Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Συγκριση Ροστερ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
colonel gomelsky
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 17 2009, 16:35 ) *
Φίλε ο μεγαλύτερος pg στην ιστορία του αθλήματος ο Magic Johnson δεν ήξερε να σουτάρει. Έγραψε αυτό που έγραψες. Κυρίως όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο ΜΟΝΟΣ παίκτης που έχει πάρει βραβείο καλύτερου ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΝΒΑer είναι ο Παπαλουκάς.

Don αγόρι μου είσαι καλά; Δεν ήξερε να σουτάρει; Τώρα με τα βραβεία άσε τι παίζει. Μεγάλη ιστορία. Εδώ υπάρχουν ακόμα άνθρωποι (που ξέρουν και μπασκετ, αυτό είναι το θλιβερό) που πιστεύουν ότι ο καλύτερος ευρωπαίος παίκτης όλων των εποχών ήταν ο ...Γκάλης (όχι στη θέση του, γενικά).
balomazoxtra
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 17 2009, 17:03 ) *
Η Μετριοφροσύνη είναι για τους ΜΕΤΡΙΟΥΣ.

Για αυτό ο Γιαννάκης κάνει υπομονή και είναι μετριόφρων για την ομάδα του...Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. biggrin.gif

QUOTE(DON-basketblog @ Aug 17 2009, 17:06 ) *
http://en.wikipedia.org/wiki/Josh_Childress
Ο Τζός Τσίλντρες στο ΝΒΑ ήτανε ΜΟΝΟ ΔΥΑΡΙ.Καλύφθηκες?Δεν ήμουν εριστικός, ούτε εμπριστικός ελπίζω.

Ο Παπαλουκάς δεν είναι τριάρι με την έννοια του small forward αλλά με την έννοια πως μπορεί να παίξει δίπλα σε ένα playmaker τύπου macintyre και να έχει τον ρόλο του παίκτη που παίζει απο την baseline και κάνει παιχνίδι...
Το έχει κάνει πολλές φορές ακόμα και φέτος έχοντας τον ΠΑΡΓΚΟ δίπλα του και τον Γκρίρ ή τον Χαλπερίν στο 2.

Παραδόξως δεν ήσουν καθόλου εριστικός.
Άσε το wikipedia,τώρα μιλάνε δύο άτομα που βλέπουν μπάσκετ.Πως γίνεται να είναι κάποιος shooting guard χωρίς σουτ?
QUOTE(balomazoxtra @ Aug 17 2009, 16:45 ) *
H λέξη Τσίλντρες και δυάρι όχι απλώς δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην ίδια πρόταση και σειρά αλλά σε διαφορετική παράγραφο.Δεν νοείται shooting guard χωρίς σουτ,εκτός αν αναφέρεσαι σε shooting guard παράλληλου σύμπαντος όπου οι έννοιες είναι διαφορετικές. smiley.gif

Δεν υπάρχει τέτοια έννοια για τριάρι,απλά παίζει ως δεύτερο γκαρντ τον οποίο δεν μπορείς να βαφτίσεις sg επειδή δεν έχει σουτ.

a bullet for your head
υ.γ. το σεμνά και ταπεινά και οι μετριοφροσύνες είναι για τους ΜΕΤΡΙΟΥΣ. Εγώ τον Ολυμπιακό τον θέλω και τον έχω στο μυαλό μου ΚΟΡΥΦΑΙΟ και όχι ΜΕΤΡΙΟ. Δεν είμαι τύπος που θα πεί "θα δούμε, κρατάτε μικρό καλάθι, ίσως, εαν και εφόσον" και μετά αν κερδίσει "σας γ@μησα, σας έκανα, σας έρανα, πάρτα, φέρτα, δώστα"...Εγώ τα λέω ΑΠΟ ΠΡΙΝ και ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ περισσότερο και απο τους ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ.

Το ''Σεμνα & Ταπεινα'',ειναι μια αριστη & εξυπνη ''οδος'',για καποιον-ους,που ξερει-ουν,να ελισσεται-ονται,καραδοκωντας τη ''λεια''..
nikefalin
http://en.wikipedia.org/wiki/Josh_Childress
Ο Τζός Τσίλντρες στο ΝΒΑ ήτανε ΜΟΝΟ ΔΥΑΡΙ.Καλύφθηκες?Δεν ήμουν εριστικός, ούτε εμπριστικός ελπίζω.

η μετριοφροσύνη μπορεί να ναι για τους μέτριους αλλά και η εξαπάτηση είναι για τους απατεώνες.
Και προς Θεού δε λέω εσένα αλλά αυτή την άθλια την wikipedia που εξαφάνισε από το link που δίνεις τον χαρακτηρισμό "2άρι".

Μόνο το nba.com τον αναφέρει ως guard/forward. Αλλά αν τον θεωρείς και 2άρι , ή οτί με οποιοδήποτε προπονητή θα παίξει στο 2 ως σούτιν γκάρντ στην Ευρώπη ξεφεύγουμε. Σε all star game έχω δει πεντάδες με τον Duncan στο 3 κλπ, αλλά μόνον εκεί.

http://www.euroleague.net/competition/play...mp;pcode=001225
η ευρωλίγκα τον δίνει forward πάντως...άθλιοι συνομώτες ισπανοί !!!
a bullet for your head
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 17 2009, 17:16 ) *
ΑΚΡΙΒΩΣ...

Επειδή εγώ όμως δεν είμαι ούτε φίδι να ελίσσομαι, ούτε ρουφιάνος καραδοκώ, ούτε πανηγυράκιας να περιμένω την "λεία" έχω το ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΜΟΥ απο ΠΡΙΝ και όχι ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ.

Υποννοεις κατι για μενα?..(μιας και ειμαι αυτος που σου κανει αυτη τη ''συσταση''..).. smiley.gif
kseplenhs
o DON με τη στάση του επιτυγχάνει την χρυσή ισορροπία των πραγμάτων στη φύση.... smiley.gif

η αλήθεια είναι πως μέχρι να κλείσουν οι 2 μεταγραφές και τί δεν ακούγαμε κάθε μέρα που πέρναγε.κάθε μέρα ειχαμε ανακοινωθέν "τον χάσατε και αυτόν"....χώρια για το αν ίσχυε έστω το 10% απο αυτά που γράφονταν.

ήρθε ο καιρός τώρα και ο DON που βρήκε ευκαιρία το πήγε εντελώς στο άλλο άκρο.ξεσπάθωσε...και κάπου εδώ καταλαβαίνουμε όλοι οτι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.κάτι που πρίν δεν μπορούσαμε να το καταλάβουμε μιας και η βάρκα έγερνε πολύ απο τη μια μεριά...tongue.gif
balomazoxtra
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 17 2009, 17:16 ) *
Πως γίνεται ένα shooting guard να μην έχει σούτ. CLYDE DREXLER.O Τσίλντρες στο ΝΒΑ είναι και θα είναι ΔΥΑΡΙ. Καλύφθηκες τώρα τουλάχιστον?Και δεν ήμουν και εριστικός ε? smiley.gif

Καθόλου. smile.gif
Κοίτα θεωρητικά και σύμφωνα με τον Πρασινοφρουρό και ο Διαμαντίδης είναι τριάρι,αλλά πονάνε τα μάτια σου να τον βλέπεις να περιφέρεται στο γήπεδο ενώ κατεβάζει τη μπάλα ο Σπανούλης.Εγώ επιμένω και νομίζω πως ο Τσίλντρες στην Ευρώπη τριάρι είναι και πιθανότερο(και καλύτερο για αυτόν) είναι να παίξει τεσσάρι γιατί έχει αθλητικά προσόντα και όχι δυάρι.Αν πάλι ο κόουτς Μπι τον βάλει sg θα γελάμε πάλι όπως πέρσι...
Τέλος πάντων,ο καθένας έχει τη γνώμη του. bball.gif
kseplenhs
QUOTE(nikefalin @ Aug 17 2009, 17:25 ) *
άσχετο λίγο οφ τόπικ....θα ρθει κανείς σας την Πεμπτη στο ΟΑΚΑ να γνωριστούμε ?

εγώ είμαι εκτός αθηνών.παίζει να είναι το πρώτο ακρόπολις που χάνω τα τελευταία 5-6 χρόνια...

αλλά θα γούσταρα να δω DON βαμμένο σχορτσιανίτη,με φανέλα στο ανάλογο μέγεθος και να αποθεώνει κλέιζα σε κάθε προσπάθεια... smiley.gif
DON-basketblog
QUOTE(balomazoxtra @ Aug 17 2009, 17:25 ) *
Καθόλου. smile.gif
Κοίτα θεωρητικά και σύμφωνα με τον Πρασινοφρουρό και ο Διαμαντίδης είναι τριάρι,αλλά πονάνε τα μάτια σου να τον βλέπεις να περιφέρεται στο γήπεδο ενώ κατεβάζει τη μπάλα ο Σπανούλης.Εγώ επιμένω και νομίζω πως ο Τσίλντρες στην Ευρώπη τριάρι είναι και πιθανότερο(και καλύτερο για αυτόν) είναι να παίξει τεσσάρι γιατί έχει αθλητικά προσόντα και όχι δυάρι.Αν πάλι ο κόουτς Μπι τον βάλει sg θα γελάμε πάλι όπως πέρσι...
Τέλος πάντων,ο καθένας έχει τη γνώμη του. bball.gif

Φίλε στην ευρώπη ΚΑΙ ο Διαμαντίδης ΚΑΙ ο Παπαλουκάς ΠΑΙΖΟΥΝ στο 3. Έτσι όπως παίζεται το μπάσκετ στην ΕΥΡΩΠΗ είναι ΚΑΙ τριάρια κατα συνθήκη. Δυστυχώς ή ευτυχώς.

Επίσης ΠΟΤΕ δεν είπα ότι ο Τσίλι στην ευρώπη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΡΙ. Αλλά εσύ είπες ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ σαν δυάρι. Εγώ σου εξηγώ ότι ΜΟΝΟ σαν δυαρί υπήρχε πρίν έρθει εδώ και ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ η έννοια δυάρι χωρίς σούτ και στο απέδειξα περίτραν νομίζω.

υ.γ. ο Τσίλι με τριάρι τον Κλέιζα και άσσο με σούτ (τεοντόσιτς) μια χαρά μπορεί να παίξει και στην ευρώπη δυάρι.

QUOTE(kseplenhs @ Aug 17 2009, 17:28 ) *
εγώ είμαι εκτός αθηνών.παίζει να είναι το πρώτο ακρόπολις που χάνω τα τελευταία 5-6 χρόνια...

αλλά θα γούσταρα να δω DON βαμμένο σχορτσιανίτη,με φανέλα στο ανάλογο μέγεθος και να αποθεώνει κλέιζα σε κάθε προσπάθεια... smiley.gif

Αυτό θα μπορείς να το δείς σε ΚΑΘΕ αγώνα στο ΣΕΦ!ΧΟ-ΧΟ-ΧΟ...

Εγώ θα είμαι στο ακρόπολις και δεν έχω πρόβλημα να γνωριστώ με όποιον θέλει. Αλλά αν βάλω φίλε φανέλα ΣΟΦΟ τότε θα χαθώ καθώς με το 1.68 μου θα είναι ΟΛΟΣΩΜΗ!
balomazoxtra
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 17 2009, 17:32 ) *
Φίλε στην ευρώπη ΚΑΙ ο Διαμαντίδης ΚΑΙ ο Παπαλουκάς ΠΑΙΖΟΥΝ στο 3. Έτσι όπως παίζεται το μπάσκετ στην ΕΥΡΩΠΗ είναι ΚΑΙ τριάρια κατα συνθήκη. Δυστυχώς ή ευτυχώς.

Επίσης ΠΟΤΕ δεν είπα ότι ο Τσίλι στην ευρώπη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΡΙ. Αλλά εσύ είπες ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ σαν δυάρι. Εγώ σου εξηγώ ότι ΜΟΝΟ σαν δυαρί υπήρχε πρίν έρθει εδώ και ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ η έννοια δυάρι χωρίς σούτ και στο απέδειξα περίτραν νομίζω.

υ.γ. ο Τσίλι με τριάρι τον Κλέιζα και άσσο με σούτ (τεοντόσιτς) μια χαρά μπορεί να παίξει και στην ευρώπη δυάρι.

Κοίτα και εγώ που είμαι 1,75 άμα παίζει στην αντίπαλη ομάδα Πυγμαίος για λίγο ίσως να κατέβω και εγώ στο 4.Θα έχει συμβεί κατα συνθήκη και όχι επειδή παίζω τη θέση.

Ναι δεν είπες οτι δεν είναι τριάρι αλλά μας είπες ότι είναι και δυάρι.Δεν το απέδειξες και "περίτρανα".Ένα παράδειγμα μου έφερες παίκτη που παίζει στο NBA,όχι στην Ευρώπη.

Και ποια ακριβώς δουλειά θα κάνει ο Τσίλντρες στο δύο με τεόντοσιτς στον άσσο και τριάρι τον κλέιζα που θα δικαιολογεί τον τίτλο του shooting guard?(Εκτός από το να καρφώνει στη μούρη παρακμιακών ψηλών της Α1? tongue.gif )
DON-basketblog
QUOTE(balomazoxtra @ Aug 17 2009, 17:40 ) *
Κοίτα και εγώ που είμαι 1,75 άμα παίζει στην αντίπαλη ομάδα Πυγμαίος για λίγο ίσως να κατέβω και εγώ στο 4.Θα έχει συμβεί κατα συνθήκη και όχι επειδή παίζω τη θέση.

Ναι δεν είπες οτι δεν είναι τριάρι αλλά μας είπες ότι είναι και δυάρι.Δεν το απέδειξες και "περίτρανα".Ένα παράδειγμα μου έφερες παίκτη που παίζει στο NBA,όχι στην Ευρώπη.

Και ποια ακριβώς δουλειά θα κάνει ο Τσίλντρες στο δύο με τεόντοσιτς στον άσσο και τριάρι τον κλέιζα που θα δικαιολογεί τον τίτλο του shooting guard?(Εκτός από το να καρφώνει στη μούρη παρακμιακών ψηλών της Α1? tongue.gif )

Ξαναλέω...Η θέση κρίνεται απο τους αντιπάλους...Στην δ'εσκανα το 5άρι είναι 1.90...Στην Α1 είναι 2.10...Έτσι πάει μας αρέσει ή όχι...

Είπα ότι είναι ΚΑΙ ΔΥΑΡΙ αφού η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ στο ΝΒΑ είναι ΔΥΑΡΙ. Το περίτρανα πήγαινε στον DREXLER με 30% ποσοστό τριπόντων...Παραμένει ένας απο τους 10 καλύτερους SHOOTING GUARDS της ιστορίας όπως και ο JORDAN που ΤΡΙΠΟΝΤΟ δεν είχε...

Όσο για το πια δουλειά θα κάνει ο τσίλι εγώ λέω ότι θα είναι η ίδια που έκανε στα πρώτα μάτς που έπαιξε ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ, δηλαδή τους τελικούς πρωταθλήματος. Αυτό θα κάνει και εμένα μου αρκεί.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(kseplenhs @ Aug 17 2009, 13:33 ) *
μήπως όμως γίνεται κάτι διαφορετικό?
-δλδ στην περίπτωση του ναβάρο πρέπει να δώσεις 3 εκ. στην ομάδα και τουλάχιστον 2.5 σε αυτόν ετησίως.
με 5 παίρνεις τον θρύλο iverson
-στην περίπτωση του μακιντάιρ πρέπει να δώσεις 2.5 στην σιένα για αποδεσμευση και μετά 2.5 τουλάχιστον στον ίδιο ετησίως.
με 2.5 παίρνεις τον cryptonate

κοινός παρονομαστής στις 2 περιπτώσεις είναι οτι οι επιλογές απο το nba είναι και καλύτεροι σαν παίχτες αλλά (το πιο σημαντικό ίσως) και δεν ενισχύεις με τρελλά ποσά ομάδες που στην ευρωλίγκα θα είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές σου.
επομένως βλέπουμε πως οι πρωτοκλασσάτοι ευρωπαίοι θέλουν ανάλογα ποσά συνολικά με αυτά που θέλουν παίχτες πολύ καλοί του nba και συν τοις άλλοις δεν ενισχύεις οικονομικά αντίπαλες ομάδες.κάτι που μπορεί να λειτουργήσει σαν μπούμερανγκ εναντίον σου.
γι'αυτο το λόγο έβαλα το όνομα του καμπέθας σε αυτό που έγραψα πριν.γιατί με τέτοιους παίχτες γλυτώνεις όντως λεφτά.αλλά επίσης πέφτεις και σε κλάση.και επίσης δεν τίθεται καν θέμα διλλήματος για μένα.το παράδειγμα του ρίβερς που κατέκτησε την ευρωλίγκα ερχόμενος απο χειρότερη ομάδα το βλέπω σαν εξαίρεση....

Δεν μπορω να καταλαβω αυτην την μεγαλομανια με τους υπερηρωες του ΝΒΑ.
Το τιτλο στο ΝΒΑ θελουμε να παρουμε ή στην Ελλαδα και στην ευρωλιγκα??

Για ποιο λογο να δωσει η ομαδα τοσδα λεφτα για εναν πρωην σουπερ-σταρ
και πλεον σουπερ-μπελα
και να μην τα δωσει σε εναν 29χρονο σουπερ-σκορερ για την ευρωπη
που σιγουρα θα προσφερει για 3-4 χρονια???

Με την ιδια λογικη η Ρεαλ στο ποδοσφαιρο δεν θα επρεπε να παρει τον Κακα και τον Ροναλντο
για να μην ενισχυσει την Μιλαν και την Μαντσεστερ.
Ειναι σοβαρο επιχειρημα αυτο???
Δηλαδη και να παρει η Μπαρτσα 2-3εκ για τον Ναβαρο τι θα γινει??
Ποιον θα παρει??

QUOTE(colonel gomelsky @ Aug 17 2009, 16:58 ) *
Don αγόρι μου είσαι καλά; Δεν ήξερε να σουτάρει; Τώρα με τα βραβεία άσε τι παίζει. Μεγάλη ιστορία. Εδώ υπάρχουν ακόμα άνθρωποι (που ξέρουν και μπασκετ, αυτό είναι το θλιβερό) που πιστεύουν ότι ο καλύτερος ευρωπαίος παίκτης όλων των εποχών ήταν ο ...Γκάλης (όχι στη θέση του, γενικά).

Και ποιος ηταν δηλαδη???
Ο Ντραζεν που δηλωνε οτι αν εγω ειμαι ο γιος του Διαβολου
ο Γκαλης ειναι ο ιδιος ο διαβολος???
colonel gomelsky
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Aug 17 2009, 17:52 ) *
Δεν μπορω να καταλαβω αυτην την μεγαλομανια με τους υπερηρωες του ΝΒΑ.
Το τιτλο στο ΝΒΑ θελουμε να παρουμε ή στην Ελλαδα και στην ευρωλιγκα??

Για ποιο λογο να δωσει η ομαδα τοσδα λεφτα για εναν πρωην σουπερ-σταρ
και πλεον σουπερ-μπελα
και να μην τα δωσει σε εναν 29χρονο σουπερ-σκορερ για την ευρωπη
που σιγουρα θα προσφερει για 3-4 χρονια???

Με την ιδια λογικη η Ρεαλ στο ποδοσφαιρο δεν θα επρεπε να παρει τον Κακα και τον Ροναλντο
Ποιον θα παρει??

Και ποιος ηταν δηλαδη???
Ο Ντραζεν που δηλωνε οτι αν εγω ειμαι ο γιος του Διαβολου
ο Γκαλης ειναι ο ιδιος ο διαβολος???

Λύκε συμφωνούμε στο δύσκολο (πρώτο μέρος) και διαφωνούμε στο δεύτερο. Θα σου απαντήσω στο δεύτερο στο αντίστοιχο τόπικ. Ναι ο Γκάλης είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει παίξει ποτέ μονό στην Ευρώπη. Εδω συμφωνούμε.
kseplenhs
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Aug 17 2009, 17:52 ) *
Ποιον θα παρει??

πιο ΑΣΤΟΧΟ παράδειγμα δεν θα μπορούσες να δώσεις.... smiley.gif

ίδιο καθεστώς υπάρχει στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ ρε λύκε?στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο παίζουν οι καλύτεροι παγκοσμίως συν τοις άλλοις....

τέλος πάντων...είσαι εγκάθετος...δεν περιγράφω άλλο icon_drunk.gif
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 17 2009, 17:45 ) *
Ξαναλέω...Η θέση κρίνεται απο τους αντιπάλους...Στην δ'εσκανα το 5άρι είναι 1.90...Στην Α1 είναι 2.10...Έτσι πάει μας αρέσει ή όχι...

Είπα ότι είναι ΚΑΙ ΔΥΑΡΙ αφού η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ στο ΝΒΑ είναι ΔΥΑΡΙ. Το περίτρανα πήγαινε στον DREXLER με 30% ποσοστό τριπόντων...Παραμένει ένας απο τους 10 καλύτερους SHOOTING GUARDS της ιστορίας όπως και ο JORDAN που ΤΡΙΠΟΝΤΟ δεν είχε...

Όσο για το πια δουλειά θα κάνει ο τσίλι εγώ λέω ότι θα είναι η ίδια που έκανε στα πρώτα μάτς που έπαιξε ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ, δηλαδή τους τελικούς πρωταθλήματος. Αυτό θα κάνει και εμένα μου αρκεί.

Ουτε ο Τζορνταν δηλαδη ειχε σουτ???? ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

Εχεις μπερδευτει μου φαινεται λιγο
Αλλο το εχω σουτ ...... και αλλο το εχω τριποντο
Με την ιδια λογικη και ο Αιβερσον και ο Κομπι δεν εχουν σουτ.

Και ο Τζορνταν και ο Ντρεξλερ δεν εχαναν σουτ απο τα 5-6 μετρα.
Ο Τσιλι απο κει δεν βρισκει στεφανι

QUOTE(colonel gomelsky @ Aug 17 2009, 17:57 ) *
Λύκε συμφωνούμε στο δύσκολο (πρώτο μέρος) και διαφωνούμε στο δεύτερο. Θα σου απαντήσω στο δεύτερο στο αντίστοιχο τόπικ. Ναι ο Γκάλης είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει παίξει ποτέ μονό στην Ευρώπη. Εδω συμφωνούμε.

Αφου μονο εδω επαιξε τι να κανουμε

QUOTE(kseplenhs @ Aug 17 2009, 17:59 ) *
πιο ΑΣΤΟΧΟ παράδειγμα δεν θα μπορούσες να δώσεις.... smiley.gif

ίδιο καθεστώς υπάρχει στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ ρε λύκε?στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο παίζουν οι καλύτεροι παγκοσμίως συν τοις άλλοις....
τέλος πάντων...είσαι εγκάθετος...δεν περιγράφω άλλο icon_drunk.gif

Ποια ειναι δηλαδη η διαφορα???

Μεταγραφες δεν γινονται στο μπασκετ επειδη πολυ απλα δεν υπαρχουν χρηματα
γιατι το μπασκετ δεν ειναι εμπορικο.
Αν υπηρχε μαρουλι μπολικο θα βλεπαμε τι θα γινοταν

Οταν εσυ λοιπον σαν Ολυμπιακος εχεις λεφτα και τα δινεις
πηγαινε και παρε Ναβαρο-Σισκα.
Και ας μεινουν στις ΤΣΣΚΑ-ΜΠΑΡΤΣΑ τα λεφτα..... τι θα τα κανουν???
Ποιον θα παρουν????
Ας παρουν οποιον θελουν μετα.
Εσυ θα εχεις τους καλυτερους σε καθε θεση, με τεραστια εμπειρια απο το ευρωπαικο μπασκετ
και οχι λαχεια αμερικανικα
colonel gomelsky
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Aug 17 2009, 18:11 ) *
Αφου μονο εδω επαιξε τι να κανουμε
Όταν εσυ λοιπον σαν Ολυμπιακος εχεις λεφτα και τα δινεις
πηγαινε και παρε Ναβαρο-Σισκα.
Και ας μεινουν στις ΤΣΣΚΑ-ΜΠΑΡΤΣΑ τα λεφτα..... τι θα τα κανουν???
Ποιον θα παρουν????
Ας παρουν οποιον θελουν μετα.

Εσυ θα εχεις τους καλυτερους σε καθε θεση, με τεραστια εμπειρια απο το ευρωπαικο μπασκετ
και οχι λαχεια αμερικανικα

Α) Δεν έγραψα μόνο, έγραψα μονό.

Β) Πες τα και συ να μη νιώθω μοναξιά.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(colonel gomelsky @ Aug 17 2009, 18:14 ) *
Α) Δεν έγραψα μόνο, έγραψα μονό.

Β) Πες τα και συ να μη νιώθω μοναξιά.

Οπως και να το κανουμε ηταν ειναι και θα ειναι
το μεγαλυτερο πιστολι που περασε ποτε απο την Ευρωπη.

Τι να πω???
Απλα πραγματα ειναι αυτα
Πληρωνεις και παιρνεις
nikefalin
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Aug 17 2009, 18:17 ) *
Απλα πραγματα ειναι αυτα
Πληρωνεις και παιρνεις

εδώ μόνο πληρώνεις αλά Παύλος πριν 15 χρόνια..
Paris87

Don εγραψες!!! Η μετριοφροσυνη ειναι για τους συνετους οχι επειδη εχει το πρωτο συνθετικο Μετριο να το κανουμε οτι θελουμε...
Παντως πραγματικα εισαι το μονο ατομο που οταν διαβαζω τα ποστς σου (τα οποια παντα εχουν κεφαλαια γραμματα)
με πιανει ανχος! Ανεβαινουν οι σφυξεις μου!
Τελειως φιλικα! smiley.gif
(Ο Τσιλντρες μπορει να επαιζε στο ΝΒΑ 2αρι, εδω ειναι Ευρωπη...Ο Χαλπεριν ειναι και ασσος? Οσο ειναι και ο Νικολας να φανταστω)
benchwarmer
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 17 2009, 16:24 ) *
Φίλε ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ να μου βρείς ΕΝΑ αγώνα στο ΝΒΑ που έχει παίξει ΤΡΙΑΡΙ ο Childress...ENA...

Τυχαιο παραδειγμα

http://www.basketball-reference.com/boxsco...0804260ATL.html

Αμα διαβασεις σωστα το απο πανω θα δεις:

1. Μπιμπι 43:37 + Λο 4:15 + Γουεστ 0:08 = 48

4-5. Σμιθ 44:14 + Χορφορντ 35:09 + Πατσουλια 14:10 + Τζοουνς 2:27 = 96 (48 επι 2)

Και μενει ο Τζος, σαν αλλαγη τοσο του Τζο Τζονσον στο 2, οσο και του Μαρβιν στο 3 (40:59 + 24:10 + 30:51 = 96). Εκτος αν θεωρεις οτι στο σχημα με Μπιμπι-Τζο Τζονσον-Τζος επαιζε 3αρι ο Τζονσον, οποτε σε προκαλω εγω να μου βρεις ενα επισημο σαιτ που να εχει τον Τζονσον ως guard-forward, ενω για τον Τζος μπορω να σου βρω αρκετα.
Omar Little
QUOTE(Paris87 @ Aug 17 2009, 18:32 ) *
Ο Χαλπεριν ειναι και ασσος? Οσο ειναι και ο Νικολας να φανταστω

Ο Χαλπερίν έπαιζε αρκετές στιγμές και στη Μακάμπι ως άσσος αλλά και στην Εθνική Ισραήλ. Μπορεί να υστερεί λίγο στο οργανωτικό κομμάτι σε σχέση με άλλα combo guard αλλά τη θέση μπορεί να την παίξει.

offtopic.gif
QUOTE(Paris87 @ Aug 17 2009, 18:32 ) *
Don εγραψες!!! Η μετριοφροσυνη ειναι για τους συνετους οχι επειδη εχει το πρωτο συνθετικο Μετριο να το κανουμε οτι θελουμε...
Παντως πραγματικα εισαι το μονο ατομο που οταν διαβαζω τα ποστς σου (τα οποια παντα εχουν κεφαλαια γραμματα)

Κατάφερα και χάκαρα μόλις το PC του και είδα ότι έχει αυτό για wallpaper:

DON Corleone i'm just teasing you. Μην βρω κανένα κομμένο κεφάλι αλόγου αύριο στο κρεβάτι μου ohmy.gif tongue.gif
nikefalin
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 17 2009, 20:05 ) *
Φίλε η μετριοφροσύνη είναι για τους ΜΕΤΡΙΟΥΣ. Θα σου πώ κάτι που είχε πει ο Ναπολέων...

When small men attempt great enterprises, they always end by reducing them to the level of their mediocrity.

ρε συ don αποκλίεται να το πε έτσι ο Ναπ, οκ, Ο τσίλι παίζει 2άρι, ο Σόφο είναι ο καλιτερότερος του κόσμου , οι Αγγελόπουλοι θεοί αλλά Γάλλος να το πει στα αγγλικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .
Anaz
Το γενικό μου συμπέρασμα είναι πως ο Ολυμπιακός είναι ενισχυμένος, αλλά όχι έτοιμος. Υπάρχουν "γκρίζες ζώνες" στη χημεία του, εξακολουθεί να πονά σε κάποιους τομείς νευραλγικούς για το σύγχρονο μπάσκετ (ναι, καλός σουτέρ ο Κλέιζα, αλλά ομάδα με Παπ - Τσιλντρες βασικούς πάντα θα συναντά κάποια προβλήματα σε αυτό το πεδίο), χρειάζεται οπωσδήποτε έξτρα δημιουργικό περιφερειακό - οργανώτη, θα πρέπει να αποφασίσει τι στιλ μπάσκετ θα επιδιώξει (και όχι να ακολουθεί τον αντίπαλο όπως έκανε πέρσι, αν ακολουθείς στο στιλ, θα ακολουθείς και στο σκορ, και μετά θα λες "γιατί έχασα το τελευταίο σουτ, Θεέ μου"... Ο φετινός Ολυμπιακός θα ταίριαζε πολύ στο ραν'ν'γκαν στιλ αλά Γκέρσον, αλλά και πάλι όταν επιλέξεις να τρέχεις σαν παλαβός θα ξενερώσει ξανά ο Σόφο που είναι όπως όλα δείχνουν το βασικό σου χαρτί στο 5-5 και θα αρχίζει πάλι να νιώθει πως "δε τον υπολογίζουν", αναζητώντας εκ νέου παρηγοριά στην ...κοντινότερη ταβέρνα biggrin.gif ).
H επιστροφη του AZ στο φορουμ, ηταν η ισως μοναδικη ευχαριστη εξελιξη στο φορουμ τον τελευταιο καιρο!! Αντε μπας και αρχισουμε να μιλαμε και λιγο πιο ψυχραιμα και μπασκετικα παλι, μιας και ειχαμε ξεφυγει τον τελευταιο καιρο..

Συμφωνω σε οσα γραφεις, και ειναι πραγματα που εχω αναφερει κι εγω σκορπια.

Σε αυτο που εχω τις αμφιβολιες μου μονο ειναι στο κατα ποσο ειναι οντως (εστω και) ενισχυμενος ο Ολυμπιακος αυτη τη στιγμη σε σχεση με περσυ.
Στη θεση 4 ο Κλειζα ειναι φυσικα μια ΠΑΡΑ πολυ ουσιαστικη προσθηκη που αποτελει αναβαθμιση, παρολ'αυτα διακρινω μια ελλειψη βαθους στη θεση αφου ο Μαυροκεφαλιδης οπως εχω ξαναπει ειναι παιχτης τυπου Ζιζιτς, Ρεγιες, και δεν νομιζω οτι μπορει να ανταπεξελθει (το ιδιο καλα) στη θεση 4 στο συγχρονο Ευρωπαικο μπασκετ.

Στην περιφερεια οπως εχω πει αναλυτικα, υπαρχει σοβαρο προβλημα δημιουργιας σε σετ επιθεσεις. Για λογους που ανεφερες κι εσυ.Ο Ουειφερ ειναι καλος εκτελεστης, αλλα οχι δημιουργος. Κι ο Μιλος εκτος του οτι δεν ειναι ιδιαιτερα ικανος στη δημιουργια, δεν εχει δειξει και στοιχεια οτι τουλαχιστον μπορει να σπρωξει την ομαδα στο τρανζισιον.
Αν δεν αποκτηθει λοιπον πλευμεκερ με συγκεκριμενα προσοντα -να ξερει να παιζει το πικ καλα και να δημιουργει για τους συμπαιχτες του (πρωτιστως) αλλα και για τον ιδιο, και να μπορει να τρεξει την ομαδα ωστε να εκμετταλευτει τους φτερατους πλαγιους που διαθετουμε πλεον- διακρινω ενα σημαντικοτατο κενο στη δημιουργια και την χημεια της ομαδας, που θα το βρουμε μπροστα μας σιγουρα. Εκτος αν απο του χρονου αλλαξουμε τελειως αγωνιστικη φιλοσοφια προς εναν πολυ πιο ελευθερο και γρηγορο τροπο αναπτυξης αλα Γκερσον.Που δεν το βλεπω πολυ πιθανο.
Απ'την αλλη μονη λυση -που αργα η γρηγορα θα γινει- ειναι να μεταφερθει για αρκετο χρονο στο ροτεισον ο Γουειφερ στο 3 πισω απ'τον Τσιλι, και να ενισχυθει ο ρολος κι ο χρονος του Χαλπεριν,με συμμετοχη ΚΑΙ στον ασσο. (και παραλληλα οπωσδηποτε φυσικα μεγαλυτερη επιδιωξη για ταχυτητα στην αναπτυξη και την εκτελεση) Αλλα δεν ξερω κατα ποσο αυτο επαρκει και εξαρταται απο παραγοντες που πρεπει να περιμενουμε για να δουμε.

Αυτη τη στιγμη παντως προσωπικα αμφιβαλλω πολυ για το κατα ποσο ειμαστε ενισχυμενοι επι της ουσιας. Περιμενω μηπως γινει μεταγγραφη πλευμεκερ, διαφορετικα ειναι πραγματα που θα πρεπει να δουμε στο γηπεδο για να κρινουμε, κι αυτη τη στιγμη -"στα χαρτια"- δεν "κολλανε" και πολυ καλα..
T.W.Is.M.
QUOTE(Anaz @ Aug 17 2009, 23:38 ) *
Στην περιφερεια οπως εχω πει αναλυτικα, υπαρχει σοβαρο προβλημα δημιουργιας σε σετ επιθεσεις. Για λογους που ανεφερες κι εσυ.Ο Ουειφερ ειναι καλος εκτελεστης, αλλα οχι δημιουργος. Κι ο Μιλος εκτος του οτι δεν ειναι ιδιαιτερα ικανος στη δημιουργια, δεν εχει δειξει και στοιχεια οτι τουλαχιστον μπορει να σπρωξει την ομαδα στο τρανζισιον.
Αν δεν αποκτηθει λοιπον πλευμεκερ με συγκεκριμενα προσοντα -να ξερει να παιζει το πικ καλα και να δημιουργει για τους συμπαιχτες του (πρωτιστως) αλλα και για τον ιδιο, και να μπορει να τρεξει την ομαδα ωστε να εκμετταλευτει τους φτερατους πλαγιους που διαθετουμε πλεον- διακρινω ενα σημαντικοτατο κενο στη δημιουργια και την χημεια της ομαδας, που θα το βρουμε μπροστα μας σιγουρα. Εκτος αν απο του χρονου αλλαξουμε τελειως αγωνιστικη φιλοσοφια προς εναν πολυ πιο ελευθερο και γρηγορο τροπο αναπτυξης αλα Γκερσον.Που δεν το βλεπω πολυ πιθανο.
Απ'την αλλη μονη λυση -που αργα η γρηγορα θα γινει- ειναι να μεταφερθει για αρκετο χρονο στο ροτεισον ο Γουειφερ στο 3 πισω απ'τον Τσιλι, και να ενισχυθει ο ρολος κι ο χρονος του Χαλπεριν,με συμμετοχη ΚΑΙ στον ασσο. (και παραλληλα οπωσδηποτε φυσικα μεγαλυτερη επιδιωξη για ταχυτητα στην αναπτυξη και την εκτελεση) Αλλα δεν ξερω κατα ποσο αυτο επαρκει και εξαρταται απο παραγοντες που πρεπει να περιμενουμε για να δουμε.

Αυτη τη στιγμη παντως προσωπικα αμφιβαλλω πολυ για το κατα ποσο ειμαστε ενισχυμενοι επι της ουσιας. Περιμενω μηπως γινει μεταγγραφη πλευμεκερ, διαφορετικα ειναι πραγματα που θα πρεπει να δουμε στο γηπεδο για να κρινουμε, κι αυτη τη στιγμη -"στα χαρτια"- δεν "κολλανε" και πολυ καλα..

Aπανταω στα σημειωμενα κομματια:
Ποτε μη λες ποτε. Αν προπερσι σου λεγαν οτι θα τελειωναμε τη σεζον με αμυνα και υπομονη, θα το πιστευες? cool.gif
Αν δεν ειναι πισω και ειναι μπροστα, μας πειραζει?
Γιατι αν δε γινει, ειμαστε οπως θα ξερεις χωρις δευτερο πλει μεικερ(ο Σλουκας ειναι ο τριτος, μην ξεχνιομαστε) smiley.gif
Paris87
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 17 2009, 20:08 ) *
Επίσης φίλε μου ο Τσίλντρες παίζει ΚΑΙ δυάρι στην ευρώπη...Άκου "εδώ είναι ευρώπη"!!!Σιγά μην είναι και η "sparta"!!!

Επειδή λοιπόν ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ τον Νίκολας άσσο όσο και τον Χαλπερίν, μάθε ότι ο Γιοτάμ μέχρι πριν 2-3 χρόνια ήτανε ΜΟΝΟ ΑΣΣΟΣ. Ξεκίνησε ΑΣΣΟΣ και ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ικανός άσσος...

Ο Χαλπεριν παντως σαν ασσος δν μου γεμιζει το ματι, και 2αρι στην Ευρωπη ο Τσιλντρες δεν εχει σουτ για να παιζει...(και οταν λεμε παιζει να το κατεχει, οχι απλως να τον βαζει 1-2 φορες και ολα οκ...
Οσο για το sparta-Ευρωπη δεν ηταν επιτυχημενο...!!! rolleyes.gif
PARISINOS
QUOTE(Paris87 @ Aug 17 2009, 16:32 ) *
(Ο Τσιλντρες μπορει να επαιζε στο ΝΒΑ 2αρι, εδω ειναι Ευρωπη...Ο Χαλπεριν ειναι και ασσος? Οσο ειναι και ο Νικολας να φανταστω)

καλα δεν εγραψε αυτος. Ο οσκαρ ουαιλντ το εχει πει...

Τωρα για τον τσιλι και το δυαρι.
Ο τσιλι ειναι δυαρι οσο ο μπατιστ ειναι τριαρι. Οπως ξερεις μπορω να σου βρω 50 σαιτ του ΝΒΑ που τον ειχαν ως σμολ φοργουορντ. Το οτι στο ΝΒΑ επαιζε τριαρι , δεν τον κανει τριαρι στην ευρωπη.
Στην ευρωπη μπορει να παιξει απο τεσσαρι και πανω.
Ετσι και ο τσιλι. Για ευρωπη τσιλι και δυαρι ειναι εννοιες αντιθετες.

Τωρα οταν λεω διπλοθεσιτης , εννοω να κατεχει καλα τη θεση και οχι να εχει παιξει εκει περιστασιακα . Ολοι οι παιχτες που αναφερες (πχ τεοντοσιτς δυο ) εχουν παιξει απλα περιστασιακα τη θεση. Αν ειναι ετσι θα αρχισω να αναφερω και εγω τον φωτση ως ΚΑΙ τριαρι ( αφου απο κει αρχισε την καριερα του και ακομα και τωρα μερικες φορες τον εβλεπα εκει στη δυναμο) , τον νικολας ως ΚΑΙ πλευ μεικερ (μιας και αρκετες φορες τον βλεπεις να κατεβαζει μπαλα) , τον περπερογλου ως ΚΑΙ τεσσαρι (σε χαμηλα σχηματα του ζοτς ) κλπ.

Το θεμα ειναι να μπορεις οντως να καλυψεις τη θεση και οπως ειπα οι μοναδικοι παιχτες του ΟΣΦΠ που περσυ επαιζαν ΟΝΤΩΣ δυο θεσεις σε ΚΟΡΥΦΑΙΟ επιπεδο ηταν οι βασιλο, γκριρ και μπορουσης. Ολοι οι υπολοιποι που αναφερες παιζουν απλα περιστασιακα σε δευτερη θεση, πειραματα τα οποια σπανια αποδειχθηκαν οτι δουλευαν.

Τελος δεν εχω καταλαβει γιατι οταν απαντας φερνεις ΠΑΝΤΑ επιχειρηματα απο το ΝΒΑ?
Τι σχεση εχει το ΝΒΑ με την ευρωλιγκα?
Διαφορετικος τροπος παιχνιδιου, διαφορετικοι κανονες, διαφορετικες φιλοσοφιες, γενικα διαφορετικος κοσμος.

Λες ο ντρεξλερ δεν ειχε σουτ και ομως ειναι απο τα κορυφαια δυαρια. Τι μας νοιαζει το ΝΒΑ? Στην ευρωπη ξερεις κανενα κορυφαιο δυαρι ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΤ?
Γιατι εγω οχι.
DON-basketblog
QUOTE(PARISINOS @ Aug 18 2009, 02:29 ) *
καλα δεν εγραψε αυτος. Ο οσκαρ ουαιλντ το εχει πει...

Τωρα για τον τσιλι και το δυαρι.
Ο τσιλι ειναι δυαρι οσο ο μπατιστ ειναι τριαρι. Οπως ξερεις μπορω να σου βρω 50 σαιτ του ΝΒΑ που τον ειχαν ως σμολ φοργουορντ. Το οτι στο ΝΒΑ επαιζε τριαρι , δεν τον κανει τριαρι στην ευρωπη.
Στην ευρωπη μπορει να παιξει απο τεσσαρι και πανω.
Ετσι και ο τσιλι. Για ευρωπη τσιλι και δυαρι ειναι εννοιες αντιθετες.

Τωρα οταν λεω διπλοθεσιτης , εννοω να κατεχει καλα τη θεση και οχι να εχει παιξει εκει περιστασιακα . Ολοι οι παιχτες που αναφερες (πχ τεοντοσιτς δυο ) εχουν παιξει απλα περιστασιακα τη θεση. Αν ειναι ετσι θα αρχισω να αναφερω και εγω τον φωτση ως ΚΑΙ τριαρι ( αφου απο κει αρχισε την καριερα του και ακομα και τωρα μερικες φορες τον εβλεπα εκει στη δυναμο) , τον νικολας ως ΚΑΙ πλευ μεικερ (μιας και αρκετες φορες τον βλεπεις να κατεβαζει μπαλα) , τον περπερογλου ως ΚΑΙ τεσσαρι (σε χαμηλα σχηματα του ζοτς ) κλπ.

Το θεμα ειναι να μπορεις οντως να καλυψεις τη θεση και οπως ειπα οι μοναδικοι παιχτες του ΟΣΦΠ που περσυ επαιζαν ΟΝΤΩΣ δυο θεσεις σε ΚΟΡΥΦΑΙΟ επιπεδο ηταν οι βασιλο, γκριρ και μπορουσης. Ολοι οι υπολοιποι που αναφερες παιζουν απλα περιστασιακα σε δευτερη θεση, πειραματα τα οποια σπανια αποδειχθηκαν οτι δουλευαν.

Τελος δεν εχω καταλαβει γιατι οταν απαντας φερνεις ΠΑΝΤΑ επιχειρηματα απο το ΝΒΑ?
Τι σχεση εχει το ΝΒΑ με την ευρωλιγκα?
Διαφορετικος τροπος παιχνιδιου, διαφορετικοι κανονες, διαφορετικες φιλοσοφιες, γενικα διαφορετικος κοσμος.

Λες ο ντρεξλερ δεν ειχε σουτ και ομως ειναι απο τα κορυφαια δυαρια. Τι μας νοιαζει το ΝΒΑ? Στην ευρωπη ξερεις κανενα κορυφαιο δυαρι ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΤ?

Γιατι εγω οχι.

Επιτέλους φίλε που το είπες γιατί σε λίγο θα λέγανε ότι το είπα εγώ αυτό για την μετριότητα!

Είναι καλό παράδειγμα αυτό που λες για τον Τσίλι και τον Μπατίστ...Λοιπόν ο Μπατίστ όμως είναι αυτό που στην ευρώπη λέμε τεσσαροπεντάρι. Όπως και ο ΜΟΡΡΙΣ που στο ΝΒΑ παίζει μόνο τριάρι...Ο Τσίλι όχι απλά την κατέχει την θέση 2 αλλά ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ έπαιζε στο ΝΒΑ.

Όσο για την θέση που κατέχει που αναλύεις...Θα σου μιλήσω για 2 πιθανές 12άδες.

1. ο Παπαλουκάς κατέχει το τρία όσο και ο Διαμαντίδης.
2. ο Τεοντόσιτς κατέχει το δύο όσο και ο Γιασικεβίτσιους.
3. ο Καλάθης είναι ΜΟΝΟ άσσος όπως και ο Σλούκας.
4. ο Νίκολας σε καμία περίπτωση δεν είναι playmaker ενώ ο Χαλπερίν ΕΙΝΑΙ.
5. ο Γουέιφερ παίζει ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ στο τρία ενώ ο Σπανούλης μόνο στον άσσο.
6. ο Τσίλντρες παίζει στο δύο όσο και ο Περπέρογλου στο τέσσερα.
7. ο Βασιλόπουλος παίζει σε 3 και 4 όσο και ο Τέπιτς σε 2 και 3.
8. ο Κλέιζα παίζει ΠΟΛΥ παραπάνω στο τρία απο ότι ο Φώτσης που παίζει πλέον αυστηρά στο 4.
9. ο Μαυροκεφαλίδης με τον Τσαρτσαρή έχουν ακριβώς τα ίδια μπασκετικά χαρακτηριστικά. 4-5άρια.
10-11-12. Οι Σόφο, Γλυνιαδάκης είναι όσο πεντάρια είναι και ο Πέκοβιτς με τον Μπόγρη. Τέλος οι Βούισιτς, Μπατίστ μπορεί να παίξουν και 4 και το έχουν κάνει κατα κόρον στο παρελθόν (ο βούισιτς με τον μπαστόν στο 5 στην μακάμπι) αλλά πλέον είναι ΑΥΣΤΗΡΑ 5άρια. Μένει ο Σερμαντίνι που δεν βρήκα κάποιο matchup του...

Άρα όταν στο Νο1,2,3 υπάρχει ταύτιση, στο 4 υπέρ του ΟΣΦΠ, στο 5,6,7 ταύτιση στο 8 υπέρ του ΟΣΦΠ και στο 9,10,11,12 ταύτιση ΠΩΣ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΕΣ?

Όσο για το ΝΒΑ και τα παραδείγματα, φέρνω απο εκεί γιατί ΕΚΕΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΑΥΤΟ είναι το πρότυπο, ο κανόνας, ο μπούσουλας του αθλήματος. Ότι κάνουν αυτοί τα κάνουμε εμείς 10 χρόνια μετά αφού φυσικά τα κράξουμε και τα απαξιώσουμε αναλόγως!

Ο Ντρέξλερ ήτανε ο ΟΡΙΣΜΟΣ του δυαριού-shooting guard και τον έφερα ως παράδειγμα για να αποδείξω πως ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ δεν θες στοιχεία του παιχνιδιού που πραγματικά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ γενικά...Με ρωτάς αν ξέρω δυάρι χωρίς σούτ στην ευρώπη...ΔΥΑΡΙ δεν μου έρχεται...Άν και αν πάω πιο παλιά και σου αναφέρω τον ΓΙΩΡΓΟ ΣΙΓΑΛΑ και μου κολλήσεις δίπλα την λέξη σούτ θα μου σηκωθεί η τρίχα!!! Για πρόσφατα έχω να σου αναφέρω όμως ένα παίκτη που αν έβαζε ΤΡΙΠΟΝΤΟ γινότανε πάρτυ και παρόλαυτα ήτανε ΜΕΓΙΣΤΟΣ. ΝΤΕΓΙΑΝ ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ.
A-Z
Φίλε Αnaz δε διαφωνώ σε κάτι από αυτά που γράφεις. Μάλλον έπρεπε να γράψω πως ο Ολυμπιακός "ίσως" ενισχύθηκε. Άλλωστε παρέλειψα να αναφερθώ και στην φυγή του Γκριρ, τον οποίο θεωρώ πολύ επικίνδυνο παίκτη, αυτόν είχε ως πρωταρχικό στόχο η άμυνα του ΠΑΟ στα περισσότερα από τα περσινά παιχνίδια, έχοντας ήδη "τρομάξει" αρκετές φορές στο παρελθόν από την μεγάλη ευχέρεια του Αμερικανού στο streaky scoring. Μάλλον όμως βαραίνει πολύ στον τρόπο που ζυγίζω τα πράγματα η παρουσία του Κλέιζα, διότι ως στιλ παίκτη προσθέτει στο παιχνίδι της ομάδας μια ολόκληρη επιπλέον διάσταση, απαραίτητη στο σύγχρονο μπάσκετ, αυτήν που περιέγραψα και στο προηγούμενό μου ποστ. Ούτως ή άλλως πάντως πρώτες εκτιμήσεις κάνουμε, δε νομίζω να μπορεί κανείς τόσο νωρίς να είναι απόλυτος.

Εντοπίζω ωστόσο και εγώ όλα όσα παρατηρείς. Χαίρομαι μάλιστα που αναφέρθηκες στην πιθανότητα ο Γουάφερ, λόγω ενδεχόμενης δημιουργικής του αδυναμίας, να πάρει χρόνο στο "3", δηλ να βρεθεί στο παρκέ ταυτόχρονα με δυο άλλα γκαρντ, σε καθαρό ρόλο "πλάγιου". Έχω κάνει μάλιστα την σκέψη πως, δεδομένης της ως τώρα (άστοχα άτολμης κατ' εμέ) άρνησης του Δράκου να εντάξει στα πλάνα του σχήματα με τον Τζος δεύτερο ψηλό, τα 40' που αντιστοιχούν στην τρίτη θέση της περιφέρειας θα τα μοιράζονται τελικά ...4 πρωτοκλασάτοι παίκτες. Διότι, εκτός των Τσίλντρες, Βασιλόπουλου και Γουάφερ, και ο Κλέιζα θα διεκδικήσει χρόνο σε αυτό τον ρόλο, ούτως ώστε να παραμένει εντός παρκέ σε περίπτωση που οι εκάστοτε αντίπαλοι θα βρουν τρόπο να εκμεταλλευτούν το σχετικά μικρό του ύψος, αναδεικνύοντας το ως μειονέκτημα απέναντι σε ψηλά (είτε κλασικά, είτε κατά συνθήκη) 4άρια. Άλλο ένα σημείο λοιπόν που αφορά στην χημεία του "ερυθρόλευκου" ρόστερ και στην κατανομή ρόλων και χρόνου συμμετοχής που ίσως προβληματίσει τον Γιαννάκη.

bball.gif
paris13
ρε παιδια διαβασα μερικες σελιδες κ δεν αντεξα αλλο αλλα θα με τρελανεται????δηλαδη ο ολυμπιακος θα μπορεσει να παρει πρωταθλημα με 1 παιχτη στο ασσο?????/[τον παπαλουκα ο οποιος 30 λεπτο δεν βγαζει πλεον η τον τεοντοσιτς ο οποιος εχει βελτιωθει ελαχιστα τα τελευταια χρονια στην οργανοση????]δεν λεωω καλως ο κλειζα αλλα ποιος υπαρχει πισω απο αυτον ο ερτσεκ?????δεν λεω καλως παιχτης ο κλςιζα αλλα δεν μπορειτε να πειτε οτι εχετε πλεονεκτημα αφου εχετε μονο εναν παιχτη σε εκεινη τη θεση.......τελος τοσα χρονια καθωμαστε κ λεμε οτι ο ολυμπιακος εχει πλεονεκτημα στο 3 κ στους ψιλους αλλα αμα εχεις τον ζοτς ολα αυτα εξαφανιζονται........ευτυχως που εμεινε ο γιανακης κ θα δουμε παλι ενα αναρχο μπασκετ χωρις αποστασεις..........κ τελος δεν ξερουμε ποτε κ σε τι επιπεδο θα επιστρεψει ο βασιλοπουλος.....
Tretiak
Θεωρώ ότι δεν έχει τόση σημασία η σύγκριση των δύο ρόστερ. Και οι δύο ομάδες έχουν πάρα πολλούς παίχτες. Το ποιός είναι ένα κλικ καλύτερος , πιστεύω είναι άτοπο. Προσωπικά θεωρώ ένα κλικ πιο πάνω τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟ έχει κάποια πλεονεκτήματα
1. Έχει χημεία. Έχει δέσει την ομάδα του και βρίσκονται με κλειστά μάτια. Πλην Γιασικεβίτσιους , στα νιάτα του, πιστεύω ότι όλοι οι άλλοι παίχτες του ΠΑΟ δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη καριέρα (αλά Παπαλουκά στην ΤΣΣΚΑ) μόνοι τους. Σαν σύνολο έχουν δέσει . Ο ΠΑΟ τους κάνει μεγάλους και όχι αυτοί τον ΠΑΟ.
2. Έχει ψυχολογία νικητή και "αέρα" υπεροχής επί του Ολυμπιακού.
3. Στα μεγάλα τουρνουά έχει το know how της νίκης κάτι που ο Ολυμπιακός δεν έχει.
PrasiniThyella
QUOTE(Tretiak @ Aug 18 2009, 10:51 ) *
Θεωρώ ότι δεν έχει τόση σημασία η σύγκριση των δύο ρόστερ. Και οι δύο ομάδες έχουν πάρα πολλούς παίχτες. Το ποιός είναι ένα κλικ καλύτερος , πιστεύω είναι άτοπο. Προσωπικά θεωρώ ένα κλικ πιο πάνω τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟ έχει κάποια πλεονεκτήματα
1. Έχει χημεία. Έχει δέσει την ομάδα του και βρίσκονται με κλειστά μάτια. Πλην Γιασικεβίτσιους , στα νιάτα του, πιστεύω ότι όλοι οι άλλοι παίχτες του ΠΑΟ δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη καριέρα (αλά Παπαλουκά στην ΤΣΣΚΑ) μόνοι τους. Σαν σύνολο έχουν δέσει . Ο ΠΑΟ τους κάνει μεγάλους και όχι αυτοί τον ΠΑΟ.
2. Έχει ψυχολογία νικητή και "αέρα" υπεροχής επί του Ολυμπιακού.
3. Στα μεγάλα τουρνουά έχει το know how της νίκης κάτι που ο Ολυμπιακός δεν έχει.

Μέγα λάθος.Δεν θα μπορούσε να κάνει καριέρα ο Διαμαντίδης σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης? Ο Σπανούλης δεν θα μπορούσε επίσης να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο? Στο Nba απέτυχε αλλά εδώ στην Ευρώπη μια χαρά τα πηγαίνει.Ο Μπατίστ δεν θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο? Διαφορετικά γιατί η Τσσκα του έσκασε τόσα λεφτά το 2007??

Είναι λίγο σαν το η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα.

Τουλάχιστον με αυτή την άποψη επιβεβαιώνεται η προπονητική ιδιοφύια του Ομπράντοβιτς που έχει καταφέρει να κάνει μεγάλους τους παίκτες μόνο με τα συστήματα του.Γιατί μέχρι τώρα κυριαρχούσε και η άποψη ΄΄ναι καλός ο Ομπράντοβιτς αλλά έχει παιχταράδες΄΄ αγνοώντας βέβαια τη δεκαετία του 90 ενώ οι περισσότεροι θεωρούν πως ήταν προπονητής της Σερβίας μόνο στην αποτυχία του 2005...

Χαλαρώστε λίγο.Ο Πάο είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα μαζί με την Τσσκα και την Μακάμπι βάσει τίτλων και οι παίκτες του δεν θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα σε άλλη μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα? rolleyes.gif

Σίγουρα κάποιοι παίκτες επιλέγονται με βάση τα καλά τους στοιχεία που βοηθούν στην πραγμάτωση της αγωνιστικής φιλοσοφίας του Πάο του Ομπράντοβιτς αλλά μην λέμε παράλογα πράγματα για αυτόυς τους παίκτες όταν έχει προηγηθεί χρονιά με 6-2 σε νίκες με διαφορές απο 2 έως 27 πόντους και 3/3 τίτλους 2 φορές τα τελευταία 3 χρόνια! (ναι ξέρω, οι νίκες στην Ελλάδα του Πάο δεν μετράνε γιατί έγιναν στην Ελλάδα αλλά όσοι ονειρεύονται triple crown του χρόνου φαίνεται οτι θα παίζουν εκτός Ελλάδας τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος icon_drunk.gif )
balomazoxtra
Τι παίρνει και τι χάνει ο Ολυμπιακός με Ουίφερ-Κλέιζα

Επιστροφή στη βάση, επιστροφή στην επικαιρότητα, επιστροφή στο blog. Ύστερα από μια γερή δόση διακοπών στην λατρεμένη Κρήτη, ξανά εδώ στην αγαπημένη «γωνιά» μας στο gazzetta.gr. Αρκετά πράγματα τριγύρω άλλαξαν, όμως τα ίδια μένουν, όπως (στο περίπου) τραγουδά ο (μονίμως με τα ίδια ρούχα ντυμένος), Νίκος Παπάζογλου.

Τα σπουδαιότερα γεγονότα είναι δίχως αμφιβολία η ενίσχυση του Ολυμπιακού με δύο παίκτες από το ΝΒΑ και φυσικά η νέα, πλήρως… ανακαινισμένη, αναδομημένη και ανανεωμένη, Εθνική ομάδα που έχει ξεκινήσει για τα καλά την προετοιμασία της για το –αρκετά απαξιωμένο- Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Μιας και σήμερα κατέφθασαν οι παίκτες που απέκτησε ο Ολυμπιακός, διαψεύδοντας τον «εαυτό» και όσους… υιοθετούσαν το παραμύθι του περί «ολοκληρωμένης ομάδας που δεν θα κάνει άλλη μεταγραφή», το πρώτο post ας αφιερωθεί στους «ερυθρόλευκους» που αποδεικνύεται ότι στην επιλογή των παικτών διατήρησε τα κριτήρια που χαρακτηρίζουν την ομάδα από τη στιγμή που την ανέλαβαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. Δηλαδή προτιμούν την αγορά πέρα από τον Ατλαντικό.

Έτσι απέκτησαν τον Βον Ουίφερ και τον Λίνας Κλέιζα, οι οποίοι θα πάρουν στα πλάνα του Γιαννάκη τις θέσεις των Λιν Γκριρ και Γιώργου Πρίντεζη, αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός, όπως φαίνεται, είναι εξαιρετικά πιθανό να μην ολοκλήρωσε το ρόστερ του ούτε τώρα και να προχωρήσει στην απόκτηση ενός ή και δύο ακόμη παικτών. Ενός στη θέση του «άσου», που θα… διώξει τον Τεόντοσιτς, και ενός γκαρντ (π.χ Τσαλδάρης) που θα προσθέσει ποιότητα στην περιφέρεια. Οπότε ακόμη κανένα συμπέρασμα δεν είναι ασφαλές.

Αν όμως οι «ερυθρόλευκοι» μείνουν ως έχουν, η… ψαλίδα μεταξύ αυτών και του Παναθηναϊκού δεν φαίνεται να μικραίνει, ίσως μάλιστα να αποδειχθεί μεγαλύτερη. Σίγουρα ο Κλέιζα, δίνει ποιότητα στη θέση του «πάουερ-φόργουορντ», προσφέροντας αξιόπιστο σουτ από τα 6μ25, με το οποίο θα μπορεί να ανοίγει ο Ολυμπιακός τις αντίπαλες άμυνες. Ο Λιθουανός είναι αξιόλογος παίκτης. Είναι πιο δυνατός του Πρίντεζη οπότε ενισχύεται η ομάδα του Γιαννάκη στην άμυνα στο low-post, δεν διαθέτει την ταχύτητα του προκατόχου του αλλά είναι σε θέση να ακολουθήσει το transition και φαίνεται πως θα είναι πιο καλός στην αντιμετώπιση του pick’n’roll.

Από την άλλη δεν είναι δημιουργικός παίκτης. Εκτελεί στην επίθεση μετά από δημιουργίες των συμπαικτών του. Δεν φτιάχνει για τους συμπαίκτες του, ούτε για τον εαυτό του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει στο low-post και τελειώσει φάσεις. Στη σούμα πάντως είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Ολυμπιακός βάζει θετικό πρόσημο με την απόκτηση του, δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι αλλάζει επίπεδο ολόκληρος ο Ολυμπιακός και αυτό θα αναλυθεί στο σύντομο μέλλον με παραδείγματα…

Αντιθέτως για τον Βον Ουίφερ ας είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Ο Αμερικάνος είναι εξαιρετικός αθλητής και προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας, αλλά δεν είναι ο σουτέρ που υποτίθεται ότι αναζητούσαν οι «ερυθρόλευκοι». Σε σύγκριση με τον Γκριρ, δεν είναι πιο δημιουργικός, δεν διαθέτει πιο αξιόπιστο σουτ, δεν βοηθά στο κατέβασμα της μπάλας, δεν έχει την ευρωπαϊκή εμπειρία του. Είναι πιο ψηλός, οπότε μπορεί να κοιτά στα… μάτια τα αντίπαλα «δυάρια», μπορεί να δώσει λεπτά συμμετοχής στο «τρία» (πίσω από τον Τσίλντρες και τον Βασιλόπουλου που παραμένει ο ισχυρότερος «πονοκέφαλος» του νέου Ολυμπιακού). Όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Χάνσεν, που ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι», η με τον Κελάτι που έφεραν στην Αθήνα αλλά κόπηκε στα ιατρικά τεστ.

Εξετάζοντας το ρόστερ του Ολυμπιακού θέση-θέση, παραμένει στο ίδιο επίπεδο στον «άσο», στο «δύο», στο «τρία», στο «πέντε» και δείχνει ενισχυμένος στο «τέσσερα». Έχει όμως χρόνο για να κάνει και άλλες προσθέσεις και να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη. Εδώ θα είμαστε για να τα πούμε…

Σωτήρης Βετάκης
PrasiniThyella
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 18 2009, 13:05 ) *
Απο τους παίκτες του ΠΑΟ εκτός του Διαμαντίδη, του Σπανούλη και του Σάρας άντε και του Μπατίστ ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν θα έκανε διαφορά σε ευρωπαική ομάδα. Ούτε ο Νίκολας, ούτε ο περπέρογλου, ούτε ο φώτσης, ούτε κανείς. Δεν είναι ΚΑΚΟ αυτό για τον ΠΑΟ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ. Δείχνει πόσο καλή ομάδα είναι.

Και ο Πέκοβιτς στα 23 του μια χαρά κάνει τη διαφορά.Όταν βέβαια δεν έχει αντίπαλο τον Σόφο. smiley.gif
Consultant
Παντως ωραιος ο Παναθηναικος προσανατολισμος του Βετακη..

-Ο Γκριρ καλυτερος παιχτης του Γουαφερ?

-Ο Ολυμπιακος υστερει στη θεση 2?

-Ο Γκριρ ο πιο ποιοτικος παιχτης του Ολυμπιακου(εδω γελανε,στην αμυνα θα εννοει)..

-Το ροστερ του Ολυμπιακου ειναι μαλλον χειροτερο απο περυσι?

Ειναι γελοιο να προσπαθουν καποιοι Παναθηναικοι δημοσιογραφοι να κανουν το ασπρο μαυρο.
nikefalin
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 18 2009, 14:12 ) *
Γιατί εφόσον πέρσυ που ο σόφο σερνότανε όταν έμπαινε στο παρκέ ο Πέκοβιτς έκανε ΜΟΝΟ ΦΑΟΥΛ δεν κάνετε υπομονή να δούμε ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ μεταξύ μας με αυτούς τους δύο στα καλά τους και να κρίνουμε?

αυτό διαβάζετε και αντίστροφα...υπομονή που λέει και ο γιαννάκης ....υπομονή λοιπόν γιατί οταν δεν "κρατιόμαστε" δε σταματάμε κι εύκολα. Και άλλο πράγμα η αισιοδοξία ( που οι περισσότεροι έχουμε για τον Σόφο) και εντελώς διαφορετικό η αχαλίνωτη ακράτεια θαυμασμού για κάτι που ποτέ δεν έχει φανεί ούτε σε διάρκεια ούτε σε ποσότητα πάρα μόνο σε 10-15 % ποιότητα.

Κι επειδή μας "τσιγκλάς" με τον Σόφο, θα μιλήσω με τον άνθρωπο μου το σαβατοκύριακο που επιστρέφει για να μάθω από πρώτο χέρι πόσο έχει αλλάξει. Εξάλλου θα φανεί και από το "περιβάλλον" του Σοφοκλή στα φιλικά.
PrasiniThyella
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 18 2009, 13:12 ) *
Πρίν συνεχίσετε να κοροιδεύετε και να μιλάτε έτσι αβέρτα γιατί δεν κάνετε υπομονή να δούμε ΕΝΑ μάτς με σόφο στα καλά του εναντίον Πέκο???Ωραία ξέρω το θεωρείτε αστείο, τραγικό, λάθος, γελοίο ή οτιδήποτε να θεωρώ εγώ ότι ο Σόφο θα κάνει πλάκα στον Πέκοβιτς...Γιατί δεν περιμένουμε ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ?Γιατί εφόσον πέρσυ που ο σόφο σερνότανε όταν έμπαινε στο παρκέ ο Πέκοβιτς έκανε ΜΟΝΟ ΦΑΟΥΛ δεν κάνετε υπομονή να δούμε ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ μεταξύ μας με αυτούς τους δύο στα καλά τους και να κρίνουμε?

Εγώ δεν αντιλέγω οτι ο Σόφο μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα ναι για τον Πέκοβιτς.Δεν τους συγκρίνω καν ως παίκτες. Απλά ο Σόφο ευθύνεται για την κατάσταση του μεχρι τώρα.Δείχνει ανανεωμένος φέτος και θα δούμε τι θα γίνει.

Ο μεγαλύτερος φόβος για τον Σόφο δεν είναι ο Πέκοβιτς αλλά η άμυνα του Πάο.Αυτή τον έκανε να φαίνεται αρνητικός στα λίγα λεπτά που αγωνιζόταν με αποτέλεσμα ο Γιαννάκης να τον ξεχνάει στον πάγκο σε συνδυασμό και με την φυσική του κατάσταση.Θα δείξει.
DON-basketblog
QUOTE(nikefalin @ Aug 18 2009, 14:20 ) *
αυτό διαβάζετε και αντίστροφα...υπομονή που λέει και ο γιαννάκης ....υπομονή λοιπόν γιατί τα οταν δεν "κρατιόμαστε" δε σταματάμε κι εύκολα. Και άλλο πράγμα η αισιοδοξία ( που οι περισσότεροι έχουμε για τον Σόφο) και εντελώς διαφορετικό η αχαλίνωτη ακράτεια θαυμασμού για κάτι που ποτέ δεν έχει φανεί ούτε σε διάρκεια ούτε σε ποσότητα πάρα μόνο σε 10-15 % ποιότητα.

Κι επειδή μας "τσιγκλάς" με τον Σόφο, θα μιλήσω με τον άνθρωπο μου το σαβατοκύριακο που επιστρέφει για να μάθω από πρώτο χέρι πόσο έχει αλλάξει. Εξάλλου θα φανεί και από το "περιβάλλον" του Σοφοκλή στα φιλικά.

Φίλε εγώ δεν είμαι αισιόδοξος...Είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως ο Σόφο γύρισε για τα καλά...Εσύ περιμένεις το σαβ/κο εγώ το ΞΕΡΩ ΗΔΗ ότι ο Σόφο άλλαξε επιτέλους μυαλά. Έχει αλλάξει απο πέρσυ βασικά αλλά δεν τον πίστεψε ποτέ ο Γιαννάκης πράγμα που το έχει ανάγκη ο Σόφο. Όσο για το τι έχει φανεί και το "αχαλίνωτη ακράτεια θαυμασμού" εγώ φίλε την σεζόν 2005-2006 που έκανε πλάκα σε παίκτες όπως βούισιτς, σκόλα, μπατίστ και χάουαρντ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ και όταν τα ΕΧΩ ΔΕΙ αυτά τότε δεν είναι ακράτεια αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ. Την υπομονή την προτείνω γιατί φίλε με τις μεταγραφές ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ. Κρά και Κρού και έλεγα υπομονή θα κάνετε κωλοτούμπες. Με τον Σόφο έλεγα ότι είναι ΤΟΥΜΠΑΝΟ πάλι ειρωνία τον είδαμε με την Ρουμανία και ΤΡΟΜΑΞΑΜΕ. Κάντε υπομονή λοιπόν.

Ρώτα και τις δικές σου πηγές και πες μας.
Marciulionis
QUOTE(PrasiniThyella @ Aug 18 2009, 14:09 ) *
Και ο Πέκοβιτς στα 23 του μια χαρά κάνει τη διαφορά.Όταν βέβαια δεν έχει αντίπαλο τον Σόφο. smiley.gif

Ή το Γλυνιαδάκη που "κλάνει πατάτες" όποτε τον βρίσκει αντίπαλο... rolleyes.gif
Consultant
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 18 2009, 13:23 ) *
Φίλε εγώ δεν είμαι αισιόδοξος...Είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως ο Σόφο γύρισε για τα καλά...Εσύ περιμένεις το σαβ/κο εγώ το ΞΕΡΩ ΗΔΗ ότι ο Σόφο άλλαξε επιτέλους μυαλά. Έχει αλλάξει απο πέρσυ βασικά αλλά δεν τον πίστεψε ποτέ ο Γιαννάκης πράγμα που το έχει ανάγκη ο Σόφο. Όσο για το τι έχει φανεί και το "αχαλίνωτη ακράτεια θαυμασμού" εγώ φίλε την σεζόν 2005-2006 που έκανε πλάκα σε παίκτες όπως βούισιτς, σκόλα, μπατίστ και χάουαρντ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ και όταν τα ΕΧΩ ΔΕΙ αυτά τότε δεν είναι ακράτεια αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ. Την υπομονή την προτείνω γιατί φίλε με τις μεταγραφές ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ. Κρά και Κρού και έλεγα υπομονή θα κάνετε κωλοτούμπες. Με τον Σόφο έλεγα ότι είναι ΤΟΥΜΠΑΝΟ πάλι ειρωνία τον είδαμε με την Ρουμανία και ΤΡΟΜΑΞΑΜΕ. Κάντε υπομονή λοιπόν.

Ρώτα και τις δικές σου πηγές και πες μας.

Τα ειπαμε φιλε για τον Σοφο.

Η χρονια αυτη ειναι σταθμος για την καριερα του.Αν δεν αλλαξει θα φαει σουτ απο τον Ολυμπιακο.Ασε το 2005 και τα μεγαλεια,δεν αργει πολυ αν του φουσκωσουν τα μυαλα να γινει ξανα 200 κιλα..Εγω σου λεω ενα σεναριο...Παιζει καλα με την Εθνικη...Α,ου ολοι..Αρχιζει παλι τα RnB παρτυ..Γιατι θα τα αρχισει με την προσωπικοτητα σκιουρου που εχει αποδειξει οτι εχει!

Σου το εχω ξαναπει..Ηρεμησε!

QUOTE(Marciulionis @ Aug 18 2009, 13:27 ) *
Ή το Γλυνιαδάκη που "κλάνει πατάτες" όποτε τον βρίσκει αντίπαλο... rolleyes.gif

Δεν το λες καλα..Κλανει πατατες οταν τον παιζει αμυνα ο Γλυνιαδακης.

''Η τον Περπερογλου,που ειναι 10 φορες καλυτερος παιχτης απο τον Τσιλντρες''.. smiley.gif

Συγκρινε δηλωσεις.
apkat
Χαχα φοβερες δηλωσεις..Ο ενας καλυτερος απο τον αλλο..
nikefalin
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 18 2009, 14:23 ) *
ΦΤΟΥΜΠΑΝΟ πάλι ειρωνία τον είδαμε με την Ρουμανία και ΤΡΟΜΑΞΑΜΕ. Κάντε υπομονή λοιπόν.

δηλαδή μεθαύριο με Σερβίες Λιθουανίες κλπ τι θα κάνουμε ? Εγώ πάντως δεν τρόμαξα ( αυτοί που τρόμαξαν είναι οι χαζοχαρούμενοι τηλεοπτικοί της ΕΡΤ). Ούτε είδα κάτι το τρομερό.
Απέναντι σέναν πολύ ψηλό, αρκετά άτεχνο και όχι καλογυμνασμένο παίκτη (οπως ο Ντραγκούσιν των 2.18, παντελώς άγνωστος εως προχτές) που είχε να αντιμετωπίσει 3 Ελληνες σέντερ διαδοχικά + τις βοήθειες της άμυνας έκανε ένα συμπαθητικό παιχνίδι. Δεν πήρε κάποιον "αμπάριζα" , ούτε θαμπωσε με την άμυνα του.

Το μόνο φανερό ήταν οτί έπεσε στα κιλά λίγο πιο κάτω από την Ιαπωνία. Αυτό χειροκρότησε ο κόσμος γιατί ξέρει να επιβραβεύει αυτούς που προσπαθούν και γιατί ο κόσμος τον συμπαθεί. Από μόνο του ως γεγονός είναι ενθαρυντικό.
Εως εκεί όμως. Η "αχαλίνωτη σιγουριά" βλάπτει. Ειδικά με αυτό το παιδί που έχει ευάλωτο χαρακτήρα. Και αυτό έχει φανεί τα τελευταία 5 χρόνια. Το επαναλαμβάνω, θα δειξει πιο αξιόπιστα σημάδια , αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά στα επόμενα παιχνίδια.
Consultant
QUOTE(apkat @ Aug 18 2009, 13:35 ) *
Χαχα φοβερες δηλωσεις..Ο ενας καλυτερος απο τον αλλο..

Xaxaxa smiley.gif

Γιατι φιλε μου,ειναι τοσο βαρυγδουπο το οτι ο Πεκοβιτς κλανει πατατες οταν τον παιζει αμυνα ο Γλυνιαδακης?Στηριζεται σε πραγματικη βαση αφου δυσκολευεται 100% να του βαλει καλαθι.Ποσο μαλλον οταν στον Ολυμπιακο θα κανει οσα φαουλ του καπνισει,επομενως θα τον παιζει πολυ πιο σκληρα.Εγω χρησιμοποιω αντικειμενικο υποβαθρο,τωρα ο καθενας το κρινει οπως θελει+δικαιωμα του.
A-Z
Θεωρώ πως, ασχέτως από την έκβαση της πολυαναμενόμενης μονομαχίας του με ένα φορμαρισμένο Σόφο, ο Πέκοβιτς είναι παίκτης που θα έκανε διαφορά σε οποιαδήποτε ευρωπαική ομάδα και να βρισκόταν.

bball.gif
Marciulionis
QUOTE(Consultant @ Aug 18 2009, 14:30 ) *
''Η τον Περπερογλου,που ειναι 10 φορες καλυτερος παιχτης απο τον Τσιλντρες''.. smiley.gif

Γι αυτό που τον θέλουμε είναι 100, όχι 10 φορές καλύτερος! Έχουμε παίκτες, δε περιμένουμε από κανένα φερέλπι Έλληνα πιτσιρικά ή άγνωστο ΝΒΑερ να φορέσει το μανδύα του Μεσσία... Ούτε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά (που παρεπιπτόντως το έκανε όμως όποτε κλήθηκε, όπως στο τελικό με τη ΤΣΣΚ...)

QUOTE(Consultant @ Aug 18 2009, 14:41 ) *
Xaxaxa smiley.gif

Γιατι φιλε μου,ειναι τοσο βαρυγδουπο το οτι ο Πεκοβιτς κλανει πατατες οταν τον παιζει αμυνα ο Γλυνιαδακης?Στηριζεται σε πραγματικη βαση αφου δυσκολευεται 100% να του βαλει καλαθι.Ποσο μαλλον οταν στον Ολυμπιακο θα κανει οσα φαουλ του καπνισει,επομενως θα τον παιζει πολυ πιο σκληρα.Εγω εχω υποβαθρο επιχειρηματος,τωρα ο καθενας το κρινει οπως θελει.

Ναι... Και θα παίζουν συγχρόνως και ο Γλυνιαδάκης και ο Σόφο και ο Βούισιτς και ο Μπουρούσης... Οι 2 θα σταματάνε το Πέκο, ο 3ος θα βγάζει ασσίστ και ο 4ος θα τα "παστελώνει" από παντού... Ε, ρε γλέντια κι επιχειρήματα σοβαρά... Ρε 5 παίζουν ανά πάσα στιγμή! Όχι 15! Κι ότι κερδίζεις σε οποιοδήποτε τομέα από κάποιον από αυτούς το χάνεις σε πολλαπλάσιο σε άλλους!
Marciulionis
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 18 2009, 14:52 ) *
Το έχω πει και ξαναπεί...Εγώ φίλε δεν "περιμένω" και μόλις γίνει το καλό να αρχίσω την αποθέωση. ΠΙΣΤΕΥΩ και ΣΤΗΡΙΖΩ απο ΠΡΙΝ. Όχι κάτσε να δούμε και μετά λέμε...ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ?Πεστο και στήριξε το.ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ?Μην μου λες όμως κάτσε να δούμε!Εκ του ασφαλούς συμπεράσματα???

Εγώ τον Σόφο τον ΠΙΣΤΕΥΩ. Άν δεν τον πιστέψουμε ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ?Εμείς πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που θα λένε ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Ελπίζω το δείγμα σου με την Λιθουανία των ΛαβρίνοβιτςΧ2 και Γιαφτόκας να σε πείσει ότι δεν κόβεται απο κανέναν ευρωπαίο. Γιατί ΚΑΙ αυτούς θα τους πάρει παραμάζωμα.

Άλλο το να πιστεύεις ένα παίκτη κι άλλο να παραλογίζεσαι και να κάνεις τη τρίχα τριχιά... Εσύ από 2 φιλικά με τη Ρουμανία τον έχεις βγάλει καλύτερο ευρωπαίο όλων των εποχών (περιπου...). Κάτσε να δεις λίγο τι θα κάνει, δεν συντρέχει λόγος τόσο μεγάλου ενθουσιασμού σε καμία περίπτωση... Ακόμα και σωματικά να επανέλθει πλήρως έχει να παίξει μπάσκετ επιπέδου 3 χρόνια περίπου...
hagi
QUOTE(nikefalin @ Aug 18 2009, 14:37 ) *
δηλαδή μεθαύριο με Σερβίες Λιθουανίες κλπ τι θα κάνουμε ? Εγώ πάντως δεν τρόμαξα ( αυτοί που τρόμαξαν είναι οι χαζοχαρούμενοι τηλεοπτικοί της ΕΡΤ). Ούτε είδα κάτι το τρομερό.
Απέναντι σέναν πολύ ψηλό, αρκετά άτεχνο και όχι καλογυμνασμένο παίκτη (οπως ο Ντραγκούσιν των 2.18, παντελώς άγνωστος εως προχτές) που είχε να αντιμετωπίσει 3 Ελληνες σέντερ διαδοχικά + τις βοήθειες της άμυνας έκανε ένα συμπαθητικό παιχνίδι. Δεν πήρε κάποιον "αμπάριζα" , ούτε θαμπωσε με την άμυνα του.

Το μόνο φανερό ήταν οτί έπεσε στα κιλά λίγο πιο κάτω από την Ιαπωνία. Αυτό χειροκρότησε ο κόσμος γιατί ξέρει να επιβραβεύει αυτούς που προσπαθούν και γιατί ο κόσμος τον συμπαθεί. Από μόνο του ως γεγονός είναι ενθαρυντικό.
Εως εκεί όμως. Η "αχαλίνωτη σιγουριά" βλάπτει. Ειδικά με αυτό το παιδί που έχει ευάλωτο χαρακτήρα. Και αυτό έχει φανεί τα τελευταία 5 χρόνια. Το επαναλαμβάνω, θα δειξει πιο αξιόπιστα σημάδια , αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά στα επόμενα παιχνίδια.

Εντάξει δεν είναι ακριβώς έτσι αν και έχεις δίκιο εν μέρει.Θεωρώ ότι φάνηκε μια διάθεση παραπάνω αλλά σίγουρα θα φανεί στην πορεία.Επίσης τα κιλά είναι ένα συν και καθόλου εύκολο στην πράξη.(να τα χάσεις εννοώ)

QUOTE(DON-basketblog @ Aug 18 2009, 15:12 ) *
Πραγματικά πιστεύεις πως ότι λέω το λέω επειδή έκανε ότι ήθελε τον ντρακγούσιν!!!???Καταρχάς θεωρώ πως τον Σόφο όποιος και να τον πιάσει δεν έχει σημασία για αυτόν. Άλλος ένας αντίπαλος. ο ΜΟΝΟΣ που μπορεί να σταματήσει τον Σόφο είναι ο "χαζός" εγκέφαλος του. ΜΟ-ΝΟ.

Τώρα υπερβάλεις.ΟΚ ο Σόφο είναι ένα παιδί που λόγο σωματότυπου έχει ένα πλεονέκτημα.Στηρίζεται κυρίως στην δύναμή του,αλλά δεν είναι πολύ ψηλός,δεν είναι τεχνίτης και δεν έχει καθόλου σουτ.Αυτά είναι μεγάλα μειονεκτήματα που όμως αν μείνει στα σωστά κιλά και κυρίως βάλει μυαλό τότε μπορεί με τα θετικά του στοιχεία να κάνει την διαφορά και να βοηθήσει την εκάστοτε ομάδα που θα βρίσκεται.
Όμως ότι δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς δεν είναι και αληθές γιατί έχει αδυναμίες.
colonel gomelsky
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 18 2009, 15:29 ) *
Οι αδυναμίες του είναι ΑΜΕΛΗΤΕΕΣ για ΠΕΝΤΑΡΙ. Τι να το κάνει το ΣΟΥΤ το πεντάρι???

Να βάζει τις βολές από τα πολλά φάουλ που θα του κάνουν και να δίνει πόντους στην ομάδα του ίσως;
nikefalin
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 18 2009, 15:29 ) *
Επίσης φίλε μου είναι ΑΛΗΘΕΣΤΑΤΟ ότι δεν σταματιέται απο κανέναν. Όταν δεν τα έχουν καταφέρει σκόλα, μπατίστ που είναι οι δύο πιο καλοί και τεχνίτες ψηλοί που έχει παίξει ο Σόφο τότε ΠΟΙΟΣ?

H άμυνα των Ισπανών στον τελικό της Ιαπωνίας δίχως Γκασόλ ? οεο ? Η συνδιασμένη άμυνα με επιλεκτικές βοήθειες ?

Υπάρχει σαφέστατο πλεονέκτημα στο 1 vs 1 λόγω όγκου και καλής ισορροπίας σώματος σε σχεση με τον όγκο, έχει και καλή πάσα πάλι σε σχέση με ταον όγκο, έχει ικανοποιητική έκρηξη πάλι σε σχέση με τον όγκο , και αν χάσει άλλα 20 κιλά ( όμως έχει γράψει ο majesty αν δεν κάνω λάθος) και τα μετατρέψει σε μυικό όγκο τότε ναι θα έχει πιθανότητες να μετατραπεί σε έναν εξαιρετικό σέντερ , παρότι δεν είναι ψηλός.
Μέτρα τα "αν" και τις υποθέσεις σε σχέση με τα πιστεύω και σε σχέση με τα 5 χρόνια που πέρασαν και κάνε ταμείο.

kolokotronis
Όταν γίνεται το σκριν ψηλά, ο Σοφοκλής δεν προλαβαίνει να ακολουθήσει το ρολάρισμα του ψηλού του παναθηνα'ι'κού.
Είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό στην άμυνα.
Πρέπει να βγει βοήθεια με αποτέλεσμα να μένει πάντα ένας μόνος του.
MaJesty23
Don όλοι ανεξαρτήτως όμαδας,αγαπάμε Σόφο,γιατί αν και τρελά αυτοκαταστροφικός και με σύνδρομα καταδίωξης(απο προπονητές λες και ο Γιαννάκης είναι babysitter,να κρατάει το μωρο),είναι θηρίο και μπολντοζα και μας τρελαίνει οταν τους παίρνει όλους άμπαριζα με την εθνικη!Αλλά έχει χτυπητές αδυναμίες!!Κακός αμυντικός,δεν έχει Rebound,δεν έχει καθόλου σουτ,δεν βάζει βολές...Αυτά δεν τα βλέπεις?Αν ήταν 20 κιλά πιο αδυνατος ίσως,πολλά να τα διόρθωνε αλλά άκομα έχει δρόμο μακρυ και πολυ!Όταν είσαι τόσο ύπερβαρος,δεν μπορείς να τρέχεις πάνω κάτω ,ουτε να πηδάς για τάπα η για rebound!!...Εγω ποτε δεν έχω κρύψει οτι θα τον ήθελα σε μας,αλλά όχι ετσι !Aπλά να βλέπεις και τα στραβά...

Είναι σαν να λέω οτι ο Φώτσης ξέρει μπάσκετ ,έχει τρίπλα και ειναι και στην MENSA! smiley.gif smiley.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.