Όσοι πόνταραν σε τελικό μεταξύ Παναθηναϊκού και CSKA πριν την παρασκευή, έπεσαν μέσα, με μόνη διαφορά ότι οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν τους γηπεδούχους στον μικρό τελικό, και ότι ο μεγάλος τελικός που θα κρίνει τον πρωταθλητή ευρώπης θα είναι μεταξύ της Ταού και της Μακάμπι!

bball.gif Μακάμπι - Παναθηναϊκός 91-82
Η ποθητή νίκη δεν ήρθε τελικά και ο Παναθηναϊκός θα αρκεστεί στον μικρό τελικό και τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης ενάντια στην CSKA, ενώ η Μακάμπι θα διεκδικήσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της στον τελικό ενάντια στην Ταού που έκανε την έκπληξη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους πράσινους να μπλοκάρουν αποτελεσματικά τα ατού της Μακάμπι, αλλά να δέχονται πόντους από τους Μπέρνσταϊν, Μπαστόν και Σαρπ (οι 3 τους τελείωσαν το παιχνίδι με 48 πόντους συνολικά).
Την ίδια ώρα, παρόλες τις εμπνεύσεις του συγκλονιστικού χθες Διαμαντίδη και τα τρίποντα του Κουτλουάι, η μπάλα δεν έμπαινε στο καλάθι από προσπάθειες ψηλών και ήταν λογικό να μην μπορεί η περιφέρεια του παναθηναϊκού να πάρει όλο το βάρος της επίθεσης από μόνη της.

Η διαφορά κυμαινόταν στο επίπεδο των 8 πόντων και έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο:
49-41

Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους πράσινους να προσπαθούν για το come back, και το κατάφεραν καθώς με τη βοήθεια του νεοεισελθόντα Χατζηβρέττα, όπου έφτασαν στο 55-54 υπέρ τους.
Εκείνη τη στιγμή μίλησε ο Άντονυ Πάρκερ και με 5 πόντους του ανέβασε πάλι τη διαφορά εξανεμίζοντας ουσιαστικά την όποια ελπίδα είχαν οι πράσινοι να πάρουν το παιχνίδι.
Αργότερα ανέβασε την απόδοσή του και ο Γιασικεβίτσιους με αποτέλεσμα παρόλη την προσπάθειά τους, οι παίχτες του Παναθηναϊκού να μη μπορούν να καλύψουν τη διαφορά που κυμαινόταν σε επίπεδα πάνω των 5-6 πόντων και έτσι, να βρει η κόρνα της γραμματείας την Μακάμπι νικήτρια με 91-82.


Τα δεκάλεπτα: 25-18, 49-41, 68-62, 91-82

Μακάμπι: Βούισιτς 11, Γιασικεβίτσιους 13 (1), Πάρκερ 13 (1), Σαρπ 20 (3), Σέλεφ 2, Μπαστόν 14, Κόμματος 2, Μπερστάιν 14 (1), Γκριν 2

Παναθηναϊκός: Σκεπάνοβιτς 16 (2), Λάκοβιτς 4, Κουτλουάι 17 (4), Αλβέρτης 10 (1), Διαμαντίδης 16 (2), Τσαρτσαρής 4, Μπατίστ 2, Χατζηβρέττας 9 (1), Φέμερλινγκ 4

- Η "ομάδα του λαού" τελείωσε το παιχνίδι με το εκπληκτικό ποσοστό διπόντων 68,4%.
- Υπήρχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία με το τέλος του αγώνα τα οποία εκφράστηκαν όχι από τους παίχτες αλλά από τους αφούς Γιαννακόπουλους.

Δηλώσεις:
Πίνι Γκέρσον: "Ήταν ένα σκληρό και κλειστό παιχνίδι, όπως κάθε ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Έπαιξαν πολύ καλά στην επίθεση και χρησιμοποίησαν εξαιρετικά στοιχεία στην άμυνα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πάγκο μας. Οι Κόμματος, Σαρπ και Γκριν μας βοήθησαν πολύ ώστε να κερδίσουμε. Είμαι ευχαριστημένος από την άμυνά μας. Μετά τα πρώτα λεπτά, καταφέραμε να τους αντιμετωπίσουμε παίζοντας ζώνη και κλείνοντας τους περιφερειακούς τους. Και έτσι κερδίσαμε. Δυστυχώς ο Γιασικεβίτσιους δεν ήταν σε καλή ημέρα όσον αφορά το σκοράρισμα, όμως μας βοήθησε εξαιρετικά σε κάθε άλλο τομέα. Καταφέραμε απλώς να πάιξουμε ως ομάδα. Ευχαριστούμε πολύ και τον κόσμο".

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Συγχαρητήρια στη Μακάμπι για τη νίκη της. Όπως περιμέναμε ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είμαι περήφανος για την πορεία μας στην Ευρωλίγκα αλλά και για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομαδα. Κάναμε κάθε τι για να κερδίσουμε, όμως κάναμε σημαντικά λάθη στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου χαρίζοντάς τους εύκολους πόντους. Σε τέτοιους αγώνες είσαι υποχρεωμένος να μένεις συγκεντρωμένος. Προετοιμαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε όλη τη Μακάμπι συνολικά, όχι μόνο για τους δύο αστέρες της Μακάμπι. Στο πρώτο ημίχρονο όμως τους αφήσαμε ανοικτά σουτ. Οσον αφορά το Λάκοβιτς είναι το πρώτο Final-4 του, όχι όμως και το τελευταίο. Εκανε τρία γρήγορα φάουλ και επηρεάστηκε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που φτάσαμε εδώ με άπειρους παίκτες αντίθετα με τη Μακάμπι".

Δημήτρης Διαμαντίδης: "Δεν τα καταφέραμε γιατί χάσαμε την συγκέντρωση μας σε μερικά σημεία. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να είχαμε νικήσει. Ξέρουμε από καυτές έδρες, συνεπώς δεν ήταν αυτό που μας επηρέασε. Σίγουρα έμεινε μία πικρή γεύση".

Φραγκίσκος Αλβέρτης: "Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για την ήττα. Κάναμε πολύ καλή πορεία, φτάσαμε στο φάιναλ φορ, δώσαμε τη μάχη μας με την Μακάμπι και δεν ευτυχήσαμε να νικήσουμε. Δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις. Εχω κερδίσει τρεις τίτλους, αλλά είμαι ευχαριστημένος που φτάσαμε σε αυτό το φάιναλ φορ. Αν είμασταν πιο συγκεντρωμένοι, πάντως, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Μας αιφνιδίασε η απόδοση του Σαρπ. Πάντως, σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχω κουραστεί καθόλου, δεν υπάρχει θέμα κορεσμού".

Θανάσης Γιαννακόπουλος: "Θέλω να πω με παρρησία ότι η Μακάμπι κέρδισε δίκαια. Από εκεί και πέρα, όμως, η διαιτησία του Γιούργκεμπραντ ήταν αηδιαστική. Δεν καταλαβαίνω γιατί τον βάζουν. Αφού ξέρουν πως είναι Εβραίος. Να τον χαίρεται ο κύριος Ρήγας, να τον ορίζει σε τέτοιους αγώνες".

Ματσέο Μπαστόν: "Τη διαφορά την έκανε ο κόσμος μας. Ηταν έκπληκτικό αυτό που συνέβη βγαίνοντας από τα αποδυτήρια".

Ντέρικ Σαρπ: "Ήμασταν έτοιμοι από το ξεκίνημα. Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλή προσπάθεια να επιστρέψει, όμως εμείς καταφέραμε να τον κρατήσουμε μακριά μας παίρνοντας τη νίκη. Ημουν ο μοναδικός παίκτης της πεντάδας για τον οποίον δεν είχαν προετοιμαστεί. Επρεπε να τους τιμωρήσω και το έκανα".









bball.gif ΤΣΣΚΑ - Ταού 78-85
Η Ταού έκανε την έκπληξη στους ημιτελικούς, καθώς κέρδισε την οικοδέσποινα και φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης με 78-85 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε έναν τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Η ΤΣΣΚΑ έκανε ένα κακό αγχώδες παιχνίδι και τελείωσε το παιχνίδι με 36% στις βολές.


Τα δεκάλεπτα: 17-25, 40-47, 59-60, 78-85

TΣΣΚΑ: Γκράνκερ 5 (1), Μόνια 6 (2), Ντικούδης 13, Παπαλουκάς 9, Χόλντεν 20 (4), Μπράουν 12 (1), Πανόφ, Αντερσεν 10, Μούρσεπ 3, Ζεβροσένκο.

Ταού: Γκαμπίνι 7 (1), Πριγκιόνι 9 (1), Μασιγιάουσκας 23 (2), Καλντερόν 13 (2), Ντάβιντ 11, Χάνσεν 3 (1), Βιντάλ 4, Σκόλα 10, Σπλίτερ, Μπετς 5.

Δηλώσεις:
Ντούσαν Ιβκοβιτς
«Ήταν μια άσχημη βραδιά. Αποδείχτηκε πως δεν είχαμε προετοιμαστεί σωστά. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη. Η Ταού έπαιξε καλύτερα από εμάς. Είχα πει στους παίκτες μου πως το φάιναλ φορ είναι διαφορετικό απ’ την κανονική περίοδο.»

Ντούσκο Ιβάνοβιτς
«Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ έχουμε παίξει τέσσερις αγώνες και το θέμα ήταν κατά πόσο θα μαθαίναμε για ν’ αποδώσουμε στην άμυνα. Χρησιμοποιήσαμε όμως τους σωστούς παίκτες και κερδίσαμε».