Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακός-Euroleague 2008-2009
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
panagiotisTheDream
Πιστεύω πως δεν πρέπει να δώσουμε τον Τεόντοσιτς....έστω και δανεικό....
Είναι 21, ηλικία στην οποία άλλοι καταξιωμένοι συνάδελφοί του κουβαλούσαν νερά στην προπόνηση και παίζαν κανα πεντάλεπτο με το καφενείο του πρωταθλήματος. rolleyes.gif Ο Μίλος για μένα μπορεί να σταθεί ως μπακάπ του Παπαλουκά άνετα....Άσε που σε 1-2 χρόνια θα κάνει ΟΡΓΙΑ. Εν τω μεταξύ έχει φτιάξει και πολύ καλό σουτ......

Τώρα η απόδοσή του σε κρίσιμα ματς (σε ορισμένα, μην ξεχνάμε παιχνίδια όπως το περσινό 1ο τελικό του οακα που πήγε να το πάρει μόνος του, αλλά και αυτό με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ στους ομίλους πέρσι που το πήρε μόνος του biggrin.gif ) προφανώς και οφείλεται στην απειρία του και την έλλειψη αρκετών παραστάσεων σε τέτοια ματς......
pain of salvation
ετσι,ισοπεδωστε τα ολα...
θυμηθειτε τι λεγαμε το καλοκαιρι και τι λεμε τωρα...
σε λιγο καιρο,αρχιζουν τα σημαντικα και θα δουμε την ομαδα...αλλαγες σε προπονητη και παιχτες τωρα,ειναι λαθος...
στο τελος για οποιες αλλαγες,αλλα παλι φτιαχνουμε και καταστρεφουμε και ξαναμανα...
Συμφωνω με Ginobili...(εκτος με αυτό που λεει με Γκερσον,γιατι ειχε μια χαρα budget,αλλα ετρωγε κατοσταρες απο το Αιγαλεω και εχανε στην Λουμπλιανα με κατεβασμενα βρακια,αλλα ας μην τα ξαναλεμε...)
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Ποια καστανα εβγαλε απο την φωτια περσι ακριβως ο Τεοντοσιτς???
Για πλακα χασαμε στους τελικους την κουπα.

Δεν κανει το παιδακι πως να το κανουμε.
Ειναι αργος, δεν παιζει αμυνα, δεν εχει καλη ντριπλα.

Πως να παρεις ριμπαουντ με Βουισιτς, Ερτσεγκ και Τεοντοσιτς
στην ιδια πενταδα???
Ποιος θα σπρωξει απο αυτους???

Με τον χοντρο μεσα και 5 ριμπαουντ παραπανω θα παιρναμε
και 2-3 καλαθακια θα εβαζε. Ολα αυτα ειναι 15 ποντοι.
Και φυσικα θα κερδιζε και μερικα φαουλ,
θα ξυλοκοπουσε και λιγο τους αντιπαλοθς ψηλους
και θα εκανε και κανα σκριν της προκοπης, να πονεσει λιγακι
τα αντιπαλα γκαρντ.
kseplenhs
το χθεσινό νομίζω πως ήταν κομβικό παιχνίδι για την πορεία του ολυμπιακού τουλάχιστον στην ευρωλίγκα.

όλοι βλέπαμε απο τα δείγματα πρίν της μακάμπι οτι η ομάδα βελτιώνεται και είναι καλύτερη απο την αρχή της χρονιάς.έμενε μια νίκη στο γιαντ ελιάου για να το πιστοποιήσει και απο εκεί και πέρα να πιστέψουν στους εαυτούς τους και μετά δεν θέλει και πολύ για να πάνε τρένο στο final4.

ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην ήταν το τελευταίο "κομβικό" ματς της χρονιάς...tongue.gif

πάντως εγώ ακόμα πιστεύω στους παίχτες μας.τον τεόντοσιτς τον καραπιστεύω,ο βούισιτς νομίζω πως ακόμα μπορεί να κάνει τη διαφορά...έστω για 15 λεπτά,για τον παπαλουκά δεν αλλάζει η άποψή μου και για τον έρτσεγκ πιστευώ πως το μόνο που του λείπει είναι ο τσαμπουκάς και η επιθετικότητα.φαίνεται πως έτσι μαλθακός είναι σαν χαρακτήρας.ας ελπίσουμε οτι μπορεί να αλλάξει αυτό.γιατί μπάσκετ ξέρει και πολύ μάλιστα...

Υ.Γ:εντάξει γνωστός θεούλης ο λαμόνικα και σχεδόν αναμενόμενα τα χθεσινά αλλά μήπως ο γιαννάκης πρέπει να μάθει να διαμαρτύρεται?
ειδικά εκεί που χτυπιόταν και έκανε σαν 5χρονο που του πήραν το ποδήλατο,ψιλοντράπηκα που είναι προπονητής του ολυμπιακού.
ας μάθει απο τον παπαλουκά το πώς να διαμαρτύρεται τουλάχιστον...
Mamuwalde
Υ.Γ:εντάξει γνωστός θεούλης ο λαμόνικα και σχεδόν αναμενόμενα τα χθεσινά αλλά μήπως ο γιαννάκης πρέπει να μάθει να διαμαρτύρεται?
ειδικά εκεί που χτυπιόταν και έκανε σαν 5χρονο που του πήραν το ποδήλατο,ψιλοντράπηκα που είναι προπονητής του ολυμπιακού.
ας μάθει απο τον παπαλουκά το πώς να διαμαρτύρεται τουλάχιστον...

πολύ σωστό σχόλιο . μα πάρα πολύ σωστό ...

κι ο τσαρτσαρής όταν πήγε από το περιστέρι στον παο όλοι λέγανε ότι είναι σοφτ και τέτοια . κατέληξε όμως ο τραυματισμός του πέρσι να κοστίσει στον παο ένα φαιναλ φορ . κανείς δε βασίζεται στον ερτσέγκ για φέτος . όπως δεν ξέρω αν βασιζόμαστε και στο σόφο έτσι ? γιατί 5-10 λεπτά παιχνιδιού δεν ξέρω αν φτάνουν για να αλλάξουν τη μορφή ενός ματς . μακάρι να μπορεί να το κάνει μέχρι το τέλος του χρόνου .
panagiotisTheDream
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Jan 9 2009, 17:13 ) *
Ποια καστανα εβγαλε απο την φωτια περσι ακριβως ο Τεοντοσιτς???
Για πλακα χασαμε στους τελικους την κουπα.

Δεν κανει το παιδακι πως να το κανουμε.
Ειναι αργος, δεν παιζει αμυνα, δεν εχει καλη ντριπλα.

ξανατονίζω πως είναι μόλις 21.....για την ηλικία του στέκεται πολύ καλά...
Στα ματς του πρωταθλήματος βγάζει για πλάκα 30λεπτο με τον Παπ να ξεκουράζεται...το χει αποδείξει....
Με Παπ και Χαλπερίν στον άσο και τον Μίλος να παίζει κανα 10λεπτο είμαστε υπερκαλυμένοι και στα υπόλοιπα πιο δύσκολα παιχνίδια. Και εδώ θα συμφωνήσω με τον Ginobili κι εγώ... Προφανώς και την ευθύνη έχουν σε μεγάλο βαθμό οι προπονητές και κανένας Τεόντοσιτς. Μη λέμε ό,τι θέλουμε. Το ρόστερ είναι μια χαρά, και το καλοκαίρι αυτό λέγαμε και τώρα αυτό λέμε....
Για μένα, είναι πολύ καλή επένδυση για το μέλλον (εν μέρει και για το παρόν) που δεν πρέπει να χαθεί.
T.W.Is.M.
Το ροστερ ειναι μια χαρα για WBM, αυτο δε χωραει αμφιβολια. Για να γινει καλο ροστερ και για Ευρωλιγκα, χρειαζεται δουλεια ακομα. Απο το ξεκινημα της σεζον εχουμε εναν πλει μεικερ που παει στο ρελαντι και πιστευουμε οτι θα ανεβασει στροφες στο τελος της σεζον(κι αν δεν το κανει?), εναν δευτερο πλει μεικερ που δειχνει να μην μπορει, εναν wannabe σουτινγκ γκαρντ που ειναι πιο ασταθης κι απο το Γουντς, ενα σουτινγκ γκαρντ που μια ειναι εκπληκτικος και δυο απαρατηρητος, ενα σμολ φοργουορντ που δεν μπορει να σουταρει απ εξω, αλλο ενα τριαρι που σταματησε να βελτιωνεται πριν 3 χρονια και ακομα δεν εχει μαθει να τριπλαρει, εναν διεθνη γκαρντ/φοργουορντ που εχει εξελιχθει στην καλυτερη πετσετα στο φαρ ουεστ, ενα τεσσαρι που δεν παιζει αμυνα, ενα αλλο τεσσαρι που δεν παιζει γενικως, ενα σεντερ σε slow motion, ενα σεντερ σε amita motion(με την οποια χωνευει τα κοψιδια και τα σουβλακια), αν και του αναγνωριζω τη μεγαλη προσπαθεια που κανει να ξαναγινει μπασκετμπολιστας κι ενα σεντερ που προπερσι ηταν τριαρακι και τωρα μαθαινει να παιζει με πλατη στις πλατες μας.
Κι ομως ειμαστε στη 2η θεση του ομιλου και ψαχνουμε ουσιαστικα μια καλη εκτος εδρας νικη απο δω και περα και το αηττητο στην εδρα μας για να παμε φαιναλ φορ. Και φυσικα κανουμε υπομονη...
Δεν ξερω τι θα εκανε ο Γκερσον με αυτο το ροστερ, φανταζομαι ομως τι θα εκανε με αυτο το μπατζετ. Κατι σαν αυτο που εκανε και χτες, αρκει φυσικα να τον αφηναν να κανει αυτο που ξερει, να μην εγραφαν 176 φορες σε καθε αρθρο τη λεξη αμυνα, να καταλαβαινε κι αυτος που ειχε ερθει και να μην εφερνε αλλες πιτσες στην προπονηση. Τουλαχιστον με πιτσες ή χωρις, 17 ποντους στο ΟΑΚΑ δε θα ετρωγε.
Anaz
Παντως οσων αφορα τον Σοφο, αν και γενικα συμφωνω απολυτα οτι πρεπει να παρει περισσοτερο χρονο, ειδικοτερα για το χτεσινο ματς δεν θα συμφωνησω τόσο! Με το προβλημα που ειχαμε χτες στα ριμπαουντ, τον γρηγορο ρυθμο και τους ευελικτους αθλητικους ψηλους της Μακαμπι, δεν μπορουσε να παιξει πολυ ο Σοφο. Η αν επαιζε επρεπε να ηταν σε ενα σχημα με διδυμους πυργους με τον Μπουρουση διπλα του!
Γενικα για να λεμε και του στραβου το δικιο, ο Σοφο αυτη τη στιγμη ειναι μεγαλη τρυπα στην αμυνα, και φυσικα εχει σοβαροτατα μειονεκτηματα, εκτος απο τα γνωστα τεραστια πλεονεκτηματα του. Δεν ειναι αυτος η λυση στα προβληματα μας..προς το παρον τουλαχιστον!Ουτε καν ο περιορισμενος χρονος του αποτελει ενα απο τα βασικότερα προβληματα της ομαδας οπως παρουσιαζεται.. Κι ΑΝ κανεις πιστευει οτι θα μπει μεσα ο Big Sofo και θα παρει σβαρνα τους αντιπαλους του και θα μας οδηγησει στις επιτυχιες, ονειροβατει!!

Κατα τη γνωμη μου το κυριο προβλημα της ομαδας - περα απο τα γνωστα προβληματα-κενα στο ροστερ που εχουν αναφερθει- αφορα τον τροπο που διαχειριζεται ο προπονητης τα μεγαλα παιχνιδια τόσο σε επιπεδο ψυχολογικης και αγωνιστικης προετοιμασιας, όσο και στο κοουτσαρισμα.
Ειναι να προβληματιζει η εικονα παραδοσης που παρουσιαζει η ομαδα στα δυσκολα, και οτι σε κανενα απ'τα δυσκολα-κρισιμα ματς που δωσαμε δεν καταφεραμε να ελεγξουμε και να φερουμε το παιχνιδι στα μετρα μας, και οι παιχτες μας παρουσιαστηκαν με ΠΟΛΥ λιγοτερο παθος, πιστη, αυτοπεποιθηση, συσπειρωση για τη νικη απο τους αντιπαλους τους! Και προβληματιζει περισσοτερο, ειδικα αν σκεφτεις οτι υποτιθεται οτι γι'αυτο πηραμε κυριως τον Γιαννακη. Για να προσδωσει στην ομαδα το ΜΕΤΑΛΛΟ που της ελειπε..

Το σχημα Χαλπεριν-Γκριρ στο 1-2 ειναι κατι που το φωναζω συνεχεια απο την αρχη της χρονιας! Και καλυτερη και πιο πολυπλευρη επιθετικη δημιουργικοτητα θα εχουμε, και δεν θα μπουκωνει ο ενας απο τους Γκριρ, Χαλπεριν οταν τραβαει ο αλλος οπως γινεται μεχρι τωρα με τον τροπο που τους χρησιμοποιει ο Γιαννακης!! Το παραδοξο μαλιστα ειναι οτι οταν το δοκιμασε ο Γιαννακης εξ'αναγκης στη Γαλλια του βγηκε κιολας, αλλα συνεχιζει να μην το εμπιστευεται και να προτιμα τον πιτσιρικα..! Ο οποιος παντως χτες προσωπικα μου αρεσε.η τουλαχιστον δεν με χαλασε..
panagiotisTheDream
QUOTE(T.W.Is.M. @ Jan 9 2009, 18:29 ) *
Το ροστερ ειναι μια χαρα για WBM, αυτο δε χωραει αμφιβολια. Για να γινει καλο ροστερ και για Ευρωλιγκα, χρειαζεται δουλεια ακομα. Απο το ξεκινημα της σεζον εχουμε εναν πλει μεικερ που παει στο ρελαντι και πιστευουμε οτι θα ανεβασει στροφες στο τελος της σεζον(κι αν δεν το κανει?), εναν δευτερο πλει μεικερ που δειχνει να μην μπορει, εναν wannabe σουτινγκ γκαρντ που ειναι πιο ασταθης κι απο το Γουντς, ενα σουτινγκ γκαρντ που μια ειναι εκπληκτικος και δυο απαρατηρητος, ενα σμολ φοργουορντ που δεν μπορει να σουταρει απ εξω, αλλο ενα τριαρι που σταματησε να βελτιωνεται πριν 3 χρονια και ακομα δεν εχει μαθει να τριπλαρει, εναν διεθνη γκαρντ/φοργουορντ που εχει εξελιχθει στην καλυτερη πετσετα στο φαρ ουεστ, ενα τεσσαρι που δεν παιζει αμυνα, ενα αλλο τεσσαρι που δεν παιζει γενικως, ενα σεντερ σε slow motion, ενα σεντερ σε amita motion(με την οποια χωνευει τα κοψιδια και τα σουβλακια), αν και του αναγνωριζω τη μεγαλη προσπαθεια που κανει να ξαναγινει μπασκετμπολιστας κι ενα σεντερ που προπερσι ηταν τριαρακι και τωρα μαθαινει να παιζει με πλατη στις πλατες μας.

Αν μου περιέγραφαν κάπως έτσι μια ομάδα, θα συμπέραινα ότι παίζει γ εθνική. Είσαι τουλάχιστον υπερβολικός, κατά τη γνώμη μου.

Δεν ξερω τι θα εκανε ο Γκερσον με αυτο το ροστερ, φανταζομαι ομως τι θα εκανε με αυτο το μπατζετ.

Ναι, κι εγώ φαντάζομαι. Θα έδιωχνε τον Ζίζιτς για να πάρει τον Ρόμπερτς, τον οποίο θα έδιωχνε κ αυτόν για να πάρει τον Μαρκ Τζάκσον (όλα αυτά σ 'ένα καλοκαίρι). Γελάμε τώρα ή μετά;
Consultant
QUOTE(giopride @ Jan 9 2009, 16:52 ) *
κι εγώ θέλω να παίζει παραπάνω ο σόφο αλλά μόλις πριν 8-9 μήνες έλεγε ο περισσότερος κόσμος ευτυχώς που ήρθε ο γιαννάκης μήπως και τον αναστήσει [γιατί ο γκέρσον τον είχε αποκάψει] . τώρα έχουμε βρει ότι το τεχνικό τιμ τον έχει στη μπούκα ... μάλιστα ... το ότι επί των ημερών του συγκεκριμένου τιμ ο σοφο ξανάγινε μπασκετμπολίστας δεν πάιζει κάποιο ρόλο να φανταστώ ?

α)Ναι βεβαια, θεωρησαμε ολοι οτι ο Γιαννακης θα αναστησει τον Σοφο αλλα κατι τετοιο απεδειχθη ονειρα θερινης νυκτος..Ο μονος που προσπαθει να αναστηθει ειναι ο Σοφο απο μονος του.Μαλλον γιατι ο Γιαννακης τον σεβεται και δεν τον κοροιδευει οπως ο Γκερσον.

β)Οταν λες οτι επι Γιαννακη ξαναεγινε μπασκεμπολιστας τι εννοεις;Eπι Γιαννακη ο Σοφο εγινε εξεδριστης+looser του 7λεπτου.Σε λιγο καιρο θα το πιστεψει κιολας και θα γινει παιχτης Β κατηγοριας αντι για παιχτη φοβητρο..Αν καποιος πιστωνεται κατι αυτος ειναι ο γυμναστης του Ολυμπιακου+ο ιδιος ο Σοφο μονο και μονο για το οτι αδυνατισε + απεκτησε ξανα καλη φυσικη κατασταση.

Στη διαχειριση του Σοφο ο Γιαννακης εχει μεινει μεταξεταστεος.Αλλα να μην ξεγελιομαστε,ακομα χειροτερη ειναι η αξιοποιηση του Βουιτσιτς..Αντι για να τον χρησιμοποιει το πολυ 10 λεπτα, τον βαζει 25 λεπτα σε καθε παιχνιδι.Ετσι αναδυκνειονται ολες οι αδυναμιες του τις οποιες χρεωνεται η ομαδα συνολικα.
Anaz
Αλλα να μην ξεγελιομαστε,ακομα χειροτερη ειναι η αξιοποιηση του Βουιτσιτς..Αντι για να τον χρησιμοποιει το πολυ 10 λεπτα, τον βαζει 25 λεπτα σε καθε παιχνιδι.Ετσι αναδυκνειονται ολες οι αδυναμιες του τις οποιες χρεωνεται η ομαδα συνολικα.
Και εισαι βεβαιος οτι αμα επαιζε ο Σοφο 20-25 λεπτα δεν θα λεγαμε ακριβως τα ιδια??? rolleyes.gif
Consultant
QUOTE(Anaz @ Jan 9 2009, 19:11 ) *
Και εισαι βεβαιος οτι αμα επαιζε ο Σοφο 20-25 λεπτα δεν θα λεγαμε ακριβως τα ιδια??? rolleyes.gif

Σαφως φιλε μου.

Τι,δεν μπορει να παιξει πανω απο 5 λεπτα συνεχομενα;Ωραια,βαλτον 4 5λεπτα ανα δεκαλεπτο.Εκτος και αν θελεις να μου πεις οτι δεν μπορει να παιξει ουτε 5 λεπτα συνεχομενα κατι το οποιο δεν ισχυει.Η αληθεια ειναι οτι μπορει παιξει ανετα 20 λεπτα ''σπαστα''.Το μονο που μπορει να τον εμποδισει να παιξει ειναι τα φαουλ.Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες για να εφαρμοσει ο Γιαννακης τα προπονητικα του ''πιστευω''.
Anaz
QUOTE(Consultant @ Jan 9 2009, 19:16 ) *
Σαφως φιλε μου.

Τι,δεν μπορει να παιξει πανω απο 5 λεπτα συνεχομενα;Ωραια,βαλτον 4 5λεπτα ανα δεκαλεπτο.Εκτος και αν θελεις να μου πεις οτι δεν μπορει να παιξει ουτε 5 λεπτα συνεχομενα κατι το οποιο δεν ισχυει.Η αληθεια ειναι οτι μπορει παιξει ανετα 20 λεπτα ''σπαστα''.Το μονο που μπορει να τον εμποδισει να παιξει ειναι τα φαουλ.Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες για να εφαρμοσει ο Γιαννακης τα προπονητικα του ''πιστευω''.
Ειπα εγω οτι δεν αντεχει να παιξει?? Εγω λεω..Αν επαιζε ο Σοφο 20-25 λεπτα ποιος μου λεει οτι δεν θα λεγαμε αυτα που λες τωρα για τον Βουισιτς, οτι ετσι αναδεινυονται ολες του οι αδυναμιες εις βαρος της ομαδας..? Γιατι αυτη τη στιγμη κι ο Σοφο εχει σοβαροτες κι οφθαλμοφανεστατες αδυναμιες.
anyway, οπως ειπα συμφωνω οτι πρεπει να παρει περισσοτερο χρονο. Αλλα απ'την αλλη σιγουρα ΠΡΕΠΕΙ κι ο ιδιος να δουλεψει και περισσοτερο για να μπορεσει να γινει ο Dominant παιχτης που ονειρευομαστε..
panagiotisTheDream
QUOTE(Consultant @ Jan 9 2009, 19:16 ) *
Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες για να εφαρμοσει ο Γιαννακης τα προπονητικα του ''πιστευω''.

Ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι ρε παιδιά....
Εδώ ο Σόφο χθες έκανε για πλάκα δύο φάουλ σε μια φάση και μετά αντίο ζωή με τα ριμπάουντ της Μακάμπι που τους είχαμε κάνει Ρόντμαν τους ψηλούς τους....Στην άμυνα ο Σόφο είναι αργός, επιρεπής στο φάουλ και καθόλου εκρηκτικός στα ριμπάουντ. Αυτός είναι κι ο λόγος που πρέπει να χάσει κι άλλα κιλά.
benchwarmer
Βεβαια για να τα λεμε και ολα, αν δεν κανω λαθος ο Σοφο στην πρωτη αμυνα εκανε αμεσως αμεσως 2 φαουλ.
Και οτι στα ριμπαουντ δεν λειτουργησε κανεις, οχι μονο ο Βουισιτς... Και με το Μπουρουση μεσα τα ιδια γιναν (και ας πηρε 12 ριμπαουντ.. ηταν φανερα επηρεασμενος απο τον τραυματισμο του μαλλον... ενα καρφωμα και μια ταπα μες στα μουτρα εφαγε). Και πολλα ριμπαουντ χαθηκαν μακρια απο το καλαθι. Και ο Σοφο βεβαια, παρολο τον ογκο του, δεν φημιζεται κιολας για τα ριμπαουντ του.
Και με τον Γκριρ να εχει 4 ποντους (και να μην παιρνει προσπαθειες) δεν μπορεις να βαλεις πανω απο 83 συνολικα..
Στα θετικα, αν και δεν μπορεις να βρεις πολλα, οτι σιγα σιγα βλεπω καποια πραγματα επιθετικα. Αλλα δεν αρκει αυτο. Επιβαλλεται στο τοπ16 (ειτε βγουμε 1οι τωρα ειτε 2οι) να παμε σε 5 νικες στα 6 ματς. Και για να γινει αυτο πρεπει να κερδισεις 2 (σοβαρα) ματς εκτος. Κατι που μεχρι τωρα δεν εχει γινει..
Για να μην πω και για το ελληνικο πρωταθλημα, οπου εχουμε ακομα 5 ματς που μπορει πολυ ευκολα να την πατησουμε (εκτος του ντερμπι στο ΣΕΦ φυσικα).
T.W.Is.M.
QUOTE(panagiotisTheDream @ Jan 9 2009, 19:06 ) *
Αν μου περιέγραφαν κάπως έτσι μια ομάδα, θα συμπέραινα ότι παίζει γ εθνική. Είσαι τουλάχιστον υπερβολικός, κατά τη γνώμη μου.

Δεν ειμαι υπερβολικος, απλα αναδεικνυω μονο την αρνητικη πλευρα του καθε παιχτη απ αυτα που εχει δειξει ως τωρα. Αν προσεξες ομως, τους κραζω ολους αλλα λεω οτι ακομα και ετσι δεν εχουμε μεινει πολυ πισω και εφοσον υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης, μονο προς τα πανω μπορουμε να παμε. Δηλαδη βγαζω ταυτοχρονα και κατι θετικο μεσα απο μια αυστηρη εως ισοπεδωτικη κριτικη.

QUOTE(panagiotisTheDream @ Jan 9 2009, 19:06 ) *
Ναι, κι εγώ φαντάζομαι. Θα έδιωχνε τον Ζίζιτς για να πάρει τον Ρόμπερτς, τον οποίο θα έδιωχνε κ αυτόν για να πάρει τον Μαρκ Τζάκσον (όλα αυτά σ 'ένα καλοκαίρι). Γελάμε τώρα ή μετά;

Με αυτο το μπατζετ μαλλον θα εδιωχνε τον Μπλακνει για να παρει τον Τζααμπερ, τον οποιο θα εδιωχνε και αυτον για να παρει τον Μπεν Γκορντον. Ολα σε ενα(καλοκαιρι), νοικοκυρεμενα(λεμε τωρα)! tongue.gif
Αφου θα ειχε λεφτα για ξοδεμα, γιατι να μην τα δωσει?
saou
Μα τώρα ρε παιδιά σοβαρά, το κύριο και μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ότι ο Σόφο δεν παίζει 25 λεπτά? Σοβαρά τώρα? Τόσο εύκολη και απλή είναι η λύση στα προβλήματά μας?

Το πρόβλημα είναι ότι ο Βούισιτς δεν είναι πλέον ο κυρίαρχος σέντερ που ήταν παλιά?

Το πρόβλημα είναι ότι ο Έρτσεγκ δεν κάνει γι αυτό το επίπεδο?

Όλα αυτά για μένα είναι δευτερεύοντα. Σε ότι με αφορά τίποτα δε θα άλλαζε χθες αν ο Σόφο έπαιζε περισσότερο. Θα έλυνε το πρόβλημα των ριμπάουντ? Ο Σόφο που βαριέται να κάνει block out? Εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με τον προλαλήσαντα που είπε ότι αν τον είχε ρίξει 25 λεπτά μέσα χθες θα ξεγυμνώνονταν ο δικός μας. Και δεν αξίζει τον κόπο να αναλωνόμαστε σε αναλύσεις του στυλ 'σε 15 λεπτά θα βάλει 20 πόντους, θα τους διαλύσει κτλ κτλ'. Πεντάδα με το Σόφο μέσα γίνεται σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμη, από τη στιγμή που η μπάλα σχεδόν καταναγκαστικά ακουμπάει σε αυτόν σε κάθε κατοχή. Όλα καλά λοιπόν όταν παίρνει τη μπάλα στα 2 μέτρα από το καλάθι και απλά τελειώνει τις φάσεις. Αλλά όταν την παίρνει πιο μακριά, υπάρχει πρόβλημα και αυτό το βλέπει ο καθένας. Αντιδρά αργά στα double team, δεν πασάρει έγκαιρα, πολλές φορές μοιάζει σα να χαλιέται που τον ντουμπλάρουνε και κοιτάζει να ξεφορτωθεί τη μπάλα 'τεμπέλικα' με αποτέλεσμα να του την 'τσιμπάνε' οι αντίπαλοι... Σε αυτό τον τομέα, ΔΕΝ είναι έτοιμος ακόμα. Οπότε καλός χρυσός και άγιος, να παίζει περισσότερο, αλλά απέχει από το να αποτελέσει το κλειδί που θα ξεκλειδώσει όλες τις πόρτες.

Το κύριο και μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ότι ειδικά μακριά από το ΣΕΦ μοιάζει να μην έχει ταυτότητα. Νομίζω και στο φάληρο τα πράγματα δεν είναι τέλεια, αλλά εκεί με τον Α ή Β τρόπο η ομάδα νικάει. Αλλά κανείς δεν έχει καταλάβει τι θέλει να παίξει ο Γιαννάκης.

Θέλει να παίξει άμυνα? Απέχει χιλιόμετρα από το επιθυμητό. Για την ακρίβεια η εικόνα της άμυνας είναι απαράδεκτη, δε μπορώ να δεχτώ ότι δουλεύει 3 μήνες σε αυτόν τον τομέα και παρουσιάζει τέτοια χάλια. Μιλάμε ότι μας ξεχαρβαλώνουν χωρίς καν να ιδρώνουν...

Θέλει να αφήσει στην άκρη την άμυνα και να κερδίσει με την επίθεση? Λύσε τα λουριά στους παίκτες. Άστους ελεύθερους, βάλτους να τρέξουν , δώσε ελευθερίες στο Γκριρ που ώρες ώρες μοιάζει ευνουχισμένος, άσε Χαλπερίν και Γκριρ μαζί μέσα, λύσεις υπάρχουν...

Αλλά αυτό το μπάσταρδο και νερόβραστο πράγμα δεν αντέχεται. Άμυνα χωνί και επίθεση που δεν αξιοποιεί όλα της τα όπλα...δεν πρόκειται να μας οδηγήσουν πουθενά. Με Σόφο ή χωρίς Σόφο, με τον Κροάτη μέσα ή έξω, με τον Έρτσεγκ ανύπαρκτο ή νέο Σμόντις...

jimol34
Συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι ο Σόφο δεν θα λύσει το πρόβλημα στα ριμπάουντ ή στην άμυνα. Ούτε στην καλύτερή του σεζόν δεν ήταν καλός ριμπάουντερ. Αυτό που θα μπορούσε να προσφέρει θα ήταν κάποιοι πόντοι κάτω από το καλάθι καθώς και φόρτωμα των αντίπαλων ψηλών με φάουλ. Περισσότερα μεν από αυτά που προσφέρει μέχρι στιγμής ο Βούισιτς αλλά όχι τόσα ώστε να καθαρίσουμε το χθεσινό παιχνιδάκι. Πάντως ακόμα και χθες έπρεπε να παίξει περισσότερο αφού Βούισιτς και Ερτσέγκ δεν γίνεται να βρίσκονται στην ίδια πεντάδα για πολλή ώρα.

Ο Μπουρουσης δεν έκανε επέμβαση στο γόνατό του λόγω του χθεσινού παιχνιδιού. Από τη στιγμή που φάνηκε ότι το παιδί δεν μπορούσε να πηδήξει στα ριμπάουντ και να κόψει, δεν ήταν καλύτερο να τον χάναμε για ένα μήνα αλλά να επέστρεφε δυνατός; Όχι τίποτα άλλο σε περίπτωση υποτροπής κινδυνεύουμε να τον χάσουμε περισσότερο.
benchwarmer
Θα ειχε πολυ ενδιαφερον αν υπηρχε το στατιστικο που υπαρχει στο ΝΒΑ, δηλαδη τη διαφορα οσο ειναι μεσα καθε παιχτης...
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(panagiotisTheDream @ Jan 9 2009, 21:06 ) *

Μηπως ο Βουισιτς μεχρι στιγμης εχει προσφερει περισσοτερα απο τον Τζακσον???
Τουλαχιστον ο γερο-Μαρκ εβαζε και 15 ποντακια ανετα με πλατη.
Ο Βουισιτς τι κανει???
Και χωνι ειναι πισω και ανυπαρκτος μπροστα.
Ουτε να σκριναρει σωστα δεν μπορει, φοβαται μην χτυπησει.

Το καλο του Σοφο ειναι οτι οι αντιπαλοι ψηλοι τον νοιωθουν σε καθε τους κοκκαλο.
Αλλο να μαρκαρεις τον ανεμικο Βουισιτς που δεν θελει πολλες επαφες
και αλλο το βουνο που σε ξυλοκοπα αλυπητα.

Consultant
Πραγματικα πεφτω απο τα συννεφα με αυτα που διαβαζω..

Απο που και ως που δεν ειναι καλος στην αμυνα ο Σοφοκλης,μηπως ξεχνατε οτι βγαζει ολους τους αντιπαλους εκτος στις βοηθειες που δινει λογω του τεραστιου ογκου+δυναμης του;Ξεχασατε τους δυστυχους και δυσμηρους παιχτες της Μαλαγα που κουτουλαγανε πανω του;;;;

Δεν παιρνει ριμπαουντ αλλα με τον ογκο του γεμιζει τη ρακετα και δεν αφηνει τους αντιπαλους να πηδανε σαν τα κατσικια στα επιθετικα ριμπαουντ οπως ο Βουιτσιτς.

Στο αμυντικο ranking μεταξυ Σοφο και Βουιτσιτς θα εβαζα 8 στον πρωτο και 3 στον δευτερο.Η μεγαλυτερη δυναμη του Σοφοκλη στην αμυνα ειναι οτι πεταει τους αντιπαλους εκτος τροχιας και σε αυτο ειναι ο καλυτερος στην Ευρωπη.Αλλα εδω περα πρεπει να τον συγκρινουμε και με τον Βουιτσιτς που ειναι υπερβολικα soft και με πλατη του βαζουν καλαθι σε ρυθμους ρελαντι..Ε,λοιπον η διαφορα τους στην αμυνα ειναι χαωδης!!

Και θα συμφωνησω με τον Rankin οτι δεν χρειαζομαστε το πενταρι μας να βγαζει πασες.KΑΘΑΡΟΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΟΣ!Θελουμε να παιζει αμυνα,να τελειωνει τις φασεις και να παιρνει ριμπαουντ.Ποιος αξιζει να παιζει 22 λεπτα και ποιος 7-8;
modernam
QUOTE(rankin @ Jan 9 2009, 10:19 ) *
Καιρός είναι να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια και με την λογική μαχών που πρέπει να κερδηθούν πάση θυσία.
Φαντάζομαι όλοι σας θα έχετε διακρίνει πως ο Ολυμπιακός, χάσει-κερδίσει, έχει ένα χαλαρό στυλάκι. Κάπου θα πρέπει να δούμε περισσότερη μαχητικότητα από την ομάδα, όμοια με αυτήν που βλέπαμε πέρσι, όταν την πρωτοανέλαβε ο Γιαννάκης, και η μαχητικότητα ξεκινάει από τον πάγκο και είναι δουλειά του κόουτς..

συμφωνώ 100%
χαλαρό στυλάκι, γελάκια, και ύφος του τύπου ... έλα μωρε θα το πάρουμε το παιχνιδάκι.
δυστυχώς η νοοτροπία αυτή ξεκινά από τον Γιαννάκη με τις γνωστές του ατάκες περί "ηρεμίας", "συγκέντρωσης", "μυαλομένου παιχνιδιού" κ.λ.π.
η ομάδα πρέπει να παίζει από εδώ και πέρα με τέρμα τα γκάζια συνέχεια
tzagasdog
καλα αυτο για την αμυνα εχω βαρεθει να το λεω... ειδικα οταν ειναι ο Σοφο μεσα προφανως και επιρεαζει το παιχνιδι με τον ογκο του αλλα σε αυτο το επιπεδο ολοι προσαρμοζονται πολυ ευκολα και ξεπερνανε το εμποδιο Σοφο εκμεταλευομενοι το χαμηλο μπασκετικο του iq και την ελλειψη εμπειριας. Και ας μαθει επιτελους η ομαδα να αμυνεται... τουρλουμπουκι παιζουμε πισω σαν τα παιδια στην αλανα οπου παει η μπαλα.
Στην επιθεση ευτυχως βλεπω καποια πραγματα.... αλλα πολυ αμφιβαλω οτι αν ειχαμε να αντιμετωπισουμε αμυνα οπως αυτη στο Σιενα-Παο θα καταφερναμε να βγαλουμε μισο συστημα... κατι π σημαινει οτι πιστευω οτι τα επιθετικα μας συστηματα ειναι ευαλωτα σε πιεστικες και δυνατες αμυνες.

Ο Μπουρουσης πρεπει να μπει χειρουργιο γιατι δεν θα αντεξει...νταξει εγινε το ματς με την Μακαμπι οκ μπες χειρουργιο γιατι θα τραυματιστεις μετα στο τοπ 16 (χωρια π λογω φυσεως του τραυματισμου δεν θα εισαι 100% - και μονο τετοιους χρειαζεται η ομαδα σε εκεινη τη φαση) και θα μεινεις εξω 5-6 μηνες μετα... κατι που μπορει να σου στοιχισει μια καριερα....

Btw για εμενα το Τεοντοσιτς ειναι παρα πολυ καλος... και ο Τσιλι και ο Βασιλοπουλος το ροστερ μας ειναι υπερπληρες και εχει και παιχτες αστερες ειναι δουλεια ομαδας απο εκει και περα, και η μεχρι τωρα δουλεια π φαινεται με ανησυχει καπως...
Anaz
Θα συμφωνησω κι εγω οτι το κυριοτερο προβλημα της ομαδας αφορα την ψυχολογικη κι αγωνιστικη της ταυτοτητα στα μεγαλα παιχνιδια, και τα υπολοιπα που συζηταμε ειναι δευτερευοντα.
Το ματς με την Μακαμπι το χασαμε απλα γιατι οι αλλοι σε αντιθεση με εμας το ηθελαν παρα πολυ και ειχαν πιστη και σχεδιο για να το κατακτησουν, κι οχι γιατι δεν επαιξε ο Σοφο κι ο καθε Σοφο..

Εμενα αυτο που με προβληματιζει πολυ τελευταια, ειναι οτι βλέπω φετος τον Γιαννακη να μην δειχνει ιδιαιτερα ικανος να διαχειριστει μια ομαδα υπο συνθηκες πιεσης και αγχους που δημιουργουν οι πολυ υψηλες απαιτησεις (σε κρισιμα ματς και απεναντι σε μεγαλους αντιπαλους). Τα σημαδια αν τα αναλυσει κανεις ειναι αρκετα..
Ο πολυ δυστακτικος τροπος που διαχειριζεται τα δυσκολα-κρισιμα ματς, οπου φοβαται να παρει ρισκα ακομα κι οταν οι συνθηκες τα ευνοουν, και να δοκιμασει πραγματα "εκτος συστηματος", το γεγονος οτι κολλαει σε κρισιμα σημεια και δειχνει ανεπαρκης να διαχειριστει ψυχολογικα την ομαδα με ενα ταιμ αουτ οταν πρεπει γιατι η ομαδα βουλιαζει, η ψυχολογικη εικονα των παιχτων -αδιαφορομελαγχολικοχαμενα προσωπα- που περιεγραψα σε προηγουμενο ποστ και εχουν αναφερει κι αλλα παιδια, η υπερβολικη καποιες φορες γκρινια προς την διαιτησια, τα αποτελεσματα τόσο της Εθνικης (Αργεντινη, Ισπανια) όσο και του Ολυμπιακου στα μεγαλα ματς με πιεση εις βαρος μας.
Πιθανοτατα ο κυριοτερος λογος γι'αυτο ειναι η απειρια..
Σε καθε περιπτωση, ΕΛΠΙΖΩ (να τα φερουν οι συνθηκες ετσι και) αυτο να αλλαξει στην πορεια..
giannis_
Μια ανασκοπηση της μεχρι τωρα πορειας του ολυμπιακου!Νομιζω εχει πολλα σωστα σημεια αυτο το αρθρο αν και τα περισσοτερα απο αυτα τα εχω διαβασει και εδω στο φορουμ!

Οι αριθμοί που λένε ψέματα
Ο Ολυμπιακός έχει δώσει φέτος τρεις πραγματικά δύσκολους εκτός έδρας αγώνες (με Παναθηναϊκό, Μάλαγα και Μαοκάμοι) και έναν που τον έκανε να φαίνεται δύσκολο (με Τσιμπόνα) και έχει ηττηθεί και στους τέσσερις. Το ανησυχητικό δεν είναι οι ήττες, αλλά ότι έχει χάσει με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Με κατεβασμένα τα χέρια στο ΟΑΚΑ, με κακές επιλογές στο τέλος στη Μάλαγα, χωρίς λύσεις στο Τελ Αβίβ και χωρίς… να το καταλάβει στο Ζάγκρεμπ. Μια ομάδα με πολύ πλούσιο έμψυχο δυναμικό, με ταλέντο που ξεχειλίζει, αλλά χωρίς συγκεκριμένη φιλοσοφία και αρχές στο παιχνίδι της. Το αντίθετο από την Εθνική δηλαδή, που μπορεί επί των ημερών του Γιαννάκη να μην έπαιζε γοητευτικό μπάσκετ, αλλά είχε μάθει να κερδίζει και είχε το δικό της στυλ παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, παίζει… όπως του κάτσει ο αγώνας.

Σκοράρει 83 πόντους ανά αγώνα (δεύτερος στην Euroleague) και δέχεται 74, αλλά εκτός έδρας το παθητικό του φτάνει στους 80. Έχει πολύ καλά ποσοστά στα δίποντα (58%) και -περιέργως- στα τρίποντα (40%), αλλά είναι κακός στις βολές (67%), σημειώνοντας το τρίτο χειρότερο ποσοστό ανάμεσα στις 24 ομάδες. Μαζεύει 35 ριμπάουντ σε κάθε αναμέτρηση (τα 9 είναι επιθετικά), είναι πρώτος στις ασίστ (16 ανά αγώνα), πέμπτος χειρότερος στα λάθη (15 μ.ο.) και «κλέβει» 8 φορές τη μπάλα σε κάθε παιχνίδι. Το αγαπημένο ranking του πρώην προπονητή του, Πίνι Γκέρσον, τον βγάζει τέταρτο σε όλη τη διοργάνωση, πίσω από Τάου, ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα.

Πώς το έλεγε ο Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου; Τα νούμερα είναι ο πιο επιστημονικός τρόπος να πεις ψέματα! Ακριβώς έτσι. Τα στατιστικά του Ολυμπιακού είναι στο σύνολό τους από καλά ως εξαιρετικά, όμως δεν χρειάζεται να είσαι ο Ντιν Σμιθ για να καταλάβεις ότι το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός δεν πείθει. Οι «ερυθρόλευκοι» υποτίθεται ότι είναι η ομάδα του Παπαλουκά, που έχει μόνος του όσες εμπειρίες και παραστάσεις από Euroleague, όσες όλοι οι συμπαίκτες του μαζί. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ΤΣΣΚΑ όμως, καθώς ούτε ο Γκριρ είναι Χόλντεν, ούτε ο Τσίλντρες είναι Λάνγκντον, ούτε ο Βούισιτς είναι Σμόντις, ούτε ο Βασιλόπουλος (που έχει παίξει σε πέντε μόλις αγώνες) μοιάζει του Σισκάουσκας. Ο μοναδικός που είναι καλύτερος σε σχέση με τους Μοσχοβίτες συμπαίκτες του Τεό, είναι ο Μπουρούσης, που με 12,5 πόντους και 8 ριμπάουντ, κάνει τη διαφορά. Κι ο ίδιος ο Παπαλουκάς όμως, που επέστρεψε στο Λιμάνι μετά βαΐων και κλάδων δεν έχει πείσει ακόμα με την απόδοσή του. Σκοράρει 7,5 πόντους (με 81% στα δίποντα και 30% στα τρίποντα), «μοιράζει» 5 ασίστ, αλλά κάνει και 2,5 λάθη ανά αγώνα. Οι αριθμοί του δεν έχουν τόσο μεγάλη απόκλιση σε σχέση με τον Παπαλουκά της ΤΣΣΚΑ, με τη διαφορά, ότι μέχρι τώρα ο άσσος του Ολυμπιακού δεν έχει την εικόνα του ηγέτη που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια.

Οι αντίπαλοι που δεν κουράζονται
Πολύς λόγος έχει γίνει για τις επιλογές του Γιαννάκη και κατά πόσο ο Ολυμπιακός έχει στηθεί σωστά. Το έμψυχο υλικό, με τις ατέλειες και τις αδυναμίες του, μοιάζει απίθανο να αλλάξει στην παρούσα φάση. Ο Σχορτσανίτης δεν αντέχει να παίζει περισσότερα από δέκα λεπτά, ο Βούισιτς είναι ταλαιπωρημένος από τους τραυματισμούς, ο Τσίλντρες δεν είναι ηγέτης ούτε καλαθομηχανή, ο Ερτσέγκ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι το βασικό τεσσάρι μιας ομάδας που «πάει να τα πάρει όλα» και ο Τεοντόσιτς θυμίζει ασανσέρ με τις διακυμάνσεις της απόδοσής του. Τα δεδομένα αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν. Το ζητούμενο είναι, τι μπορεί να κάνει ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που στο κάτω κάτω, επέλεξε τους συγκεκριμένους παίκτες, για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Η απάντηση είναι, πολύ λίγα! Ο Δράκος παρεκκλίνει σπάνια από τον τρόπο με τον οποίο έχει σχεδιάσει το παιχνίδι. Αν του βγει στο παρκέ το πλάνο, έχει καλώς. Ο Ολυμπιακός παίζει θεαματικό μπάσκετ και κατά διαστήματα «πνίγει» τον αντίπαλο. Αν όμως το ματς «στραβώσει», ο Γιαννάκης, δεν δείχνει έτοιμος να αλλάξει την τακτική του. Το σκηνικό το είδαμε στο Τελ Αβίβ, αλλά και στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός έπαιζε με τον ίδιο τρόπο επί 40 λεπτά και οι αντίπαλοί του έφτασαν εύκολα στη νίκη

Η ιστορία με τα time out που παίρνει ή δεν παίρνει ο Γιαννάκης όταν ο Ολυμπιακός «χάνει» τον έλεγχο του αγώνα (συνήθως στο τρίτο δεκάλεπτο), αρχίζει και ξεχειλώνει. Ειπώθηκε ότι ο προπονητής, επίτηδες δεν «ξοδεύει» time out προκειμένου να κουράσει τον αντίπαλο και να τον αποτελειώσει(wink.gif στην τέταρτη περίοδο. Μα πώς να κουράσεις μια ομάδα που επί 10 λεπτά βάζει εύκολα καλάθια, παίζει καλές και σχεδόν άκοπες άμυνες και εν τέλει αποκτά διαφορά ικανή να της εγγυηθεί τον «περίπατο» στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Ο Γιαννάκης δεν είναι χθεσινός προπονητής, ούτε αφελής. Να κουράσεις τη Νανσί ή την Τσιμπόνα ίσως μοιάζει λογικό. Αλλά να περιμένεις να κουραστεί ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι είναι πέρα για πέρα παράλογο.

Αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει έτσι δεν πάει πουθενά. Οι παίκτες του έχουν κατανοήσει ότι μεγάλος καημός της διοίκησης και των φιλάθλων είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και ίσως ενδόμυχα, επιλέγουν να κρατήσουν δυνάμεις για τον πόλεμο με τον Παναθηναϊκό, παρά για τη δύσκολη πορεία ως το Βερολίνο. Το συγκεκριμένο σενάριο, ακόμα κι αν είναι πραγματικό, δεν είναι διόλου κολακευτικό για μια ομάδα με το ειδικό βάρος, αλλά και το υλικό του Ολυμπιακού. Μιλώντας με παίκτες που έχουν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, το πρώτο πράγμα που ακούει είναι «μια ομάδα που θέλει να δείξει τόσα πολλά, αλλά όσο περνάει η ώρα αγχώνεται και δεν κάνει ούτε τα στοιχειώδη».

Νωρίς είναι ακόμη, αλλά οι παιδικές ασθένειες του φετινού Ολυμπιακού ακόμα δεν έχουν βρει εμβόλιο. Εκτός βέβαια, αν κουραστεί ο αντίπαλος….

απο το gazzetta.gr kai τονβασιλη παπανδρεου
Sokos
Για τους 4 διαφορετικούς τρόπους που έχασε η ομάδα είχε μιλήσει και ο Καρύδας αμέσως μετά το ματς. Δεν είναι κάτι καινούριο. Για μένα στην Ισπανία υπηρχε σημαντική διαφορά. Εκεί μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, είτε γιατί είχαμε πιο σφιχτή άμυνα είτε γιατί δεν βάζανε αυτοί στην επίθεση.... Στα άλλα 3 (με την Τσιμπόνα πάει αρκετά πίσω και δεν θυμάμαι πολύ καλά πως εξελίχθηκε) αν θυμάμαι κάνανε πάρτυ στην επίθεση οι αντίπαλοι. Επίσης, στα συγκεκριμένα ματς, άλλες 4 περιόδους να παίζαμε με τον συγκεκριμένο τρόπο, πάλι θα χάναμε... Όσον αφορά το ρόστερ, αν εξαιρέσει κανείς τον Erceg, δεν νομίζω να υστερούμε κάπου σημαντικά. Το θέμα είναι ότι ΠΑΟ και CSKA έχουν σαφώς ανώτερους προπονητές κατά την γνώμη μου. Κατά τα άλλα συμφωνώ με το άρθρο. Αν και για μένα 1000 φορές να πάρουμε Euroleague (λέμε τώρα) παρά πρωτάθλημα (ξαναλέμε τώρα)....
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Sokos @ Jan 11 2009, 18:04 ) *
Για τους 4 διαφορετικούς τρόπους που έχασε η ομάδα είχε μιλήσει και ο Καρύδας αμέσως μετά το ματς. Δεν είναι κάτι καινούριο. Για μένα στην Ισπανία υπηρχε σημαντική διαφορά. Εκεί μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, είτε γιατί είχαμε πιο σφιχτή άμυνα είτε γιατί δεν βάζανε αυτοί στην επίθεση.... Στα άλλα 3 (με την Τσιμπόνα πάει αρκετά πίσω και δεν θυμάμαι πολύ καλά πως εξελίχθηκε) αν θυμάμαι κάνανε πάρτυ στην επίθεση οι αντίπαλοι. Επίσης, στα συγκεκριμένα ματς, άλλες 4 περιόδους να παίζαμε με τον συγκεκριμένο τρόπο, πάλι θα χάναμε... Όσον αφορά το ρόστερ, αν εξαιρέσει κανείς τον Erceg, δεν νομίζω να υστερούμε κάπου σημαντικά. Το θέμα είναι ότι ΠΑΟ και CSKA έχουν σαφώς ανώτερους προπονητές κατά την γνώμη μου. Κατά τα άλλα συμφωνώ με το άρθρο. Αν και για μένα 1000 φορές να πάρουμε Euroleague (λέμε τώρα) παρά πρωτάθλημα (ξαναλέμε τώρα)....

Εκτος απο καλυτερους προπονητες εχουν και καλυτερους αναπληρωματικους στον ασο.
a bullet for your head
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Jan 10 2009, 04:52 ) *
Μηπως ο Βουισιτς μεχρι στιγμης εχει προσφερει περισσοτερα απο τον Τζακσον???
Τουλαχιστον ο γερο-Μαρκ εβαζε και 15 ποντακια ανετα με πλατη.
Ο Βουισιτς τι κανει???
Και χωνι ειναι πισω και ανυπαρκτος μπροστα.
Ουτε να σκριναρει σωστα δεν μπορει, φοβαται μην χτυπησει.

Ο Βουιζιτς απαντωντας σε ερωτησεις φιλαθλων σε ιστοσελιδα,ανεφερε οτι σκοπευει να εξαντλησει το συμβολαιο του στον ΟΣΦΠ(2εκ ευρω το χρονο ειναι αυτα..).
Επισης ειπε οτι εχει αφησει πισω του τους τραυματισμους κ οτι βρισκεται στην καλυτερη φυσικη κατασταση της Καριερας του..(εδω μου φαινεται οτι υπερβαλλει λιγο..).
Τελος σκεφτεται να ασχοληθει με την προπονητικη στο μελλον,θεωρει τον Αντονι Παρκερ ως τον καλυτερο συμπαικτη που ειχε ποτε,ενω δυσκολοτερος του αντιπαλος ηταν ο Σαμπονις.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(a bullet for your head @ Jan 14 2009, 00:06 ) *
Ο Βουιζιτς απαντωντας σε ερωτησεις φιλαθλων σε ιστοσελιδα,ανεφερε οτι σκοπευει να εξαντλησει το συμβολαιο του στον ΟΣΦΠ(2εκ ευρω το χρονο ειναι αυτα..).
Επισης ειπε οτι εχει αφησει πισω του τους τραυματισμους κ οτι βρισκεται στην καλυτερη φυσικη κατασταση της Καριερας του..(εδω μου φαινεται οτι υπερβαλλει λιγο..).
Τελος σκεφτεται να ασχοληθει με την προπονητικη στο μελλον,θεωρει τον Αντονι Παρκερ ως τον καλυτερο συμπαικτη που ειχε ποτε,ενω δυσκολοτερος του αντιπαλος ηταν ο Σαμπονις.

Αμα ειναι τωρα στην καλυτερη φυσικη κατασταση αστα να πανε.
Δεν ασχολειται απο τωρα με την προπονητικη?? Μπορει να ειναι καλυτερος απο τον Γιαννακη.

Τον Σαμπονις που τον επαιξε αντιπαλο στα 40 του???
Που να τον επαιζε και στα ντουζενια του δηλαδη.
captain_88
Ρε Λύκος τα έχεις ξεφτιλίσει ολα... Πάρε χαμπάρι οτι ο Λεμπρον και ο Ηοward δν θα παίξουν ποτέ στον Ολυμπιακό οπότε μην απαξιώνεις ετσι τούς νυν παίχτες κλπ.. Οσο για το οτι είχες γράψει οτι ο Γκέρσον είναι καλυτερος του Γιαννάκη τι να πω... Απλά έχω την απορία τι έλεγες όταν τρωγαμε την 25αρα απτον μπαρμπα Κούβελα
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(captain_88 @ Jan 14 2009, 04:50 ) *
Ρε Λύκος τα έχεις ξεφτιλίσει ολα... Πάρε χαμπάρι οτι ο Λεμπρον και ο Ηοward δν θα παίξουν ποτέ στον Ολυμπιακό οπότε μην απαξιώνεις ετσι τούς νυν παίχτες κλπ.. Οσο για το οτι είχες γράψει οτι ο Γκέρσον είναι καλυτερος του Γιαννάκη τι να πω... Απλά έχω την απορία τι έλεγες όταν τρωγαμε την 25αρα απτον μπαρμπα Κούβελα

Ε οχι τωρα να μου συγκρινεις τον Γκερσον που εχει παρει 3 φορες νομιζω
την κουπα της ευρωλιγκα με τον ανυπαρκτο Γιαννακη.
20 ποντακια για πλακα στο κεφαλι μας εριξε πριν μια βδομαδα,
με την χειροτερη Μακαμπι των τελευταιων χρονων.

Και επισης δεν θυμαμαι ποτε τον Γκερσον να χανει για πλακα απο τον Ζοτς.
Αντιθετα τον θυμαμαι να χανει ενα πρωταθλημα για ενα σφυριγμα.
Και χωρις να εχει ομαδα 30εκ ευρω.
apkat
Nα ξεφτιλιζεται απο τον καθε τυχαρπαστο ομως θυμασαι;;
captain_88
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Jan 14 2009, 11:54 ) *
Ε οχι τωρα να μου συγκρινεις τον Γκερσον που εχει παρει 3 φορες νομιζω
την κουπα της ευρωλιγκα με τον ανυπαρκτο Γιαννακη.
20 ποντακια για πλακα στο κεφαλι μας εριξε πριν μια βδομαδα,
με την χειροτερη Μακαμπι των τελευταιων χρονων.

Και επισης δεν θυμαμαι ποτε τον Γκερσον να χανει για πλακα απο τον Ζοτς.
Αντιθετα τον θυμαμαι να χανει ενα πρωταθλημα για ενα σφυριγμα.
Και χωρις να εχει ομαδα 30εκ ευρω.

Με αυτούς τους παίχτες το έπαιρναν κ πολλοί αλλοι το ευρωπαικό... Δεν λέω οτι ο Γιαννάκης δν κάνει λάθη αλλά είναι τουλάχιστον κανονικός προπονητής και όχι PRίστας σε χασαποταβέρνα. Το χάσαμε απο ενα σφύριγμα και απο μία τάπα που έφαγε ο κατά τον Γκερσον "νέος Anthony Parker" !!! Στο μόνο που συμφωνώ είναι αυτό που λες για τον Ζοτς.. Ακόμα κ ο Μεσίνα έχει χειρότερο ρεκόρ απτον Εβραίο αλλά εδω μπαίνουν αλλα θέματα οπως τι ομάδα θέλεις με τι παιχτες κλπ κλπ κλπ...
a bullet for your head
12 ποντους στο 1ο δεκαλεπτο,31 ποντοι στο ημιχρονο..
Κακη εμφανιση,χωρις καλες επιλογες,εγκλωβισμενος σε εναν αργο ρυθμο,οπου δεν μπορει να βρει λυσεις στο 5 εναντιον 5..
Λετε να δουμε καμια εκπληξη,η' θα διορθωθει στο β' μερος η κατασταση?
T.W.Is.M.
QUOTE(a bullet for your head @ Jan 15 2009, 23:30 ) *
12 ποντους στο 1ο δεκαλεπτο,31 ποντοι στο ημιχρονο..
Κακη εμφανιση,χωρις καλες επιλογες,εγκλωβισμενος σε εναν αργο ρυθμο,οπου δεν μπορει να βρει λυσεις στο 5 εναντιον 5..
Λετε να δουμε καμια εκπληξη,η' θα διορθωθει στο β' μερος η κατασταση?

Θα ελεγα οτι δεν περιμενω τιποτα απ τα δυο. Περιμενω να κερδισει ο Ολυμπιακος με καποια δυσκολια. Ισως με ενα ξεσπασμα λιγων λεπτων που θα δωσει μια διαφορα, Παντως ειναι γεγονος οτι η ΛεΜαν σε 3,5 παιχνιδια που εχει αντιμετωπισει τον Ολυμπιακο τον εχει δυσκολεψει σε ολα! Φαινεται πως δε μας ταιριαζει το στυλ παιχνιδιου της.
Αυτο που βλεπουμε μεχρι τωρα νομιζω οτι ειναι ενας Ολυμπιακος νωθρος και χωρις νευρο εναντιον μιας καλης αμυνας της ΛεΜαν. Για αλλη μια φορα ομως παγιδευομαστε στο ρυθμο του αντιπαλου, κατι που εχει συμβει πολλες φορες φετος.
Sokos
Πότε θα πάρει time out ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ?
a bullet for your head
Ο σπηκερ και ενω η Λε μαν εχει παρει διαφορα κ ο ΟΣΦΠ ''κουτουλαει'',ειπε οτι ο Γιαννακης κανει συνεχομενες αλλαγες,αλλα δεν παιρνει ταιμ-αουτ,''κατα την προσφιλη του συνηθεια στο 3ο δεκαλεπτο''..

QUOTE(T.W.Is.M. @ Jan 15 2009, 23:36 ) *
Θα ελεγα οτι δεν περιμενω τιποτα απ τα δυο. Περιμενω να κερδισει ο Ολυμπιακος με καποια δυσκολια. Ισως με ενα ξεσπασμα λιγων λεπτων που θα δωσει μια διαφορα

Εμειναν 10 λεπτα..μηπως μπορεσει και κανει το ''ξεσπασμα'' του και κερδισει..
Εντωμεταξυ αν δεν τους ''εφτυνε'' το καλαθι,το τριποντο των Γαλλων,θα κυνηγουσαν 14ποντους διαφορα..
Για να δουμε..
Sokos
Άργησε αλλά τα κατάφερε. Πήρε time out τώρα που χάνουμε με 12 3' πριν την λήξη. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας???

panagiotisTheDream
ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΦ????????????????????????????????????????
j-kidd13
Aπορώ πως κατάφερε και έχασε ο Ολυμπιακός μέσα στην έδρα του απο μία ομάδα που μόλις την τελευταία αγωνιστική έκανε την πρώτη της νίκη.Το παιχνίδι δεν το είδα,μόνο το μισο 4ο δεκάλεπτο οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω παραπάνω...
ΥΓ:Πολύ 3ποντο αυτοί οι Γάλλοι ρε παιδί μου...........
a bullet for your head
Αυτο το full court zone press,ομολογω οτι ειναι σεμιναριακου επιπεδου...
Αν δε,η ΛεΜαν δεν ηταν μια μετρια ομαδα,που εφτασε κ τα 20 σχεδον λαθη,θα γινοταν πραγματικο παρτι..
Κακιστη εικονα,για μια ομαδα σαν τον ΟΣΦΠ..που δεν εχει βρει ακομα ρυθμο,λυσεις και αυτοματισμους,ενω εχουμε μεσα Γεναρη πλεον..
Με οδηγιες του τυπου..''μην τρελενεστε....'',δεν νομιζω οτι ετσι μπορουν να γινουν διορθωτικες κινησεις κατα την διαρκεια ενος παιχνιδιου κ να αντιστραφει μια εις βαρος της κατασταση..
Περαν του πρεστιζ,ειναι κ μια κακη ηττα απο ψυχολογικης αποψης...
Sokos
Κακοποίηση του μπάσκετ ΚΑΙ σήμερα. Τέτοια ανικανότητα. Μ' αρέσει που θέλαμε να κερδίσει και η Μακάμπι στην Ισπανία. Αυτή η ομάδα πάει για Final 4.... To άλλο με τον Τοτο το ξέρετε. Ούτε στους 8 δεν θα πάμε.... Πως δεν έχουν πάθει ακόμα εγκεφαλικό οι Αγγελόπουλοι είναι απορίας άξιο.

Υ.Γ. Έεεεεκτωρα, Έεεεεεκτωρα, αν χτυπήσει το τηλέφωνο σήκωσέ το είναι επείγον. Διεθνές από Πειραιά...
neopen32
Όταν η διαφορά ήταν 3 πόντοι και άρχισαν να γίνονται αλλεπάλληλα λάθη, ο Γιαννάκης δεν πήρε ούτε ταιμ αουτ ούτε έκανε αλλαγές. Μόνο αγριοκοίταξε... Μήπως θα κάνει τα ίδια που έκανε χθες ο Ομπράντοβιτς?
Bonzo
Nα ξεφτιλιζεται απο τον καθε τυχαρπαστο ομως θυμασαι;;

Τώρα το είδε και αυτόtongue.gif
Sokos
Αυτό με τα time out είναι ένα καινούριο ατού του Γιαννάκη που δεν το είχαμε δει με την Εθνική. Κρατάει τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό ο άτιμος.... Τι να πρωτοπεί κανείς για την σημερινή εμφάνιση? Επίθεση πάλι 0 (αυτό το χουμε συνηθίσει πλέον), άμυνα πάλι κάνανε πάρτυ (τόσα ελεύθερα σουτ....), ριμπάουντ επίσης, γενικότερα τίποτα δεν δούλεψε. Αν θυμάμαι καλά πριν από κάποιο καιρό, ο Παπαλουκάς ως καλεσμένος στην εκπομπή της euroleague είχε πει ότι η ομάδα από την νέα χρονιά θα αρχίσει να ξεδιπλώνει τις δυνατότητες τις. Τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσε.... Ας τις ξαναδιπλώσει καλύτερα.....

Υ.Γ. Έχουμε αρχίσει και φτιάχνουμε καριέρες αντιπάλων. Όπως φτιάξαμε την καριέρα του lund και του Ayegbeni (σίγουρα είναι λάθος το όνομα) τώρα κάνουμε ήρωες κάτι spence, κάτι marshall και όποιον άλλο έχει όρεξη να ασελγήσει πάνω στο κουφάρι των 30τόσων εκατομμυρίων...
T.W.Is.M.
Τελικα το εκανε το ξεσπασμα...η ΛεΜαν!
Περσι ο Γκερσον ειχε χασει τον ελεγχο της ομαδας και καλως εφυγε.
Φετος ο Γιαννακης δειχνει να χανει κι αυτος την ομαδα. Ποια η διαφορα?

Ο Εκτορας δε νομιζω να σηκωσει το τηλεφωνο φετος. Ειναι απασχολημενος με την ΤΣΣΚΑ. Απο το καλοκαιρι το συζηταει.
Αυτος ο Καζλαουσκας ακομα κανει τον Κινεζο?
captain_88
Νομίζω πως τα πράγματα είναι απλά πλέον : OΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι παίχτης προπονητής ή προέδρος. Να χαρίσει τα φράγκα και να πει παω σπιτι μου γιατί δεν κάνω για να φοράω την φανέλα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
thrylos7
Λίγα για τον παικταρά Ρόουλ Μάρσαλ! tongue.gif Και ο Σπένσερ καλός βέβαια, αλλά ο πρώτος μου φάνηκε άλλη κλάση...

Για το παιχνίδι δεν έχω να σχολιάσω κάτι ιδιαίτερο, κάκιστη παρουσία σ' ένα αδιάφορο ματς, με ελάχιστους παίκτες να έχουν έστω ελάχιστη συγκέντρωση... Κοινώς, αν και μιλάμε για ντροπιαστική ήττα, το παιχνίδι αυτό δεν προσέθεσε τίποτα στον προβληματισμό μου για την ομάδα. Υπάρχει ήδη αρκετός και πιο ουσιαστικός, από κανονικούς αγώνες...
lakersdynasty
Ο Καζλαουσκας αποδεσμευτηκε απο την Εθνικη Κινας απο τις αρχες Σεπτεμβριου.

Δεν ξερω αν πηγε καπου αλλου μετα ομως...
T.W.Is.M.
QUOTE(lakersdynasty @ Jan 16 2009, 01:16 ) *
Ο Καζλαουσκας αποδεσμευτηκε απο την Εθνικη Κινας απο τις αρχες Σεπτεμβριου.

Δεν ξερω αν πηγε καπου αλλου μετα ομως...

Αρα λογικο ηταν οτι οταν ρωτησα σε διεθνες φορουμ αν υπαρχει διαθεσιμος προπονητης(available ειπα), ενας Λιθουανος μου ειπε το ονομα Καζλαουσκας.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.