Phoenix Suns
“-Ποιον διάλεξαν οι Σανς στο Draft;
” -Αyton. 1-0.
” -Αyton. 1-0.
Προηγούμενο Ρεκόρ (2017-2018):21-61
Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2017-2018):
Πόντοι: Devin Booker 24.9
Ριμπάουντ:Tyson Chandler 9.1
Ασίστ: Devin Booker 4.7
Κλεψίματα: Josh Jackson 1.0
Κοψίματα: Marquese Chriss 0.9
Ευστοχία %: Tyson Chandler .647
Χρόνος συμμετοχής: Devin Booker 34.5
Πιθανή 5άδα:
Devin Booker Trevor Ariza Josh Jackson
Ryan Anderson DeAndre Ayton
Ryan Anderson DeAndre Ayton
Πάγκος:
PG: D. Melton, I.Cannan, E.Okobo
SG: S. Harrison, T. Daniels, D.Reed,
SF: T.J. Warren, M. Bridges, G.King
PF: D.Bender ( ) , D.Arthur
C: T.Chandler, R.Holmes
Προπονητής: Ιgor Koskovov
Βοηθός Προπονητή:Joe Prunty
Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks:DeAndre Ayton(#1), Mikal Bridges (#10) ,Elie Okobo (#31), George King (#59)
Ήρθαν ή Ανανέωσαν: Trevor Ariza (free agent), D.Arthur (trade Nets), R.Holmes (trade 76ers), R.Anderson & D. Melton (trade Houston). I.Cannan ( 1 year/1.75 M), D.Booker (5 years/ 158 M)
Έφυγαν:
Tyler Ulis (waived/GSW), Jared Dudley ( Nets trade), M.Chriss & B.Knight (Rockets trade), Alex Len (Atlanta )
Παρουσίαση ομάδας
Φέτος τα πράγματα στην Αριζόνα άλλαξαν. Για την ακρίβεια όχι απλά άλλαξαν , ξηλώθηκαν οι μισοί περσινοί συντελεστές. Ξεκινάω το αφιέρωμα μου από αυτούς που έφυγαν όχι γιατί θεωρώ ότι αξίζουν περισσότερο τις πρώτες γραμμές, αλλά γιατί επιτέλους η ομάδα κινήθηκε λογικά μετά από 5-6 χρόνια το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Αρχικά έφυγε ο Watson από τον πάγκο μιας και δεν ικανοποιούσε ούτε το ρόλο του μεταβατικού προπονητή, ούτε βοηθούσε στην ανάπτυξη των νεαρών μας παικτών. Επίσης, έφυγαν βασικά στελέχη της 5άδας όπως Dudley (εσύ αρχηγέ μου θα ξαναγύρισεις με κάποιο τρόπο), Chriss ,Len, Ulis μαζί με το βαρίδιο, τον Knight. Tέλος, λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα,έφυγε με τρόπο όμοιο ενός προπονητή της Football League, ο GM της ενορχήστρωσης της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο Ryan McDonough.
Kαι αφού έφυγαν όλοι αυτοί, ήρθε στην ομάδα ένας εξαιρετικός προπονητής ο Κοκόσκοβ μαζί με τον υπηρεσιακό προπονητή του Γιάννη στους Μπακς, τον Προύντι. Ήρθαν ταλαντούχοι παίκτες μέσω του draft και έμπειροι παίκτες να στελεχώσουν το νεανικό σύνολο ενώ αναμένεται να έρθουν 2-3 ακόμα παίκτες που θα συμπληρώσουν το παζλ.
Η θεά τύχη μας ευνόησε με το #1 για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας και ο καλύτερος ψηλός
Ο Ariza και ο Ryan Anderson από το Χιούστον απλά φαντάζουν ιδανικοί στο πλάνο του προπονητή να ανοίγουν και άλλο το γήπεδο. Οι νέοι Arhtur & Holmes θα πάρουν τα εξτραδάκια τους σε χρόνο στην ευάλωτη ρακέτα.
To rebuild τελείωσε. Άλλωστε το δήλωσε και ο Μπούκερ, ότι δε πρόκειται να κάτσει άλλη χρονιά στην ομάδα αν είναι να βολοδέρνει μεταξύ 14ης και 15ης θέσης στη Δύση. Δεν είναι εύκολη η περιφέρεια, ειδικά μετά την έλευση του Λεμπρον που θα επισκιάσει για 2-3 χρόνια τα πάντα. Αλλά η ομάδα είναι νομίζω έναν playmaker και 2-3 έμπειρους παίκτες μακριά από το να γίνει ανταγωνιστική στα playoffs. Ο Warren λένε βελτίωσε απίστευτα το σουτ, όπως και ο Τζάξον. Ο Ιγκόρ όπως γράφουν έχει βελτιώσει και τον Ρούμπιο στο σουτ, οπότε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός αυτό. Oι ελπίδες για Οφς μετά από 8 χρόνια είναι υπαρκτές περισσότερο από ποτέ. Η ομάδα μόνο καλό θα της κάνει να βρεθεί στην postseason απέναντι σε μεγαθήρια για να ωριμάσουν οι παίκτες.
O Ayton έδωσε το στίγμα του από νωρίς στην preseason. Eπίσης έθεσε τον πήχη αρκετά ψηλά . Το Σακ & Κόμπε σαν δίδυμο δε νομίζω να το πιάσουν άμεσα αλλά ένα pick n roll του Booker με τον Ayton και στις γωνίες να περιμένουν οι Warren, Ariza, Bridges, Anderson δε ξέρω πως μπορεί κάποιος να το σταματήσει.
--------------------
Θέλω να ρωτήσω τον...
Dragan Bender αν αισθάνεται καλά που ο αγαπημένος του Ουκρανός συγκάτοικος έφυγε.
Δεν θέλω να ρωτήσω τον...
Ryan McDonough... πως αισθάνεται που φοβήθηκε να κάνει φέτος trade. (σημείωση: Ο Ryan απολύθηκε γιατί φάνηκε διστακτικός να δώσει ότι ζητούσαν για all star PG, ενώ τις προηγούμενες χρονιές πολύ άνετα έδιωξε για μερικά κιλά αβοκάντο τους Bledsoe,Dragic,Thomas.)
Πρόβλεψη νικών: 47-35
Conference rank: 7th
Division rank: 3th
Teaser
We are PHX. Sun arise