Πάνω απ'όλους θα έπρεπε να ξέρεις Πάνο, που είσαι χρόνια στο χώρο, πως ένας βαρεμένος οπαδός δε χρειάζεται να είναι 14 χρονών και κρεμασμένος από τα κάγκελα. Έχουμε δει και κάφρους με κουστούμια πολλές φορές...
Ωστόσο, ομολογώ πως έπρεπε να κάνω μία διευκρίνηση για να είμαι πιο κατανοητός:
Ο
σκληροπυρηνικός οπαδός, λοιπόν, ο Τάκαρος και ο Μήτσαρος, ακόμα κι αν τρέφουν σεβασμό (κάπου βαθιά...πολύ βαθιά
μέσα τους) αμφιβάλλω αν θα το δείξουν ποτέ.
Σε αυτό είμαι απόλυτος, το κόμπλεξ και η ξεροκεφαλιά κερδίζουν τον κάθε Γκάλη και Μπάγιεβιτς...
Άντε, μόνο, αν όλος ο κόσμος φωνάξει "ζήτω ο ΠΑΟ" σε κανά ευρωπαϊκό, τότε θα πάνε κι αυτοί μαζί, καθώς μέσα στη μάζα δεν υπάρχει κίνδυνος να γίνει δακτυλοδεικτούμενος (είμαστε και λίγο πρόβατα εκ του φυσικού μας, ως λαός, όσον αφορά τα πανηγύρια και τις χαρές).
Όσο, όμως, δεν υπάρχει καθολική αποδοχή από τον κόσμο, τότε κι αυτοί θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα να κάνουν: να φωνάζουν "ουγκ! η μάνα του...ουγκ!"
Η συμπεριφορά του Ομπράντοβιτς στον πάγκο, οι ειρωνικές δηλώσεις, τα ''σατιρικά'' σκετσάκια, η αλαζονεία των οπαδών τύπου PARSINOS
Συμφωνώ στα αίτια.
Να τα πάρουμε ένα ένα όμως:
- Η συμπεριφορά του
Ομπράντοβιτς στον πάγκο, είναι ίσως η πιο αμφισβητούμενη από αυτές. Άλλοι θα σου πούνε πως κάνει ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει, άλλοι θα σου πουν πως είναι εκνευριστικός. Είναι πραγματικά, ότι σου αρέσει. Συνήθως, αυτοί που είναι με αυτούς που κερδίζουν είναι που επικροτούν τέτοιες συμπεριφορές
, αλλά προσωπικά μπορώ να καταλάβω κάποιον που δίνει δίκιο στην ιδιοσυγκρασία του και στην τακτική(?) που ακολουθεί μέσα στο παιχνίδι για την απόκτηση της εύνοιας των διαιτητών (ή της μη αδικίας).
- Τα ειρωνικά σχόλια, η συμπεριφορά
εκτός πάγκου, ναι, είναι κάτι στο οποίο συμφωνώ. Δηλώσεις όπως εκείνη για τον Καζλάουσκας, είναι φάουλ.
- Τα σκετσάκια, επίσης, είναι ένας λόγος για να κάνουν κι έναν Παναθηναϊκό να σιχαθεί τη διοίκησή του.
- Η αλαζονία τώρα, ναι - η τύπου PARISINOS, αμφιβάλλω.
Ήμουν μαζί με τον Κεφ στο ΟΑΚΑ(ύστερα από πολύ καιρό) πριν μία εβδομάδα στο ΠΑΟ-ΑΕΚ και πραγματικά είχα ξεχάσει πόσο αλαζόνες, με ηλίθιο τρόπο, μπορούν να είναι οι οπαδοί μίας πρωταθλήτριας-πρωταγωνίστριας ομάδας. Σαν καλομαθημένα παιδάκια που ο πατέρας τους είχε λεφτά και πούλαγαν μούρη με αυτά, έκαναν...
Από την άλλη, όμως, ο PARISINOS, δε νομίζω πως εξέφρασε αυτήν την άποψη.
Έχει διαφορά να θεωρείς εκ των προτέρων κατώτερη μία ομάδα με κριτήρια του στυλ "ο αυτοκράτορας Πανάθας δεν κολλάει σε κανένα ΑΕΚάκι", με το να υποστηρίζεις βάσει αγωνιστικών κριτηρίων ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να χάσει από τον Πανιώνιο ακόμα κι αν παίξουν 20 συνεχόμενα παιχνίδια (όσο υπερβολική ή και λάθος, και να είναι αυτή η άποψη).
Γνωρίζοντας τον Parisino από τα προηγούμενά του ποστ, θεωρώ πως ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, ασχέτως αν δεν επιχειρηματολόγησε επαρκώς τη θέση του στο επίμαχο μήνυμα (εκτός αν δεν είδα καλά, διάβασα στα γρήγορα το τόπικ).
Αυτά από εμένα, σε μία επιστροφή στα της Α1 ύστερα από πολύ καιρό
.
EDIT: Σόρρυ ΑΖ, δεν είδα πρώτον το ποστ σου, και δεύτερον το ματς για να το σχολιάσω...