Κανονική περίοδος
Σύννεφα. Μαύρα. Έτσι ξεκίνησε η χρονιά για τους Χιτ. Δεν το λέω εγώ. Έτσι χαρακτήρισε ο ΛεΜπρόν το κλίμα που επικρατούσε στις τάξεις της ομάδας. Δύο απανωτές ήττες από Γουίζαρντς και Νικς, χωρίς μάλιστα τον Καρμέλο, τάραξανε τα νερά. Τι ακολούθησε; 27 σερί νίκες και 66 ο τελικός απολογισμός. Ανάλυση περαιτέρω... μπα...

Playoffs 2013
Eastern Conference First Round 2013 vs Μιλγουόκι Μπακς

Game 1: Ο Τζέιμς παίρνει μόνο 11 σουτ, σκοράρει 27 πόντους, ο Άλλεν δίνει άλλους 20 και οι Χιτ δεν δυσκολεύονται να ανοίξουν τον λογαριασμό.

Game 2: Το πιστέψανε μέχρι που εκεί που τους αφήσανε οι Χιτ. Ένα ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο ήταν αρκετό για να γίνει το 2-0.

Game 3: Ο Ρέι Άλλεν (συναχίζει να) γράφει ιστορία, αφού ξεπερνάει και στα πλέι οφ σε συνολικά τρίποντα τον Ρέτζι Μίλλερ. 3-0 για τους Χιτ με καλό μπάσκετ στη τρίτη περίοδο.

Game 4: Οι Χιτ κερδίσανε και αυτό το παιχνίδι, όπως και τα υπόλοιπα. Με διψήφια διαφορά. Το πρώτο sweep στην εποχή των Big Three πραγματοποιείται.

Eastern Conference Semifinals 2013 vs Σικάγο Μπουλς

Game 1: Ο Στερν παρέδωσε στον ΛεΜπρόν το τρόπαιο του MVP και αυτός σκόραρε μόλις δύο πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Νέιτ Ρόμπινσον και Τζίμμι Μπάτλερ πραγματοποιούν carreer nights και το break είναι γεγονός.

Game 2: Τσαμπουκάς και αποβολές. Το περιμέναμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί. Οι προηγούμενοι λογαριασμοί δεν είχαν κλείσει. Οι Χιτ λυσσάνε, οι Μπουλς τσιμπάκε, Νόα και Γκίμπσον αποβάλλονται, και το Μαιάμι φτάνει στην μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του. Το Σικάγο, εκείνη την στιγμή, βρισκόταν στην αντίθετη πλευρά.

Game 3: Υπάρχει και τρίτο μέλος στου Big Three τελικά cool.gif. Ο Μπος κάνει τα πάντα, ο Κόουλ είναι ο X-Factor της ημέρας και οι Χιτ επιβάλλονται μέσα στο Σικάγο.

Game 4: Οι Μπουλς δεν παίρνουν ανάσα, ο ΛεΜπρόν κυριαρχεί σε όλες στατιστικές κατηγορίες και ο καλύτερος παίκτης (Νέιτ Ρόμπινσον ρε φίλε) των Μπουλς σουτάρει με 0-12. 3-1 στο ρελαντί.

Game 5: Οι Μπουλς βρίσκονται μπροστά στην τέταρτη περίοδο με όκτω πόντους. Οι Χιτ σκοράρουν έντεκα παραπάνω και η σειρά τελειώνει. Με τον καλύτερο τους παίκτη να χάνει την σεζόν, τον Ντεγκ έξω από τον γύρο των πλέι οφ και τον Νόα εξουδετερωμένο, όλοι ξέραμε τι θα συμβεί. Απεριόριστος σεβασμός όπως και να 'χει, γιατί τους δώσανε και καταλάβανε.

Eastern Conference Finals 2013 vs Ιντιάνα Πέισερς

Game 1: Κακό παιχνίδι. Οι παίκτες των Χιτήταν, με εξαίρεση των Άντερσεν, αόρατοι, ο ΛεΜπρόν σε όλο το μήκος του γηπέδου έπαιζε για τους υπόλοιπους τέσσερεις και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκει στους προπονητές. Ο Βόγκελ αφήνει έξω τον Χίμπερτ και ο Σπόλστρα ανήγει αεροδιάδρομο στον ΛεΜπρόν.

Game 2: Τα λάθη γίνονται μία φόρα. ο Χίμπερτ βρίσκεται στο παρκέ αλλά ο Τζέιμς κάνει δύο από αυτά σε κρίσιμο σημείο. End of story Για τους Χιτ δηλαδή. Η σειρά ισοφαρίστηκε.

Game 3: Οι Χιτ το παίξανε έξυπνα (τους βγήκε κι'όλας, έτσι; cool.gif ). Οι Μπος και Χάσλεμ τρσβήξανε τον Χίμπερτ έξω από την ρακέτα, ο ΛεΜπρόν σκόραρε καμιά δωδεκαριά πόντους με posting up, και το Μαιάμι πήρε ξανά το προβάδισμα.

Game 4: Οι Πέισερς το πήρανε στα σοβαρά και ο Χίμπερτ φτάνει σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι τους 20 πόντους και τα δέκα ριμπάουντ. Οι Χιτ επιστρέψανε σε κάποια φάση στην τέταρτη περίοδο, αλλά η Ιντιάνα δεν τους άφησε να ανασάνουν για πολύ ακόμη. Χίμπερτ, Τζορτζ, Γουέστ και Στίφενσον τελείωσαν το παιχνίδι.

Game 5: Ύστερα από αυτό, ο Βόγκελ παραδέχεται πως όταν ο ΛεΜπρόν αποφασίσει να τελειώσει το παιχνίδι, δεν έχει ιδέα πως μπορεί να τον σταματήσει. Σε ένα γήπεδο όπου όλοι φοβόντουσαν τα χειρότερα, ο Τζέιμς σκοράρει 16 πόντους στην τρίτη περίοδο και οι Χιτ βρίσκονται μόλι ςμία νίκη μακριά από τον τρίτο συνεχόμενο τελικό.

Game 6: Οι Πέισερς κυριαρχήσανε στη ρακετά με τα ριμπάουντ και τους πόντους να είναι συντριπτικά υπέρ τους. Από τους Χιτ, μόνο ο Τζέιμς εμφανίστηκε στο γήπεδο.

Game 7: Η σειρά των Πέισερς να μην βρεθούν στο γήπεδο. Δεν μπήκαν ποτέ στο νόημα του αγώνα για παραπάνω από μία περίοδο, και οι Χιτ περάσανε στους τελικούς με ιδιαίτερη άνεση.