QUOTE(AZ1980 @ Feb 25 2010, 07:42 )
Ποιά είναι η υπερδύναμη της δεκατίας του 2000-2010????
Στιγμιαια αναρωτηθηκα πως και ο bullet δεν εχει φτιαξει το αντιστοιχο poll
Αλλα με μονο τρεις (βαζω και την Maccabi μεσα) σοβαρους υποψηφιους και με την μια μαλιστα να ειναι ελληνικη ομαδα, μαλλον δεν θα προεκυπτε ιδιαιτερα ενδιαφερουσα μπασκετικη κουβεντα παρα οπαδικες αντεγκλησεις σε ενα ακομα topic του forum. Παντως ενα poll για την καλυτερη ομαδα της δεκαετιας ανα σεζον δεν θα ηταν τοσο κακη ιδεα (π.χ. Maccabi 2004 εναντιον Παναθηναικου 20009, Barcelona 2003 κ.ο.κ.).
Για την δεκαετια που τελειωνει δε νομιζω ομως πως ειναι τοσο ξεκαθαρα τα πραγματα. Ο Παναθηναικος μπορει να προηγειται στις κατακτησεις με τρεις εναντι δυο της CSKA αλλα η ρωσικη ομαδα εχει να αντιπαραβαλει μια αξιοθαυμαστη σταθεροτητα με 8/9 συμμετοχες σε Final Four εναντι 5/9 του ΠΑΟ. Σε συμμετοχες σε τελικους προηγειται η Maccabi με πεντε εναντι τεσσαρων που εχουν οι αλλοι δυο ανταγωνιστες της και παρ’ οτι εχει κι αυτη εξι συμμετοχες σε Final Four και τρεις κατακτησεις (φαινομενικα ξεπερνοντας ετσι τον ΠΑΟ σε αριθμους), την θεωρω λιγοτερη ισχυρη υποψηφιο, εν μερει και γιατι το ενα τροπαιο της ηταν την χρονια της διασπασης, οχι οτι φταιει σε τιποτα η Maccabi αλλα και παλι χανει καποια απο την αιγλη του το ενα της τροπαιο.
Ο Παναθηναικος ειχε περισσοτερες υψηλες πτησεις απο την CSKA αλλα επεσε και σε περισσοτερα κενα αερος απο τους Ρωσους. Κατα την αποψη μου ο ΠΑΟ την τριετια 2003-05 (παρ’ οτι συμμετειχε στο F4 του 2005) δεν ανηκε καν στους σημαντικους διεκδικητες του τροπαιου (την σεζον 2006 κι ενω δεν συμμετειχε στο αντιστοιχο F4, παντα κατα τη γνωμη μου, ανηκε παρ’ ολα αυτα στους σημαντικους διεκδικητες).
Κι αν ρισκαρουμε μια προβλεψη για την φετινη σεζον, η CSKA φαινεται πιο κοντα απο τους αλλους δυο ανταγωνιστες της σε αλλο ενα F4 κι ετσι σε ενα καλυτερο φινις της δεκαετιας. Πιο ολοκληρωμενη αποψη και με ολα τα στοιχεια στα χερια μας, θα μπορουμε να εχουμε μετα το F4 του Παρισιου.
Νομιζω οτι το ποια ειναι η καλυτερη ομαδα της δεκαετιας εχει περισσοτερο να κανει με τα κριτηρια που χρησιμοποιει ο καθενας και δεν ειναι κατι τοσο ξεκαθαρο οσο παρουσιαζεται. Η διαρκεια μιας ομαδας δεν ειναι καθολου αμελητεο κριτηριο και θα καταλαβω απολυτα (χωρις απαραιτητα να συμφωνησω κι ολας) καποιον που θεωρει την CSKA ως την ομαδα της δεκαετιας. Οπως πολυ κοσμος στο ΝΒΑ βαζει ως ιστορικα πρωτη ομαδα τους Lakers εναντι των Celtics.
Edited:Αν καποιος εσφαλμενα προσθεσει και την σεζον 1999-2000 στη δεκαετια τοτε αυτοματα γινεται ξεκαθαρα κυριαρχος ο Παναθηναικος. Οι δεκαετιες ομως υπολογιζονται απο τα ετη ???1-??10 αφου στο χριστιανικο ημερολογιο δεν υπαρχει ετος μηδεν. Δεν εφαγα δηλαδη ενα τροπαιο του ΠΑΟ απλα μιλαω για τις σεζον απο 2000-01 εως 2009-10 οι οποιες και συνιστουν την τρεχουσα δεκαετια.Στα του Ολυμπιακου τωρα εχω ηδη εκφρασει την προτιμηση μου να συναντηθουμε με την CSKA στους 8.
Το πρωτο μου κριτηριο ειναι καθαρα προσωπικου γουστου, θεωρω πως με ενδεχομενα συνολικα 5 παιχνιδια με αντιπαλο την CSKA και αλλα 8 με τον Παναθηναικο (ή ακομα και 9 αν περασει στο F4) θα ειναι γεματη απο τιτανομαχιες με τις κορυφαιες ομαδες της δεκαετιας για τον Ολυμπιακο. Μπορει το θεαμα να μην ειναι απαραιτητα στα υψηλοτατα επιπεδα που προιδεαζουν τα ονοματα των συλλογων αλλα και παλι 13 ή ακομα καλυτερα 14 τετοια ματς ειναι οτι καλυτερο για να χορτασουν μπασκετ και αμφιρροπες αναμετρησεις οι φιλοι του Ολυμπιακου φετος.
Το δευτερο κριτηριο μου ειναι οτι σε περιπτωση τελικης επικρατησης του Ολυμπιακου σε αυτες τις μονομαχιες, η χρονια του Ολυμπιακου μετατρεπεται αυτοματα σε ιστορικη κι ας μην σαρωσει ολους τους τιτλους οπως το 1997. Το τι θα σημαινει κατι τετοιο για την ψυχολογια της ομαδας ενοψει και της επομενης χρονιας το καταλαβαινουμε ολοι. Ισως πλεον να μιλαμε για οριστικη αλλαγη σελιδας για το μπασκετικο τμημα του Ολυμπιακου. Δεν υποστηριζω οτι ο Ολυμπιακος σε αυτες τις υποθετικες μονομαχιες ειναι ο σιγουρος νικητης, δεν ειμαι καν βεβαιος οτι ο ΟΣΦΠ θα εχει εστω καποιο μικρο προβαδισμα επικρατησης. Δε νομιζω ομως οτι με κανει αλαζονα το οτι θα με εξιταρε αφανταστα ενα τετοιο σεναριο, σαν φιλος του Ολυμπιακου.
Το τριτο κριτηριο μου ειναι πως την CSKA θα προτιμουσα να την συναντησει στα προημιτελικα ο Ολυμπιακος παρα στο F4. Νομιζω οτι σε σειρα 5 αγωνων θα φανει ευκολοτερα το μικρο βαθος παγκου της CSKA και θα «σκασουν» ευκολοτερα οι top παικτες της που κουβαλανε δυσαναλογα μεγαλο βαρος σε σχεση με τους συμπαικτες τους ολοκληρη τη χρονια. Στη φαση των προημιτελικων επισης ο Ολυμπιακος δεν εχει καποιο σημαντικο μειονεκτημα εμπειριας σε σχεση με την CSKA, σε F4 ομως οι Ρωσοι νιωθουν σα να βρισκονται στην αυλη του σπιτιου τους κατι που μονο δυο-τρεις παικτες του Ολυμπιακου μπορουν να το πουν κι απο αυτους μονο ο Παπαλουκας ειναι φετος σημαντικοτατος για το rotation της ομαδας αφου οι πρωην της Maccabi εχουν ρολο μεν στην ομαδα αλλα πολυ πιο περιορισμενο απ’ οτι αντιστοιχα οι εμπειροτατοι πρωταγωνιστες της CSKA. Ενδεχομενο πλεονεκτημα εδρας του Ολυμπιακου στα προημιτελικα κανει την πλαστιγγα να γερνει ακομα περισσοτερο προς το μερος του απ’ οτι ενα παιχνιδι μια κι εξω στο Παρισι.
Πιστευω δηλαδη οτι ενα τετοιο ματσαρισμα στους 8 ειναι ιδανικη ευκαιρια για τον Ολυμπιακο για να πεταξει εξω απο την διοργανωση εναν απο τους διεκδικητες της (ναι την θεωρω ακομα τετοια την CSKA) και παραλληλα να μας προσφερει μια καλυτερη σειρα παιχνιδιων απ’ οτι με τους συμπαθεις Πολωνους. Μονο που ετσι χανουμε συγκινητικες στιγμες αποθεωσης του Woods απο πολλους φιλους του ΟΣΦΠ και ορκους αιωνιας αγαπης του Qyntel ως απαντηση
.