Help - Search - Members - Calendar
Full Version: A1 Ολυμπιακός 2009-10
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
apkat
Ε καλα οταν λες οτι ειναι φυσιολογικα επακολουθα οι καρεκλες επειδη ο Σοφο κανει το σημα που κανουν οι μεταλλαδες οταν χτυπιουνται η γραφικοτητα εχει χτυπησει κοκκινο ειτε εισαι ο Παπαδογιαννης ειτε εισαι ο κυρ Γιαννης ο περιπτερας..
Manu7
Για το Σόφο απάντησε ο Παπαδογιάννης κατά κάποιο τρόπο στο blog του.

http://www.gazzetta.gr/blogs/papadogiannis...BA%CE%B9%CE%B1/

traveller
O Σχορτσιανίτης (και ο κάθε Σχορτσιανίτης) είναι άνθρωπος και όχι ρομπότ. Η αντίδρασή του είναι φυσιολογική και μάλλον ήπια. Εάν έριχνε και ένα δυο μπουνίδια σε κάποιο από αυτά τα νεάντερνταλ που κάθονταν στις πρώτες θέσεις κοντά στο γήπεδο, ακόμα καλύτερα.

Από και ως πού ο κάθε αληταράς κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία μπορεί να βρίζει χυδαία??? παίχτες, μανάδες, παιδιά κοκ???

οι αθλητές είναι άνθρωποι. εδώ ολόκληρος Ζιντάν και διάλεξε στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του να κάνει αυτό που έκανε και να αντιδράσει όπως αντέδρασε και μαγκιά του.

το επιθετικό φάουλ του είναι εμφανέστατο , τα κάνει συχνά κάτι τέτοια και όχι μόνο στην ελλάδα αλλά και με την εθνική του σφύριζαν τέτοια φάουλ. η διαμαρτυρία του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο που να δικαιολογεί αυτή την αντίδραση από τους κρετίνους της εξέδρας.
apkat
QUOTE(Manu7 @ Nov 24 2009, 01:39 ) *
Για το Σόφο απάντησε ο Παπαδογιάννης κατά κάποιο τρόπο στο blog του.

http://www.gazzetta.gr/blogs/papadogiannis...BA%CE%B9%CE%B1/


Aπαντησα και στο blog του παπαδογιαννη ομως επειδη δεν ξερω καν αν θα το δημοσιευσει ποσταρω και εδω την απαντηση μου..

Στο σχολιο σου λες οτι ηταν οτι ρωτησες τον ρεπορτερ αν θα κρατηθει το δελτιο..

Να σου θυμησω λιγο τα σχολια σου..Απο την στιγμη που ο Σοφο σηκωνει τα χερια του:

«Και εδω ειναι η απαντηση του Σχορτσιανιτη προς το κοινο..Νομιζω οτι αυτο ηταν ανεπιτρεπτο και θα επρεπε να τιμωρηθει με τεχνικη ποινη..Δεν ξερω αν μπορει να θεωρηθει ακριβως ασεμνη χειρονομια αυτο αλλα ηταν προφανως απαντηση σε ενα υβριστικο συνθημα των φιλαθλων..4ο φαουλ τωρα του Σχορτσανιτη.Παντως πευτουν και αρκετα αντικειμενα απο τις κερκιδες.Αγριεψαν τα πραγματα.Σχορτσιανιτης εδω δεν εδειξε ψυχραιμος απεναντι..ε..οταν ακουσε τα συνθηματα..»

Ξανασηκωνει το χερι ο Σοφο..Και λες..

«και συνεχιζει……Μα δεν ειναι συμπεριφορα αυτη..Νομιζω οτι θα επρεπε οχι μονο να τιμωρηθει με τεχνικη ποινη αλλα και να αποβληθει απο τους διαιτητες ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ» ενω ζωα ριχνουν αντικειμενα και καρεκλες στον αγωνιστικο χωρο..

Συνεχιζεις:»Φυσιολογικα οχι και δικαιολογημενα..Αλλο το ενα αλλο το αλλο.Δειτε εδω..Καποιοι πιο φανατικοι ειναι ετοιμοι να εισβαλουν μεσα.Ο Γιαννακης στελνει τον Σχορτσανιτη στα αποδυτηρια και νομιζω οτι καλα κανει διοτι περαν του οτι ακουστηκαν διαφορα υβρηστικα συνθηματα ειναι και η δικη του συμπεριφορα που δυναμιτιζει την ατμοπσφαιρα.Απο κει και περα καλως κακως.Κακως δεν ειναι θεμα δεν εχει βρεθει ακομα τροπος για να τιμωρουνται και οι υβριστες της εξεδρας αλλα εδω ειδατε οτι ηταν αυτη η χειρονομια του Σχορτσανιτη προς την κερκιδα ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΕΣ.Το θεμα ειναι οτι….ενω ο Σχορτσανιτης γελαει…Το θεμα ειναι οτι απο τους διαιτητες δεν θεωρηθηκε υβριστικη δεν θεωρηθηκε εξυβριση αυτη η χειρονομια γιατι εχει μεινει ατιμωρητη(!!!!!!!!)…Δεν ειναι ακριβως ασεμνη.Αυτο που συνηθησαμε να λεμε ασεμνο αλλα πιστευω οτι η ερμηνεια της δεν σηκωνει….μαλλον δεν επιδεχεται και πολλων διαφορετικων ερμηνειων..»
Αυτα ηταν ακριβως τα λεγομενα σου την ωρα του σκηνικου..να κανω λοιπον καποιες ερωτησεις που λογικα θα σε κανουν να γελασεις οπως οι βαμενες εφημεριδες αλλα δεν πειραζει..Ξεκινοντας απο το τελος προς την αρχη..

1)Η χειρονομια του Σοφο ειναι αυτο που λεμε τα κερατακια..Αυτο που κανουν οι μεταλλαδες οταν χτυπιοουνται στις συναυλιες αλλιως..Και τωρα ερχομαι και ρωταω.Εσυ πως ερμηνευεις αυτην του την κινηση;;Εσυ λες οτι δεν επιδεχεται και πολλων ερμηνειων..Μπορεις λοιπον να μου δωσεις αυτην την μια;;

2)Η χειρονομια αυτη απο την στιγμη που δεν προσεβαλε κανεναν γηιατι να τιμωρηθει;;Οταν ο Μπουρουσης στον μικρο τελικο ειχε δειξει τις περιφημες 10 μερες ειχε τιμωρηθει;;θεωρεις οτι θα επρεπε να ειχε δεχθει τεχνικη ποινη και ντισκαλιφιε και ο Μπουρουσης εκεινο το βραδυ;;

3)Αυτη που εβαλε φωτιες ηταν η κινηση του Σοφο η οι υβρεις των μαστουρηδων(που υπαρχουν σε ολα τα γηπεδα φυσικα);;Γιατι εδω παμε να χασουμε την σχεση αιτιου και αποτελεσματος..Δεν ξεκινησε ο Σοφο την κοντρα.Ο Σοφο απλα διαμαρτυρηθηκε στους διαιτητες..Απλα ο καθε καφρος σε ΟΑΚΑ ΣΕΦ Πυλαια κλπ θεωρει οτι οποιος αντιπαλος αθλητης μπαινει σε αυτο χανει αυτοματα το δικαιωμα λογου του.Και οποιος διαμαρτυρηθει θεωρουμε αμεσα οτι προκαλει..οχι ομως να αποδεχομαστε αυτην την διαστρεβλωμενη λογικη ως σωστη και μαλιστα να λεμε οτι ο Σοφομ προκλαει πρωτος και αναβει φωτιες..

4)Και κοιταξτε τωρα ειναι φυσιολογικα αυτα που ακολουθουν εγραψες..και συμπληρωσες οχι ομως δικαιολογημενα…Θα ηθελα να μου εξηγησεις γιατι ειναι φυσιολογικα..Πως τελος παντων οριζεις την λεξη φυσιολογικος για να βγαλουμε μια ακρη.και αφου ειναι φυσιολογικα γιατι δεν ειναι δικαιολογημενα;;γενικα αυτο το κομματακι αν μπορεις να το κανεις λιγο πιο σαφες γιατι πραγματικα χανω την συνεχεια της σκεψης σου..

Τελος να σου πω πως εγω τα γραφω αυτα ενω ειπα απο την πρωτη στιγμη οτι ο Σοφο φερθηκε λαθος..Ομως αυτο ουτε τεχνικες ποινες δικαιολογει ουτε τιποτα..Απλα εκνευρισε λιγο τα Παοκια και αυτο παντα καταληγει εις βαρος της ομαδας που προηγειται και παιζει εκτος εδρας..Ο κοσμος μεταφερει ρυθμο στην ομαδα.Δεν ειναι τυχαιο το σερι του παοκ μετα.Ομως θα κατηγορησω μονο τους μαστουρηδες για αυτην την εικονα..Ο Σοφο το μονο κακο που κανει ειναι στην ομαδα του..Δεν κανει υβριστικες χειρονομιες και δεν παραβιαζει κανεναν κανονισμο για να τιμωρηρθει..Απλα ζεσταινει τους αντιπαλους οπαδους εις βαρος της ομαδας του.Αλλο ομως ζεσταινομαι και αλλο λεω ρατσιστικα συνθηματα και πεταω καρεκλες και γενικα οτι αλλο βρω μπροστα μου και μαλιστα ο εκφωνητης του αγωνα με
βρισκει φυσιολογικο αν και οχι δικαιολογημενο..
newpower2020
QUOTE(apkat @ Nov 24 2009, 02:47 ) *
Aπαντησα και στο blog του παπαδογιαννη ομως επειδη δεν ξερω καν αν θα το δημοσιευσει ποσταρω και εδω την απαντηση μου..


Ωραίος ρε apkat!Πραγματικά. 77.gif Ώρα 2:04 και το σχόλιο σου δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα
Manu7
QUOTE(apkat @ Nov 24 2009, 02:47 ) *
Aπαντησα και στο blog του παπαδογιαννη ομως επειδη δεν ξερω καν αν θα το δημοσιευσει ποσταρω και εδω την απαντηση μου..

Ωραίος! icon_drunk.gif
Λογικά θα δημοσιευτεί.Το θέμα είναι ότι ο Παπαδογιάννης δεν απαντάει σε κανέναν.
PrasiniThyella
Νομίζω πως φέτος άρχισε να απαντά.Τουλάχιστον κάτι τέτοιο πήρε το μάτι μου τις προάλλες αλλά για να πω την αλήθεια έχω σταματήσει να τον διαβάζω.

Λογική ήταν η αντίδραση του Σόφο με όσα του έλεγαν.Πάντως, θα ήθελα πολύ να παίρνω μερικά εκατομμύρια και να έχω μερικούς ηλίθιους να με βρίζουν. tongue.gif
AZ1980
Πιστεύω πως η καφρίλα αυτή τη στιγμή είναι δεδομένη.

Με την καφρίλα στην κερκίδα δεδομένη λοιπόν, θεωρώ την κίνηση Σχορτσιανίτη παντελώς ανεύθυνη. Ήταν κακιά στιγμή.



bball.gif
apkat
οφ τοπικ..Οταν Στην υπογραφη σου PrasiniThyella οταν ειχα διαβασει το ποστ του Ντον γεγονος ειναι οτι ειχα γελασει..Και οταν το χα δει στην υπογραφη σου ειχα πει ωραιος που το εβαλε να εχουμε να τα θιυμομαστε αυτα τα ωραια γραφικα..

Ομως τωρα και με τον τροπο που εχει δομησει την συγκριση δεν το βρισκω και τοσο αστειο..Βεβαια δεν εχει λαβει υποψη του οτι ο Παο εχει και τον Σπανουλη που παιζει ανετα στο 1 ενω αυτος τον επαιρνε αποκλειστικα στο 2 αλλα και τον τεπιτς κατα συνθηκη....

Στην συγκριση των 3 παντως που κανει δηλαδη παπαλουκας-ΔΔ, Σαρας-τεο, Σλουκας-Καλαθης δεν βλεπω τραγικες διαφορες πλεον..Σιγουρα βεβαια αλλη η κλαση του Σαρας και αλλη του Τεο(που στην ουσια αυτην η συγκριση που εκανε τοσο αστειο το ποστ) αλλα αγωνιστικα πλεον δεν βλεπω και τοσο γιγαντιαια την ψαλιδα οσο την εβλεπα..

Βεβαια ξαναλεω ειναι ανουσια η συγκριση και δεν στεκει πουθενα οπως την εχει κανει..Αν ομως μπορουμε να δεχτουμε οτι μπορει να γινει ετσι η συγκριση εχει μια βαση το ποστ..Γεια σου ρε Ντον αρχηγε..!!!!!

οφ τοπικ τελος..

QUOTE(AZ1980 @ Nov 24 2009, 05:10 ) *
Πιστεύω πως η καφρίλα αυτή τη στιγμή είναι δεδομένη.

Με την καφρίλα στην κερκίδα δεδομένη λοιπόν, θεωρώ την κίνηση Σχορτσιανίτη παντελώς ανεύθυνη. Ήταν κακιά στιγμή


Και εγω συμφωνω..Κακια στιγμη και μεγαλο του λαθος κυριως κοντρα στην ομαδα του..Βαζεις τον κοσμο μεσα στο παιχνιδι και αυτος δινει ρυθμο στην ομαδα του..Και ετσι απο το +11 φτασαμε στο -2..Εγω με τον παπαδογιαννη διαφωνω σε αλλα θεματα που εγραψα παραπανω..
PrasiniThyella
Αpkat, με δεδομένο οτι ο τραυματισμός του Σάρας αποδείχθηκε σημαντικός, έχεις δίκιο οτι μπορεί να γινει αλλιώς η σύγκριση.Επέλεξα τη συγκεκριμένη πρόταση γιατί όχι μονο γιατί δείχνει γραφική αλλά κυρίως γιατί ειναι η λογική του υπερ-ατού που τελικά αχρηστεύεται στο γήπεδο... biggrin.gif Offtopic τέλος κι απο μένα.
AZ1980
QUOTE(apkat @ Nov 24 2009, 04:10 ) *
Και εγω συμφωνω..Κακια στιγμη και μεγαλο του λαθος κυριως κοντρα στην ομαδα του..Βαζεις τον κοσμο μεσα στο παιχνιδι και αυτος δινει ρυθμο στην ομαδα του..Και ετσι απο το +11 φτασαμε στο -2..Εγω με τον παπαδογιαννη διαφωνω σε αλλα θεματα που εγραψα παραπανω..



Κυρίως κόντρα στους συναθλητές του, τους δικούς του και τους αντίπαλους προπονητές και σε όσους λίγους μη κάφρους βρίσκονταν στο γήπεδο.

Τι θα έλεγε ο Σόφο στον εαυτό του αν, μετά την περίφημη μεταλλοχειρονομία του, έφευγε κάποιο αντικείμενο από την κερκίδα και τραυμάτιζε, ίσως και θανάσιμα (χτύπα ξύλο), κάποιον συμπαίκτη του?

Πως θα έσβηνε μετά τις τύψεις του? Τι θα έλεγε στον εαυτό του, "δε φταίω εγώ, φταίνε αυτοί που είναι κάφροι"?

Μα το ξέρεις ποιοι είναι "αυτοί" Σοφοκλή... Μη συμπεριφέρεσαι λοιπόν σα να μην έχεις ιδέα. Αν όλοι λειτουργήσουν όπως εσύ ή ο Μπουρούσης (θυμάστε τη δήλωσή του "αν κάποιος φίλαθλος με προκαλέσει, δε βρίσκω το λόγο να μη τον ...πλακώσω") δε θα αργήσουμε να θρηνήσουμε νεκρούς.




bball.gif
rankin
QUOTE(AZ1980 @ Nov 24 2009, 05:22 ) *
Κυρίως κόντρα στους συναθλητές του, τους δικούς του και τους αντίπαλους προπονητές και σε όσους λίγους μη κάφρους βρίσκονταν στο γήπεδο.

Τι θα έλεγε ο Σόφο στον εαυτό του αν, μετά την περίφημη μεταλλοχειρονομία του, έφευγε κάποιο αντικείμενο από την κερκίδα και τραυμάτιζε, ίσως και θανάσιμα (χτύπα ξύλο), κάποιον συμπαίκτη του?

Πως θα έσβηνε μετά τις τύψεις του? Τι θα έλεγε στον εαυτό του, "δε φταίω εγώ, φταίνε αυτοί που είναι κάφροι"?



Βασικά αυτοί οι κάφροι θα έφταιγαν!!!! Ας μην μπούμε στην λογική να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα, γιατί στο τέλος θα δικαιολογήσουμε και τον βιαστή, γιατί: "εκείνη είχε ντυθεί προκλητικά και ήταν χαλαρών ηθών"

Ο Σοφοκλής στην τελική δεν έκανε τίποτα ακραίο. Προκάλεσε ένα τσούρμο θρασύδειλους κάνοντας τους το σήμα της heavy metal! Δηλαδή θα έπρεπε να κάνει το σήμα του Καρρά για να είναι ευχαριστημένοι;;;
Δε κατάλαβα δηλαδή;
Ο Σπανούλης πέρσι, μόλις τελείωσε ο πρώτος τελικός των πλέι-οφ, στο ΣΕΦ, φώναξε φεύγοντας "άντε γεια" και στο λέω γιατί το άκουσα !
Δηλαδή, να πετούσα εγώ μετά ένα σιφόνι, και αν άνοιγα το κεφάλι του Μπατίστ σαν καρπούζι, θα έφταιγε ο Σπανούλης γιατί με προκάλεσε ε;;;

Όχι φίλε μου.. Δεν είναι έτσι! Απλά εμείς στην Ελλάδα έχουμε ανύπαρκτη παιδεία και προσπαθούμε με ψευτομαγκιές, και θρασύδειλες εκδηλώσεις, κρυβόμενοι πίσω από τη μάζα να κάνουμε τους καμπόσους για να αποδείξουμε διάφορα, για τα οποία δεν μπορώ να γράψω τώρα, γιατί ξεφεύγω από το θέμα..

Η ουσία είναι μία. Ο Σόφο δεν έκανε άσεμνη χειρονομία σε καμία περίπτωση.. Αυτό που έκανε ήταν να ανοίξει διάλογο με την κερκίδα, λάθος αν μη τι άλλο, αλλά όχι και να δικαιολογούμε τις καφριες της κερκίδας, γιατί με αυτό το τρόπο τις συνεχίζουμε ...
vastravoud
Λίγη σύνεση χρειάζεται απ' την πλευρά των αθλητών αλλά και πολύ περισσότερη σύνεση από την πλευρά των ανθρωποειδών που ενίοτε ακούν στο όνομα "ο υπέροχος κόσμος μας"
nickomcbr
QUOTE(AZ1980 @ Nov 24 2009, 05:22 ) *
Κυρίως κόντρα στους συναθλητές του, τους δικούς του και τους αντίπαλους προπονητές και σε όσους λίγους μη κάφρους βρίσκονταν στο γήπεδο.

Τι θα έλεγε ο Σόφο στον εαυτό του αν, μετά την περίφημη μεταλλοχειρονομία του, έφευγε κάποιο αντικείμενο από την κερκίδα και τραυμάτιζε, ίσως και θανάσιμα (χτύπα ξύλο), κάποιον συμπαίκτη του?

Πως θα έσβηνε μετά τις τύψεις του? Τι θα έλεγε στον εαυτό του, "δε φταίω εγώ, φταίνε αυτοί που είναι κάφροι"?

Μα το ξέρεις ποιοι είναι "αυτοί" Σοφοκλή... Μη συμπεριφέρεσαι λοιπόν σα να μην έχεις ιδέα. Αν όλοι λειτουργήσουν όπως εσύ ή ο Μπουρούσης (θυμάστε τη δήλωσή του "αν κάποιος φίλαθλος με προκαλέσει, δε βρίσκω το λόγο να μη τον ...πλακώσω") δε θα αργήσουμε να θρηνήσουμε νεκρούς.

bball.gif


Νομίζω ότι ένα γενικότερο πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι ότι κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν και μόνο αυτές. Για μένα, πρέπει να σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε στους οπαδούς σαν κακομαθημένα παιδάκια που απλά κάνουν το κομμάτι τους. Έβρισες, πρόσβαλες νεκρό, επιτέθηκες σε κάποιον; Έχεις τις ΑΝΑΛΟΓΕΣ κυρώσεις. Ούτε ιδιώνυμα ούτε ανοχή. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν μπορεί ο άλλος να κάνει καφριλίκια θρασύδειλα κρυμμένος στην ανωνυμία του πλήθους. Έκανε χειρονομία ο παίχτης; Την ανάλογη τιμωρία (τεχνική ποινή; ). Έβρισε ο άλλος μάνες και νεκρούς και πέταξε αντικείμενα; Κομένο το γήπεδο και ενδεχόμενες ποινικές κυρώσεις. Γιατί να την πληρώνει η ομάδα δηλαδή κι εγώ που έχω πληρώσει το διαρκείας μου; Αν σκοτώσω εγώ κάποιον σε μια ταβέρνα, θα κλείσει η ταβέρνα;!

Στην Ελλάδα βέβαια, όπως και σε κάθε τριτοκοσμική χώρα που σέβεται τον εαυτό της, τα γήπεδα χρησιμοποιούνται περισσότερο σαν χώροι εκτόνωσης καταπιεσμένων μαζών και προς άγραν ψήψων παρά ως χώροι άθλησης και πολιτισμού (αστείο ακούγεται το τελευταίο) ή έστω θεάματος.

Και ένα (όχι και τόσο) off topic: Από που κι ως που, "ΠΑΟΚ sports arena"; Ο ΠΑΟΚ το έχτισε το γήπεδο και του έδωσε το όνομά του; Να πει και ο ΠΑΟ το ΟΑΚΑ "Panathinaikos Sports Arena" (μια που τους αρέσουν και τα ευρωπαϊκά)... ;-)
pivot
QUOTE(nickomcbr @ Nov 24 2009, 09:58 ) *
Και ένα (όχι και τόσο) off topic: Από που κι ως που, "ΠΑΟΚ sports arena"; Ο ΠΑΟΚ το έχτισε το γήπεδο και του έδωσε το όνομά του; Να πει και ο ΠΑΟ το ΟΑΚΑ "Panathinaikos Sports Arena" (μια που τους αρέσουν και τα ευρωπαϊκά)... ;-)


Το γήπεδο είναι ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ, είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει ιδιόκτητο γήπεδο. Το ΟΑΚΑ ανήκει στο κράτος και ο ΠΑΟ φιλοξενείται σ' αυτό.
Τώρα πως και γιατί κτίστηκε το γήπεδο του Παοκ είναι άλλη ιστορία.

ΥΓ. και το γήπεδο του Σπόρτινγκ είναι ιδιόκτητο, άρα είναι δύο οι ομάδες.
nickomcbr
QUOTE(pivot @ Nov 24 2009, 10:25 ) *
Το γήπεδο είναι ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ, είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει ιδιόκτητο γήπεδο. Το ΟΑΚΑ ανήκει στο κράτος και ο ΠΑΟ φιλοξενείται σ' αυτό.
Τώρα πως και γιατί κτίστηκε το γήπεδο του Παοκ είναι άλλη ιστορία.

ΥΓ. και το γήπεδο του Σπόρτινγκ είναι ιδιόκτητο, άρα είναι δύο οι ομάδες.


Τότε δικαίως να φέρει και το όνομα της ομάδας. Πλήρωσε όμως ο ΠΑΟΚ και είναι ιδιοκτησία του; Γιατί αν όχι και είναι δώρο της πολιτείας, τότε καταδεικνύεται αυτό που ανέφερα περί πολιτικής εκμετάλευσης του αθλητισμού-οπαδισμού.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
vastravoud
Ρε παιδιά, μια ματιά να ρίξετε σε "οπαδικά" blogs και φόρουμ θα καταλάβετε που βρίσκεται η ΒΛΑΚΕΙΑ και το εν γένει ΣΙΧΑΜΑ που συναντά κανείς στο γήπεδο δίπλα του.

Χίλιες φορές καλύτερα πατατάκηδες του ΝΒΑ, παρά να ακούω τους άθλιους δημοσιογραφίσκους της πεντάρας να υμνούν την ατμόσφαιρα και τον "πύρινο λαό του Θρύλου". Ας είναι, κάποια στιγμή θα τρυπώσουν όλοι τους στις τρύπες που τους αξίζει και δεκάρα δε δίνω αν ψοφήσουν της πείνας από την ανεργία.

Λαϊκισμός στο φουλ.....
nickomcbr
QUOTE(Manu7 @ Nov 24 2009, 03:37 ) *
Ωραίος! icon_drunk.gif
Λογικά θα δημοσιευτεί.Το θέμα είναι ότι ο Παπαδογιάννης δεν απαντάει σε κανέναν.


Εμένα πάντως δημοσιεύτηκε μεν, κουτσουρεμένο δε! Αυτό που έκοψε ήταν η γνώμη μου ότι αυτό που είπε περί φυσιολογικής αντίδρασης προάγει τη βία και το χουλιγκανισμό. Δεν του άρεσε όμως και το έκοψε. Να τον χαιρόμαστε...
Timemaster
Από την μεριά μου θεωρώ λάθος την κίνηση του Σοφοκλή αλλά και κάθε αθλητή που το κάνει αυτό!

Είναι σαν τα μικρά αδελφάκια που πάνε συνέχεια να χτυπήσουν τα μεγαλύτερα τους αδέρφια με διάφορα αντικείμενα...
και όταν τα μεγαλύτερα ανταποδίδουν το χτύπημα με την ελάχιστη δύναμη που μπορούν εκείνα κλαίνε και τρέχουν στη μαμά τους!
Κάπως έτσι είναι η ιστορία...
άλλωστε ποτέ δε πρέπει να τα βάζεις με ηλίθιους μιας και πάντα χάνεις εξαιτίας της εμπειρίας τους!

Περιμένω εδώ και πολλά χρόνια εκείνον τον παίχτη-προπονητή κ.λ.π. μόλις γίνει κάποιο έκτροπο άσχετα αν νικάει ή όχι η ομάδα τους να σηκωθούν να φύγουν από το γήπεδο και από εκείνη τη στιγμή να κηρύξουν απεργία.
rolleyes.gif

Όσο για τους δημοσιογράφους πιστεύω πως αυτοί είναι που φανατίζουν τον κόσμο και όχι τόσο οι παίχτες όταν ανοίγουν διάλογο με την κερκίδα!
colonel gomelsky
Θυμάστε τη χειρονομία του Κόμπε μετά από ένα τετράποντο που πέτυχε στον τελικό του Πεκίνου; Και διάλογο με την εξέδρα άνοιξε και πιο "προκλητικός" ήταν. Παρ όλα αυτα δεν τιμωρήθηκε και καλώς. Οι παίκτες είναι άνθρωποι.

Πιστεύω ότι οι διαιτητές με την τιμωρία του Σόφο ήθελαν απλά να ηρεμήσουν τα πνεύματα στις κερκίδες. Δε δικαιολογώ το Σόφο, αλλά τον καταλαβαίνω. Το καλύτερο θα ήταν να μην αντιδράσει καθόλου, αλλά δε γίνεται πάντα να είσαι ψύχραιμος.

Όσοι πέταξαν αντικείμενα έπρεπε πάραυτα να συλληφθούν.

ΥΓ. Το σύνθημα εναντίον του Σόφο ήταν ΕΜΕΤΙΚΟ (δυστυχώς ακούγεται και στο ΟΑΚΑ), αλλά ΟΧΙ ρατσιστικό. Ο Σόφο δε χλευάστηκε λόγω του χρώματος του δέρματός του.

ΥΓ2. Αυτό που εισηγούνται μερικοί για σύλληψη ΟΛΩΝ των φιλάθλων, όταν ακούγονται υβριστικά συνθήματα, πέρα από πρακτικά απραγματοποίητο είναι και επικίνδυνο. Παραπέμπει στην ναζιστικής έμπνευσης θεωρία της συλλογικής ευθύνης.

ΥΓ3. Είναι προφανές ότι ο Παπαδογιάννης άλλο ήθελε να πει και το διατύπωσε λανθασμένα. Εγώ αυτό που είπε το ερμήνευσα: "Τα επεισόδια δεν δικαιολογούνται, ωστόσο μπορούν να εξηγηθούν"
nickomcbr
QUOTE(Timemaster @ Nov 24 2009, 11:56 ) *
Περιμένω εδώ και πολλά χρόνια εκείνον τον παίχτη-προπονητή κ.λ.π. μόλις γίνει κάποιο έκτροπο άσχετα αν νικάει ή όχι η ομάδα τους να σηκωθούν να φύγουν από το γήπεδο και από εκείνη τη στιγμή να κηρύξουν απεργία.
rolleyes.gif


Εγώ πάλι είμαι με τον Γιαννάκη σε αυτό. Ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του και να εφαρμόζονται οι νόμοι. Αν έκανε τη δουλειά της η ασφάλεια του γηπέδου και οι υποτιθέμενες κάμερες και δεν παρήχαν ασυλία κάτι απίθανοι τύποι που κάνουν τους προέδρους στον "υπέροχο κόσμο" τους, δεν θα χρειάζονταν ηρωικές ενέργειες από παίχτες-προπονητές. Στην Αγγλία πώς τα κατάφεραν με τους μεθύστακες; Αλλά ξέχασα, εδώ είμαστε μάγκες...
Timemaster
QUOTE(nickomcbr @ Nov 24 2009, 12:16 ) *
Εγώ πάλι είμαι με τον Γιαννάκη σε αυτό. Ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του και να εφαρμόζονται οι νόμοι. Αν έκανε τη δουλειά της η ασφάλεια του γηπέδου και οι υποτιθέμενες κάμερες και δεν παρήχαν ασυλία κάτι απίθανοι τύποι που κάνουν τους προέδρους στον "υπέροχο κόσμο" τους, δεν θα χρειάζονταν ηρωικές ενέργειες από παίχτες-προπονητές. Στην Αγγλία πώς τα κατάφεραν με τους μεθύστακες; Αλλά ξέχασα, εδώ είμαστε μάγκες...



Δουλειά ενός σωματίου δεν είναι μόνο να κανονίζει πόσα λεφτά θα παίρνει αλλά κυρίως τις συνθήκες εργασίας του...
και να προσπαθεί να τις βελτιώσει.
Όταν έχεις κακές συνθήκες εργασίας πιέζεις για το καλύτερο.
Και επειδή πολλοί αθλητές-προπονητές-παράγοντες έχουν κάνει δηλώσεις πως θα πάρουν την ομάδα και θα φύγουν κάτω από τέτοιες συνθήκες νομίζω πως εκτός από όλους τους άλλους μερίδιο ευθύνης έχουν και αυτοί!
Και το μερίδιο ευθύνης δε το αναφέρω ως προς την χειρονομία του Σοφοκλή αλλά κυρίως στα υπόλοιπα.

Όσο για την Αγγλία- Γερμανία δεν είναι μόνο οι νόμοι που τηρούνται εκεί είναι πως και η κοινή γνώμη τους δέχεται.
Όταν τα αντίστοιχα ματ αρπάζουν κάποιο παρακινητή από το κοινό και αφού τον τουλουμιάζουν στο ξύλο τον ρίχνουν στην φυλακή δε θα βγει ΚΑΝΕΝΑΣ από τους υπόλοιπους φιλάθλους να διαμαρτυρηθεί. Δε θα βγει κανένα σωματείο να τον δικαιολογήσει. Δε θα βγει κανένα κανάλι να παραπονεθεί που τον έδειραν και που τον φυλάκισαν. Κ.Λ.Π.
Είναι όλη η κοινωνία διαφορετική.
rolleyes.gif
nickomcbr
QUOTE(Timemaster @ Nov 24 2009, 12:29 ) *
Όσο για την Αγγλία- Γερμανία δεν είναι μόνο οι νόμοι που τηρούνται εκεί είναι πως και η κοινή γνώμη τους δέχεται.
Όταν τα αντίστοιχα ματ αρπάζουν κάποιο παρακινητή από το κοινό και αφού τον τουλουμιάζουν στο ξύλο τον ρίχνουν στην φυλακή δε θα βγει ΚΑΝΕΝΑΣ από τους υπόλοιπους φιλάθλους να διαμαρτυρηθεί. Δε θα βγει κανένα σωματείο να τον δικαιολογήσει. Δε θα βγει κανένα κανάλι να παραπονεθεί που τον έδειραν και που τον φυλάκισαν. Κ.Λ.Π.
Είναι όλη η κοινωνία διαφορετική.
rolleyes.gif


Γενικά, συμφωνώ. Πιστεύω ότι και εδώ η κοινή γνώμη θα το δεχόταν. Όχι βέβαια το άκριτο τουλούμιασμα, αλλά την επαγγελματική τήρηση ενός πολιτισμένου περιβάλλοντος. Κοινή γνώμη δεν είναι βέβαια οι (επαναλαμβάνω) απίθανοι τύποι που έχουν τα ηνία των ομάδων ούτε τα χουλιγκάνια της εξέδρας. Αυτοί (θέλω να πιστεύω) είναι η ηχηρή μειοψηφία.

Κάποιοι που κάνουν συνέχεια δηλώσεις περί αποχώρησης (με την οποία όπως είπα δεν συμφωνώ), γιατί δεν το κάνουν κιόλας; Με τα λόγια...
Marciulionis
Το χειρότερο για το Σοφοκλή είναι ότι δείχνει αδυναμία και ο όχλος τα μυρίζεται αυτά όπως οι ύαινες τα ψοφίμια. Θεωρώ σίγουρο ότι από τη στιγμή που δε μπορεί να συγκρατηθεί και να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι του θα έχει την ίδια αντιμετώπιση και χειρότερη και σε άλλα γήπεδα. Γιατί να μην ασχοληθούν μαζί του οι αντίπαλοι οπαδοί όταν ξέρουν πόσο εύκολα μπορούν αυτοί οι ίδιοι να τον θέσουν εκτός παιχνιδιού? Και μάλιστα χωρίς να έχουν καμία επίπτωση?
Razorblade Fish
QUOTE(pivot @ Nov 24 2009, 10:25 ) *
Το γήπεδο είναι ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ, είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει ιδιόκτητο γήπεδο. Το ΟΑΚΑ ανήκει στο κράτος και ο ΠΑΟ φιλοξενείται σ' αυτό.
Τώρα πως και γιατί κτίστηκε το γήπεδο του Παοκ είναι άλλη ιστορία.

ΥΓ. και το γήπεδο του Σπόρτινγκ είναι ιδιόκτητο, άρα είναι δύο οι ομάδες.


Νομιζω και η Απολλωναρα στην Πατρα εχει ιδιοκτητο γηπεδο.Και δυστυχως παιζει αλλου...
rankin
QUOTE(Razorblade Fish @ Nov 24 2009, 14:12 ) *
Νομιζω και η Απολλωναρα στην Πατρα εχει ιδιοκτητο γηπεδο.Και δυστυχως παιζει αλλου...

Το Μαρούσι;;; το κλειστό του Αγίου Θωμά τι ιδιοκτησιακό καθεστώς έχει;;;

(είμαστε παντελώς off topic)
a bullet for your head
QUOTE(pivot @ Nov 24 2009, 10:25 ) *
Το γήπεδο είναι ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ, είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει ιδιόκτητο γήπεδο. Το ΟΑΚΑ ανήκει στο κράτος και ο ΠΑΟ φιλοξενείται σ' αυτό.
Τώρα πως και γιατί κτίστηκε το γήπεδο του Παοκ είναι άλλη ιστορία.

ΥΓ. και το γήπεδο του Σπόρτινγκ είναι ιδιόκτητο, άρα είναι δύο οι ομάδες.

Νομιζω οτι και του Απολλωνα Πατρας και της Ολυμπιας Λαρισας,οτι ειναι και αυτα ιδιοκτητα γηπεδα..
rchos
QUOTE
Νομιζω οτι και του Απολλωνα Πατρας και της Ολυμπιας Λαρισας,οτι ειναι και αυτα ιδιοκτητα γηπεδα..


το κλειστο που εχουμε μαθει τον απολλωνα να παιζει δεν ειναι ιδιοκτητο.ο ερασιτεχνης εχει ομως δικο του γηπεδο και αν θυμαμαι καλα ειναι ιδιαιτερα ομορφο αλλα λογω διαφορων καε ερασιτεχνη δεν επαιζε η ομαδα εκει.φετος δεν ξερω που παιζει ομως η ομαδα του απολλωνα.

η ολυμπια λαρισας δεν ειχε ποτε δικο της γηπεδο.ο μαλακος ηθελε να φτιαξει μα δεν μπορεσε γιατι καπου κολλησαν οι αδειες.το κλειστο της νεαπολης που παιζουν ολες οι ομαδες της λαρισας που περασαν απο α1 ειναι δημοτικο νομιζω και ιδιο με το αντιστοιχο της πατρας(που επαιζε και ο απολλωνας οπως εγραψα πανω) αφου χτιστηκαν και σχεδον ταυτοχρονα αν δεν με απατα η μνημη μου.


τερμα τα οφ τοπικ παρακαλω.
AZ1980
QUOTE(rankin @ Nov 24 2009, 08:34 ) *
Βασικά αυτοί οι κάφροι θα έφταιγαν!!!! Ας μην μπούμε στην λογική να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα, γιατί στο τέλος θα δικαιολογήσουμε και τον βιαστή, γιατί: "εκείνη είχε ντυθεί προκλητικά και ήταν χαλαρών ηθών"



Καμία απολύτως σχέση το παράδειγμά σου κατά τη γνώμη μου. Καμία.

Στα υπόλοιπα δεν έχω να πω κάτι, αν διαβάσεις λίγο προσεκτικά αυτά που έγραψα θα το διαπιστώσεις πως ήδη έχω τοποθετηθεί σε όλα τα επιχειρήματά σου.

Αν ο Σπανούλης είπε αυτό που λες, ακριβώς την ίδια βλακεία θεωρώ πως έκανε και ο Σπανούλης. Απορώ πάντως γιατί τον αναφέρεις... Θεωρείς πως βρίσκω τραγικά λανθασμένη την κίνηση του Σόφο επειδή είναι παίκτης του Ολυμπιακού? Από τους αγαπημένους μου παίκτες είναι. Απλά αυτό που έκανε ήταν βλακεία περιωπής και μεγάλης ανευθυνότητας. Το ότι αυτοί που τον έβριζαν είναι αμόρφωτα ζώα είναι γνωστό, μη το επαναλαμβάνετε έτσι όλοι λες και ανακαλύψατε την Αμερική, αυτό ως δεδομένο σηκώνει ακόμα ψηλότερα τον πήχυ της ευθύνης του επαγγελματία παίκτη ή προπονητή.

Το να γίνουν τα ζώα άνθρωποι είναι ανέφικτο αυτή τη στιγμή στη σάπια χώρα μας.

Το να μην κάνει το il cornuto ο Σόφο είναι απολύτως εφικτό, είναι μια απλή προσωπική επιλογή. Εκατοντάδες φορές έχει προκληθεί και δε το έχει κάνει, ακριβώς επειδή ΞΕΡΕΙ και ο ίδιος την ευθύνη στην οποία αναφέρομαι.

Κακιά στιγμή.
PAKMAN
Όλοι όσοι κρύβονται στην ανωνυμία του πλήθους και την κάλυψη του όχλου είναι θρασύδειλοι και ΖΑ όπως τα λέει και ο Λαζόπουλος.Από εκει και πέρα όταν είσαι επώνυμος και εκπροσωπείς μία ομάδα δεν δικαιούσαι να παρεκτρέπεσαι γιατί εκθέτεις εκτώς από τον εαυτό σου και την ομάδα σου. Σκέψου αντίστοιχα έναν αστυνομικο με στολή να απαντάει με μολότωφ και πέτρες στους διαδηλωτές. Αν το κάνει έχει πάει κατευθείαν σε ΕΔΕ. Απλά τα πράγματα. Απλώς πρεπει να σκεφτούμε πως και οι αθλητές είναι άνθρωποι και έχουν και τα όριά τους και να το αποδώσουμε στην κακιά στιγμη. wink.gif
rankin
QUOTE(AZ1980 @ Nov 24 2009, 15:07 ) *
Καμία απολύτως σχέση το παράδειγμά σου κατά τη γνώμη μου. Καμία.

Στα υπόλοιπα δεν έχω να πω κάτι, αν διαβάσεις λίγο προσεκτικά αυτά που έγραψα θα το διαπιστώσεις πως ήδη έχω τοποθετηθεί σε όλα τα επιχειρήματά σου.

Αν ο Σπανούλης είπε αυτό που λες, ακριβώς την ίδια βλακεία θεωρώ πως έκανε και ο Σπανούλης. Απορώ πάντως γιατί τον αναφέρεις... Θεωρείς πως βρίσκω τραγικά λανθασμένη την κίνηση του Σόφο επειδή είναι παίκτης του Ολυμπιακού? Από τους αγαπημένους μου παίκτες είναι. Απλά αυτό που έκανε ήταν βλακεία περιωπής και μεγάλης ανευθυνότητας. Το ότι αυτοί που τον έβριζαν είναι αμόρφωτα ζώα είναι γνωστό, μη το επαναλαμβάνετε έτσι όλοι λες και ανακαλύψατε την Αμερική, αυτό ως δεδομένο σηκώνει ακόμα ψηλότερα τον πήχυ της ευθύνης του επαγγελματία παίκτη ή προπονητή.

τι ακριβώς έκανε, γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα; τους προέτρεψε να ακούνε μεταλ;
εκτός και αν ισχύουν τα ακόλουθα:
http://mujahedin.blogspot.com/2009/11/blog-post_24.html

δεν βρίσκω λόγο να λέμε ότι οι οπαδοί είναι αυτοί που είναι και δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε, αλλά οι παίχτες θα πρέπει να κάνουν τις κότες! δεν συμφωνώ και δεν έχει σχέση με την ομάδα στην οποία αγωνίζεται κανείς..
Πέρσι στο ποδόσφαιρο που ο Νικοπολίδης στην Τούμπα, έκανε καρατιά σε έναν τύπο που του έκανε επίθεση, πάλι θα έπρεπε να μην κάνει τίποτα, για να μην εκτεθεί ο ίδιος;

Επίσης, πρόκληση από πρόκληση διαφέρει.. άλλο είναι να αρχίσω τα κωλοδάχτυλα και άλλο να "ανοίξω διάλογο" με την κερκίδα. Δε λέω, ο κάθε ανεγκέφαλος οπαδός επιθυμεί σφόδρα να νοιώθει ότι κανείς παίχτης της αντίπαλης ομάδας δεν θα του κουνηθεί στην έδρα του και θα κάτσει στα αυγά του, αλλά αυτός είναι νόμος της ζούγκλας και δεν έχω κανέναν λόγο να τον αποδεχτώ..

Ο Σόφο είναι (νευρικός) άνθρωπος και αντέδρασε έντονα, αλλά και πάλι δεν δέχομαι καμία δικαιολογία ότι και καλά αυτός δυναμίτισε την ατμόσφαιρα. Αντικείμενα δεν θα έπεφταν παρά μόνο στην περίπτωση που θα κέρδιζε ο ΠΑΟΚ! Σε κάθε άλλη περίπτωση, απλά περιμένουν την αφορμή. Την προηγούμενη εβδομάδα στο κύπελλο τους έφταιξε ο Τεόντοσιτς γιατί πανηγύρισε ένα τρίποντο, τώρα ο Σοφοκλής γιατί τσαντίστηκε και έκανε το σήμα της Heavy Metal. Η ουσία είναι πως για να μην γίνουν έκτροπα πρέπει να κερδίζει η ομάδα μας, αλλιώς όλο και κάποιος θα μας φταίει! Λέω ψέματα;;

QUOTE(PAKMAN @ Nov 24 2009, 15:27 ) *
Από εκει και πέρα όταν είσαι επώνυμος και εκπροσωπείς μία ομάδα δεν δικαιούσαι να παρεκτρέπεσαι γιατί εκθέτεις εκτώς από τον εαυτό σου και την ομάδα σου. Σκέψου αντίστοιχα έναν αστυνομικο με στολή να απαντάει με μολότωφ και πέτρες στους διαδηλωτές. Αν το κάνει έχει πάει κατευθείαν σε ΕΔΕ. Απλά τα πράγματα. Απλώς πρεπει να σκεφτούμε πως και οι αθλητές είναι άνθρωποι και έχουν και τα όριά τους και να το αποδώσουμε στην κακιά στιγμη. wink.gif

Κάτσε.. Ο αστυνομικός είναι ένας επαγγελματίας που η δουλειά του είναι να διατηρεί την τάξη και να προστατεύει τους πολίτες..
Οι παίχτες έχουν δουλειά να προστατεύουν τους οπαδούς; αυτή είναι δουλειά των ίδιων των ομάδων και της αστυνομίας.
Οι παίχτες είναι αθλητές και θα πρέπει να εξασφαλίζονται για αυτούς οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για να αγωνίζονται..
AZ1980
Ρε συ rankin άστο αυτό το νομικίστικο "τα κερατάκια είναι χέβι μέταλ, δεν είναι προσβολή". Ξέρω πολύ καλά τι είναι τα "κερατάκια" και τι δεν είναι, πολύ περισσότερη σχέση έχω με τα "κερατάκια" παρά με μπάσκετ.

Στο συγκεκριμένο context που έγινε η χειρονομία, και με ένα γήπεδο κατά πλειοψηφία γεμισμένο από "ζα", που λέει και ο φίλος πιο πάνω, ΠΡΟΚΑΛΕΙ. Όχι λόγω του νοήματός της, άλλωστε το νόημα αυτής της κίνησης ίσως και ο ίδιος ο Σοφοκλής να μη το ξέρει. Όταν σε αυτή τη δυναμιτισμένη ατμόσφαιρα ο παίκτης γυρνά και απευθύνεται ειρωνικά στο κοινό, τότε ΠΡΟΚΑΛΕΙ. Είτε κάνει κωλοδάχτυλο, είτε "κερατάκια", είτε υπόκλιση ή χειροκρότημα. Και βέβαια είναι άνθρωπος, και βέβαια είναι απόλυτα δικαιολογημένος ο εκνευρισμός του, και βέβαια νομικά είναι καλυμμένος, αφού ούτε νομική υποχρέωσή του είναι να προστατεύει κανέναν εντός και εκτός παρκέ, ούτε το il cornuto είναι προσβλητική χειρονομία (εκτός αν απευθύνεται στην κυρία Ελένη Λουκά)... Ουσιαστικά όμως είναι απόλυτα εκτεθειμένος απέναντι στους πάντες, και ειδικά έναντι του οποιουδήποτε αθώου θα τραυματιζόταν σε ενδεχόμενες "ρίψεις".

Όλα αυτά επαναλαμβάνω με δεδομένο πως ο Σόφο ΓΝΩΡΙΖΕΙ πολύ καλά πόσο κάφροι (άρα θρασύδειλοι, άρα και επικίνδυνοι, μέσα στην ανώνυμη οχλο-κρυψώνα τους) είναι όσοι τον βρίζουν εκείνη τη στιγμή. Και είμαι σίγουρος πως το γνωρίζει πολύ καλά, και η απόδειξη είναι πως δεν αντιδρά ΠΑΝΤΑ έτσι, άσχετα αν έχει ακούσει και πολύ χειρότερα σε διάφορους αγώνες του.

Απλά ο εκνευρισμός του υπερίσχυσε του αισθήματος ευθύνης που συνήθως πρυτανεύει στη συμπεριφορά του.

Λάθος. Κακιά στιγμή. Και ευτυχώς χωρίς συνέπειες.

Δικαιολογημένος ο εκνευρισμός? Φυσικά.

Ανεύθυνη και εξαιρετικά ριψοκίνδυνη η χειρονομία? Ναι, χωρίς καμιά αμφιβολία κατά την άποψή μου.

Είμαι σίγουρος πως και ο ίδιος διαβάζοντας αυτά που γράφω θα συμφωνεί. Ο Μπουρούσης θα διαφωνεί. Ο Σόφο "ξέφυγε" κατ' εξαίρεση, και έχει "ξεφύγει" και μια δυο φορές ακόμη. Ο Μπουρούσης έχει βγει και έχει επιχειρηματολογήσει υπέρ της ανευθυνότητας. Άλλο ο ένας, άλλο ο άλλος.



bball.gif
rankin
QUOTE(AZ1980 @ Nov 24 2009, 17:08 ) *
Ρε συ rankin άστο αυτό το νομικίστικο "τα κερατάκια είναι χέβι μέταλ, δεν είναι προσβολή". Ξέρω πολύ καλά τι είναι τα "κερατάκια" και τι δεν είναι, πολύ περισσότερη σχέση έχω με τα "κερατάκια" παρά με μπάσκετ.

τι να σου πω; Εγώ που ακούω μεταλ απο τα 15 μου και έχω ξεπεράσει τα 30, δεν θα ένοιωθα προσβεβλημένος αν κάποιος αντίπαλος παίχτης έκανε κάτι αντίστοιχο..
Σίγουρα θα παραξενευόμουν. Μάλλον θα γελούσα. Αλλά να εκνευριζόμουν;; Όχι, εκτός και αν έψαχνα αφορμή, και πάνω σε αυτό παραμένω.. Οι "φίλοι" του ΠΑΟΚ, όσο η ομάδα τους δεν κέρδιζε, αργά ή γρήγορα με κάποιον θα τα έβαζαν.. Τελικά τα έβαλαν με το Σοφοκλή γιατί -προφανώς- δεν τους αρέσει η μεταλ..
Air and King
QUOTE(AZ1980 @ Nov 24 2009, 17:08 ) *
Δικαιολογημένος ο εκνευρισμός? Φυσικά.

Ανεύθυνη και εξαιρετικά ριψοκίνδυνη η χειρονομία? Ναι, χωρίς καμιά αμφιβολία κατά την άποψή μου.





bball.gif

Περα απο το μπασκετ υπαρχει και ο Ανθρωπος Σοφοκλης....Ποσο μαλλον οταν ο συγκεκρημενος ανθρωπος εχει ακουσει πολλες φορες συνθηματα τετοιου περιεχομενου......Ε καποια στιγμη θα αντιδρασει!
Για μενα ομως δεν επρεπε να κανει αυτην την χειρονομια....αλλα να παει και να βουτηξει ενα απο την κερκηδα και να του εκοβε το λαρρυγγι......
Ο αθλητης(ακομα και ο επαγγελματιας) δεν παυει να ειναι ανθρωπος και οχι ζωο........
Αυτα καποια στιγμη πρεπει να σταματησουν κοντευουν μερικοι να γινουν χειροτεροι απο τους οπαδους της Λατσιο......
AZ1980
QUOTE(rankin @ Nov 24 2009, 21:43 ) *
Αλλά να εκνευριζόμουν;; Όχι, εκτός και αν έψαχνα αφορμή, και πάνω σε αυτό παραμένω...


Μα αυτό σου λέω τόση ώρα. Πως έψαχναν αφορμή. Και είναι εγκληματικό ένας επαγγελματίας αθλητής να δίνει αφορμή σε τέτοια ζώα.


bball.gif
AZ1980
QUOTE(Air and King @ Nov 24 2009, 22:53 ) *
Περα απο το μπασκετ υπαρχει και ο Ανθρωπος Σοφοκλης....Ποσο μαλλον οταν ο συγκεκρημενος ανθρωπος εχει ακουσει πολλες φορες συνθηματα τετοιου περιεχομενου......Ε καποια στιγμη θα αντιδρασει!


Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες αθλητές που τα "ακούν" σε όλη τους την καριέρα και δεν έχουν ποτέ φερθεί τόσο ανεύθυνα σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Αλλά συμφωνώ πως ο Σόφο είναι άνθρωπος και απλά "έσπασε" και αυτό ήταν ένα λάθος που, παρά την ανευθυνότητα που ενέχει, σίγουρα συγχωρείται, δεν είπα να τον κρεμάσουμε, άλλωστε ευτυχώς δεν συνέβη τελικά και τίποτα βαρύ ύστερα από το "επεισόδιο".

QUOTE(Air and King @ Nov 24 2009, 22:53 ) *
Για μενα ομως δεν επρεπε να κανει αυτην την χειρονομια....αλλα να παει και να βουτηξει ενα απο την κερκηδα και να του εκοβε το λαρρυγγι......


Εδώ διαφωνώ όσο δεν πάει. Δεν υπάρχει πουθενά στον δυτικό κόσμο αυτή τη στιγμή αναγνωρισμένο δικαίωμα κάποιου να απαντά στην εξύβριση με φόνο. Και κανένας εκνευρισμός δε θα μπορούσε να σταθεί ως δικαιολογία για κάτι τέτοιο. Αν έκανε αυτό που λες ο Σόφο απλά θα πήγαινε ισόβια φυλακή με τις ευλογίες (σχεδόν) όλων. Άλλωστε εσύ που ασχολείσαι με ΝΒΑ γνωρίζεις πολύ καλά σε πόση ακτίμηση έχει η διοργανώτρια αρχή του αγαπημένου σου πρωταθλήματος αυτού του είδους τη συμπεριφορά. wink.gif

QUOTE(Air and King @ Nov 24 2009, 22:53 ) *
Ο αθλητης(ακομα και ο επαγγελματιας) δεν παυει να ειναι ανθρωπος και οχι ζωο........


Ναι είναι άνθρωπος, και όχι ζώο, γι' αυτό απαιτώ από αυτόν να ζυγίζει λογικά τόσο επικίνδυνες καταστάσεις και να μην αφήνεται ανεύθυνα και ζωωδώς στον εκνευρισμό της στιγμής, από ένα ζώο δε θα τα ζητούσα αυτά. Από την άλλη του αναγνωρίζω το δικαίωμα στο λάθος. Ειδικά από τη στιγμή που η τύχη βοήθησε ώστε να μη μετουσιωθεί αυτό το λάθος σε κάποιο μοιραίο περιστατικό, για το οποίο ο Σόφο θα μετάνιωνε μετά σε όλη του τη ζωή.

Για τον Μπουρούση, τον μεγάλο θεωρητικό υποστηρικτή της ανευθυνότητας, προτιμώ να μη σχολιάσω. Απλά εύχομαι κάποια στιγμή να αρχίσει να σκέφτεται αυτό το παλικάρι. Θα είναι ευλογία και για την καριέρα του, και για το άτομό του συνολικά, αλλά και για την Εθνική, που βασικά εμένα αυτό με νοιάζει.



bball.gif
giannis_
To ''λαθος'' του σοφο ειναι οτι τσιμπαει πολυ ευκολα στις προκλησεις της εξεδρας.Πρεπει για το καλο του και μονο να τους γραφει στα....παλια του τα παπουτσια... και να μην μπαινει στο τρυπακι να απανταει ουτε με κερατακια ουτε με τιποτα και να καταλαβει οτι ολα αυτα αποσκοπουν στο να τον βγαλουν εκτος παιχνιδιου,και πως οσο συνεχιζει να αντιδρα και να εκνευριζεται τοσο αυτοι θα συνεχιζουν να το κανουν,γιατι απλουστατα πετυχαινουν τον σκοπο τους.(βασικα και ο σοφο και ο καθε σοφο).
Μπορει καποια στιγμη στην ελλαδα( icon_drunk.gif )να σταματησουν τα ιπταμενα αντικειμενα αλλα παντα θα υπαρχουν 100-200 τυποι που θα λενε το μακρυ τους και το κοντο τους.Και το χειροτερο ειναι οτι εχουν γινει και ακομα πιο αηδιαστικα πραγματα σε σχεση με αυτα στον σοφο!
Air and King
QUOTE(AZ1980 @ Nov 25 2009, 04:39 ) *
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες αθλητές που τα "ακούν" σε όλη τους την καριέρα και δεν έχουν ποτέ φερθεί τόσο ανεύθυνα σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Αλλά συμφωνώ πως ο Σόφο είναι άνθρωπος και απλά "έσπασε" και αυτό ήταν ένα λάθος που, παρά την ανευθυνότητα που ενέχει, σίγουρα συγχωρείται, δεν είπα να τον κρεμάσουμε, άλλωστε ευτυχώς δεν συνέβη τελικά και τίποτα βαρύ ύστερα από το "επεισόδιο".



Εδώ διαφωνώ όσο δεν πάει. Δεν υπάρχει πουθενά στον δυτικό κόσμο αυτή τη στιγμή αναγνωρισμένο δικαίωμα κάποιου να απαντά στην εξύβριση με φόνο. Και κανένας εκνευρισμός δε θα μπορούσε να σταθεί ως δικαιολογία για κάτι τέτοιο. Αν έκανε αυτό που λες ο Σόφο απλά θα πήγαινε ισόβια φυλακή με τις ευλογίες (σχεδόν) όλων. Άλλωστε εσύ που ασχολείσαι με ΝΒΑ γνωρίζεις πολύ καλά σε πόση ακτίμηση έχει η διοργανώτρια αρχή του αγαπημένου σου πρωταθλήματος αυτού του είδους τη συμπεριφορά. wink.gif



Ναι είναι άνθρωπος, και όχι ζώο, γι' αυτό απαιτώ από αυτόν να ζυγίζει λογικά τόσο επικίνδυνες καταστάσεις και να μην αφήνεται ανεύθυνα και ζωωδώς στον εκνευρισμό της στιγμής, από ένα ζώο δε θα τα ζητούσα αυτά. Από την άλλη του αναγνωρίζω το δικαίωμα στο λάθος. Ειδικά από τη στιγμή που η τύχη βοήθησε ώστε να μη μετουσιωθεί αυτό το λάθος σε κάποιο μοιραίο περιστατικό, για το οποίο ο Σόφο θα μετάνιωνε μετά σε όλη του τη ζωή.

Για τον Μπουρούση, τον μεγάλο θεωρητικό υποστηρικτή της ανευθυνότητας, προτιμώ να μη σχολιάσω. Απλά εύχομαι κάποια στιγμή να αρχίσει να σκέφτεται αυτό το παλικάρι. Θα είναι ευλογία και για την καριέρα του, και για το άτομό του συνολικά, αλλά και για την Εθνική, που βασικά εμένα αυτό με νοιάζει.



bball.gif

Καλημερα........

Παντως πολλες φορες ο ρατσισμος ειναι χειροτερος και αγγιζει πιο πολυ ενα αθλητη ακομα και απο το να του βρισει καποιος την οικογενεια του...
Ειναι πολυ ασχημο φαινομενο.......
Το αγαπημενο μου ΝΒΑ δεν τα σηκωνει αυτα σωστα το λες αλλα ομως και εκει γενικα στην Αμερικη απο την δεκαετια του 50 που ηταν πιο δυσκολες εποχες τοτε για τους μαυρους αθλητες ο Οσκαρ Ρομπερστον ειχε αντημετωπισει πολλα προβληματα με το ρατσισμο στο Λυκειο και στο κολλεγιο και ακομα και τωρα που εχει φτασει 70+ χρονων τα συζηταει ακομα με λυπη........

Για να μην μακρυγορω ο Σοφοκλης εχει αντημετωπισει πολλες φορες αυτο το φαινομενο και αφου δεν τιμωρειται καμια ομαδα πρεπει και αυτος να αντιδρασει.......


Επισης θυμησου περιστατικα οπως και στο ποδοσφαιρο οπου το πιο προσφατο που θυμαμαι ειναι πριν μερικα χρονια οπου ο Ετο ειχε φυγει απο το γηπεδο αφου ακουσε συνθηματα ρατσισμου....και με τα χιλια ζορια τον κρατησαν........
rankin
QUOTE(AZ1980 @ Nov 25 2009, 04:24 ) *
Μα αυτό σου λέω τόση ώρα. Πως έψαχναν αφορμή. Και είναι εγκληματικό ένας επαγγελματίας αθλητής να δίνει αφορμή σε τέτοια ζώα.

Ναι, αλλά θα έβρισκαν αφορμή, έτσι και αλλιώς με κάθε τρόπο..

Είχα γράψει και νωρίτερα ότι και στον αγώνα του κυπέλλου είχαν πέσει αντικείμενα, τότε με αφορμή ένα τρίποντο του Τεόντοσιτς, το οποίο ο παίχτης τόλμησε να πανηγυρίσει!!!

Άρα, ευκαιρία για μπάχαλο θα μπορούσε να βρεθεί με το οτιδήποτε, έτυχε και βρέθηκε ο Σοφοκλής και τελικά τα βάλανε με αυτόν..
Νομίζω ότι ήταν συμπτωματικό το γεγονός, δεν θεωρώ προσβλητική τη συμπεριφορά του Σοφοκλή, και εν τέλει μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν μηνύσεις από τους παίχτες προς τους φιλάθλους; Να ζητηθούν τα βίντεο από τις κερκίδες και να ασκηθούν μηνύσεις για εξύβριση και απειλή της σωματικής τους ακεραιότητας, όσο και αν νομικά δεν υπάρχει ακόμα πλαίσιο για να στηριχτεί κάτι τέτοιο.. Να το διεκδικήσουν νομικά οι ίδιοι οι αθλητές το δίκιο τους.. Διότι, ας έτρωγε κανένα γερό πρόστιμο ο κάθε μαγκάκος της κερκίδας που αδειάζει τις τσέπες του και το υβρεολόγιο του πάνω στους παίχτες και θα βλέπαμε αν και πότε θα ξανάκανε μαγκιές!
nickomcbr
Έπρεπε οι διαιτητές να προστατέψουν την αξιοπρέπεια του αθλητή. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε γίνει. Αλλά κοιτάνε μόνο τον εαυτούλη τους. "Όσο δεν βρίζουν εμάς, να μην εξαγριώσουμε τον υπέροχο λαό (της κάθε ομάδας)."
Hakeem Olajuwon
Ελεος πλεον με τις συνεχεις δικαιολογιες για τον σχορτσιανιτη.Αντιμετωπισε οτι αντιμετωπιζουν ολοι οι αλλοι αθλητες και μονο αυτος αντιδρα διαφορετικα.Αρα το προβλημα ειναι με αυτον και οχι με τους φιλαθλους....
Επισης αρχισε να διαμαρτυρεται μετα απο ενα ορθο επιθετικο φαουλ που του καταλογιστηκε.
Οσο καποιοι συνεχιζουν να εφευρισκουν δικαιολογιες για τον κακομαθημενο μπεμπη τοσο αυτος δεν θα βαζει μυαλο.
Επισης ολα αυτα καλυπτουν τις τεχνικες αδυναμιες του σοφο στο ποσταρισμα τις οποιες ελαχιστοι επισημαινουν
Ισως αυτες φανουν στο ματς με τον ΠΑο...
AZ1980
QUOTE(Air and King @ Nov 25 2009, 07:28 ) *
Καλημερα........


Καλημέρα, στα περί ρατσισμού συμφωνώ απόλυτα.


bball.gif

QUOTE(rankin @ Nov 25 2009, 08:31 ) *
Ναι, αλλά θα έβρισκαν αφορμή, έτσι και αλλιώς με κάθε τρόπο..


Αυτό είναι μια δική σου υπόθεση, που κατά τη γνώμη μου δεν αποδεικνύεται από το ότι στο πρώτο ματς είχαν πέσει αντικείμενα μετά από πανηγυρισμό του Μίλος.

Ας αναλάβουν επιτέλους και οι παίκτες τις ευθύνες τους απέναντι στο προιόν που τους τρέφει, και απέναντι στη σωματική ακεραιότητα συμπαικτών, αντιπάλων, προπονητών και λοιπών αθώων.



bball.gif
rchos
QUOTE
Ελεος πλεον με τις συνεχεις δικαιολογιες για τον σχορτσιανιτη.Αντιμετωπισε οτι αντιμετωπιζουν ολοι οι αλλοι αθλητες και μονο αυτος αντιδρα διαφορετικα.Αρα το προβλημα ειναι με αυτον και οχι με τους φιλαθλους....
Επισης αρχισε να διαμαρτυρεται μετα απο ενα ορθο επιθετικο φαουλ που του καταλογιστηκε.
Οσο καποιοι συνεχιζουν να εφευρισκουν δικαιολογιες για τον κακομαθημενο μπεμπη τοσο αυτος δεν θα βαζει μυαλο.
Επισης ολα αυτα καλυπτουν τις τεχνικες αδυναμιες του σοφο στο ποσταρισμα τις οποιες ελαχιστοι επισημαινουν
Ισως αυτες φανουν στο ματς με τον ΠΑο...


καταλαβαινω απο αυτα που λες οτι απο αντιπαθεια προς τον σοφοκλη τα βλεπεις ολα μαυρα.στα τεχνικα δεν θα εισελθω αν και οντως εχει πολλες αδυναμιες στο παιχνιδι του ο σοφο.παντως για την συμπεριφορα του στο ματς με τον παοκ το ξαναλεω πως οποιος πιστευει οτι οι μπασκετμπολιστες δεν τα κανουν αυτα και οτι ο σοφο μονο τα κανει ειτε ειναι εμπαθης ειτε ειναι βαλτος ειτε πολυ απλα δεν εχει πατησει ποτε γηπεδο στη ζωη του.δεν υπαρχει κατηγορια και επιπεδο που να μην προκαλουν οι αθλητες τους ανεγκεφαλους.οχι ολοι και συνεχεια μα οι περισσοτεροι παιχτες το εχουν κανει.εχω βρεθει σε παιχνιδι πανιωνιου-αρη οπου ο καλαιτζης σαν παιχτης του αρη επι 40 λεπτα βριζει και βριζεται με οπαδους.οταν λεμε βριζει εννοουμε πολυ πολυ χυδαια ειτε με χειρονομιες ειτε λεκτικα.απλα ειχε το μυαλο να μην τον δουν ποτε οι διαιτητες.



QUOTE
Ας αναλάβουν επιτέλους και οι παίκτες τις ευθύνες τους απέναντι στο προιόν που τους τρέφει, και απέναντι στη σωματική ακεραιότητα συμπαικτών, αντιπάλων, προπονητών και λοιπών αθώων.


η ευθυνη που εχουν οι παιχτες δεν εχει να κανει με το να μην πανυγηριζουν η να μην αντιδρουν αν τους βριζουν οι καφροι.εχει να κανει με το οταν εισαι γηπεδουχος και οι καφροι επιτιθενται σε αντιπαλους να μπεις μπροστα και αν συνεχισουν να σηκωθεις να φυγεις.εκει κανεις κατι καλο για το αθλημα και οσους ειναι μεσα σε αυτο.
AZ1980
QUOTE(rchos @ Nov 25 2009, 13:23 ) *
η ευθυνη που εχουν οι παιχτες δεν εχει να κανει με το να μην πανυγηριζουν η να μην αντιδρουν αν τους βριζουν οι καφροι.εχει να κανει με το οταν εισαι γηπεδουχος και οι καφροι επιτιθενται σε αντιπαλους να μπεις μπροστα και αν συνεχισουν να σηκωθεις να φυγεις.εκει κανεις κατι καλο για το αθλημα και οσους ειναι μεσα σε αυτο.


To δεύτερο (αυτό που προτείνεις, και το οποίο ενστερνίζομαι απόλυτα) σίγουρα είναι ένα σκαλοπάτι πάνω, θα αποτελούσε εξαιρετικά ουσιαστική κίνηση που ίσως άλλαζε για λίγο κάποια δεδομένα στο χώρο του ελληνικού (και ευρωπαικού) μπάσκετ.

Το πρώτο (αυτό που ζητώ εγώ δηλαδή από τους παίκτες, και που μοιάζουν να το επιδιώκουν κατά κανόνα και οι ίδιοι) δεν στέκεται σε αυτά τα επίπεδα ανωτερότητας, αλλά μπορεί να σώσει καταστάσεις και ίσως ζωές.

Το δεύτερο απαιτεί υψηλή αθλητική κουλτούρα.

Το πρώτο απλή ψυχραιμία και λογικό ζύγισμα των συνθηκών και των συνεπειών.



bball.gif
rchos
μα ο σκοπος δεν ειναι να κρυφτει το προβλημα η να βρουμε τροπους να μην σκοτωθει κανεις απο τους ηλιθιους γιατι η ιστορια εχει δειξει οτι δεν ειναι απαραιτητη η προκληση για να πεθανει καποιος η να τραυματιστει απο τους καφρους.απο την δεκαετια του 80 ακομη εχουμε τραυματισμους ακομη και θανασιμους ακομη και σε περιπτωσεις μη προκλησης.
το θεμα ειναι να λυθει το προβλημα οχι να ζουν οι αθλητες και οι λοιποι φιλαθλοι σε κρατος τρομοκρατιας με σκημενο το κεφαλι.
μια χαρα ζουσε στη χουντα ο μεσος ανθρωπος χωρις πολλες πνευματικες ανυσηχιες μα ειχε σκυμενο το κεφαλι στο καθεστως.με την λογικη αυτη (και σε υπερβολη και απλουστευση) θα λεγαμε τοτε σε εναν φοιτητη μην μπεις στο πολυτεχνειο γιατι μπορει να κυνηγηθει η οικογενεια σου.χρειαζεται δραση απο αυτους που μπορουν να δρασουν.δεν λεω φυσικα στα καλα καθουμενα οι αθλητες να αρχιζουν τα βρισιδια προς τον κοσμο ουτε να το παιξουν καντονα και να ριχνουν καρατιες.αλλα το να διαμαρτυρηθουν στον διαιτητη εαν νιωθουν οτι αδικηθηκαν ειναι διακιωμα τους και μονο ο διαιτητης κρινει αν το παρακανουν.σε περιπτωση λοιπον που μετα απο διαμαρτυρια ενα ολοκληρο γηπεδο σε βριζει χυδαια και ο διαιτητης δεν διακοπτει τον αγωνα(εαν εβριζαν αυτον θα τον διεκοπτε) μια χειρονομια που δεν ειναι υβριστικη δεν την θεωρω παραλογη.γιατι ειναι ανθρωποι οι αθλητες.
θυμαμαι σε αγωνα ολυμπιακου-παναθηναικου ολο το γηπεδο να βριζει τη μανα του χατζηβρετα και αφου ο ιδιος κανει νοηματα στους διαιτητες να σταματησουν το παιχνιδι και αυτοι δεν το κανουν σηκωνει τα χερια και επιδεικτικα χειροκροταει τους οπαδους ειρωνικα.φυσικα και δεν τιμωρηθηκε απο τους διαιτητες και πολυ σωστα αλλωστε.σε αυτη την περιπτωση ειναι υπολογος ο καθε παιχτης του ολυμπιακου και οι διαιτητες που δεν εκαναν κατι εναντια στους καφρους του σεφ και οχι ο χατζηβρετας που αντεδρασε.
nickomcbr
Έχει πλάκα που οι Ολυμπιακοί υποστηρίζουν τον Σόφο και οι Παναθηναϊκοί τον κατακρίνουν...
AZ1980
QUOTE(rchos @ Nov 25 2009, 12:49 ) *
μα ο σκοπος δεν ειναι να κρυφτει το προβλημα η να βρουμε τροπους να μην σκοτωθει κανεις απο τους ηλιθιους γιατι η ιστορια εχει δειξει οτι δεν ειναι απαραιτητη η προκληση για να πεθανει καποιος η να τραυματιστει απο τους καφρους.απο την δεκαετια του 80 ακομη εχουμε τραυματισμους ακομη και θανασιμους ακομη και σε περιπτωσεις μη προκλησης.
το θεμα ειναι να λυθει το προβλημα οχι να ζουν οι αθλητες και οι λοιποι φιλαθλοι σε κρατος τρομοκρατιας με σκημενο το κεφαλι.


Ναι, το θέμα είναι να λυθεί το πρόβλημα. Δεν είπα κάπου το αντίθετο. Είπα εγώ πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την καφρίλα, ή πως το πρόβλημα δεν πρέπει να λυθεί, ή πως αν οι αθλητές είναι πιο συγκρατημένοι το πρόβλημα θα λυθεί, ή πως αν όλοι οι παίκτες δείξουν ψυχραιμία τότε πλέον δε θα υπάρχει κανένας κίνδυνος από την εξοργισμένη μάζα? Μη μου απαντάτε σε πράγματα που ουδέποτε ισχυρίστηκα.

Απλά δεν δέχομαι πως, όσο ακόμη (δυστυχέστατα) δεν έχει λυθεί το πρόβλημα, η σωματική ακεραιότητα αθώων είναι δευτερεύουσας σημασίας ως προς την ανάγκη του ανθρώπου/αθλητή να ξεσπάσει κάπου τα νεύρα του. Και με αυτή τη λογική θεωρώ πως όποιος αντιδρά προκαλώντας τον όχλο είναι λάθος. Με πολλά ελαφρυντικά βέβαια, αλλά είναι δεδομένων των συνθηκών τελείως λάθος και λειτουργεί ανεύθυνα λόγω εκνευρισμού.

Όσο για τον έμμεσο παραλληλισμό που κάνεις ανάμεσα στην επαναστατική δράση κάποιου φοιτητή επί χούντας και στην ανεύθυνη χαζομάρα του κάθε Σοφοκλή (ή Χατζηβρέττα ή Ελληνιάδη ή Μποντίρογκα, να χουμε απ' όλα, μην παρεξηγούν και κάποιοι τι λέμε), δηλώνω ότι διαφωνώ κάθετα.



bball.gif
rchos
QUOTE
Ναι, το θέμα είναι να λυθεί το πρόβλημα. Δεν είπα κάπου το αντίθετο. Είπα εγώ πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την καφρίλα, ή πως το πρόβλημα δεν πρέπει να λυθεί, ή πως αν οι αθλητές είναι πιο συγκρατημένοι το πρόβλημα θα λυθεί, ή πως αν όλοι οι παίκτες δείξουν ψυχραιμία τότε πλέον δε θα υπάρχει κανένας κίνδυνος από την εξοργισμένη μάζα?


QUOTE
Μη μου απαντάτε σε πράγματα που ουδέποτε ισχυρίστηκα.


QUOTE
Απλά δεν δέχομαι πως, όσο ακόμη (δυστυχέστατα) δεν έχει λυθεί το πρόβλημα, η σωματική ακεραιότητα αθώων είναι δευτερεύουσας σημασίας ως προς την ανάγκη του ανθρώπου/αθλητή να ξεσπάσει κάπου τα νεύρα του.


μη μου απαντας σε πραγματα που ουδεποτε ισχυριστηκα!
ενω ποτε δεν ισχυριστηκα πως εγραψες η υπονοησες τα οσα λες αμεσως μετα εσυ κανεις αυτο που λες οτι δεν θες να κανουμε.δεν εχει υπαρξει ουτε ενας που να ισχυριστει πως η σωματικη ακεραιοτητα ειναι δευτερευουσης σημασιας.κανεις απολυτος σε αυτο το φορουμ.απλα καποιοι λεμε πως μια λαθος λυση δεν ειναι λυση μα συμβιβασμος.πρεπει να βρεθει η σωστη και τελικη λυση.


Υ.Γ. μαθετε να μην ειστε ευθυκτοι.κουβεντα γινεται.πολλοι μπορει περνοντας αφορμη απο λεγομενα σας να κανουν γενικοτερο σχολιο.δεν κανουμε τσατ μα γραφουμε αποψεις.
AZ1980
QUOTE(rchos @ Nov 25 2009, 15:34 ) *
μη μου απαντας σε πραγματα που ουδεποτε ισχυριστηκα!
ενω ποτε δεν ισχυριστηκα πως εγραψες η υπονοησες τα οσα λες αμεσως μετα εσυ κανεις αυτο που λες οτι δεν θες να κανουμε.δεν εχει υπαρξει ουτε ενας που να ισχυριστει πως η σωματικη ακεραιοτητα ειναι δευτερευουσης σημασιας.κανεις απολυτος σε αυτο το φορουμ.απλα καποιοι λεμε πως μια λαθος λυση δεν ειναι λυση μα συμβιβασμος.πρεπει να βρεθει η σωστη και τελικη λυση.


Υ.Γ. μαθετε να μην ειστε ευθυκτοι.κουβεντα γινεται.πολλοι μπορει περνοντας αφορμη απο λεγομενα σας να κανουν γενικοτερο σχολιο.δεν κανουμε τσατ μα γραφουμε αποψεις.



Πρώτον δε θίχτηκα, ούτε κατά διάνοια. Συνεπώς δεν χρειάζεται να "μάθω" κάτι. Αν κάνεις quote κάτι που έγραψα φυσικά και θα το αντιμετωπίσω σαν απάντηση σε μένα. Αν θες να μιλήσεις γενικά, ή δεν κάνεις quote αυτό που έγραψα, ή κάπου μέσα στο ποστ σου φροντίζεις να ξεκαθαρίσεις πως μιλάς γενικά και δεν απαντάς πλέον σε μένα. Απλό είναι.

Δεύτερον κατά τη γνώμη μου όταν κάποιος ισχυρίζεται "καλά έκανε ο Σχορτσιανίτης", δεδομένων πάντα των συνθηκών, είναι σα να βάζει την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας του οποιουδήποτε σε δευτερεύοντα ρόλο σε σχέση με την ανάγκη εκτόνωσης του ερεθισμένου θυμισμού του κάθε παίκτη. Το να μην προκαλούν την λυσσασμένη μάζα οι παίκτες δεν είναι λύση, είναι προσωρινό (αναγκαίο όμως) ημίμετρο, επιβεβλημένο από την ανθρώπινη απαίτηση όλων μας να μην έχουμε θύματα και τραυματίες σε γήπεδα μπάσκετ.

Καλό είναι πάντως που το συζητάμε αυτό το θέμα κατά τη γνώμη μου. Από κάθε άποψη.



bball.gif
mrproedros
Α1 Ανδρών : Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 87-76 (29-11-09) οι καλύτερες φάσεις - highlights

&" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350" />
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.