Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Indiana Pacers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
sacarame
Indiana Pacers






Small Ball (Paul) George

(by Nuntius)


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2014-2015): 38-44

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2014-2015):
Πόντοι: George Hill 16.1
Ριμπάουντ: Roy Hibbert 7.1
Ασίστ: George Hill 5.1
Κλεψίματα: George Hill/ C.J. Watson 1.0
Κοψίματα: Roy Hibbert 1.6
Ευστοχία %: Ian Mahinmi 55.2 %
Χρόνος συμμετοχής: George Hill 29.5

Πιθανή 5άδα:

G.Hill Ellis C.J. Miles George Mahinmi


Πάγκος:
PG: Joseph Young, Toney Douglas
SG: Rodney Stuckey, Glen Robinson III,
SF: Solo Hill, Chase Budinger
PF: Lavoy Allen, Rakeem Christmas, Shayne Wittington
C: Jordan Hill, Myles Turner

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Myles Turner (#11, πρώτος γύρος), Joseph Young (#43, πρώτος γύρος)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Monta Ellis (FA), Glenn Robinson (FA), Toney Douglas (FA), Rakeem Christmas (ανταλλαγή από Cavs), Chase Budinger (ανταλλαγή από Timberwolves), Jordan Hill (FA), Rodney Stuckey (ανανέωσε)

Έφυγαν: Roy Hibbert (FA), Chris Copeland (FA), Damjan Rudez (ανταλλαγή σε Timberwolves), C.J. Watson (FA), David West (FA), Luis Scola (FA), Donald Sloan (FA)

Παρουσίαση ομάδας
Η ομάδα που τελείωσε την προηγούμενη σεζόν δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που θα αρχίσει την σεζόν σε λίγες ημέρες. Έγιναν αρκετές αλλαγές σε επίπεδο παικτών αλλά η κυριότερη αλλαγή είναι η αλλαγή νοοτροπίας και ταυτότητας. Ο Larry Bird (δυστυχώς για εμένα, ευτυχώς για άλλους) αποφάσισε να εγκαταλείψει την αμυντικογενική φιλοσοφία μας και να ασπαστεί το small ball.

Πιθανώς να επηρεάστηκε αρκετά από τον τραυματισμό του Paul George αλλά και από τις εμπειρίες του από όταν ήταν ακόμα παίκτης. O Bird είχε ξεκινήσει κι αυτός την καριέρα του ως 3άρι αλλά μετά από ένα τραυματισμό το γύρισε σε 4άρι και του βγήκε αρκετά. Ίσως να πιστεύει πως και ο PG θα ευνοηθεί από μια παρόμοια αλλαγή. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν φάνηκε στην προετοιμασία. Ο PG δήλωσε επίσημα πως δεν θέλει να παίξει full-time 4άρι και από τότε και μετά έχει χρησιμοποιηθεί σπανιότατα στο 4.

Η ομάδα φέτος είναι ένα προσωπικό στοίχημα του Bird. Αυτός ανέλαβε εξ' ολοκλήρου όλες τις αλλαγές. Δεν ξέρω αν θα του βγει το στοίχημα ή όχι αλλά εύχομαι να πάνε όλα καλά. Για να πάνε όλα καλά πρέπει να συμβούν τα εξής:

1) Να μην έχουν προβλήματα με foul trouble ο Ian Mahinmi και ο Myles Turner. Είναι οι δύο τελευταίοι rim protectors που μας έχουν απομείνει. Αν δεν καταφέρουν να παίζουν πολύ λόγω φάουλ τότε η άμυνα μας θα υποφέρει.

2) Να δέσει ο Monta Ellis με τον George Hill και τον Paul George. Ο Monta είναι ένας πολύ ικανός παίκτης στην επίθεση αλλά χρειάζεται την μπάλα στα χέρια του. Οι περιφερειακοί μας πρέπει να βρουν την σωστή ισορροπία ώστε να έχουν όλοι τους τα touches που χρειάζονται για να βοηθήσουν την ομάδα. O George Hill και ο Paul George μετράνε κάμποσα χρόνια ως συμπαίκτες οπότε ξέρει ο ένας τα tendencies του άλλου. O Monta, όμως, δεν έχει ξαναπαίξει μαζί τους. Πρέπει να βρει την σωστή χημεία όσο πιο γρήγορα γίνεται.

3) Να μην εκμεταλλευτούν οι υπόλοιπες ομάδες την έλλειψη size μας. Ναι, το NBA μπορεί να γίνεται ολοένα και πιο γρήγορο αλλά υπάρχουν ακόμα ομάδες με πολύ size κάτω από την ρακέτα. Όταν παίζουμε small ball τότε το de facto 4άρι μας είναι ο CJ Miles, ο οποίος κανονικά είναι 3άρι. Αν μας χτυπήσουν οι αντίπαλοι στο post άνω στο mismatch θα έχουμε θέματα. Η ελπίδα είναι πως δεν θα καταφέρουν πολλές ομάδες να το κάνουν αυτό. Θα βγουν όμως αληθινές αυτές οι ελπίδες;

4) Να μην έχουμε τραυματισμούς! Η κατάσταση με τους τραυματισμούς πέρυσι είχε καταντήσει γελοία tongue.gif

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Homecourt advantage για τα playoffs και έξοδος στον 2ο γύρο. Δεν θεωρώ πως η ομάδα έχει τις αμυντικές ικανότητες για να κάνει ένα πιο ανταγωνιστικό run. Μακάρι να διαψευστώ.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Larry Bird. Η φετινή ομάδα είναι αποκλειστικά δικό του δημιούργημα. Έκανε κάποιες ριζικές αλλαγές το καλοκαίρι και μια μερίδα του κόσμου διαφωνεί με αυτές. Θα καταφέρει να αποδείξει στους πάντες πως έχει δίκιο;

Προπονητής
Ευτυχώς για εμάς, ο Frank είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στο NBA. Τον εμπίστευομαι απόλυτα και ξέρω πως θα κάνει αυτή την ομάδα να παίξει στο 110% των δυνατοτήτων της.

Θέλω να ρωτήσω τον... CJ Miles
... Πως θα τα βάλεις με τα θηρία μέσα στην ρακέτα, καμάρι μου; Καλό κουράγιο σου εύχομαι.

Πρόβλεψη νικών: 48-34
Conference rank: 4th
Division rank: 2nd

Teaser
SG3ptshooter
Bλέποντας Pacers, απ' τη σκοπιά του μη αποκλειστικά υποστηρικτή της ομάδας ο οποίος καλά κάνει και βλέπει από πολύ πιο κοντά τα πράγματα, το πρόβλημά μου δεν είναι το πόσο παίζουν διαφορετικά, νομίζω ο Vogel κάνει καλή δουλειά ως τώρα στο να μη μοιάζει αταίριαστο το αποτέλεσμα, αλλά η ποιότητα που δεν υπάρχει σε μια frontline που και 72 λεπτά να βλέπει στο 4-5 αντί για 96, αποτελείται απ' το Mάχιμο, το Jordan Hill, το Lavoy Allen και τον ανέτοιμο Turner. Ειδικά όταν ξέρει κανείς πως είχαν την οικονομική ευελιξία να χτυπήσουν κάποιον καλύτερο ψηλό free agent αλλά έμοιαζε εξ' αρχής δεδομένο πως είχαν στο στόχαστρο τον Monta Ellis. Σεβαστό το skillset του Ellis σε μια ομάδα που θέλει να βρει περισσότερο σκορ δε λέω, απλά έρχεται σε μια offseason που η Indiana έχασε και West και Hibbert.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.