Help - Search - Members - Calendar
Full Version: (1) Golden State Warriors vs (8) Houston Rockets
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
jasonick
(1) Golden State Warriors [73-9] vs (8) Houston Rockets [41-41]




Πρόγραμμα Αναμετρήσεων
QUOTE
GAME 1 - Rockets at Warriors: Sat. April 16, 3:30 p.m. ET, ABC
GAME 2 - Rockets at Warriors: Mon. April 18, 10:30 p.m. ET, TNT
GAME 3 - Warriors at Rockets: Thu. April 21, 9:30 p.m. ET, TNT
GAME 4 - Warriors at Rockets: Sun, April 24, 3:30 p.m., ABC
GAME 5* - Rockets at Warriors: Wed. April 27, TBD, TBD
GAME 6* - Warriors at Rockets, Fri. April 29, TBD, TBD
GAME 7* - Rockets at Warriors, Sun. May 1, TBD, TBD


Οι περσινοί φιναλίστ των τελικών της Δύσης βρίσκονται αντιμέτωποι φέτος στον πρώτο γύρο των playoffs. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με μεγάλες προσδοκίες την χρονιά αλλά οι πορείες τους αποδείχτηκαν πολύ διαφορετικές. Οι μεν Warriors έγραψαν ιστορία σπάζοντας το ρεκόρ των Bulls (72-10) με 73 νίκες, οι δε Rockets πέτυχαν την είσοδο τους στα playoffs την τελευταία αγωνιστική με τη νίκη τους επί των Kings.

Επιθετικά το Golden State συνεχίζει και τρομάζει με τον Curry να κάνει ακόμα μία απίστευτη χρονιά, τον Green να βελτιώνεται και άλλο και τον Thompson να πυροβολάει από παντού. Από την άλλη η άμυνα των Rockets έχει πάρει την κατιούσα φέτος και ενάντια στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος τα πράγματα δεν φαίνονται καλά για αυτούς. Ενδιαφέρον έχει να δούμε το πως θα αξιοποιήσουν τον Howard οι Rockets, αφού στην περσινή σειρά όσο άντεξε δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των Warriors και δεύτερον αυτή η χρονιά σίγουρα δεν ήταν η καλυτερή του με τα στατιστικά του να μην τον κολακεύουν.

Σχόλια για τη σειρά εδώ.

pk13
Θεωρω οτι θα περασουν αερα οι Ουοριορς ή 4-0 ή 4-1....
Οι φετινοι Ροκετς ειναι απογοητευτικοι και δεν νομιζω οτι θα αλλαξουν δραστικα καποια πραγματα για να το παλεψουν ιδιαιτερα...Περιμενω ματς με μεγαλα σκορ και πλουσιο θεαμα παντως...Χαρντεν να βαζει 40 και να χασμουριεται στην αμυνα,Καρι-Κλει να βαζουν τριποντα και Γκριν να κανει 1-2 τριπλ νταμπλ....
geo82
Σκούπα
pk13
Έχει ήδη τελειώσει το ματσακι...Ο Χαρντεν πραγματικά ανύπαρκτος...
Οι Ουοριορς είναι πολύ καλοί και σοβαροί...Φοβάμαι ποτέ θα πάθουν μπλακ άουτ....Ελπίζω να μην είναι κόντρα στον Ποποβιτς γιατί θα την έχουν άσχημα...
Πάει για σκούπα το πράγμα..
Magnus92
Η σειρά λογικά δεν θα αποκτήσει ενδιαφέρον...

Χίλιες φορές να ήταν στα play off η Γιουτα, να έβαζε λίγο μεγαλύτερα ζόρια απ' ότι θα βάλει το τσίρκο των Ροκετς.


Περιμένω κι εγώ την κάτω βόλτα των Γουοριορς, για πολλούς λόγους, αλλά δεν φαίνεται να έρχεται στον πρώτο γύρο των play off.
Ας είναι, έρχεται ο CP3 από πίσω smile.gif
yorgos
QUOTE(Magnus92 @ Apr 17 2016, 00:35 ) *
Η σειρά λογικά δεν θα αποκτήσει ενδιαφέρον...

Χίλιες φορές να ήταν στα play off η Γιουτα, να έβαζε λίγο μεγαλύτερα ζόρια απ' ότι θα βάλει το τσίρκο των Ροκετς.


Περιμένω κι εγώ την κάτω βόλτα των Γουοριορς, για πολλούς λόγους, αλλά δεν φαίνεται να έρχεται στον πρώτο γύρο των play off.
Ας είναι, έρχεται ο CP3 από πίσω smile.gif


Έτσι ακριβώς, η Γιούτα μπορεί και να προέβαλε μια άλφα αντίσταση. Με το θίασο του...champion at heart Howard (ό,τι δηλώσεις είσαι και στο ΝΒΑ τελικά), δεν υπάρχει σωτηρία. Αν δε γίνει σκούπα, θα ναι θαύμα.
geo82
QUOTE (Magnus92 @ Apr 17 2016, 01:35 ) *
Η σειρά λογικά δεν θα αποκτήσει ενδιαφέρον...

Χίλιες φορές να ήταν στα play off η Γιουτα, να έβαζε λίγο μεγαλύτερα ζόρια απ' ότι θα βάλει το τσίρκο των Ροκετς.


Ακριβώς όπως τα λες. Το Χιούστον δεν 'αξιζε να μπει στα play offs.
SG3ptshooter


Έλειπε ο Θεός αλλά έχουμε τον Αναστημένο από πίσω. #Sarakosth
AJSlaughter6
Φοβερός Χάρντεν χθες τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Μεγάλο καλάθι το τελευταίο, τουλάχιστον πήραμε μια νίκη. Οι Γουόριορς χωρίς τον Κάρι δεν θα ήταν καν στα πλέι-οφ, δεν έχουν τι να κάνουν την μπάλα στην επίθεση. Η σειρά θα λήξει 4-1 αν παίξει ο Κάρι στα επόμενα και 4-2 αν δεν παίξει στο Χιούστον
Dwyane ''the flash'' Wade
2ος τραυματισμός για τον Κάρυ μέσα σε πολύ μικρό διάστημα. Μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό. Πάντως γενικά τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά εδώ και καμιά 20αριά παιχνίδια από την κανονική σεζόν. 82 παιχνίδια τέρμα γκάζι ήταν αυτά.
sinkazama82
Τρίτο παιχνίδι από αυτά που παρακολούθησα εχθές, όπου μία ομάδα κατάφερε να πάρει μεγάλη διαφορά, αν και αυτή ήταν η μόνη περίπτωση που το διατήρησε. Πάμε όμως να δούμε τι συνέβη στο χθεσινό ματς.

Οι Warriors με τον απόντα στα δύο προηγούμενα παιχνίδια Curry να ξεκινάει στην βασική πεντάδα, μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με δέκα πόντους, 01:47 πριν την λήξη του πρώτου δωδεκαλέπτου. Επειδή όμως εδώ είναι NBA και μάλιστα Δύση, οι Rockets ισοφάρισαν στο τέλος του δεκαλέπτου, μετά από απανωτά εύστοχα σουτ από τον Beasley και ένα εκπληκτικό buzzer beater του Harden από τα 9 μέτρα, στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να έγινε και φάουλ που δεν δόθηκε. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι Rockets με καλή άμυνα που οδήγησε σε κλεψίματα και με μπροστάρηδες τους Beasley, Harden και Howard (είχε κάνει double double ήδη από τα μέσα του δεύτερου δωδεκαλέπτου) κρατούσαν το παιχνίδι ισόπαλο.

Κάπου εκεί όμως, συνέβησαν δύο γεγονότα που άλλαξαν εντελώς την ροή του αγώνα. Το πρώτο ήταν πως ο Patrick Beverley, (ο οποίος σημειωτέον είναι από τους καλύτερους αμυντικούς της λίγκας αλλά και ένας από τους πιο «βρώμικους» παίκτες) τραυματίστηκε και δεν επανήλθε στο παιχνίδι. Το δεύτερο είναι πως ο σε μια πραγματικά άτυχη στιγμή, ο Curry γλίστρησε στον ιδρώτα που είχε αφήσει ο Motejunas στο παρκέ δευτερόλεπτα πριν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και να μην επιστρέψει ούτε αυτός.

Και εκεί που κάποιος θα έλεγε πως η απώλεια του δευτέρου είναι πιο σημαντική, αντιθέτως, αυτοί που κατέρρευσαν ήταν οι Rockets, οι οποίοι από τα μέσα περίπου του τρίτου δωδεκαλέπτου πέταξαν λευκή πετσέτα, με τους Green, Thompson και Iguodala να κάνουν πράγματα και θαύματα και να τελειώνουν το παιχνίδι με 24/38 σουτ συνολικά καλύπτοντας το κενό τόσο του Curry, όσο και του Bogut που φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ.

Τελικώς το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό για τους Rockets, με τον Kerr να χρησιμοποιεί όλους του παίκτες του, από τους οποίους δεν σκόραρε μόνο ο McAdoo.

Εδώ να τονίσω πως με εντυπωσίασε η επίθεση των Warriors (πετάω και κάνα αυτονόητο που και που), με τους παίκτες να επιτίθενται πραγματικά κατά κύματα ενάντια στην άμυνα των Rockets, σουτάροντας με εκπληκτικά ποσοστά τόσο από το τρίποντο (21/40) όσο και μέσα από τη γραμμή (25/49). Βέβαια, η ομάδα του Houston δεν φημίζεται για την άμυνα της, παρά το γεγονός πως διαθέτει τρεις από τους καλύτερους αμυντικούς της λίγκας στα πρόσωπα των Beverley, Ariza και Howard. Βέβαια διαθέτει και τον χειρότερο, τον Harden.

Εντύπωση μου έκανε επίσης η απόδοση του Howard, ο οποίος ναι μεν διατηρεί τους αριθμούς του σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά η επιρροή του στον αγώνα έχει μειωθεί πολύ, κυρίως αμυντικά. Οι πολλοί τραυματισμοί που είχε τα τελευταία χρόνια φαίνεται να τον έχουν επηρεάσει αρκετά, κάτι που επίσης σχολίασε ο Van Gundy, ο οποίος με την χαρακτηριστική ειλικρίνειά του δήλωνε πως δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη του Orlando.

Τέλος να σημειώσω πως η γενικότερη ατμόσφαιρα των playoff μου άρεσε πάρα πολύ, με μπόλικο ξύλο και τσαμπουκάδες στο παρκέ (μπροστάρης όπως πάντα ο Beverley) αλλά παράλληλα έχω απογοητευτεί πλήρως με τα σκόπιμα φάουλ που γίνονται συνεχώς στους χειρότερους παίκτες στις βολές της κάθε ομάδας. Το θεωρώ μεγάλο καραγκιοζιλίκι και αντίθετο με την γενικότερη φύση του αθλήματος στο NBA.

SteveNashidis
Xάθηκε η ευκαιρία για το Houston να κάνει το 2-2 μετά τον τραυματισμό του Curry. Oι Warriors όχι μόνο δεν φοβήθηκαν αλλά απάντησαν με ρεκόρ από τα 6,75 με 21 τρίποντα.
Όσο και καλή άμυνα να παίζει ο Harden laugh.gif , δεν μπορείς να τους ξεπεράσεις τους 63 πόντους από την περιφέρεια , εκτός αν είσαι το ίδιο εύστοχος με τους Warriors.
SkyFall
έχει βγει τίποτα για τον τραυματισμό του;
pk13
QUOTE(SkyFall @ Apr 25 2016, 11:40 ) *
έχει βγει τίποτα για τον τραυματισμό του;


Όχι,αλλά το ότι έκλαιγε στα αποδυτήρια λέει πολλά...Γενικά από τις δηλώσεις προπονητη και παικτων φαίνεται ότι είναι σοβαρός ο τραυματισμός..
Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά τον βλέπω να τα χάνει τα πλειοφφ...Κουτσαινε πολύ άσχημα....
Conan1982
QUOTE (sinkazama82 @ Apr 25 2016, 11:16 ) *
αλλά παράλληλα έχω απογοητευτεί πλήρως με τα σκόπιμα φάουλ που γίνονται συνεχώς στους χειρότερους παίκτες στις βολές της κάθε ομάδας. Το θεωρώ μεγάλο καραγκιοζιλίκι και αντίθετο με την γενικότερη φύση του αθλήματος στο NBA.


Καθόλου καραγκιοζιλίκι, όταν έχεις μέσα παίκτες που έχουν χάλια ποσοστά στις βολές έχεις πάντα την επιλογή να τους βγάλεις. ωραία η κανονική περίοδος αλλά όταν αρχίζουν τα πλέι οφ μετράει ποιος θα προκριθεί στην επόμενη φάση.
RipCity
Δύο εβδομάδες εκτός λένε για τον Curry. Τυχεροί αν ισχύει, αφού θα προλάβει να παίξει στην επόμενη σειρά κάποια παιχνίδια.
sinkazama82
QUOTE (RipCity @ Apr 25 2016, 20:57 ) *
Δύο εβδομάδες εκτός λένε για τον Curry. Τυχεροί αν ισχύει, αφού θα προλάβει να παίξει στην επόμενη σειρά κάποια παιχνίδια.


Τουλάχιστον δύο βδομάδες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
pk13
Μια χαρα τους εκατσε ο τραυματισμος του Πολ....Ακομα και να περασουν οι Κλιπερς τους Μπλειζερς θα ειναι σακατεμενοι,οποτε θα τους καθαρισουν ανετα οι Ουοριορς ακομα και χωρις τον Καρι...Το Σπερς-Οκλαχομα θα παει τουλαχιστον σε 5-6 ματσ οποτε προλαβαινει να γυρισει ο Καρι στους τελικους της Δυσης....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.