ενστάσεις του άρθρου 54 παρ.1δ (σοβαρή παράβαση ή κακή εφαρμογή των Κανονισμών Παιδιάς), από διαιτητές ή κριτές εκδικάζονται σε πρώτο και δεύτερο βαθμό από την Κ.Ε.Δ/Ε.Σ.Κ.Α.

Οι ενστάσεις, που δεν υπάγονται στην προηγούμενη παράγραφο εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Πρωταθλήματος προσβάλλονται ενώπιον του ΑΣΕΑΔ σύμφωνα με τα όσα ορίζονται ειδικότερα από τα άρθρα 123 έως 126 του Ν.2725/99 όπως αυτά τροποποιήθηκαν από τα άρθρα 44 έως 46 του Ν.3057/2002.

Τα Σωματεία που μετέχουν στα Πρωταθλήματα, καθώς και οι αθλητές τους συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των πάσης φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή και ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ., (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ ΕΣΚΑ, Σωματείων και αθλητών),μόνο τα διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές και απαγορεύεται ρητά κάθε προσφυγή στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Σε περίπτωση που σωματείο προσφύγει στα Πολιτικά δικαστήρια, για θέματα που αφορούν την επίλυση αθλητικών διαφορών ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για όλους τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος για το οποίο έγινε προσφυγή και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από όλα τα Πρωταθλήματα, της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, στα οποία δικαιούται να συμμετάσχει.


ΑΡΘΡΟ 11ο : ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ - ΚΥΡΩΣΕΙΣ
α) Τα Σωματεία που αγωνίζονται υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων. Οι Διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες και αθλητές των Σωματείων,καθώς και οι προπονητές και κώουτς,στις κυρώσεις που προβλέπονται από τα άρθρα του Εσωτερικού Κανονισμού όπως σήμερα ισχύουν και των λοιπών Κανονισμών Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

β) Σε περίπτωση που αθλήτριες, παράγοντες ,προπονητές ή φίλαθλοι σωματείου προκαλέσουν σωματική ή υλική βλάβη σε παράγοντες του αγώνα, το υπεύθυνο σωματείο ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να αποκαταστήσει την προκληθείσα βλάβη,πέραν των άλλων ποινών που προβλέπονται από τους Κανονισμούς. Η εκτίμηση της δαπάνης γίνεται με όποιο πρόσφορο τρόπο αποφασίσει το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ. Η καταβολή της δαπάνης γίνεται εντός (3) ημερών από την λήψη της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ και σε περίπτωση άρνησης το σωματείο ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για τις επόμενες δύο αγωνιστικές από την λήξη της προθεσμίας καταβολής. (Άρθρο 91 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 των Κανονισμών).

γ) Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ δικαιούται να χρησιμοποιήσει διαιτητές άλλων συνδέσμων πλην του ΣΕΔΚΑ,εφ’όσον τούτο κριθεί σκόπιμο εξ’αιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές,προπονητές,παράγοντες ή φίλαθλοι σωματείου για το τμήμα ή τα τμήματα του σωματείου που προκάλεσε επεισόδια σε βάρος παραγόντων του αγώνα. Το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την τέλεση του αγώνα στο οποίο έχουν ορισθεί διαιτητές άλλων συνδέσμων να καταβάλει τα έξοδα μετακίνησης,διαφορετικά μηδενίζεται.

ΑΡΘΡΟ 12ο:ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ

Κάθε σωματείο που δήλωσε συμμετοχή στο κύπελλο ΕΣΚΑ, μπορεί να παραιτηθεί από αγώνα χωρίς συνέπειες,πλήν του αποκλεισμού του από τις επόμενες αγωνιστικές, εφ’όσον η παραίτηση του από τον αγώνα υποβληθεί έγκαιρα και εγγράφως στην ΕΣΚΑ διαφορετικά υποχρεούται στην καταβολή των εξόδων του αγώνα.


ΑΡΘΡΟ 13ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
α) Για τη διάδοση του αθλήματος οι αγώνες του Κυπέλλου θα διεξαχθούν με ελεύθερη είσοδο.

β) Τα έξοδα Διαιτητών και Γυμνασιαρχών του Κυπέλλου θα καλυφθούν από την Ε.Σ.Κ.Α. πλην της περίπτωσης της παραγράφου (γ) του άρθρου 11 της παρούσης.


ΑΡΘΡΟ 14ο: ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ
Στο σωματείο που θα κατακτήσει το Κύπελλο Ε.Σ.Κ.Α θα απονεμηθεί Κύπελλο με δίπλωμα και στις αθλήτριες του 12 διπλώματα με χρυσά μετάλλια.

Στη δεύτερη ομάδα θα απονεμηθεί δίπλωμα και στις αθλήτριες της 12 διπλώματα με αργυρά μετάλλια.

Στη τρίτη ομάδα θα απονεμηθεί δίπλωμα και στις αθλήτριες της 12 διπλώματα με χάλκινα μετάλλια.

Στην τέταρτη ομάδα αναμνηστική πλακέτα.


Γ Ε Ν Ι Κ Α

α) Οι εκθέσεις-αναφορές των μελών του Δ.Σ. για γεγονότα που συνέβησαν σε αγώνες των πρωταθλημάτων της ‘Ενωσης λαμβάνονται υπ’όψιν από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Έχουν δε αυξημένη αποδεικτική ισχύ εφ’όσον δεν έχουν κατατεθεί οι εκθέσεις των άλλων αρμοδίων προσώπων (διαιτητές-κριτές-παρατηρητές-γυμνασίαρχοι κλπ).

β) Το γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να παρέχει κάθε διευκόλυνση στον αντίπαλό του (φιλοξενούμενο), για την βιντεοσκόπηση του αγώνα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Σε περίπτωση άρνησης, επιβάλλεται στο γηπεδούχο σωματείο ποινή αποκλεισμού της έδρας του, ύστερα από απόφαση της Ε.Σ.Κ.Α.

Διευκρινίζεται ότι η βιντεοσκόπηση επιτρέπεται από οποιονδήποτε για όλους τους αγώνες του κυπέλλου.

γ) Οι οικονομικές διαφορές μεταξύ αθλητικών σωματείων και προπονητών, θα επιλύονται από την Επιτροπή Επίλυσης οικονομικών διαφορών της Ε.Ο.Κ. που συγκροτείται και λειτουργεί σύμφωνα με το άρθρο 7 της υπ΄αρ. 11671/05.

δ) Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Κυπέλου και που δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη,από τον Κανονισμό Διαιτησίας,από τον κανονισμό Πρωταθλημάτων και από την Γενική Προκήρυξη καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνηση ή συμπλήρωση,αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α.-
tsops
Σου "έφτιαξα" λίγο το τίτλο...είμαστε τακτικά παιδιά εδώ βρε! tongue.gif Ωραίο τόπικ. Αν έχει κίνηση αργότερα που θα διεξαχθεί το κύπελλο, θα το κάνω και pin.
dolly12
Εισαι αστερι!!!!

Δε το ξερουνε οι περισσοτεροι για αυτο το εβαλα. Κ εγω χθες το εμαθα!
tsops
QUOTE(dolly12 @ Jul 25 2007, 07:16 AM) *
Εισαι αστερι!!!!

Δε το ξερουνε οι περισσοτεροι για αυτο το εβαλα. Κ εγω χθες το εμαθα!


Το είχαμε αναφέρει στα τόπικ των μεταγραφών νομίζω, αλλά καλά έκανες. Χρειάζεται ξεχωριστό τόπικ για αυτό. Αναρωτιέμαι τι συμμετοχές θα έχουμε... 39.gif
tarpley
μμμμ... θα γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον φέτος η ΕΣΚΑ!

μπράβο!!!

41.gif 41.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.