Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Κολεγιακό Πρωτάθλημα 2012-2013
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Pages: 1, 2
GK_23
Το πολυαγαπημένο για αρκετούς από εμάς κολεγιακό πρωτάθλημα ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου...

Θεώρησα σκόπιμο να ανοίξω ένα νέο thread, αποκλειστικά για τη σεζόν 2012-2013 μιας και το παλιό είναι πλέον αρκετά μεγάλο.
Αν θέλουν οι mods να τα συνενώσουν, no problem peace.gif

Για πρώτη φορά, έχουμε και δημοσκόπηση για τον εθνικό Πρωταθλητή.
Οι 15 ομάδες, ανάμεσα στις οποίες μπορείτε να ψηφίσετε, έχουν επιλεγεί με βάση τα δύο πρόσφατα μεγάλα polls, του Associated Press και της USA Today, αντίστοιχα. Για τους πιο τολμηρούς υπάρχει και η επιλογή "άλλο Πανεπιστήμιο" rolleyes.gif

Τα polls που ανέφερα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Η γενικότερη αίσθηση λοιπόν είναι πως οι χιλιοτραγουδισμένοι Hoosiers του Indiana, ξεκινούν την σεζόν, ως πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Το Indiana έχει να κατακτήσει το Πρωτάθλημα από το 1987 όταν στον πάγκο του ήταν ακόμα ο Μπόμπι Νάιτ ενώ η τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε F4 ήταν το 2002.

Διατήρησε σε πολύ μεγάλο βαθμό την περσινή ομάδα (όλοι οι βασικοί παρέμειναν), η οποία είχε φτάσει στους "16" όπου και αποκλείστηκε από τους μετέπειτα Πρωταθλητές του Kentucky. Επίσης πρόσθεσε 3 πολύ καλούς πρωτοετείς, από τους οποίους ξεχωρίζει ο Κέβιν Φέρελ ένας από τους πιο καλούς play makers της φετινής "σοδειάς" πρωτοετών.

Φυσικά το μεγάλο αστέρι του Ιντιάνα είναι ο δευτεροετής σέντερ Κόντι Ζέλλερ, υποψήφιος ακόμα και για Νο 1 πικ στο ντραφτ του 2013...

GK_23
Ας κάνω την αρχή στο poll με τη δική μου ψήφο...

Αν και είναι νωρίς για προβλέψεις, θα τη δώσω στο Louisville.

Πέρυσι κέρδισε το τουρνουά της Big East έφτασε στο F4 του NCAA και φέτος στοχεύει ακόμα ψηλότερα. Μπορεί να μην έκανε εντυπωσιακό recruiting αλλά διατήρησε μεγάλο μέρος από τον περσινό κορμό του. Συγκεκριμένα, επιστρέφουν οι Peyton Siva, Russ Smith, Chane Benahan, Gorgui Dieng και Wayne Blackshear. Πολύ συμπαγής αμυντικά ομάδα αλλά χωρίς ιδιαίτερο επιθετικό ταλέντο. Στηρίζει πολλά στον προπονητή της, τον γνωστό Ρικ Πιτίνο, ο οποίος προσφάτως ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2022.

Αξίζει να προσέξετε τον Σενεγαλέζο σέντερ Gorgui Dieng...



GK_23
Από ότι βλέπω, εκτός από τη δική μου ψήφο, προστέθηκε και άλλη μία biggrin.gif

Μόνο που αυτή, κατέληξε στο Kentucky, τους περσινούς πρωταθλητές.

Ο Τζον Καλιπάρι, όπως άλλωστε συνηθίζει, έκανε πολύ καλό recruiting, στρατολογώντας 4 εξαιρετικούς πρωτοετείς: τους Nerlens Noel (PF), Archie Goodwin (SG), Alex Poythress (SF) και Willie Cauley ©. Αυτοί, μαζί με τους δευτεροετείς Kyle Wiltjer (PF) και Ryan Horrow (PG), αναμένεται να σηκώσουν το βάρος της ομάδας για φέτος.

Ουσιαστικά το Kentucky πρόκειται για μια εντελώς νέα ομάδα καθώς οι 6 βασικοί συντελεστές της περσινής του πορείας (Davis, Gilchrist, Teague, Jones, Lamb, Miller) αγωνίζονται πλέον στο ΝΒΑ. Η φετινή ομάδα είναι μεν ταλαντούχα αλλά όχι στο ίδιο επίπεδο με την περσινή. Η έλλειψη εμπειρίας είναι ένα ζήτημα όπως και το γεγονός πως για πρώτη φορά επί εποχής Καλιπάρι, το Kentucky δεν έχει έναν play maker επιπέδου NBA. O Ryan Horrow, που μεταγράφηκε από το North Carolina State, δεν έχει καμία σχέση με τους προκατόχους του, Wall, Bledsoe, Knight και Teague. Θα λειτουργήσει λοιπόν το ίδιο καλά η Dribble Drive Motion Offense του Καλιπάρι;

Σίγουρα πρέπει να προσέξουμε τον Nerlens Noel, που αναμένεται να επιλεγεί αρκετά ψηλά στο επόμενο draft καθώς και τον γιο του Greg Wiltjer, Kyle, που έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει breakout season...



benchwarmer
Εγώ δεν έχω ψηφίσει ακόμα, μιας και έχω μείνει αρκετά πίσω στην ενημέρωση..
Η Ιντιάνα και το Λούιβιλ είναι στις 2 πρώτες θέσεις των preseason rankings μιας και επαναφέρουν τις περσινές τους ομάδες σχεδόν στο 100% (η Ιντιάνα όλη την πεντάδα, και το Λούιβιλ τους 4 πλην του Κούριτς αν δεν κάνω λάθος), ενώ όλα τα υπόλοιπα κολλέγια θα έχουν σημαντικές αλλαγές. Το Κεντάκι βέβαια δεν δείχνει να επηρεάζεται μιας και κάνει για άλλη μια χρονιά εξαιρετικό recruiting όπως φαίνεται. Για τα υπόλοιπα κολλέγια δεν έχω ακόμα εικόνα, αλλά οι αλλαγές θα είναι σημαντικές (το Κάνσας χωρίς Τέιλορ-Ρόμπινσον, το Οχάιο Στέιτ χωρίς Σάλιντζερ, το Μίσιγκαν Στέιτ χωρίς Ντρεϊμόντ, το Νορθ Καρολάινα χωρίς Μάρσαλ-Μπαρνς-Ζέλλερ), μιλάμε για τους "σταρ" της κάθε ομάδας δηλαδή.
GK_23
QUOTE(benchwarmer @ Nov 5 2012, 11:47 ) *
Εγώ δεν έχω ψηφίσει ακόμα, μιας και έχω μείνει αρκετά πίσω στην ενημέρωση..
Η Ιντιάνα και το Λούιβιλ είναι στις 2 πρώτες θέσεις των preseason rankings μιας και επαναφέρουν τις περσινές τους ομάδες σχεδόν στο 100% (η Ιντιάνα όλη την πεντάδα, και το Λούιβιλ τους 4 πλην του Κούριτς αν δεν κάνω λάθος)

Δεν κάνεις λάθος, μόνο ο Κούριτς αποχώρησε από την περσινή 5άδα του Louisville.
Συμφωνώ πάνω-κάτω με όσα έγραψες, τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσω να γράψω και για τις άλλες ομάδες που αναμένεται να ξεχωρίσουν.

Έχω φτιάξει μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα, που αφορά τους Έλληνες αλλά και τους Αμερικανούς ελληνικής καταγωγής που είναι εν ενεργεία παίκτες του NCAA. Φυσικά αναφέρομαι στους παίκτες της 1ης κατηγορίας μόνο και όχι σε αυτούς που παίζουν στις divisions 2 και 3 αλλά και σε junior colleges. Οποιαδήποτε προσθήκη στη λίστα θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως biggrin.gif

Γεννημένοι στην Ελλάδα:

Γιάννης Παπαπέτρου, Texas, Πρωτοετής

Πάρης Μαραγκός, George Washington, Πρωτοετής

Μανώλης Τσελεντάκης, New Jersey Institute of Technology, Πρωτοετής

Γιάννης Σίνης, San Diego, Δευτεροετής

Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής:

Τζέημς Λούπος, Navy, Τριτοετής

Νίκολας Παύλος, North Carolina-Greensboro (aka "κολέγιο του Κάιλ Χάινς"), Δευτεροετής

Κόρεϊ Πέτρος, Oakland, Δευτεροετής

Τζεφ Γεωργάτος, Harvard, Τεταρτοετής

Πίτερ Παπατζόρτζ, Long Beach State, Τεταρτοετής

Γκραντ Φιορεντίνος, Southern Illinois, Δευτεροετής *

* Ο Φιορεντίνος είναι γεννημένος στη Νότια Αφρική αλλά διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Μεγάλης Βρετανίας.
GK_23
Συνεχίζω την μίνι παρουσίαση του φετινού κολεγιακού πρωταθλήματος με το θρυλικό UCLA...

Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια το UCLA να ήταν τόσο ψηλά στα πρισίζον polls. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και ο λόγος για αυτό ονομάζεται ...Shabazz Muhammad.

O 19χρονος από το Λας Βέγκας είναι ο καλύτερος πρωτοετής του φετινού πρωταθλήματος και ίσως το καλύτερο NBA prospect. Αγωνίζεται ως G-F, έχει φοβερή ευχέρεια στο σκοράρισμα, άνοιγμα χεριών που αγγίζει τα 7 πόδια και το nbadraft.net τον χαρακτηρίζει ως ένα μείγμα James Harden-Michael Kidd Gilchrist. Το πρόβλημα με τον Muhammad είναι πως το NCAA δεν έχει δώσει ακόμα το "πράσινο φως" για την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως έλαβε παράνομες πριμοδοτήσεις κατά τη διάρκεια της γυμνασιακής του καριέρας. Ακόμα και να λυθεί το πρόβλημα του πριν την έναρξη της σεζόν, ένας τραυματισμός που αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες ίσως τον κρατήσει εκτός για μερικά ματς.



Παρόμοιο πρόβλημα με τον Muhammad αντιμετώπισε και το έτερο εξαιρετικό recruiting του UCLA, ο γκαρντ Kyle Anderson, όμως η υπόθεση του ξεκαθάρισε και είναι ελεύθερος να αγωνιστεί. Άλλοι σημαντικοί παίκτες για το UCLA είναι ο σέντερ Joshua Smith, μια κόπια του Σοφοκλή Σκορτσιανίτη που συχνά-πυκνά αντιμετωπίζει προβλήμα με το βάρος του, και ο Larry Drew II, γιος του προπονητή των Ατλάντα Χοκς που επιστρέφει στα παρκέ μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω της μεταγραφής του από το North Carolina.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα παρουσία στο UCLA φέτος είναι ο πρωτοετής σέντερ ...Adria Gasol. Πρόκειται φυσικά για τον Βενιαμίν αδερφό των Πάου και Μαρκ 69.gif

GK_23
QUOTE(GK_23 @ Nov 2 2012, 16:57 ) *
Επίσης πρόσθεσε 3 πολύ καλούς πρωτοετείς, από τους οποίους ξεχωρίζει ο Κέβιν Φέρελ ένας από τους πιο καλούς play makers της φετινής "σοδειάς" πρωτοετών.

Δύο εκ των πρωτοετών του Indiana τιμωρήθηκαν από το NCAA και θα χάσουν τους 9 πρώτους αγώνες της σεζόν.

http://espn.go.com/mens-college-basketball...rs-miss-9-games

QUOTE(GK_23 @ Nov 6 2012, 12:44 ) *
Το πρόβλημα με τον Muhammad είναι πως το NCAA δεν έχει δώσει ακόμα το "πράσινο φως" για την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως έλαβε παράνομες πριμοδοτήσεις κατά τη διάρκεια της γυμνασιακής του καριέρας. Ακόμα και να λυθεί το πρόβλημα του πριν την έναρξη της σεζόν, ένας τραυματισμός που αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες ίσως τον κρατήσει εκτός για μερικά ματς.

Το μεγάλο αστέρι του UCLA ξεκίνησε να προπονείται κανονικά αλλά ακόμα δεν υπάρχει οριστική απόφαση από το NCAA σχετικά με την κανονική συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.

http://espn.go.com/los-angeles/ncb/story/_...waits-word-ncaa

Σήμερα θα ασχοληθώ με τις ομάδες που αναμένεται να ξεχωρίσουν και προέρχονται από τις mid-major περιφέρειες , δηλαδή τις περιφέρειες που δεν ανήκουν στις 6 ισχυρές περιφέρειες του NCAA (ACC, Big 10, Big 12, Big East, SEC και PAC-12). Άλλωστε τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες ομάδες από τις συγκεκριμένες περιφέρειες ξεχωρίζουν αρκετά στο πρωτάθλημα. To George Mason και το VCU έφτασαν στο F4, το 2006 και 2011 αντίστοιχα ενώ όλοι θυμόμαστε τις δύο συνεχόμενες συμμετοχές σε τελικούς του Butler, το 2010 και 2011. Παρεμπιπτόντως, το Butler από φέτος άλλαξε περιφέρεια και από την Horizon μετακινήθηκε στην Atlantic-10, όπου θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό απέναντι σε ομάδες όπως το Temple, το Xavier, το Saint Lewis και το Saint Joseph's. Στην ίδια περιφέρεια μάλιστα μετακινήθηκε και το VCU.

Μια ωραία παρουσίαση του bleacher report σχετικά με τα ΤΟΠ 10 κολέγια από τις mid-major περιφέρειες:

http://bleacherreport.com/articles/1395666...mid-major-teams

Το Creighton που βρίσκεται στο Νο 1, αγωνίζεται στη Missouri Valley Conference. Επιστρέφει όλη η περσινή του βασική πεντάδα, η οποία τελείωσε τη σεζόν με ρεκόρ 29-6 και αποκλείστηκε στο 2ο γύρο του March Madness από το North Carolina. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο forward Doug Mc Dermott, γιος του προπονητή της ομάδας. Τελείωσε την περσινή σεζόν με 22,9 πόντους και 8,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Μετά τη φετινή σεζόν πιθανότατα θα δηλώσει συμμετοχή στο draft, όπου έχει τις προϋποθέσεις να επιλεγεί στον πρώτο γύρο. Συμπαίκτης του Mc Dermott στο Creighton είναι ο τεταρτοετής Gregory Echenique, ο βασικός σέντερ της εθνικής ομάδας της Βενεζουέλας, για όσους θυμούνται κάτι από το προολυμπιακό.

Ο Mc Dermott εν δράσει...

kamtha5
Μεγάλα φαβορί φέτος η Indiana, και η Louisville... η πρώτη έχει σχεδόν το ίδιο ρόστερ με πέρσι και ο Zeller αναμένεται πολύ βελτιωμένος φέτος. Ετοιμαστείτε για πολλές αναφορές στην ταινία Hoosier φέτος! Επίσης η ομάδα του Rick Pitino αναμένεται πολύ δυνατή με μεγαλύτερο σταρ τον προπονητή της. Ενδιαφέρον έχει και το νέο Kentucky, που θα είναι εντελώς διαφορετικό και φέτος, με πολλούς πρωτοετής ως είθισται.

Στηρίζουμε Indiana γιατί το Hoosier είναι από της καλύτερες αθλητικές ταινίες όλων των εποχών!
GK_23
QUOTE(kamtha5 @ Nov 7 2012, 23:44 ) *
Μεγάλα φαβορί φέτος η Indiana, και η Louisville... η πρώτη έχει σχεδόν το ίδιο ρόστερ με πέρσι και ο Zeller αναμένεται πολύ βελτιωμένος φέτος.

Στηρίζουμε Indiana γιατί το Hoosier είναι από της καλύτερες αθλητικές ταινίες όλων των εποχών!

Φαντάζομαι πως η ψήφος στο Indiana είναι η δική σου; rolleyes.gif

O Zeller είναι κατά την άποψη μου το 1ο φαβορί για το John Wooden award. Νομίζω πως, ακόμα και αν το Indiana δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα κάνει σούπερ χρονιά. Όσον όμως αφορά το potential ο Noel και ο Muhammad υπερέχουν, ειδικά ο δεύτερος.

QUOTE(GK_23 @ Nov 7 2012, 08:20 ) *
Σήμερα θα ασχοληθώ με τις ομάδες που αναμένεται να ξεχωρίσουν και προέρχονται από τις mid-major περιφέρειες , δηλαδή τις περιφέρειες που δεν ανήκουν στις 6 ισχυρές περιφέρειες του NCAA (ACC, Big 10, Big 12, Big East, SEC και PAC-12). Άλλωστε τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες ομάδες από τις συγκεκριμένες περιφέρειες ξεχωρίζουν αρκετά στο πρωτάθλημα.

Μια ωραία παρουσίαση του bleacher report σχετικά με τα ΤΟΠ 10 κολέγια από τις mid-major περιφέρειες:

http://bleacherreport.com/articles/1395666...mid-major-teams

Μια από τις ομάδες που συγκαταλέγονται στην παραπάνω λίστα και έχει σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα είναι το Gonzaga, ένα κολέγιο που συγκεντρώνει αρκετούς international παίκτες, κυρίως Καναδούς μιας και βρίσκεται πολύ κοντά στα βορειοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά.

Φέτος το Gonzaga έχει στο ρόστερ του 5 συνολικά international παίκτες: 2 Καναδούς (Kevin Pangos, Kelly Olynyk), 1 Γερμανό (Elias Harris), 1 Πολωνό (Przemek Karnowski) και 1 από την Ακτή Ελεφαντοστού (Guy Edi).

O δευτεροετής Kevin Pangos είχε εντυπωσιάσει ήδη από την περσινή σεζόν, όταν και απέναντι στο Washington State σκόραρε 9 τρίποντα...



O πρωτοετής Przemek Karnowski κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 του 2010, με την εθνική ομάδα της Πολωνίας. Ολοκλήρωσε το τουρνουά με double-double μέσους όρους σε πόντους και ριμπάουντ (14,5 - 11).

GK_23
Πρεμιέρα λοιπόν χθες στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα με 123 παιχνίδια σε ολόκληρες τις ΗΠΑ και όχι μόνο rolleyes.gif

Όλα τα σκορ και τα boxscores εδώ: http://scores.espn.go.com/ncb/scoreboard?d...9&confId=50

Ο αγώνας της ημέρας ήταν το Michigan State-Connecticut που λόγω της "ημέρας των βετεράνων", πραγματοποιήθηκε επί γερμανικού εδάφους και συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση του Ramstein. To Connecticut, στο πρώτο του ματς μετά την αποχώρηση του Jim Calhoun, επικράτησε με 66-62, με τον play maker, Shabazz Napier, να σημειώνει 25 πόντους.



Μεγάλο ματς στο Brooklyn, όπου το Kentucky επικράτησε δύσκολα του Maryland με 72-69. Την παράσταση έκλεψε ο πολλά υποσχόμενος Ουκρανός σέντερ του Maryland, Alex Len, ο οποίος πέτυχε νταμπλ-νταμπλ με 23 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο ύψους 2.15, Len, υπολογίζεται ακόμα και για lottery pick στο draft του 2013.



Στην εύκολη νίκη του North Carolina επί του Gardner-Webb με 76-59, ο ανηψιός του μεγάλου Bob McAdoo, James McAdoo, είχε 26 πόντους και 14 ριμπάουντ. Φέτος αναμένεται να είναι ο ηγέτης του ιστορικού κολεγίου από τη Βόρεια Καρολίνα.

Όσον αφορά τους Έλληνες, ο Γιάννης Παπαπέτρου ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηση του Texas με το Fresno State, αγωνίστηκε 23 λεπτά και μέτρησε 5 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 τάπες. Η ομάδα του, το Texas, επικράτησε με 55-53.

Ο Γιάννης Σίνης αγωνίστηκε 12 λεπτά στην νίκη του San Diego επί του San Diego Christian με 91-58 και μέτρησε 4 πόντους και 4 ριμπάουντ.
benchwarmer
Ενταξει, ειχαμε πολλα ματς "πολλα με λιγα" απο τα οποια δεν μπορει να βγει καποιο συμπερασμα.

Το Kentucky-Maryland το ειδα για λιγο. Δεν ξερω ποσο δυνατο αναμενεται το Maryland φετος (στην 25αδα των rankings δεν ειναι παντως), αλλα το Kentucky δεν με επεισε σε καμια περιπτωση. Σιγουρα ειναι εντελως καινουρια ομαδα (απο τους 8 παιχτες που αγωνιστηκαν, μολις οι 2 ηταν στην ομαδα περυσι, κατι πρωτογνωρο για κολλεγιο) και ενδεχομενως να δεσει στην συνεχεια, αλλα ειναι πολυ δυσκολο να επαναλαβει το περσινο. Και ο Noel νομιζω δεν ειναι σε καμια περιπτωση Davis.
To Connecticut-Michigan St δεν το προλαβα, αν το βρω καπου θα το δω τις επομενες μερες, ειναι πολυ ενδιαφερον.

Στο poll εξακολουθω να μην εχω ψηφησει, ειναι πολυ νωρις.
GK_23
QUOTE(benchwarmer @ Nov 10 2012, 11:16 ) *
Το Kentucky-Maryland το ειδα για λιγο. Δεν ξερω ποσο δυνατο αναμενεται το Maryland φετος (στην 25αδα των rankings δεν ειναι παντως), αλλα το Kentucky δεν με επεισε σε καμια περιπτωση. Σιγουρα ειναι εντελως καινουρια ομαδα (απο τους 8 παιχτες που αγωνιστηκαν, μολις οι 2 ηταν στην ομαδα περυσι, κατι πρωτογνωρο για κολλεγιο) και ενδεχομενως να δεσει στην συνεχεια, αλλα ειναι πολυ δυσκολο να επαναλαβει το περσινο. Και ο Noel νομιζω δεν ειναι σε καμια περιπτωση Davis.
To Connecticut-Michigan St δεν το προλαβα, αν το βρω καπου θα το δω τις επομενες μερες, ειναι πολυ ενδιαφερον.

Εγώ λόγω υποχρεώσεων δεν πρόλαβα να δω κανένα ματς, από Δευτέρα θα ξεκινήσω κατέβασμα rolleyes.gif

Δεν νομίζω πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το Kentucky να επαναλάβει την περσινή πορεία. Συμφωνώ για τον Noel, δεν είναι σε καμία περίπτωση Davis, όπως και η ομάδα του γενικότερα δεν έχει το περσινό ταλέντο. Διαβάζω πως το Maryland σούταρε με μόλις 15,8% στα τρίποντα (3/19), οπότε τα μηνύματα από το χθεσινό ματς είναι μάλλον ανησυχητικά για το Kentucky. Σχετικά με το Maryland, νομίζω πως ο Alex Len που ανέφερα παραπάνω θα μας απασχολήσει αρκετά και θεωρώ αρκετά πιθανό να είναι η καλύτερη ομάδα της ACC μετά το δίδυμο North Carolina-Duke.

Στιγμιότυπα από το ματς του Νο 1 των rankings, Indiana, απέναντι στο Bryant. Εύκολη νίκη για τους Hoosiers, με 97-54. O Zeller είχε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ...



Το ματς Florida-Georgetown ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί πάνω στο κατάστρωμα πολεμικού πλοίου αλλά διεκόπη λόγω υπερβολικής υγρασίας στο παρκέ.

http://www.cbssports.com/collegebasketball...se-of-wet-court

Η είδηση όμως της ημέρας είναι ότι το NCAA έκρινε πως ο άσος του UCLA, Shabazz Muhammad, έχει παραβιάσει τους όρους συμμετοχής στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Απομένει να μάθουμε ποιο θα είναι το ακριβές μέγεθος της ποινής. Υπάρχει περίπτωση ο παίκτης να τεθεί εκτός πρωταθλήματος για όλη τη σεζόν, γεγονός που ενδεχομένως να επηρεάσει τις μετοχές του στο draft του 2013.

http://espn.go.com/los-angeles/ncb/story/_...ble-ucla-bruins
benchwarmer
Μετά από περίπου 5-6 ματς για όλες τις ομάδες, τα rankings έχουν ως εξής:

1. Indiana (6-0): Μέχρι χτες είχαν κυρίως εύκολα ματς και δεν είχαν την ευκαιρία να πείσουν για την δύναμή τους. Χτες όμως συνέτριψαν το North Carolina με 83-59 και επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί. Ομάδα χωρίς καμία ιδιαίτερη αδυναμία, που έχει διατηρήσει την περσινή της αρχική πεντάδα, με σταρ βέβαια τον Cody Zeller (αδερφό του Tyler), ο οποίος αναμένεται στην πρώτη πεντάδα του προσεχούς draft.
2. Duke (6-0): Μάλλον η ευχάριστη έκπληξη. Πολύ στενό ροτέισιον, που δείχνει ότι ο coach K παρόλο τις απώλειες του Plumlee και του Rivers, δεν έχει την χρονιά για πέταμα. Εντάξει τον πρώτο τον αναπληρώνει επάξια ο αδερφός του, ενώ υπάρχει και ο 3ος αδερφός στο ρόστερ tongue.gif Κλασική ομάδα coach K, θα παίξει πολύ δυνατά τον Μάρτη.
3. Michigan (5-0): 6-0 χτες μετά από άλλη μια πειστική νίκη απέναντι στο NC State (είχαν προηγηθεί Pittsburgh και Kansas State). Το personal favourite. Αγαπάμε Trey Burke (και το σημαντικό είναι ότι γενικά δεν μου αρέσουν τέτοιοι παίχτες-σβούρες), αγαπάμε το γεγονός ότι υπάρχει ο γιος του Tim Hardaway (παιχταράς επίσης), αλλά και του Glenn Robinson, και φυσικά αγαπάμε (μαζί με τον SG3ptshooter) τον Nik Stauskas, πρωτοετή Λιθουανοκαναδό με κοντά 60% στα τρίποντα.
4. Ohio State (4-0): Χωρίς ασφαλές δείγμα μέχρι στιγμής. Έχει τους παίχτες να αναπληρώσουν την απώλεια του Sullinger, αλλά περισσότερα μετά το σημερινό ντέρμπι με το Duke.
5. Louisville (5-1): No2 πριν αρχίσει η χρονιά, το πόνεσε πολύ προφανώς η ήττα από το Duke. Και θα το πονέσει ακόμα περισσότερο ο τραυματισμός για κάποιες βδομάδες του αμυντικού φόβητρου Gorgui Dieng, απαραίτητου για την άμυνα του Rick Pitino. Εννοείται πάντως πως μπορούν να επαναλάβουν ότι και τον προηγούμενο Μάρτη.
6. Syracuse (4-0): Ψηλή και αθλητική ομάδα, και φυσικά 2-3 ζώνη μέχρι θανάτου (του Boeheim tongue.gif ). Νομίζω όμως πως τους λείπει ο παίχτης που θα βασιστούν στα κρίσιμα, και θα αργήσει πολύ να φανεί αυτό, μιας και στην κανονική περίοδο έχουν για άλλη μια φορά αρκετά εύκολο πρόγραμμα.
7. Florida (5-0): Δυνατή πρώτη πεντάδα (ο Boynton μπορεί άνετα να είναι ο επόμενος Beal) αλλά ελάχιστα πράγματα από τον πάγκο. Σίγουρα όχι υποτιμήσιμοι πάντως.
8. Kentucky (4-1): No3 πριν αρχίσει η σεζόν, ήττα όμως από το Duke (και αυτοί). Πολύ δύσκολο να ξανακάνουν το περσινό. Είναι καλοί παίχτες και ο Noel και ο Poythress (φετινά recruits), αλλά σαν την περσινή φουρνιά δεν είναι.
9. Arizona (3-0): Δεν εχω αποψη.
10. Kansas (4-1): Player-to-watch ο λευκός σέντερ Jeff Withey, που προχτές έκανε triple double με τάπες. Κατά τ' άλλα, νομίζω οι απώλειες του Robinson και του Taylor είναι πολύ σημαντικές για να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Σίγουρα πάντως στην πορεία θα εμφανιστούν και άλλες ομάδες, και το κυριότερο και άλλοι παίχτες υποψήφιοι για το επερχόμενο draft, το οποίο αυτή τη στιγμή μοιάζει μάλλον χλωμό σε σχέση με το περσινό.

*Από τους Έλληνες που μετέχουν στο NCAA, ξεχωρίζει σίγουρα ο Γιάννης Παπαπέτρου, που αν και πρωτοετής είναι starter στο Texas, me 7.5 πόντους και 5.0 ριμπάουντ, σε 24 λεπτά συμμετοχής.
SG3ptshooter
QUOTE(benchwarmer @ Nov 28 2012, 16:47 ) *
και φυσικά αγαπάμε (μαζί με τον SG3ptshooter) τον Nik Stauskas, πρωτοετή Λιθουανοκαναδό με κοντά 60% στα τρίποντα.

και μόνο σα φράση που το διαβάζω, κάτι παθαίνω. Είναι και πατρίδα Μιτσιγκανιώτες, έχουν και GlennIII μέσα, μόλις τους ψήφισα. tongue.gif
Recap απ' το χτεσινό:


edit: Αν τυχόν δεν το ξέρει, κάποιος πρέπει να ειδοποιήσει τον Anaz για Tim2. biggrin.gif
G-arenas
μηπως ξερει κανεις τα στατιστικα του γιαννη σινη?στο σαν ντιεγκο παιζει...
benchwarmer
QUOTE(G-arenas @ Nov 28 2012, 19:30 ) *
μηπως ξερει κανεις τα στατιστικα του γιαννη σινη?στο σαν ντιεγκο παιζει...


http://espn.go.com/mens-college-basketball...6597/john-sinis
jasonick
QUOTE(GK_23 @ Nov 5 2012, 14:03 ) *
Δεν κάνεις λάθος, μόνο ο Κούριτς αποχώρησε από την περσινή 5άδα του Louisville.
Συμφωνώ πάνω-κάτω με όσα έγραψες, τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσω να γράψω και για τις άλλες ομάδες που αναμένεται να ξεχωρίσουν.

Έχω φτιάξει μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα, που αφορά τους Έλληνες αλλά και τους Αμερικανούς ελληνικής καταγωγής που είναι εν ενεργεία παίκτες του NCAA. Φυσικά αναφέρομαι στους παίκτες της 1ης κατηγορίας μόνο και όχι σε αυτούς που παίζουν στις divisions 2 και 3 αλλά και σε junior colleges. Οποιαδήποτε προσθήκη στη λίστα θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως biggrin.gif

Γεννημένοι στην Ελλάδα:


Πάρης Μαραγκός, George Washington, Πρωτοετής

.



Να ρωτήσω κάτι.
Ο Μαραγκός είναι αυτός που ήταν στον ΠΑΟ; Αν ναι, πως γίνεται να έχει δικαίωμα συμμετοχής, δεν πρέπει να υπάρξει απαγόρευση όπως στον Kanter;
thalys
O ίδιος είναι. Δεν είχα ακούσει πουθενά ότι υπέγραψε συμβόλαιο, πρέπει να έπαιζε ως ερασιτέχνης στον Παναθηναϊκό. Το κεφάλαιο Ν, άρθρο 63, του φετινού κανονισμού, λέει ότι κάθε ομάδα μπορεί να έχει μέχρι 4 ερασιτέχνες κάτω των 18 στο ρόστερ της και να χρησιμοποιεί μέχρι 3 στους αγώνες της.

http://www.esake.gr/upload_files/file19gr.pdf

Λογικά δεν έχει αλλάξει ο κανονισμός από πέρσι.
benchwarmer
Τα rankings μετά και την 5η εβδομάδα:

1. Indiana (8-0): Με αρκετά βατό πρόγραμμα μέχρι να αρχίσουν τα παιχνίδια εντός της περιφέρειας, αναμένεται δηλαδή αήττητη μέχρι το Γενάρη τουλάχιστον. Ο υποψήφιος player of the year Cody Zeller έχει 15.0 πόντους και 7.6 ριμπάουντ, με +1 σε ασίστ, κλεψίματα και τάπες, και 63% ευστοχία, χωρίς να έχει φορτσάρει ακόμα.
2. Duke (8-0): Βάσει προγράμματος έπρεπε να είναι στο #1, καθώς έχει κερδίσει ήδη Kentucky, Louisville και Ohio State. Μεγάλη έκπληξη ο Mason Plumlee, που με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ μέσο όρο βάζει υποψηφιότητα κι αυτός για player of the year.
3. Michigan (7-0): Έχω αναφερθεί πιο πάνω στο γιατί είναι η αγαπημένη μου ομάδα φέτος.
4. Syracuse (5-0): Για άλλη μια χρονιά αναμένεται να είναι στις πολύ υψηλές θέσεις της κανονικής περιόδου. Από τις πιο ψηλές και αθλητικές ομάδες (μόλις 3 από τους 9 βασικούς παίχτες είναι κάτω από 2 μέτρα), και με player to watch τον 2οετή pg Michael Carter-Williams, που με 9.3 ασίστ μέσο όρο είναι πρώτος σε όλο το πρωτάθλημα.
5. Louisville (6-1): Για τις επόμενες βδομάδες που θα λείπει ο Dieng, θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα μην πέσουν θύμα έκπληξης. Το δίδυμο των γκαρντ πάντως Peyton Siva - Russ Smith είναι από τα καλύτερα της χώρας.
6. Florida (6-0)
7. Ohio State (5-1)
8. Arizona (5-0): Ακόμα δεν έχω την παραμικρή εικόνα. Πρέπει κάποια στιγμή.
9. Kansas (6-1): Κι εδώ, όπως και στο Florida και Ohio State δεν έχει αλλάξει κάτι. Περιμένουμε να δούμε πως θα ανταποκριθούν σε βάθος χρόνου στις πολύ σημαντικές απώλειες που έχουν φέτος σε σχέση με πέρυσι (Beal, Sullinger και Robinson αντίστοιχα).
10. Gonzaga (8-0): Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τόσο ψηλά, και δικαίως. Διαθέτει πολύ έμπειρους παίχτες (όπως ο Γερμανός Elias Harris που έχει παίξει και σε Μουντομπάσκετ), καλούς σκόρερ (όπως ο Kevin Pangos, που βέβαια δεν θα φτάσει ποτέ τον Jimmer με τον οποίο παρομοιάζεται, αλλά παραμένει ένας πολύ καλός παίχτης για αυτό το επίπεδο), και σπουδαίους ρολίστες (όπως ο David Stockton, γιος του John). Το πρόγραμμα τους πάντως δυσκολεύει απίστευτα τώρα, μένει να δούμε πως θα ανταπεξέλθουν.

Από τις υπόλοιπες ομάδες, στο #13 βρίσκεται το επίσης αήττητο Illinois, που παίζει το Σάββατο με το Gonzaga σε ένα πολύ σπουδαίο ματς, ενώ Michigan State και North Carolina βρίσκονται στις θέσεις 18 και 19, με ρεκόρ 6-2. Οι προπονητές τους είναι από τους σπουδαιότερους ίσως στην ιστορία, αλλά φέτος το υλικό που έχουν στα χέρια τους ενδέχεται πράγματι να μην είναι για παραπάνω... Και φυσικά το Kentucky, που ξεκίνησε από το #3(!) των rankings, βρίσκεται πλέον εκτός 25άδας με ρεκόρ 4-3. Όπως και το UCLA με τις πολλές προσδοκίες φέτος, αλλά που δείχνει να είναι απλά ένα μείγμα πολύ ταλαντούχων παιχτών, αλλά όχι ομάδα. Ο πρωτοετής Shabazz Muhammad πάντως ξεχωρίζει και πιθανότατα θα είναι πολύ ψηλά στο ντραφτ.
tuareg
laugh.gif laugh.gif

benchwarmer
Σημαντικές αλλαγές στα rankings του πρωταθλήματος, ενώ οδεύουμε σιγά σιγά προς τα παιχνίδια εντός των διάφορων περιφερειών.

1. Duke (11-0): Το δίδυμο Seth Curry - Mason Plumlee τους οδηγεί εκ του ασφαλούς, με τον δεύτερο να βάζει σοβαρή υποψηφιότητα και για Player of the Year, σχεδόν από το πουθενά. Αξιοσημείωτο είναι ότι όλη η βασική πεντάδα (πλην Plumlee βεβαίως) σουτάρει με πάνω από 40% από το τρίποντο.
2. Michigan (12-0): Μία εντελώς διαφορετική ομάδα από το Duke, καθώς επιθετικά βασίζεται αποκλειστικά στους περιφερειακούς της, και ειδικά στο καταπληκτικό δίδυμο Burke-Hardaway, ενώ στο πρόσωπο του Nik Stauskas έχει βρει ίσως τον καλύτερο σουτέρ της χώρας. Και ένα βιντεάκι με το τι εστί Trey Burke: http://www.youtube.com/watch?v=ZsZ9whF9Gn8
3. Arizona (11-0): Μία ομάδα που κανείς δεν περίμενε, έχει καταφέρει να φτάσει αήττητη μέχρι εδώ, κερδίζοντας μάλιστα μεταξύ άλλων και μία top10 ομάδα, τους Florida Gators. Το αξιοσημείωτο είναι πως κανείς παίχτης της δεν εμφανίζεται να αποτελεί pick 1ου γύρου στο προσεχές draft. Είναι κυρίως μια ομάδα του προπονητή, και μένει να δούμε εάν αυτό θα φανεί αρκετό τον Μάρτιο.
4. Louisville (11-1): Η απουσία του σέντερ Gorgui Dieng δεν τους έχει στοιχίσει ως τώρα, ίσως όμως συμβεί αυτό το Σάββατο στη "ρεβάνς" του περσινού ημιτελικού με το Kentucky. Με την επιστροφή του όμως αρχές Γενάρη, θα πρόκειται σίγουρα για ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, ομάδα πάντα βασισμένη βέβαια στην άμυνα (παθητικό μέχρι στιγμής φέτος 60,5 πόντοι..)
5. Indiana (11-1): Το #1 μέχρι την τελευταία βδομάδα και την ήττα στην παράταση από το Butler. O Cody Zeller παίζει καλά, αλλά όχι ως επίδοξος Player of the Year, και αν δεν το κάνει, η ομάδα έχει αρκετά τρωτά σημεία.
6. Kansas (10-1): Εκτός από το σκιάχτρο Jeff Withey, το Kansas φαίνεται πως βρήκε και δεύτερο σημείο αναφοράς, επιθετικό αυτή τη φορά. Πρόκειται για τον πρωτοετή γκαρντ Ben McLemore, που αναμένεται να πάιξει πολύ δυνατά και στο draft αν το επιλέξει.
7. Missouri (10-1): Μία εντελώς νέα ομάδα, με μόνο παίχτη από πέρυσι τον πλέι μέικερ Phil Pressey. Οι άλλοι δύο σημαντικοί παίχτες είναι ο φοργουορντ Lawrence Bowers που πέρυσι ήταν εκτός λόγω τραυματισμού, και ο σέντερ Alex Oriakhi που ήρθε με μεταγραφή από το Connecticut (όπου σε όσους λέει κάτι το όνομα, ήταν στην ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο πρόπερσι).
8. Cincinatti (12-0): Άλλη μια ομάδα από το πουθενά, που δεν έχει όμως κερδίσει μέχρι στιγμής κανέναν αντίπαλο από το top25. Τις επόμενες δυο βδομάδες θα παίξει με 3 τέτοιους όμως (New Mexico, Pittsburgh και Notre Dame) οπότε θα βγει ασφαλέστερο δείγμα.
9. Syracuse (10-1): Ήττα σοκ από το Temple, στον απόηχο της 900ής νίκης στην καριέρα του Jim Boeheim λίγες μέρες πριν. Επιμένω ότι δεν γεμίζει πολύ το μάτι, αν και θα πρέπει να έχουμε το νου μας στον Michael Carter-Williams, πρώτο πασέρ της λίγκας.
10. Ohio State (9-2): Δύο ήττες από το Duke και το Kansas μπορεί να λένε πολλά, μπορεί και τίποτα. Ο Deshaun Thomas θέτει κι αυτός υποψηφιότητα για Player of the Year, ίσως όμως στα κρίσιμα παίξει ρόλο η απουσία ενός σημείου αναφοράς κάτω από το καλάθι.

Την 25άδα κλείνουν Minnesota, Illinois, Gonzaga, Florida, Georgetown, Creighton, San Diego State, Butler (που όλοι ξέρουμε από τα προηγούμενα χρόνια τι μπορεί να πετύχει, και μας το θύμισε στο ματς με το Indiana), Michigan State, UNLV, Notre Dame, Oklahoma State, North Carolina State, Pittsburgh και Kansas State. Η απουσία του Kentucky και του North Carolina είναι απολύτως δικαιολογημένη, ειδικά το δεύτερο είναι πολύ χαμηλού επιπέδου φέτος, και πολύ πιθανό να μην μπει καν στο τελικό τουρνουά.

To Texas του Γιάννη Παπαπέτρου βρίσκεται στο 7-5, καθώς αγωνίζεται χωρίς τον θεωρούμενο ηγέτη του για φέτος, τον Myck Kabongo, μετά την (άδικη κατά πολλούς) τιμωρία του για υπογραφή συμβολαίου. Ο Παπαπέτρου πάντως είναι βασικός (όχι συνηθισμένο για Ευρωπαίο πρωτοετή αυτό) και έχει 7.3 πόντους και 4.8 ριμπάουντ σε 20.5 λεπτά, σουτάροντας με 40% στα τρίποντα.

thalys
Έχω την αίσθηση ότι ο Παπαπέτρου αντιμετωπίζεται σχεδόν ως γηγενής πρωτοετής επειδή τελείωσε το λύκειο στις ΗΠΑ.

Διάβαζα αυτό εδώ χτες και μου έκανε εντύπωση η εξής φράση:
QUOTE
Noah was a two time NCAA champion (2006 and 2007) at Florida, was named the Most Outstanding Player (2006) and was a consensus All-American Second Team (2007)


Δεν παρακολουθώ την Σολέ ή την Προ-Α, από τις γαλλικές ομάδες της Ευρωλίγκας μόνο θετικές εντυπώσεις δεν έχω, αλλά και πάλι μου φαίνεται περίεργο να αξιολογείς ως δυσκολότερη μια διοργάνωση του κολλεγιακού σε σχέση με ένα επαγγελματικό, ανδρικό πρωτάθλημα. Εσύ που έχεις άποψη για το NCAA τι λες; Σε σχέση με την Southeastern πχ πού βρίσκεται το γαλλικό, το γερμανικό ή το ιταλικό πρωτάθλημα;
benchwarmer
QUOTE(thalys @ Dec 26 2012, 15:19 ) *
Έχω την αίσθηση ότι ο Παπαπέτρου αντιμετωπίζεται σχεδόν ως γηγενής πρωτοετής επειδή τελείωσε το λύκειο στις ΗΠΑ.

Διάβαζα αυτό εδώ χτες και μου έκανε εντύπωση η εξής φράση:


Δεν παρακολουθώ την Σολέ ή την Προ-Α, από τις γαλλικές ομάδες της Ευρωλίγκας μόνο θετικές εντυπώσεις δεν έχω, αλλά και πάλι μου φαίνεται περίεργο να αξιολογείς ως δυσκολότερη μια διοργάνωση του κολλεγιακού σε σχέση με ένα επαγγελματικό, ανδρικό πρωτάθλημα. Εσύ που έχεις άποψη για το NCAA τι λες; Σε σχέση με την Southeastern πχ πού βρίσκεται το γαλλικό, το γερμανικό ή το ιταλικό πρωτάθλημα;


Είναι πολύ θεωρητική μία τέτοια ερώτηση, σίγουρα βέβαια η Ευρωλίγκα σε επίπεδο ομάδων είναι πιο πάνω από το κολλεγιακό. Τώρα αν μιλάμε για ομάδες όπως η Αβελίνο, η Ροάν ή ο Κολοσσός (τυχαία τα ονόματα), σε σύγκριση με τα μεγάλα κολλέγια, τότε δεν είμαι τόσο σίγουρος.
Όσον αφορά πάντως το ντραφτ, είναι μία εντελώς διαφορετική κουβέντα το ποιοι παίχτες επιλέγονται. Ο αντίστοιχος 20χρονος εκεί είναι πολύ πιο έτοιμος για το ΝΒΑ από τον αντίστοιχο 20χρονο εδώ. Αλλά και μεταξύ ίδιας ηπείρου, πολλές φορές προκαλούν έκπληξη (στα δικά μας μάτια) πολλές επιλογές των ομάδων, πχ του Fournier φέτος που έπαιζε στην Πουατιέ στο #20, και του Παπανικολάου πχ που ήταν σχεδόν MVP του final4 Ευρωλίγκας στο #48. Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν και στην από εκεί πλευρά..
Στο άρθρο πάντως που αναφέρεις συγκρίνεται o Noah, που ήταν βασικό σέντερ στην πρωταθλήτρια ομάδα του NCAA τότε, με τον Gobert που παίζει 18 λεπτά στην Σολέ, επομένως σαφέστατα η "σύγκριση" είναι υπέρ του πρώτου, και όχι μόνο στα μάτια των Αμερικανών..



*Και ένα βιντεάκι για τον φίλο μου τον SG: http://www.youtube.com/watch?feature=playe...p;v=ZPp1D5qZB0Y
SG3ptshooter
QUOTE(benchwarmer @ Dec 27 2012, 02:55 ) *
Και ένα βιντεάκι για τον φίλο μου τον SG: http://www.youtube.com/watch?feature=playe...p;v=ZPp1D5qZB0Y

GK_23
Αν και έλειψα αρκετά καιρό, βλέπω πως το thread κατάφερε να μαζέψει τελικά αρκετό κόσμο biggrin.gif

Φαίνεται πως υποτιμήσαμε αρκετά το Duke στην αρχή της σεζόν. Ο Σιζέφσκι έχει έμπειρους παίκτες και αυτό μετρά αρκετά στο κολεγιακό. Το #1 - #2 σε Duke και Michigan παραπέμπει σε εποχές Κρίστιαν Λέτνερ vs Fab Five shot.gif

Κάποια φρέσκα νέα...

Ο κόουτς του Syracuse και βοηθός του Σιζέφκσι στην εθνική, Τζιμ Μπόχεϊμ, έφτασε τις 903 νίκες και έπιασε τον Μπόμπι Νάιτ στη 2η θέση της λίστας των προπονητών με τις περισσότερες νίκες στο NCAA...

http://scores.espn.go.com/ncb/recap?gameId=330020183

Πριν από λίγες ημέρες παρακολούθησα αποσπασματικά τον αγώνα του Gonzaga με το Oklahoma State, μιας και τα 2 κολέγια παρουσιάζουν πολύ καλή εικόνα φέτος. Το Gonzaga κέρδισε στην παράταση αλλά με εντυπωσίασε ο πρωτοετής γκαρντ του Oklahoma State, Μάρκους Σμαρτ. Πολύ πληθωρικός παίκτης με εντυπωσιακά στατιστικά για πρωτοετή, 13,4 πόντοι, 6,2 ριμπάουντ και 5,2 ασίστ...

Ένα άρθρο-παρουσίαση για αυτόν...

http://bleacherreport.com/articles/1420250...xt-james-harden
benchwarmer
Ώρα λοιπόν να ξεκινήσει το conference play, και ας κανουμε μια μικρη παρουσιαση των κυριοτερων περιφερειων:

- Στην Atlantic Coast, ξεχωριζει φυσικα το Duke για το οποιο εχω γραψει τις προηγουμενες φορες. Το αντιπαλον δεος του Νοrth Carolina ειναι πολυ αποδυναμωμενο, με ρεκορ 10-3, εδειξε ομως σημαδια ζωης με τη νικη του απεναντι στο #20 της χωρας UNLV στο τελευταιο ματς, οποτε ισως να περιμενουμε λιγο ακομα πριν το ξεγραψουμε. Αντιθετα, μεγαλος αντιπαλος του Duke αναμενεται να ειναι το North Carolina State (11-2 ρεκορ), το οποιο πριν αρχισει η σεζον δινοταν μαλιστα και εντος της 10αδας σε ολη τη χωρα. Επισης, εντυπωσιαζει το Maryland (12-1) του πανυψηλου Ουκρανου Alex Len ο οποιος θα παιξει δυνατα στο draft, αλλα που δεν ειχε τοσο δυσκολο προγραμμα μεχρι στιγμης. Η περσινη εκπληξη Florida State μπαινει με μολις 8-5 ρεκορ μεχρι στιγμης, ενω ειδικα αναφορα στο Virginia Tech του 2ου σκορερ της χωρας, Erick Green.

- Στην Big12, εκτος του φαβορι Kansas, συνανταμε μεταξυ αλλων το Oklahoma State που αναφερθηκε στο προηγουμενο ποστ, το πολυ σκληρο και πολυ γεματο με λυσεις Kansas State, το Iowa State με προπονητη τον Fred Hoiberg που κανει πολυ καλη δουλεια, ενω χαρακτηριστικο της δυναμικοτητας της περιφερειας ειναι οτι με τα 2 "χειροτερα" ρεκορ (πανω βεβαια απο το 50%) μπαινουν δυο σπουδαια κολλεγια, το Texas του δικου μας Γιαννη Παπαπετρου, και το West Virginia του προπονητη των 700+ νικων Bob Huggins.

- Στην μεγαλη και χαοτικη Big East των 15 ομαδων, εχουμε αρκετα κολλεγια με μολις μια ηττα μεχρι στιγμης. Το Louisville και το Syracuse για τα οποια εχουμε αναφερθει παραπανω, μια μινι-εκπληξη το Cincinatti, το οποιο παιζει μεν "ασχημο" αλλα οπως φαινεται αποτελεσματικο μπασκετ, το Georgetown του Otto Porter. που ακουγεται πολυ κι αυτος για το draft, αλλα και το Notre Dame, που ειναι 1ο μεχρι στιγμης σε ολη τη χωρα σε ασιστ. Και εκτος αυτων, κολλεγια οπως το Pittsburgh, το Marquette, αλλα και το Connecticut που διανυει ομως μια μεταβατικη χρονια, εξαιτιας και της τιμωριας του με αποκλεισμο απο το τελικο τουρνουα του Μαρτιου, ανεξαρτητα του τι θα κανει μεχρι τοτε.

- Στην Big Ten, συνανταμε 3 απο τα 10 κορυφαια κολλεγια φετος. Michigan, Indiana και Ohio State για τα οποια εχουμε ηδη μιλησει. Εκτος αυτων, το σκληρο και αθλητικο Minnesota (1ο στα ριμπαουντ σε ολη τη χωρα), το Illinois του Brandon Paul που στη μερα του σκοτωνει οποιαδηποτε αμυνα, και βεβαια μεταξυ και αλλων, το σπουδαιο Michigan State, χωρις πολυ ταλεντο φετος ειναι η αληθεια, αλλα που με τον Tom Izzo στον παγκο δεν μπορεις να το ξεγραψεις ποτε.

- Στην Pacific 12, το ενδιαφερον καπως επιστρεφει μετα απο μερικα χρονια. Το Arizona ειναι ακομα αηττητο με 13-0 (και δινεται στο #3 της χωρας, αν και πολυ αμφιβαλλω βεβαια αν ειναι τοσο ψηλα η δυναμικη του), αλλα τολμω να πω πως το φαβορι της περιφερειας ειναι το UCLA, το οποιο με την σπουδαια φουρνια πρωτοετων του (στην οποια ξεχωριζει ο Shabazz Muhammad, πιθανο νο1 του ντραφτ) σκοπευει να επιστρεψει στα παλια του μεγαλεια. Τα υπολοιπα κολλεγια, οπως το Arizona State, το Oregon, το Colorado κλπ, αναμενεται να κινηθουν στη γνωστη τους μετριοτητα...

- Τελος, η Southeastern φανταζει αρκετα αποδυναμωμενη. Κυριως αυτο οφειλεται στην καθιζηση του Kentucky, το οποιο βρισκεται μολις στο 9-4, ρεκορ ντροπιαστικο σχεδον για πρωταθλητες (χωρις βεβαια να υπαρχει ιχνος απο την περσινη ομαδα στο ροστερ). Για τον τιτλο πιθανοτατα θα μονομαχησουν το Missouri και το Florida, αλλα και αυτα τα κολλεγια ελαχιστοι τα πιστευουν για να βρεθουν και στο final4 του τελικου τουρνουα. Τα υπολοιπα κολλεγια ειναι και αυτα στη μετριοτητα, τοσο που ενδεχεται φετος απο τις 64 θεσεις του τελικου τουρνουα, να δωθουν μολις 3 εδω, αρνητικο ρεκορ για αυτην την περιφερεια.

Απο τις υπολοιπες περιφερειες, το μονο καποιο ενδιαφερον παρουσιαζουν η Mountain West με κολλεγια οπως τα UNLV, New Mexico, αλλα και το αηττητο μεχρι στιγμης (αλλα με ευκολο προγραμμα) Wyoming, η Atlantic10 με τις δυο μεγαλυτερες εκπληξεις των τελευταιων χρονων στο κολλεγιακο μπασκετ, το Butler και το VCU, και η West Coast οπου αγωνιζεται το #10 της χωρας Gonzaga.
benchwarmer
Για όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται, αναφέρω ενδεικτικά μερικά σημερινά ματς που είναι σε προσιτές ώρες να παρακολουθήσει κάποιος (με λινκ στα γνωστά μέρη)

7.00 Maryland (14-3) vs North Carolina (11-5), αναμέτρηση 2 πιθανών lottery picks, Alex Len και James McAdoo
9.00 #17 Missouri (13-3) vs #10 Florida (13-2)
9.00 #4 Kansas (15-1) vs Texas (8-8), με τον δικό μας Γιάννη Παπαπέτρου απέναντι σε ένα πιθανό top5 pick, τον Ben McLemore
11.00 #6 Syracuse (16-1) vs #1 Louisville (16-1), αναμέτρηση όχι τόσο πιθανών NBA star, αλλά δύο εκ των μυθικότερων προπονητών, Jim Boeheim και Rick Pitino
11.00 #21 Oregon (15-2) vs #24 UCLA (15-3), με το πιθανό no1 pick Shabazz Muhammad
GK_23
QUOTE(benchwarmer @ Jan 19 2013, 16:58 ) *
Για όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται, αναφέρω ενδεικτικά μερικά σημερινά ματς που είναι σε προσιτές ώρες να παρακολουθήσει κάποιος (με λινκ στα γνωστά μέρη)

7.00 Maryland (14-3) vs North Carolina (11-5), αναμέτρηση 2 πιθανών lottery picks, Alex Len και James McAdoo
9.00 #17 Missouri (13-3) vs #10 Florida (13-2)
9.00 #4 Kansas (15-1) vs Texas (8-8), με τον δικό μας Γιάννη Παπαπέτρου απέναντι σε ένα πιθανό top5 pick, τον Ben McLemore
11.00 #6 Syracuse (16-1) vs #1 Louisville (16-1), αναμέτρηση όχι τόσο πιθανών NBA star, αλλά δύο εκ των μυθικότερων προπονητών, Jim Boeheim και Rick Pitino
11.00 #21 Oregon (15-2) vs #24 UCLA (15-3), με το πιθανό no1 pick Shabazz Muhammad


H xthesini imera itan poly xortastiki pragmati...

Sta parapano paixnidia, tha prostheso kai to Gonzaga (#8)-Butler (#13), opou to finale itan apisteuto...



Ta 3 apotelesmata pou ekanan aisthisi tin evdomada pou mas perase, itan i ektos edras niki tou Wisconsin epi tou Indiana, kai oi xthesines ektos edras nikes tou Suracuse epi tou Louisville kai tou Oregon epi tou UCLA.



To Louisville kai to Indiana itan #1 kai #2 sta polls tis perasmenis evdomadas alla meta tis ittes tous logika tha ypoxorisoun. Anamenetai na anevoun theseis to Duke kai to Michigan. Isos kai to Syracuse na einai sto TOP 2. H omada pantos pou entyposiazei auti ti stigmi einai to Wisconsin pou exei 4-0 rekor sti Big Ten kai mallon tha einai gia proti fora fetos sto TOP 25.

GK_23
Mia oraia parousiasi tou bleacher report sxetika me tous TOP 10 "tripontakides" tou fetinou protathlimatos...

Sti lista yparxei fysika to megalo poulen pou akouei sto onoma Nik Stauskas alla stin proti thesi topotheteitai o Troy Daniels tou VCU, o opoios skorarei to 91% ton ponton tou me triponta icon_drunk.gif

http://bleacherreport.com/articles/1489928...lege-basketball

Kai ta rankings tis dodekatis evdomadas, opos anakoinothikan simera apo to AP. Me arketes anakatatakseis opos itan anamenomeno...

http://bleacherreport.com/articles/1494315...ndings-released
baskethood
Προκαλεί ενδιαφέρον πως ο Carter-Williams ανεβάζει επίπεδο το παιχνίδι του στα τελευταία λεπτά. Ενώ γενικά σουτάρει άσχημα με κάποιον τρόπο τα καταφέρνει και βάζει μεγάλα σουτ.
Ο Triche έχει εξαιρετικό κορμί και πλήρες παιχνίδι στην επίθεση. Δεν είναι τοπ σε κάποιο κομμάτι αλλά είναι σοβαρός παίκτης.

ΥΓ. Τίμια ανατροπή στα τελευταία λεπτά για το Cuse αλλά με αρκετή δόση τύχης!
GK_23
QUOTE(baskethood @ Jan 22 2013, 00:09 ) *
Προκαλεί ενδιαφέρον πως ο Carter-Williams ανεβάζει επίπεδο το παιχνίδι του στα τελευταία λεπτά. Ενώ γενικά σουτάρει άσχημα με κάποιον τρόπο τα καταφέρνει και βάζει μεγάλα σουτ.

Pragmati poly sosti i paratirisi sou...

Tin ora pou aneferes auto gia ton Carter-Williams, diavaza to parakato:

QUOTE
Syracuse point guard Michael Carter-Williams was nearly a goat against Louisville. Through 32 minutes or so, he had eight turnovers, the last one off a Russ Smith steal to put Louisville up 62-57. Carter-Williams more than atoned for that by scoring 11 of Syracuse’s final 13 points and assisting on a Jerami Grant layup in the final 7:22. Carter-Williams had a steal of Peyton Siva and a dunk for the go-ahead basket and then a steal in a scrum under the basket to seal Syracuse’s 70-68 road win.
morfi
QUOTE(GK_23 @ Jan 22 2013, 00:21 ) *
Pragmati poly sosti i paratirisi sou...

Tin ora pou aneferes auto gia ton Carter-Williams, diavaza to parakato:

Σε παρακαλώ γράφε στα Ελληνικά, εκτός αν υπάρχει κάποιο θέμα.. Ευχαριστώ.. wink.gif
GK_23
QUOTE(morfi @ Jan 22 2013, 00:23 ) *
Σε παρακαλώ γράφε στα Ελληνικά, εκτός αν υπάρχει κάποιο θέμα.. Ευχαριστώ.. wink.gif

Sorry alla eimai sto eksoteriko kai otan grafo apo ton ypologisti tou grafeiou, den exo ti dynatotita na grapso sta ellinika...

To exo anaferei ksana palaiotera rolleyes.gif

edit by morfi: Οκ ρε συ. Δεν είχα δει ότι το είχες γράψει.. wink.gif
baskethood
QUOTE (GK_23 @ Jan 22 2013, 00:21 ) *

Αυτό και ένα-δύο παιχνίδια ακόμα είχα στο μυαλό μου.
Αυτό που μου αρέσει στη φετινή φουρνιά από PGs (Burke, Smart, Carter-Williams) είναι ότι μπορείς να τους αποκαλείς playmakers χωρίς να ξεροβήχεις και μετά να λες...point guards! smile.gif
benchwarmer
1. Duke (16-1): Τραυματισμός του πολύ σημαντικού Ryan Kelly και ήττα από το NC State, την οποία βέβαια ακολούθησαν ήττες και των υπόλοιπων πρωτοπόρων με αποτέλεσμα να ξαναβρίσκεται το Duke στο #1. Αν γυρίσει ο Kelly εγκαίρως για τον Μάρτη, μόνο να κερδίσει έχει πάντως το Duke από αυτή την απουσία. Curry+Plumlee εξακολουθούν να είναι εγγύηση για τον coach K.
2. Michigan (17-1): Η πιο hot ομάδα όλη τη φετινή χρονιά. Χάρμα οφθαλμών επιθετικά, με Trey Burke, Tim Hardaway Jr και Stauskas. Το Μάρτη θα πρέπει να παίξει και άμυνα βέβαια.
3. Kansas (16-1): Ο εκρητικός πρωτοετής Ben McLemore εξελίσσεται σε πιθανό top5 pick του draft, ενώ ο Withey παραμένει το φόβητρο κάτω από το καλάθι. Αυτά, σε συνδυασμό με την μειωμένη φέτος δυσκολία της περιφέρειας μπορεί και να αρκούν για ένα σίγουρο #1 seed.
4. Syracuse (17-1): Πλέον 18-1, με την δύσκολη νίκη επί του Cincinatti. Πολλά κορμιά για άμυνα, αλλά επιθετικά βασίζονται αποκλειστικά στους δυο γκαρντ Triche και Carter-Williams, ειδικά όσο ο Southerland (3-4άρι και πιθανός νικητής του "6th man of the year", αν υπήρχε στο NCAA) παραμένει εκτός για "eligibility issues"(?).
5. Louisville (16-2): Ήττα στο καλάθι από το Syracuse πριν 2 μέρες στο ματς της χρονιάς ως τώρα. Παραμένουν όμως από τα φαβορί για μένα, πάνω και από το Syracuse.
6. Arizona (16-1): Εξακολουθώ να τη θεωρώ μέτρια ομάδα και τυχερή που παίζει στην Pac-12. Σε κάποια από τις πραγματικά μεγάλες περιφέρειες θα ήταν πολύ πιο κάτω.
7. Indiana (16-2): Ήττα-σοκ εντός από το Wisconsin και όχι πια φαβορί. Εντυπωσιάζει πάντως ο Victor Oladipo, νομίζω αυτός είναι ο MVP τους και όχι ο Zeller.
8. Florida (14-2): Πολύ καλή και σοβαρή ομάδα και χωρίς καμία χτυπητή αδυναμία, αλλα τολμώ να πω με ταβάνι. Πάρα πολύ πιθανό πάντως η τραγική φέτος SEC να τους δώσει ακόμη και ένα #1 seed.
9. Butler (16-2): Μεγάλη νίκη με το Gonzaga, θύμισε τις τρελές πορείες του τα τελευταία χρόνια. Διόλου απίθανο να το ξανακάνει το Μάρτη, αν και πλέον όπως δείχνουν και τα rankings θα παίζει ως φαβορί.
10. Gonzaga (17-2): Εκεί που περιμέναμε όλοι να τραβήξουν κουπί ο Pangos με τον Harris, έχει βγει από το πουθενά ο απίθανος Kelly Olynyk. Από τις συμπάθειές μου διαχρονικά ως κολλέγιο, είναι η καλύτερη τους ομάδα ίσως και στην ιστορία τους, αλλά και πάλι δεν νομίζω πως θα είναι αρκετή για final4.

Αύριο η συνέχεια tongue.gif
GK_23
Sfagi exei ginei tis 2 teleutaies imeres pragmatika...

Xthes to Louisville ekane 2h synexomeni itta, apo to Villanova auti tin fora, eno simera to #1 twn rankings Duke, exase me 27 pontous diafora apo to Miami w00t.gif To Miami auti ti stigmi einai proto stin ACC!

Stigmiotypa apo to mats auto...



Kai to apithano buzzer tis nikis tou Drexel epi tou Hofstra me 55-52...

GK_23
Τεράστια αγωνιστική ημέρα χθες στο κολεγιακό πρωτάθλημα, με 149 συνολικά ματς.

Όλα τα αποτελέσματα: http://scores.espn.go.com/ncb/scoreboard?d...2&confId=50

Τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν ήταν δύο:

Η νίκη του Indiana(#3) επί του Michigan(#1) και η ήττα του Kansas(#2) από το Oklahoma State. Πλέον όλες οι ομάδες έχουν τουλάχιστον 2 ήττες στη σεζόν.





Επίσης, ο Γιάννης Παπαπέτρου έκανε μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση στη νική του Texas επί του TCU. Σε 34 λεπτά συμμετοχής
είχε 13 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 τάπες. Γενικότερα ο Παπαπέτρου κάνει αρκετά ενθαρρυντικές εμφανίσεις για πρωτοετής, αγωνιζόμενος σε ένα αρκετά γνωστό κολέγιο και σε μία από τις ισχυρότερες περιφέρειες του πρωταθλήματος. Οι μέσοι όροι του για την ώρα είναι 7,5 πόντοι - 4,3 ριμπάουντ σε 20,5 λεπτά συμμετοχής.

Μπορείτε να τον δείτε αγωνιζόμενο στα highlights του αγώνα της 26ης Ιανουαρίου με αντίπαλο το Texas Tech. Το Texas κέρδισε με 73-57, με τον Παπαπέτρου(#33) να έχει 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ...

benchwarmer
Χαμός πραγματικά, όπως τα λέει ο σίχαμα..

Με 2 ήττες πλέον Ντιουκ, Κανσας, Μισιγκαν, Ιντιανα, Φλοριντα, Αριζονα και Γκονζαγκα, ενω η πιο χοτ ομαδα αυτη τη στιγμη ειναι διχως αλλο το Μαιαμι, με 8-0 στην περιφερεια και νικες με 20+ ποντους το Ντιουκ, και χθες με αυτο τον τροπο μεσα στο πολυ δυνατο NC State.
GK_23
QUOTE(benchwarmer @ Feb 3 2013, 19:12 ) *
Με 2 ήττες πλέον Ντιουκ, Κανσας, Μισιγκαν, Ιντιανα, Φλοριντα, Αριζονα και Γκονζαγκα, ενω η πιο χοτ ομαδα αυτη τη στιγμη ειναι διχως αλλο το Μαιαμι, με 8-0 στην περιφερεια και νικες με 20+ ποντους το Ντιουκ, και χθες με αυτο τον τροπο μεσα στο πολυ δυνατο NC State.

Το TOP 25 του Associated Press για την 14η εβδομάδα ανακοινώθηκε χθες. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Indiana μετά την νίκη του επί του Michigan βρίσκεται ξανά στο Νο 1 του poll.

http://espn.go.com/mens-college-basketball.../poll/1/week/14

Θα ήθελα να σταθώ σε μια ομάδα που εντυπωσιάζει πραγματικά από τη στιγμή που ξεκίνησε το conference play. Το Miami(FL) ανέβηκε συνολικά 17 θέσεις στα polls τις 2 τελευταίες εβδομάδες. Έχει 17-3 συνολικό ρεκόρ αλλά είναι πρώτο και αήττητο στην κατάταξη στην ACC με ρεκόρ 8-0. Έχει κερδίσει εκτός έδρας τα North Carolina και North Carolina State ενώ εντός έδρας συνέτριψε το Duke me 90-73. Επίσης έχει κερδίσει το Michigan State στις 28/11/12 στα πλαίσια του non-conference play.

Προπονητής του Miami(FL) είναι ο Αμερικανό-Ιρλανδός Τζιμ Λαρανάγκα. Το όνομα μάλλον είναι γνωστό σε αρκετούς. Πρόκειται για τον πατέρα του παλιού άσου του Περιστέριου, Τζέι Λαρανάγκα rolleyes.gif
benchwarmer
Τρελή χρονιά πραγματικά. Λίγες μέρες μετά τη νίκη επί του Michigan και την επιστροφή στο #1, το Indiana χάνει από το Illinois με αυτόν τον τρόπο. Ήττα όμως υπέστη και το #2 Florida από το Arkansas, αλλά και το #5 Kansas από το TCU που είχε μέχρι τότε 0-8 στην Big12! Έτσι πολύ πιθανό να ξαναβρεθεί το Michigan στο #1, το οποίο νίκησε στο μεγάλο ντέρμπι το Ohio State (highlights). Είναι τόσο τρελή η χρονιά, που δεν αποκλείεται στο τέλος να πάρει κάποιο από τα #1 seed κάποιο κολλέγιο σαν το Gonzaga πχ.

Α, και μέσα σε όλα είχαμε κι αυτό: http://scores.espn.go.com/ncb/boxscore?gameId=330382870
benchwarmer
Φρέσκα rankings, μόλις 2 βδομάδες πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και ενώ ετοιμαζόμαστε για την March Madness.

Το Indiana είναι σίγουρα η καλύτερη ομάδα στη χώρα αυτή τη στιγμή, μετά και τη νίκη επί του Michigan State αυτή τη βδομάδα. Και αυτό όχι τόσο χάρη στον Cody Zeller που όσο κυλάει η χρονιά αμφιβάλλω εάν είναι πολύ καλύτερος από τον αδερφό του, αλλά χάρη στον φοβερό και τρομερό Victor Oladipo, που από αμυντικός εξολοθρευτής έχει εξελιχτεί φέτος και στην 2η επιθετική επιλογή της ομάδας, και έχει και τεράστιο ταβάνι (που θα τα πούμε αναλυτικά όταν θα πλησιάζει το draft).

Το Gonzaga στο #2 από την άλλη σίγουρα δεν το περίμενε κανείς. Ευνοείται ξεκάθαρα από το ότι οι ομάδες στις μεγάλες περιφέρειες αλληλοσφάζονται, ενώ αυτό πιθανότατα θα πάρει περπατώντας ένα από τα 4 #1 seed του τελικού τουρνουά. Δεν ξέρω αν είναι φαβορί για το final four, σίγουρα πάντως είναι καλύτερο από ποτέ (χαρακτηριστική η νίκη με 40+ πόντους επί μιας ομάδας με καλό ρεκόρ), και αυτό χάρη κυρίως στον Kelly Olynyk που από το πουθενά (αναπληρωματικός πρόπερσι, τραυματίας πέρυσι) διεκδικεί μέχρι και θέση στην καλύτερη πεντάδα της χρονιάς.

Το Duke στο #3 αν εξαιρέσουμε την ήττα ντροπή πριν ένα μήνα από το Miami με 27 πόντους (για την οποία θα έχει την ευκαιρία να εκδικηθεί το Σάββατο που τους υποδέχεται) είναι ξεκάθαρα ομάδα για #1 seed. Οι Plumlee και Curry συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο για το κολλεγιακό επίπεδο, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχίας του Duke στο τελικό τουρνουά εξαρτάται από το αν και πότε θα προλάβει να επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο παίχτης-κλειδί κατά τη γνώμη μου της ομάδας, ο Ryan Kelly. Με αυτόν στη σύνθεση (και φυσικά τον coach K στον πάγκο) το Duke είναι 100% ομάδα για final 4.

Τέλος, το Michigan στο #4 βγάζει όλες τις αρετές αλλά και τα προβλήματα που περιμέναμε. Το δίδυμο Trey Burke (κατά τη γνώμη μου ο παίχτης της χρονιάς, ένα χαρακτηριστικό βιντεάκι εδώ) και Tim Hardaway Jr. είναι χάρμα οφθαλμών, αλλά μέσα στο καλάθι και κατά τη γνώμη μου και στην καθοδήγηση από τον πάγκο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Τα ματς με το Michigan State και το Indiana που έρχονται (και τα 2 εντός) θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό seed.

Από κει και πέρα έχουμε πραγματικά ομάδες για όλα τα γούστα, για μερικές από τις οποίες ελπίζω να προλάβω να γράψω τις επόμενες μέρες.. Κλείνοντας, επειδή στο κολλεγιακό παίζουν βασικό ρόλο οι προπονητές (και επειδή μου ζητήθηκε και από επιφανές μέλος του φόρουμ tongue.gif ) δεν μπορώ να μην ποστάρω το ακόλουθο βίντεο (αν και παλιό), του Buzz Williams, προπονητή του Marquette biggrin.gif
GK_23
QUOTE(benchwarmer @ Feb 25 2013, 21:23 ) *
Φρέσκα rankings, μόλις 2 βδομάδες πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και ενώ ετοιμαζόμαστε για την March Madness.

Το Indiana είναι σίγουρα η καλύτερη ομάδα στη χώρα αυτή τη στιγμή, μετά και τη νίκη επί του Michigan State αυτή τη βδομάδα. Και αυτό όχι τόσο χάρη στον Cody Zeller που όσο κυλάει η χρονιά αμφιβάλλω εάν είναι πολύ καλύτερος από τον αδερφό του, αλλά χάρη στον φοβερό και τρομερό Victor Oladipo, που από αμυντικός εξολοθρευτής έχει εξελιχτεί φέτος και στην 2η επιθετική επιλογή της ομάδας, και έχει και τεράστιο ταβάνι (που θα τα πούμε αναλυτικά όταν θα πλησιάζει το draft).

Συμφωνώ για τον Zeller, νομίζω πως σε καμία περίπτωση δεν άξιζε το Νο 1 στο draft που του έδιναν αρκετές προβλέψεις στην αρχή της χρονιάς. Ο Oladipo είναι σίγουρα ο πολυτιμότερος παίκτης του Indiana φέτος.

QUOTE(benchwarmer @ Feb 25 2013, 21:23 ) *
Το Gonzaga στο #2 από την άλλη σίγουρα δεν το περίμενε κανείς. Ευνοείται ξεκάθαρα από το ότι οι ομάδες στις μεγάλες περιφέρειες αλληλοσφάζονται, ενώ αυτό πιθανότατα θα πάρει περπατώντας ένα από τα 4 #1 seed του τελικού τουρνουά. Δεν ξέρω αν είναι φαβορί για το final four, σίγουρα πάντως είναι καλύτερο από ποτέ (χαρακτηριστική η νίκη με 40+ πόντους επί μιας ομάδας με καλό ρεκόρ), και αυτό χάρη κυρίως στον Kelly Olynyk που από το πουθενά (αναπληρωματικός πρόπερσι, τραυματίας πέρυσι) διεκδικεί μέχρι και θέση στην καλύτερη πεντάδα της χρονιάς.

Νομίζω πως αξίζει να ψάξουμε πότε και αν μια ομάδα που προέρχεται από mid-major conference, πήρε #1 seed στο NCAA Tournament... Δε ξέρω αν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν δεν νομίζω. Το Memphis με Calipari και Derrick Rose είχε πάρει seed #1 το 2008 προερχόμενο από mid-major conference αλλά το ρεκόρ αυτό έχει διαγραφεί. Πάντως το Gonzaga είναι πράγματι εντυπωσιακό, δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα της Great West, μάλλον δύσκολα θα ξαναχάσει ματς (αύριο παίζει στο Brigham Young) αλλά δεν νομίζω πως αξίζει να πάρει #1 seed. Αν δεις το προγραμμά του, έχει παίξει μόλις εναντίον 3 ranked ομάδων και το ρεκόρ του απέναντί τους είναι 1-2. Δε ξέρω επίσης πόσοι θυμούνται τον Olynyn από την εθνική ομάδα του Καναδά αλλά μιλάμε για τρομακτική βελτίωση...

Υπάρχουν πάντως ομάδες που ανεβαίνουν αθόρυβα μεν στα rankings αλλά ο βαθμός δυσκολίας του προγράμματος τους ήταν ασύγκριτα μεγαλύτερος. Πχ. το Georgetown είναι στο 21-4, προπορεύεται στην Big East και έχει κερδίσει 5 ranked ομάδες κατά τη διάρκεια της χρονιάς (UCLA, Notre Dame, Marquette, Louisville, Syracuse). Γενικά η Big East συνηθίζει να αναδεικνύει τις καλές της ομάδες αργά στη χρονιά και όχι νωρίς. Προσωπικά θεωρώ πως Georgetown, Marquette, Notre Dame, Louisville και Syracuse είναι τουλάχιστον ισάξιες ομάδες με το Gonzaga.

QUOTE(benchwarmer @ Feb 25 2013, 21:23 ) *
Από κει και πέρα έχουμε πραγματικά ομάδες για όλα τα γούστα, για μερικές από τις οποίες ελπίζω να προλάβω να γράψω τις επόμενες μέρες.. Κλείνοντας, επειδή στο κολλεγιακό παίζουν βασικό ρόλο οι προπονητές (και επειδή μου ζητήθηκε και από επιφανές μέλος του φόρουμ tongue.gif ) δεν μπορώ να μην ποστάρω το ακόλουθο βίντεο (αν και παλιό), του Buzz Williams, προπονητή του Marquette biggrin.gif

Τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς ας προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε πιο ζωντανό το τόπικ rolleyes.gif

Υπάρχουν ομάδες από τις οποίες δεν έχω καμία εικόνα, όπως το Saint Louis που εμφανίστηκε στα rankings αυτή τη βδομάδα και προπορεύεται στην εξαιρετικά δύσκολη Α-10 αλλά και το Memphis που κάνει περίπατο στην USA Conference.

Τέλος μια είδηση, ολίγον τι καθυστερημένη αλλά πολύ σημαντική τόσο για το NCAA όσο και για το επερχόμενο draft...

http://www.nytimes.com/2013/02/14/sports/n...njury.html?_r=0
benchwarmer
*Για το Gonzaga συμφωνώ, και νομίζω πως τελικά η επιτροπή δεν θα του δώσει κάποιο από τα #1 seed (καλώς-κακώς πιθανότατα θα φανεί στο τέλος), αλλά αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό το ρεκόρ.

*Στην Big East γίνεται ο κακός χαμός πράγματι, το Georgetown κερδίζει μεν, αλλά πολύ άσχημο μπάσκετ ρε παιδί μου... Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα το 38-37 (ναι τελικό σκορ είναι αυτό icon_drunk.gif ) αν δεν κάνω λάθος με το Tennesee στην αρχή κάπου της χρονιάς. Και χωρίς να έχει και τις cult μούρες παιχτών η προπονητή αντίστοιχων αμυντικογενών ομάδων, όπως πχ το Wisconsin.

*Για Saint Louis κι εγώ δεν έχω καμία εικόνα, αλλά διαφωνώ στο ότι είναι τόσο δύσκολη η A-10. Οι δυο καλύτερες της ομάδες είναι οι φετινές "μεταγραφές", το Butler (που είναι πολύ ασταθές, αλλά για το τελικό τουρνουά βέβαια δεν μπορεί να το διαγράψει κανείς με αυτά που έχει κάνει τα 3 τελευταία χρόνια) και το VCU (που με τον τρόπο που παίζει μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αλλά και να χάσει από οποιονδήποτε). Για το Memphis επίσης δεν έχω εικόνα.

*Για το draft θα τα πούμε αργότερα, πάντως το Kentucky ήταν που ήταν αλλού φέτος, χωρίς και τον Noel χρειάζεται ένα θαύμα (ευτυχώς που βρήκε την κατάλληλη στιγμή το άλλο φετινό τσίρκο του Missouri και σημείωσε τη νίκη που λογικά θα το βάλει τελικά στο τελικό τουρνουά).
benchwarmer
Και πάνω που γράφεις κάτι, είναι η χρονιά φέτος τέτοια που καταρρίπτεται την επόμενη αμέσως μέρα. Ήττα του Indiana από το Minnesota , και πλέον αρκετά πιθανό το Indiana την τελευταία αγωνιστική που έχει να πάει στο Michigan να χάσει ακόμα και κάποιο από τα #1 seed. Έχασε και το no8 Florida από το unranked Tennessee, γενικά η χρονιά φέτος δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την περσινή, όπου το Kentucky ουσιαστικά δεν είχε αντίπαλο.
GK_23
QUOTE(benchwarmer @ Feb 27 2013, 12:45 ) *
Και πάνω που γράφεις κάτι, είναι η χρονιά φέτος τέτοια που καταρρίπτεται την επόμενη αμέσως μέρα. Ήττα του Indiana από το Minnesota , και πλέον αρκετά πιθανό το Indiana την τελευταία αγωνιστική που έχει να πάει στο Michigan να χάσει ακόμα και κάποιο από τα #1 seed. Έχασε και το no8 Florida από το unranked Tennessee, γενικά η χρονιά φέτος δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την περσινή, όπου το Kentucky ουσιαστικά δεν είχε αντίπαλο.

Όχι μόνο έχασε το Indiana αλλά ο Zeller πέρασε ένα πολύ δύσκολο βράδυ απέναντι στον Trevor Mbakwe. Ο νιγηριανής καταγωγής σέντερ του Μινεσότα είχε 21 πόντους και 12 ριμπάουντ, με 80% εντός πεδιάς. Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη ο Mbakwe, undersized για center (6'8'') αλλά με εξωπραγματικό wingspan (7'4''). Εμφανίσεις όπως η χθεσινή ίσως του χαρίσουν μια επιλογή κάπου στο 2ο γύρο του νραφτ...



Εν τω μεταξύ πριν από λίγο το Michigan έχασε από το Penn State me 84-78 blink.gif
To Penn State δεν είχε νίκη μέχρι σήμερα στην Big Ten....
Δε δείχνει σε καλή κατάσταση το Michigan αυτή τη στιγμή, η ήττα αυτή θα το ρίξει και άλλο στα rankings.
GK_23
QUOTE(GK_23 @ Feb 28 2013, 04:28 ) *
Εν τω μεταξύ πριν από λίγο το Michigan έχασε από το Penn State me 84-78 blink.gif
To Penn State δεν είχε νίκη μέχρι σήμερα στην Big Ten....
Δε δείχνει σε καλή κατάσταση το Michigan αυτή τη στιγμή, η ήττα αυτή θα το ρίξει και άλλο στα rankings.

Μετά το Indiana, το Florida και το Michigan, έχασε και το Duke σήμερα από το Virginia με 73-68. Αυτή ήταν η 4η ήττα του Duke στην ACC, το Σάββατο παίζουν εντός έδρας με το Miami. Το δίδυμο Joe Harris-Akil Mitchell όλα τα λεφτά για το Virginia. Αν επιστρέψουν και οι 2 για την senior σεζόν τους, τότε του χρόνου το Virginia αναμένεται να είναι αρκετά ανταγωνιστικό.

Σε λίγο ξεκινάει το ματς Brigham Young-Gonzaga...
Αν το Gonzaga κερδίσει, σε συνδυασμό και με τις ήττες των άλλων ανταγωνιστών του, τότε είναι μάλλον απίθανο να χάσει το #1 seed.
GK_23
Πολλά και ενδιαφέροντα ματς χθες... Κάμποσα από αυτά ήταν ανάμεσα σε ranked ομάδες...

Στο μεγάλο ματς της ACC, το Duke κέρδισε το Miami με 79-76. Το αξιοσημείωτο του ματς ήταν η επανεμφάνιση του Ryan Kelly μετά το τραυματισμό του, η οποία συνοδεύτηκε με ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο: 36 πόντοι με 7/9 τρίποντα 69.gif

Σε άλλα σημαντικά ματς, το Louisville κέρδισε εκτός έδρας το Syracuse, το Georgetown πέτυχε την 11η συνεχόμενη του νίκη επί του Rutgers, το Marquette κέρδισε το Notre Dame, το VCU συνέτριψε το Butler και το Kansas επίσης διέσυρε το West Virginia με τον εκπληκτικό freshman Ben McLemore να σημειώνει 36 πόντους. Επίσης στο ντέρμπι της PAC-12, το UCLA κέρδισε το Arizona, στο τελευταίο εντός έδρας ματς του Shabazz Muhammad με τη φανέλα των Bruins.

Η επίδοση της ημέρας ήταν οι 41 πόντοι του Doug McDermott στον αγώνα του Creighton απέναντι στο Wichita State.

Αναμένουμε το νέο poll του AP την Δευτέρα και ενώ απομένουν 2-3 αγωνιστικές για την έναρξη των conference tournaments.
Μερικά highlights από χθεσινούς αγώνες:







benchwarmer
Για τον Kelly τα έχω πει, παίχτης κλειδί στο Duke, και εάν δεν επιλεγεί στο draft θα ήθελα πολύ να τον δω από τα μέρη μας...

Στα rankings σίγουρα θα έχουμε ανακατατάξεις, δείγμα της αμφίρροπης χρονιάς είναι ότι 8 από τις 12 ομάδες που ήταν στο top12 την προηγούμενη Δευτέρα, έχασαν αυτή τη βδομάδα. Και σήμερα ίσως χάσει και η 9η, καθώς το Michigan State πηγαίνει στο Michigan, σε ένα από τα κλασικά ντέρμπι του πρωταθλήματος (στις 11 ώρα Ελλάδας).
Οι περισσότερες περιφέρειες έχουν ακόμα 1-2 αγωνιστικές, όμως σε κάποιες θα έχουμε τα τουρνουά αυτή την βδομάδα που έρχεται, με σημαντικότερη αυτών την West Coast, όπου αν το κατακτήσει το Gonzaga πολύ δύσκολα δεν θα επιλεχθεί για #1 seed, μιας και θα απέχει (τουλάχιστον) 2 νίκες από τις καλύτερες ομάδες των μεγάλων περιφερειών, έστω και αν είχε πιο εύκολο πρόγραμμα.
GK_23
QUOTE(benchwarmer @ Mar 3 2013, 17:31 ) *
Στα rankings σίγουρα θα έχουμε ανακατατάξεις, δείγμα της αμφίρροπης χρονιάς είναι ότι 8 από τις 12 ομάδες που ήταν στο top12 την προηγούμενη Δευτέρα, έχασαν αυτή τη βδομάδα. Και σήμερα ίσως χάσει και η 9η, καθώς το Michigan State πηγαίνει στο Michigan, σε ένα από τα κλασικά ντέρμπι του πρωταθλήματος (στις 11 ώρα Ελλάδας).
Οι περισσότερες περιφέρειες έχουν ακόμα 1-2 αγωνιστικές, όμως σε κάποιες θα έχουμε τα τουρνουά αυτή την βδομάδα που έρχεται, με σημαντικότερη αυτών την West Coast, όπου αν το κατακτήσει το Gonzaga πολύ δύσκολα δεν θα επιλεχθεί για #1 seed, μιας και θα απέχει (τουλάχιστον) 2 νίκες από τις καλύτερες ομάδες των μεγάλων περιφερειών, έστω και αν είχε πιο εύκολο πρόγραμμα.

Οι προβλέψεις τελικά επιβεβαιώθηκαν και το Gonzaga για πρώτη φορά στην ιστορία του πήρε το Νο 1 στο poll του AP. Ολόκληρο το poll...

Όπως έγραψε και ο benchwarmer, το Gonzaga έχει μόλις 2 παιχνίδια πριν το NCAA Tournament. Η κανονική περίοδος της περιφέρειας του ολοκληρώθηκε και την άλλη βδομάδα ξεκινάει το West Coast Conference Tournament, όπου το Gonzaga έχει περάσει μπάι στα ημιτελικά. Δύο νίκες δηλαδή του αρκούν για να κατακτήσει το πρωτάθλημα της περιφέρειας του και πιθανότατα να πάρει #1 overall seed για το NCAA Tournament.

Ένα βίντεο-παρουσίαση για την ομάδα που δίχως αμφιβολία έχει κλέψει τις εντυπώσεις φέτος...

GK_23
Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε χθες το βράδυ το Ohio State επί του Indiana, μια νίκη που κάνει ακόμα πιο απρόβλεπτο το φινάλε του φετινού κολεγιακού πρωταθλήματος. Την ίδια στιγμή το Duke κέρδισε εύκολα το Virginia Tech, με τον Kelly να δείχνει και πάλι πως έχει ξεπεράσει 100% τον τραυματισμό του. 26 ματς είχαμε συνολικά χθες ενώ σε ορισμένες χαμηλής δυναμικότητας περιφέρειες (Big South & Horizon) ξεκίνησε το conference tournament.



This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.