Μα για ποιο θέαμα να μιλήσεις; Δεν υπήρχε!
Πόνεσαν λίγο τα μάτια μας, αλλά η νίκη, μετά κόπων και βασάνων ήρθε..
Το 11-2 με το ζεστό Βεργίνη (που δε ξαναμπήκε στο κλίμα του αγώνα μετά τα δύο γρήγορα φάουλ) έγινε 26-26 στο ημίχρονο, 26-34 στο 25' και με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ανήμπορος ν' αντιδράσει... Ευτυχώς, υπήρχε ο Ντιαρά, που μ' ένα δύσκολο τρίποντο κι ένα κλέψιμο, έδωσε ζωή στην ομάδα και σταδιακά πήραν τα πάνω τους κι άλλοι παίκτες όπως ο Κουτλουάι (αν θυμάμαι καλά στο 25' πάτησε πρώτη φορά παρκέ), ο Χαριτόπουλος και κυρίως ο Τσιάκος που καθόρισε εν πολλοίς το ματς (μαζί με τον Όστοϊτς και τις 0/4 βολές) κι έτσι, παρόλο που ο Πανελλήνιος ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να έχει το πάνω χέρι στα τελευταία δευτερόλεπτα, παίζοντας με περισσότερη ψυχή (αν και ο ζήλος που επέδειξαν οι φιλοξενούμενοι ήταν άξιος συγχαρητηρίων) και να πάρει την πολύτιμη νίκη. Για τους ηττημένους, ο Γκράντι κλείστηκε πολύ καλά στο δεύτερο μέρος, ο Κέλι βρήκε πεδίο δράσης, αλλά δεν έκανε ζημιά, ενώ ο Σκλάβος ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά. Αυτός που μου άρεσε πάρα πολύ πάντως ήταν ο Γκόλεματς, αν και ...κάπου χάθηκε κι αυτός.
Για τον ΠΑΟΚ, πέρα από τους προαναφερθέντες, σημαντική ήταν η συνεισφορά του Δεμερτζή, που για μια ακόμη φορά έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα, ο Τζόρνταν δεν έκανε καλό παιχνίδι, αλλά τουλάχιστον έβαλε τις βολές, ο Ραλίμι είχε 0/5 με τη μπάλα να μπαίνει και να βγαίνει, αλλά πέρα από τα ρημπάουντ δεν προσέφερε, ο πιο έμπειρος απ' όλους Κούβελας παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό του (που τον βοήθησε σε άλλες φάσεις) να πάρει το επιθετικό ρημπάουντ και ανανέωσε τις λιγοστές, βέβαια, ελπίδες του Πανελληνίου για νίκη στα 15", ενώ Ρίνγκστρομ και Σφέικος αγωνίστηκαν ελάχιστα. Τον Γκιλέσπι δεν το μνημόνευσα για κάτι...
Μου άρεσαν πολλές κινήσεις του προπονητικού team (η αλλαγή στο χρώμα κοστουμιών για γούρι;
)
Σε μια φάση, είδα τον Καραμπέρη να πιάνει την καρδιά του, με τη στάση του κορμιού του κλπ να δείχνει ότι είναι κάτι ανησυχητικό.. Κάτι που είδαν και οι άνθρωποι δίπλα του. Ευτυχώς, το ξεπέρασε αμέσως. Τον έζησαν όλοι πολύ έντονα τον αγώνα, 5.500+ κόσμος στο Παλατάκι. Προφανώς, η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως καυτή και για να πω την αμαρτία μου, όσο κι αν δε θέλω να πέσει ο ΠΑΟΚ (που ευτυχώς αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι υπέρ του), ένα ματς ΠΑΟΚ - Άρης που θα κρίνεται η παραμονή είναι αρκετά ελκυστικό... Οποιοσδήποτε σώφρων νους βέβαια, δε θα ήθελε ούτε να το σκέφτεται αυτό, γιατί υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι...
Το παιχνίδι στο Ρέθυμνο πάντως είναι πολύ δύσκολο (εώς αδύνατο, αν ο ΑΓΟΡ επιδείξει τα ίδια αντανακλαστικά, που εμφάνισε όταν ξαναβρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο) , ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε και σήμερα καλά, αν και το καλό είναι ότι έχει πλέον τον Κουτλουάι (αλλά και τον Γκιλέσπι) στη σύνθεσή του.
Για τον ΠΑΟΚ θέλω να πω ότι θεωρώ πως είναι η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας μετά την Ολυμπιάδα...Μόνο λόγω ιστορίας δεν αξίζει να πέσει γιατί αγωνιστικά και οργανωτικά είναι απαράδεκτος...
Πέρα από την ιστορία, αυτή τη στιγμή βρίσκεται πάνω από Κολοσσό και ΑΓΟΡ, οπότε και αγωνιστικά (τη συγκεκριμένη στιγμή τουλάχιστον) δεν αξίζει να πέσει...
Αλλά και πάλι, είναι κρίμα να κρίνεις την ομάδα από την εικόνα που δείχνει στα τελευταία ματς, γιατί σε τέτοια καμπή έχουν βρεθεί κι άλλες ομάδες φέτος...