QUOTE(PARISINOS @ Aug 18 2009, 02:29 )
καλα δεν εγραψε αυτος. Ο οσκαρ ουαιλντ το εχει πει...
Τωρα για τον τσιλι και το δυαρι.
Ο τσιλι ειναι δυαρι οσο ο μπατιστ ειναι τριαρι. Οπως ξερεις μπορω να σου βρω 50 σαιτ του ΝΒΑ που τον ειχαν ως σμολ φοργουορντ. Το οτι στο ΝΒΑ επαιζε τριαρι , δεν τον κανει τριαρι στην ευρωπη.
Στην ευρωπη μπορει να παιξει απο τεσσαρι και πανω.
Ετσι και ο τσιλι. Για ευρωπη τσιλι και δυαρι ειναι εννοιες αντιθετες.
Τωρα οταν λεω διπλοθεσιτης , εννοω να κατεχει καλα τη θεση και οχι να εχει παιξει εκει περιστασιακα . Ολοι οι παιχτες που αναφερες (πχ τεοντοσιτς δυο ) εχουν παιξει απλα περιστασιακα τη θεση. Αν ειναι ετσι θα αρχισω να αναφερω και εγω τον φωτση ως ΚΑΙ τριαρι ( αφου απο κει αρχισε την καριερα του και ακομα και τωρα μερικες φορες τον εβλεπα εκει στη δυναμο) , τον νικολας ως ΚΑΙ πλευ μεικερ (μιας και αρκετες φορες τον βλεπεις να κατεβαζει μπαλα) , τον περπερογλου ως ΚΑΙ τεσσαρι (σε χαμηλα σχηματα του ζοτς ) κλπ.
Το θεμα ειναι να μπορεις οντως να καλυψεις τη θεση και οπως ειπα οι μοναδικοι παιχτες του ΟΣΦΠ που περσυ επαιζαν ΟΝΤΩΣ δυο θεσεις σε ΚΟΡΥΦΑΙΟ επιπεδο ηταν οι βασιλο, γκριρ και μπορουσης. Ολοι οι υπολοιποι που αναφερες παιζουν απλα περιστασιακα σε δευτερη θεση, πειραματα τα οποια σπανια αποδειχθηκαν οτι δουλευαν.
Τελος δεν εχω καταλαβει γιατι οταν απαντας φερνεις ΠΑΝΤΑ επιχειρηματα απο το ΝΒΑ?
Τι σχεση εχει το ΝΒΑ με την ευρωλιγκα?
Διαφορετικος τροπος παιχνιδιου, διαφορετικοι κανονες, διαφορετικες φιλοσοφιες, γενικα διαφορετικος κοσμος.
Λες ο ντρεξλερ δεν ειχε σουτ και ομως ειναι απο τα κορυφαια δυαρια. Τι μας νοιαζει το ΝΒΑ? Στην ευρωπη ξερεις κανενα κορυφαιο δυαρι ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΤ?
Γιατι εγω οχι.
Επιτέλους φίλε που το είπες γιατί σε λίγο θα λέγανε ότι το είπα εγώ αυτό για την μετριότητα!
Είναι καλό παράδειγμα αυτό που λες για τον Τσίλι και τον Μπατίστ...Λοιπόν ο Μπατίστ όμως είναι αυτό που στην ευρώπη λέμε τεσσαροπεντάρι. Όπως και ο ΜΟΡΡΙΣ που στο ΝΒΑ παίζει μόνο τριάρι...Ο Τσίλι όχι απλά την κατέχει την θέση 2 αλλά ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ έπαιζε στο ΝΒΑ.
Όσο για την θέση που κατέχει που αναλύεις...Θα σου μιλήσω για 2 πιθανές 12άδες.
1. ο Παπαλουκάς κατέχει το τρία όσο και ο Διαμαντίδης.
2. ο Τεοντόσιτς κατέχει το δύο όσο και ο Γιασικεβίτσιους.
3. ο Καλάθης είναι ΜΟΝΟ άσσος όπως και ο Σλούκας.
4. ο Νίκολας σε καμία περίπτωση δεν είναι playmaker ενώ ο Χαλπερίν ΕΙΝΑΙ.
5. ο Γουέιφερ παίζει ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ στο τρία ενώ ο Σπανούλης μόνο στον άσσο.
6. ο Τσίλντρες παίζει στο δύο όσο και ο Περπέρογλου στο τέσσερα.
7. ο Βασιλόπουλος παίζει σε 3 και 4 όσο και ο Τέπιτς σε 2 και 3.
8. ο Κλέιζα παίζει ΠΟΛΥ παραπάνω στο τρία απο ότι ο Φώτσης που παίζει πλέον αυστηρά στο 4.
9. ο Μαυροκεφαλίδης με τον Τσαρτσαρή έχουν ακριβώς τα ίδια μπασκετικά χαρακτηριστικά. 4-5άρια.
10-11-12. Οι Σόφο, Γλυνιαδάκης είναι όσο πεντάρια είναι και ο Πέκοβιτς με τον Μπόγρη. Τέλος οι Βούισιτς, Μπατίστ μπορεί να παίξουν και 4 και το έχουν κάνει κατα κόρον στο παρελθόν (ο βούισιτς με τον μπαστόν στο 5 στην μακάμπι) αλλά πλέον είναι ΑΥΣΤΗΡΑ 5άρια. Μένει ο Σερμαντίνι που δεν βρήκα κάποιο matchup του...
Άρα όταν στο Νο1,2,3 υπάρχει ταύτιση, στο 4 υπέρ του ΟΣΦΠ, στο 5,6,7 ταύτιση στο 8 υπέρ του ΟΣΦΠ και στο 9,10,11,12 ταύτιση
ΠΩΣ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΕΣ?Όσο για το ΝΒΑ και τα παραδείγματα, φέρνω απο εκεί γιατί ΕΚΕΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΑΥΤΟ είναι το πρότυπο, ο κανόνας, ο μπούσουλας του αθλήματος. Ότι κάνουν αυτοί τα κάνουμε εμείς 10 χρόνια μετά αφού φυσικά τα κράξουμε και τα απαξιώσουμε αναλόγως!
Ο Ντρέξλερ ήτανε ο ΟΡΙΣΜΟΣ του δυαριού-shooting guard και τον έφερα ως παράδειγμα για να αποδείξω πως ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ δεν θες στοιχεία του παιχνιδιού που πραγματικά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ γενικά...Με ρωτάς αν ξέρω δυάρι χωρίς σούτ στην ευρώπη...ΔΥΑΡΙ δεν μου έρχεται...Άν και αν πάω πιο παλιά και σου αναφέρω τον ΓΙΩΡΓΟ ΣΙΓΑΛΑ και μου κολλήσεις δίπλα την λέξη σούτ θα μου σηκωθεί η τρίχα!!! Για πρόσφατα έχω να σου αναφέρω όμως ένα παίκτη που αν έβαζε ΤΡΙΠΟΝΤΟ γινότανε πάρτυ και παρόλαυτα ήτανε ΜΕΓΙΣΤΟΣ. ΝΤΕΓΙΑΝ ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ.