Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
Dasarxis
Α ΟΜΙΛΟΣ

1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
1ο ΓΕΛ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ - 1ο ΓΕΛ ΔΡΑΜΑΣ 40-31
1ο ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΕΓΙΟ 16-52

2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
1ο ΓΕΛ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ - 1ο ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ 31-25
1ο ΓΕΛ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΕΓΙΟ 20-48

Β ΟΜΙΛΟΣ

1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΛΕΜΕΣΣΟΥ 49-31
2ο ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - 11ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ 70-4

2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - 2ο ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 26-32
ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΛΕΜΕΣΣΟΥ - 11ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ 33-41

Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Καλή αρχή με μια άνετη νίκη για το 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων... 23 Φεβρουαρίου 2009.

Η φετινή ομάδα του 2ου Λυκείου είναι μια μικρή dream team για τα δεδομένα των υοποδομών και σίγουρα δεν περιμέναμε να αντιμετωπίσει πρόβλημα από το 11ο ΓΕΛ Πειραιά. Με δεδομένο οτι σ αυτή τη φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος οι ομάδες παίζουν 4 8λεπτα, είχαμε μια άνετη νίκη με πολλές διακριθείσες και χωρίς ίχνος άγχους. Καλύτερες απ την ομάδα μας οι Ναυροζίδου, Καμπουράκη και Χριστακοπούλου,είχαμε κι ένα μικροτραυματισμό της Ζαφειρίας Γιαμπάνη αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό, περισσότερο ο Γιώργος Κάββουρας την προφύλαξε για το δυσκολότερο απογευματινό παιχνίδι εναντίον του Λυκείου Ρεθύμνου.

Οκτάλεπτα : 16-2, 39-4, 50-4, 70-4.

2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (Κάββουρας) Καμπουράκη 12(1), Ναυροζίδου 15, Τόσι 2, Καλαμπάκου 2, Πατεράκη 6, Πάνου, Τσουκαλά 3, Καξερή 2, Χριστακοπούλου 11(1), Βούλγαρη 6, Καρλαύτη 5, Γιαμπάνη 6.

11ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ Διάνα, Τσαγγαρίδου 2, Ντάνξι, Μούσα, Καρανάσιου, Κοτσάνη, Λιγνού, Βελέντζα 2, Ζαμπετίνη, Κορνελάκη, Καφέγια.

Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - 2o ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 26-32. 23 Φεβρουαρίου 2009.

Σούπερ ντέρμπυ, μεγάλη ανατροπή σ ένα δεύτερο ημίχρονο με πολύ άγχος αλλά και πάθος...

Είμασταν σίγουροι οτι το απογευματινό παιχνίδι θα ήταν δύσκολο, άλλωστε κάθε καλοκαίρι στα Πανελλήνια κορασίδων και νεανίδων δίνουμε μεγάλες μάχες με τις αντίστοιχες ομάδες του Αρκαδίου, αλλά δεν περιμέναμε τέτοια αντίσταση από την καλοδουλεμένη ομάδα του Κώστα Πλευράκη. Η ομάδα μας στο πρώτο 8λεπτο αιφνιδιάστηκε πλήρως, είχαμε μεγάλη αφλογιστία στην επίθεση, ενώ το Ρέθυμνο έβαλε δύσκολα μακρινά σουτ που σε συνδιασμό με το μειωμένο χρόνο του παιχνιδιού μας άγχωσαν και μας έκαναν να λειτουργούμε σπασμωδικά. Αποτέλεσμα το 12-2 του πρώτου 8λέπτου που έγινε 16-4 στο 12' με πολύ κακή δική μας εικόνα. Στο σημείο αυτό όμως με πρωταγωνίστρια τη Ναυροζίδου ήρθαν καλές άμυνες και δύσκολα καλάθια που μείωσαν το σκορ, και ειδικά όταν με τρίποντο της Χριστακοπούλου στην τελευταία επίθεση πήγαμε στο ημίχρονο με 16-11, όλα άρχισαν να φαίνονται πιο αισιόδοξα....

Κι επειδή όλες οι ανατροπές ξεκινούν από την άμυνα, το συγκότημα του Γιώργου Κάββουρα έπαιξε κα-τα-πλη-κτι-κή άμυνα στο 3ο οκτάλεπτο με τις Πάνου πάνω στην Δάμο και Χριστακοπούλου πάνω στη Θεοδωρομανωλάκη, άμυνα που επέτρεψε μόνο 2π κι αυτές με αμφισβητούμενες βολές σε φάση όπου οι δύο διαιτητές σφύριξαν αντίθετα... Στην επίθεση με κρεσέντο της Πατεράκη που πέτυχε και τους 8 πόντους αυτής της περιόδου περάσαμε μπροστά με 16-19 για να κλείσει το 8λεπτο 18-19 με τις βολές της Θεοδωρομανωλάκη που αναφέραμε. Στην τέταρτη περίοδο συνεχίστηκε η πολύ καλή μας άμυνα, ενώ στον επιθετικό τομέα τη σκυτάλη πήρε μια φανταστική Χριστακοπούλου που τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση έβγαλε πάθος και ουσία. Έτσι (αλλά Διαμαντίδης) πέτυχε 3 συνεχόμενα 3π στο τελευταίο πεντάλεπτο (στο τελευταίο πήρε ταυτόχρονα και φάουλ) κι έκρινε το ματς, και την πρώτη θέση του ομίλου... Ενοείται μακράν καλύτερη του γηπέδου η Χριστακοπούλου, πολύ καλή η Πατεράκη και υπερχρήσιμες στην άμυνα οι Ναυροζίδου και Πάνου. Από το Ρέθυμνο που ξεκίνησε καλά αλλά δεν άντεξε, καλύτερη η Θεοδωρομανωλάκη και φανερή η απουσία της Δάμο που είχε 3 φάουλ (στα 4 αποβάλλεσαι στο 8λεπτο) στην τρίτη περίοδο.

Οκτάλεπτα : 12-2, 16-11, 18-19, 26-32.

2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (Κάββουρας) Καμπουράκη 2, Ναυροζίδου 1, Τόσι, Καλαμπάκου, Πατεράκη 8(1), Πάνου, Τσουκαλά 2, Καξερή, Χριστακοπούλου 12(4), Βούλγαρη, Καρλαύτη 5, Γιαμπάνη 2.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Πλευράκης) Σαλιάη 5(1), Ζαχαράκη Ε 3, Θεοδωρομανωλάκη 14(2), Ορφανουδάκη, Βαβουράκη 2, Ζαχαράκη Μ 2.
basket4
Που γινεται το πανελληνιο??

υπαρχει ολοκληρο το προγραμμα με ωρες και γηπεδα?
Dasarxis
QUOTE(basket4 @ Feb 23 2009, 23:20 ) *
Που γινεται το πανελληνιο??

υπαρχει ολοκληρο το προγραμμα με ωρες και γηπεδα?


O 1oς Όμιλος παίζει στο νέο κλειστό των Μελισσίων. Αύριο έχουμε τα παιχνίδια :

1o ΓΕΛ Δράμας - 1ο ΓΕΛ Άρτας 17:30
ΓΕΛ Μελισσίων - Αριστοτέλειο Κολλέγιο 19:00

O 2oς Όμιλος παίζει στο κλειστό του Προμηθέα Χαλανδρίου. Αύριο :

Λύκειο Αγίου Σπυρίδωνα Λεμεσσού - 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων 17:30
Πειραματικό Ρεθύμνου - 11ο ΓΕΛ Πειραιά 19:00

Tετάρτη χιαστί ημιτελικοί Α1-Β2 10:00, Β1-Α2 11:30 Mελίσσια
Πέμπτη Μικρός Τελικός 9:30 Mελίσσια
Τελικός 11:15 Mελίσσια
Dasarxis
2η ΜΕΡΑ - 3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Α ΟΜΙΛΟΣ
1ο ΓΕΛ ΔΡΑΜΑΣ - 1ο ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ 38-25
ΓΕΛ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ 32-47

Β ΟΜΙΛΟΣ
ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΛΕΜΕΣΣΟΥ - 2ο ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 15-90
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - 11ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ 51-5

Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΛΕΜΕΣΣΟΥ - 2o ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 15-90. 24 Φεβρουαρίου 2009.

Mετά το δύσκολο ηρεμία και ανασύνταξη για τα τον ημιτελικό...

Το λύκειο από την Κύπρο δεν θα μπορούσε να μας δώσει τις συγκινήσεις του χτεσινού αγώνα, αλλά είμαστε σίγουροι οτι το χτεσινό σοκ από το πόσο κοντά φτάσαμε στην ήττα και πόσο εύκολο είναι να κινδυνεύσουμε αν δεν παίζουμε ως ομάδα ανάλογα με την αξία των παικτριών μας, θα μας κάνει καλό για τη συνέχεια. Για το σημερινό παιχνίδι δεν μπορούμε να πούμε πολλά, άλλωστε το σκορ μιλάει από μόνο του... Καλό μπάσκετ, ευρύ σκορ, αιφνιδιασμοί και πολλές διακριθείσες. Τσουκαλά, Ναυροζίδου, Πατεράκη και Καμπουράκη διακρίθηκαν περισσότερο σήμερα, αλλά το σπουδαιότερο είναι οτι τα κορίτσια μπόρεσαν να ηρεμήσουν και να ανασυνταχθούν για τα επόμενα σπουδαιότερα παιχνίδια, με αρχή τον αυριανό ημιτελικό... Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν αφού θα έχουμε δύο πολύ καλά παιχνίδια. Ο μόνιμος ανταγωνιστής το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει στις 10 την αξιόμαχη ομάδα του Ρεθύμνου, κι εμείς το ...γηπεδούχο σχολείο των Μελισσίων στις 11:30.

Οκτάλεπτα : 5-26, 10-43, 13-65, 15-90.

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΛΕΜΕΣΣΟΥ Νικολάου 3, Παπαδούρη 7, Ιωάννου 5, Ηλία, Αθανασοπούλου, Λεωνίδου, Μιχαήλ, Παρπέρη, Μάρκου, Χρυσάνθου, Χριστοδούλου, Μαλαή.

2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (Κάββουρας) Καμπουράκη 12, Ναυροζίδου 14, Τόσι 9, Καλαμπάκου 9, Πατεράκη 12, Πάνου, Τσουκαλά 15, Καξερή, Χριστακοπούλου 6, Βούλγαρη 2, Καρλαύτη 6, Γιαμπάνη 5.
Dasarxis
Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. ΓΕΛ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ - 2o ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 32-53. 25 Φεβρουαρίου 2009.

Εύκολη νίκη σε κολασμένη ατμόσφαιρα, χωρίς να παιχτεί καλό μπάσκετ...

Όταν χτες λέγαμε οτι θ αντιμετωπίσουμε το γηπεδούχο σχολείο των Μελισσίων δεν το λέγαμε για πλάκα. Σ ένα γεμάτο γήπεδο, απ όλους τους συμμαθητές των κοριτσιών των Μελισσίων, τύμπανα, συνθήματα, φασαρία, όπου μάλιστα την ήττα ακολούθησε αποθέωση των ...ηττημένων, το σχολείο μας δεν αντιμετώπισε προβλήματα και καθάρισε το παιχνίδι νωρίς. Μπάσκετ επιπέδου δεν παίχτηκε, άλλωστε οι αντίπαλές μας ήταν κουρασμένες από το χτεσινό δύσκολο παιχνίδι με το Αριστοτέλειο, και το δικό μας μυαλό μετά το 0-10 στο ξεκίνημα και το νταμπλ σκορ αρκετά πριν το ημίχρονο, ήταν στον αυριανό τελικό. Έτσι ο Γιώργος Κάββουρας προτίμησε να μοιράσει το χρόνο σ όλη τη δωδεκάδα του και να εξοικονομήσει ενέργεια για τον αυριανό τελικό με το μόνιμο τα τελευταία χρόνια αντίπαλο... Το παρελθόν μας έχει διδάξει οτι αυτά τα παιχνίδια κρίνονται περισσότερο από την ενέργεια και το πάθος που βγάζει η ομάδα στο γήπεδο, και η εμπειρία σε τέτοιου είδους παιχνίδια από τις πρωταγωνίστριες του κάθε σχολείου, και λιγότερο από τα συστήματα και τις τακτικές των προπονητών που, μετά από τα τόσα χρόνια που αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον, μυστικά δεν υπάρχουν... Ευχόμαστε λοιπόν στον προπονητή και στα κορίτσια του σχολείου μας καλή επιτυχία στον αυριανό τελικό (Μελίσσια 11:15) κι ελπίζουμε σ αυτό το ματς να δούμε πάθος αλλά και ποιότητα από την αφρόκρεμα των Εθνικών ομάδων υποδομών Βορά και Νότου που περιλαμβάνονται στα ρόστερ των δύο σχολείων...

Οκτάλεπτα : 6-15, 17-33, 22-42, 32-53.

ΓΕΛ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ Γερασιμοπούλου Γ. 14, Γερασιμοπούλου Π 3, Καραβέλη Μ 7, Καραβέλη Κ 2, Κορομπίλια, Ραμαντάνη 2, Τσιχριτζή, Κουμπούνη 4.

2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (Κάββουρας) Καμπουράκη 4, Ναυροζίδου, Τόσι 2, Καλαμπάκου, Πατεράκη 10, Πάνου 5, Τσουκαλά 15, Καξερή 2, Χριστακοπούλου, Βούλγαρη, Καρλαύτη 5, Γιαμπάνη 10.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ 24 - 40 (5-8, 12-11, 22-25, 24-40).
magickaminia
QUOTE(Dasarxis @ Feb 25 2009, 22:12 ) *
Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. ΓΕΛ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ - 2o ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 32-53. 25 Φεβρουαρίου 2009.

Εύκολη νίκη σε κολασμένη ατμόσφαιρα, χωρίς να παιχτεί καλό μπάσκετ...

Όταν χτες λέγαμε οτι θ αντιμετωπίσουμε το γηπεδούχο σχολείο των Μελισσίων δεν το λέγαμε για πλάκα. Σ ένα γεμάτο γήπεδο, απ όλους τους συμμαθητές των κοριτσιών των Μελισσίων, τύμπανα, συνθήματα, φασαρία, όπου μάλιστα την ήττα ακολούθησε αποθέωση των ...ηττημένων, το σχολείο μας δεν αντιμετώπισε προβλήματα και καθάρισε το παιχνίδι νωρίς. Μπάσκετ επιπέδου δεν παίχτηκε, άλλωστε οι αντίπαλές μας ήταν κουρασμένες από το χτεσινό δύσκολο παιχνίδι με το Αριστοτέλειο, και το δικό μας μυαλό μετά το 0-10 στο ξεκίνημα και το νταμπλ σκορ αρκετά πριν το ημίχρονο, ήταν στον αυριανό τελικό. Έτσι ο Γιώργος Κάββουρας προτίμησε να μοιράσει το χρόνο σ όλη τη δωδεκάδα του και να εξοικονομήσει ενέργεια για τον αυριανό τελικό με το μόνιμο τα τελευταία χρόνια αντίπαλο... Το παρελθόν μας έχει διδάξει οτι αυτά τα παιχνίδια κρίνονται περισσότερο από την ενέργεια και το πάθος που βγάζει η ομάδα στο γήπεδο, και η εμπειρία σε τέτοιου είδους παιχνίδια από τις πρωταγωνίστριες του κάθε σχολείου, και λιγότερο από τα συστήματα και τις τακτικές των προπονητών που, μετά από τα τόσα χρόνια που αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον, μυστικά δεν υπάρχουν... Ευχόμαστε λοιπόν στον προπονητή και στα κορίτσια του σχολείου μας καλή επιτυχία στον αυριανό τελικό (Μελίσσια 11:15) κι ελπίζουμε σ αυτό το ματς να δούμε πάθος αλλά και ποιότητα από την αφρόκρεμα των Εθνικών ομάδων υποδομών Βορά και Νότου που περιλαμβάνονται στα ρόστερ των δύο σχολείων...

Οκτάλεπτα : 6-15, 17-33, 22-42, 32-53.

ΓΕΛ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ Γερασιμοπούλου Γ. 14, Γερασιμοπούλου Π 3, Καραβέλη Μ 7, Καραβέλη Κ 2, Κορομπίλια, Ραμαντάνη 2, Τσιχριτζή, Κουμπούνη 4.

2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (Κάββουρας) Καμπουράκη 4, Ναυροζίδου, Τόσι 2, Καλαμπάκου, Πατεράκη 10, Πάνου 5, Τσουκαλά 15, Καξερή 2, Χριστακοπούλου, Βούλγαρη, Καρλαύτη 5, Γιαμπάνη 10.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ 24 - 40 (5-8, 12-11, 22-25, 24-40).

Σορι που θα σε προλαβω αλλα ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ 50 - 49 [26-27] . Θα ηθελα να δωσω τα συγχαρητηρια μου στα κοριτσια και των δυο ομαδων και στους προπονητες τους. Για μενα αποτελει ενα απο τα πιο συναρπαστικα παιχνιδια που εχω δει ποτε τοσο σε επιπεδο παικτικο οσο και σε διακυμανση του σκορ. Ειναι μια ελπιδα για αυτους που αγαπουν και στηριζουν το γυναικειο μπασκετ. Επισης θα κανω και μια μικρη αναφορα στο οτι υπηρχαν 3 διαιτητες στον αγωνα και μαλιστα καλης ποιοτητας που επετρεψαν να ειναι τα παιδια οι πρωταγωνιστες του αγωνα. Ηταν αυτα τα παιδια πραγματι η αφροκρεμα των υποδομων του Γυναικειου μπασκετ. Καλη συνεχεια σε ολους και καλη επιτυχια στα κοριτσια στην συνεχεια της καριερας τους. blove.gif
Dasarxis
Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. 2o ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ 50-49. 26 Φεβρουαρίου 2009.

Συγκλονιστικό παιχνίδι, με συνεχείς ανατροπές και φοβερό σασπένς, με την Τσουκαλά να μιλάει τελευταία...

Το 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων του Γιώργου Κάββουρα κατέκτησε σήμερα το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα για 10η φορά τα τελευταία 12 χρόνια, μετά από ένα παιχνίδι διαφήμηση για το άθλημα, που την πλοκή του θα δυσκολευόταν ν αποτυπώσει και ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος... Στα 2' πριν το τέλος μετά από μια σειρά ανατροπών το Αριστοτέλειο πέρασε μπροστά στο σκορ από τρίποντο και δίποντο στον αιφνιδιασμό της Κανταρά, ακολούθησε χαμένη επίθεση για την ομάδα μας, δύο εύστοχες βολές της Σλούκα που έκαναν το σκορ 46-49, ξανά χαμένη επίθεση για μας και κέρδος δύο βολές για την Αναστασιάδου στα 1'05". Κι ενώ φαινόταν οτι το παιχνίδι είχε χαθεί και η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των κοριτσιών μας, οι συμμαθητές τους που κατέκλησαν το γήπεδο δεν τις άφησαν μόνες τους και κατέβηκαν χαμηλά στα κάγκελα για να τις ενισχύσουν με τη φωνή τους... Η Αναστασιάδου έχασε και τις δύο βολές, η ψυχολογία του παιχνιδιού γύρισε, και έτσι ξεκίνησε η τελευταία προσπάθεια για την ανατροπή. Στα 46" η Τσουκαλά κέρδισε 2 βολές και με κρύο αίμα ευστόχησε και στις 2 μειώνοντας το σκορ σε 48-49, πολύ καλή άμυνα στη συνέχεια και επίθεση για μας. Η μπάλα κυκλοφορούσε από παίκτρια σε παίκτρια και καμία δεν αναλάμβανε την ευθύνη, ώσπου στα 4" η ρούκυ Χριστακοπούλου ξεκίνησε διείσδυση που της απέφερε φάουλ και δύο βολές. Το πάθος της μεγάλο αλλά η συγκέντρωσή της μηδενική, και οι δύο βολές χάθηκαν αλλά σαν απο μηχανής Θεός η Χριστίνα Τσουκαλά και πάλι, πήρε το επιθετικό ρημπάουντ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Το Αριστοτέλειο πήρε time out και επανέφερε τη μπάλα από τη σέντρα, όμως η Σουλτάνη χάθηκε στα double team και η κούπα ήρθε και πάλι στα Άνω Λιόσια...

Μην νομίζετε βέβαια οτι ανατροπή είχαμε μόνο στο τέλος του παιχνιδιού. Μάχες σώμα με σώμα είχαμε και στα 40 λεπτά. Το σχολείο μας έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενο με 15-12 και στο πρώτο κομμάτι του της δεύτερης περιόδου η διαφορά ανέβηκε στους 9π(26-17) με πολύ καλό μπάσκετ. Η μπάλα κυκλοφορουσε καλά απέναντι στην άμυνα ζώνης που παραδοσιακά επέλεξε ο προπονητής του Αριστοτελείου. Είχαμε και εύστοχα μακρινά σουτ από την Πάνου αλλά και καλές συνεργασίες από τις ψηλές Γιαμπάνη Τσουκαλά και Πατεράκη. Στο σημείο αυτό όμως είχαμε φάση κλειδί, όπου μετά από κόψιμο της Πατεράκη η μπάλα πήγε προς το μέρος της Χριστακοπούλου, η οποία όμως αντί να τη μαζέψει, έφυγε στον αιφνιδιασμό. Η μπάλα κατέληξε στη Σλούκα που σούταρε και πέτυχε 3π κι έτσι αντί η διαφορά να πάει στους 11π υπέρ μας, ξαναγύρισε στους 6, για να επανέλθει πλήρως το Αριστοτέλειο και να προηγηθεί στο ημίχρονο με 26-27. Πόντο πόντο το τρίτο δεκάλεπτο, κατέληξε 41-40 υπέρ μας για να πάρει κεφάλι το Αριστοτέλειο στο τέταρτο έως και 5π με πολύ κακό μπάσκετ από μέρους μας. Απαντήσαμε με μπαράζ τριπόντων από τις Πάνου, Χριστακοπούλου και Πατεράκη και προηγηθήκαμε με 4 για ν ακολουθήσουν όσα προείπαμε...

Χθες έλεγα ότι σ αυτά τα παιχνίδια είθισται να μιλάνε οι παίκτριες με τις περισσότερες εικόνες και την μεγαλύτερη εμπειρία. Το Αριστοτέλειο είχε σ αυτό το τουρνουά μια πολύ καλή πεντάδα, χωρίς πάγκο αλλά έμπειρες παίκτριες και σε καλό επίπεδο φόρμας. Εμείς είμασταν πολύ πιο γεμάτοι σαν υλικό αλλά δεν είχαμε ρυθμό αφού Τσουκαλά, Πατεράκη, Καμπουράκη και Ναυροζίδου αντιμετώπισαν τελευταία προβλήματα τραυματισμών κι έτσι η ποιότητά τους δεν βγήκε στο γήπεδο στο βαθμό που έπρεπε. Το ευχάριστο είναι οτι μίλησε το πάθος και η προσωπικότητα... Χαιρόμαστε πολύ να βλέπουμε τα παιδιά να ωριμάζουν μέσα από τέτοια παιχνίδια με πολύ άγχος, να βγάζουν πάθος, ν αρνούνται να χάσουν και να ξεπηδούν εκεί που η μπάλα καίει ηρωϊδες της τελευταίας στιγμής. Χαιρόμαστε και για τη Χριστίνα που βρήκε τον τρόπο ν ανταποδώσει στις νεαρότερες τωρινές συμμαθήτριές της το δώρο που είχαν κάνει σε κείνη και τη φουρνιά της οι προηγούμενες με κορυφαία την Διονυσία Αλεξανδρή στο Παπαστράτειο πριν 2 χρόνια. Τότε είχε βάλει μόνο 2π τώρα χάρισε στο σχολείο μας τη νίκη και συνέχισε την παράδοση... Να μας συγχωρέσει η Γωγώ Πάνου, που σήμερα ήταν φοβερή και ουσιαστικά οδήγησε την ομάδα σ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά πολυτιμότερη θ αναδείξουμε απ αυτή τη στήλη την Χριστίνα γιατί την ώρα που η μπάλα έκαιγε πήρε την ομάδα στις πλάτες της...

Οκτάλεπτα : 15-12, 26-27, 41-40, 50-49.

2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ (Κάββουρας) Καμπουράκη, Ναυροζίδου 3, Καλαμπάκου, Πατεράκη 7(1), Πάνου 15(4), Τσουκαλά 6, Χριστακοπούλου 8(2), Καρλαύτη, Γιαμπάνη 11.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ Σλούκα 11(2), Αναστασιάδου 11, Σουλτάνη 13, Κανταρά 9(1), Κυριάκου 5, Καλπάκη.


Στο μικρό τελικό το Πειραματικό Ρεθύμνου νίκησε το ΓΕΛ Μελισσίων 40-21 (15-5, 21-10, 28-13) και κατέκτησε την τρίτη θέση. Όλα πήγαν στραβά για τα Μελίσσια που εκτός από τις 3 συνεχόμενες ήττες σ ένα Πανελλήνιο που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία στο ολοκαίνουριο στολίδι τους, έχασαν με τραυματισμό στο γόνατο, την πολυτιμότατη και ταλαντούχα Μαίρη Καραβέλη... Ευχόμαστε στο κορίτσι περαστικά και μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό...
Dasarxis
KAI ΤΩΡΑ ΤΙ? 26 Φεβρουαρίου 2009

Η σχολική μας ομάδα κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά...

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2008 έγινε ευρέως γνωστό το περιεχόμενο των άρθρων του καινούριου αθλητικού νόμου, ο οποίος περιείχε πληθώρα αλλαγών στο κομμάτι των προνομίων των αθλητών που πετυχαίνουν διακρίσεις σε εγχώριες αλλά και διεθνείς διοργανώσεις. Με το νόμο αυτό και με πρόσχημα τα γνωστά σκάνδαλα ντόπινγκ που απασχόλησαν την χώρα μας πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, αντί να τιμωρηθούν οι αρμόδιοι και οι υπαίτιοι, τιμωρήθηκε ο αθλητισμός γενικότερα και πήγαμε πολλά χρόνια πίσω...

Το πρώτο πρόβλημα είναι οτι ο νόμος που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο ισχύει και για την φετινή χρονιά με αποτέλεσμα σχολεία και μαθητές που έκαναν το καλοκαίρι τον προγραμματισμό τους με βάση τα περσινά δεδομένα να έχουν σοβαρά προβλήματα... Αναρωτιόμαστε. ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΥΡΙΟΙ; Aφού δεν ψηφίσατε τον καινούριο νόμο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, γιατί να μην ισχύσει από του χρόνου;

Στο κομμάτι του μπάσκετ που μας ενδιαφέρει, από κει που οι πρώτες 3 θέσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα έδιναν είσοδο στα ΤΕΦΑΑ ή 10% πριμοδότηση στα μόρια εισαγωγής για το Πανεπιστήμιο, περιοριστήκαμε στο 10% και μόνο για τον πρωταθλητή. Κάθε 2 χρόνια η πρωταθλήτρια σχολική ομάδα συμετείχε στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, και αν καταλάμβανε την 1η - 8η θέση σε σύνολο 24 ομάδων κέρδιζε την άνευ εξετάσεων εισαγωγή στην Πανεπιστημιακή σχολή της επιλογής της κάθε αθλήτριας και την απασχόληση στο Δημόσιο. Με τον καινούριο νόμο και την πρώτη θέση να πάρεις στο Παγκόσμιο, δεν κερδίζεις ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ... Φέτος ειδικά, για την πρωταθλήτρια ομάδα των κοριτσιών ούτε το ταξίδι είναι πιθανό, γιατί όπως ενημερωθήκαμε, παρότι αυξήθηκε ο αριθμός των συμετεχόντων χωρών από 24 σε 27 ή Ελλάδα ...κληρώθηκε 28η σε 28 υποψήφιες!!!

Κι αναρωτιόμαστε... Που είναι η στήριξη του σχολικού αθλητισμού που υποσχέθηκε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο υπουργός; Η αθλήτρια υψηλού επιπέδου που πρέπει εκτός από τα μαθήματά της, τα φροντιστήριά της και το διάβασμά της να κάνει καθημερινά προπόνηση, βάρη κλπ ΤΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ Ν ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ 16 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ; Στην Αμερική την αθλήτρια μαθήτρια την επιβραβεύουν με ετήσια υποτροφία αξίας 30.000$ Εμείς γιατί θα πρέπει να την αναγκάσουμε να σταματήσει να αθλείται; ή να σπουδάσει κάπου που μπορεί να μην υπάρχει το άθλημά της; Γιατί οι μαθητές θα πρέπει εξισώνονται και να πληρώνουν τη νύφη για κείνους που μπροστά στη δόξα και τα χρήματα ντρόπιασαν τη χώρα μας και τα αθλητικά ιδεώδη; Γιατί το μπάσκετ σαν άθλημα που ποτέ δεν έχει δώσει δείγματα διαφθοράς και ντόπινγκ θα πρέπει να εξισώνεται με τα υπόλοιπα;

Τα παιδιά αυτά που πήραν το σχολικό πρωτάθλημα σήμερα είναι τα πιο αδικημένα παιδιά των τελευταίων 20 χρόνων. Κύριοι του Υπουργείου Παιδείας μπορείτε και πρέπει να κάνετε το παν για ν αντιπροσωπεύσουν τη χώρα μας και ειδικά φέτος που το παγκόσμιο πρωτάθλημα γίνεται στην Τουρκία! Η χώρα μας πάντα συμετείχε και διακρινόταν, δεν μπορεί να μας εξισώνουν με χώρες που δεν έχουν παράδοση στο άθλημα ή που συμετέχουν για πρώτη φορά και μάλιστα χωρίς να δοθεί μάχη... Χρόνος υπάρχει, κάντε το καθήκον σας...
Χ.Π
QUOTE(Dasarxis @ Feb 26 2009, 23:42 ) *
KAI ΤΩΡΑ ΤΙ? 26 Φεβρουαρίου 2009

Η σχολική μας ομάδα κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά...

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2008 έγινε ευρέως γνωστό το περιεχόμενο των άρθρων του καινούριου αθλητικού νόμου, ο οποίος περιείχε πληθώρα αλλαγών στο κομμάτι των προνομίων των αθλητών που πετυχαίνουν διακρίσεις σε εγχώριες αλλά και διεθνείς διοργανώσεις. Με το νόμο αυτό και με πρόσχημα τα γνωστά σκάνδαλα ντόπινγκ που απασχόλησαν την χώρα μας πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, αντί να τιμωρηθούν οι αρμόδιοι και οι υπαίτιοι, τιμωρήθηκε ο αθλητισμός γενικότερα και πήγαμε πολλά χρόνια πίσω...

Το πρώτο πρόβλημα είναι οτι ο νόμος που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο ισχύει και για την φετινή χρονιά με αποτέλεσμα σχολεία και μαθητές που έκαναν το καλοκαίρι τον προγραμματισμό τους με βάση τα περσινά δεδομένα να έχουν σοβαρά προβλήματα... Αναρωτιόμαστε. ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΥΡΙΟΙ; Aφού δεν ψηφίσατε τον καινούριο νόμο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, γιατί να μην ισχύσει από του χρόνου;

Στο κομμάτι του μπάσκετ που μας ενδιαφέρει, από κει που οι πρώτες 3 θέσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα έδιναν είσοδο στα ΤΕΦΑΑ ή 10% πριμοδότηση στα μόρια εισαγωγής για το Πανεπιστήμιο, περιοριστήκαμε στο 10% και μόνο για τον πρωταθλητή. Κάθε 2 χρόνια η πρωταθλήτρια σχολική ομάδα συμετείχε στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, και αν καταλάμβανε την 1η - 8η θέση σε σύνολο 24 ομάδων κέρδιζε την άνευ εξετάσεων εισαγωγή στην Πανεπιστημιακή σχολή της επιλογής της κάθε αθλήτριας και την απασχόληση στο Δημόσιο. Με τον καινούριο νόμο και την πρώτη θέση να πάρεις στο Παγκόσμιο, δεν κερδίζεις ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ... Φέτος ειδικά, για την πρωταθλήτρια ομάδα των κοριτσιών ούτε το ταξίδι είναι πιθανό, γιατί όπως ενημερωθήκαμε, παρότι αυξήθηκε ο αριθμός των συμετεχόντων χωρών από 24 σε 27 ή Ελλάδα ...κληρώθηκε 28η σε 28 υποψήφιες!!!

Κι αναρωτιόμαστε... Που είναι η στήριξη του σχολικού αθλητισμού που υποσχέθηκε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο υπουργός; Η αθλήτρια υψηλού επιπέδου που πρέπει εκτός από τα μαθήματά της, τα φροντιστήριά της και το διάβασμά της να κάνει καθημερινά προπόνηση, βάρη κλπ ΤΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ Ν ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ 16 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ; Στην Αμερική την αθλήτρια μαθήτρια την επιβραβεύουν με ετήσια υποτροφία αξίας 30.000$ Εμείς γιατί θα πρέπει να την αναγκάσουμε να σταματήσει να αθλείται; ή να σπουδάσει κάπου που μπορεί να μην υπάρχει το άθλημά της; Γιατί οι μαθητές θα πρέπει εξισώνονται και να πληρώνουν τη νύφη για κείνους που μπροστά στη δόξα και τα χρήματα ντρόπιασαν τη χώρα μας και τα αθλητικά ιδεώδη; Γιατί το μπάσκετ σαν άθλημα που ποτέ δεν έχει δώσει δείγματα διαφθοράς και ντόπινγκ θα πρέπει να εξισώνεται με τα υπόλοιπα;

Τα παιδιά αυτά που πήραν το σχολικό πρωτάθλημα σήμερα είναι τα πιο αδικημένα παιδιά των τελευταίων 20 χρόνων. Κύριοι του Υπουργείου Παιδείας μπορείτε και πρέπει να κάνετε το παν για ν αντιπροσωπεύσουν τη χώρα μας και ειδικά φέτος που το παγκόσμιο πρωτάθλημα γίνεται στην Τουρκία! Η χώρα μας πάντα συμετείχε και διακρινόταν, δεν μπορεί να μας εξισώνουν με χώρες που δεν έχουν παράδοση στο άθλημα ή που συμετέχουν για πρώτη φορά και μάλιστα χωρίς να δοθεί μάχη... Χρόνος υπάρχει, κάντε το καθήκον σας...


στειλε αγαπητε μου μια επιστολη προς καθε αρμοδιο (μμε - υπουργεια - βουλευτες - προεδρο δημοκρατιας - πρωθυπουργο) με την υπογραφη ολων των κοριτσιων και μια ιδρωμενη φανελλα (στον πρωθυπουργο) και ο θεος βοηθος μιας και μονο ο θεος μπορει να βοηθησει.
Επισης μια κατ΄ιδιαν συναντηση με τον υπουργο για να του παραδωσετε την επιστολη και να σας ακουσει ισως βοηθησει.(γιατι μπορει την επιστολη να μην την διαβασει και ποτε εαν δεν την προωθησει η ιδιαιτερα του) παρτε και κανενα καναλι μαζι σας για να γινει το προβλημα πιο γνωστο.

θερμα συγχαρητηρια 77.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.