Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ. - Άρης
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
ashton
ΑΕΚ-Άρης Κλειστό Ελληνικού


Κομισάριοι: Σωτηριάδης Φώτης
Διαιτητές: Σχινάς Χρυσόστομος , Παπαπέτρου Πέτρος , Αφεντουλίδης Βασίλης
Dec 19 2009 19:00 NOVASPORTS 3


QUOTE
Στο κλειστό του Ελληνικού, κόντρα στην ΑΕΚ, δοκιμάζεται αυτή την αγωνιστική ο Άρης, με τα μέλη της ομάδας να δηλώνουν στο esake.gr…

ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ:

«Θα χρειαστεί να δείξουμε πάρα πολύ μεγάλη προσοχή στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Ο Γκριν, ο Φράνσις, ο ΜακΓκράθ και ο Μάκης Νικολαΐδης, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα του, συνθέτουν μία τετράδα που έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας. Θα πρέπει να τους προσέξουμε και να τους αντιμετωπίσουμε κατάλληλα. Για να ελέγξουμε το παιχνίδι, θα χρειαστεί να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας. Όπως πάντα, η προσπάθειά μας θα ξεκινήσει από την άμυνα».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΙΟΥΖΗΣ:

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η ΑΕΚ προσπαθεί να σταθεί στην κατηγορία και πολλές φορές τέτοια προβλήματα σε κάνουν πιο δυνατό. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε το περιθώριο για άλλη ήττα εκτός έδρας. Έπειτα από τις δύο νίκες μας, με το Περιστέρι και την Σιαουλιάι, θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και να πάρουμε άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».


esake.gr
ashton
QUOTE
«Πρέπει να κερδίσουμε»
«Πρέπει να κερδίσουμε»
Ο Τορίν Φράνσις έδωσε το σύνθημα για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Άρη (19:00, NS 3)

Μονόδρομος είναι για την ΑΕΚ η νίκη επί του Άρη στην αυριανή μεταξύ τους αναμέτρηση (19:00, NS 3) στο κλειστό του Ελληνικού, δεδομένης της βαθμολογικής θέσης της ομάδας και του δύσκολου προγράμματος που έχει μπροστά της.


Βλέπετε ακολουθούν ματς κόντρα σε Μαρούσι (εκτός), Ολυμπιακό (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός).

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα, όπως είναι ο Άρης, ενώ όλη την εβδομάδα αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τους τραυματισμούς του Περικλή (Δορκοφίκης) και του Σταύρου (Τουντζιαράκης). Παρά ταύτα, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να τα δώσουμε όλα στο παρκέ για να πάρουμε τη νίκη, προκειμένου να ανέβουμε βαθμολογικά και ψυχολογικά», δήλωσε ο Τορίν Φράνσις και συνέχισε:

«Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα διότι αν κάποια στιγμή χάσουμε τη συγκέντρωσή μας, ο Άρης δεν πρόκειται να μας... συγχωρέσει. Επιβάλλεται να είμαστε συγκεντρωμένοι και να εφαρμόσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή μας».

Κλείνοντας εξέφρασε την αναγκαιότητα στήριξης της ομάδας από πλευράς κόσμου: «Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βρεθούν στο γήπεδο οι ένθερμοι φίλαθλοί μας. Όταν τους έχουμε δίπλα μας, αισθανόμαστε πιο δυνατοί».

Στην αποστολή, αλλά...

Πέραν των διοικητικών ο Κώστας Φλεβαράκης έχει και αγωνιστικά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Οι Περικλής Δορκοφίκης και Σταύρος Τουντζιαράκης αναμένεται να βρίσκονται στην αποστολή, αλλά δύσκολα θα παίξουν. Ειδικά, ο πρώτος, ταλαιπωρείται από θλάση στον δικέφαλο. Ο δεύτερος ενοχλείται ακόμη από τον αστράγαλό του και το διάστρεμμα που είχε υποστεί τη Δευτέρα, αλλά ενδέχεται να αγωνιστεί για λίγα λεπτά.

Τρομερή παράδοση με Άρη στην Αθήνα

Δύο μόλις ήττες μετρά η ΑΕΚ από τον Άρη στην Αθήνα από τη σεζόν 1989-1990 κι έπειτα όχι μόνο για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, αλλά τόσο για τα πλέι οφ, αλλά όσο και για το θεσμό του Κυπέλλου.

Μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 μετρούσε μόνο νίκες (18 συνολικά). Τότε γνώρισε τη μία ήττα (64-89) και πέρυσι τη δεύτερη (65-71).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των δέκα τελευταίων αγώνων των δύο αντιπάλων για την κανονική περίοδο..

2008-2009: ΑΕΚ-Άρης 65-71 (Τόμπσον 20 π.), 2007-2008: ΑΕΚ-Άρης 77-62 (Κυρίτσης 23 π.), 2006-2007: ΑΕΚ-Άρης 64-89 (Κόμματος 13 π.), 2005-2006: ΑΕΚ-Άρης 64-58 (Χάτζατζ 12 π.), 2004-2005: ΑΕΚ-Άρης 82-66 (Λόλις 23 π.), 2003-2004: ΑΕΚ-Άρης 92-76 (Ταπούτος 21 π.), 2002-2003: ΑΕΚ-Άρης 92-55 (Ντικούδης 20 π.), 2001-2002: ΑΕΚ-Άρης 92-70 (Καρ 19 π.), 2000-2001: ΑΕΚ-Άρης 101-56 (Κουτλουάι 28 π.), 1999-2000: ΑΕΚ-Άρης 80-65 (Ντικούδης 16 π.).


orasports.gr
dreamtheater
Τεράστια νίκη (77-76) με μεγάλη ανατροπή, τρεις εύστοχες βολές του ΜακΓκραθ 10'' πριν το τέλος και τάπα στον Ντίξον στην εκπνοή. Να χαρούμε επιτέλους και για κάτι μετά από καιρό...
cydonian
Μπράβο ρε ΑΕΚαρα! Πήγε να το πάρει μόνος του ο Ντίξον το παιχνίδι με τις 3ποντάρες του, αλλα τελικά η ομάδα πήρε μια μεγάλη νίκη!
ashton
Mπράβο στην ομάδα και στον κώουτς - τεράστια νίκη.

φωτό κλπ αργότερα.

QUOTE
Φλεβαράκης: "Καρδιά και ψυχή"
Την καρδιά και την ψυχή των παικτών του χαρακτήρισε ως κλειδιά της νίκης επί του Άρη, ο προπονητής της ΑΕΚ Κώστας Φλεβαράκης.

"Είχαμε να παίξουμε μ' έναν αντίπαλο πάρα πολύ καλό προερχόμενο από δύο σημαντικές νίκες που βοηθούν στην ψυχολογία με το Περιστέρι και την Σιαουλιάι. Εμείς ξέροντας τα ατού του Άρη και ότι είναι μια γεμάτη ομάδα θα έπρεπε να πιέσουμε και να τρέξουμε. Όταν το κάναμε μας δικαίωσε ως επιλογή αλλά στο τέλος το παιχνίδι κρίθηκε σε μια λεπτομέρεια".

"Σε όλα τα επίπεδα ωστόσο υπάρχουν ανατροπές και δεν είναι έκπληξη για τους προπονητές. Πρέπει απλά να το πιστεύεις. Όσο το πιστεύεις έχεις ελπίδες να το βγάλεις. Κλειδί είναι η καρδιά και η ψυχή και σε κάνουν να ελπίζεις για το μέλλον. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα που χρειάζεται να αλλάξουν πολλά και κυρίως στο κλίμα αλλά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και στον κόσμο μας. Χρειάζεται ενότητα και θα πρέπει να φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια".

Από την πλευρά του ο Πρόδρομος Νικολαϊδης τόνισε: "Περνάμε δύσκολες στιγμές αφού από το ξεκίνημα της περιόδου δεν έχουμε βρει την ηρεμία μας. Αλλά με μία τέτοια νίκη, δείξαμε ότι έχουμε και ψυχικά αποθέματα αλλά και βαθμολογικά απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Άρης".

"Σίγουρα ο παράγοντας τύχη έπαιξε ρόλο αλλά κάποια στιγμή θα μας βοηθούσε και μας. Το αύριο της ΑΕΚ επειδή έχω περάσει πολλές καταστάσεις το θέλουμε ενωμένο όλοι μας και να κάνουμε ένα καιν ξεκίνημα και να είμαστε όλοι μαζί γιατί όπως αποδείχθηκε και σήμερα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Πρόεδρος της ομάδας μας είναι και δεν ξέρω αν είναι υπό παραίτηση. Είναι συνέχεια δίπλα μας και δεν μας έχει αφήσει καμιά στιγμή και τον θέλουμε δίπλα μας".

Ο προπονητής του Άρη Φώτης Κατσικάρης παραδέχθηκε: "Είναι κρίμα γιατί στα χέρια μας ήταν η μπάλα κι εμείς θα έπρεπε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και να το κερδίσουμε. Δυστυχώς στις δύο επισκέψεις μας στην Αθήνα φεύγουμε με πικρή γεύση και είμαστε σε δύσκολη θέση γιατί έχουμε μείνει πίσω".

"Μέσα από αυτές τις δυσκολίες θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος θέλοντας να κάνουμε την καλύτερη πορεία. Τέτοιες ήττες όμως μας πειράζουν πολύ και θα πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι για να συνεχίσουμε".

Σε ερώτηση για το αν ο Άρης είναι πλεόν σε δύσκολη θέση, εξήγησε: "Εξαρτάται τι εννοείτε δύσκολη θέση. Ίδιο λάθος με τον Πανιώνιο δεν ήταν. Δεν έχω βρεθεί και ελπίζω να είμαι καλά και να ζήσω και άλλα πράγματα που μας δίνει το μπάσκετ και θα πρέπει να δείξουμε πιο δυνατοί από ότι είμαστε. Την επόμενη μέρα θα την αντιμετωπίσουμε με τις πράξεις όπως κάθε μέρα".

"Είχαμε πάλι μια διαφορά και την φορά αυτή δεν κάναμε λάθη αλλά ήμασταν άστοχοι και στο τέλος θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Επιτακτικά αν προχωρήσουμε είναι θέμα πανικού. Αν βρεθεί κάτι που θα μας κάνει καλύτερους βεβαίως θα είμαστε θετικοί. Είχα ενημερώσει και την ομάδα και το ξέρουνε και οι παίκτες ότι η ΑΕΚ έχει προβλήματα αλλά θα πάλευε με την ψυχή της χωρίς να είχε να χάσει τίποτα και αυτό σε κάνει χαρούμενο".

"Τα προβλήματα εξάλλου μένουν έξω από το γήπεδο χωρίς να νομίζω να είδατε δείγματα χαλαρότητας από μας. Όταν ένας παίκτης έμπειρος που είναι ο καλύτερος του παιχνιδιού κάνει το λάθος στο τέλος δεν είναι το ίδιο λάθος με το προηγούμενο. Άμα το κάνουμε θέμα θα μας δημιουργήσει πρόβλημα σίγουρα. Ότι το αναλύουμε ναι το κάνουμε".

Τέλος, ο Νίκος Χατζηβρέττας είπε: "Ήρθαμε καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι που για μας ήταν πολύ σημαντικό αλλά μας έφυγε μέσα από τα χέρια. Κάποια τέτοια παιχνίδια τελειώνουν και δεν ξέρεις τι έχει γίνει. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο συνεχίζουμε και ελπίζουμε να μάθουμε από τα λάθη μας και να κερδίσουμε εκτός έδρας παιχνίδια όπως το σημερινό και εκείνο με τον Πανιώνιο που τα χάσαμε μέσα από τα χέρια μας".


sport24.gr
ashton
μερικες φωτο









o scouter των Spurs






Emanuel David Ginobili
Μπραβο στα παιδια για τη μεγαλη νικη! Μπραβο στον Φλεβαρακη! -που επιτελους πρεπει να τον αφησουν ησυχο να κανει τη δουλεια του- Μπραβο και στα παιδια στη κερκιδα που στηριξαν την ομαδα!

Εγω επιμενω στην τοποθετηση μου απ' την αρχη της χρονιας πως αυτη η ομαδα ειναι για Playoffs κι οχι για να παλευει για τη σωτηρια. Υπαρχει πολυ μεγαλυτερη ποιοτητα απ' οτι περσυ, αυτο που μας λειπει ειναι το βαθος, δεν γινεται να βγαζει 38λεπτα ο Francis.

To ματς το ειδα σε καφετερια στη Salonica με φιλο αρειανο και ΑΕΚτζη. Και πρεπει να παραδεχτω πως οταν ειδα στη τελευταια αμυνα μεσα τον ΜακΓκραθ (πραγματικα δεν εβγαζε κανενα νοημα, στα ματια μου , η μη εισοδος Μελς) τα εβαλα λιγο με τις αποφασεις-επιλογες του Κουτς. Βεβαια οταν ειδα τη ταπα στον Ντιξον, το υπολοιπο μαγαζι ειδε τον επομενο Βλαση Μαρα... 69.gif
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(Emanuel David Ginobili @ Dec 20 2009, 13:19 ) *
Μπραβο στα παιδια για τη μεγαλη νικη! Μπραβο στον Φλεβαρακη! -που επιτελους πρεπει να τον αφησουν ησυχο να κανει τη δουλεια του- Μπραβο και στα παιδια στη κερκιδα που στηριξαν την ομαδα!

Εγω επιμενω στην τοποθετηση μου απ' την αρχη της χρονιας πως αυτη η ομαδα ειναι για Playoffs κι οχι για να παλευει για τη σωτηρια. Υπαρχει πολυ μεγαλυτερη ποιοτητα απ' οτι περσυ, αυτο που μας λειπει ειναι το βαθος, δεν γινεται να βγαζει 38λεπτα ο Francis.

To ματς το ειδα σε καφετερια στη Salonica με φιλο αρειανο και ΑΕΚτζη. Και πρεπει να παραδεχτω πως οταν ειδα στη τελευταια αμυνα μεσα τον ΜακΓκραθ (πραγματικα δεν εβγαζε κανενα νοημα, στα ματια μου , η μη εισοδος Μελς) τα εβαλα λιγο με τις αποφασεις-επιλογες του Κουτς. Βεβαια οταν ειδα τη ταπα στον Ντιξον, το υπολοιπο μαγαζι ειδε τον επομενο Βλαση Μαρα... 69.gif



θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου!ειχα πει κι εγω στις αρχες οτι αν η ομαδα δεν αντιμετωπισει αλλου ειδους προβληματα με το υλικο που εχει μπορει να χτυπησει και 6αδα!!η χτεσινη νικη ηταν πολυ μεγαλη και για λογους ψυχολογιας και θα βοηθησει πολυ στη συνεχεια!
ashton


τα τελευταία λεπτά του αγώνα
ashton
4. ΜΑΡΙΝΟΣ
Δεν έπαιξε


5. GREEN
Τα πάντα όλα... Φοβερός παίκτης... Δίνει ρυθμό, ξέρει τι να κάνει με τη μπάλα, η απόδοση του από ανεκτή και πάνω σε κάθε ματς και με ανοδική σταθεροποιητική πορεία.. Σκόραρε 21 πόντους, με 7/7 βολές, 4/8 δίποντα και 2/2 τρίποντα, ενώ μοίρασε 3 ασιστ κι εκανε 2 κλεψίματα. Σίγουρα ο MVP της ομάδας.


6. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Σιγά-σιγά ανακάμπτει. Είναι σίγουρη λύση από τη γραμμή των βολών (8/9 είχε τώρα, 29/32 συνολικά), δεν έσπασε τα ταμπλώ από τα 6μ25 (2/4). Πέτυχε 14 πόντους, έκανε 3 κλεψίματα (παραμένει 1ος στην Α1 σ'αυτή την κατηγορία).


7. McGRATH
Για πρώτη φορά φέτος δεν έκανε κατάχρηση προσπαθειών. 3/3 βολές (και 13/13 στην Α1), 1/1 διποντα, 2/3 τρίποντα (και το χαμένο είναι αυτό που κέρδισε τις βολές στο τέλος), μοίρασε 4 ασιστ, έριξε την καθοριστική τάπα στον Dixon στο τέλος. Πολύ καλός.


8. MACK
Στο πρώτο ημίχρονο έδωσε λύσεις επιθετικά αλλά παράλληλα έκανε πάρτυ και ο Κακιούζης.. Αν ήταν πιο τυχερός στα τρίποντα που μπήκανε και βγήκανε.. 8π-2ρ.


9. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Επαιξε λιγότερο από άλλες φορές (λογικό με τον Green να είναι τουρμπο), χωρίς να φανεί ιδιαιτερα όσο έπαιξε.


13. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
Εξαιρετική εμφάνιση. Έδωσε πολύτιμα καλάθια στην τρίτη περίοδο όταν είχαμε βαλτώσει επιθετικά, με ατομικές ενέργειες, έπαιξε πολύ καλή άμυνα πάνω στον Κακιούζη και τον περιόρισε αισθητά, ενώ έκανε και το κρίσιμο κλέψιμο που οδήγησε στις 3 βολές του McGrath.


14. ΤΟΥΤΖΙΑΡΑΚΗΣ
Μπήκε για λίγη ώρα (1'48") δε μπορεί να κριθεί.


15. FRANCIS
Στα κλασικά επίπεδα η απόδοσή του... Έδωσε πόντους (16π με 7/12 2π) πήρε 7 (5-2) ρημπάουντ, αλλά ότι μας παίζουν άνετα στα καλάθια μας παίζουνε. Ο Μπετς δε μας έκανε ιδιαιτερη ζημιά παντως καθως παιζανε πιο πολυ με τον Κακιουζη.


16. ΤΖΟΛΟΣ
Mπήκε για 33". Δεν θυμάμαι πότε ... Θα το ξαναδώ στο βίντεο (ή αύριο το βράδυ που έχει το ματς το Novasports1 στις 12) για να τον προσέξω περισσότερο. Πάντως έχει 2 συμμετοχές στο παρκε και 2 νίκες.


17. MELS
Πολύ καλός αμυντικά και πάλι, όσο ήταν μέσα έδωσε εξαιρετικά δείγματα γραφής σε αυτόν τον τομέα. Επιθετικά όμως, το παλουκάρι ΔΕΝ... Ειχε σε 2-3 φάσεις τη δυνατοτητα να βγαλει καλαθι αλλα οι επιλογες του ηταν κακες.
Δεν είναι τυχαιο πως μετα από 6 παιχνίδια, έχει σκοράρει μόνο από βολές έχοντας 0/5 2π, 0/3 3π.


19. JEREMIC
Για άλλη μια φορά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Δικαιολογημένα με όσα έχουμε δει από αυτον, αλλά παραμένει το ερώτημα για τη χρησιμότητά του.
Dwyane ''the flash'' Wade
απ'οτι βλεπω μεχρι τωρα η ομαδα εχει κανει παρα πολυ καλη επιλογη στο κυριο διδυμο αμερικανων.οκ,τον φρανσις ουτως ή αλλος τον ξεραμε αλλα με τον γκριν χτυπησε φλεβα χρυσου!!ηταν γνωστες οι ικανοτητες του βεβαια απο το κολλεγιο αλλα στην ευρωπη δεν τον ειχα δει να παιζει!!πραγματικα ειναι πολυ καλη περιπτωση!

αυτο που με στενοχωρει ειναι οτι αν ειχαμε απο την αρχη τους ξενους θα ειχαμε νικησει τρικαλα και περιστερι και τωρα θα ειμασταν σε πολυ καλυτερη μοιρα.anyway...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.