Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΑΕΚ - Πανελλήνιος
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
ashton
Κυριακή 19:00, ΟΑΚΑ
ζωντανή μετάδοση από ΣΠΟΡ+
Kolossos-Rhodes
Απο www.sport-fm.gr:

Ανακοίνωση με αιχμές για την αλλαγή ώρας στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανελλήνιο στο ΟΑΚΑ για την Α1 Ανδρών, εξέδωσε σήμερα (6/3) η ΚΑΕ ΑΕΚ. Η προγραμματισμένη για τις 19:00 αναμέτρηση, μόλις τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή της, αποφασίστηκε έπειτα από άρνηση της ΚΑΕ Πανελλήνιος ν’ αγωνιστεί η ομάδα την συγκεκριμένη ώρα, να μεταφερθεί για τις 17:15, κάτι που όπως τονίζει η «κιτρινόμαυρη» ανακοίνωση έγινε για να συμπέσει η ώρα της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ με τη δική τους και να μην πάει ο κόσμος στο γήπεδο…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δυστυχώς, γίναμε μάρτυρες για ακόμα φορά στο "θέατρο του παραλόγου" που εκτυλίσσεται στο ελληνικό μπάσκετ, με πρωταγωνιστές ανθρώπους που φέρεται να κόπτονται για την ανάπτυξη, την προώθηση και προβολή του Αθλήματος. Μόλις τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ της ΑΕΚ και του Πανελληνίου αποφασίστηκε η μετάθεση της ώρας από τις 19.00, που είχε προγραμματιστεί από την αρχή της εβδομάδας, στις 17.15. Αιτία η άρνηση των διοικούντων της ΚΑΕ Πανελλήνιος ν’ αγωνιστούμε στις 19.00, μόνο και μόνο, για να συμπέσει ο αγώνας μας με το παιχνίδι της ποδοσφαιρικής ομάδας, που παίζει την ίδια μέρα και ώρα, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την μη προσέλευση των φιλάθλων.
Γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε άλλο λόγο, εκτός κι αν φοβήθηκαν ότι θα έχαναν την πτήση που θα τους μετέφερε στην Κυψέλη και θέλησαν να είναι απόλυτα βέβαιοι ότι θα προλάβουν για να επιστρέψουν στα σπίτια τους...

Οι άνθρωποι του Πανελληνίου πρωτοστατούν και το υποστηρίζουμε με βαθιά θλίψη και έντονο προβληματισμό, στην απομάκρυνση των φιλάθλων από τους αθλητικούς χώρους, θεωρώντας ότι το Άθλημα είναι προνόμιο των λίγων. Το επιβεβαίωσαν με τη συμπεριφορά τους στο ματς του πρώτου γύρου, το απέδειξαν λίγα 24ωρα πριν τη διεξαγωγή του επαναληπτικού. Χαιρόμαστε που ο ΕΣΑΚΕ έκανε δεκτό το αίτημά τους, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι η ΑΕΚ είναι ένα ΄παιδί ενός κατώτερου Θεού΄.

Για να τους διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο και να εξυπηρετηθούν οι στόχοι τους, δεσμευόμαστε ότι, εφόσον συναντηθούμε στη φάση των πλέι οφς , θα ζητήσουμε από τον ΕΣΑΚΕ να γίνει στις 03.00 τα ξημερώματα η αναμέτρηση, έτσι ώστε να διασφαλιστεί 100% η απουσία των φιλάθλων στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
Λόγω τιμωρίας παίξαμε χωρίς κόσμο με την Ολυμπιάδα Πάτρας, λόγω καιρού το γήπεδο ήταν άδειο στο παιχνίδι με τον Άρη, σήμερα μόλις ανακοινώθηκε ότι θα νιώσουμε «μοναξιά» και στο ματς με τον ΠΑΟΚ εξαιτίας της τιμωρίας. Ε, δεν είναι πρωτότυπο να κάνουμε το ίδιο και με τον Πανελλήνιο, αλλά σίγουρα πρωτότυπο είναι ότι θα συμβεί λόγω ...φόβου».


Aυτοι στον Πανελληνιο πραγματικα κανουν οτι μπορουν για να προκαλεσουν την εχθρα των αντιπαλων τους και πρεπει να ειναι με διαφορα η πιο αντιπαθητικη ομαδα στην α1 με τα καμωματα του κυριακου...
ashton
oι άνθρωποι είναι επιεικώς γελοίοι...
ashton
QUOTE
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναλύει την 19η αγωνιστική της Α1
Ημ/νία: 2008-03-07

Οσο πλησιάζει το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Α1, τόσο αυξάνονται τα αμφίρροπα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής, όπως και οι ομάδες που κυνηγούν κάτι. Ο προπονητής της Ολύμπιας Λάρισας, Γιώργος Μπαρτζώκας, επιχείρησε να προσεγγίσει τα ζευγάρια της 19ης αγωνιστικής και να κάνει τις εκτιμήσεις του για την εξέλιξη των αγώνων.


ΑΕΚ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (9/3, 17.15, ΣΠΟΡ+, Παπαδημητρίου, Μουζάκης, Βαρδάλος): «Είναι δύσκολο και για τους δύο το παιχνίδι. Είδα τον Πανελλήνιο με την Ολυμπιάδα και ήταν πολύ καλός, αλλά και η ΑΕΚ εδώ και καιρό παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Εχουν και οι δύο το ταλέντο και τα προσόντα, αλλά θα δώσω το προβάδισμα στην ΑΕΚ όχι μόνο λόγω έδρας, αλλά επειδή όπως τα σκέφτομαι αυτή την εποχή παίζει καλύτερο μπάσκετ».


QUOTE
ΑΕΚ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

«Ο αγώνας εναντίον της ΑΕΛ δεν αποτελεί παρά μόνο ένα μικρό διάλειμμα στις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα» ανέφερε ο Γιάννης Σιούτης και εξήγησε: «Αναμφισβήτητα, στο ματς με τους Θεσσαλούς χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να διατηρήσουμε την ανοδική πορεία στο βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο, δεν ήρθε και η καταστροφή. Την Κυριακή αγωνιζόμαστε εναντίον μιας ομάδας, η οποία είναι ανταγωνιστική προς εμάς και στόχος της είναι η κατάληψη της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα. Πρέπει λοιπόν, πρωτίστως να κερδίσουμε τον Πανελλήνιο και στη συνέχεια να καλύψουμε τη διαφορά με την οποία είχαμε χάσει στο πρώτο ματς. Δεν θεωρώ, πάντως, σωστό ο αγώνας μας να συμπέσει με την ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΚ και του ΟΦΗ, αφού πρωταρχικό μέλημα όλων είναι η επιστροφή των φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους».

Ο Αλέξανδρος Πέτρουλας είχε να τονίσει εκ μέρους του Πανελληνίου πως «ο αγώνας με αντίπαλο την ΑΕΚ είναι σημαντικός και για τις δύο ομάδες, καθώς έχουμε τους ίδιους στόχους και θα κερδίσει όποιος το θέλει περισσότερο. Αναμένεται να είναι πολύ δυνατός και είναι πολύ σημαντικός από βαθμολογικής πλευράς. Η αλήθεια είναι ότι ο Κέλι θα μας βοηθήσει, καθώς χρειαζόμασταν έναν τέτοιο παίκτη, ο οποίος μέρα με τη μέρα βρίσκει τον ρόλο του στην ομάδα».


esake.gr
peter
Απλά κερδίστε τους όπως καναμε και εμείς. Μας άφησαν έξω από το μια ζωή άδειο γηπεδό τους και στο Αιγάλεω είχαν χάσει πριν έρθουν. Δεν έχουν φιλάθλους και δεν θέλουν ούτε φιλάθλους των άλλων ομάδων.
ashton
Mε τον ΠΑΟ όμως δεν νομίζω πως εφαρμόσανε το μέτρο... ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε στο κύπελλο...
peter
Έχεις δίκιο. Είχα δεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟ στην τηλεόραση και ήταν γεμάτο παναθηναϊκούς
Όταν παίξαμε στο Αιγάλεω την πέσαμε στο Φιλλιπούση, ξέρεις τον δημοσιογράφο του Αντένα που είναι στο γραφείο τύπου του ΤΑΚ και προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Γελοιότητες και αυτά που κάνουνε τώρα σε σας. Τι να πείς.
ashton
QUOTE
# 8/3/2008 Στις "επάλξεις" η ΑΕΚ
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ για το αυριανό παιχνίδι με τον Πανελλήνιο, που θ’ αρχίσει στις 17.15 και θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Ο Αγγέλου δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα για τον καταρτισμό της 12αδας. [περισσότερα]
Δυνατή ήταν η τελευταία προπόνηση των «κιτρινόμαυρων» πριν την αυριανή αναμέτρηση. Ο Βαγγέλης Αγγέλου θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού και ο Γιάννης Ηλιόπουλος δείχνει να ξεπερνάει τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Προπονήσεις, όμως, ξεκίνησε και ο Ντάρελ Λιούις ύστερα από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για την κατάκτηση των δύο βαθμών» τόνισε ο Κ’Ζελλ Ουέσον και κατέληξε: «Αφήσαμε πίσω μας το ματς με την ΑΕΛ και έχουμε προσηλωθεί σ’ αυτό με τον Πανελλήνιο. Στόχος μας είναι η νίκη και στη συνέχεια η κάλυψη της διαφοράς που δημιουργήθηκε στο πρώτο ματς».


aekbc.gr

σημείωση... ναι αν πάρουμε τη νίκη θα είναι μεγάλο επίτευγμα να καλύψουμε τους 2 πόντους που χάσαμε στην Κυψέλη blink.gif
ashton
IΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΣΟΛΕΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ (45χρονος φερόμενος ως προπονητής) ΑΓΓΕΛΟΥ...

Έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία μας που μας χάρισε δυο κίτρινα φύλλα αγώνα μέσα-έξω από τον Πανελλήνιο . ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα σε Α' Εθνική & Α1 δεν μας είχε κερδίσει 2 φορές στη χρονιά η ομάδα της Κυψέλης.


Δυο φάσεις που έκριναν το ματς :

Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Μιλάμε για πολύ δουλεμένη ομάδα χωρίς πρόβλημα στην κυκλοφορία...
κλέβουμε τη μπάλα στα 40" κάνουμε επίθεση τη χάνουμε και κλέβει πάλι ο Σύμτσακ που του γίνεται φάουλ. Το σκορ είναι 43-40, ο αθλητής Συμτσακ χάνει και τις δυο βολές. Μας βάζουν το καλάθι στα 3-4" και καταφέρνουμε να κάνουμε @@ και να τσουλήσει ο χρόνος, και να μην κάνουμε επίθεση, και να χάσουμε τη μπάλα και να φάμε άλλο ενα καλάθι στο 1.1"..

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Καταφερνεις να είσαι μπροστά 86-81 στα 24.9"
Δεν κλείνεις και τρώς το νιοστό σου τρίποντο και μειώνουν 86-84 στα 18.2"
Φαουλ στον Avery στα 16.6", βάζει και τις 2, 88-87.
ΔΕΝ ΠΙΕΖΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ DT ΝΕΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ, ο Dozet, 88-87 στο 11"

ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΜΠΑΛΑ. ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΣΑ Ο ΓΟΥΕΣΣΟΝ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ.
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗ, ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΑ ΧΑΤΖΗ, ΒΑΣΙΛΙΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΟΥΛ, ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ !!! ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ, ΣΤΟΝ ΓΟΥΕΣΣΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΟΥΛ, ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΤΑ 8.6" ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΝΙΚΗ.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ - ΦΥΓΕ ΧΘΕΣ ΣΟΛΕΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΕ...
Jimar
πραγματικα στο τελος γιατι να παρει την μπαλα ο πιο αστοχος παικτης της αεκ στις βολες ?

φοβερος ο γκραντι με 6 τριποντα και 28 ποντους
καλος και ο αργυροπουλος (εβαλε ενα καθοριστικο τριποντο στο 81-78 , αλλα εδωσε και αλλες λυσεις.) που αντικατεστησε τον κελυ ο οποιος ηταν τραγικος σημερα...

απο την αεκ καλοι οι κυριτσης (στην αρχη) ειβερι και ταπουτος (στο τελος)

ο γουεσον τι επαθε στο τελος .. χανει τις δυο βολες και μετα στην αμυνα βγαινει να μαρκαρει τον ρανσιτς εξω απο το τριποντο και αφηνει τον οστοιτς μονο στην ρακετα να κανει το φολοου.

QUOTE
ΔΕΝ ΠΙΕΖΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ DT ΝΕΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ, ο Dozet, 88-87 στο 11"


τα τριποντα δεν τα εβαλε και τα δυο ο ρανσιτς ? η δεν θυμαμαι καλα?
rchos
για εναν ουδετερο ηταν ενα πολυ ευχαριστο και πολυ ενδιαφερον παιχνιδι.με πολλες διακιμανσεις.
μπραβο και στους 2 για αυτο.
στο τελος πραγματικα τραγικα λαθη απο αγγελου αν και το επαιξε πολυ καλα και ο ζουρος το παιχνιδι.ηταν και τυχεροι οι του πανελληνιου οποτε το εκλεψαν το παιχνιδι.
τα τριποντα παντως οντως και τα δυο τα εβαλε ο ραντσιτς.
οσο για την τελευταια επιθεση 9 δευτερολεπτων μετα απο χαμενες βολες ειναι αδυνατον να στηθει η αμυνα σωστα.ο καθενας οπου βρισκεται μαρκαρει παντα.
ashton
ναι ο Ραντσιτς τα έβαλε...

ΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΥ...
ΦΕΡΑΜΕ ΤΟΝ ΛΙΟΥΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..
ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΑΓΑΜΕ 16-17 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΡΕ ΑΓΓΕΛΟΥ ;;;

Ελεος πια...
ashton
QUOTE
Το... χρώσταγε ο Όστοϊτς

Ο Ηλίας Ζούρος μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου που πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Τα παιχνίδια τελειώνουν στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Είχαμε τη βοήθεια της τύχης στο τέλος την οποία δεν είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια.

Θέλω, επίσης, να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Αγγέλου και την ΑΕΚ που βρίσκεται σε ανοδική αγωνιστική πορεία. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πήραμε μια σημαντική νίκη που αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε καλά ως το τέλος. Αυτό που κοιτάμε τώρα είναι το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Ο Όστοϊτς με είχε κερδίσει στη Γαλλία ως παίκτης της Γκρβελίν στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Σήμερα μου το ανταπόδωσε".

Ο Μίλαν Ντόζετ από την πλευρά του τόνισε: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για το καλό παιχνίδι και στη δική μου ομάδα για τη νίκη. Μας βοήθησε λίγο και η τύχη".

Αγγέλου: "Δικές μου οι επιλογές στο τέλος"

Ο Βαγγέλης Αγγέλου ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα. "Συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο που κάνει ποιοτική δουλειά. Αποτελείται από βετεράνους της Ευρωλίγκα. Έχουμε μπει στο "πρέπει" μετά τις πέντε σερί νίκες. Είναι άλλο να παίζεις στην ΑΕΚ και άλλο να παίζεις στον Πανελλήνιο.

Οι φάσεις στο τέλος και το γεγονός ότι δεν έγιναν φάουλ ήταν δική μου επιλογή. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Είμαι ενθουσιασμένος με την προσπάθεια των παικτών μου. Ο Πανελλήνιος σχεδίασε τις τελευταίες επιθέσεις. Ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που είχε 63% στα τρίποντα. Τα σουτ παίζουν σημαντικό ρόλο στο μπάσκετ.

Προσπαθήσαμε να πάμε το παιχνίδι στις επαφές κάτω από το καλάθι, όμως δεν τα καταφέραμε. Επαναλάμβάνω όμως είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά".

Σε ερώτηση αν είχε δώσει εντολή στον Ουέσον να πάρει πάνω του την τελευταία επίθεση ο τεχνικός της Ένωσης ανέφερε: "Το μπάσκετ είναι μια παραγωγή "εγώ". Αναλαμβάνω το κόστος της απόφασης να μην γίνει φάουλ στην τελευταία επίθεση.

Στη δική μας τελευταία επίθεση ζήτησα να πάει η μπάλα στα χέρια του Ουέσον. Είναι έμπειρος παίκτης, που έχει γίνει πρωταγωνιστής στην ΑΕΚ. Η δουλειά μας είναι να εμπιστευόμαστε στους παίκτες μας. Από τους 89 πόντους μπορεί εγώ να έφταιγα για τους 30 που φάγαμε".

Ο Νίκος Χατζής είπε: "Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ και ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν δυνατό και κρινόταν στο τέλος όπως και συνέβη. Σε τέτοια παίχνιδια χρειάζεται και η τύχη. Νομίζω ότι παίξαμε καλά και θα δουλέψουμε για τη συνέχεια".

sport24.gr


ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΡΕ ΑΓΓΕΛΟΥ ?
ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ (ΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΕΪ-ΟΦ) ΜΕ ΤΟ ΓΑΥΡΟ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΞΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ...
ashton
QUOTE
Οι… γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές

Του Γιώργου Κογκαλίδη
09/03/2008

Κάθε προπονητής δοκιμάζεται όχι μια φορά την εβδομάδα (οσάκις μπαίνει στο γήπεδο και... παίζει), αλλά δύο. Άποψή μου είναι πως εξίσου σημαντική είναι η παρουσία του μετά την αναμέτρηση, στη συνέντευξη Τύπου. Εκεί όπου καλείται να μπει στη φάση της αποφόρτισης (δεν είναι εύκολο) και να δώσει πειστικές απαντήσεις στις όποιες ερωτήσεις. Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι από τους προπονητές που καταφέρνει να χάνει… δύο φορές. Κι ας μου επιτρέψει να πω ότι οι δηλώσεις του είναι πιο αποτυχημένες από το κοουτσάρισμά του, το οποίο δεν δικαιούμαι να κρίνω, από τη στιγμή που δεν ήμουν στο γήπεδο.

Μετά τον αγώνα στη Λάρισα, και την ήττα από την ΑΕΛ, τον άκουσα να λέει πως "το μπάσκετ είναι σαν το σκάκι. Για να νικήσεις στο σκάκι πρέπει να ρίξεις τον βασιλιά και βασιλιάς στο ελληνικό μπάσκετ είναι ο Παναθηναϊκός. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και η βασίλισσα, που είναι η ΑΕΚ"!
Ό,τι καταλάβατε, κατάλαβα. Άντε κι εγώ να πω, συμπληρωματικά, πως "οι κριτές είναι τα… πιόνια και αν φτάσουν στην τελευταία σειρά στην… αντίπαλη μπέιζλαϊν (εδώ το σκάκι συναντά το μπάσκετ) βγάζουν βασίλισσα". Βγάλτε άκρη.
Πάμε, όμως, στην ουσία, γιατί ενδεχομένως να φταίω εγώ που δεν μπορώ να αντιληφθώ το νόημα των παραπάνω δηλώσεων. "Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και ιδιαίτερα για τις τελευταίες φάσεις του αγώνα. Ήταν δική μου επιλογή να μην γίνει φάουλ και θα είναι δική μου η επιλογή και σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον" είπε πριν από λίγο.
Προφανώς, Βαγγέλη μου, είναι δική σου επιλογή αν θα γίνει φάουλ. Και είναι πρόδηλο πως από τη στιγμή που εσύ είσαι προπονητής, εσύ θα πάρεις και την ευθύνη στο μέλλον. Πώς αλλιώς μπορούσε να γίνει; Θα έπαιρνες τηλέφωνο στο "Πανόραμα" της Vodafone να ρωτήσεις αν πρέπει να κάνεις φάουλ; Θα κάναμε γκάλοπ; Θα έπαιρνες τη βοήθεια του κοινού (αλά TAXI GIRL), ή θα τηλεφωνούσες στον κολλητό σου να ρωτήσεις; Έλεος με αυτά τα κλισέ.
Τί σημαίνει "αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη"; Το ακούω σχεδόν κάθε εβδομάδα από τους μισούς προπονητές (αυτούς που χάνουν). Οι άλλοι μισοί (αυτοί που κερδίζουν) προφανώς είναι άμοιροι των… ευθυνών της νίκης. Κι αυτή η ανάληψη με τί συνεπάγεται; Άντε να αντιληφθώ να το πεις μια φορά, στέλνοντας μήνυμα στους παίκτες (γιατί όταν λέγεται αυτό μια φορά, έχει αξία και νόημα) ότι "μάγκες, δεν σας βγάζω στη… σέντρα". Αν το κάνουμε κάθε τρεις και λίγο είναι σαν τη συγνώμη. Μισό... (ξέρετε).
Είναι δεδομένο πως αν προηγείσαι με πέντε πόντους 25'' πριν τη λήξη και χάνεις, κάτι έκανες λάθος. Είναι δεδομένο ότι ακόμα και αν έδωσες εντολή για φάουλ και δεν έγινε, δεν έχουν δουλευτεί καλά στην προπόνηση οι λεγόμενες ειδικές καταστάσεις. Είναι δεδομένο ότι στην επαναφορά επιλέγεις τον κατά τεκμήριο πιο εύστοχο παίκτη σου στις βολές, για να βάλεις την μπάλα στο παρκέ. Αν δεν γίνει αυτό, έχεις κάνει λάθος.
Προτιμώ να δω έναν προπονητή, να πηγαίνει στη συνέντευξη Τύπου και να λέει "συγνώμη παιδιά, χάσαμε, είμαι συγχυσμένος και προτιμώ να μην πω πολλά για να μην εκτεθώ". Αυτές οι δανεικές βαρύγδουπες αλλά κενές νοήματος ατάκες σας αδικούν. Ειδικά τον Βαγγέλη, που έχω την άποψη -από τις λίγες κουβέντες που έχουμε κάνει- ότι είναι άνθρωπος που μπορεί να πει πέντε λέξεις, μεστές, να καταθέσει άποψη.

kogas@enternet.gr

basketblog.gr
ashton
QUOTE
Με φιλάθλους ή με… σωματοφύλακες;

Του Γιώργου Κογκαλίδη
09/03/2008 (21:14)

Όταν κερδίζεις ένα παιχνίδι στον πόντο, στην τελευταία φάση, στο... άγγιγμα των δακτύλων, έχεις κάθε λόγο να θέλεις να το πανηγυρίσεις. Κι αν κοντά σου βρίσκονται άνθρωποι που ανήκουν στην ίδια ομάδα με σένα, το πανηγυρίζεις μαζί τους. Κι οι παίκτες του Πανελληνίου, οι προπονητές, είχαν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για τη νίκη επί της ΑΕΚ. Μια νίκη, την οποία γιόρτασαν μαζί με κάποιες δεκάδες οπαδών (φίλων της ομάδας, σωστότερα), που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Άνθρωποι που ούτε αλήτες είναι, ούτε διάθεση να γκρεμίσουν το γήπεδο είχαν, ούτε πήγαν για να κάνουν επεισόδια. Την ομάδα τους ήθελαν να δουν...

Το θετικό είναι ότι τους επιτράπηκε να μπουν και να τη δουν. Τους επιτράπηκε η επιλογή της διασκέδασης μέσω του μπάσκετ. Κάτι που δεν έγινε κατ' αντιστοιχία στον πρώτο γύρο, στην Κυψέλη, όταν ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ η είσοδος στους φίλους της φιλοξενούμενης ομάδας.
Αν το γεγονός ότι κάποιοι που κινούνται στις παρυφές του συλλόγου (δεν έχουν επίσημη θέση) αναγκάστηκαν να πάνε συνοδεία "σωματοφυλάκων" σε εκτός έδρας αγώνα (δείγμα της αντιπάθειας που έχει δημιουργήσει ένας παραδοσιακά ήσυχος σύλλογος), ενδεχομένως η αποψινή νίκη και το μικρό γλέντι που στήθηκε πρόχειρα, αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, να τους κάνει να σκεφτούν πόσο πολύ έχουν αδικήσει με τη στάση τους τον σύλλογο των "Ολυμπιονικών".

Απρεπής χειρονομία

Όπως αδίκησε εαυτόν και ομάδα ο Σακελλαρίου, ο οποίος έκανε χειρονομία προς την πλευρά των οπαδών της ΑΕΚ. Οι τελευταίοι κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις εναντίον του, αλλά μέλη της διοίκησης της "Ένωσης" απέτρεψαν το επεισόδιο. Κάποιοι από την εξέδρα θέλησαν να κινηθούν και νομικά εναντίον του, αλλά και πάλι υπήρξε παρέμβαση για να μην δοθεί συνέχεια στο όλο σκηνικό.


basketblog.gr
Jabar
Δεν υπάρχει κανένας προπονητής με το όνομα Αγγέλου.Δεν θα τον έπαιρνα ούτε στην ΕΣΚΑ .Οταν τρως συνεχόμενα το ίδιο καλάθι και σε παίρνει κάθε φορά 4-5 επαναλήψεις για να αντιδράσεις είσαι κακός προπονητής.Οταν χάνεις έτσι παιχνίδι δεν είσαι ούτε φίλαθλος με μπασκετική παιδεία.Εκανα το λάθος να πάω να δω για δεύτερη φορά την ομάδα και από την υπερένταση δεν κοιμήθηκα .
TAPOYTOS
ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΑΕΚΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!1ΔΙΠΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΣΑΒΑΤΟ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΑΛΙ ΣΠΟΡ+ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΑΓΓΕΛΟΥ !ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΕΣΟΝ ΜΕ 57% ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ Κ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΡΙΤΣΗ ΜΕ80%!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ Ο ΓΕΡΟ ΟΣΤΟΙΤΣ 15 ΠΟΝΤΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!14 ΤΡΙΠΟΝΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ 14 Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΛ!ΛΙΓΟ ΑΜΥΝΑ ΡΕ !!!!!!!!!!!!ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΑΕΚΑΡΑ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΕΞΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΟ Κ ΟΣΦΠ ΑΡΑ ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!
Jabar
Είδα τις δηλώσεις Αγγέλου όπου είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη το ύφος δεν ήταν απολογητικό αλλά επιθετικό. Ελεγε ότι δική μου επιλογή ήταν δική μου αρμοδιότητα και έτσι γούαταρα απλά ατυχία.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.