Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Portland Trail Blazers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
sacarame
Portland Trail Blazers






Can they be named "Portland's Big 3" ?


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2016-2017): 41-41

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2016-2017):
Πόντοι: D. Lillard 27.0, CJ McCollum 23.0, J.Nurkic 15.2
Ριμπάουντ: J. Nurkic 10.4, M. Plumlee 8.0, A. Aminu 7.4
Ασίστ: D. Lillard 5.9, M. Plumlee 4.0, C.J. McCollum 3.6
Κλεψίματα: J. Nurkic 1.3, M. Harkless 1.1, A. Aminu 1.0
Κοψίματα: J. Nurkic 1.9, M. Plumlee 1.2 , M. Harkless 1.0
Ευστοχία %: M. Plumlee 53.2, E. Davis 52.8, P. Connaughton 51.7
Χρόνος συμμετοχής: D.Lillard 35.9, C.J. McCollum 35.0, J. Nurkic 29.2

Πιθανή 5άδα:
D. Lillard C.J. McCollum M. Harkless A.Aminu J.Nurkic


Πάγκος:
PG: S. Napier,
SG: P. Connaughton
SF: E. Turner, J. Layman
PF: M. Leonard, N. Vonleh, C. Swanigan
C: E. Davis , Z. Collins

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: C. Swanigan (νουμερο 26) Z. Collins (νούμερο 10 trade from Kings), J.Jackson (νούμερο 15 trade to Kings), H. Giles (νούμερο 20, trade to Kings),

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Ναι δεν έχει γίνει λάθος.Μηδέν. ΜΗΔΕΝ. ΜΗΔΕΝ

Έφυγαν: F. Ezeli (FA), A. Crabbe (trade to Nets),

Παρουσίαση ομάδας

Μετά από μια χρονιά οπού το Portland διέψευσε τους πάντες, κατακτώντας την 5η θέση στη Δύση παρά την αποχώρηση του Lamarcus Aldridge, οι παίκτες του Stotts είχαν κερδίσει το σεβασμό ολόκληρης της λίγκας. To front office αποφάσισε να στηρίξει την ομάδα και να την ενισχύσει προκειμένου να φτάσει ψηλότερα. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να δώσει κάποια μεγάλα συμβόλαια. Μόνο που τα έδωσε σε λάθος παίκτες, Ο ερχομός του Evan Turner για 17 εκ. το χρόνο σίγουρα ήταν μια τραγική κίνηση, ενώ το Portland δεν ήθελε να χάσει και τον Crabbe πληρώνοντας άλλο ένα μεγάλο συμβόλαιο.
Με αυτά και με εκείνα η χρονιά ξεκίνησε με το δίδυμο Lillard- McCollum στα γνωστά τους υψηλά standards, αλλά με την ομάδα να είναι γυμνή στους ψηλούς. Κανείς από τους Leonard, Davis,Plumlee δεν μπορούσε να αποτελέσει κολώνα στην 5άδα του Portland με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις της λίγκας. Αναπόφευκτα και το ρεκόρ της ομάδας ήταν κακό. Όλα αυτά μέχρι τα μέσα του Φλεβάρη όπου και γίνεται το trade με τους Nuggets και στο Portland καταφθάνει ο Nurkic. Ο ψηλός άλλαξε άρδην την εικόνα της ομάδας που έτρεξε ένα σερί 18-9 και τελικά κατάφερε να μπει στα play-offs με ρεκόρ 41-41. Εκεί λύγισαν στον πρώτο γύρο απέναντι στους μετέπειτα πρωταθλητές και η σεζόν ολοκληρώθηκε νωρίς.

Με τον τρόπο που τελείωσε την περσινή regular θέλει να ξεκινήσει φέτος το Portland. Με βασικούς άξονες τους Lillard, McCollum και κολώνα τον Nurkic θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Ο Jusuf έδειξε να συμπληρώνει ιδανικά το περιφερειακό δίδυμο, καθώς είδαμε πολλές συνεργασίες μεταξύ τους στο τέλος της σεζόν. Ο νεαρός σέντερ είναι εξαιρετικός σαν αποδέκτης του pick&roll ενώ είναι και πολύ καλός πασέρ για την θέση του. Άρα μπορεί να εκμεταλλευτεί τυχόν ντουμπλαρίσματα πάνω του για να βρει τον αμαρκάριστο παίκτη στη weak side. Η υπόλοιπη ομάδα στελεχώνεται από ρολίστες που θα ενταχθούν στο σύστημα του Stotts προκειμένου η ομάδα να ρολλάρει ιδανικά. Με ένα καλύτερο forward θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι καθώς οι αλχημείες με τον Aminu σαν PF και με τους Harkless και Turner στο φτερό δεν έδειξαν να φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα πέρσι. Επειδή όμως εκεί στο Portland είναι μαχητές, θα περιμένουμε να τους δούμε και στα επίσημα.

Προπονητής

Terry Stotts

Ο Terry Stotts δε γέμιζε σε κανέναν το μάτι όταν αναλάμβανε τη θέση του Head Coach των Blazers. Πλέον όμως δεν έχει κανένας να του προσάψει το παραμικρό. Κατάφερε να διατηρήσει το Portland σε περίοπτη θέση στην ανταγωνιστική Δύση στηριζόμενος σε νεαρούς παίκτες που κάνουν το ξεπέταγμά τους. Άλλες ομάδες θα είχαν τανκάρει πριν καν ξεκινήσει η χρονιά.
Εξακολουθεί να παρουσιάζει μια ομάδα με πολύ καλή επιθετική λειτουργία και του πιστώνεται η άριστη εκμετάλλευση των ταλέντων και των ικανοτήτων των παικτών του. Φέτος προσπάθησε να ανοίξει λίγο περισσότερο το rotation και να μη στηρίζεται μόνο σε μια πεντάδα (δεν είχε κι άλλη επιλογή εδώ που τα λέμε). Η προσθήκη του Turner δεν βοήθησε ιδιαίτερα στην περιφερειακή γραμμή αλλά η εξέλιξη του McCollum έστρωσε κάπως τα πράγματα. Θα είχαμε να προσάψουμε την ανυπαρξία των ψηλών στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, αλλά η ανταλλαγή Nurkic στη μέση της περασμένης σεζόν μας κάνει υπομονετικούς.


Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος

Νομίζω ότι το ταβάνι του Portland είναι μια πορεία αντίστοιχη της περσινής δηλαδή η είσοδος στα offs από την θέση 8. Δυστυχώς το Portland δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένο τη φετινή σεζόν, και θα έχει να αντιμετωπίσει τόσο τις παραδοσιακές δυνάμεις της περιφέρειας αλλά και αρκετές ομάδες που φέτος παρουσιάζουν μια δυναμική μεγαλύτερη από αυτή της Rip City. Μακάρι να διαψευστούμε αλλά δεν το βλέπουμε για κάτι παραπάνω.

Κάτω απ' το φως του προβολέα

Είναι ο μοναδικός λόγος ίσως για να αισιοδοξούμε για το Portland. Ο Lillard είναι σταρ, ο McCollum έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα του συγκροτώντας ένα εξαιρετικό ντουέτο που θα ζήλευε σχεδόν κάθε ομάδα στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Το θέμα είναι ότι το Portland ήταν γνωστό από τότε που έφυγε ο Λαμάρκος για την ανυπαρξία των ψηλών του. Το trade του Nurkic έδειξε ότι μπορεί να βρεθεί φως στο τούνελ, Δυνατός, ικανός στο παιχνίδι με πλάτη, καλός γνώστης των fundamentals, ο Jusuf θα προσπαθήσει να σταθεί επάξια στο πλευρό των άλλων δύο για να συγκροτήσουν τη δικιά τους Μεγάλη τριάδα εκεί στα δάση του Portland. Πέρσι η ομάδα πριν το trade του είχε 23-32 ενώ μετά τον ερχομό του έκανε ρεκόρ 18-9. Μακάρι να τα καταφέρει .



Θέλω να ρωτήσω τον... Damian Lillard ποιες είναι οι σκέψεις του για το μέλλον του στην ομάδα, αν φέτος η ομάδα μείνει στάσιμη και δεν μπορέσει να εξελιχθεί. Πράγμα που μόνο εύκολο δεν είναι σε μια φουλ ανταγωνιστική Δύση. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν κουνιέται από κει, αλλά μια αποτυχία εισόδου στα play-offs μπορεί να κάνει τις σειρήνες να αρχίσουν να ηχούν.

Πρόβλεψη νικών: 39-43
Conference rank:10th
Division rank:4nd

Teaser
SG3ptshooter
Όποτε τους κρυφοσκέφτομαι τρώω τα μούσια μου, χρειάζομαι να πάνε καλά.
aegeansheed
QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 18 2017, 21:50 ) *
Όποτε τους κρυφοσκέφτομαι τρώω τα μούσια μου, χρειάζομαι να πάνε καλά.


Πιστεύω σε Mulligan Bucannan Swanigan, όπως και στους περισσότερους φετινούς rook για κάποιο λόγο. Μάλλον μου αρέσει πολύ αυτή η rooky class, μέχρι και Kennard δηλώνω fan. Lillard & CJMC είναι το ένα από τα τρία καλύτερα μπακόρτια και φέτος. Θα ήθελα να δω τον Harkless σε κάτι πιο savvy ως οντότητα, γιατί χρειάζεται ως ισορροπία για αυτήν την ομάδα. O Nurkic θα κάνει ωραία πράγματα αν προσέξει με τις κινήσεις του, είναι καλός στο pnr παιχνίδι και το Portland έχει παίκτες να το υποστηρίξει. Υπό προϋποθέσεις μπορούν τα playoffs.
yorgos
O χειρότερος Λίλαρντ που έχω δει ποτέ σήμερα. Έχει πάθει Μπαρλά.
Zoys
Δαμιανός vs Big-Oklahoma-3. blove.gif



(συν CJ προφανώς)
SG3ptshooter


Πάντα εδώ

Oι Wizards πάλι με το 5-5 ρεκόρ μέσα μάλλον προσπαθούν να μείνουν έξω από κάθε διεκδίκηση της Ανατολής, στην έδρα ελπίζαμε και μόνο..
RipCity
Με τα ψέμματα είμαστε σε πορεία πλεονεκτήματος έδρας κι έχουμε μία από τις καλύτερες άμυνες της λίγκας παίζοντας χωρίς τον καλύτερο αμυντικό μας, τον Aminu. Που ν' ανέβει και ο Nurk.
RipCity
QUOTE (RipCity @ Nov 30 2017, 12:31 ) *
Με τα ψέμματα είμαστε σε πορεία πλεονεκτήματος έδρας κι έχουμε μία από τις καλύτερες άμυνες της λίγκας παίζοντας χωρίς τον καλύτερο αμυντικό μας, τον Aminu. Που ν' ανέβει και ο Nurk.


Σε σχέση με ένα μήνα πριν έχουμε υποχωρήσει τρεις θέσεις, ενώ το πλεονέκτημα μοιάζει πια μη εφικτό λόγω του παικταρά του Butler και της ανόδου της OKC. Πιο πιθανό μοιάζει πια να παλέψουμε για τη θέση στην 8άδα μετά και την άνοδο των Clippers.

Γενικά δεν πείθει η ομάδα ότι μπορεί το κάτι παραπάνω. Ο Nurkic δεν έχει καμία σχέση με ότι είδαμε πέρυσι, ενώ κι ο CJ απογοητεύει. Κάτι πρέπει να κάνει ο Olshey στο trade deadline, γιατί έχει αρχίσει μάλλον να χάνει και τη ψυχραιμία του ο Allen που δε θέλει και πολύ για να απολύσει κάποιον.
SG3ptshooter
Δε με πείραξε τόσο που σκότωσαν το μυστήριο τρένο που είναι ο Vonleh αλλά ότι η έγνοια που έμοιαζαν να είχαν στο deadline είχε να κάνει με τα όρια του luxury tax, ενώ ήταν προφανές πως χρειάζονται κάτι.
RipCity
QUOTE (SG3ptshooter @ Feb 9 2018, 18:46 ) *
Δε με πείραξε τόσο που σκότωσαν το μυστήριο τρένο που είναι ο Vonleh αλλά ότι η έγνοια που έμοιαζαν να είχαν στο deadline είχε να κάνει με τα όρια του luxury tax, ενώ ήταν προφανές πως χρειάζονται κάτι.


Αφού δεν κάνει για τίποτα ο Neil. Απορώ γιατί ακόμη δεν έχει απολυθεί. Σ' όλα τα φόρουμ των Blazers υπάρχει πια ξεσηκωμός, ο άνθρωπος δεν κάνει. Ας πάει να γίνει πολιτικός, αφού στα λόγια καλός είναι.
aegeansheed
Κρίμα για Blazers, υπήρχε υλικό να κινηθούν καταστάσεις. Θα φύγουν τα καλύτερα χρόνια του Lillard, όπως έφυγαν και του LMA, μέσα στη μετριότητα...

Πάντως το +50 πόντοι για αγωνιστικό χρόνο λιγότερο από 30 λεπτά μόνο οι Lillard και McCollum έχουν κάνει (φέτος κι οι δύο), εκτός του Klay.
http://bkref.com/tiny/sQg9V
RipCity
QUOTE (aegeansheed @ Feb 10 2018, 12:28 ) *
Κρίμα για Blazers, υπήρχε υλικό να κινηθούν καταστάσεις. Θα φύγουν τα καλύτερα χρόνια του Lillard, όπως έφυγαν και του LMA, μέσα στη μετριότητα...

Πάντως το +50 πόντοι για αγωνιστικό χρόνο λιγότερο από 30 λεπτά μόνο οι Lillard και McCollum έχουν κάνει (φέτος κι οι δύο), εκτός του Klay.
http://bkref.com/tiny/sQg9V


είχε πάρει φωτιά χθες, είχε πλάκα ένα tweet των Blazers ότι "ο Dame έχει 40" και μετά από 2 λεπτά νέο tweet "That's 50!"
RipCity
Ο Lillard παίζει σαν ο καλύτερος PG της λίγκας εδώ και δύο εβδομάδες. Και γενικά κανείς δε τον έχει κάνει καλά εδώ και πολύ καιρό.

3η θέση στη Δύση και 5η overall με 7 σερί νίκες! 69.gif 69.gif
Zephyr
QUOTE(RipCity @ Mar 6 2018, 12:05 ) *
Ο Lillard παίζει σαν ο καλύτερος PG της λίγκας εδώ και δύο εβδομάδες. Και γενικά κανείς δε τον έχει κάνει καλά εδώ και πολύ καιρό.

3η θέση στη Δύση και 5η overall με 7 σερί νίκες! 69.gif 69.gif


Πάνε όπως πρόπερσι οι Blazers. Πέρσι βέβαια που έπρεπε να κάνουν 2-3 σωστές κινήσεις έκαναν την μια βλακεία πίσω από την άλλη στην στελέχωση και η σεζόν ήταν χάλια. Φέτος ο Lillard τους πάει κουβαλώντας, μακάρι να προχωρήσουν.
RipCity
Ω Θεοί τους έχουμε πάρει όλους αμπάριζα. Σε δύο χρόνια στη Γερμανία φέρτε μας φέρτε μας τη Βραζιλία!
sarounas
πάει το ρεκόρ, το πήρε ο μούσιας....
Zephyr
QUOTE(sarounas @ Mar 21 2018, 06:58 ) *
πάει το ρεκόρ, το πήρε ο μούσιας....


Έπαθε Σπανούλη στο τέλος ο Μούσιας και το καθάρισε smiley.gif
RipCity
Κάπου θα γινόταν κι αυτό κι έγινε από την καλύτερη ομάδα της φετινής σεζόν. Τουλάχιστον έχασε κι η Χόμα οπότε παραμένει ισχυρό το προβάδισμα για την 3η θέση.
RipCity
3η θεση τελικα και ιδανικο ματσαπ, οποτε η προκριση στο δευτερο γυρο ειναι εφικτοτατη.
Crash95
Το πορτλαντ φετος του πηγαν ολα καλα ειχαν τραυματισμους οι αλλες ομαδες. Ομως στο τελος που καναν ολες αντεπιθεση εκανε μεγαλες νικες. Αξια στη 3η θεση. Πιστευω θα ειναι επικος ο Ντειβις αλλα δεν θα αντεξει πολυ η Νεα ορλεανη. Πορτλαντ σε παρακαλω δυσκολεψε τους γουοριορς στο δευτερο γυρο.
stefkorner
γυπαετος απο τους πολυ λιγους
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.