Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Γ.Σ. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
BASKETNIKIVOLOU
Ρίχνεται στη μάχη του Πανθεσσαλικού Πρωταθλήματος

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης αύριο Παρασκευή




Σε εξέλιξη βρίσκεται το Πανθεσσαλικό πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι Ολύμπια Λάρισας, Πράσινη Γωνιά Τρικάλων, Ιωνικός Ν. Ιωνίας και Νίκη Βόλου. Η πρωταθλήτρια ομάδα θα συνεχίσει την πορεία της σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Μετά από αρκετές αλλαγές στο πρόγραμμα ξεκινάει και η Νίκη τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο γυναικείο πρωτάθλημα. Αύριο Παρασκευή και ώρα 16:00 οι «κυανόλευκες» παίζουν το πρώτο τους παιχνίδι με τον Ιωνικό στο κλειστό της Ν. Ιωνίας τυπικά ως φιλοξενούμενες. Επίσης, την επόμενη ημέρα το Σάββατο η Νίκη θα αγωνιστεί με την Ολύμπια Λάρισας εκτός έδρας.
Η γυναικεία ομάδα της Νίκης αποτελείται από ένα νεανικό σύνολο που στόχο έχει, μέσα από την ανάπτυξη των υποδομών του μπάσκετ, να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας ομάδας με τη δυναμική που είχε στο πρόσφατο παρελθόν καθώς και η ενασχόληση όλο και περισσοτέρων κοριτσιών με τον αθλητισμό. Μέχρι τώρα οι μπασκετμπολίστριες της Νίκης είχαν αρκετές συμμετοχές σε αγώνες στα πρωταθλήματα κορασίδων και νεανίδων της ΕΣΚΑΘ. Στο κενό διάστημα που ακολούθησε δόθηκε η ευκαιρία για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία εν όψει του γυναικείου πρωταθλήματος.

Στην γυναικεία ομάδα της Νίκης αγωνίζονται οι:
Ρηγάκη Κωνσταντίνα
Σκρέτα Αγγέλα
Τσιμπλούλη Σοφία
Σακαβάλα Λεμονιά
Ευαγγελιά Ελένη
Χρήστου Βιργινία
Μπράχου Ευαγγελία
Πασιά Αποστολία
Φεφλέ Αιμιλία
Βλήτσιου Δέσποινα
Μυριντζή Κωνσταντίνα
Ψιλιώτη Νάσια
Μηλιακίδη Ελένη
Παπαβαΐτση Βασιλική

Προπονητής: Κώστας Κυλεριώτης – Έφορος: Ζωή Διαμαντή

Χορηγοί και υποστηρικτές του γυναικείου τμήματος είναι η εταιρία αφοί Καλαφατίδη και το κατάστημα του Ευάγγελου Σκρέτα.

www.magnesianews.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 50-47







BASKETNIKIVOLOU
Ολύμπια Λάρισας - Νίκη Βόλου 65-27
BASKETNIKIVOLOU


Οι γυναίκες της Νίκης με Ιωνικό

Με την έναρξη του δευτέρου γύρου συνεχίζεται σήμερα το Πανθεσσαλικό πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών και στο οποίο συμμετέχει η Νίκη. Τα κορίτσια του Κώστα Κυλεριώτη, αντιμετωπίζοντας και ομάδες με μεγαλύτερη εμπειρία στον πρώτο γύρο σημείωσαν τα εξής αποτελέσματα: Ιωνικός – Νίκη 50-47, Ολύμπια Λάρισας – Νίκη 65-27, Πράσινη Γωνιά Τρικάλων – Νίκη 61-43. Στους αγώνες του πρώτου γύρου η ομάδα της Νίκης δεν αγωνίστηκε πλήρης λόγω ορισμένων τραυματισμών και μαθητικών υποχρεώσεων, όμως παρουσίασε καλή αγωνιστική εικόνα.
Ο σημερινός αγώνας για τις "κυανόλευκες" είναι στις 6 μ.μ. με αντίπαλο τον Ιωνικό στο Δημοτικό Γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας. Στην άλλη αναμέτρηση της αγωνιστικής η Ολύμπια Λάρισας υποδέχεται την Πράσινη Γωνιά Τρικάλων.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 27-37









BASKETNIKIVOLOU
ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΩΝΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 61-43









BASKETNIKIVOLOU
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 37-63









BASKETNIKIVOLOU
Τελευταίος αγώνας για το γυναικείο πρωτάθλημα το Σάββατο ώρα 14:00 στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας, Νίκη Βόλου - Πράσινη Γωνιά Τρικάλων.
BASKETNIKIVOLOU
ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Νίκη κέρδισε την Πρ. Γωνιά

Με νίκη ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο Πανθεσσαλικό πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών η Νίκη Βόλου, επικρατώντας της Πράσινης Γωνιάς με σκορ 44-40.
Η βολιώτικη ομάδα πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του συγκροτήματος των Τρικάλων, σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του μέχρι το τέλος. Προπονητής της ομάδας σε αυτόν τον αγώνα ήταν ο Απόστολος Καραμανώλης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Κώστα Κυλεριώτη.
Τόσο ο προπονητής της Νίκης, όσο και η έφορος Ζωή Διαμαντή δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη φετινή προσπάθεια των κοριτσιών. Μέσω της συμμετοχής τους σε αυτή τη διοργάνωση οι αθλήτριες της Νίκης παρουσίασαν βελτίωση και πρόσθεσαν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της Νίκης στον δεύτερο γύρο: Νίκη – Ιωνικός 27-37, Νίκη – Ολύμπια Λάρισας 37-63, Νίκη – Πράσινη Γωνιά 44-40.
Πρωταθλήτρια Θεσσαλίας αναδείχθηκε η Ολύμπια Λάρισας.

Τα δεκάλεπτα: 7-14, 23-22 (ημίχρονο), 31-36, 44-40 (τελικό)
ΝΙΚΗ (Καραμανώλης): Παπαβαίτση 6, Φεφλέ, Πασσιά 15, Ρηγάκη, Μυριτζή, Μπράχου 8, Χρήστου 8, Σακαβάλα, Σκρέτα 7.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΩΝΙΑ (Τσακνή): Κοντούρη, Ευθυμίου 13 (2), Κεφαλά 4, Τζιέρα, Αλεξίου 2, Γιουτζή, Κοματσιούλη 4, Αγγελάκη 4, Καρδούλα 13 (1), Περιστέρη, Λέφα.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΩΝΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 44-40









BASKETNIKIVOLOU
Πρώτη συγκέντρωση για τη Νίκη Βόλου!


Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου καθώς και των αντίστοιχων υποδομών του τμήματος. Καλούνται οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας, οι μικρότερες αθλήτριες των ακαδημιών όπως και όσα κορίτσια ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το μπάσκετ, να παραβρεθούν στην πρώτη συγκέντρωση του τμήματος.

Έφορος του γυναικείου τμήματος είναι η Ζωή Διαμαντή, ενώ προπονητής της γυναικείας ομάδας και των ακαδημιών αναλαμβάνει ο Λευτέρης Κατσαλής, παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής της Νίκης με μεγάλη προσφορά στον σύλλογο και εμπειρία στο άθλημα. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης, οδός Μαιάνδρου 14 και στο τηλέφωνο 24210 60320.

www.weplayball.gr
BASKETNIKIVOLOU
Αρχίζουν οι αγώνες για τη Νίκη Βόλου




Συνεχίζει την προετοιμασία της η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου. Ο προπονητής του γυναικείου τμήματος Λευτέρης Κατσαλής είχε τη δυνατότητα στα φιλικά παιχνίδια που έδωσε η ομάδα, να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και να διαπιστώσει την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτριών του. Άλλωστε, το Σαββατοκύριακο αρχίζουν τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΣΚΑΘ και η Νίκη θα συμμετέχει σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (κορασίδων, νεανίδων, γυναικών).
Από τη φετινή χρονιά δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό τμήμα υποδομής για τα μικρότερα κορίτσια που ξεκινούν για πρώτη φορά την ενασχόλησή τους με το μπάσκετ. Οι προπονήσεις του τμήματος υποδομής γίνονται στη κλειστή αίθουσα του 2ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας τις ημέρες και ώρες Δευτέρα 17:30-18:15, Τετάρτη 18:30-19:15, Παρασκευή 19:30-20:15 και απευθύνεται σε όσα κορίτσια είναι γεννημένα τα έτη 1996-2003. Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης (οδός Μαιάνδρου 14) και στο τηλέφωνο 24210 60320.

www.weplayball.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΕΣΚΑΘ: Θετικό το ξεκίνημα για τα κορίτσια της Νίκης




Σε πλήρη δραστηριότητα βρίσκονται τα τμήματα μπάσκετ κορασίδων και νεανίδων της Νίκης Βόλου. Οι κορασίδες της Νίκης ξεκίνησαν τους αγώνες τους κερδίζοντας την Ιωλκία με σκορ 66-45. Η ομάδα της Νίκης παρατάχθηκε με αρκετές πρωτοεμφανιζόμενες αθλήτριες στην σύνθεσή της, οι οποίες αφού ξεπέρασαν το αρχικό τους άγχος έπαιξαν αυτό που μπορούσαν και χάρηκαν το παιχνίδι. Η ομάδα κορασίδων της Νίκης αποτελείται από τις: Μπράχου Ευαγγελία, Πασσιά Αποστολία, Μυριντζή Κωνσταντίνα, Στρίγκου Κατερίνα, Νιαώτη Στέλλα, Δρογγίτη Ευαγγελία, Μπισκανάτα Σοφία, Τέλλου Πανωραία.
Το πρωτάθλημα Νεανίδων της ΕΣΚΑΘ το οποίο είναι ασφαλώς πιο ανταγωνιστικό, βρίσκεται στην τρίτη αγωνιστική με την ομάδα της Νίκης να έχει σημειώσει τα εξής αποτελέσματα: Νίκη – Ολυμπιάδα Λάρ. 32-62, Πράσινη Γωνιά – Νίκη 56-28, Νίκη – Ιωνικός 58-33. Η ομάδα νεανίδων της Νίκης αποτελείται από τις: Σκρέτα Αγγέλα, Χρήστου Βιργινία, Ρηγάκη Κωνσταντίνα, Παπαβαίτση Βασιλική, Ζιώγα Παναγιώτα, Φεφλέ Αιμιλία, Μπράχου Ευαγγελία, Πασσιά Αποστολία, Μυριντζή Κωνσταντίνα, Στρίγκου Κατερίνα.
Οι προπονήσεις των αγωνιστικών τμημάτων και του τμήματος αρχαρίων συνεχίζονται καθημερινά στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας και στην κλειστή αίθουσα του 2ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας. Προπονητής του γυναικείου τμήματος είναι ο Λευτέρης Κατσαλής και έφορος η Ζωή Διαμαντή. Όσα κορίτσια γεννηθέντα τα έτη 1996-2003 επιθυμούν να ασχοληθούν με το μπάσκετ, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης, οδός Μαιάνδρου 14 και στο τηλ. 24210 60320.
Οι υπεύθυνοι του γυναικείου τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά την εταιρία MARKS & SPENCER για την χορηγία όλου του αθλητικού υλικού στην ομάδα.

www.weplayball.gr
BASKETNIKIVOLOU
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΙΩΝΙΚΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 47-50







BASKETNIKIVOLOU
Εμπειρίες για τη Νίκη στο τουρνουά μπάσκετ κορασίδων του Βόλου




Τουρνουά μπάσκετ κορασίδων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2/7 στο κλειστό γυμναστήριο ΕΑΚ Βόλου που διοργάνωσε το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Βόλου. Στο τουρνουά συμμετείχε και η ομάδα της Νίκης Βόλου όπου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις της με δύο πολύ καλές και οργανωμένες ομάδες της Αθήνας, τον Αθηναϊκό και τον Κρόνο Γέρακα.

Στα παιχνίδια που ήταν διάρκειας 20 λεπτών, πρώτα αγωνίστηκαν Νίκη και Κρόνος με τελικό σκορ 14-25 και ακολούθησε το παιχνίδι μεταξύ Νίκης και Αθηναϊκού με το ταμπλό να γράφει το τελικό 24-33. Στη συνέχεια αγωνίστηκαν Κρόνος και Αθηναϊκός χωρίς να κρατηθεί σκορ.

Παρόλο που τα κορίτσια της Νίκης είχαν σταματήσει τις προπονήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω εξετάσεων, άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις και κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια. Τις κυανόλευκες καθοδήγησε από τον πάγκο ο προπονητής της ανδρικής ομάδας της Νίκης, Γιώργος Ζαφειρούδης, λόγω υποχρεώσεων του προπονητή Λευτέρη Κατσαλή. Η ομάδα συνοδεύτηκε από τον Γεν. Γραμματέα της Ερασιτεχνικής Νίκης και έφορο του τμήματος μπάσκετ Νίκο Οικονόμου και τον έφορο Γιάννη Νιαώτη.

Επίσης, τους αγώνες παρακολούθησε η υπεύθυνη των αναπτυξιακών προγραμμάτων της ΕΣΚΑΘ και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Ευγενία Φραγκούλη, η οποία συνέβαλε στην άψογη διεξαγωγή του τουρνουά. Το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου ευχαριστεί τις ομάδες για την συμμετοχή τους και εύχεται σε όλον τον κόσμο καλό καλοκαίρι.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Θετικός... ο απολογισμός

Για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου




Άλλη μια σεζόν ολοκληρώθηκε για το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, το οποίο πραγματοποιεί τη δική του αξιόλογη πορεία ανάμεσα στα πολυπληθή τμήματα της Ερασιτεχνικής Νίκης.

Μπορεί η Νίκη Βόλου να έχει στις τάξεις της μια ισχυρή ανδρική ομάδα που φέτος κέρδισε την άνοδο στη Β’ Εθνική, αλλά και το γυναικείο τμήμα του συλλόγου προσπαθεί μέσα από τα τμήματα υποδομής του να βάλει γερές βάσεις και να δημιουργήσει ξανά μια ομάδα με τη δυναμική που είχε στο πρόσφατο παρελθόν.
Τα κορίτσια της Νίκης έφεραν εις πέρας με επιτυχία μια δύσκολη χρονιά με πολλούς αγώνες και αυξημένες μαθητικές υποχρεώσεις, αλλά βγήκαν κερδισμένες από τις πολύτιμες εμπειρίες που κέρδισαν για την μελλοντική αθλητική τους πορεία.
Η Νίκη Βόλου υπό τις οδηγίες του Λευτέρη Κατσαλή, συμμετείχε και στα τρία πρωταθλήματα που διοργάνωσε η ΕΣΚΑΘ, δηλαδή σε αυτά των κορασίδων, νεανίδων και γυναικών. Η παρουσία τους κρίνεται ικανοποιητική καθώς οι κορασίδες τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους, ενώ οι νεανίδες κατέλαβαν την τέταρτη θέση στην Θεσσαλία. Στο πρωτάθλημα γυναικών, η Νίκη ως νεανική ομάδα, συμμετείχε για να αποκομίσει εμπειρίες από δύσκολα παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους.
Πολύ σημαντικό θεωρείται επίσης το γεγονός ότι από την περσινή χρονιά, δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό τμήμα υποδομής για τα μικρότερα κορίτσια που ξεκίνησαν για πρώτη φορά την ενασχόλησή τους με το μπάσκετ. Η Νίκη στοχεύει να φέρει περισσότερα κορίτσια κοντά στο άθλημα και να τους διδάξει τα βασικά από μικρή ηλικία.

Οι συνθέσεις των αγωνιστικών ομάδων της Νίκης:
Η ομάδα Κορασίδων: Μπράχου Ευαγγελία, Πασσιά Αποστολία, Μυριντζή Κωνσταντίνα, Στρίγκου Κατερίνα, Νιαώτη Στέλλα, Δρογγίτη Ευαγγελία, Μπισκανάτα Σοφία, Τέλλου Πανωραία.
Η ομάδα Νεανίδων-Γυναικών: Σκρέτα Αγγέλα, Χρήστου Βιργινία, Ρηγάκη Κωνσταντίνα, Παπαβαΐτση Βασιλική, Ζιώγα Παναγιώτα, Φεφλέ Αιμιλία, Μπράχου Ευαγγελία, Πασσιά Αποστολία, Μυριντζή Κωνσταντίνα, Στρίγκου Κατερίνα.


Η έφορος του τμήματος Ζωή Διαμαντή, ο προπονητής Λευτέρης Κατσαλής και η αρχηγός της ομάδας Αγγέλα Σκρέτα, μίλησαν για την πορεία της ομάδας:

Ζωή Διαμαντή (έφορος): «Ως φίλαθλος της Νίκης Βόλου ήθελα να βοηθήσω την Ερασιτεχνική Νίκη και αυτό που μου ανατέθηκε να κάνω, είναι να προσφέρω ως εξωδιοικητική έφορος στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ. Χωρίς βέβαια να έχω κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά από την αρχή το είδα με ενδιαφέρον και έμαθα αρκετά στην πορεία. Περάσαμε πολλά μαζί με τα κορίτσια, γευτήκαμε χαρές, λύπες, ταξιδέψαμε για τους εκτός έδρας αγώνες και συμμετείχαμε σε τουρνουά εντός και εκτός Βόλου. Ο τελικός απολογισμός πιστεύω ότι είναι θετικός, αφού τα κορίτσια ασχολούνται με το άθλημα που τους αρέσει και προσπαθούν για το καλύτερο.
Ο στόχος του τμήματος θα πρέπει να είναι να δουλέψει περισσότερο στο ερασιτεχνικό κομμάτι, δηλαδή να μαζέψει κι άλλα κορίτσια να μάθουν μπάσκετ και με την ανάλογη δουλειά μπορούν να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Γενικά το γυναικείο μπάσκετ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, πάντα είχε αλλά τώρα ειδικά με την οικονομική κρίση η κατάσταση έγινε εντονότερη. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε στην ομάδα, στις αθλήτριες και στους προπονητές, ώστε να μπορούν να χαίρονται αυτό που κάνουν με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα».

Λευτέρης Κατσαλής (προπονητής): «Κατ’ αρχήν ήταν μεγάλη μου χαρά που επέστρεψα στον σύλλογο από τον οποίο ξεκίνησα το μπάσκετ και αγωνίστηκα αρκετά χρόνια. Είναι η πρώτη χρονιά που δούλεψα προπονητικά με κορίτσια, όμως είχα πολύ καλή συνεργασία μαζί τους.
Στην ομάδα μας είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά προβλήματα, κυρίως λόγω φόρτου μαθημάτων που είχαν αρκετές από τις αθλήτριές μας, οι οποίες από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσαν να συμμετέχουν στις προπονήσεις και στους αγώνες. Επίσης, τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ διεξήχθησαν παράλληλα και πολλές φορές είχαμε να παίξουμε δύο αγώνες το Σαββατοκύριακο και φυσικό ήταν να υπάρχει μεγάλη κούραση.
Παρόλα τα προβλήματα τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο και καταφέραμε να κοντράρουμε ομάδες θεωρητικά καλύτερες από τη δική μας. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την συνολική παρουσία της ομάδας μου στους αγώνες και θεωρώ ότι ήταν μεγάλο κατόρθωμα αυτά που έχει πετύχει.
Σε αρκετούς αγώνες είχαμε την στήριξη από οργανωμένους και μη φιλάθλους της Νίκης, που τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό και τους θέλουμε πάντα δίπλα μας».

Αγγέλα Σκρέτα (αρχηγός): «Ασχολούμαι με το μπάσκετ τα τελευταία 8 χρόνια και είναι το άθλημα που μου αρέσει πολύ και έχω αγαπήσει. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για εμένα, γιατί ως μαθήτρια της Γ’ τάξης του Λυκείου είχα μπροστά μου τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά δεν ήθελα να σταματήσω το μπάσκετ. Τελικά κατάφερα να τα συνδυάσω και τα δύο με πολλές θυσίες βέβαια, γιατί δεν μου έμενε σχεδόν καθόλου ελεύθερος χρόνος.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά και πιστεύω πως πετύχαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, αν αναλογιστούμε τα προβλήματα και τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που είχε η ομάδα μας.
Κάτι άλλο που θα ήθελα να επισημάνω, είναι ότι η διοίκηση του συλλόγου πρέπει να δείξει λίγο μεγαλύτερη προσοχή στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ. Αν και η μεγαλύτερη βαρύτητα πηγαίνει στην ανδρική ομάδα κάτι που είναι απολύτως λογικό, πιστεύω ότι μερικά πράγματα θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν για να οργανωθεί καλύτερα το τμήμα. Όλοι μας έχουμε όνειρα και θέλουμε να κάνουμε καλύτερη πορεία την επόμενη χρονιά. Αυτή η ομάδα αξίζει κάτι παραπάνω».

* Το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου ευχαριστεί θερμά την εταιρία MARKS & SPENCER για την πολύτιμη βοήθειά της, με την χορηγία όλου του αθλητικού υλικού στην ομάδα.

www.taxydromos.gr
BASKETNIKIVOLOU
Η Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου αποκτά ιστοσελίδα




Σε νέα τροχιά μπαίνει ο Γυμναστικός Σύλλογος «Νίκη Βόλου» με την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας του. Από την Κυριακή 24 Ιουλίου ξεκινάει δοκιμαστικά η λειτουργία του www.nikivolou.gr. Μέσα από τις σελίδες του ο Σύλλογος έχει στόχο την κατά το δυνατόν πλήρη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τις δράσεις όλων των τμημάτων του. Μετά από μια δοκιμαστική περίοδο η ιστοσελίδα θα εμπλουτιστεί σταδιακά με νέες υπηρεσίες.
Παράλληλα εγκαινιάζεται ένας νέος δίαυλος στην επικοινωνία με τον Τύπο αλλά και τους φιλάθλους πιο άμεσος και σύγχρονος, όπως επιβάλλει η εποχή μας.
Η Νίκη αποτελεί ένα από τα δυναμικότερα επαρχιακά ερασιτεχνικά σωματεία και αυτή τη δυναμική φιλοδοξεί να αναδείξει μέσω διαδικτύου. Με δεδομένη την αγάπη του κόσμου για τα ερασιτεχνικά τμήματα του Συλλόγου είμαστε σίγουροι ότι θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια και θα συμβάλει στην επιτυχία της.


www.nikivolou.gr
BASKETNIKIVOLOU
Νέο ξεκίνημα στη Νίκη Βόλου!




Ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει τη νέα αγωνιστική χρονιά το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου. Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης έχει σημειώσει κατά το πρόσφατο παρελθόν σημαντικές επιτυχίες, που συνοδεύτηκαν από ανόδους και συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες. Οι άνθρωποι του συλλόγου θέλουν να αναδείξουν τη δυναμική αυτή και να επαναφέρουν την ιστορική ομάδα στη θέση που της αξίζει.

Για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του γυναικείου τμήματος, η διοικούσα επιτροπή μπάσκετ του συλλόγου όρισε τρεις εφόρους, τον Στέλιο Κολόζο, την Ζωή Διαμαντή και τον Γιάννη Νιαώτη. Προπονητής της ομάδας νεανίδων και γυναικών συνεχίζει ο Λευτέρης Κατσαλής, ενώ θα προστεθεί ένας ακόμη προπονητής που θα αναλάβει το τμήμα κορασίδων όπως και αυτό της υποδομής.

Πρώτος στόχος της Νίκης είναι να αναπτύξει τις υποδομές της και να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερα κορίτσια κοντά στο άθλημα. Στη συνέχεια, όσα κορίτσια το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν αγωνιστικά με το μπάσκετ, με απώτερο σκοπό να αναδειχθούν νέα ταλέντα και να στελεχωθεί η γυναικεία ομάδα του συλλόγου με αθλήτριες από την περιοχή μας.

Στο μεταξύ, έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές για την ακαδημία μπάσκετ της Νίκης Βόλου και απευθύνεται σε όσα κορίτσια είναι γεννηθέντα τα έτη 1997 έως 2004. Επίσης, όσες αθλήτριες επιθυμούν να ενισχύσουν τα τμήματα κορασίδων, νεανίδων και γυναικών του συλλόγου, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης στην οδό Μαιάνδρου 14 (τηλ. 24210 60320), καθώς και στον έφορο Στέλιο Κολόζο (τηλ. 6944754748).

www.weplayball.gr
BASKETNIKIVOLOU
Ξεκινάει η προετοιμασία της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου

Την Τρίτη 30 Αυγούστου και ώρα 18:00 στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση και προπόνηση της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Καλούνται οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας, όπως και όσες αθλήτριες επιθυμούν να ενισχύσουν τα αγωνιστικά τμήματα της Νίκης, να βρίσκονται την παραπάνω ημέρα και ώρα στην αίθουσα στίβου του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

www.e-thessalia.gr
BASKETNIKIVOLOU
Bόμβα μεγατόνων με Καζαντζίδου στη Νίκη Βόλου!




Το πε και το κανε ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Πάτσης που ανέλαβε φέτος και το τμήμα μπάσκετ γυναικών εκτός από την ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου με σκοπό την άνοδο στην Α2. Στο πλαίσιο αυτό προσέλαβε προπονητή τον Γιάννη Στεργιόπουλο και πρώτη μεταγραφή ήταν η Έφη Καζαντζίδου που πέρσι αγωνίστηκε στην Α1 με τη φανέλα του Αθηναϊκού.

«Τη γενική εποπτεία του γυναικείου τμήματος της Νίκης Βόλου, έχει αναλάβει για τη φετινή χρονιά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος θα στηρίξει εξ΄ ολοκλήρου την προσπάθεια της ομάδας για άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνεται η απόκτηση του προπονητή Γιάννη Στεργιόπουλου καθώς και της Έφης Καζαντζίδου, η οποία θα αποτελέσει μια από τις παίκτριες που θα ενισχύσουν το φετινό ρόστερ της ομάδας.

Ο έμπειρος Βολιώτης προπονητής και καθηγητής φυσικής αγωγής έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες της περιοχής. Σε επίπεδο γυναικών ήταν στον Γ.Σ. Βόλου, στην Ανάληψη και στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ σε επίπεδο ανδρών ήταν στον Ολυμπιακό Βόλου, στη Νίκη Βόλου, στην Ανάληψη, στα Λεχώνια, στον Ίωνα και στην Μεταμόρφωση με την οποία μάλιστα πέτυχε την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Σε ότι αφορά την Έφη Καζαντζίδου, πρόκειται για μία σπουδαία αθλήτρια με μεγάλη καριέρα στα γήπεδα της Α1. Η Θεσσαλονικιά πρώην γκαρντ του Αθηναϊκού, είναι 29 ετών, έχει ύψος 1.77μ. και αγωνίζεται στις θέσεις “2” και “3”. Στο παρελθόν έχει παίξει σε Μέγα Αλέξανδρο, Άρη, SIEMENS, Απόλλων Πτολεμαΐδας, ΠΑΟΚ και Νίκη Λευκάδας, ενώ το φίλαθλο κοινό του Βόλου την έχει δει από κοντά με τα χρώματα του Αθηναϊκού στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας».

www.weplayball.gr
BASKETNIKIVOLOU
Δήμητρα Γιαννοπούλου - Η νέα μεταγραφική βόμβα στο γυναικείο μπάσκετ της Νίκης Βόλου




Μετά την Έφη Καζαντζίδου τα "κυανόλευκα" θα φορά και η Δήμητρα Γιαννοπούλου, στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου. Η 29χρονη σέντερ με ύψος 1,85 αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΠΑΟΚ στη τελευταία σεζόν και αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα ώστε η ομάδα της Νίκης να διεκδικήσει την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Ο Ανδρέας Πάτσης έχοντας αναλάβει ολοκληρωτικά το τμήμα του γυναικείου μπάσκετ της Νίκης φαίνεται πως στοχεύει να εκτοξεύσει τη Νίκη στις μεγάλες κατηγορίες, με πρώτο σκαλοπάτι την Α2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου [...]


Τα "κυανόλευκα" θα φορά από τη φετινή χρονιά η Δήμητρα Γιαννοπούλου, η οποία αποκτήθηκε από το γυναικείο τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου.

Η 29χρονη σέντερ έχει ύψος 1,85 και την περασμένη σεζόν αγωνίζονταν στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο έκανε μία πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α1 και έφτασε στον τελικό του Final Four Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Νίκης Βόλου έχει επίσης αγωνιστεί επί σειρά ετών στις μεγάλες κατηγορίες με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και με την ομάδα της SIEMENS, ενώ υπήρξε και διεθνής με την Εθνική Ελλάδος.

www.goalpost.gr
BASKETNIKIVOLOU
Στόχος η άνοδος στην Α2 για τη γυναικεία ομάδα της Νίκης Βόλου




Τα 90 χρόνια ιστορίας του κυανόλευκου συλλόγου με άνοδο θέλουν να γιορτάσουν τα κορίτσια της ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου, που φιλοδοξούν να ακολουθήσουν τα βήματα της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Άλλωστε, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου Ανδρέας Πάτσης έχει αναλάβει για τη φετινή χρονιά τη γενική εποπτεία του γυναικείου τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου και στηρίζει εξ’ ολοκλήρου την προσπάθεια της ομάδας για άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Στόχος της Νίκης Βόλου είναι να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα προσφέρει όμορφο θέαμα και θα προσελκύσει κόσμο στο γήπεδο και φυσικά να κατακτήσει το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ. Στο πλαίσιο αυτό και σε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα, έγινε ότι ήταν δυνατό για να ενισχυθεί η ομάδα με έμπειρες παίκτριες από τις εθνικές κατηγορίες.

Νέα πρόσωπα στην βολιώτικη ομάδα είναι η γκαρντ Έφη Καζαντζίδου που αποκτήθηκε από τον Αθηναϊκό και η σέντερ Δήμητρα Γιαννοπούλου από τον ΠΑΟΚ, οι οποίες αποτέλεσαν δύο ηχηρές μεταγραφές που προκάλεσαν αίσθηση στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ. Αποκτήθηκαν επίσης, η γκαρντ Στέλλα Παύλου που έμεινε ελεύθερη από τον Ολυμπιακό Βόλου όπως και οι νεαρές Άρτεμις Ματθαιακάκη και Μαρία Καΐκη από τον ίδιο σύλλογο.

Στα υπέρ της κυανόλευκης ομάδας είναι η διατήρηση του περσινού της κορμού καθώς παρέμειναν όλες οι παίκτριες. Πιο συγκεκριμένα συνεχίζουν στη Νίκη, οι Ηρώ Πλατανιώτη, Νένα Μιχαηλίδου, Βιργινία Χρήστου, Αγγέλα Σκρέτα, Αιμιλία Φεφλέ, Κωνσταντίνα Μυριντζή, Ευαγγελία Μπράχου και Κατερίνα Στρίγκου. Η μοναδική παίκτρια που αποχώρησε ήταν η Αποστολία Πασσιά, η οποία λόγω σπουδών μετοίκησε στην πόλη του Αγρινίου και μεταγράφηκε στον Α.Σ. Αργοναύτες Αγρινίου που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρίσκεται φέτος ο Βολιώτης προπονητής Γιάννης Στεργιόπουλος, με τις οδηγίες του οποίου πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Στο διάστημα αυτό η ομάδα δούλεψε σκληρά και μεθοδικά ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη για την έναρξη των επίσημων αγώνων.

Στο γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 μετέχουν συνολικά δέκα ομάδες, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους. Στον Α’ όμιλο μαζί με τη Νίκη Βόλου τοποθετήθηκε η Α.Ε.Β. Διμηνίου, ο Ιωνικός Ν. Ιωνίας, το B.C. Volos και η Ολυμπιάδα Λάρισας, ενώ ο Β’ όμιλος αποτελείται από τον Απόλλων Καρδίτσας, τον Ολυμπιακό Καρδίτσας, τους Τιτάνες Παλαμά, την Πράσινη Γωνιά Τρικάλων και τον Αίολο Τρικάλων.

Στη δεύτερη φάση του Πανθεσσαλικού πρωταθλήματος προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων, οι οποίες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο γύρους.

Η πρωταθλήτρια της ΕΣΚΑΘ θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία σε ειδικό πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΟΚ σε ουδέτερη πόλη μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες πρωταθλήτριες ενώσεων από τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο πρώτος αγώνας για τα κορίτσια της Νίκης Βόλου είναι αύριο Σάββατο 30 Νοεμβρίου με αντίπαλο τον Ιωνικό Ν. Ιωνίας στις 10:30π.μ. στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας, ενώ η άλλη αναμέτρηση του ομίλου γίνεται την Κυριακή ανάμεσα στην Ολυμπιάδα Λάρισας και το B.C. Volos.

Τέλος, το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον γενικό οικογενειακό γιατρό Ελευθέριο Δαλαβέρη για την προσφορά του στην ομάδα.



Το ρόστερ της γυναικείας ομάδας:


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝ. ΘΕΣΗ

Καζαντζίδου Έφη 1984 2-3

Γιαννοπούλου Δήμητρα 1984 5

Παύλου Στέλλα 1984 2-3

Πλατανιώτη Ηρώ 1988 2-3

Μιχαηλίδου Νένα 1989 2-3

Χρήστου Βιργινία 1993 4-5

Σκρέτα Αγγέλα 1993 4-5

Ματθαιακάκη Άρτεμις 1994 2-3

Φεφλέ Αιμιλία 1994 1-2

Καΐκη Μαρία 1994 2-3

Μυριντζή Κωνσταντίνα 1995 4-5

Μπράχου Ευαγγελία 1995 1

Στρίγκου Κατερίνα 1997 2-3


Προπονητής: Στεργιόπουλος Γιάννης

Έφορος: Παπαδήμος Γιάννης


www.nikivoloufc.gr
BASKETNIKIVOLOU
Αποτελέσματα ΕΣΚΑΘ: Εντυπωσιακό ντεμπούτο για Νίκη Βόλου!




Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Νίκη Βόλου για το πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΘ επικρατώντας εύκολα με σκορ 87-32 επί του Ιωνικού Ν. Ιωνίας στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας.


Ο αγώνας δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική καθώς η φιλοξενούμενη ομάδα παρατάχθηκε με αθλήτριες μικρότερης ηλικίας και η διαφορά δυναμικότητας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο προπονητής της Νίκης Βόλου Γιάννης Στεργιόπουλος χρησιμοποίησε στο παιχνίδι και δύο πολλά υποσχόμενες αθλήτριες από το τμήμα παγκορασίδων του συλλόγου (γεννηθείσες το 2000), την Αποστολία Κυλεριώτη και την Παναγιώτα Βουτσή-Μιχάλα που πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Στο κλειστό της Ν. Ιωνίας βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης ο οποίος παρακολούθησε ολόκληρο τον αγώνα. Φέτος η Νίκη θέλει το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α2 Βορρά και για τον λόγο αυτό απέκτησε την Δήμητρα Γιαννοπούλου από τον ΠΑΟΚ και την Έφη Καζαντζίδου που έπαιζε πέρσι στον Αθηναϊκό!

Διαιτητές: Γιούτσα, Πουργιανού
Δεκάλεπτα: 28-7, 48-12, 66-18, 87-32
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Στεργιόπουλος): Ματθαιακάκη 8, Μιχαηλίδου 8, Φεφλέ 2, Καζαντζίδου 6, Γιαννοπούλου 13 (1), Παύλου 15 (3), Μυριντζή 9 (1), Μπράχου 4, Πλατανιώτη 8, Βουτσή-Μιχάλα 4, Κυλεριώτη 8, Στρίγκου 2.
ΙΩΝΙΚΟΣ (Σαμαράς): Αναγνώστου, Τρίγκα 10, Σδρόλια 4, Μήτσα 6, Γεωργαντζή Ελ. 2, Γεωργαντζή Αρ. 2, Κουντούρη 8.


www.weplayball.gr
BASKETNIKIVOLOU
Ζευγάρωσε τις νίκες η Νίκη Βόλου κερδίζοντας εύκολα το B.C. Volos




Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε η Νίκη Βόλου στο γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ, που επιβλήθηκε εύκολα της νεανικής ομάδας του B.C. Volos με 36-77. Η ομάδα του Γιάννη Στεργιόπολου ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και πήρε διαφορά ασφαλείας από το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης (6-30), με ηγετικές παρουσίες στην επίθεση τις Έφη Καζαντζίδου και Δήμητρα Γιαννοπούλου να σημειώνουν τους περισσότερους πόντους.


Διαιτητές: Ράδας, Τσάλας

Τα δεκάλεπτα: 6-30, 18-36, 27-65, 36-77

B.C. VOLOS (Καρακατσούνης Ι., Αθανασιάδης): Γούναρη 1, Κουτούπη, Χούτα, Κοντομήτρου, Πλατανιώτη, Ντελή 2, Καραμπούτη 2, Βογιατζάκη 4, Κύρου 6, Πρέντζα, Κωστοπούλου 2, Διαμαντοπούλου 19.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Στεργιόπουλος): Ματθαιακάκη, Μιχαηλίδου 2, Φεφλέ, Καζαντζίδου 22, Γιαννοπούλου 28, Παύλου 2, Μυριντζή 4, Μπράχου 12, Πλατανιώτη, Χρήστου 7.

www.mycitynet.gr
BASKETNIKIVOLOU
Πήρε Χαβαλέ η Νίκη




Την Εύη Χαβαλέ απέκτησε το γυναικείο τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου ενόψει της νέας σεζόν στην πρώτη τοπική κατηγορία. Η Χαβαλέ είναι 24 ετών, πάουερ φόργουορντ και πέρυσι αγωνίστηκε με την ομάδα της ΑΕΒΔ. Ενδιαφέρον υπάρχει και για την Εβελίνα Αλεξίου του Ολυμπιακού Βόλου, η οποία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είναι δύσκολο να ακολουθήσει τις ερυθρόλευκες τη νέα σεζόν.

www.magnesiasports.gr
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.