Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NBA Draft 2018 & Κολεγιακό Πρωτάθλημα 2017-18
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Pages: 1, 2, 3
benchwarmer
Εν μέσω των διάφορων αποκαλύψεων για χρηματισμό παιχτών από διάφορα πανεπιστήμια, με εμπλοκή του FBI και κυριότερο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής την απομάκρυνση του Rick Pitino από το Louisville, και ενώ περιμένουμε και το τι θα ισχύσει τελικά για τους ίδιους τους παίχτες καθώς και τις πιθανές νομικές συνέπειες όλου αυτού, ετοιμαζόμαστε για μία ακόμη σεζόν NCAA.

Ένας οδικός χάρτης λοιπόν για την σεζόν, αρκετά σύντομα:

Οι προπονητές

Κάποιες σημαντικές αλλαγές φέτος (εκτός από την αντικατάσταση του Pitino από έναν εκ των βοηθών του, τον 32χρονο David Padgett) είναι:
- η επιστροφή του Patrick Ewing στο Georgetown, ως προπονητής πλέον! Είναι φυσικά η πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής, μετά από 15 χρόνια ως βοηθός στο ΝΒΑ. Να δούμε τι μπορεί να βγει από όλο αυτό, πέραν φυσικά του συμβολισμού που είναι προφανής.
- η αποχώρηση του Thad Matta από το Ohio State μετά από 13 χρόνια. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές πορείες.
- η απόσυρση του 72χρονου Steve Fisher, μετά από 18 χρόνια στο τιμόνι του San Diego State (και αρκετά ακόμα αλλού νωρίτερα)
- ίσως η σημαντικότερη αλλαγή καθαρά μπασκετικά και όχι συμβολικά, η έλευση του Archie Miller στο ιστορικό Indiana, μετά από μία πάρα πολύ καλή πορεία τα τελευταία χρόνια στο Dayton. Πρόκειται φυσικά για τον αδερφό του ακόμα πιο επιτυχημένου Sean Miller του Arizona.

Φυσικά, δεν μπορούμε να μιλάμε για κολεγιακό χωρίς μία αναφορά στα μεγάλα τοτέμ του χώρου. Όπως ο περσινός πρωταθλητής Roy Williams που ετοιμάζεται για την 15η χρονιά του στο North Carolina (με άλλες 15 πριν στο Kansas), ο διάδοχός του στο Kansas και νεοεισαχθείς στο HOF Bill Self, o Mark Few των 18 χρόνων στο Gonzaga με το >80% στις νίκες καριέρας, άντε και ο Calipari στο Kentucky που ελπίζουμε σύντομα να ακολουθήσει την πορεία του Pitino rolleyes.gif Και βεβαίως, o Tom Izzo με τα 23 χρόνια στο Michigan State, o Mike Krzyzewski με τα 37 χρόνια στο Duke και που όμως δεν είναι ο μακροβιότερος, ο οποίος φυσικά είναι ο 73χρονος Jim Boeheim του Syracuse, ο οποίος θα μπει στην 42η(!!!!!) χρονιά του ως πρώτος προπονητής εκεί. Και προσθέτοντας τα χρόνια του ως βοηθός αλλά και παίχτης, μιλάμε για πάνω από μισο αιώνα με τους "πορτοκαλί"...

Τέλος, μερικά άλλα ενδιαφέροντα ονόματα (για διάφορους λόγους, κυρίως βέβαια ως πρώην παίχτες του ΝΒΑ) που ίσως οι περισσότεροι αγνοούσαν ότι βρίσκονται σε πάγκο κάποιου από τα 350 κολέγια της 1ης κατηγορίας:
- ο Avery Johnson στο Αlabama
- o Reggie Theus στο Cal State Northridge
- o Donyell Marshall στο Central Connecticut
- o Mark Price στο Charlotte
- o Kevin Ollie φυσικά στο Connecticut, έχει πάρει και πρωτάθλημα
- ο Juan Dixon (με πέρασμα από τον Άρη) στο Coppin State, πρώτη του δουλειά φέτος
- ο Rodney Billups (ναι, αδερφός του Chauncey) στο Denver
- ο Dan Majerle στο Grand Canyon
- o Dan D'Antoni (ο μεγάλος αδερφός του Mike) στο Marshall
- o Richard Pitino (γιος του Rick) στο Minnesota
- ο Damon Stoudamire στο Pacific
- o Terry Porter στο Portland
- o Chris Mullin στο St.John's
- o Mike Dunleavy (ο μπαμπάς!) στο Tulane(!) και bonus o γιος του Baker Dunleavy (και αδερφός του Mike Jr) στο Quinnipiac
- o Danny Manning στο Wake Forest
- και τέλος ο Jimmy Patsos στο Siena. Και καλά θα πείτε, γιατί πρέπει να είναι γνωστός ο Jimmy πέραν των κάποιων ελληνικών γονιδίων που μαρτυρά το όνομά του; Μα γιατί είναι ο μοναδικός ίσως προπονητής που έχει κρατήσει άποντο τον Steph Curry! Κι όμως έγινε, το 2008 σε ένα ματς Davidson-Loyola. Φυσικά για να το επιτύχει αυτό χρειάστηκε να έχει συνεχώς δύο παίχτες πάνω στον Steph (παντού, δυστυχώς δεν υπάρχει βίντεο από το ματς), με αποτέλεσμα πρακτικά το παιχνίδι να παίζεται 4 εναντίον 3 και το Davidson να κερδίσει με 30 πόντους διαφορά με τον Steph πάντως να έχει μόλις 0/2 σουτ. Και όπως είχε δηλώσει και ο Τζίμαρος μετά το ματς "κανείς δεν θα θυμάται ότι χάσαμε με 30, αλλά ότι κράτησα έναν παίχτη που θα αφήσει εποχή άποντο!"...


Περισσότερα τις προσεχείς μέρες, που θα αναφερθούμε πλέον σε παίχτες, ομάδες και ό,τι άλλο βρεθεί...
SG3ptshooter
http://www.espn.com/college-sports/basketb...2017/order/true

To Duke έχει 4 απ' τα 8 καλύτερα recruits και το Ντάκι 4 απ' το 10 ως το 19, what else is new sad.gif

Ο Porter ξεδήλωσε απ' το Was που έφυγε ο πατέρας του και τον ακολούθησε στο Missouri. Δεν είναι αδερφός του Otto οπότε μπορούμε να τον λένε και ιμιτασιόν Porter Jr, δε μας νοιάζει το 97 grade καν tongue.gif

To Alabama δίνει μάχη να περισσεύει κανα Escalade κανα κατοστάρικο και 5-6 top models ανά κεφάλι και για το μπάσκετ laugh.gif

To Wichita State "μεταγράφηκε" στην AAC.
benchwarmer
Μετά τους προπονητές λοιπόν, ας μιλήσουμε και για κάποιους παίχτες...

Και μπορούμε να αρχίσουμε κοιτώντας το Mock Draft αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το nbadraft.net :

1. Michael Porter, 6'10" SF, Freshman, Missouri
Έκανε εντύπωση η επιλογή του κολεγίου, πρόκειται βέβαια για το κολέγιο του πατέρα του και του αδερφού του. Έχουν ήδη αρχίσει οι συγκρίσεις με τον Ντουράντ.

2. Marvin Bagley, 6'11" PF, Freshman, Duke
Μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν σειρά του 2018 και όχι του 17 για το κολλέγιο, μιας και είναι γεννημένος το 1999 και όχι το 1998 όπως οι περισσότεροι υπόλοιποι φετινοί freshmen. Αποφάσισε όμως να μπει από φέτος, σε ένα Duke πραγματικά φορτωμένο από υπερταλαντούχους freshmen.

3. DeAndre Ayton, 7'0" C, Freshman, Arizona
Άλλος ένας σέντερ που σουτάρει και τρίποντα, δείγμα των καιρών μας. Θα βρει ένα σπουδαίο πρόγραμμα να τον περιμένει στο Αριζόνα, ενώ να σημειωθεί ότι ως 18χρονος είχε 20+ πόντους και 10+ ριμπάουντ με την εθνική των Μπαχαμών(sic) στο Centrobasket του 2016 (ανδρών εννοώντας).

4. Mohamed Bamba, 7'0" C, Freshman, Texas
Πολύ αδύνατος, με απίστευτο wingspan. Να δούμε πώς θα δέσει στο Τέξας του Shaka Smart, προπονητής που φημίζεται για την ζον-πρες του για 40 λεπτά.

5. Luka Doncic, ο γνωστός.

6. Jaren Jackson Jr, 6'11" PF, Freshman, Michigan St.
Γιος του παλιού Jaren Jackson, τελείως άλλη θέση πάντως. Ενδιαφέρον ότι επέλεξε το Michigan State του Izzo, ο οποίος δεν μας είχε συνηθίσει σε επιλογές one-and-done.

7. Lonnie Walker, 6'4" SG, Freshman, Miami
Ο πρώτος γκαρντ που συναντάμε πλην Ντόντσιτς, καθαρό 2άρι μάλλον από όσα ακούγονται.

8. Wendell Carter, 6'10" PF, Freshman, Duke
Άλλος ένας freshman για το Ντιουκ. Υπάρχουν και άλλοι, που καθιστούν συνολικά το Ντιουκ από τα φαβορί, αλλά θα τα δούμε αργότερα αυτά.

Μόνο freshmen λοιπόν για την ώρα στα mock, κάτι απολύτως λογικό καθώς αυτοί έχουν το μεγαλύτερο upside.
Υπάρχουν βέβαια και πολλοί ακόμα σημαντικοί παίχτες, που ίσως στα πλαίσια του κολλεγιακού κάνουν περισσότερο την διαφορά.

Να δούμε και μερικούς από αυτούς λοιπόν, τους μη-freshmen:

- Κοιτώντας καταρχάς τις ψήφους για τις περσινές καλύτερες 5άδες, βλέπουμε ότι από τους 17 παίχτες που είχαν ψηφιστεί, μόλις οι 2 θα βρίσκονται και φέτος στο κολεγιακό.
Ο ένας είναι ο Ethan Happ του Wisconsin, κλασικός λευκός σέντερ κολλεγιακού, που πέρυσι είχε 14.0π-9.0ρ-2.8α-1.8κλ-1.2τ με 58% ευστοχία. Φέτος μάλλον θα είναι και από τους ελάχιστους επιθετικούς πόλους σε μία ομάδα που συνεχώς έχει ένα θεωρητικά μετριότατο ρόστερ αλλά κατορθώνει να είναι πολύ σκληρό καρύδι.
Ο άλλος είναι ο Bonzie Colson του Notre Dame, κανονικά 3άρι αλλά για το κολεγιακό και 4άρι, με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ πέρυσι, ενώ βρίσκεται και στη διαδικασία να φτιάξει και το σουτ του. Για παραπάνω βέβαια δεν βοηθάει το ύψος του (σκάρτα 2 μέτρα), θα δούμε όμως. Όσον αφορά το κολεγιακό πάντως, φέτος πρέπει να είναι η χρονιά του.

- Σε άλλα περσινά βραβεία, υπάρχει ο Jevon Carter του West Virginia, ως ο περσινός κορυφαίος αμυντικός. Θα μπει πλέον στην τελευταία του χρονιά, πλέι-μέικερ με 13.5 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και 2.5 κλεψίματα πέρυσι. Το κολέγιο πάντως έχει εδώ και πολλά χρόνια αξιόλογες ομάδες, που όμως δεν έχουν παίχτες που να μπορούν να κάνουν το μεγάλο βήμα για σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ.

- Και θα κλείσουμε με τη μηχανή ριμπάουντ Δομινικανό Angel Delgado του Seton Hall (15.2π-13.1ρ πέρυσι) που φέτος θα έχει την ευκαιρία να σπάσει διάφορα ρεκόρ χρόνων.


Τις επόμενες μέρες θα φτάσουμε και στο κομμάτι που θα αφορά αποκλειστικά το πρωτάθλημα που αρχίζει σε λίγες μέρες, μιλώντας πλέον όχι για μεμονωμένους παίχτες, αλλά για το ποιες ομάδες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν
BasketZilla
Το preseason AP Top25 poll μόλις εκυκλοφόρησε ''ξεκινώντας'' ανεπίσημα την χρονιά.

AP Top 25



RK TEAM PTS

1 Duke 1,572
2 Michigan State 1,520
3 Arizona 1,506
4 Kansas 1,439
5 Kentucky 1,340
6 Villanova 1,284
7 Wichita State 1,270
8 Florida 1,100
9 North Carolina 1,047
10 USC 995
11 West Virginia 840
12 Cincinnati 837
13 Miami 836
14 Notre Dame 814
15 Minnesota 642
16 Louisville 570
17 Xavier 544
18 Gonzaga 500
19 Northwestern 473
20 Purdue 362
21 UCLA 340
22 Saint Mary's 333
23 Seton Hall 274
24 Baylor 163
25 Texas A&M 130

Others receiving votes:
Alabama 86, Virginia 57, Rhode Island 49, TCU 46, Providence 34, Missouri 19, Virginia Tech 16, Wisconsin 14, Butler 13, Texas 10, Oklahoma 7, Maryland 7, Nevada 7, Michigan 6, Dayton 5, Middle Tennessee 4, Ball State 4, SMU 3, Oakland 2, Oregon 2, UCF 1, South Carolina 1, Harvard 1

Το δίδυμο της συμφοράς είναι στο 1 και στο 5 αλλά φυσικά όπως συμβαίνει τα τελευταία χρονιά one and done ομάδες final four δεν πάνε. Michigan State-Arizona-Kansas έχουν πολύ καλές ομάδες , το Villanova είναι η πιο μπασκετική ομάδα του NCAA ενώ πιστεύω ότι το USC φέτος θα κάνει μεγάλη σεζόν.

Στο Νο18 η μεγάλη μου λατρεία, και στο 17 η μεγάλη μου συμπάθεια. Πρώτη φορά σε AP Top25 και το Northwestern που πήγε πέρσι 1η φορά και στους 64.


Και φέτος θα τους φάμε τους ''Αυστραλούς'' biggrin.gif

Έχουμε γεμίσει την Ευρώπη παικταράδες. Kevin Pangos, Nigel Williams-Goss , Przemek ''GOAT'' Karnowski και τώρα ο Kyle στον Ολυμπιακό. Αν φέρναμε και τον Nigel από την Partizan που χαραμίζετε εκεί ....



SteveNashidis
Μιας και εχεις γνωσεις για το κολλεγιακο θα ήθελα να σε ρωτήσω πως έχουν τόσο καλό αναπτυξιακό πρόγραμμα στα πανεπιστήμια της Αριζόνα σε αντίθεση με την επαγγελματική ομάδα του ΝΒΑ;;; laugh.gif laugh.gif

Ωραίος για το μικρό αφιερωματάκι σου πάντως. Αν πραγματικά θέλω να ενημερωθώ για κάτι σε εξιδικευμένα θέματα , πιο εύκολα βρίσκεις απαντήσεις εδώ , παρά στα υπόλοιπα σαιτ
benchwarmer
Και τέλος λοιπόν, ας δούμε και τις ομάδες-φαβορί, σύμφωνα με τα preseason rankings

1. Duke
Το γνωστό, του γνωστού coach K. Μόνος επιζών από την περσινή βασική 6άδα-7άδα ο Grayson Allen, ένας παίχτης με ταλέντο και προσωπικότητα, αρκετά ασταθής όμως (από τους 21 πόντους το 2015-16 έπεσε στους 15 πέρυσι). Κατά τ' άλλα, στη θέση των Kennard, Tatum, Giles και άλλων, ήρθε ίσως μία από τις σπουδαιότερες φουρνιές στην ιστορία του πρωταθλήματος. Για τους Bagley και Carter γράψαμε πιο πάνω, υπάρχουν και άλλοι όμως στις διάφορες λίστες των top recruits, όπως ο Gary Trent Jr (γιος του γνωστού). Πριν τους δούμε να παίζουν βέβαια όλοι μαζί ίσως είναι υπερβολή το #1, αλλά ίσως κάτι να ξέρουν οι γνώστες παραπάνω.

2. Michigan State
Για τον νεοφερμένο Jaren Jackson τα γράψαμε, ο σταρ της ομάδας όμως θα είναι ο Miles Bridges. Ένας φόργουορντ που κάνει σχεδόν τα πάντα, ο ίδιος ο Izzo τον συμβούλεψε να δηλώσει στο ντραφτ, αυτός όμως διάλεξε να επιστρέψει και φέτος στην ομάδα. Μόλις 2 παίχτες έφυγαν από το περσινό ροτέισιον των 9-10 ατόμων, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει το ιδανικό σύνολο για έναν προπονηταρά σαν τον Izzo να το αξιοποιήσει.

3. Arizona
Σίγουρα ο Markkanen δύσκολα αντικαθίσταται. Τον ρόλο αυτό θα προσπαθήσει να καλύψει ο Ayton (δες πιο πάνω), βασικός επιθετικός πόλος όμως της ομάδας θα είναι φυσικά ο Allonzo Trier [mandatory joke]ο μετά τον Δύερ[/mandatory joke] των 17 πόντων μ.ο. πέρυσι. Επιστρέφει επίσης σχεδόν όλη η περσινή ομάδα, υπάρχουν λοιπόν αρκετά κοινά σημεία με το Michigan State και λιγότερα με το Duke. Θα είναι επίσης μία από τις ελάχιστες ομάδες παγκοσμίως με δύο 7-footer στην 5άδα, τον Ayton και τον Σέρβο Dusan Ristic.

4. Kansas
Τεράστιες απώλειες από πέρυσι οι Frank Mason και Josh Jackson, καθώς επίσης σημαντική απώλεια ο βασικός χαμάλης σέντερ Lucas. Επιστρέφει όμως ο Devonte Graham και ο Ουκρανός Mykhailiuk, που δεν θα γράψω με ποιον είχε συγκριθεί παλιότερα λόγω αριστεροχειροσύνης(sic) γιατί είναι ιεροσυλία. Κλειδί όμως αναμένεται να είναι ο Malik Newman, μεταγραφή από το Miss State, MVP του παγκοσμίου κάτω των 17 πριν κάποια χρόνια, που όμως δεν δικαίωσε τις προσδοκίες στο προηγούμενο κολλέγιο. Θα έχει όμως άλλη μια ευκαιρία, καλούμενος βέβαια να αναλάβει σημαντικές ευθύνες.

5. Kentucky
Το κλασικότερο κολέγιο one-and-done, αναμένεται να δούμε για άλλη μια φορά ολόκληρη τη βασική πεντάδα να αποτελείται από freshmen, κανείς από τους οποίους όμως δεν βρίσκεται στο top10 των mock drafts αυτή τη στιγμή, 4 όμως από αυτούς βρίσκονται μεταξύ των θέσεων 10-30. Άγνωστο το τι θα δούμε στο παρκέ, ελπίζω βέβαια ως κλασικός NZ-fan να δούμε και λίγο περισσότερο Tai Wynyard σε σχέση με πέρυσι.

6. Villanova
Οι προπέρσινοι πρωταθλητές, θεωρούνται πλέον σταθερά ως ένα από τα δυνατότερα κολλέγια στη χώρα. Έχουν απομείνει κάποιοι παίχτες ακόμα από εκείνη την ομάδα, με σημαντικότερο φυσικά τον γκαρντ Jalen Brunson, πρώτο σκόρερ της ομάδας πέρυσι. Έμπειρη ομάδα γενικά, αν βγει και ο νέος σέντερ Omari Spellman γιατί να μην ξαναφτάσουν βαθιά στον Μάρτιο...

7. Wichita State
Οι αγαπημένοι του ΣουΓκου. Μία ομάδα που βασίζεται στο σύνολό της, το οποίο έμεινε σχεδόν ανέπαφο από πέρυσι (όπου είχαν ρεκόρ 31-5). Η βασική διαφορά βέβαια είναι ότι φέτος άλλαξε περιφέρεια, θα έχει δυσκολότερο πρόγραμμα και καλείται να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί. Να δούμε πώς θα προσαρμοστεί στο νέο mentality.

8. Florida
Ένα κολλέγιο που ψάχνει ακόμα τον χαρακτήρα του, στην μετά-Donovan εποχή. Αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, δεν ξέρω κατά πόσον είναι για τόσο ψηλά, αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο. Να δούμε πως θα ανταποκριθεί ο 23χρονος ήδη Ρώσος(!) Egor Koulechov των 18 πόντων πέρυσι στο Rice(!), με το Florida να είναι το 3ο του διαφορετικό κολλέγιο!!

9. North Carolina
Οι περσινοί πρωταθλητές, δικαιολογημένα βέβαια βρίσκονται τόσο χαμηλά έχοντας χάσει αρκετούς παίχτες που μάλλον δεν τους αναπλήρωσαν αντίστοιχα. Αναμένεται να υπάρξει και σημαντική αλλαγή σε όλη την φιλοσοφία της ομάδας, που από αρκετά ψηλή πέρυσι (με τον Justin Jackson στο "3") θα γίνει μάλλον αρκετά κοντή, πιο κοντά στα γενικά κολλεγιακά "πρότυπα"...

10. USC (Southern California)
Ένα κολλέγιο που απουσίαζε παντελώς από το προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, έχοντας μέχρι και αρνητικά ισοζύγια νικών κάποιες χρονιές. Σιγά σιγά όμως φαίνεται να γυρίζει τον τροχό, και πλέον είναι στην ιδανική χρονιά για μία καλή πορεία, μην έχοντας καμία απώλεια σε σχέση με την περσινή ομάδα που είχε φτάσει στους "16" του Μαρτίου. Πρώτος σκόρερ πέρυσι ήταν ο Bennie Boatwright, που δυστυχώς για τον ΣουΓκου το έξτρα "w" του απαγορεύει να είναι αδερφός του Ryan....
GK_23
QUOTE(benchwarmer @ Nov 8 2017, 01:44 ) *
1. Duke
Το γνωστό, του γνωστού coach K. Μόνος επιζών από την περσινή βασική 6άδα-7άδα ο Grayson Allen, ένας παίχτης με ταλέντο και προσωπικότητα, αρκετά ασταθής όμως (από τους 21 πόντους το 2015-16 έπεσε στους 15 πέρυσι). Κατά τ' άλλα, στη θέση των Kennard, Tatum, Giles και άλλων, ήρθε ίσως μία από τις σπουδαιότερες φουρνιές στην ιστορία του πρωταθλήματος. Για τους Bagley και Carter γράψαμε πιο πάνω, υπάρχουν και άλλοι όμως στις διάφορες λίστες των top recruits, όπως ο Gary Trent Jr (γιος του γνωστού). Πριν τους δούμε να παίζουν βέβαια όλοι μαζί ίσως είναι υπερβολή το #1, αλλά ίσως κάτι να ξέρουν οι γνώστες παραπάνω.

Ο Allen είχε και κάποια εξωαγωνιστικά θέματα πέρυσι, το Duke τον είχε αφήσει εκτός ομάδας για κάποια παιχνίδια λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Είναι ο μοναδικός senior της ομάδας ενώ μόλις δύο είναι οι juniors: o guard Besser και ο Antonio Vrankovic, γιος του Stojan. Και οι δύο με μικρό χρόνο συμμετοχής τα προηγούμενα χρόνια. Το recruiting δούλεψε πολύ καλά για άλλη μια χρονιά αλλά η εμπειρία απουσιάζει.

QUOTE(benchwarmer @ Nov 8 2017, 01:44 ) *
2. Michigan State
Για τον νεοφερμένο Jaren Jackson τα γράψαμε, ο σταρ της ομάδας όμως θα είναι ο Miles Bridges. Ένας φόργουορντ που κάνει σχεδόν τα πάντα, ο ίδιος ο Izzo τον συμβούλεψε να δηλώσει στο ντραφτ, αυτός όμως διάλεξε να επιστρέψει και φέτος στην ομάδα. Μόλις 2 παίχτες έφυγαν από το περσινό ροτέισιον των 9-10 ατόμων, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει το ιδανικό σύνολο για έναν προπονηταρά σαν τον Izzo να το αξιοποιήσει.

Το Michigan State πέρασε μία μεταβατική περσινή σεζόν, έχοντας μία νέα ομάδα. Φέτος τα πραγμάτα είναι διαφορετικά. Ο Miles Bridges είναι παικταράς και εφόσον παραμείνει υγιής, μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του ακόμα και στην κατάκτηση του τίτλου.

QUOTE(benchwarmer @ Nov 8 2017, 01:44 ) *
4. Kansas
Τεράστιες απώλειες από πέρυσι οι Frank Mason και Josh Jackson, καθώς επίσης σημαντική απώλεια ο βασικός χαμάλης σέντερ Lucas. Επιστρέφει όμως ο Devonte Graham και ο Ουκρανός Mykhailiuk, που δεν θα γράψω με ποιον είχε συγκριθεί παλιότερα λόγω αριστεροχειροσύνης(sic) γιατί είναι ιεροσυλία. Κλειδί όμως αναμένεται να είναι ο Malik Newman, μεταγραφή από το Miss State, MVP του παγκοσμίου κάτω των 17 πριν κάποια χρόνια, που όμως δεν δικαίωσε τις προσδοκίες στο προηγούμενο κολλέγιο. Θα έχει όμως άλλη μια ευκαιρία, καλούμενος βέβαια να αναλάβει σημαντικές ευθύνες.

Το Mississippi State ...τρώει τα παιδιά του, ο Mallik Newman μου θυμίζει την ιστορία του Renardo Sidney. Τον θυμάσαι bench; Αναμένουμε με αγωνία πάντως την επανεμφάνιση του, έμεινε εκτός πέρυσι λόγω της αλλαγής κολεγίου. Ίδια τάξη με τον Simmons, τον Labissiere, τον Ingram και τον Jaylen Brown.

QUOTE(benchwarmer @ Nov 8 2017, 01:44 ) *
9. North Carolina
Οι περσινοί πρωταθλητές, δικαιολογημένα βέβαια βρίσκονται τόσο χαμηλά έχοντας χάσει αρκετούς παίχτες που μάλλον δεν τους αναπλήρωσαν αντίστοιχα. Αναμένεται να υπάρξει και σημαντική αλλαγή σε όλη την φιλοσοφία της ομάδας, που από αρκετά ψηλή πέρυσι (με τον Justin Jackson στο "3") θα γίνει μάλλον αρκετά κοντή, πιο κοντά στα γενικά κολλεγιακά "πρότυπα"...

Κακά μαντάτα για το North Carolina στο ξεκίνημα της σεζόν, καθώς ο βασικός PG της ομάδας Joel Berry έσπασε το χέρι του και θα απουσιάσει για άγνωστο χρονικό διάστημα. Διαβάστε το πως:

QUOTE
North Carolina Tar Heels senior point guard Joel Berry II broke his right hand last week by punching a door after losing a video game to teammate Theo Pinson and a manager. "He did a silly thing," North Carolina coach Roy Williams told ESPN at ACC media day Wednesday. "That's what it was. One of his greatest characteristics is his competitiveness." Pinson said Berry broke his hand while playing NBA 2K18. "It was just a freak accident," he said.


Κατά τα άλλα Michael Porter ή αλλιώς Kevin Durant v2...



Και λίγο από Rui Hachimura για τους φανς των Zags...

benchwarmer
SG3ptshooter
Oριακό το μπάτζετ στη Bama, μετά τα επταψήφια δε μένουν λεφτά ούτε για κομμωτή, όλοι έτσι είναι:

Αυτός όμως 10 τρίποντα sleep.gif

Hands-on, "Ηe's got no hands!" κάτι με harrassment που είναι της μόδας:


BasketZilla
Michael Porter Jr. to Undergo Spinal Surgery, Miss Remainder of Season



2 λεπτά ήταν όλη του η κολεγιακή καριέρα.

Πέρσι στο FIBA Americas U18 2016 της Χιλής τον ελατρεψα τον πιτσιρίκο.

Παίκτης που πλερώνεις για να τον εδείς.

Καλή επιστροφή , λογικά θα είναι ακόμα και έτσι στο τοπ5 του draft (με Mo Bamba, DeAndre Ayton, Marvin Bagley και φυσικά τον Luka Doncic να είναι οι άλλοι της τοπ πεντάδας).

SG3ptshooter
Η ανοησία στην εφαρμογή των κανόνων έχει ξεφύγει, στα θετικά το ότι είδαμε κάτι τόσο ασυνήθιστο;
Alabama plays 10-plus minutes with 3 players after ejections, fouls, injury

Έκραζα στο τελείως άσχετο τους Golden Gophers και κόντεψαν να φάνε ανατροπή στους +2/5 παίκτες.

Στο άλλο χτεσινό, διαμαρτύρομαι επίσημα για το μέγεθος του ρόλου του Λώνη Walker στο Miami.

Το Arizona συνετρίβη το περασμένο βράδυ απ' το Purdue με τον Trier να μένει σε μονοψήφιο, έχασε το Gonzaga κι αυτό είναι πάντα καλό, ακόμα κι απ' το Florida, οι Arizona State Sun Devils με τους οποίους καταπιανόταν ο bench πριν λίγες μέρες έδωσαν 58 πόντους δεύτερο ημίχρονο για μεγάλη νίκη επί του ranked Xavier με 40 πόντους του Tra Holder που είχε ήδη αναδειχθεί καλύτερος παίκτης της Pac12 για την.. περασμένη βδομάδα. Τo Duke είναι 7-0, το Kansas 5, Σοκεράδες κάναμε την πρώτη μας ήττα, δε φοβόμαστε καμία ACC, αλλά πρέπει να ανεβάσουμε το budget για τις μεταγραφές tongue.gif , ακόμα με το Shaq Morris και το Nurger παλεύει η δασκάλα με τα χρυσά γυαλιά..
benchwarmer
Φρέσκα σημερινά rankings, με αρκετό δείγμα πλέον ώστε να πούμε πράγματα.

1. Duke (8-0)
Με απόλυτη ομοφωνία στην κορυφή. Στα δύο τους τελευταία ματς χρειάστηκαν μεγάλες ανατροπές, αλλά όταν παίζουν καλά μοιάζουν με ομάδα ΝΒΑ. Η πεντάδα είναι όλοι ένας κι ένας (4 πρωτοετείς και ο Grayson Allen, όλοι αναμένονται στον 1ο γύρο του draft) και συμπληρώνονται και καλά μεταξύ τους ως ομάδα, ξεχωρίζει βέβαια ο Marvin Bagley που οδεύει ολοταχώς ακόμα και για το #1.
https://www.youtube.com/watch?v=szaL4OJpI1Q

2. Kansas (5-0)
Μία σημαντική νίκη επί του Κεντάκι και 4 blowouts με χαμηλής δυναμικότητας αντιπάλους. Επιφυλάσσομαι ακόμα να εκφέρω άποψη τόσο για την ομάδα όσο και μεμονωμένα για παίχτες, εδώ είναι τα highlights του ντέρμπι: https://www.youtube.com/watch?v=EJrIN64qFrA

3. Michigan State (5-1)
Η ήττα από το Duke, χθες όμως είχαν μία πολύ πειστική νίκη για την άμυνά τους απέναντι στο Νορθ Καρολάινα με 63-45. Ομάδα στα γνωστά πλαίσια του Izzo, ίσως ένα κλικ πιο αντιτουριστική από άλλες που όμως φέτος συνδυάζει πολύ καλά την σκληράδα με το ταλέντο. Και στο ταλέντο ξεχωρίζει ο Miles Bridges και ας μην φαίνεται αυτό ιδιαίτερα από τα στατιστικά, το pace είναι χαμηλό και οι επιθέσεις μοιράζονται αρκετά.

4. Villanova (6-0)
Οι προπέρσινοι πρωταθλητές, χωρίς να έχουν παίξει κάποιο δύσκολο ματς ακόμα. Σε ηγετικό ρόλο πλέον (επιτέλους!) ο Jalen Brunson, MVP του Παγκοσμίου U19 της Κρήτης το 2015 για όσους θυμούνται.

5. Notre Dame (6-0)
Bonzie Colson θέτει υποψηφιότητα ήδη για παίχτης της χρονιάς. Σκάρτα 2 μέτρα, 20.0 πόντοι, 10.5 ριμπάουντ, 2.3 τάπες και με κάποιες δειλές προσπάθειες να σουτάρει και απ' έξω. Για μετά δεν ξέρω, για το κολλεγιακό πάντως είναι δυναμίτης. Ομαδικά υπάρχει ακόμα δρόμος, είχαμε όμως μία πολύ σημαντική νίκη με 67-66 απέναντι στο Γουιτσίτα.
https://www.youtube.com/watch?v=dPSRu4Qx1io

6. Florida (5-1)
Έχασαν μεγάλη ευκαιρία χθες απέναντι στο Ντιουκ (84-87), κέρδισαν όμως το Γκονζάγκα σε ένα τρελό ματς δυο παρατάσεων με 111-105. Μεγαλύτερο όπλο της ομάδας το 46% στα τρίποντα.
https://www.youtube.com/watch?v=x81AUEIV8xg

7. Kentucky (6-1)
Προσωπικά δεν μου γεμίζει το μάτι φέτος, και δεν είναι λόγω της γνωστής μου αντιπάθειας tongue.gif Ομάδα σχεδόν αποκλειστικά με πρωτοετείς, κανείς από τους οποίους δεν θεωρείται σούπερ πρόσπεκτ, αν καταφέρουν πράγματα όντως θα είναι μία πολύ σημαντική επιτυχία του Ακατανόμαστου.

8. Wichita State (4-1)
Αφήνω να τα πει καλύτερα ο ειδικός Γουιτσιτολόγος του φόρουμ.

9. Texas A&M (6-0)
Με 2 νίκες απέναντι σε ομάδες 25άδας. Δεν τους έχω δει ακόμα οπότε επιφυλάσσομαι, ήδη πάντως η βελτίωση φαίνεται σημαντική σε σχέση με την περσινή χρονιά (ρεκόρ 16-15) και χωρίς να υπάρχει κάποιος σημαντικός πρωτοετής που θα βελτίωνε άμεσα τα πράγματα. Θα δείξει.

10. Miami (5-0)
Πολλοί τους έχουν χαρακτηρίσει ως κρυφό χαρτί για κάτι καλό φέτος. Πολύ δυνατή γραμμή γκαρντ (που δεν μπορούν καν να βρουν όλοι χρόνο)

Πιο κάτω φυσικά έχουμε και άλλες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ομάδων, κάποιες αήττητες κάποιες όχι. Οι περσινοί πρωταθλητές North Carolina είναι στο #13 με 5-1, ενώ η πιο απολαυστική ομάδα είναι το Arizona State στο #20 με 6-0, το οποίο παίζει σε τρελό ρυθμό (96 πόντοι μέσο όρο) με 2 γκαρντ ύψους 1.85 να έχουν μαζί 43 πόντους και 11 ασίστ μέσο όρο. Και υπάρχει και το σκέτο Arizona, που με 3 σερί ήττες(!) βρέθηκε από το #2 εκτός 25άδας..

Γενικά τα αίματα αργούν ακόμα να ανάψουν, η αρχή της χρονιάς για πολλούς θα είναι από τον Γενάρη το conference play, ενώ μέχρι τότε οι ομάδες επιλέγουν λίγο πολύ οι ίδιες το πρόγραμμά τους.

benchwarmer
Καινούρια rankings, λίγες πλέον βδομάδες πριν ανάψουν τα αίματα με την έναρξη του conference play, το οποίο θα φέρει σταδιακά στις οθόνες μας πολλά από τα κλασικά ντέρμπι.

1. Villanova (10-0): Τσούκου τσούκου διατήρησε το αήττητο, κάτι που δεν έκαναν οι υπόλοιπες ομάδες. Ο Brunson σουτάρει με το εξωπραγματικό για γκαρντ 62% και έχει βρει και άξιο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Mikal Bridges (καμία συγγένεια με τον Bridges του Michigan State, αν και παικτικά δεν είναι τόσο διαφορετικοί). Σφιχτό ροτέισιον, με τους 4 πρώτους σε χρόνο συμμετοχής να ήταν παρόντες και στην κατάκτηση του 2016 (όχι σε τόσο πρωταγωνιστικούς ρόλους βέβαια), εν πάσει περιπτώσει δεν υπάρχει πλέον και η δικαιολογία της "λουζερίασης" του παρελθόντος. Είναι εδώ, και είναι και από τα φαβορί, και ας μην έχουν ίσως τα wonderkids άλλων ομάδων.

2. Michigan State (9-1): Είχε την αρχική ήττα από το Duke, στη συνέχεια όμως έκανε κάποιες πολύ εμφατικές νίκες, πχ με North Carolina και Notre Dame, βασιζόμενο στην άμυνά του. Ο Jackson (αναμενόμενο lottery pick) δείχνει να χρειάζεται κάποια δουλειά επιθετικά, υπάρχει όμως ο Miles Bridges και βέβαια υπάρχει και ένας προπονητής που ξέρει τι να παίρνει από κάθε παίχτη του, όσο μη-φαντεζί και να είναι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αναπληρωματικός γκαρντ Nairn που παίζει 20 λεπτά έχοντας... 1.6 πόντους (αλλά και 4.2 ασίστ).

3. Wichita State (8-1): Αντιτουριστικοί ακόμα και για τους ίδιους τους οπαδούς τους (τους Έλληνες έστω, δηλαδή πιο συγκεκριμένα τον ΣουΓκου) και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο nba prospect, αλλά δεν παύουν να είναι μία έμπειρη και ψημένη ομάδα, κατά συντριπτική πλειοψηφία ακριβώς η ίδια με πέρυσι, και φυσικά με ικανότατο προπονητή. Για την ακρίβεια ακόμα δεν έχει μπει στην ομάδα και ο περσινός της πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ (με 11 πόντους βέβαια, το τέμπο είναι αργό και οι επιθέσεις μοιράζονται σχεδόν εξίσου σε όλη την πεντάδα) Markis McDuffie, ο οποίος γυρίζει από τραυματισμό τις επόμενες βδομάδες.

4. Duke (11-1): Την γλίτωσε μία, την γλίτωσε δύο, ε τελικά ήρθε η ήττα από το Boston College αυτή τη βδομάδα. Δεν αλλάζουν βέβαια πολλά πράγματα, παραμένουν ένα από τα μεγάλα φαβορί (ίσως το μεγαλύτερο), με την αρχική πεντάδα (Duval-Allen-Trent-Bagley-Carter) να είναι (αν το αποδείξει κιόλας στα δύσκολα) μία από τις καλύτερες στην ιστορία του κολεγιακού. Και οι 5 αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον 1ο γύρο των mock drafts, με τον Bagley φυσικά στο #2.

5. Arizona State (9-0): Τους είχα αναφέρει ως αστερίσκο την περασμένη βδομάδα, και τελικά έγινε το μπαμ με την μεγάλη νίκη μέσα στο Kansas με 95-86. To pace είναι από τα μεγαλύτερα στα 350 κολέγια (και σίγουρα το μεγαλύτερο για τόσο καλή ομάδα), με τους γκαρντ να δίνουν ξέφρενο ρυθμό και το δίδυμο Holder-Evans (δυο γκαρντ στο 1.85) να έχει 40 πόντους και 10 ασίστ μ.ο. Συν ότι η ομάδα σουτάρει με 43% στα τρίποντα, δεν θέλει πολύ να έχει σκοράρει πάνω από 90 πόντους σε 7 από τα 9 ματς ως τώρα. Ο Μάρτης φυσικά είναι άλλη υπόθεση (όπου θα δούμε και τι ψάρια πιάνει ο ανερχόμενος κόουτς Bobby Hurley (με δύο πρωταθλήματα ως βασικό πλέι-μέικερ του Duke των Laettner και Grant Hill).

6. Miami (8-0): Η αλήθεια είναι πως δεν έχει δώσει κάποιο σκληρό τεστ ως τώρα. Έχει την νίκη επί του Minnesota βέβαια που έμοιαζε πολύ δυνατή, όμως από τότε τo Minnesota έχει χάσει και άλλα 2 ματς... O Lonnie Walker πάντως δείχνει να ανεβαίνει (θα σας τα πει καλύτερα ο ΣουΓκου), θα έλεγα πάντως ότι χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να δούμε τι τελικά μπορούν να κάνουν και κατά πόσον είναι όντως for real η ομάδα.

7. North Carolina (9-1): Απέναντι στο Michigan State σκόραραν μόλις 45 πόντους, όμως γενικά τολμώ να πω πως είναι καλύτεροι από ότι περιμέναμε. Είναι οι πρωταθλητές βέβαια, αλλά είναι και πολύ αποδυναμωμένοι σε σχέση με πέρυσι. Ήταν πολύ θετικό βέβαια που ο Berry γύρισε πολύ γρήγορα από τον τραυματισμό, ενώ ο Luke Maye μετά το περσινό buzzerbeater που χάρισε την πρόκριση στο final4 έχει μεταμορφωθεί και παίζει πλέον για τον τίτλο του most improved, από τους 5.5 πόντους πέρυσι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους 19.9.

8. Kentucky (8-1): Με πολύ εύκολο πρόγραμμα ως τώρα (ένα σοβαρό ματς απέναντι στο Kansas που το έχασε), θα δούμε μέσα στον μήνα τις πραγματικές δυνατότητες. Οι 6 πρώτοι σκόρερ είναι πρωτοετείς (και οι 3 επόμενοι δευτεροετείς, και κάπου εκεί σταματάει το rotation), σίγουρα είναι νωρίς ακόμα στην χρονιά αλλά ακόμα και από άποψη recruiting δεν δείχνει να έγινε πολύ καλή δουλειά. O Knox πάντως δίνεται για lottery pick, αλλά πιστεύω πως ο κυρίως κορμός θα παραμείνει και του χρόνου, και πως αυτός θα είναι ο στόχος του Calipari, η επόμενη χρονιά, καθώς φέτος (μέχρι αποδείξεως του εναντίου δηλαδή) δεν μοιάζει τόσο ικανή η ομάδα.

9. Texas A&M (8-1): Με κάποιες καλές νίκες στο πρόγραμμα, και με το βασικότερο χαρακτηριστικό της ομάδας να είναι τα μεγάλα ύψη (3 από τους 5 της πεντάδας είναι πάνω από 2.06, όπως και ο 6ος παίχτης). Δεν τους λείπει πάντως το σουτ, αυτό που τους λείπει σίγουρα είναι η εμπειρία μεγάλων αγώνων (όπως και στον προπονητή), θα δούμε σιγά σιγά τι όντως μπορούν να κάνουν.

10. Xavier (9-1): Έφαγαν 100 από το Arizona State (βλέπε πιο πάνω) αλλά έχουν κάποιες καλές νίκες ως τώρα (Baylor, Cincinnati) και βάσει προγράμματος θα συνεχίσουν πιθανότατα με μόλις μία ήττα για κάποιες βδομάδες ακόμα. Στην ομάδα παίζει ο μικρός αδερφός Kanter, δύναμή τους όμως είναι το δίδυμο στο 2-3 Bluiett και Macura, και οι 2 τεταρτοετείς που έχουν το ελεύθερο να σουτάρουν όποτε νομίζουν, με τον πρώτο μάλιστα να έχει φέτος 21 πόντους με 47% στο τρίποντο.


Να κάνουμε τέλος και μία αναφορά στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος ως τώρα, τον (πρωτοετή) Trae Young του Oklahoma, που έχει 28.8 πόντους (αλλά και 8.8 ασίστ!) και αν οδηγήσει μακριά την ομάδα του δεν αποκλείεται να κατακτήσει και σημαντικές ατομικές διακρίσεις, όπως βέβαια και μια υψηλή θέση στο draft. Crash test για τον ίδιο και την ομάδα του το ματς αυτής της εβδομάδας απέναντι στο Wichita...


Για highlights κλπ ένα από τα καλύτερα κανάλια του youtube: https://www.youtube.com/user/Frankie12009/videos
Tobias Funke
QUOTE (benchwarmer @ Dec 11 2017, 20:49 ) *
5. Arizona State (9-0): (όπου θα δούμε και τι ψάρια πιάνει ο ανερχόμενος κόουτς Bobby Hurley (με δύο πρωταθλήματα ως βασικό πλέι-μέικερ του Duke των Laettner και Grant Hill).


Πωπω δεν το ξερα ότι έγινε coach. Είναι κι ο μόνος που έχει κερδίσει την Dream Team:


benchwarmer
Εκπληκτικό ρεκόρ χθες από τον Trae Young του Oklahoma, με 26 πόντους και 22 ασίστ!



Συνολικά βρίσκεται μέχρι στιγμής τόσο πρώτος σκόρερ της λίγκας με 28.5 πόντους, όσο και πασέρ με 10.2 ασίστ. Και είναι ακόμα σπουδαιότερο επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για 350 ομάδες, και συχνά στις ατομικές λίστες συναντά κανείς παίχτες από μικρότερα κολλέγια που παίζουν σε τελείως άλλους ρυθμούς από τον "πρωταθλητισμό", ενώ στην περίπτωση του Oklahoma μιλάμε φυσικά για ένα ιστορικό κολλέγιο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο #17 των rankings.
SteveNashidis
Είχαμε την ευκαιρία να δούμε Ayton, χθες με την Αριζόνα, μιας και το είχε μετάδοση ο ΟΤΕ, αλλά άρχισε τα φάουλ, έκατσε πάγκο και χορτάσαμε τον Σέρβο Ρίστιτς.
benchwarmer
Πρώτο Σάββατο του conference play και αυτό ήταν αρκετό ώστε να μην μείνει καμία από τις 350 ομάδες αήττητη μπαίνοντας ο Γενάρης. Η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από το 1948(!) σύμφωνα με τους ειδικούς.

Συγκεκριμένα, το #1 Villanova έχασε από το εκτός 25άδας (μέχρι αύριο) Butler 101-93(!) παρά τους 31 πόντους του Brunson. Το Butler που συνεχίζει το μοτίβο της εποχής του Stevens, under the radar αλλά ικανότατο να κερδίσει τον οποιονδήποτε, γιατί όχι και τον Μάρτη, βρισκόμενο στο 12-3 ρεκόρ πλέον.


Το εντυπωσιακό #3 Arizona State έμεινε στη χαμηλότερη παραγωγή του για φέτος και έχασε 84-78 από το #17 Arizona, το οποίο φυσικά επανακάμπτει μετά τις 3 απρόσμενες σερί ήττες στην αρχή της χρονιάς. Ο τρελοHolder είχε και πάλι 31 πόντους, αλλά δεν υπήρχε κανείς να ματσαριστεί με τους 23 πόντους και 19 ριμπάουντ του Ayton.


To #10 TCU (αήττητο όμως χάρη σε λίγο πιο εύκολο πρόγραμμα) έχασε επίσης από το Oklahoma 89-90 τον Trae Young που είχε 39 πόντους και 14 ασίστ(!) και είναι φυσικά αυτή τη στιγμή το τεράστιο φαβορί για MVP της χρονιάς.



Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα στο κολεγιακό το οποίο σιγά σιγά αλλάζει ρυθμούς...
benchwarmer
Φρέσκα rankings, με τα παιχνίδια των περιφερειών να έχουν αρχίσει και ήδη να επιφέρουν πολλές συγκινήσεις και εκπλήξεις

1. Villanova (16-1, 4-1 στην Big East)
Για την ήττα από το Butler τα είπαμε στο προηγούμενο ποστ. Παραμένει όμως στο νο1, χάρη στις ήττες και των άλλων συνδιεκδικητριών, καθώς και στην πολύ σπουδαία και μεγάλη σε έκταση νίκη επί του Xavier (ομάδας top10) με 89-65. Για τον Brunson επίσης τα έχουμε πει σε παλιότερο ποστ, συνεχίζει να είναι ίσως ο πιο efficient παίχτης της λίγκας, με 18.8 πόντους με 57% ευστοχία και την εκπληκτική αναλογία A/TO 5.2/1.4
https://www.youtube.com/watch?v=c2UwC9HUudQ

2. Virginia (16-1, 5-0 στην ACC)
Για άλλη μία χρονιά η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (που σχετίζεται φυσικά και με το πολύ αργό τέμπο), οι περισσότεροι πόντοι που έχει δεχθεί σε αυτά τα 17 ματς είναι... 68, στο ματς που έχασε. Το μεγάλο crash test βέβαια θα είναι στις 27 του μήνα, μέσα στην έδρα του Duke. Για την ώρα μία γεύση από τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Kyle Guy.
https://www.youtube.com/watch?v=b7C2LUg-IV8

3. Purdue (17-2, 6-0 στην Big Ten)
Μάλλον ξαφνικά βρέθηκε τόσο ψηλά το Purdue, χωρίς κάποια σπουδαία νίκη στο ενεργητικό του τις τελευταίες βδομάδες αλλά μάλλον μία σταθερή πορεία. Το παιχνίδι του επιθετικά βασίζεται στον ύψους 2.18 Isaac Haas των 14.8 πόντων σε μόλις 21 λεπτά (θέματα αντοχής?), ενώ η υπόλοιπη 5άδα αποτελείται από καλούς έως πολύ καλούς σουτέρ.
https://www.youtube.com/watch?v=8SMAz6_BAnM

4. Oklahoma (14-2, 4-1 στην Big 12)
Trae Young. Δεν χρειάζεται να πω πολλά, καθώς τα νέα έχουν ήδη γίνει mainstream. Πρώτος σκόρερ (30.1) και πρώτος πασέρ (9.9) του πρωταθλήματος ταυτόχρονα.
https://www.youtube.com/watch?v=WhzmZNnzCKU

5. Duke (15-2, 3-2 στην ACC)
Η ομάδα που ξεκίνησε ως το φαβορί και για μένα εξακολουθεί να είναι. Οι 2 ήττες βέβαια από κολλέγια εκτός 25άδας (Boston College και NC State) θα πρέπει να προβληματίσουν. Αναλυτικότερα τα έχουμε πει σε προηγούμενα ποστ...

6. West Virginia (15-2, 4-1 στην Big 12)
Η ήττα χθες από το Texas Tech 71-72 τους στέρησε το #2 (τουλάχιστον) του ranking. Ομάδα που παραδοσιακά βασίζεται στην χαρακτηριστική άμυνα του κόουτς Huggins, και φέτος έχει και έναν εκπληκτικό Javon Carter με 16.8π - 5.4ρ - 6.5α - 3.6κλ, υποψήφιος για παίχτης της χρονιάς αν δεν υπήρχε ο Young.
https://www.youtube.com/watch?v=N9t-GCMNLL4 (ναι ΟΚ, είναι μεν ολόκληρο το ματς αλλά είναι ευκαιρία για να μεταφερθεί κάποιος στην κολλεγιακή ατμόσφαιρα με 2 πολύ καλές ομάδες, χωρίς απαραίτητα να δει παίχτες που θα απασχολήσουν ιδιαίτερα στο draft).

7. Wichita State (15-2, 5-0 στην American)
Η ομάδα με το μεγαλύτερο βάθος στην χώρα, με 10 παίχτες να παίζουν από 13 ως 29 λεπτά, χωρίς κάποιος από αυτούς να είναι ιδιαίτερο prospect για το μέλλον, αλλά γνωρίζοντας αρκετά καλά τι κάνουν μέσα στο γήπεδο. Η περιφέρειά τους είναι σχετικά ευκολότερη από τις πραγματικά δυνατές περιφέρειες, το πόσο θα φανεί πιθανότατα μία και καλή τον Μάρτιο.

8. Texas Tech (15-2, 4-1 στην Big12)
Βλέπε το ματς στο λινκ του West Virginia. Προσωπικά δεν το έχω δει, όταν το δω θα έχω κι εγώ κάτι να πω, μιας και θα είναι η πρώτη μου εικόνα από το Texas Tech tongue.gif

9. Michigan State (16-3, 4-2 στην Big12)
Με δύο ήττες στα τελευταία 3 ματς τα πράγματα περιπλέκονται λίγο. Η μία ήταν μία πολύ εύκολη ήττα 16 πόντων στο Ohio State, η δε άλλη εντός έδρας στο αιώνιο ντέρμπι του Michigan, που πάντα έχει ειδικό βάρος τελικά, όσο μέτρια και να είναι κάποια χρονιά ενός εκ των δύο εμπλεκομένων...
https://www.youtube.com/watch?v=4NWnKqzC8Xw
BasketZilla
Για του χρόνου το έχει ξεφτιλίσει τελείως ο Κρσζ(άλλα 20 σύμφωνα)φσκι.

Στο Duke θα δούμε το 2018-2019 RJ Barrett, Cam Reddish, Zion Williamson (τα 3 τοπ prospect της τάξης του 2018) και τον Tre Jones (άλλο ένα τοπ10 prospect, ο μικρός αδελφός του Tyus).

Αντίθετα το άλλο καμάρι της one and done ανοησίας φαίνεται να το ψιλοκόβει το άθλημα, recruitαροντας πεντάστερους μεν με πιθανότητες να μείνουν 2-3 σεζόν στο Kentucky δε.

Υ.Γ. Τα ''Αυστραλά'' του St.Mary's μας έκαναν γιο-γιο στο μεταξύ μας και είναι στο τελευταίο τοπ25 στο 13 με το Gonzaga να είναι στο 14. Ωιμε !

Το αξίζουν βέβαια καθώς είναι τοπ10 στη χώρα από το τρίποντο, και στην τελευταία τους χρονιά το Αυστραλέζικο δίδυμο Emmett Naar (9.1ast) και Jock Landale (22π-10ρ με 65%+fg) είναι σούπερ.

Την επόμενη σεζόν με την προσθήκη του Filip Petrusev οι Zags θα έχουν all international frontline με Killian Tillie - Rui Hachimura - Jacob Larsen - Filip Petrusev και τον Joel Ayayi στα guard.

Κάποιου κόβει το μάτι στο τι θα τσιμπήσει έξω από τις ΗΠΑ. 41.gif
benchwarmer
Όσον αφορά το draft, η 5άδα Ayton-Bagley-Young-Porter-Doncic είναι εδώ και αρκετό καιρό σταθερή και δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει αισθητά η σύνθεσή της, μένει να δούμε βέβαια την σειρά αυτών τελικά...


Μπαίνοντας όμως πλέον στον Φλεβάρη, η προσοχή μετατοπίζεται αλλού.

Νέα φρεσκότατα rankings σήμερα, ακριβώς ένα μήνα πλέον πριν τα τουρνουά των περιφερειών.... Για τις περισσότερες ομάδες έχουμε ήδη δώσει ένα σαφές στίγμα σε προηγούμενα ποστ.

RK TEAM RECORD PTS
1 Villanova (48) 22-1 1,608
2 Virginia (16) 22-1 1,572
3 Purdue (1) 23-2 1,500
4 Michigan State 22-3 1,407
5 Xavier 21-3 1,350
6 Cincinnati 21-2 1,305
7 Texas Tech 19-4 1,182
8 Auburn 21-2 1,138
9 Duke 19-4 1,075
10 Kansas 18-5 1,015
11 Saint Mary's 23-2 895
12 Gonzaga 21-4 851
13 Arizona 19-5 816
14 Ohio State 20-5 747
15 Tennessee 17-5 739
16 Clemson 19-4 720
17 Oklahoma 16-6 636
18 Rhode Island 19-3 486
19 West Virginia 17-6 457
20 Michigan 19-6 331
21 North Carolina 17-7 304
22 Wichita State 17-5 295
23 Nevada 20-4 205
24 Kentucky 17-6 133
25 Miami 17-5 76


Εν συντομία λοιπόν ας κάνουμε μία αναφορά στις σημαντικότερες διαχρονικά περιφέρειες του πρωταθλήματος....

Atlantic Coast Conference
Η περιφέρεια της μεγάλης διαχρονικής κόντρας μεταξύ Duke και North Carolina. Για τους μεν πρώτους τα έχουμε πει φέτος αρκετά, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο 7-3 στην περιφέρεια και παραμένουν για μένα ένα από τα μεγάλα φαβορί για να τα πάρουν όλα τον Μάρτιο. Το NC ειναι σίγουρα με λιγότερες προσδοκίες φέτος, σε μεταβατική μάλλον χρονιά και στο 6-5 στην περιφέρεια. Με 11-0 όμως βρίσκεται το Virginia με την εκπληκτική του άμυνα, δεχόμενο κατά μέσο όρο 52.3 πόντους! Στην 2η θέση της περιφέρειας βρίσκεται το Clemson με 8-3, μένει να δούμε αν θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα κάνοντας κάτι υπολογίσιμο τον Μάρτιο. Εδώ βρίσκονται και άλλα ιστορικότατα κολέγια όπως το Louisville και το Syracuse, που μάλλον όμως φέτος δεν είναι η χρονιά τους...
Εδώ το σπουδαίο ματς μεταξύ Duke και Virginia, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν μία από τις νίκες της χρονιάς


Big 12 Conference
Η περιφέρεια που κυριαρχεί το Kansas διαχρονικά, έτσι και φέτος φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο με 7-3 μέχρι στιγμής. Στο ίδιο ρεκόρ βρίσκεται και το Texas Tech, το οποίο όμως θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει και το know-how πλέον στα δύσκολα... Με 6-4 είναι το Oklahoma του Trae Young, δεν ξέρω πόσο θα μπορεί να συνεχίσει να κερδίζει καλές ομάδες με αυτό το στυλ παιχνιδιού... Όλες οι ομάδες της περιφέρειας πάντως βρίσκονται μεταξύ 7-3 και 3-7 (με κολέγια όπως το West Virginia, το Texas κλπ), τα πάντα είναι ανοιχτά.
Εδώ το ντέρμπι μεταξύ Kansas και West Virginia


Big Ten Conference
Η ιστορική περιφέρεια των Michigan State και Michigan. Οι μεν είναι στο 10-2 και από τα φαβορί για το τέλος, οι δε στο 8-4 σε μία συμπαθητική χρονιά με μπροστάρη τον Γερμανό Mo Wagner. Στο 11-1 είναι το Ohio State, ιστορικά δυνατό κολέγιο που όμως δεν το περίμεναν πολλοί φέτος, ενώ καταπληκτική χρονιά κάνει το Purdue (τα έχουμε πει σε προηγούμενο ποστ) με 12-0(!), αυτό και αν δεν το περίμεναν πολλοί. Το ιστορικό Indiana είναι χαμηλά στο 5-7, ενώ το Wisconsin του αγαπητού SG3 μόλις στο 3-9....
Για βίντεο, σόρρυ στους φίλους του Purdue (λολ) αλλά επιβάλλεται να μπει αυτό



* Πέρασε η ώρα, ίσως υπάρξει συνέχεια αύριο με τις υπόλοιπες 4-5 σημαντικές περιφέρειες...


** Όσον αφορά τον Κώστα Αντετοκούνμπο, δεν έχει γίνει κάποια αναφορά ακόμα στο τόπικ ακριβώς επειδή φαίνεται να έχει πολύ δρόμο ακόμα να καλύψει... 4.4 πόντοι, 2.9 ριμπάουντ, 0.6 ασίστ, 1.0 τάπα με 57% δίποντα και 16% τρίποντα σε 14.8 λεπτά, παίζοντας στο Dayton του 10-12 ρεκόρ. Ηρεμία και δουλειά, ελπίζω να μην επηρεάζεται από το buzz του Γιάννη ή ακόμα και του Θανάση....
xaris1986
Πολυ καλη δουλεια Benchwarmer.Ευχαριστουμε.

Δυστυχως αλλη μια αποτυχημενη χρονια για την ομαδα μου(Saint John's).
O Chris Mullin μαλλον ανηκει στην κατηγορια των μεγαλων παιχτων που δεν θα γινουν ποτε μεγαλοι προπονητες.
SG3ptshooter
Θα συμπαθώ πάντα τους Badgers γι' αυτά που ζήσαμε ως πέρυσι -σα φουρνιά- αλλά θεωρώ εαυτόν πρώτα Wolverine.

Δεν έχω αφιερώσει χρόνο τελευταία. Ο Αyton με έχει μπερδέψει πάρα πολύ, οι στιγμές που μοιάζει τεράστιο prospect εναλλάσσονται με στιγμές που μοιάζει προβληματικά ανέτοιμος, δεν έχει το ίδιο fluidity από φάση σε φάση ακόμα. Δεν είναι καλύτερος απ' τον Davis, τον Towns, τον Okafor, τον Embiid ή τον Cousins στο ίδιο χρονικό τους σημείο, οι συγκρίσεις είναι αμείλικτες αλλά αυτοί είναι το σύνολο των παικτών που επιλέχθηκαν στα 5 πρώτα picks και έχουν ανάλογο αγωνιστικό προφίλ/skillset/potential. Και πάλι τον παίρνεις πολύ ψηλά και μου είναι συμπαθής σχετικά.

Ο Γενάρης του Λώνη άφησε υποσχέσεις να ανέβουμε ξανά στην κατάταξη. Θέλουμε κι άλλους κάγκουρες SG στη ζωή μας, όχι άλλo Αvery Bradley, ορίστε εκτός από game-tying layup με adjustment κάναμε και clutch ταπίδι. Ναι έχω δεχτεί κατηγορίες πως έχω κριτήριο το μαλλί....

Ο κοντός στο Purdue τι μας λέει;
thalys
Εκτός από τα αγωνιστικά υπάρχει και εξωαγωνιστικό παρασκήνιο. Η έρευνα του FBI οδηγείται σιγά σιγά στις δικαστικές αίθουσες και κατά τον Thamel του Yahoo! ενδέχεται να τιμωρηθούν έως και 50 κολλεγιακά προγράμματα μπάσκετ. https://sports.yahoo.com/sources-college-ho...-224417174.html
thalys
Βγήκαν τα πρώτα ονόματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς στο NCAA.

Κατ'αρχάς να ξεκαθαριστεί ότι το σύστημα του NCAA είναι σε μεγάλο βαθμό άδικο. Ναι, οι παίχτες παίρνουν υποτροφίες σε πανεπιστήμια που πολλοί (οι περισσότεροι ίσως) δεν θα άντεχαν να πληρώσουν από την τσέπη τους. Από την άλλη, υπάρχουν ένα σωρό κανονισμοί που τους εμποδίζουν να δουλέψουν με αποτέλεσμα κάποιοι να έχουν δηλώσει ότι όσο ήταν στο κολλέγιο πείναγαν (πχ Νάπιερ).

Επιπλέον, προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο αν τα κολλεγιακά προγράμματα γνώριζαν για τις συμφωνίες των παιχτών με την ASM και τα "δάνεια" που τους χορηγούσε. Αν γνώριζαν θ'αντιμετωπίσουν ποινές. Κολλέγια των οποίων παίχτες εμπλέκονται:
Alabama, Duke, North Carolina, Creighton, South Carolina, Utah, Xavier, Clemson, Kansas, Texas, Notre Dame, Virginia, Iowa State, Vanderbilt, Kentucky, Michigan State, USC, Seton Hall, LSU, Maryland, Washington, Xavier, Wichita State, Clemson, Arizona, Oklahoma State, Auburn και φυσικά το Louisville.

https://sports.yahoo.com/exclusive-federal-...-103338484.html
benchwarmer
Πέρασε ο καιρός και μπήκε ο Μάρτιος, πριν προλάβουμε να κάνουμε κανένα προειδοποιητικό ποστ rolleyes.gif

Σήμερα λοιπόν είχαμε τους 4 πρώτους τελικούς τουρνουά περιφερειών.
Στις 3 μικρότερες περιφέρειες, αυτά τα τουρνουά είναι ο μόνος τρόπος να βρεθεί κάποια ομάδα στο NCAA tournament. Αυτές που το κατάφεραν λοιπόν σήμερα ήταν:

- To Radford, που κατέκτησε το τουρνουά της Big South Conference επικρατώντας στον τελικό του Liberty με 55-52 και έχει συνολικό ρεκόρ 22-12. Θα είναι η 3η του παρουσία στο τελικό τουρνουά, οι 2 πρώτες ήταν το '98 και το ΄08 (find the pattern) που είχαν τότε τελειώσει άδοξα με ήττες με +30 πόντους, κάτι αντίστοιχο πολύ πιθανό να συμβεί και φέτος. Ειλικρινά δεν βρίσκω κάτι παραπάνω άξιο λόγου να πούμε, ούτε για το σχολείο (που πχ δεν έχει δώσει ούτε έναν NBA παίχτη στην ιστορία του) ούτε για κάτι συγκεκριμένο από το φετινό ρόστερ.

- Το Loyola-Chicago που κατέκτησε το τουρνουά της Missouri Valley Conference επικρατώντας στον τελικό πανεύκολα του Illinois State με 65-49 και έχει συνολικό ρεκόρ 28-5. Σίγουρα αξιοπρόσεκτο το ρεκόρ, έχοντας μάλιστα σημειώσει και μία σπουδαία νίκη επί των Florida Gators τον Δεκέμβρη. Πρόκειται για ένα ιστορικό κολέγιο, εθνικοί πρωταθλητές του 1963(!) που όμως έχουν να βρεθούν στο τελικό τουρνουά από το 1985... Η φετινή τους πορεία πάντως είναι αξιοπρόσεκτη και χρειάζεται η δέουσα προσοχή από όποιον τους αντιμετωπίσει. Πρώτος σε λεπτά και πόντους είναι ο 3οετής γκαρντ Clayton Custer, πρόκειται όμως για ομάδα με μοιρασμένο σκοράρισμα και αρκετά μετρημένη, χωρίς κάποια ιδιαίτερη "ατραξιόν", στο χέρι της είναι (ανάλογα και το ποιον θα αντιμετωπίσει) να το κάνει αυτό κάτι θετικό και όχι αρνητικό.

- To Lipscomb που κατέκτησε το τουρνουά της Atlantic Sun κερδίζοντας πριν λίγο το Florida Gulf Coast με 108-96 (με το πρώτο ημίχρονο στο 60-31!) και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στο τελικό τουρνουά, έχοντας συνολικό ρεκόρ 23-9. Δεν έχει να επιδείξει κάποια σημαντική νίκη (για να έχουμε και μέτρο σύγκρισης έχει χάσει από το Texas με 20 και από το Purdue με 30), έχει όμως τον 3οετή Garrison Matthews με τους 22 πόντους μέσο όρο (και 33 σήμερα) και όπως και να χει, μια ομάδα που σκοράρει 100+ πόντους σε έναν τελικό θα πρέπει πάντα να είναι υπολογίσιμη.


Αυτήν την ώρα επίσης διεξάγεται ο τελικός της Big Ten, μεταξύ Michigan και Purdue. Φυσικά αυτή η περιφέρεια είναι από τις 3-4 σημαντικότερες σε όλη τη χώρα, επομένως αναμένονται πολλές ομάδες από εδώ να δώσουν το παρόν στο τελικό τουρνουά, με το αποτέλεσμα του τελικού να είναι περισσότερο θέμα γοήτρου. Έχουμε γράψει κάποια πράγματα για αυτές τις δύο παλιότερα, όπως βέβαια και για το Michigan State του Izzo, που αποκλείστηκε από το Michigan στον ημιτελικό. Στο τελικό τουρνουά θα είναι σίγουρα και το Ohio State παρά την ήττα-έκπληξη από το Penn State, το οποίο μαζί με το Nebraska είναι στο λεγόμενο "bubble" και θα περιμένει με αγωνία τις επιλογές της επιτροπής την Κυριακή.



EDIT: Διόρθωση, ο πρώτος τελικός περιφέρειας ήταν χθες. Στην Ohio Valley λοιπόν, το Murray State κέρδισε εύκολα το Belmont με 68-51 και προκρίθηκε στο τελικό τουρνουά με το πολύ αξιόλογο ρεκόρ 26-5. Πρόκειται για μία ομάδα με υπολογίσιμες πορείες πριν μια 5ετία (με Canaan, Aska κλπ) και που επανέρχεται πλέον μετά από 2 άσχημες χρονιές. Σημαντικότερος παίχτης της ομάδας με διαφορά ο τελειόφοιτος Jonathan Stark του 1.83 ύψους, με 21.8 πόντους που βέβαια σουτάρει πολύ περισσότερο από ότι πασάρει (8+ εκτελεσμένα τρίποντα ανά παιχνίδι και μόλις 3.9 ασίστ). Είναι όμως ένα κολέγιο που θα ξεκινήσει με ένα υπολογίσιμο seed και σίγουρα δεν θα είναι ικανοποιημένο απλά με την συμμετοχή του στον 1ο γύρο.
benchwarmer
^ Τελικά την Big Ten την πήρε το Michigan, το οποίο λογικά θα καταλήξει γύρω σε κάποιο #3seed, κάτι νομίζω υπεράνω προσδοκιών στην αρχή της χρονιάς.

Χθες είχαμε 2 ακόμα τελικούς:

- Στην Metro Atlantic το εισιτήριο πήγε στο Iona που κέρδισε στον τελικό το Fairfield με 83-71. Πρόκειται για μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει αρκετές φορές την περιφέρεια και παίζει ένα αρκετά ελεύθερο μπάσκετ. Τα προηγούμενα χρόνια βέβαια είχε και διάφορους παίχτες με 20+ πόντους μέσο όρο, φέτος δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, το ρεκόρ της (20-13) δεν τρομάζει, δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να απειλήσει (έχοντας κάποιο seed στο #15 λογικά).

- Στην Southern, το UNC Greensboro (κολέγιο του Kyle Hines) κέρδισε στον τελικό το East Tennessee 62-47 και θα βρεθεί στο τελικό τουρνουά μετά από 18 χρόνια. Το ρεκόρ είναι συμπαθητικό (27-7), μία όμως ανάλυση των αντιπάλων που είχε στο πρόγραμμα θα δείξει ότι και σε αυτήν την περίπτωση οι προσδοκίες δεν θα πρέπει να είναι μεγάλες. Πρώτος σκόρερ ο Ισπανός Francis Alonso, καθαρό 2άρι με σταθερά +40% στα τρίποντα.


Σιγά σιγά ξεκινούν και τα υπόλοιπα μεγάλα τουρνουά, που κορυφώνονται το Σ/Κ για να ακολουθήσει Κυριακή βράδυ η επιλογή των "64" και τα ζευγάρια.
gerorge
QUOTE (benchwarmer @ Mar 6 2018, 20:15 ) *
^ Τελικά την Big Ten την πήρε το Michigan, το οποίο λογικά θα καταλήξει γύρω σε κάποιο #3seed, κάτι νομίζω υπεράνω προσδοκιών στην αρχή της χρονιάς.

Χθες είχαμε 2 ακόμα τελικούς:

- Στην Metro Atlantic το εισιτήριο πήγε στο Iona που κέρδισε στον τελικό το Fairfield με 83-71. Πρόκειται για μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει αρκετές φορές την περιφέρεια και παίζει ένα αρκετά ελεύθερο μπάσκετ. Τα προηγούμενα χρόνια βέβαια είχε και διάφορους παίχτες με 20+ πόντους μέσο όρο, φέτος δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, το ρεκόρ της (20-13) δεν τρομάζει, δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να απειλήσει (έχοντας κάποιο seed στο #15 λογικά).

- Στην Southern, το UNC Greensboro (κολέγιο του Kyle Hines) κέρδισε στον τελικό το East Tennessee 62-47 και θα βρεθεί στο τελικό τουρνουά μετά από 18 χρόνια. Το ρεκόρ είναι συμπαθητικό (27-7), μία όμως ανάλυση των αντιπάλων που είχε στο πρόγραμμα θα δείξει ότι και σε αυτήν την περίπτωση οι προσδοκίες δεν θα πρέπει να είναι μεγάλες. Πρώτος σκόρερ ο Ισπανός Francis Alonso, καθαρό 2άρι με σταθερά +40% στα τρίποντα.


Σιγά σιγά ξεκινούν και τα υπόλοιπα μεγάλα τουρνουά, που κορυφώνονται το Σ/Κ για να ακολουθήσει Κυριακή βράδυ η επιλογή των "64" και τα ζευγάρια.



O Moritz Wagner εξαιρετικο παικτακι.Τον ειχα βαλει στο ρανταρ απο το καλοκαιρι με την Εθνικη,και η χρονια του μεχρι τωρα ειναι απο τους κυριοτερους λογους της πορειας του Michigan.Με το ζορι 1st rounder τον δινουν τωρα,αν και νομιζω εχει τα προσοντα για το επομενο επιπεδο
benchwarmer
Αρκετοί ακόμα τελικοί περιφερειών χθες...

- Στον σπουδαιότερο, το Gonzaga κατέκτησε για μία ακόμη φορά την West Coast, επικρατώντας εύκολα στον τελικό του BYU με 74-54. Δεν είχαμε την ευκαιρία να γράψουμε για το Gonzaga φέτος, για μία ακόμη φορά κινείται στα γνωστά επίπεδα, έχοντας ρεκόρ 30-4 ("φουσκωμένο" λόγω της εύκολης περιφέρειας), και έχει 6 παίχτες μεταξύ 9.5 και 13.5 πόντων μέσο όρο. Ένας από αυτούς είναι και ο Killian Tillie, πρώτος σκόρερ και του τελικού χθες. Το BYU δεν έχει ελπίδες για το τελικό τουρνουά, έχει όμως η αυστραλική παροικία του St Mary's (που έπεσαν θύμα έκπληξης στον ημιτελικό), οι οποίοι συνεχίζουν και αυτοί την σταθερή πορεία τους τα τελευταία χρόνια και έχουν παίχτη άξιο αναφοράς τον σέντερ Jock Landale με 20+ πόντους και 10+ ριμπάουντ.

- Στην Horizon, το Wright State (25-9) κέρδισε εύκολα το Cleveland State και θα λάβει ένα από τα χαμηλά seed με σκοπό μια αξιοπρεπή παρουσία, στο 3ο του ταξίδι στο NCAA tournament στην ιστορία του.

- Στην Colonial, το Charleston επιβλήθηκε στην παράταση του Norheastern με 83-76 με 32 πόντους του Joe Chealey που είναι και ο πρώτος σκόρερ (και πασέρ) της ομάδας φέτος. Θα είναι η πρώτη τους παρουσία στο τελικό τουρνουά μετά από 19 χρόνια. Το ρεκόρ τους είναι συμπαθητικό (26-7), στο μόνο τους ματς βέβαια με αντίπαλο κάποια ομάδα του τοπ25 έχασαν από τo Wichita State με 18 πόντους.

- Στην Northeast, to LIU Brooklyn κέρδισε το Wagner με 71-61 και έφτασε στο τελικό τουρνουά έχοντας ρεκόρ 18-16. Έκανε όμως αυτό που έπρεπε, τις 2-3 νίκες που πραγματικά είναι οι μόνος που μετράνε στις μικρότερες περιφέρειες, αυτές του μίνι-τουρνουά αρχές του Μάρτη. Δύσκολα θα αποφύγει φυσικά κάποιο #16 seed και ελπίζει απλά σε μία καλή παρουσία, με πρώτο σκόρερ τον γκαρντ Joel Hernandez που ουσιαστικά τους οδήγησε ως εδώ, έχοντας 26-25-32 πόντους στα τρία ματς του τουρνουά.

- Τέλος, στο τοπικό ντέρμπι της Summit League, το South Dakota State κέρδισε το South Dakota σκέτο με 97-87 επιβεβαιώνοντας την φήμη μίας υπολογίσιμης ομάδας που σκοράρει πολύ. Με ρεκόρ 28-6 θα πάρει κάποιο seed γύρω στο 13 (είναι μάλιστα η 3η συνεχόμενη παρουσία του στο τελικό τουρνουά), και ασφαλώς θέλει προσοχή για όποιον το αντιμετωπίσει. Ειδικά από τη στιγμή που έχει στην σύνθεσή του τον 3οετή φόργουορντ Mike Daum, 6ο σκόρερ ανάμεσα στα 350 κολέγια της χώρας με 23.8 πόντους, μαζί με 10.4 ριμπάουντ αλλά και 42% στα τρίποντα (αντίστοιχα νούμερα είχε και πέρυσι).


Ενημερωτικά, τα τελευταία rankings της χρονιάς είναι ως εξής:
RK TEAM RECORD PTS
1 Virginia (65) 28-2 1,625
2 Villanova 27-4 1,516
3 Xavier 27-4 1,510
4 Michigan State 29-4 1,346
5 Duke 25-6 1,340
6 Gonzaga 28-4 1,254
7 Michigan 28-7 1,231
8 Cincinnati 27-4 1,213
9 Kansas 24-7 1,129
10 Purdue 28-6 1,096
11 Wichita State 24-6 861
12 North Carolina 22-9 852
13 Tennessee 23-7 825
14 Texas Tech 23-8 784
15 Arizona 24-7 739
16 Auburn 25-6 692
17 Ohio State 24-8 603
18 West Virginia 22-9 486
19 Clemson 22-8 422
20 Saint Mary's 28-4 385
21 Houston 24-6 247
22 Nevada 26-6 218
23 Florida 20-11 192
24 Miami 22-8 191
25 Rhode Island 23-6 86

ενώ στοιχηματικά για όποιον ενδιαφέρει, στη γνωστότερη ιντερνετική εταιρεία το Duke είναι στο 8.00, Michigan State και Virginia στο 8.50, το Villanova στο 9.00 και οι υπόλοιποι από το 16.00 και πίσω. Με κίνδυνο να πέσω αρκετά έξω φυσικά, και εγώ νομίζω πως πολύ δύσκολα ο πρωταθλητής θα είναι κάποιος εκτός των τεσσάρων αυτών.
benchwarmer
Σήμερα:
- ημιτελικοί της ACC, με το αιώνιο classico Duke-North Carolina και Virginia-Clemson
- ημιτελικοί της Big12, Kansas-Kansas State και West Virginia - Texas Tech
- ημιτελικοί της BigEast, Xavier-Providence και Villanova-Butler
- ημιτελικοί της Pac12, Arizona-UCLA και USC-Oregon
και άλλα πολλά για κάθε γούστο.


Ενώ χθες είχαμε έναν ακόμα τελικό, στην Patriot League το Bucknell πήρε το εισιτήριο συντρίβοντας στον τελικό το Colgate με 83-54. Πέρυσι είχε φτάσει ένα βήμα πριν το upset χάνοντας στον 1ο γύρο με 86-80 από το West Virginia, ελπίζει φέτος να το καταφέρει. Ρεκόρ 25-9, και αξιοπρόσεκτο ότι οι 2 πρώτοι σκόρερ είναι οι ψηλοί του (οι 4οετείς Thomas και Fulland), κάτι που δεν συνηθίζεται σε "μικρότερες" ομάδες οι οποίες συχνά αναγκάζονται σε κοντά σχήματα. Περισσότερα βέβαια θα μπορούμε να αναλύσουμε αφού βγουν τα ζευγάρια.


Και για όποιον φυσικά δεν αντέχει να με διαβάζει αλλά θέλει να ψαχτεί μόνος του 69.gif
http://www.espn.com/mens-college-basketbal...ball-tournament
xaris1986
Ευχαριστουμε benchwarmer.
Περιμενω πως και πως να σε διαβασω σε αυτο το τοπικ.
Στο δικο μου το μυαλο δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απ το κολλεγιακο μπασκετ(πανω απο Ευρωλιγκα και ΝΒΑ,ναι πες με ανωμαλο)
Δεν το παρακολουθω πολλα χρονια απ το 2007 αλλα απο τοτε κολλησα ασχημα smiley.gif
xaris1986
Το προγραμμα.
https://www.ncaa.com/news/basketball-men/ar...how-watch-every
benchwarmer
http://www.espn.com/mens-college-basketbal...rnament/bracket

To ένα τέταρτο έχει Kansas, Duke και Michigan State, μάλιστα.... Κάποια άλλα brackets είναι πιο αδύναμα, τουλάχιστον σε όνομα. Αναλυτικά σιγά σιγά, για αρχή αύριο και μεθαύριο είναι τα (αχρείαστα για μένα) first four.
gerorge
Ψιλοσκανδαλακι παντως το να ειναι δευτερο seed η North Carolina.Ενταξει,το ονομα ειναι ονομα αλλα και παλι με τοσες ηττες δεν περιμενα τοσο ψηλα.Επισης ο Trae Young εχει την ευκαιρια να σωσει τους κακους τελευταιους 2 μηνες,αν και λιγο χαριστικα και αυτοι μπορω να πω
benchwarmer
Για σήμερα λοιπόν (ξεκινάμε σε λιγότερο από μια ωρίτσα), και στα πολύ γρήγορα:

18.15 #7 Rhode Island vs #10 Oklahoma - Tray Young σε ώρα προσιτή για τα γυναικόπαιδα 69.gif Για να δούμε, ματς πολύ κρισιμό και για το draft status του.

18.40 #3 Tennessee vs #14 Wright State - To Τενεσί έφτασε πολύ αθόρυβα σε τόσο ψηλό seed, δεν είμαι σίγουρος ότι θα το δικαιολογήσει.

19.30 #4 Gonzaga vs #13 UNC Greensboro - Για τους φαν του Τιλί, να δούνε τον μικρό αδερφό του rolleyes.gif

20.00 #1 Kansas vs #16 Pennsylvania - Ως γνωστόν δεν έχει γίνει ποτέ η έκπληξη 16vs1. Ε δεν θα γίνει ούτε τώρα.

20.45 #2 Duke vs #15 Iona - Θα έχουμε κι άλλες ευκαιρίες να πούμε για το Ντιουκ.

21.10 #6 Miami vs #11 Loyola - Θα σας τα πει ο ΣουΓκου για τον Λόννι.

22.00 #5 Ohio State vs #12 South Dakota State - Upset alert!!!

22.30 #8 Seton Hall vs #9 NC State - Καμία πρόβλεψη, θα το δω με μεγάλο ενδιαφέρον, πραγματικά 50-50.

00.50 #1 Villanova vs #16 Radford - Ναι οκ.

01.10 #5 Kentucky vs #12 Davidson - Η παρέα του αγαπημένου Ισλανδού Γκούντμουντσον (13π-6ρ-5α μ.ο.) απέναντι στον αχώνευτο. Δεν έχουν καμία τύχη γενικά φέτος, να δούμε μήπως πανηγυρίσουμε από σήμερα.

01.20 #6 Houston vs #11 San Diego State - Ενδιαφέρον γενικά, κυρίως για τον Rob Gray του Χιούστον που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι από τους πιο υποτιμημένους παίχτες στη χώρα.

01.27 #3 Texas Tech vs #14 Stephen Austin - Πρωτόγνωρο seed για το Τέξας Τεκ, δεν αποκλείεται να μην μπορέσουν να το διαχειριστούν πνευματικά.

03.20 #8 Virginia Tech vs #9 Alabama - Άλλο ένα ματς από το 50-50, με Colin Sexton στο Αλαμπάμα βεβαίως βεβαίως

03.40 #4 Arizona vs #13 Buffalo - Για μένα το Αριζόνα είναι σημαντικό dark horse για all the way....

03.50 #4 Michigan vs #13 Montana - Ξαφνικά με πολλές ελπίδες οι Μισιγκανέιροι, για να δούμε...

03.57 #6 Florida vs #11 St. Bonaventure - Το Φλόριντα θεωρώ ότι πλέον έχει μόνο το όνομα σε σχέση με άλλοτε, αν αρκεί αυτό και για πρόωρο αποκλεισμό δεν ξέρω.
SteveNashidis
QUOTE(benchwarmer @ Mar 15 2018, 17:29 ) *
Για σήμερα λοιπόν (ξεκινάμε σε λιγότερο από μια ωρίτσα), και στα πολύ γρήγορα:

18.15 #7 Rhode Island vs #10 Oklahoma - Tray Young σε ώρα προσιτή για τα γυναικόπαιδα 69.gif Για να δούμε, ματς πολύ κρισιμό και για το draft status του.



83-78 τελικά . Μεγάλη νίκη του Rhode Island με το ματς να τελειώνει στη παράταση. Δε ξέρω αν πέσει αρκετά ο Young με αυτόν τον πρόορο αποκλεισμό, αλλά σίγουρα δεν θα τον βοηθήσει να κρατηθεί στο τοπ-10, παρά τους 28 ποντους του (9/18), 8 ασσιστ και 6 λάθη. To ματσάκι ήταν συναρπαστικό για όσους το είδαν και πήγαινε πόντο πόντο.
xaris1986
Ειδα το Ροουντ Αιλαντ-Οκλαχομα.
Οντως συναρπαστικο.
Ο Τρε Γιανγκ καλος αλλα μονος.Καλο θα ταν να μεινει αλλη μια χρονια στο κολλεγιο.
Στα υπολοιπα εντυπωση μου κανε η συντριβη του Αριζονα απ το Μπαφαλο.
Ενδιαφεροντα παιχνιδια εχει και σημερα το μενου.
SteveNashidis
Έξω και ο Ayton με τους Wildcats να αφοπλίζονται σχεδόν ολοκληρωτικά από το Buffalo, το οποίο ήταν διαβασμένο μέχρι και το πως πίνουν νερό στον πάγκο οι Αριζοναίοι. laugh.gif
benchwarmer
QUOTE(benchwarmer @ Mar 15 2018, 17:29 ) *
03.40 #4 Arizona vs #13 Buffalo - Για μένα το Αριζόνα είναι σημαντικό dark horse για all the way....


laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Για σήμερα δεν πρόλαβα/προλαβαίνω να γράψω πολλά, ήδη όμως έχουμε ενδιαφέροντα ματς σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται και άλλες εκπλήξεις.
xaris1986
Κολλουσαν πολυ τα streams σημερα sad.gif
Απ οσα παιχνιδια ειδα ξεχωρισα το Marshall-Wichita State οπου κερδισε το Marshall κολλεγιο με οχι ιδαιτερη μπασκετικη ιστορια.
To Providence του Ed Cooley εμεινε εκτος απ το Texas a&m σε ενα αμφιρροπο παιχνιδι με εναλλαγες στο σκορ.
Το συμπαθες Purdue του θηριωδους Isaac Hass ειχε ευκολο εργο απεναντι στο California State Fullerton.

Αν τα καταφερω θα δω και το Murray State-West Virginia(μορφη ο Bob Huggins)
SteveNashidis
Ανατροπάρα η Νεβάδα, η οποία απέκλεισε το Τέξας στην παράταση. Τα αδέρφια Μαρτιν έκαναν παπάδες , ειδικά στη παράταση που ήταν απίστευτα clutch. O Bamba από την άλλη ήταν σε ρηχά νερά και βγήκε με φάουλ στο τέλος του παιχνιδιού αλλά δικαιολογημένα να έχει παράπονα ότι φορτώθηκε άδικα κάποια εξ αυτών.
GK_23
Από το 1985, όταν και καθιερώθηκε το format με τις 64 ομάδες, πότε κανένα seed #1 δεν είχε χάσει στον πρώτο γύρο του τουρνουά από seed #16. Το συνολικό ρεκόρ σε αυτές τις αναμετρήσεις ήταν 165-0 υπέρ των #1 seeds.

Όλα αυτά μέχρι απόψε όμως, όπου οι ...Retrievers(!) του University of Maryland, Baltimore County (UMBC) διέλυσαν με σκορ 74-55 το Virginia, την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ φέτος και το συνολικό #1 seed του τουρνουά.

Πρόκειται για αποτέλεσμα-σοκ, πιθανότητα η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του NCAA Tournament.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως το Virginia βρίσκεται στο ίδιο μέρος του bracket με το Arizona που έπεσε και αυτό θύμα έκπληξης στον πρώτο γύρο. Ο μεγάλος κερδισμένος της υπόθεσης είναι το Kentucky που θεωρητικά ως #5 θα έπρεπε να αποκλείσει και τα δύο παραπάνω πανεπιστήμιο για να φτάσει στον τελικό της περιφέρειας.

Άσχημα νέα για το Purdue που έχει #2 seed στην East Region. Ο βασικός σέντερ Isaac Haas (14,9π-5,6ρ) χάνει όλο το υπόλοιπο τουρνουά λόγω τραυματισμού. Στον επόμενο γύρο το Purdue παίζει με το πάντοτε επικίνδυνο όταν αγωνίζεται ως αουτσάιντερ Butler.
GK_23
QUOTE(GK_23 @ Mar 17 2018, 06:02 ) *
Από το 1985, όταν και καθιερώθηκε το format με τις 64 ομάδες, πότε κανένα seed #1 δεν είχε χάσει στον πρώτο γύρο του τουρνουά από seed #16. Το συνολικό ρεκόρ σε αυτές τις αναμετρήσεις ήταν 165-0 υπέρ των #1 seeds.

Διορθώνω, το ρεκόρ ήταν 135-0.

benchwarmer
Όπως τα είπε ο GK, ιστορική μέρα η χθεσινή για ολόκληρο το μπάσκετ.. Να σημειωθεί ότι οι 74 πόντοι που δέχθηκε το Βιρτζίνια ήταν οι περισσότεροι που δέχτηκε όλη τη χρονιά! Επιβεβαίωσε πάντως τον χαρακτήρα του λούζερ, μένοντας στα κιτάπια της ιστορίας για πάντα.


Σήμερα έχουμε 8 ματς για την φάση των "32"

18.10 #1 Villanova vs #9 Alabama
Πρώτο σοβαρό τεστ για το Βιλανόβα, το οποίο φυσικά είναι ο προπέρσινος πρωταθλητής και θέλει (και μπορεί) να επιστρέψει στην κορυφή. Πρώτος του σκόρερ ο Jalen Brunson με 19.3 πόντους και πάνω από 50% ευστοχία (σπάνιο για γκαρντ ως γνωστόν), μια ομάδα χωρίς κάποιο εξόφθαλμο μειονέκτημα. Απέναντι το Αλαμπάμα του Avery Johnson (όπου παίζει κάποια λεπτά και ο γιος του), αλλά φυσικά ξεχωρίζει ο Collin Sexton, πολύ πιθανό lottery pick στο draft. Πιστεύω πάντως πως θα χρειαστεί σημαντική επιθετική βοήθεια από τους υπόλοιπους για να έχουν τύχη σήμερα, αμυντικά δεν είναι εύκολο να κρατήσεις το Βιλανόβα χαμηλά.

20.40 #2 Duke vs #7 Rhode Island
Το Ρόουντ Άιλαντ κάνει την καλύτερή του σεζόν τα τελευταία 20 χρόνια. Προπονητής ο Dan Hurley, αδερφός του Bobby Hurley που είχε κατακτήσει 2 πρωταθλήματα με το Ντιουκ υπό τον coach K, κάτι που προσδίδει ένα ιδιαίτερο αλατοπίπερο στο σημερινό ματς. Αγωνιστικά φυσικά τα πάντα εξαρτώνται από το Ντιουκ. Έχουμε μιλήσει για τους παίχτες του, με την 5άδα του πολύ πιθανόν να βρίσκεται ολόκληρη στον πρώτο γύρο του ντραφτ. Το Ρόουντ Άιλαντ από την άλλη βασίζεται στην εμπειρία του (οι 5 από τους 7-8 που παίζουν είναι τελειόφοιτοι, και κανένας πρωτοετής σε αντίθεση με το Ντιουκ), δεν νομίζω όμως πως θα είναι αρκετή σήμερα.

23.15 #5 Kentucky vs #13 Buffalo
Το Κεντάκι δυσκολεύτηκε όπως ήταν αναμενόμενο από το Ντέιβιντσον αλλά τα κατάφερε. Απέναντί του όμως δεν θα βρει το Αριζόνα αλλά το καταπληκτικό μεν Μπάφαλο, το οποίο όμως θεωρητικά αυξάνει τις πιθανότητές του. Σε συνδυασμό μάλιστα και με την ήττα του Βιρτζίνια στο ίδιο μπράκετ, να δούμε αν ξαφνικά θα το δούμε πάλι κοντά στο final four. Για αρχή φυσικά θα βρεθεί σήμερα απέναντι σε μία ομάδα που έχει όλο τον δυνατό ενθουσιασμό πλέον, και όπως έχουμε ξαναπεί το φετινό Κεντάκι θεωρητικά δεν τρομάζει, ούτε βάση ταλέντου (που υπάρχει μεν σε παίχτες όπως ο Kevin Knox αλλά όχι στα τρομακτικά επίπεδα άλλων ετών), ούτε βάση εμπειρίας (που δεν υπάρχει). Αν λοιπόν το Μπάφαλο επαναλάβει μια βραδιά σαν την προχθεσινή με τα 15/30 τρίποντα, γιατί όχι.

00.10 #3 Tennessee vs #11 Loyola (CHI)
Το Τενεσί επιβεβαίωσε την καλή του χρονιά και την καλή του άμυνα στον 1ο γύρο. Απέναντί του το Λογιόλα, πρωταθλητές του 1963(!) που μάλιστα εκείνη τη χρονιά είχαν κερδίσει στο τουρνουά το Τενεσί Τεκ (γειτονάκι των σημερινών αντιπάλων) με 69 πόντους διαφορά, ρεκόρ μέχρι και σήμερα για ματς του τουρνουά. Φυσικά τα πράγματα είναι διαφορετικά τώρα καθώς είναι το σαφές αουτσάιντερ, υπάρχει όμως ο ενθουσιασμός από την πρώτη έκπληξη με το Μαϊάμι. Το Τενεσι βεβαίως θα είναι πλέον υποψιασμένο, είναι καλύτερη ομάδα, όχι όμως τόσο πιστεύω ώστε να μπορούν να του συγχωρεθούν λάθη.

01.10 #1 Kansas vs #8 Seton Hall
Το Κανσας θα παίξει σχεδόν εντός έδρας, κάτι που κάνει την αποστολή του Σίτον Χολ ακόμα δυσκολότερη. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον το αν θα αγωνιστεί ο βασικότατος σέντερ του Κάνσας Azubuike που έχει ένα πρόβλημα μικροτραυματισμού. Κι αυτό γιατί απέναντι υπάρχει ο Δομινικανός Angel Delgado με τα 11.5 ριμπάουντ μέσο όρο (που είναι και λίγα σε σχέση με τα 13.1 πέρυσι) που μπορεί να είναι το κλειδί για το ιστορικό κολέγιο του Νίκου Γκάλη (μεταξύ άλλων) αν ελπίζει να χτυπήσει το παιχνίδι, πολύ δύσκολο βέβαια. Πιστεύω πάντως πως θα έχουμε ωραίο ματς.

01.45 #4 Gonzaga vs #5 Ohio State
Το Γκονζάγκα κυριολεκτικά τα χρειάστηκε απέναντι στο UNC Greensboro και χρειάστηκε ένα τελείως αψυχολόγητο αλλά εύστοχο τρίποντο του ρούκι Zach Norvell για να πάρει την πρόκριση. Το Οχάιο Στέιτ επίσης βέβαια δεν έπεισε ιδιαίτερα, βρίσκονται πάντως και οι δύο εδώ ακόμα, και το ματς θεωρώ πως θα ξεκινήσει από το 50-50. Προσέχουμε φυσικά τον Keita Bates-Diop με τους 19.5 πόντους και 8.9 ριμπάουντ φέτος, ενώ να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη αναμέτρηση των ομάδων τον Δεκέμβρη, το Γκονζάγκα είχε κερδίσει με 27 πόντους διαφορά...

02.40 #3 Texas Tech vs #6 Florida
Άλλο ένα ματς που μία από τις δυο ομάδες θα παίζει σχεδόν εντός έδρας, με το ματς να γίνεται στο Ντάλας του Τέξας. Πιστεύω βέβαια πως οι "γηπεδούχοι" είναι και καλύτερη ομάδα, αυτό που όμως δεν έχουν είναι το ειδικό βάρος, είτε ως "φανέλα" είτε η συγκεκριμένη φουρνιά που πέρυσι δεν ήταν καν στο τελικό τουρνουά. Το Φλόριντα αντίθετα έχει κάποιους παίχτες πιο "περπατημένους" (όπως ο Ρώσος Koulechov ή ο Chris Ciozza) σίγουρα βέβαια δεν τρομάζει ιδιαίτερα ποιοτικά, αλλά νομίζω πως είναι ένα πονηρό ματς σε σχέση με τα προγνωστικά.

03.40 #3 Michigan vs #6 Houston
Στο προχθεσινό ματς, ο Rob Gray του Χιούστον σκόραρε 39 πόντους (τους περισσότερους στο τουρνουά ως τώρα, και ίσως και μέχρι το τέλος) και όλοι οι συμπαίκτες του μαζί 28. Το Μίσιγκαν όμως (χωρίς να είναι κανένα μεγαθήριο) δεν είναι Σαν Ντιέγκο Στέιτ, και θα χρειαστούν περισσότερα από αυτό σήμερα για το Χιούστον. Πιστεύω πως η κακή επιθετικά εμφάνιση με το Μοντάνα (61-47) οφείλεται στο άγχος του πρώτου ματς για το φαβορί (με τον Wagner πχ να μένει μόλις στους 5 πόντους), και πως σήμερα θα είναι περισσότερο λυμένα τα χέρια. Σημαντικό φαβορί το Μίσιγκαν λοιπόν, προφανώς με τον κίνδυνο να πέσω για μία ακόμη φορά φέτος έξω.
SG3ptshooter
Άμυνα, άμυνα, πρέπει να παίξουμε άμυνα. ΜΟΝΟ
xaris1986
Ματσαρα και νικη για το Michigan(64-63)με τριποντο σε νεκρο χρονο απ τα 8μετρα(απο καποιον Jordan Poole).
Kαλες ομαδες και οι δυο συγκριτικα με αλλες που ειδαμε στην φαση των 64.
Προσπαθησαν να παιξουν ποιο στοχευμενο μπασκετ(οσο ειναι εφικτο γιατι μιλαμε για κολλεγιακο μπασκετ).

Το Μichigan πηρε βοηθεια απο τεσσερις-πεντες παιχτες(κλασσικα Moritz Wagner,Muhammad-Ali Abdur-Rahkman,Duncan Robinson και Charles Matthews) ενω το Houston τα περιμενε ολα απο δυο τον first shoot point guard Rob Gray(double double ποντους ριμπαουντ)και εναν Devin Davis.

Βαση της εικονας του παιχνιδιου αν μια ομαδα ηταν οριακα καλυτερη στο παρκε μπορω να πω πως ηταν το Houston που μπορει να τα βαλει με την ατυχια του(ο Davis εκανε 0/2 βολες με την ομαδα του να ναι μπροστα 63-61,3.6 δευτερα πριν την ληξη!).
xaris1986
Παρομοιο παιχνιδι και το Loyola(Chicago)-Tennessee παλι 3.6 για την ληξη με το Tennessee ομως να αστοχει(63-62 τελικο).
To ασημο Loyola μπορουμε να πουμε οτι ειναι η φετινη cinderella του τουρνουα εκτος και αν συνεχισει καποιο κολλεγιο εκ των Μarshall η UMBC οποτε θα υπαρχει κοντρα για αυτον τον ατυπο τιτλο!

Δυνατες αναμετρησεις και σημερα με καποια ματς να ξεχωριζουν αλλα θα αφησω τον ειδικο(benchwarmer) να κανει την αναλυση του.

Βασικα το Loyola εχει παρει πρωταθλημα το '63 οποτε δεν το λες ασημο!
Δικο μου λαθος smiley.gif
benchwarmer
7/8 για τα υψηλότερα seed χθες.

Κάποια εύκολα (Duke, Villanova), κάποια πιο δύσκολα (Kansas), κάποια κυριολεκτικά στο τελευταίο σουτ (Michigan).
Και επίσης στο τελευταίο σουτ η νίκη του Loyola όπως αναφέρθηκε wos_sport4.gif
Γενικά υπάρχουν αρκετά highlights στο επίσημο κανάλι του τουρνουά εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCKjEtnnXEH...vCb92V7g/videos


Τα υπόλοιπα 8 ματς σήμερα λοιπόν:

18.10 #2 Purdue vs #10 Butler:
Το Περντιού θεωρητικά χωρίς τον θηριώδη σέντερ Isaac Haas που τραυματίστηκε προχθές, εμφανίστηκαν κάποια άρθρα ότι προπονήθηκε με μπαταρισμένο αγκώνα αλλά δεν πιστεύω να παίξει. Χωρίς αυτόν λοιπόν η ομάδα χάνει σημαντικό κομμάτι της δύναμής της, παραμένει όμως πιστεύω φαβορί στο συγκεκριμένο ματς. Θυμίζω ότι πρόκειται για ομάδα που σουτάρει με 42% στα τρίποντα, χωρίς τον Haas πάντως δεν ξέρω πόσα εύκολα σουτ θα βρεθούν για τους υπόλοιπους. Το Μπάτλερ δείχνει να έχει ακόμα κάτι από την αύρα του Brad Stevens, σίγουρα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, έχει άλλωστε σημειώσει νίκη και απέναντι στο #1 Βιλανόβα φέτος. Και έχει φυσικά τον Kelan Martin των 21 πόντων μέσο όρο.

20.40 #3 Michigan State vs #11 Syracuse
Αξίζουν σίγουρα συγχαρητήρια στο Σίρακιουζ του 74χρονου Jim Boeheim που βρίσκεται εδώ, παίζοντας κυριολεκτικά για όλη τη χρονιά με 7 παίχτες (ο 8ος, ο αναπληρωματικός γκαρντ είχε τραυματιστεί νωρίς νωρίς). Με αποτέλεσμα 3 παίχτης της ομάδας να έχουν χρόνο συμμετοχής πάνω από 38 λεπτά μέσο όρο! Να ναι καλά η αιώνια ζώνη 2-3 που βολεύει για κάτι τέτοια. Εν πάσει περιπτώσει, θεωρώ πως το ταξίδι θα σταματήσει κάπου εδώ, παρόλο που το Μίσιγκαν Στέιτ δεν έπεισε στην πρεμιέρα, θεωρώ πως θα είναι απόλυτα έτοιμο για το τι θα αντιμετωπίσει σήμερα.

23.15 #2 North Carolina vs #7 Texas A&M
Οι περσινοί πρωταθλητές του Νορθ Καρολάινα μπήκαν στη φετινή σεζόν με σαφώς λιγότερες προσδοκίες, κατάφεραν όμως να φτάσουν σε ένα #2 seed που θα πρέπει τώρα να το υπερασπιστούν. Η αποστολή τους δεν θα είναι καθόλου εύκολη, απέναντι σε μία ομάδα με πολύ μεγάλη δύναμη κοντά στο καλάθι με τους Tyler Davis και Robert Williams, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Δεν ξέρω αν μπορώ να φτάσω τόσο μακριά ώστε να πω ότι είναι φαβορί το Τέξας Α&Μ, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο καλύτερο το Νορθ Καρολάινα φέτος όσο δείχνουν τα ρανκ.

00.10 #2 Cincinatti vs #7 Nevada
Το Σινσινάτι είναι άλλη μία ομάδα που στην αρχή της σεζόν κανείς δεν περίμενε τόσο πάνω. Έφτασε όμως στο εκπληκτικό ρεκόρ 31-4 έχοντας μία αρκετά καλοστημένη και δυναμική ομάδα χωρίς κάποιον παίχτη να ξεχωρίζει. Το Νεβάδα έχει τους δίδυμους φόργουορντ Caleb και Cody Martin που έχουν μαζί κάπου 32 πόντους, 12 ριμπάουντ και 7 ασίστ, παίζοντας τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Αρκετά ενδιαφέρον ματς που δεν χωρά πολλά προγνωστικά.

1:10 #4 Auburn vs #5 Clemson
Το Κλέμσον πήγαινε ακόμα καλύτερα μέχρι να τραυματιστεί ένας πολύ σημαντικός παίχτης του, ο Grantham. Προσπαθεί ακόμα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, όπως και γενικά είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για αυτήν την φουρνιά η παρουσία στο τελικό τουρνουά. Τα ίδια και περισσότερα ισχύουν βέβαια και για το Όμπορν, το οποίο είχε να βρεθεί εδώ από το μακρινό 2003 και είναι γνωστό περισσότερο ως το κολέγιο του Charles Barkley παρά για οτιδήποτε τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ πως θα έχουμε ένα μάλλον κακό ποιοτικά ματς, που δεν αποκλείεται βέβαια να κρύβει συγκινήσεις.

1:45 #9 Kansas State vs #16 UMBC
UMBC λοιπόν, το κολέγιο που σόκαρε τους πάντες προχθές. Δεν φτάνει ο χώρος εδώ για να πούμε αρκετά πράγματα για αυτούς, θα το κάνω όμως εάν κερδίσουν και σήμερα bball.gif Πιστεύω πως όλη η χώρα (εκτός από το Κάνσας Στέιτ) θα τους υποστηρίζει, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πάντως πως απέναντί τους θα βρουν μία αξιόλογη ομάδα, σίγουρα όχι από τα φαβορί αλλά που υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα εξέπληττε κανέναν αν μία αναμέτρησή τους έληγε με +20 πχ του Κάνσας Στέιτ. Πλέον όμως κανείς δεν ξέρει.

2:40 #1 Xavier vs #9 Florida State
Με όλο το σεβασμό στους φανς του Φλόριντα Στέιτ, δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον να πω για αυτούς, πέρα από την cult παρουσία του θηριώδους σέντερ (2.23) από το Τσαντ(!!!) Christ Koumadje. Υπό κανονικές συνθήκες λοιπόν, όλα είναι στα χέρια του Xavier σήμερα, και συγκεκριμένα στους εκπληκτικούς Trevon Bluiett και JP Macura που σουτάρουν κατά ριπάς από παντού και (συνήθως) εύστοχα. Ο πρώτος ειδικά θεωρώ πως θα μπορεί να κάνει μία πολύ καλή καριέρα στην Ευρώπη (μιας που λόγω ηλικίας κλπ δεν παίζει πολύ το όνομα του στο ντραφτ κλπ). Εν πάσει περιπτώσει, παρόλο που το Xavier δεν έχει κάποια ιδιαίτερη φανέλα και know-how σε καταστάσεις φαβορί, θεωρώ πως πολύ δύσκολα θα χάσει σήμερα.

3:40 #5 West Virginia vs #13 Marshall
Το Μάρσαλ έκανε την έκπληξη απέναντι στο Γουιτσίτα, τώρα όμως το περιμένει μία ακόμα δυσκολότερη αποστολή απέναντι στην πιεστική άμυνα του Γουέστ Βιρτζίνια. Έχει φυσικά τον Jon Elmore των 22.9 πόντων, 5.9 ριμπάουντ και 6.9 ασίστ, έναν από τους πληρέστερους επιθετικά παίχτες στην χώρα. Γενικά πρόκειται για μία φύση επιθετική ομάδα, θα δούμε θεωρώ ένα πολύ ενδιαφέρον ματς μεταξύ δύο πολύ διαφορετικών στυλ. Το Γουέστ Βιρτζίνια φυσικά έχει μεταξύ άλλων έναν από τους καλύτερους two-way παίχτες στην χώρα, τον 33χρονο (σύμφωνα με τον ΣουΓκου) Jevon Carter των 17.1 πόντων, 4.7 ριμπάουντ, 6.7 ασίστ αλλά και 2.9 κλεψιμάτων, που πέρυσι είχε κερδίσει το βραβείο του καλύτερου αμυντικού του πρωταθλήματος.
GK_23
QUOTE(benchwarmer @ Mar 18 2018, 13:47 ) *
Κάποια εύκολα (Duke, Villanova), κάποια πιο δύσκολα (Kansas), κάποια κυριολεκτικά στο τελευταίο σουτ (Michigan).
Και επίσης στο τελευταίο σουτ η νίκη του Loyola όπως αναφέρθηκε wos_sport4.gif
Γενικά υπάρχουν αρκετά highlights στο επίσημο κανάλι του τουρνουά εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCKjEtnnXEH...vCb92V7g/videos

Παρακολούθησα το ματς του Kansas απέναντι στο Seton Hall. Είχα ξεχάσει πόσο καλός παίκτης είναι ο Malik Newman, αν δεν άλλαζε κολέγιο το καλοκαίρι του 2016 πιθανότατα θα έπαιζε στο NBA σήμερα. Τέλος κολεγιακής καριέρας για τον Delgado του Seton Hall με τρομακτικό double-double (24π-23ρ) απέναντι στον Azubuike που αγωνίστηκε 22'.

Το σημερινό ματς μεταξύ West Virginia και Marshall έχει μπόλικο παρασκήνιο όπως διαβάζουμε εδώ:

https://www.sbnation.com/college-basketball...huggins-dantoni

Παρεμπιπτόντως, το Marshall κοουτσάρει ο Dan D'Antoni, μεγαλύτερος αδερφός του Mike.
benchwarmer
Κι όμως, το Σίρακιουζ ξαναέκανε το θαύμα του και πέταξε έξω το Michigan State με 55-53, με την τόσο απλή αλλά τόσο περίπλοκη ζώνη 2-3 του μπαρμπα-Τζιμ να κρατάει την ομάδα του Ίζζο στα 17/66 σουτ... Ως αλλαγή στα γκαρντ μάλιστα έπαιξε για 6 λεπτά ο Braedon Bayer (λόγω των 5 φάουλ του βασικού Howard, όχι για τίποτ' άλλο), ο οποίος μέχρι σήμερα είχε παίξει στην κολεγιακή του καριέρα... 11 λεπτά.
gerorge
Κι αλλο upset εκτος αν εχουμε κατι τρελο.Εξω και η north Carolina.Αποδυναμωμενη φετος αλλα αυτη η εξελιξη δεν ηταν αναμενομενη
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.