Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Group B
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Euroleague 2014-15
sacarame




ΕΔΡΑ: Megasports Arena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 13.126
OFFICIAL SITE: http://www.cskabasket.com

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και πέρσι γράφαμε ότι αποκλειστικός στόχος της CSKA είναι η παρουσία της στο final 4 και η κατάκτηση της Ευρωλίγκα. Οι Ρώσοι για μια ακόμα σεζόν ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους με τον ημιτελικό της διοργάνωσης, όμως και πάλι δεν μπόρεσαν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Θύτης αυτή τη φορά η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι, που με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και καλάθι του Rice πήρε την πρόκριση για τον τελικό.
Το καλοκαίρι είχαμε σημαντικές αλλαγές. Ο Messina αποτέλεσε (επιτέλους;;) παρελθόν και τη θέση του πήρε ο Ιτούδης. Ο Έλληνας κόουτς έκανε καλή σεζόν στην Τουρκία με την Μπανβιτ και ο Βατούτιν αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία να δουλέψει σε έναν τοπ σύλλογο ως head coach.
Στις μεταγραφές η CSKA έδωσε και φέτος χρήματα, όμως την φετινή off-season οι σπατάλες ήταν σαφώς λιγότερες και οι επιλογές προσεγμένες. Οι Ρώσοι ξεφορτώθηκαν κάποια πολύ βαριά συμβόλαια (Pargo, Krstic) και πέραν του De Colo, οι υπόλοιποι παίκτες που αποκτήθηκαν δεν έκαναν πάταγο.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE

1961, 1963, 1969, 1971, 2006, 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 at ALBA Berlin October 17
2 vs Maccabi Electra Tel Aviv October 23
3 at Cedevita Zagreb October 31
4 vs Unicaja Malaga November 07
5 at Limoges CSP November 14
6 vs ALBA Berlin November 20
7 at Maccabi Electra Tel Aviv November 27
8 vs Cedevita Zagreb December 05
9 at Unicaja Malaga December 11
10 vs Limoges CSP December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

1 DE COLO, NANDO France Guard 1.95 1987
4 TEODOSIC, MILOS Serbia Guard 1.95 1987
7 FRIDZON, VITALY Russia Guard 1.95 1985
8 NICHOLS, DEMETRIS USA Forward 2.03 1984
9 JACKSON, AARON USA Guard 1.93 1986
11 MARKOISHVILI, MANUCHAR Georgia Forward 1.97 1986
12 KOROBKOV, PAVEL Russia Forward 2.06 1990
13 WEEMS, SONNY USA Forward 1.98 1986
14 ZOZULIN, ALEKSEY Russia Guard 1.99 1983
19 STREBKOV, IVAN Russia Guard 1.90 1991
20 VORONTSEVICH, ANDREY Russia Forward 2.04 1987
24 KAUN, SASHA Russia Center 2.13 1985
31 KHRYAPA, VICTOR Russia Forward 2.03 1982
42 HINES, KYLE USA Forward 1.98 1986

Coach ITOUDIS, DIMITRIS

Date of Birth 8 September, 1970
Nationality Greece
Titles: -

O Έλληνας τεχνικός μετά από μια πολύ καλή σεζόν στην Τουρκία, πήρε την ευκαιρία να προπονήσει σαν head coach έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης. Έχοντας το ελεύθερο να διαμορφώσει το ρόστερ της CSKA όπως εκείνος επιθυμεί, έχει την μεγάλη ευκαιρία αλλά και πρόκληση την ίδια ώρα να οδηγήσει την Ρώσικη ομάδα στον στόχο που εδώ και χρόνια αδυνατεί να πετύχει: την κατάκτηση της Ευρωλίγκα.

Πιθανή 5αδα και Depth Chart

PG Teodosic, Jackson,Strebkov
SG De Colo, Fridzon, Zozulin
SF Weems, Markoishvili
PF Khryapa, Vorontsevich,Nichols
C Kaun, Hines, Korobkov



Ποιοι ήρθαν: De Colo, (Toronto Raptors), Markoishvili (Galatasaray), Korobkov (Nizhny Novgorod), Nichols (Krasnye Krylia)


Ποιοι έφυγαν: Pargo (Maccabi), Micov (Galatasaray), Gudumak (Avtodor Saratov), Krstic (Anadolu Efes), Voronov (Lokomotiv Kuban),


+

1. Το ρόστερ.Η CSKA φέτος δεν έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, γεγονός που θα συμβάλλει στο να βρεθεί ομοιογένεια σε συντομότερο βαθμό. Οι νέοι παίκτες που ήρθαν είναι παίκτες με εμπειρία και ποιότητα, και αναμένεται να μπουν σύντομα στο πνεύμα της ομάδας.
2. Καλύτερη ισορροπία στο ρόστερ. Είχαμε επισημάνει και πέρσι πως υπήρχε μια υπερφόρτωση στις θέσεις του άσσου και του σέντερ για την CSKA. Φέτος τα πράγματα δείχνουν πολύ πιο ισορροπημένα και αυτό θα βοηθήσει τους παίκτες να βρουν ταχύτερα τους ρόλους τους.
3. Τα δυνατά σημεία της CSKA τα τελευταία χρόνια ήταν το σετ παιχνίδι, η καλή ομαδική συμπεριφορά στην άμυνα και οι συνεργασίες για την αξιοποίηση όλων των παικτών. Όπως φαίνεται από τα πρώτα φιλικά η ομάδα θα στηριχτεί στο ίδιο τρίπτυχο παρά την αλλαγή του προπονητή.


-

1. Κάθε ομάδα που έχει νέο προπονητή χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, τόσο για τον ίδιο τον coach όσο και για τους παίκτες. Ειδικά όταν ο προπονητής έχει υπάρξει μεν σε μεγάλους συλλόγους, αλλά εμφανίζεται ως πρωτάρης σαν head coach στην διοργάνωση.
2. Για μια ακόμα χρονιά η CSKA δείχνει να είναι στημένη πάνω στο σετ παιχνίδι με χαμηλά σκορ και λίγες επιθέσεις. Μένει να δούμε τις αντιδράσεις τις ομάδας απέναντι σε αντιπάλους που προτιμούν το up tempo παιχνίδι.
3. Ήδη υπάρχει ένας πρώτος προβληματισμός για τον Nichols. Ο Αμερικανός δοκιμάστηκε στην CSKA το καλοκαίρι και έπεισε το επιτελείο για να του προτείνει συμβόλαιο, όμως στα πρώτα φιλικά δείχνει έξω από τα νερά του.



Τα Αστέρια
Milos Teodosic



Sonny Weems







Ο Στόχος

Τίποτα άλλο πέρα από την κορυφή της Ευρωλίγκα..
SG3ptshooter




ΕΔΡΑ: Nokia Arena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 11.060 για αγώνες μπάσκετ
OFFICIAL SITE: http://www.maccabi.co.il/default.asp?lang=en

Κάθε χρόνο το να επαναλάβει η περσινή νικήτρια της Euroleague την πορεία προς την κορυφή μοιάζει να συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Πόσο μάλλον φέτος, που άφησαν το Tel Aviv αρκετοί σπουδαίοι συντελεστές της περσινής επιτυχίας. Ξεκινώντας απ’ το σπουδαίο προπονητή David Blatt, που κέρδισε την ευκαιρία της ζωής του με την δουλειά του πρώτου προπονητή στους Cleveland Cavaliers, οι οποίοι μάλιστα λίγο αργότερα μετατράπηκαν σε φαβορί το λιγότερο για την πρωτιά της Ανατολικής περιφέρειας. Συνεχίζοντας με παίκτες που χαιρέτησαν επιπέδου Hickman και Rice, που προτίμησαν να βρεθούν σε πιο προσοδοφόρες οικονομικά συνθήκες εργασίας, ο δεύτερος μάλιστα χωρίς να δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη μη παρουσία της Khimki στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Υπάρχουν βέβαια και σπουδαίες παραμονές, ιδίως παικτών με Ισραηλινό διαβατήριο, αλλά και καλές ποιοτικά προσθήκες αναλογικά πάντα με τα μετρημένα χρήματα που έδειξαν διάθεση να ξοδέψουν οι Ισραηλινοί. Το πόστο του πρώτου προπονητή αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος βοηθός του Blatt και κλασσική παρουσία στη Maccabi ο Goodes και κάπου εκεί τα πράγματα ως συνταγή και συνέχεια μοιάζουν να μην έχουν αλλάξει απαγορευτικά πολύ για ακόμη μια αξιοπρεπή παρουσία τους ανάμεσα στους σπουδαιότερους ανταγωνιστές τους.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE
6 (1977, 1981, 2001, 2004, 2005, 2014)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 vs Limoges CSP October 16
2 at CSKA Moscow October 23
3 at ALBA Berlin October 30
4 vs Cedevita Zagreb November 06
5 at Unicaja Malaga November 13
6 at Limoges CSP November 20
7 vs CSKA Moscow November 27
8 vs ALBA Berlin December 04
9 at Cedevita Zagreb December 11
10 vs Unicaja Malaga December 18-19

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

No. Player Country Pos. Height Born
4 PARGO, JEREMY USA Guard 1.88 1986
5 HAYNES, MARQUEZ USA Guard 1.88 1986
6 SMITH, DEVIN USA Guard 1.96 1983
7 RANDLE, BRIAN USA Forward 2.03 1985
8 LINHART, NATE USA Forward 2.01 1986
9 TYUS, ALEX Israel Forward 2.03 1988
10 PNINI, GUY Israel Forward 2.01 1983
11 COHEN, JAKE Israel Center 2.10 1990
12 OHAYON, YOGEV Israel Guard 1.89 1987
14 ALTIT, BEN AVI Israel Center 2.08 1993
15 LANDESBERG, S. Israel Forward 1.98 1990
22 MARIC, ALEKS Serbia Center 2.11 1984
Δεν έχουν δηλώσει ακόμα το Σοφοκλή, λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετώπισε.


Coach GOODES, GUY

Date of Birth 13 Μarch, 1971
Nationality Israeli
Titles: Ως πρώτος προπονητής έχει κατακτήσει μόλις ένα κύπελλο Ισραήλ με τη Hapoel, το 2010. Ως παίκτης ή βοηθός στη Maccabi η λίστα προφανώς μεγαλώνει. Ενδιαφέρουσα η συμμετοχή του ως βοηθός στην Εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, της οποίας κατέχει και την υπηκοότητα.

Πιθανή 5αδα και Depth Chart

PG Pargo, Ohayon
SG Haynes, Landesberg
SF Smith, Pnini
PF Rande, Linhart, Cohen
C Tyus, Maric, Sofo , Altit



Ποιοι ήρθαν:
Jeremy Pargo (G, CSKA Moscow), Marquez Haynes (G, Siena), Brian Randle (F, Maccabi Haifa), Nate Linhart (F, Venezia), Aleks Maric (C, Lokomotiv Kuban)


Ποιοι έφυγαν:
Tyrese Rice (G, Khimki), Shawn James (F/C, Armani Milan), Ricky Hickman (G, Fenerbahce Ulker), Joe Ingles (G/F, Los Angeles Clippers, μη εγγυημένο), Andrija Zizic (F/C, Forli), David Blu (F, retired)

+

1. Οι αποχωρήσεις ήταν αρκετές και σπουδαίες, αλλά υπάρχουν και σημαντικοί συντελεστές της πορείας της Maccabi που παρέμειναν στην κίτρινη ομάδα του Tel Aviv, είτε κοιτά κανείς προς το Devin Smith είτε προς τον Alex Tyus, κι όχι μόνο.
2. Μετά την περυσινή επιτυχία και τις αλλαγές που ακολούθησαν, δε νομίζω να υπάρχει απαίτηση για επανάληψη των περυσινών, οπότε μάλλον η Maccabi δε θα έχει την πίεση ή το άγχος του φαβορί ή του underachiever, όπως θέλετε δείτε το.
3. Οι πρώτες ενδείξειες για το φετινό Landesberg είναι πως μοιάζει έτοιμος για περισσότερο χωροχρόνο. Θα τον χρειαστούν καλύτερο.


-

1. Οι πολλές σημαντικές αποχωρήσεις το πιθανότερο είναι να κοστίσουν αρκετά, καθώς η φετινή ομάδα δε μοιάζει εξίσου ταλαντούχα με την περυσινή σε κάποιες θέσεις.
2. Η ανάγκη άμεσης προσαρμογής σε νέους ρόλους, είτε για παλιούς που προβλέπεται να έχουν αυξημένες αρμοδιότητες, είτε για νέους που πρέπει να γίνουν λειτουργικό μέλος του συνόλου όσο γίνεται πιο γρήγορα.
3. Η εικόνα του Pargo στη Μόσχα προβληματίζει και ο γράφων θεωρεί πως η περισσότερη δουλειά στην πρώτη παρουσία του Jeremy στο Tel Aviv γινόταν απ’ τη μηχανή –προ τραυματισμών- που ακούει στο όνομα Doron Perkins. Μπορεί ο Pargo να έχει εξίσου πετυχημένη παρουσία ατομικά αλλά και να σπρώξει προς τα πάνω την ομάδα του, έχοντας δίπλα του τον εξίσου απρόβλεπτο στο σύνολο της καριέρας του Haynes;

Τα Αστέρια
Brian Randle
Σε μια χρονιά με αρκετές αλλαγές των ξένων, η λιγότερο γνωστή στους φίλους της Euroleague σημαντική προσθήκη των περυσινών πρωταθλητών είναι αυτή του leaper Forward απ’ το πρωτάθλημα του Ισραήλ, που θα χρειαστεί να παίξει αρκετά καλά, αρκετά γρήγορα:


Ο Στόχος

Nα φτάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ο όμιλος μοιάζει βατός, από εκεί και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν σε βαθμό που θα δοκιμαστούν αρκετά τα νέα αποκτήματα της Maccabi. Επανάληψη της κατάκτησης μοιάζει ακατόρθωτη.
sacarame




ΕΔΡΑ: Drazen Petrovic Basketball Hall
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5.400
OFFICIAL SITE: http://www.kkcedevita.hr/

Η Cedevita επιστρέφει στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης μετά από απουσία ενός χρόνου. Η πρωταθλήτρια Κροατίας θα κατέβει στα παρκέ με ένα ρόστερ που στηρίζεται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα σε γηγενείς παίκτες, καθώς μόλις ένας από τους 15 παίκτες ( ο Βόσνιος Gordic) δεν είναι Κροάτης. Σχηματίστηκε λοιπόν ένα νεανικό σύνολο, (είναι χαρακτηριστικό πως ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης είναι ο 30χρονος Ουκιτς) το οποίο θα προσπαθήσει να κάνει αξιόλογες εμφανίσεις και να βοηθήσει τους νέους Κροάτες να αποκτήσουν εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE

-

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 vs Unicaja Malaga October 16
2 at Limoges CSP October 24
3 vs CSKA Moscow October 31
4 at Maccabi Electra Tel Aviv November 06
5 vs ALBA Berlin November 14
6 at Unicaja Malaga November 21
7 vs Limoges CSP November 28
8 at CSKA Moscow December 05
9 vs Maccabi Electra Tel Aviv December 11
10 at ALBA Berlin December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
4 MAZALIN, LOVRO Croatia Forward 2.03 1997
5 ZUBCIC, TOMISLAV Croatia Center 2.13 1990
7 RAMLJAK, IVAN Croatia Forward 2.03 1990
8 PILEPIC, FRAN Croatia Guard 1.94 1989
9 BABIC, LUKA Croatia Forward 2.01 1991
10 DELAS, ANTE Croatia Guard 2.00 1988
11 ZGANEC, KARLO Croatia Forward 2.06 1995
15 BILAN, MIRO Croatia Center 2.13 1989
17 DELAS, MARIO Croatia Forward 2.07 1990
20 GORDIC, NEMANJA Bosnia - Herzegovina Guard 1.95 1988
32 UKIC, ROKO Croatia Guard 1.96 1984
33 TOMAS, MARKO Croatia Guard 2.01 1985
34 LONCAR, MARKUS Croatia Center 2.11 1996
35 ARAPOVIC, MARKO Croatia Center 2.05 1996
44 VUCIC, IVAN Croatia Forward 1.96 1996


Coach REPESA, JASMIN

Date of Birth 1 June, 1961
Nationality Croatian
Titles: -

Ο Κροάτης κόουτς θα βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στον πάγκο της Cedevita, καθώς το έργο που παρουσίασε αλλά και η κατάκτηση του πρωταθλήματος ικανοποίησε την διοίκηση. Άσχετα αν στο φετινό Mundobasket υπήρξαν προστριβές μεταξύ του Repesa και των διεθνών, ο πολύπειρος κόουτς έχει τις γνώσεις και την εμπειρία να ασχοληθεί και να εξελίξει το ταλέντο των Κροατών παικτών.

Πιθανή 5αδα και Depth Chart

PG Ukic, Gordic, Delas A.
SG Tomic, Pilepic
SF Babic, Ramjlak,Mazalin, Vucic
PF Delas M., Zubcic, Zganec
C Bilan, Arapovic, Loncar



Ποιοι ήρθαν: Roko Leni Ukic ( Panathinaikos), Arapovic ( Cibona), Gordic (Igokea Aleksandrovac) Delas M. (Obradorio), Pilepic (Bilbao Basket), Zganec (KK Zagreb)


Ποιοι έφυγαν: Nolan Smith (Galatasaray), Selby Josh (Bnei Herzelivnia), Nurkic Jusuf (Denver Nuggets), Princ Vedran (Zrinjski) Ray Allan (Granarolo)

+

1. Ενθουσιασμός. Οι περισσότεροι παίκτες της Cedevita συμμετέχουν για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, οπότε σίγουρα θα θέλουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να στρέψουν τα κατάλληλα μάτια προς το μέρος τους.
2. Περιφερειακό σουτ. Η Κροατική σχολή είναι γνωστή πως παράγει εξαιρετικούς σουτέρ και αυτό συμβαίνει και στην Cedevita. Ο Repesa έτσι κι αλλιώς θελει πάντα να έχει καλούς σουτέρ στο ρόστερ του και αυτό προσπάθησε να κάνει και φέτος.


-

1. Φτωχό ποιοτικά ρόστερ. Όπως και να το δει κανείς, οι Κροάτες έχουν σημαντική μπασκετική σχολή όμως στο σύγχρονο μπάσκετ, μια ομάδα που πορεύεται μόνο με γηγενείς παίκτες σπάνια καταφέρνει να κάνει τη διαφορά. Πόσο μάλλον όταν οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν είναι του κορυφαίου επιπέδου.
2. Έλλειψη εμπειρίας. Ο όμιλος είναι ανοιχτός ως προς την 4η προνομιούχο θέση, όμως οι Κροάτες έχουν πολύ λίγους παίκτες που έχουν εικόνες από Ευρωλίγκα, και αυτό θα παίξει ρόλο στα δύσκολα σημεία της πρώτης φάσης.
3. Όταν ο καλύτερος σου παίκτης είναι ο τόσο injury prone αλλά και περίεργη προσωπικότητα Ukic, τότε κάτι δεν έχει γίνει σωστά.


Τα Αστέρια
Roko Leni Ukic



Marko Arapovic






Ο Στόχος

Στόχος αυτής της ομάδας είναι να πραγματοποιήσει αξιοπρεπείς εμφανίσεις και να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς παίκτες της να συγκεντρώσουν σημαντικές εμπειρίες από το κορυφαίο επίπεδο. Όμως, ο όμιλος που συμμετέχουν είναι ανοικτός για την 4η θέση που δίνει πρόκριση, οπότε οι Κροάτες θα δώσουν τη μάχη τους μαζί με Λιμόζ και Άλμπα.
Weekendman




ΈΔΡΑ: Palacios de los Deportes de Malaga J. M. Miguel Carpena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 11.000
OFFICIAL SITE: http://www.unicajabaloncesto.com/

Ο Πλάθα σταμάτησε τον κατήφορο της Μάλαγα, που είχε μετατραπεί τα τελευταία έτη σε μηχάνημα αυτόματης καύσης χρημάτων, οδηγώντας την για πρώτη φορά από το 2010 στην τετράδα του Ισπανικού πρωταθλήματος, και δυσκολεύοντας την Ρεάλ στα ημιτελικά των πλέι-οφ περισσότερο από ότι δείχνει το 3-1 με το όποιο οι Μαδριλένοι προκρίθηκαν στον τελικό. Δημιουργώντας έτσι την εντύπωση ότι αυτήν την φορά είναι πιο αξιοκρατική η συμμετοχή της νυν ομάδας του Βασιλειάδη, στην κορυφαία μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAUGE
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ Regural Season

1 at Cedevita Zagreb October 16
2 vs Alba Berlin October 24
3 vs Limoges CSP October 31
4 at CSKA Moscow November 07
5 vs Maccabi Electra Tel Aviv November 13
6 vs Cedevita Zagreb November 21
7 at Alba Berlin November 27
8 at Limoges CSP December 04
9 vs CSKA Moscow December 11
10 at Maccabi Electra Tel Aviv December 19

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
4 MARKOVIC STEFAN Serbia Guard 1.97 1988
7 VASILEIADIS KOSTAS Greece Forward 200 1984
9 TOOLSON RYAN Usa Guard 1.93 1985
10 THOMAS WILL Georgia Forward 2.03 1986
11NGUIRANE MAODO Senegal Center 2.10 1993
12 SUAREZ CARLOS Spain Forward 2.02 1986
15 GRANGER JASON Uruguay Guard 1.89 1989
17 VASQUEZ FRAN Spain Center 2.09 1983
19 KUZMINSKAS MINDAUGAS Lithuania Forward 2.05 1989
20 STEFANSSON JON Island Guard 1.95 1982
30 CALEB GREEN USA Forward 2.03 1985
32GOLUBOVIC Vladimir Serbia Center 2.12 1986

Coach PLAZA, JOAN

Date of Birth 26.12.1963
Nationality Spain
Titles: Πρωτάθλημα Ισπανίας 2007,Uleb Cup 2007,Πρωτάθλημα Λιθουανίας 2013.


Ο προπονητής που μοιάζει εμφανισιακά με τον γνωστό ηθοποιό Στίβ Καρέλ, δεν έχει μαζέψει και πολλούς τίτλους παρά τα π.χ. τρία χρόνια του στην Ρεάλ, όμως ακόμα και χωρίς τρόπαια έχει παρουσιάσει αξιόλογες δουλείες. Με την 5η θέση της Καχασόλ στο πρωτάθλημα το 2010, την περσινή αναγέννηση της Μάλαγα, αλλά και την ευρωπαϊκή Ζαλγκίρις του 2012-2013, πριν προκύψουν τα οικονομικά προβλήματα. Έχοντας σαν σταθερά του σε όλες τις ομάδες του, την απόπειρα για γρήγορο και ελκυστικό μπασκετ.

Πιθανή πεντάδα και Depth Chart
PG Markovic,Granger
SG Toolson ,Vasileiadis, , Steffanson
SF Kuzminskas, Suarez,
PF Green, Thomas
C Vasquez, Golubovic, Nguirane

Ποιοι ήρθαν: Will Thomas(Sidigas AV), Kostas Vasiliadis(Anadolu Efes),Caleb Green(Banco di Sardegna),Stefan Markovic(Banvit),Golubovic Vladimir(TED Kolejliler),Jon Stefansson(CAI Zaragoza)
Ποιοι έφυγαν:Dejan Todorovic(Bilbao), Hettsheimer Raffael(Bauru),Sergi Vidal(FIATV Joventut),Vladimir Stimac(Bayern Munich),Domantas Sabonis(Gonzaga),Alberto Diaz(Fuenlabrada), Caner Medley(Astana),Zoran Dragic(Phoenix Suns),Txemi Urtasun(Gran Canaria),Earl Calloway(Royal Hali),


+
-Η ποικιλία στις επιθετικές διεξόδους της ομάδας. Mε παίκτες δυνατούς στα drive και καλούς πλέι-μεικερ τους Μάρκοβιτς, και Γκρείντζερ, περιφερειακούς που βγαίνουν από τα σκριν με Βασιλειάδη και Τούλσον, και τον τελευταίο να αρέσκεται να τελειώνει με σκριν πάνω στην μπάλα και ατομικά σουτ. Τους Σουάρεθ και Κουζμίνσκας να αποτελούν 2 καλές λύσεις για αξιόπιστο low-post παιχνίδι στο 3, συμπληρώνοντας το πακέτο με τον σέντερ Γκολούποβιτς. Τον Βάσκεθ από τις εποχές του στην Μπαρτσελόνα να έχει το pnr και pnp ψωμοτύρι, συγκροτώντας ένα εξαιρετικό ντουέτο pnr ψηλών με τον Γκολούποβιτς, και τον Κάλεμπ Γκριν να είναι ένα stretch forward, με πολύ επικίνδυνο σουτ τριών πόντων, έχοντας όμως την ικανότητα να βάζει την μπάλα και κάτω στο παρκέ .

-Τα αθλητικά προσόντα της ομάδας με Γκρέιντζερ, Μάρκοβιτς, Κουζμίνσκας, Τόμας και Βάσκεθ, αλλά και η πληρότητα με 11 από τους 12 παίκτες της ομάδας να είναι έτοιμες λύσεις για να βοηθήσουν άμεσα σε επίπεδο Ευρωλίγκας.

-Η δυνατότητα για ψηλά σχήματα. όπου υπάρχει η επιλογή για πεντάδα με τέσσερις παίκτες πάνω από τα 2 μέτρα, έχοντας ως πιο κοντό τον Μάρκοβιτς του 1 μέτρου και 97 εκατοστών.


-Ο πολύ γρήγορος ρυθμός που μπορεί να επιβάλει ως κλασσική Ισπανική και ομάδα Πλάθα, και ας έφυγαν κάποιοι βασικοί συντελεστές αιφνιδιασμών με Ντράγκιτς, Κάνερ Μέντλει και Κάλογουει.

-Ισχύ στο σύνολο των ριμπάουντ , αφού ήταν 5η σε μέσο ορό ανάμεσα στις 24 ομάδες της Ευρωλίγκας το 2013-2014, 4η στο ΤΟΠ-16 της ίδιας σαιζόν, και 2η στην κανονική περίοδο της ACB. Φροντίζοντας για φέτος να καλύψει το κενό ενός από τους καλύτερους ριμπάουντερ της Ευρωλίγκας του Στίματς, φέρνοντας τον πρώτο ριμπάουντερ του Γιούροκαπ Γκολούποβιτς, και τον έβδομο συλλέκτη μπασκετικών σκουπιδιών στην Ιταλική λίγκα τον Γουιλ Τόμας. Ενώ μην ξεχνάμε την έφεση των Βάσκεθ και Κουζμίνσκας στα επιθετικά ριμπάουντ, που σε συνδυασμό με την μεγάλη ικανότητα των νεοφερμένων ψηλών της Μάλαγα Γκολούποβιτς και Τόμας και σε αυτά, αναμένεται να δώσει και φέτος αρκετές δεύτερες επιθέσεις στην Μάλαγα.

-Με τον Βάσκεθ ,υπάρχει στις τάξεις της Μάλαγα, ένας σέντερ που είναι και καλός στο παιχνίδι ψηλά, αλλά και από τους πιο ιδανικούς για την αμυντική τακτική των δυναμικών hedge out που εφαρμόζει η Μάλαγα.

-Φιλοδοξεί να διατηρήσει την καλή της επίδοση στα λίγα λάθη.




-

-Αν και ο Γκρείντζερ μας έδειξε καλές επιδόσεις στα μακρινά σουτ στο Gloria cup, τα περσινά ποσοστά ευστοχίας από τα 6 και 75, των 2 βασικών πλέι-μεικερ και 2 βασικών σμόλ-φόργουορντ της Μάλαγα μπορούν να χαρακτηριστούν ως μέτρια, με Γκρέιντζερ 29,3% Μάρκοβιτς 6,3%(Γιούροκαπ) Κουζμίνσκας 31,4% και Σουάρεθ 30,1%, κάτι που σημαίνει 2 θέσεις χωρίς αξιόπιστο σουτ τριών πόντων που διευκολύνει την αμυντική αντιμετώπιση, και ας αποκτήθηκαν σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο οι Βασιλειάδης και Γκριν, μαζί με την παραμονή του καλού σουτέρ Τούλσον. Αφού οι γκαρντ μπορούν να περάσουν πίσω από τα σκριν για να δώσουν σουτ στους Μάρκοβιτς και Γκρέιντζερ, να χετζάρουν δυναμικά σε καλούς σουτέρ όπως ο Τούλσον και ο Βασιλειάδης, αφήνοντας τους Κουζμίνσκας και Σουάρεθ να σουτάρουν, και καλύπτοντας επιπλέον την ρακέτα, για να αποτρέψουν την pnr ολοκλήρωση των Βάσκεθ και Γκολούμποβιτς, η να παίξουν 4 -1 ζώνη με έναν να αναλαμβάνει man-to man στον εκάστοτε καλύτερο σουτέρ της ομάδας.


- Οι άμυνες της Μάλαγα ,με τους ψηλούς να ανεβαίνουν ψηλά, για να χετζάρουν η να εμποδίσουν γενικότερα τον αντίπαλο περιφερειακό, είχαν χωρίς αμφιβολία θετικά αποτελέσματα ,όσο αφορά την πρόκληση πολλών λαθών στις αντίπαλες ομάδες, βοηθώντας την Ουνικάχα να ήταν η 7η πιο αποτελεσματική ομάδα της Ευρωλίγκας στις 24 συνολικά, αλλά περιείχαν και ένα προφανές ρίσκο. Καθώς η περσινή Μάλαγα αποτέλεσε μετά την Μπουντιβέλνικ την δεύτερη χειρότερη ομάδα , όσο αφορά τις προσπάθειες που επέτρεπε στο ζωγραφιστό, κάτι που είδαμε ήδη και στην φετινή ,στα φιλικά με ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό.

- Τα τρίποντα που προκύπτουν μετά από pnr δημιουργία και πάσα προς τα έξω, είναι κομμάτι στο όποιο μπορεί να είναι ευάλωτη η Ισπανική ομάδα. Με τα δείγματα της νέας ακόμα σαιζόν 2014-2015, που το πιστοποιούν αυτό να είναι ήδη αρκετά, στα παιχνίδια με αντιπάλους την ΤΣΣΚΑ ,και τις Ανδόρα και Λαμποράλ Κούτσα.


-Για Ισπανική ομάδα είχε πέρσι μάλλον ένα μέτριο προς κακό απολογισμό στα εκτός έδρας ματς, έχοντας το 2013-2014 4 νίκες και 8 ήττες, κάτι που αν βελτιωθεί θα μπορούσε να ανεβάσει επίπεδο την Ουνικάχα στην επίτευξη των αποτελεσμάτων, όπως είδαμε και με την Αρμάνι Μιλάνο. Που βελτιώνοντας ραγδαία την επίδοση της ως φιλοξενούμενη, κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση του ομίλου ,και το πλεονέκτημα στα ημιτελικά, παρά τον πολύ δύσκολο όμιλο του ΤΟΠ-16 που βρέθηκε..

-Πέρσι ο T.W.I.S.M είχε επισημάνει ότι η Μάλαγα έχει πολλούς καλούς παίκτες, αλλά όχι τον παίκτη ηγέτη που θα σύρει το κάρο, ένα ζήτημα που πιθανόν να αποτελέσει και φετινό πρόβλημα της Μάλαγα. Και για το όποιο ο πιο κατάλληλος για να το λύσει φαίνεται ο Τούλσον, λαμβάνοντας υπόψη την θητεία του στην Γκραν Κανάρια το 12-13, αλλά και τους δυνατούς ημιτελικούς με την φανέλα της Μάλαγα απέναντι στην Ρεάλ την περασμένη σαιζόν. Στους όποιους πρόσφερε και δημιουργικά εκτός απο εκτελεστικά.

-Επιπλέον μεμονωμένες ατομικές αδυναμίες στην Μάλαγα είναι ότι οι 2 βασικές λύσεις στην θέση 2 με Τούλσον και Βασιλειάδη, αποτελούν ένα ερωτηματικό στην αμυντική επίδοση τους, ο Γκολούποβιτς δεν μπορεί φυσικά να έχει το άλμα, και την ταχύτητα των αντιδράσεων του Βάσκεθ, και ο Γκριν για πάουερ φόργουορντ είναι μέτριος ριμπάουντερ.

Τα αστέρια

Ryan Toolson


Fran Vasquez


Στόχος
Η πρόκριση στο ΤΟΠ-16 πρέπει να θεωρείται δεδομένη, και ίσως προκύψει και καμιά δεύτερη θέση στον όμιλο, οπότε ο πραγματικός στόχος είναι τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας, για μια ομάδα που μπορεί να γίνει τρίτη δύναμη στην Ισπανία. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια ,και μια μικρότερη η μεγαλύτερη υπέρβαση για να μπει στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, κάτι που έχει να πραγματοποιηθεί από το 2007, μια χρονιά που είχε φτάσει στο Φαιναλ Φορ, με τον Βασιλειάδη να φοράει και τότε την φανέλα της Μάλαγα!
Weekendman




ΈΔΡΑ: O2 World
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ:16.000
OFFICIAL SITE: http://www.albaberlin.de/home.html

Η κάποτε κυρίαρχος του Γερμανικού πρωταθλήματος Άλμπα πήρε για μια ακόμη φορά πρόσκληση από την Ευρωλίγκα μέσω wild card ως ένα από τα αγαπημένα της διοργανώτριας αρχής. Έχοντας όμως επιτύχει στις 2 τελευταίες Ευρωπαϊκές αποστολές, μπαίνοντας στο ΤΟΠ-16 το 2012-2013, και φτάνοντας στα προημιτελικά του Eurocup το 2013-2014, και όπως καταλαβαίνουμε όλοι θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, κάνοντας ήδη μια καλή αρχή παρά τον τραυματισμό του Τζόναθαν Τάμπου, νικώντας την Μπάγιερν στο Γερμανικό Σούπερ Καπ, και τους πρωταθλητές ΝΒΑ Σαν Αντόνιο Σπέρς σε πρόσφατο φιλικό ματς.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAUGE
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ Regural Season
1 vs CSKA Moscow October 17
2 at Unicaja Malaga October 24
3 vs Maccabi Electra Tel Aviv October 30
4 vs Limoges CSP November 07
5 at Cedevita Zagreb Vitoria November 14
6 at CSKA Moscow November 20
7 vs Unicaja Malaga November 27
8 at Maccabi Electra December 04
9 at Limoges CSP December 12
10 vs Cedevita Zagreb December 19

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
5 GIFFEY NILS Germany Forward 2.01 1991
6 WOHLRATH KEVIN Germany Forward 1.95 1995
7 KING ALEX Germany Forward 2.00 1985
8 AKPINAR ISMET Germany Guard 1995
11 VARGAS AKEEM Germany Guard 1.92 1990
15 REDDING REGGIE USA Guard 1.96 1988
18 WOLFARTH-BOTTERMAN JONAS Germany Center 2.07 1990
19STOJANOVSKI VOJDAN FYROM Guard 1.94 1987
20 RENFROE ALEX USA Guard 1.91 1986
21 WAGNER MORITZ Germany Forward 2.04 1997
22 SEIFERTH MARTIN Germany Center 2.08 1990
25 HAMMONDS CLIFF USA Guard 1.90 1985
33 McLEAN JAMMEL USA Forward 2.03 1988
43 RADOSEVIC LEON Croatia Center 2.08 1990

Coach OBRADOVIC SASA

Date of Birth 29.1.1969
Nationality Serbia
Titles: 1 πρωτάθλημα Γερμανίας 2005-2006, 3 Κύπελλα Γερμανίας 2007, 2013,2014, και 1 πρωτάθλημα Ουκρανίας 2012.

O 45 χρόνος head coach της Γερμανικής ομάδας, δεν έχει ως μόνο κοινό με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς το επίθετο και ότι έπαιζε ως ποιντ γκαρντ, αλλά και την προπονητική ικανότητα, Με πιο χαρακτηριστικό δείγμα της καλής δουλειάς του σε ομάδα να είναι το παράδειγμα της περσινής Άλμπα ,που με 11 νέους παίκτες, παρουσιάστηκε δεμένη από πολύ νωρίς, και διακρίθηκε σε Ευρωπαϊκό, αλλά και σε εγχώριο πεδίο.


Πιθανή πεντάδα και Depth Chart
PG Hammonds, Akpinar
SG Giffey, Stojanovski,Vargas,
SF Redding ,King,
PF Mclean, Banic
C Radosevic, Wohlfart-Botterman, Seiferth

Ποιοι ήρθαν: Jamel McLean(Telekom Baskets Bonn),Niels Giffey(Connecticut),Alex Renfroe(Laboral Kutxa), Marko Banic(Estudiantes), Jonathan Tabu(CAI Zaragoza),Martin Seiferth(Oregon),Maximilian Wagner(Weser Bsk)
Ποιοι έφυγαν:Bar Timor(Hapoel Jerusalem),Jan Hedrick Jagla(Bayern Munich),Sven Schultze(Bremerhaven),Levon Kendall(Gran Canaria),David Logan(Banco di Srd),Sebastian Fulle.



+
-Η θετική επίδραση στο σύνολο του παιχνιδιού της Άλμπα των Χάμοντς και Ρέντιγκ, οι όποιοι έχουν έφεση στα drive, όπως και στην pnr , pnp και την γενικότερη δημιουργία. Με τον Χάμοντς επιπλέον να κερδίζει απολύτως δίκαια τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού στο Γερμανικό πρωτάθλημα, και τον Ρέντιγκ να δοκιμάζει και το ποστάρισμα σε ορισμένες περιπτώσεις όταν βρίσκει μπόσικο αντίπαλο, αλλά και να είναι ένας πραγματικός πολυθεσίτης που παίζει σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας. Έχοντας την ευχέρεια να αναλαμβάνει τον ρόλο του ποιντ-γκαρντ, ακόμα και όταν ο κανονικός άσσος της ομάδας Χάμοντς βρίσκεται στην ίδια πεντάδα, και συνεισφέροντας με καλές επιδοσεις σε ριμπάουντ και κλεψίματα ως all-around παίκτης.

-Άμεση προσαρμογή του αντικαταστάτη του Τάμπου Άλεξ Ρενφρόε, ο όποιος και αυτός μπορεί να δημιουργήσει και να διεισδύσει ,όπως οι 2 παλιοί της περιφέρειας Χάμοντς και Ρέντιγκ.


-Η αμυντική φιλοσοφία του Ομπράντοβιτς ,και κατά επέκταση της ομάδας του, η όποια από ότι φαίνεται θα ισχύσει και φέτος. Όχι μόνο λόγω της παρουσίας παικτών με σοβαρό αμυντικό προσανατολισμό στο πρόσωπο των Χάμοντς, Βάργκας, Γκιφάι, Ρέντιγκ, Κινγκ, Μακλιν και Μπότερμαν, αλλά και διότι στον πρώτο ημίχρονο του Γερμανικού Σούπερ Καπ, περιόρισε την περσινή πρωταθλήτρια Μπάγιερν ,σε ένα εξευτελιστικό για τους Βαυαρούς 13% ποσοστό ευστοχίας ,στις εντός παιδιάς προσπάθειες!


-Η απόκτηση του Τζαμέλ Μακλιν από την Τελεκόμ Βόννης αποτελεί ίσως και την καλύτερη προσθήκη της σαιζόν 2014-2015. Καθώς ο Μακλίν είναι ένας σχεδόν μόνιμος θαμώνας στην περιοχή του ζωγραφιστού, ολοκληρώνοντας με μεγάλη αποτελεσματικότητα τις προσπάθειες του εκεί, έχοντας την δυνατότητα να εναλλάσσεται στις θέσεις 4 και 5, με πολύ καλές επιδόσεις στα ριμπάουντ, εκτελώντας βολές με ένα ποσοστό που δεν είναι άσχημο για ψηλό, και σουτάροντας περιστασιακά τρίποντα. Ενώ ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της παρουσίας του ,έγκειται στο γεγονός, ότι αλληλοσυμπληρώνεται καλά με τους υπόλοιπους ψηλούς, οι όποιοι διαθέτουν ένα καλό σουτ που αξιοποιείται συχνότατα από την δημιουργία των Χάμοντς Ρέντιγκ και Ρενφροέ, είτε είναι τρίποντο από Κινγκ, είτε σουτ μέσης απόστασης από Ραντόσεβιτς και Μπάνιτς.





-


-Το εγχώριο υλικό δεν είναι και ιδιαίτερα ποιοτικό , και όσο αν και ο Ομπράντοβιτς είναι προπονητής που καταφέρνει να βρει αγωνιστικούς ρόλους για τον καθένα, τα πράγματα μοιάζουν αρκετά συγκεκριμένα. Με τον Μποτερμαν να είναι ένας Γερμανός Καββαδάς, σε δύναμη, αλλά και έλλειψη επιθετικού ταλέντου, τον Βάργκας σε υψηλό επίπεδο να είναι αμυντικός εξολοθρευτής, τον Κίνγκ να είναι για άμυνα και τρίποντα, τον τουρκικής προέλευσης Ακπινάρ να είναι νεοφερμένος και άπειρος, και τον Γκιφάι να μοιάζει μεν πιο πλήρης παικτικά από όλους τους παραπάνω, αλλά να είναι λίγο χαμένος ανάμεσα στις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και του σμόλ-φόργουορντ.


-Αν εξαιρέσει κανείς τον Ραντόσεβιτς, οι υπόλοιποι έχουν στην καλύτερη 1 σαιζόν προϋπηρεσίας στην Ευρωλίγκα(Μπάνιτς,Χάμοντς, Κινγκ).




-Μακλίν και δευτερευόντως Μπάνιτς μπορούν να πάρουν φάσεις 1 εναντίον 1, αλλα για τους υπόλοιπους ψηλούς της ομάδας Κινγκ, Ραντόσεβιτς και Μπότερμαν, το συγκεκριμένο κομμάτι παιχνιδιού ,δεν είναι και το πιο δυνατό τους σημείο.

-Έλλειψη μεγέθους η δύναμης στην θέση του small forward, σε σχήματα που περιέχουν 2 από τους Γκιφάι Ρέντιγκ και Στογιανόφσκι, αλλά και ενός μεγάλου κορμιού άνω των 2 μέτρων και 10 εκατοστών. Για να κοντράρει σέντερ τύπου Καούν και Γκολούποβιτς ,που θα βρεθούν στον δρόμο των δευτεραθλητών Γερμανίας.

-Μπορεί η Άλμπα να είναι πρώτη σε ποσοστά ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων μετα από τέσσερις αγωνιστικές στο εγχώριο πρωτάθλημα, όμως με δεδομένο ότι οι Ρέντιγκ και Χάμοντς θέλουν να διεισδύουν η να σουτάρουν όσο γίνεται πιο κοντά από την μέση απόσταση, και οι μοναδικοί σουτέρ τριών πόντων στην υπόλοιπη ομάδα είναι οι Στογιανόφσκι, Γκιφάι και Κινγκ, δεν είναι έκπληξη ότι η Άλμπα δεν βασίζεται στο σουτ τριών πόντων, και είναι η μακράν τελευταία σε προσπάθειες από τα 6 και 75 στο φετινό Γερμανικό πρωτάθλημα. Κάτι που δεν ήταν και πολύ διαφορετικό στο περσινό αντίστοιχο, αφού και τότε ήταν 4η από το τέλος


Τα αστέρια
Cliff Hammonds


Reggie Redding



Στόχος
Ο όμιλος προσφέρεται για πρόκριση στους 16 , και θα ήθελαν σε μια τέτοια περίπτωση να σταθούν πιο αξιοπρεπώς από ότι το 2012-2013!
sacarame




ΕΔΡΑ: Palais des sports de Beaublanc
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5.516
OFFICIAL SITE: http://www.limogescsp.com/

Για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1998, η Limoges θα συμμετέχει στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ. Ο σύλλογος αντιμετώπισε στο παρελθόν σημαντικότατα προβλήματα, που τον ανάγκασαν να φτάσει μέχρι την πτώση στην τρίτη κατηγορία Γαλλίας. Μέσα όμως σε μόλις μια δεκαετία, οι Γάλλοι έφτασαν από την τρίτη κατηγορία στον δέκατο τίτλο της ιστορίας τους , και θα βρεθούν φέτος στα μεγάλα σαλόνια της Ευρωλίγκα. Στο ρόστερ της θα συναντήσουμε τον γνώριμό μας από τη διετή θητεία του στον Παναθηναϊκό Ραμέλ Κάρι, ενώ υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών όπως ο δανεικός από την Barcelona Westermann και ο Boungou-Colo.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE
1993, αποτυχία για το μπάσκετ, επιτυχία για τους Γάλλους


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
1 at Maccabi Electra Tel Aviv October 16
2 vs Cedevita Zagreb October 24
3 at Unicaja Malaga October 31
4 at ALBA Berlin November 07
5 vs CSKA Moscow November 14
6 vs Maccabi Electra Tel Aviv November 20
7 at Cedevita Zagreb November 28
8 vs Unicaja Malaga December 04
9 vs ALBA Berlin December 12
10 at CSKA Moscow December 18-19

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
No. Player Country Pos. Height Born
5 SMITH, JAMAR USA Guard 1.91 1987
9 WESTERMANN, LEO France Guard 1.96 1992
12 CAMARA, OUSMANE France Forward 2.02 1989
13 BATISTA, JOAO PAULO Brazil Center 2.06 1981
17 AMAGOU, PAPE PHILIPPE France Guard 1.84 1985
18 MOERMAN, ADRIEN France Forward 2.01 1988
25 CURRY, RAMEL USA Guard 1.91 1980
41 BOUNGOU-COLO, DY France Forward 2.02 1988
44 PLAISTED, TRENT USA Center 2.11 1986
55 ZERBO, FREJUS Burkina Faso Center 2.08 1989
KANTE, LAMINE France Forward 2.00 1987
ESTIENNE, VALENTINE France Guard 1.80 1994

Coach DUPRAZ, JEAN-MARC

Date of Birth 21 April, 1973
Nationality French

Ο Γάλλος coach έχει υπάρξει μέλος του ρόστερ της ομάδας που το 1993 σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο (άσχετα αν δεν αγωνιζόταν ιδιαίτερα λόγω της ηλικίας του) και τώρα αναλαμβάνει να οδηγήσει την ομάδα από το πόστο του προπονητή. Πρωταθλητής με την ομάδα πέρσι σε μία πολύ επιτυχημένη χρονιά, μένει να δούμε πόσο ψηλότερα μπορεί να ανεβάσει τη Limoges στην Ευρωλίγκα.

Πιθανή 5αδα και Depth Chart

PG Amagou, Westermann, Estienne
SG Smith , Curry
SF Boungou - Colo, Kante
PF Moerman, Camara
C Batista, Plaisted, Zerbo


Ποιοι ήρθαν:
Leo Westermann (G, δανεικός από Barcelona), Jamar Smith (G, Brose Baskets), Joao Batista (C, Le Mans), Pape-Philippe Amagou (G, Roanne), Ramel Curry (G, ΠΑΟ), Ousmane Camara (F/C, Limoges), Trent Plaisted (C, Ratiopharm Ulm), Lamine Kante (F, Roanne)


Ποιοι έφυγαν:
Αlex Acker (G/F, BSB Istanbul), JR Reynolds (G, Buducnost), Taurean Green (G, ASVEL), Joseph Gomis (G, Nanterre), Eric Williams (C, Cantu), Gaylor Curier (G/F, Angers)

+

1. Ενθουσιασμός. Η Limoges επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από 16 χρόνια και σίγουρα επικρατεί ενθουσιασμός σε όλο το σύλλογο. Αναλογικά και οι ίδιοι οι παίκτες θα θέλουν να αποδείξουν την αξία τους απέναντι στους καλύτερους της Ευρώπης.
2. Ισχυρή γραμμή στα forward. Boungou-Colo και Moermann είναι πολύ καλοί παίκτες και αναμένεται να είναι οι βασικοί πυλώνες του παιχνιδιού της Limoges.
3. Παρά τις αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, οι Γάλλοι έκαναν καλές προσθήκες το καλοκαίρι και αναμένεται να παρουσιάσουν μια εικόνα δουλεμένης ομάδας.

-

1.Απειρία. Οι περισσότεροι παίκτες της Limoges κάνουν το ντεμπούτο τους φέτος στην διοργάνωση και αυτό πάντα είναι ανασταλτικός παράγοντας.
2. Αρκετά κοντή backcourt. Είναι αλήθεια πως η Limoges δεν έχει ψηλά guards και αυτό αναμένεται να τους δημιουργήσει προβλήματα, ιδιαίτερα απέναντι σε ομάδες που διαθέτουν «ψηλές» περιφέρειες.
3. Ομάδα με τόσες αλλαγές στο ρόστερ χρειάζεται χρόνο προκειμένου να βρεθεί η σωστή χημεία.

Τα Αστέρια
Ενισχύθηκαν οι Γάλλοι και με το δανεισμό του Westermann απ’ τη Barca και με την προσθήκη του «καλύτερου Αμερικανού της ηπείρου», αλλά είναι σπουδαία η παραμονή του Boungou - Colo, που με το Moerman συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον βασικό δίδυμο forwards για τη Γαλλική ομάδα.


Ο Στόχος
Παρότι δε μοιάζει αυτοσκοπός μια πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης, κάλλιστα είναι ένα δυνατό ενδεχόμενο για τους Γάλλους, που δε βρίσκονται και στον πιο δύσκολο όμιλο της πρώτης φάσης. Στόχος μάλλον η καλή παρουσία, που δεν ορίζεται αποκλειστικά ως πρόκριση αλλά ευρύτερα.
SG3ptshooter
QUOTE(sacarame @ Oct 10 2014, 19:49 ) *

Οι αποχωρήσεις τους έκαναν καλύτερους. Αλλά δε νιώθεις και σίγουρος.

QUOTE(Weekendman @ Oct 13 2014, 23:36 ) *
Ο προπονητής που μοιάζει εμφανισιακά με τον γνωστό ηθοποιό Στίβ Καρέλ

μουσάτο Καρέλη. Και να βάζει Mindy περισσότερο γιατί προβλέπω ξύρισμα. tongue.gif
Όχι νταξ, παρότι είναι μέτριοι ξανά, οι γηγενείς θεωρητικοί ανταγωνιστές για το 3-5 είναι χειρότεροι από πέρυσι.

QUOTE(sacarame @ Oct 14 2014, 01:31 ) *

Για να μην τον κράξετε άνευ λόγου, τα βδελυρά σχόλια είναι δικά μου, το κάναμε 50-50.
Zoys
QUOTE(sacarame @ Oct 10 2014, 19:49 ) *
2. Για μια ακόμα χρονιά η CSKA δείχνει να είναι στημένη πάνω στο σετ παιχνίδι με χαμηλά σκορ και λίγες επιθέσεις. Μένει να δούμε τις αντιδράσεις τις ομάδας απέναντι σε αντιπάλους που προτιμούν το up tempo παιχνίδι.

Νομίζω ότι ο Ιτούδης έχει πάρει χαμπάρι τόσο τα λάθη του προκατόχου του όσο και την κατεύθυνση των περισσότερων επιτυχημένων ομάδων των τελευταίων ετών και θα παρουσιάσει μια ομάδα λιγότερο βαριά και περισσότερο ευέλικτη. Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνύπαρξη Teodosic και De Colo στην πεντάδα των Μοσχοβιτών. blove.gif

QUOTE(sacarame @ Oct 14 2014, 01:31 ) *
Τα Αστέρια
Ενισχύθηκαν οι Γάλλοι και με το δανεισμό του Westermann απ’ τη Barca και με την προσθήκη του «καλύτερου Αμερικανού της ηπείρου», αλλά είναι σπουδαία η παραμονή του Boungou - Colo, που με το Moerman συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον βασικό δίδυμο forwards για τη Γαλλική ομάδα.

Ο Boungou δίνει άλλη διάσταση στους Πρωταθλητές Γαλλίας με τον συνδυασμό αθλητικότητας και καλού σουτ. Η παρουσία δε του Westermann (τον οποίο επίσης περιμένω πολύ να δω φέτος) μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο.

QUOTE(sacarame @ Oct 13 2014, 02:08 ) *
Τα Αστέρια
Roko Leni Ukic

Ο Ukic σε μια ομάδα που μπορεί να υπερηφανευτεί ότι θα είναι ο καλύτερος παίκτης και ο ηγέτης. Με λίγη προσπάθεια θα οδηγήσει την ομάδα του στους 16. Του Eurocup. 19.gif
Weekendman
QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 14 2014, 14:26 ) *
μουσάτο Καρέλη. Και να βάζει Mindy περισσότερο γιατί προβλέπω ξύρισμα. tongue.gif
Όχι νταξ, παρότι είναι μέτριοι ξανά, οι γηγενείς θεωρητικοί ανταγωνιστές για το 3-5 είναι χειρότεροι από πέρυσι.


O Ζόραν Ντράγκιτς έφυγε, και οι επιθετικές άμυνες απαιτούν να υπάρχει ακριβώς ένα σμoλ-φόργουορντ σαν τον Κούζμι, για αυτό πιστεύω, ότι η παρουσία του άλλου κινηματογραφικού ήρωα στην Μαλαγα Christian Bale η όπως τον ξέρουμε μπασκετικά Carlos Suarez, δεν θα του κόψει τον χρόνο συμμετοχής.



QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 12 2014, 14:55 ) *
Ο Στόχος

Nα φτάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ο όμιλος μοιάζει βατός, από εκεί και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν σε βαθμό που θα δοκιμαστούν αρκετά τα νέα αποκτήματα της Maccabi. Επανάληψη της κατάκτησης μοιάζει ακατόρθωτη.


Πάργκο και Χέινς μπορούν να παίξουν τους Χίκμαν και Ραις περισσότερο η λιγότερο, αλλά ο Μάριτς έχει μεν περιττά κιλά όπως ο Σχοτσιαρνίτης, όμως δεν ξέρω πόσο μπορεί να κουβαλήσει την ομάδα μέχρι το Φαιναλ Φορ όπως έκανε σε αρκετό βαθμό ο Σοφοκλης.
duncan21
QUOTE (Zoys @ Oct 14 2014, 23:38 ) *
Νομίζω ότι ο Ιτούδης έχει πάρει χαμπάρι τόσο τα λάθη του προκατόχου του όσο και την κατεύθυνση των περισσότερων επιτυχημένων ομάδων των τελευταίων ετών και θα παρουσιάσει μια ομάδα λιγότερο βαριά και περισσότερο ευέλικτη. Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνύπαρξη Teodosic και De Colo στην πεντάδα των Μοσχοβιτών. blove.gif

Συμφωνώ και με sg ότι οι αποχωρήσεις τους έκαναν καλύτερους και με σένα σαφώς στο πρώτο σχόλιο.Μου 'χει καρφωθεί στο μυαλό ότι λείπει ο ένας combo ψηλός(βλ.αφούς Lavrinovic,Antic κτλ) για το βάθος της frontline καθώς Khryapa,Vorontsevich είναι σχετικά ελαφρείς στο 4.

Και το γνωστό γραφικό σχόλιο για Μilos.Στην καλύτερη ηλικία(όλα τα μεγάλα pg κάπου εδώ άρχισαν να κάνουν αυτό που πρέπει),στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του κι έσπασε το Σέρβικο lobby.Περιμένω χρονιά επιπέδου MVP.
Zoys
QUOTE(duncan21 @ Oct 15 2014, 18:17 ) *
Και το γνωστό γραφικό σχόλιο για Μilos.Στην καλύτερη ηλικία(όλα τα μεγάλα pg κάπου εδώ άρχισαν να κάνουν αυτό που πρέπει),στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του κι έσπασε το Σέρβικο lobby.Περιμένω χρονιά επιπέδου MVP.

Οι συνθήκες και το timing μοιάζουν ιδανικά ενώ και ο ίδιος πιστεύω ότι θα νιώθει πιο απελευθερωμένος με την αλλαγή προπονητή.
tommie1983
QUOTE (Zoys @ Oct 15 2014, 18:35 ) *
Οι συνθήκες και το timing μοιάζουν ιδανικά ενώ και ο ίδιος πιστεύω ότι θα νιώθει πιο απελευθερωμένος με την αλλαγή προπονητή.

Χθες κάτι σε 15 πόντους, 11 ασίστ. Ότι και να λέμε μεγάλος παίκτης.
Weekendman
Βλέποντας το Άλμπα-Μακάμπι ,ομολογώ ότι η Μακάμπι έπιασε κορόιδα την υπόλοιπη Ευρώπη με τον Ραντλ. Ενώ επιπλέον μας υπενθύμισε πόσο ανόητος προπονητικά ήταν ο Μεσίνα στην περίπτωση Πάργκο πέρσι. Αν και για να τα λέμε όλα, άλλο η ΤΣΣΚΑ του 5 εναντίον 5, και άλλο η Μακάμπι του πιο έντονου και γρήγορου ρυθμού…
SG3ptshooter
QUOTE(Weekendman @ Oct 31 2014, 00:05 ) *
Βλέποντας το Άλμπα-Μακάμπι ,ομολογώ ότι η Μακάμπι έπιασε κορόιδα την υπόλοιπη Ευρώπη με τον Ραντλ.

Ναι ρε φίλε κι εμένα μ' αρέσει αυτός, είχα πετάξει και το videάκι του που τους έγραψα ως star, ας μην είναι το καλύτερό τους όνομα, μου κάνει πολύ.

Τον είχα και στο fantasy την πρώτη βδομάδα, τον έστειλα λόγω CSKA και εγκλημάτησα ξανά, δεν μπήκαμε αρκετά καλά φέτος.
HLR CENATION
Πολυ μ αρεσε η Μακαμπι...Ο Παργκο ηταν απολαυστικος...Εκπληκτικος και ο Ραντλ...Επισης πολυ καλο ματς ο Οχαγιον.
Νομιζω οτι απο πλευρας εμψυχου δυναμικου η ομαδα δεν ειναι χειροτερη απο περυσι.βεβαια χωρις Μπλατ,δυσκολα θα φτασει μεχρι το f4,αλλα Μακαμπι ειναι αυτη ποτε δεν πρεπει να την ξεγραφουμε.

Αντιθετα η Αλμπα στο πρωτο ματς που την ειδα φετος με απογοητευσε.Την περιμενα πιο σκληροτραχηλη αλλα επεσα εξω.
Weekendman
Μόλις είπαμε λίγα καλά λόγια για την Μακάμπι ,πάρε να έχεις 2 ταπεινωτικές ήττες από Χαποέλ Ιερουσαλήμ και Τσεντεβίτα. Οι οποίοι Κροάτες, με τις εμφανίσεις τους απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι, παρουσιάζουν στα πιο δύσκολα ματς ,μια καλύτερη εικόνα, σε σύγκριση με τα 2 πρώτα ,που φαινόταν θεωρητικά πιο εύκολα!
HLR CENATION
Πολυ καλο μπασκετ η Τσεντεβιτα χθες με αντιπαλο την Λιμοζ.Δουλευαν με υπομονη και εβγαζαν τα σουτ κατω απο καλες προυποθεσεις-βεβαια ειχαν και φοβερη ευστοχια-,ακουμπαγαν καλα την μπαλα μεσα στην ρακετα.Συνηθως οι ομαδες του Ρεπεσα,δεν μ αρεσουν,αλλα η χθεσινη Τσεντεβιντα αποτελει την εξαιρεση.βεβαια ενα ματς εχω δει φετος της συγκεκριμενης ομαδος,,αρα δεν μπορω να εχω ολοκληρωμενη εικονα.
Η Λιμοζ λιγα πραγματα.Αμυνα σουρωτηρι.Ουτε τα σου εξω εκλεινε καλα,αλλα ουτε την ρακετα ειχε θωρακισει.Ο Καρι -πρωην Παναθηναικου-επαιξε καλα.Εντυπωση ομως μου εκανε ενας παικτης της ,o Boungou Colo,που ειναι καταπληκτικος αθλητης,αλλα δειχνει οτι ξερει και το μπασκετακι.Τον συγκεκριμενο παικτη δεν τον ειχα δει ποτε να παιζει,μονο μεσα απο το φαντασυ τον ηξερα,αλλα πρωτο ματς που τον ειδα,ειδικα στο πρωτο ημιχρονο με εντυπωσιασε.Στο δευτερο η αληθεια ειναι οτι χαθηκε.
Απο την Λιμοζ λειπει ενας σκληρος ψηλος να ριξει λιγο <<ξυλο>> στην αμυνα και να κοψει τις μπουκες των αντιπαλων.Δικαια εμεινε εξω.
Η Τσεντεβιντα σιγουρα βελτειωμενη απο περυσι,ο Ουκιτς θα επιστρεψει εκτιμω καποια στιγμη στο αμεσο μελλον σε καποιο σπουδαιο ευρωπαικο club.
A.CAB
Μ' αυτά και μ' αυτά ο Ιτουδης έχει κάνει φοβερή δουλειά στην ΤΣΣΚΑ. Σκεπτόμενο μπάσκετ που ανοίγει ή κλείνει ρυθμό και σκορ ανάλογα με τον αντίπαλο και ανάλογα την περίσταση. Ο χαβαλές που έκανε στη Μακάμπι μες το Τελ Αβίβ χωρίς Τεόντοσιτς, Κριάπα και Μαρκοισβίλι το έκανε ακόμα πιο φανερό.
Αν και σχεδόν ποτέ δεν πέφτω μέσα σε τέτοιες προβλέψεις νομίζω πως είναι το πρώτο φαβορί για την κούπα φέτος.
yorgos
QUOTE
Αν και σχεδόν ποτέ δεν πέφτω μέσα σε τέτοιες προβλέψεις νομίζω πως είναι το πρώτο φαβορί για την κούπα φέτος.

Αυτή τη στιγμή φαντάζει δυνατότερος από τις ισπανικές, ειδικά η περιφέρειά του έχει δέσει εξαιρετικά και ο Τεόντοσιτς κάνει παπάδες, ενω΄οι εναλλακτικές από πίσω είναι φοβερές. Ο Καούν μπαίνει 15' και τους πατάει άλλους, οι Ρώσοι βοηθούν πολύ ουσιαστικά, αλλάζει τέμπο όποτε θέλει. Εξαιρετική δουλειά, καμιά σχέση με το δεινοσαυρέξ μπάσκετ του Μεσίνα.
Weekendman
Το Αμερικάνικο δίδυμο της Άλμπα που γνώρισε και το ευρύτερο ευρωπαικό κοινό φέτος!



This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.