Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Στατιστικά 2011-12
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
aegeansheed
Μια αρχή με τα Ομαδικά Στατιστικά για όποιον ενδιαφέρεται. Είναι η πρώτη φορά που τα κοιτάω φέτος, εκ πρώτης όψεως ξεχωρίζουν σε αρκετές κατηγορίες Thunder, Bulls, Sixers, Spurs, Heat, Nuggets θετικά και αρνητικά, Kings αρνητικά, Nets, Bobcats εννοείται αρνητικά.

Θα προσπαθήσω για πρώτη φορά να τα βάλω ως jpg, αλλά δεν έχω ιδέα πώς θα φαίνονται. Let's try. Οι πίνακες είναι χωρισμένοι σε Επιθετικά, Αμυντικά Στατιστικά και Λάθη:

Click to view attachment

Click to view attachment

Click to view attachment

Από τα πράγματα που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο μικρότερος αριθμός επιθέσεων σε έναν αγώνα ανήκει στους Celtics (77), οι Sixers κάνουν τα λιγότερα (μόλις 10) λάθη ανά αγώνα. Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι εξηγείται κατά ένα ποσοστό και το καλό ρεκόρ.
Οι Nuggets είναι η 1η επιθετική ομάδα: 1η επίθεση (104 πόντοι) και η 1η σε εκτέλεση ελ.βολών (28 περίπου).
Bulls, Sixers και Celtics έχουν τις καλύτερες αμυντικές επιδόσεις στην αντιμετώπιση των τριπόντων.
Καλύτερη άμυνα οι Sixers.
Ομάδα που δίνει τα λιγότερα φάουλ και τις λιγότερες ελέυθερες βολές oι Spurs.

Σχόλια: βλέπω ότι πέρασα 2 φορές ένα πινακάκι. Επίσης πιστεύω ότι αν υπολόγιζα τον Μέσο Όρο για την κάθε κατηγορία/πινακάκι να έβγαιναν ακόμα περισσότερα συμπεράσματα. Ίσως την επόμενη φορά. So long..

Nuntius
Ωραίος ο sheed smiley.gif
Zoys
Μπράβο για τη δουλειά. Ενδιαφέροντα στοιχεία και μερικά από αυτά παραξενεύουν όπως το γεγονός ότι οι Θάντερ έχουν τα περισσότερα λάθη ανά αγώνα.
baskethood
Good Job Sheed.

@Joys
Γιατί σου κάνει εντύπωση. Αφού έχουν στη σύνθεση του αυτόν που κάνει τα περισσότερα λάθη ανά αγώνα tongue.gif
Nuntius
QUOTE (Zoys @ Mar 11 2012, 16:57 ) *
και μερικά από αυτά παραξενεύουν όπως το γεγονός ότι οι Θάντερ έχουν τα περισσότερα λάθη ανά αγώνα.


Τον Westbrook έχουν σαν point guard, το ξέχασες? tongue.gif

ΥΓ: Πολύ καλό είναι κι αυτό το site για στατιστικά.
aegeansheed
Deron και Wall έχουν +4 λάθη ανά αγώνα, σχεδόν 4 ο RW. Παίζει να είναι οι παίκτες που έχουν την περισσότερη ώρα στα χέρια τους τη μπάλα εκτός του Rose. Δεν ξέρω αν υπάρχει επίσημο στατιστικό γι΄αυτό btw.
baskethood
Υπάρχει το Usage Rate, που μπορεί να μην ακριβώς αυτό που λες αλλά είναι πολύ κοντά σε αυτό. Δηλαδή ο αριθμός των κατοχών που χρησιμοποιεί ο παίκτης, βέβαια δεν αναφέρεται απαραίτητα σε χρόνο με τη μπάλα στα χέρια αλλά σε κατοχές που τελειώνει έχοντας τη μπάλα στα χέρια.
Μεταξύ των τεσσάρων 1ος είναι ο RW, 2ος ο Deron, 4ος ο Rose και 13ος ο Wall. Οπότε νομίζω ότι τα λάθη του Wall βαραίνουν περισσότερο καθώς γίνονται με λιγότερα touches.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.