Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Pierce
Discuss.
sihainas
Γι'αυτό και κατά τη γνώμη μου η κατάλληλη εποχή για να πας φαντάρος είναι στον τελευταίο σου χρόνο στο πανεπιστήμιο...έτσι ναι μεν χάνεις 1 χρόνο από τη ζωή σου... αλλά... παίρνεις τις άδειές σου περνάς και τα μάθηματα...κι έτσι στην ουσία δεν είναι εντελώς χάσιμο χρόνου... τι να κάνουμε έτσι είναι τα πράγματα.. εγώ θεωρητικά έχω παράταση μεχρι το 2014 tongue.gif οπότε...αργώ ακόμα biggrin.gif
Pierce
κοιταξε και εγω εχω παραταση μεχρι το 2017 (σε εφαγα tongue.gif ) εχω καταταγει αεροπορια ενω κανω και 9μηνο αλλα για καποιο λογο απο χτες ψαχνω πληροφοριες για το τι μελει γενεσθαι σχετικα με την θητεια


στην ελληνικη εκδοση της wikipedia βρηκα αυτο

QUOTE
Μέχρι το 2004, η Ελλάδα είχε νομοθετήσει υποχρεωτική θητεία 12 μηνών, για όλους τους άνδρες άνω των 18 ετών. Ωστόσο, κινείται προς την ανάπτυξη ενός πλήρως επαγγελματικού στρατού, με στόχο την πλήρη κατάργηση της θητείας. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αναγγείλει τη σταδιακή μείωση στους 6 μήνες το 2008 και πιθανολογείται ότι μπορεί και να καταργηθεί τελείως. Παρόλο που γίνονται δεκτές αιτήσεις γυναικών που θέλουν να υπηρετήσουν, δεν είναι υποχρεωτικό. Η κίνηση αυτή δημιουργεί αντιρρήσεις από τους κύκλους που αντιτίθενται στην υποχρεωτική στράτευση, γιατί ενώ το Άρθρο 4 του Συντάγματος καθιστά υπόχρεους όλους τους δυνάμενους να φέρουν όπλα Έλληνες πολίτες να συμβάλλουν στην άμυνα της Ελλάδας σύμφωνα με τις ορισμούς των ειδικών νόμων, ιστορικά οι νόμοι περί στρατολογίας αναθέτουν το καθήκον της στράτευσης στον ανδρικό πληθυσμό.
Flash
Αχ ρε πιρς... Πως καταφέρνεις σχεδόν κάθε φορά που ανοίγεις σοβαρό thread στα off topic να είναι από αυτά που με απασχολούν αρκετά δεν μπορώ να καταλάβω tongue.gif

Το θέμα για μένα δεν είναι τόσο ξεκάθαρο και αυτή τη στιγμή δεν προλαβαίνω να γράψω αναλυτικά την άποψη μου αλλά θα ήθελα να αποσαφηνίσεις κάτι: Εννοείς αν είμαστε υπέρ ή κατά της στρατιωτικής θητείας όπως αυτή γίνεται τώρα (που εν γένει είναι μαλλον χασιμο χρόνου) ή αν είμαστε κατά για ιδεολογικούς κλπ λόγους; Επίσης συμπεριλαμβάνεις σε αυτό τον όρο και το social service ; (δεν το έχουμε ακόμα αλλά σε 5-10 χρόνια το βλέπω να έρχεται)
Pierce
οι αντιρρησίες συνειδησης(λογω θρησκειας ή ιδεολογιας) ειτε κανουν αοπλη θητεια ειτε κανουν κοινωνικη εργασια σε πολεις εκτος αθηνας θεσσαλονικης και τον τοπο διαμονης τους. (οποτε το social service υπαρχει).

QUOTE
Εννοείς αν είμαστε υπέρ ή κατά της στρατιωτικής θητείας όπως αυτή γίνεται τώρα (που εν γένει είναι μαλλον χασιμο χρόνου) ή αν είμαστε κατά για ιδεολογικούς κλπ λόγους;


Και τα δυο ειναι ευπροσδεκτα. smile.gif

Εγω παντως ειμαι κατα της υποχρεωτικης θητειας, οχι κατα του στρατου.
Flash
QUOTE
οι αντιρρησίες συνειδησης(λογω θρησκειας ή ιδεολογιας) ειτε κανουν αοπλη θητεια ειτε κανουν κοινωνικη εργασια σε πολεις εκτος αθηνας θεσσαλονικης και τον τοπο διαμονης τους. (οποτε το social service υπαρχει).


Είσαι σίγουρος για αυτό; Εγώ ήξερα ότι τους ασκείται ποινική δίωξη για άρνηση στρατιωτικής θητείας. Μάλιστα θυμάμαι πριν δύο χρόνια που με είχαν προσεγγίσει μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας και ήθελαν να υπογράψω για να μη διώκονται οι αντιρρησίες συνείδησης στην Ελλάδα blink.gif Δεν άλλη έχω γνώση επί του θέματος.
Gravedigger
QUOTE(pierce21 @ Nov 17 2007, 15:51 ) *
Εγω παντως ειμαι κατα της υποχρεωτικης θητειας, οχι κατα του στρατου.

Ακριβώς αυτό.Ο στρατός εννοείται πως πρέπει να υπάρχει αλλά δεν μπορείς να υποχρεώνεις τον άλλον να πάει στρατό.Δεν θα υπάρχει και κέρδος αφού θα το βλέπει σαν αγγαρεία.Το καλύτερο σενάριο θα ήταν ο εθελοντισμός αλλά στην Ελλάδα δεν βλέπω να πραγματοποιείται ποτέ.

ΥΓ.Πάντως 1 φίλος μπήκε ναυτικό και όλη μέρα λιώνει στο PS!Εντελώς λούφα!Εδώ έκατσε 2 συνεχόμενες μέρες μέσα και δεν άντεχε άλλο!Έχουν συνηθήσει έξω...!
Pierce
απο το site ellinkos-stratos.com εχει αρκετες πληροφοριες για τα παντα μεσα

Διάρκεια υποχρέωσης των αντιρρησιών συνείδησης

Όσοι εκπληρώνουν άοπλη στρατιωτική υποχρέωση απολύονται οριστικά μετά τη συμπλήρωση του παρακάτω χρόνου πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας:

* Δεκαοκτώ (18) μήνες, για όσους θα εκπλήρωναν πλήρη ένοπλη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση
* Δεκατρείς (13) μήνες και δεκαπέντε (15) ημέρες, για όσους θα εκπλήρωναν μειωμένη ένοπλη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση εννέα (9) μηνών
* Εννέα (9) μήνες, για όσους θα εκπλήρωναν μειωμένη ένοπλη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση έξι (6) μηνών
* Τέσσερις (4) μήνες και δεκαπέντε (15) ημέρες, για όσους θα εκπλήρωναν ενόπλως τρίμηνη πραγματική στρατιωτική υπηρεσία

Εναλλακτικά, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υπηρετήσει πολιτική κοινωνική υπηρεσία σε φορείς του δημοσίου τομέα σε περιοχές εκτός των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, γέννησης καταγωγής ή διαμονής του, καθώς και εκτός των μεγάλης πληθυσμιακής πυκνότητας αστικών κέντρων. Ο χρόνος υπηρεσίας ισούται με:

* Είκοσι τρεις (23) μήνες, για όσους θα εκπλήρωναν πλήρη ένοπλη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση
* Δεκαεπτά (17) μήνες, για όσους θα εκπλήρωναν μειωμένη ένοπλη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση εννέα (9) μηνών
* Έντεκα (11) μήνες, για όσους θα εκπλήρωναν μειωμένη ένοπλη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση έξι (6) μηνών
* Πέντε (5) μήνες, για όσους θα εκπλήρωναν ενόπλως τρίμηνη πραγματική στρατιωτική υπηρεσία
saou
QUOTE
Περιμενω αποψεις απο στρατευμενους (αν θυμαμαι καλα ο saou ειναι μεσα, κουραγιο αδελφε ) απο αλλους που εχουν παει και απο την πλειοψηφια που ειναι σαν και εμενα..


Καλά θυμάσαι.. Καλά, άνοιξες τόπικ να χω να γράφω έτσι?

QUOTE
Γι'αυτό και κατά τη γνώμη μου η κατάλληλη εποχή για να πας φαντάρος είναι στον τελευταίο σου χρόνο στο πανεπιστήμιο...έτσι ναι μεν χάνεις 1 χρόνο από τη ζωή σου... αλλά... παίρνεις τις άδειές σου περνάς και τα μάθηματα...κι έτσι στην ουσία δεν είναι εντελώς χάσιμο χρόνου...


Η κατάλληλη εποχή είναι μόλις τελειώνεις το σχολείο. Κατευθείαν, τον Αύγουστο μετά τις εξετάσεις. Όσο και αν δεν αρέσει σε κανέναν 18άρη καθώς όποιος τελειώνει το σχολείο ονειρεύεται λούφα στο πανεπιστήμιο κτλ η καλύτερη λύση είναι αυτή, και δεν πρόκειται να την καταλάβει παρά μόνο όταν φτάσει στα 23-24, πήξει κάπως το μυαλό, ζήσει καταστάσεις, τελειώσει μια σχολή, πιάσει μια δουλειά και γενικότερα θέλει να βάλει σε μια τάξη τη ζωή του αλλά έχει στη μέση το στρατό.

QUOTE
κοιταξε και εγω εχω παραταση μεχρι το 2017 (σε εφαγα ) εχω καταταγει αεροπορια ενω κανω και 9μηνο αλλα για καποιο λογο απο χτες ψαχνω πληροφοριες για το τι μελει γενεσθαι σχετικα με την θητεια


Στο λέω υπεύθυνα αφού και εγώ παρόμοια κατάσταση ζω ότι εφόσον είσαι αεροπορία και 9μηνο δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι ιδιαίτερα. Αν μένεις και Αθήνα δε, ακόμα καλύτερα.

Θα επανέλθω γιατί τώρα βιάζομαι..
jois21
KATA και στα δυο.
captain charisma
sorry που το λεω αλλα εγω γλυτωσα το στρατο 19.gif 19.gif 19.gif smiley.gif smiley.gif banana.gif 71.gif 71.gif
klearxos
Η γνωμη μου ειναι πως ετσι οπως γινεται η στρατιωτικη θητεια δεν προσφερει τιποτα. Ουτε στον Ελληνικο Στρατο ουτε στον στρατιωτη καθως ο πρωτος δεν καμια περιπτωση δεν εχει ενα ικανο στρατιωτη λογω της θητειας αλλα και ο δευτερος δεν νομιζω πως νιωθει ησυχος πως στην ακραια περιπτωση του πολεμου εχει ολα τα "πολεμοφοδια" στο σακο του...
Προσωπικα ξεκινησα τη θητεια μου μια Τριτη και την προηγουμενη Κυριακη μου ειχαν κανει προταση για δουλει. Εκανα κανα διμηνο να το ξεπερασω (με την εννοια του χαμενου χρονου) και αυτο εγινε κυριως γιατι ειχα καταταγει με τον κολλητο μου. Απο την αλλη την μερια χαρη στο στρατο εμαθα να οδηγω.

Τελοςπαντων θεωρω πως ειναι μια λεπτη γραμμη ενος αναγκαιου κακου..
apkat
QUOTE(big dirk @ Nov 17 2007, 20:53 ) *
sorry που το λεω αλλα εγω γλυτωσα το στρατο 19.gif 19.gif 19.gif smiley.gif smiley.gif banana.gif 71.gif 71.gif


Για πες πως το εκανες αυτο γιατι με ενδιαφερει..

Γενικα και γω κατα σιγουρα στην υποχρεωτικη θητεια και ιδεολογικα κατα και της γενικοτερης υπαρξης στρατου.Ομως επειδη στην Ελλαδα ζουμε και καταλαβαινω οτι αυτο σε πρωτη φαση ειναι αδυνατο ενα καλο πρωτο βημα θα ταν να γινει ο στρατος μισθοφορικος.

Υ.Γ:Πιο αναλυτικα αν βρω την ορεξη θα γραψω αργοτερα αφου τωρα δεν εχω τετοια διαθεση.
..._
heyzzzzzzzzz jjc ποτε 8α πας εC ????????????ΛΟΛ
3erete tpt για μενα π ειμαι αλοδαπος????? 8α παω ??βσκ ειμαι 17 χρονια στν ελλαδα!!!!
και κατι ασχετο πανελληνιες δινς και γω κανονικα ΄ή ....
captain charisma
QUOTE(apkat @ Nov 17 2007, 21:00 ) *
Για πες πως το εκανες αυτο γιατι με ενδιαφερει..

εκανα καποια χαρτια οτι αντιμετωπιζω ενα προβλημα.και ετσι γλυτωσα δεν κανω πλακα
apkat
Ε γινε λιγο πιο σαφης..Αντιμετωπιζεις οντως προβλημα η ειναι κομπινα η ιστορια;;
captain charisma
κομπινα ειναι ρε.και μαλιστα καλα στημενη 19.gif
apkat
Δεν με βοηθας καθολου..Πρεπει να κανω μια μια τις ερωτησεις για να μου απαντας;;

Γενικα αν δεν υπαρχει καποιο προβλημα και θες θα δωσεις καποιες λεπτομεριες για αυτο;;
Pierce
pm παιδια.... smile.gif
NBAer
Πως γινεται να εχετε παραταση(αναβολης στρατευσης) ως το 2014 ο ενας και ως το 2017 ο αλλος???????
Γινεται να πειτε τους λογους που σας δωθηκε τοσο μεγαλη αναβολη....?

Τωρα για το αν ειμαι κατα η οχι της υποχρεωτικης στρατευσης, η απαντηση δεν μπορει να ηταν απλουστερη:
Φυσικα και ειμαι κατα της υποχρεωτικης στρατευσης!
ΚΑΤΑ! ΚΑΤΑ! ΚΑΤΑ! ΚΑΤΑ σε οτιδηποτε καταργει την ελευθερια μας! Και αυτο την καταργει!!!!!!!!!!!


QUOTE
big dirk:
εκανα καποια χαρτια οτι αντιμετωπιζω ενα προβλημα.και ετσι γλυτωσα δεν κανω πλακα

Μπορεις να αναφερεις τι ΑΚΡΙΒΩΣ χαρτια ηταν αυτα?
Εγω ξερω οτι μονο σε περιπτωσεις σοβαρης ασθενειας παιρνεις πληρη απαλλαγη, αλλα για τις περιπτωσεις αυτες τα χαρτια δεν ειναι απλο πραγμα, αφου βασικα πρεπει να εισαι σοβαρα αρρωστος(ψυχολογικα ή σωματικα) για να τα παρεις απο νοσοκομεια και εγκεκριμενους γιατρους.
Οποτε τι ακριβως εκανες....?

Αν δεν επιθυμεις να απαντησεις εδω μπορεις να απαντησεις με προσωπικο μηνυμα? Σε εμενα εννοειται. biggrin.gif


Μια ωραια ερωτηση προς το ωραιο φυλο ειναι:
Ισοτητα ετσι? Απαιτειτε ισοτητα ετσι? Ωραια:
Γιατι δεν την απαιτειτε και εδω? 45.gif 45.gif Δεν σας συμφερει ετσι?
Δεν ειδα καμια σας να διαμαρτυρεται γιατι δεν εχετε ιση μεταχειριση με τους αντρες στο θεμα της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ στρατευσης. Λοιπον? Καμια απαντηση? Δεν θελετε ισοτητα σε αυτο.....? 45.gif
Gravedigger
NBAer καλά που (λογικά) δεν διαβάζουν το τόπικ οι γυναίκες αλλιώς θα είχες βάλει φωτιά!Πάντως εγώ συμφωνώ!

Άσχετο αλλά σου έχω πει πόσο γαμάτο είναι το avatar σου???
Pierce
οπως ειπα και πριν pm για αυτα τα θεματα. (Κανε μια πολλαπλη επιστολη και στειλτο και σε εμενα tongue.gif )

οσον αφορα την αναβολη μου ειναι λογω σπουδων. Περυσι πηρα ως το 2015 ξαναεδωσα εξετασεις και πηρα για το 2016. Και επειδη το συνηθησα και ειπα να ξαναδωσω (tongue.gif )οποτε παω για το 2017. understood? tongue.gif
NBAer
QUOTE(Gravedigger @ Nov 17 2007, 22:43 ) *
NBAer καλά που (λογικά) δεν διαβάζουν το τόπικ οι γυναίκες αλλιώς θα είχες βάλει φωτιά!Πάντως εγώ συμφωνώ!

Άσχετο αλλά σου έχω πει πόσο γαμάτο είναι το avatar σου???

Ναι αλλα αδικειται απο το μικρο μεγεθος: sad.gif

morfi
QUOTE(NBAer @ Nov 17 2007, 22:35 ) *
Τωρα για το αν ειμαι κατα η οχι της υποχρεωτικης στρατευσης, η απαντηση δεν μπορει να ηταν απλουστερη:
Φυσικα και ειμαι κατα της υποχρεωτικης στρατευσης!
ΚΑΤΑ! ΚΑΤΑ! ΚΑΤΑ! ΚΑΤΑ σε οτιδηποτε καταργει την ελευθερια μας! Και αυτο την καταργει!!!!!!!!!!!

Δεν διαφωνώ και κάπως έτσι το βλέπω και εγώ. Χάνουμε ένα χρόνο από τη ζωή μας και είναι άδικο. Όμως απέναντι έχουμε τη Τουρκία που ουκ ολίγες φορές έχουν βγει δημόσια πρόσωπα και μας έχουν απειλήσει. Θα ήταν καλό λοιπόν να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία ειδικά όταν η αναλογία πληθυσμού μεταξύ των δύο αυτών χωρών είναι 1 προς 7 αν όχι και παραπάνω ;

QUOTE(NBAer @ Nov 17 2007, 22:35 ) *
Μια ωραια ερωτηση προς το ωραιο φυλο ειναι:
Ισοτητα ετσι? Απαιτειτε ισοτητα ετσι? Ωραια:
Γιατι δεν την απαιτειτε και εδω? 45.gif 45.gif Δεν σας συμφερει ετσι?
Δεν ειδα καμια σας να διαμαρτυρεται γιατι δεν εχετε ιση μεταχειριση με τους αντρες στο θεμα της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ στρατευσης. Λοιπον? Καμια απαντηση? Δεν θελετε ισοτητα σε αυτο.....? 45.gif

Ένα από τα τιμήματα του να είσαι άντρας...
Flash
Ας πω και γω την άποψη μου.

Αρχικά δε μου φαίνεται καθόλου παράδοξο το ότι μια χώρα με τη γεωπολιτική θέση και τον πληθυσμό της Ελλάδας θεωρεί απαραίτητο να εκπαιδεύει το σύνολο του εν δυνάμει μάχιμου ανδρικού πληθυσμού στον οπλικό εξοπλισμό. Μπορεί όλοι (ή σχεδόν όλοι) να επιθυμούμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλες τις όμορες χώρες όμως προφανώς αυτό δεν είναι μόνο στο χέρι μας.

Προσωπικά όσο οι ανατολίτες γείτονες έχουν τα γνωστά προβλήματα με τους Κούρδους, ψηφίζουν σε αθροιστικά ποσοστά 15% εθνικιστικά κόμματα, διατηρούν το cassius belli (δεν ξέρω λατινικά οπότε αγνοείστε όποιο ορθογραφικό), το Κυπριακό παραμένει άλυτο,έχουν έναν πολιτικά και οπλικά πανίσχυρο στρατό που δεν το έχει και σε πολύ να κάνει κανα πραξικόπημα, έχουν ένα πληθυσμό 70+ εκατομμυρίων με ρυθμό αύξησης 1,5% το χρόνο και...και...και... το βρίσκω λογικό να έχουμε υποχρεωτική στράτευση. Εδώ το ίδιο συμβαίνει ακόμα και σήμερα με τους οικονομικά, πολιτικά και βιομηχανικά πανίσχυρους Γερμανούς (που φοβούνται ποιους; τους Βέλγους; laugh.gif )δεν θα γινόταν με εμάς; Ο μισθοφορικός στρατός δε νομίζω ότι θα κάλυπτε τις δυνητικές αμυντικές ανάγκες της χώρας. Άλλωστε δεν μπορούμε επί του παρόντος να τον χρηματοδοτήσουμε.

Με όλα τα παραπάνω απλά θέλω να πω ότι για καθαρά πρακτικούς λόγους μου φαίνεται λογικό ότι έχουμε υποχρεωτική στράτευση. Τώρα θα μου πείτε (σωστά) και τι μαθαίνεις στο σημερινό στρατό; Ε, σχεδόν τίποτα και σίγουρα δεν εκπαιδεύεσαι στρατιωτικά. Άλλωστε λόγω του πολύ σύντομου χρόνου απαξίωσης των οπλικών συστημάτων ο μόνος τρόπος να υπάρχει πραγματική αμυντική δύναμη θα ήταν να κάνουμε ότι το Ισραήλ (σ' έφτιαξα μορφή ε; 19.gif ) δηλαδή να επανεκπαιδεύονται όλοι 2-3 βδομάδες το χρόνο (δια βίου μάθηση δε θέλουμε ; icon_drunk.gif ). Με άλλα λόγια ουσιαστικά δεν εξυπηρετεί σχεδόν τίποτα σε πρακτικούς όρους η στρατιωτική εκπαίδευση ως έχει σήμερα. Εγώ όπως και να έχει θα κάνω τη θητεία μου απλά και μόνο γιατί γενικά σε μια χώρα όπου ο καθένας υπακούει σε όποιους νόμους γουστάρει εγώ προτιμώ να υπακούω σε όλους (σχεδόν rolleyes.gif ) ανεξάρτητα από το αν συμφωνώ ή όχι με αυτούς...

ΥΓ: Α μορφή επίσης στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες οι γυναίκες πάνε στρατό (στο Ισραήλ υποχρεωτικά). Οι δικές μας όμως οι τσαούσες σε αυτό βγαίνουν λίγο ....εμ ας μη το πω.
saou
QUOTE(Flash @ Nov 17 2007, 21:26 ) *
Με όλα τα παραπάνω απλά θέλω να πω ότι για καθαρά πρακτικούς λόγους μου φαίνεται λογικό ότι έχουμε υποχρεωτική στράτευση. Τώρα θα μου πείτε (σωστά) και τι μαθαίνεις στο σημερινό στρατό; Ε, σχεδόν τίποτα και σίγουρα δεν εκπαιδεύεσαι στρατιωτικά. Άλλωστε λόγω του πολύ σύντομου χρόνου απαξίωσης των οπλικών συστημάτων ο μόνος τρόπος να υπάρχει πραγματική αμυντική δύναμη θα ήταν να κάνουμε ότι το Ισραήλ (σ' έφτιαξα μορφή ε; 19.gif ) δηλαδή να επανεκπαιδεύονται όλοι 2-3 βδομάδες το χρόνο (δια βίου μάθηση δε θέλουμε ; icon_drunk.gif ). Με άλλα λόγια ουσιαστικά δεν εξυπηρετεί σχεδόν τίποτα σε πρακτικούς όρους η στρατιωτική εκπαίδευση ως έχει σήμερα. Εγώ όπως και να έχει θα κάνω τη θητεία μου απλά και μόνο γιατί γενικά σε μια χώρα όπου ο καθένας υπακούει σε όποιους νόμους γουστάρει εγώ προτιμώ να υπακούω σε όλους (σχεδόν rolleyes.gif ) ανεξάρτητα από το αν συμφωνώ ή όχι με αυτούς...


Η καλύτερη λύση για όλες τις πλευρές θα ήταν μια καλή (πραγματικά όμως καλή) βασική εκπαίδευση που θα διαρκούσε γύρω στους 1-2 μήνες και τέλος. Από τη στιγμή που παίρνεις την πρώτη μετάθεση και πας στο στρατόπεδο, είσαι κάτι μεταξύ δημοσίου υπαλλήλου και παιδιού για αγγαρείες και καφέδες. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να σε παιδεύουν. Αλλά το σύστημα έχει αρτηριοσκλήρωση και δεν αλλάζει εύκολα. ΄

ΥΓ. Κάποιος ανέφερε παραπάνω ότι επίκειται μείωση θητείας κτλ. Πιο πιθανή είναι η αύξηση. Και σε ότι αφορά το Ναυτικό, ενδέχεται κάποια στιγμή να σταματήσει να δέχεται στρατεύσιμους καθώς δεν έχει λειτουργικές ανάγκες. Οπότε όποιος σκέφτεται να το καθυστερήσει με το σκεπτικό ότι όσο πάει η θητεία θα μειώνεται ας το ξανασκεφτεί. Ή ας βγει γιωτάς όπως ο φίλος που δε θήτευσε. Δεν είναι και τόσο δύσκολο, απλά δεν αξίζει και τη φασαρία αν θέλετε τη γνώμη μου.
Air Kef
Θα ήταν καλό να μειωθούν -ριζικά- οι θητείες.

Οπως ειπε και ενας φίλος,θα ηταν καλύτερα 2 μήνες καλης θητείας,και όχι 1 χρονος ξυσίματος.

Με την παρούσα μορφή,ειμαι υπερ της κατάργησης.

Η μονη περίπτωση να έχουμε πολεμο παντως,ειναι ενα πραξικόπημα στην Τουρκία,έτσι θέλω πιστεύω.


Υ.Γ.: big dirk,δν ξερω τι μεσο εχεις,ωστόσο υποθέτω πολύ μεγάλο,για να το λες τοσο φορα παρτίδα.Αν το δει ενας που θελει να σε "πιάσει", σε 2-3 μερες το πολύ(ειναι ΣΚ βλεπεις,απο Δευτέρα δουλεια) θα σου χτυπήσουν την πόρτα.smile.gif peace.gif

Επίσης ξέρω,πως οταν είσαι γιωτάς,έχει προβλήματα αργότερα στην επαγγελματική σου πορεία.
NBAer
QUOTE(saou @ Nov 17 2007, 23:45 ) *
ΥΓ. Κάποιος ανέφερε παραπάνω ότι επίκειται μείωση θητείας κτλ. Πιο πιθανή είναι η αύξηση.

Αυτο ειναι τελειως προσωπικη εκτιμηση ή εχεις ακουσει κατι εστω και φημη?
Γιατι η ΝΔ εχει δεσμευτει οτι ΔΕΝ θα αυξηθει η θητεια. Τωρα βεβαια τετοιες δεσμευσεις τις ξερουμε αλλα ε οσο να ναι....
Η φημη που εχω εγω ακουσει απο φιλο που εχει θειο στρατιωτικο, ειναι οτι στο 2008 με 2009 θα μειωθει η θητεια σε 9μηνο και σε λιγα ή εστω αρκετα χρονια θα παει στο 4μηνο και θα στραφουμε πολυ στο να την κανουμε επαγγελματικη. Ηδη μου εχει πει οτι επικειται το κλεισιμο πολλων φυλακιων....
NBAer
QUOTE(Air Kef @ Nov 17 2007, 23:59 ) *
Οπως ειπε και ενας φίλος,θα ηταν καλύτερα 2 μήνες καλης θητείας,και όχι 1 χρονος ξυσίματος.

Μα γιατι δεν υπαρχουν ανθρωποι με λογικη εκει εξω να μας κυβερνουνε???? shot.gif
Συμφωνω 100% με αυτα που ειπες!!!!

Ποιος απο τους νεους, ποιος απο εδω μεσα δεν θα προτιμουσε 3 εστω μηνες στρατου με σκληρη εκπαιδευση, πολυ τρεξιμο, ασκησεις δυσκολες, πεζοποριες, αεροβικες ασκησεις ολη μερα κλπ απο αυτο που εχουμε τωρα 12 μηνες ασκοπου χασιματος χρονου? Ποιος?? Κανεις!

Υπαρχει και αυτο το καταραμενο προβλημα του πληθυσμου και το 0.19% εναντι του 1.04% της Τουρκιας(Flash που βρηκες το 1.5%? το Amiglobe και η CIA δινουν 1.04%) βεβαια, αλλα και παλι η οργανωση των πραγματων ειναι τραγικη....
Pierce
ηδη τα κεντρα εκπαιδευσης ειδικων δυναμεων εχουν μειωθει στα 2(!!). Βολος Χαλκιδα δεν εχει πουθενα αλλου. Ο Μειμαρακης παντως ειναι αντιθετος στην μειωση της θητειας( ο σπηλιοτοπουλος ηθελε αλλα αυτος μας αφησε)
apkat
QUOTE(Air Kef @ Nov 17 2007, 23:59 ) *
Υ.Γ.: big dirk,δν ξερω τι μεσο εχεις,ωστόσο υποθέτω πολύ μεγάλο,για να το λες τοσο φορα παρτίδα.Αν το δει ενας που θελει να σε "πιάσει", σε 2-3 μερες το πολύ(ειναι ΣΚ βλεπεις,απο Δευτέρα δουλεια) θα σου χτυπήσουν την πόρτα.smile.gif peace.gif

Επίσης ξέρω,πως οταν είσαι γιωτάς,έχει προβλήματα αργότερα στην επαγγελματική σου πορεία.


Πως θα τον βρουν βρε κεφ;;βρομαει ο τοπος απο ανθρωπους που εχουν καταφερει μεσω κομπινας να γλιτωσουν την στρατευση.Σιγα μην μπει ενας στρατησος στο φορουμ,τα παρει στο καρανιο που ενα αλητης τους γλιτωσε και επιβαλει ερευνα για να βρουν τον προδοτη..
jois21
QUOTE
Μια ωραια ερωτηση προς το ωραιο φυλο ειναι:
Ισοτητα ετσι? Απαιτειτε ισοτητα ετσι? Ωραια:
Γιατι δεν την απαιτειτε και εδω? Δεν σας συμφερει ετσι?
Δεν ειδα καμια σας να διαμαρτυρεται γιατι δεν εχετε ιση μεταχειριση με τους αντρες στο θεμα της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ στρατευσης. Λοιπον? Καμια απαντηση? Δεν θελετε ισοτητα σε αυτο.....?


Γιατι θυμωνεις; Γιατι να ζητησουν ισοτητα; blink.gif

Εσυ λαμβανεις τη λαθος αντιμετοπιση και αυτες τη σωστη. Εσυ καλυτερα να ζητησεις ισοτητα (και εγω).

QUOTE
Αρχικά δε μου φαίνεται καθόλου παράδοξο το ότι μια χώρα με τη γεωπολιτική θέση και τον πληθυσμό της Ελλάδας θεωρεί απαραίτητο να εκπαιδεύει το σύνολο του εν δυνάμει μάχιμου ανδρικού πληθυσμού στον οπλικό εξοπλισμό.




Ναι αυτο θα μπορουσε να ισχυει για την Ελλαδα.... την αρχαια Ελλαδα.
Εδω και μερικες 10ετιες ειμαστε μελλος της Ε.Ε.. Ειναι πολυ ηληθια δικαιολογια (και η μονη ταυτοχρονα) για την υποχτρεωτικη στρατευση. Περιπτωση πολεμου σημερα υπαρχει μια στο δισεκατομμυριο. Αν για αυτο το ποσοστο αξιζει να χανει ενας νεο 1 ετος απ τη ζωη του σημερα και το πιστευεις πραγματικα, τοτε παω πασο.

QUOTE
ΥΓ: Α μορφή επίσης στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες οι γυναίκες πάνε στρατό (στο Ισραήλ υποχρεωτικά). Οι δικές μας όμως οι τσαούσες σε αυτό βγαίνουν λίγο ....εμ ας μη το πω.

Καλα κανουν.
Οσο για το Ισραηλ, ευτυχως η Ελλαδα απεχει πολυ απο τις πολιτικες και στρατιωτικες ταχτικες τους. Τη μερα που θα τιθεται εστω και ζητημα συγκρισης με αυτες εγω θα την κανω απ αυτη τη χωρα...

@Κεφ
Τι λες τωρα ρε; tongue.gif Καλα εκανε το παιδι.
Air Kef
QUOTE(ΝΒΑερ)
Αυτο ειναι τελειως προσωπικη εκτιμηση ή εχεις ακουσει κατι εστω και φημη?
Γιατι η ΝΔ εχει δεσμευτει οτι ΔΕΝ θα αυξηθει η θητεια. Τωρα βεβαια τετοιες δεσμευσεις τις ξερουμε αλλα ε οσο να ναι....


Βασικα έχω ακουσει το ίδιο πραγμα,για αυξηση θητειών,απο κολλητό, με πατέρα χωμένο στην ΝΔ. sad.gif



QUOTE
Ναι αυτο θα μπορουσε να ισχυει για την Ελλαδα.... την αρχαια Ελλαδα.
Εδω και μερικες 10ετιες ειμαστε μελλος της Ε.Ε.. Ειναι πολυ ηληθια δικαιολογια (και η μονη ταυτοχρονα) για την υποχτρεωτικη στρατευση. Περιπτωση πολεμου σημερα υπαρχει μια στο δισεκατομμυριο. Αν για αυτο το ποσοστο αξιζει να χανει ενας νεο 1 ετος απ τη ζωη του σημερα και το πιστευεις πραγματικα, τοτε παω πασο.

QUOTE


Τζοις21 να σου υπενθυμησω,οτι το 1996 με τα Ιμια,τα στρατόπεδα ηταν έτοιμα για πόλεμο.Το ενδεχόμενο πολέμου,ειναι πολύ μικρότερα απο προηγούμενες περιόδους,ωστόσο ειναι ακομα υπαρκτο,δυστυχώς.



Απκατ,ειπα "αν θελει καποιος". smile.gif
Απλα την ip του θα βρει και τα υπόλοιπα εινα θέμα μερικών ωρών,αν όχι λεπτών.
apkat
Γενικα ναι.αλλα αληθεια τι πιθανοτητες εχει να τον βρουν επειδη το εγραψε στο φορουμ;;

πανω απο 1/1.000.000;;;
jois21
Εδω υπαρχουν φορουμ με αποκλειστικο σκοπο την πληροφορηση και την καθοδηγηση για το πως θα απαλαγεις, μαλιστα με πολυ μεγαλυτερη συμμετοχη απο το μπασκετφορουμ... rolleyes.gif

Τα Iμια ειναι ενα λαθος (που αν δεχτουμε οσα λεει ο Σημιτης στο βιβλιο του ηταν μια γκαφα και ανικανοτητα λιγων στρατιωτικων και οχι πολιτικη "κυρησω πολεμο" απο καμια απ τις δυο χωρες) που γινεται μια φορα στα 50 χρονια οταν μιλαμε για τον περασμενο αιωνα και μια φορα στα 500 χρονια οταν μιλαμε για τον τωρινο. Μια χωρα που θελει να μπει στην Ε.Ε. ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ σε χωρα της Ε.Ε. με ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ. Δε ειναι δα δυσκολο σα σκεψη. 1/1.000.000.000 ειναι ενα λογικο ποσοστο.
Flash
QUOTE
Ναι αυτο θα μπορουσε να ισχυει για την Ελλαδα.... την αρχαια Ελλαδα.
Εδω και μερικες 10ετιες ειμαστε μελλος της Ε.Ε.. Ειναι πολυ ηληθια δικαιολογια (και η μονη ταυτοχρονα) για την υποχτρεωτικη στρατευση. Περιπτωση πολεμου σημερα υπαρχει μια στο δισεκατομμυριο. Αν για αυτο το ποσοστο αξιζει να χανει ενας νεο 1 ετος απ τη ζωη του σημερα και το πιστευεις πραγματικα, τοτε παω πασο.


Επειδή εγώ είμαι προφανώς ηλίθιος που χρησιμοποιώ τέτοια επιχειρήματα (παρότι τα δικαιολόγησα εκτενώς παραπάνω) ενώ εσύ είσαι προφανώς έξυπνος που αντιτίθεσαι σε αυτά (παρότι ουσιαστικά μόνο τη συμμετοχή μας στην ΕΕ χρησιμοποίησες ως απόδειξη ότι δεν υπάρχει περίπτωση πολέμου) και μάλιστα υπολογίζεις και με φοβερά μαθηματικά τη στατιστική πιθανότητα να γίνει πόλεμος ε δεν μπορώ παρά να ξανασκεφτώ την άποψη μου...

Αλλά τι λέω εγώ είμαι ηλίθιος και επιπλέον πρόβατο οπότε δεν μπορώ να σκεφτώ... rolleyes.gif
panos75
Προσωπικά πάντως δεν πέρασα καθόλου άσχημα στη θητεία μου(ΠΝ). Ήταν μια καλή εμπειρία και γνώρισα κι έναν πολύ καλό φίλο.

QUOTE
Επίσης ξέρω,πως οταν είσαι γιωτάς,έχει προβλήματα αργότερα στην επαγγελματική σου πορεία.


Αυτό πιστεύω ίσχυε κυρίως εάν ήθελες να προσληφθείς στο δημόσιο ή σου ζητούσαν να δουν το απολυτήριο. Τώρα όμως με το μπάχαλο γύρω από τα προσωπικά δεδομένα αρκεί μια απλή βεβαίωση της στρατολογίας ότι δεν έχεις υποχρεώσεις απέναντι της, όπου δεν αναφέρεται όχι μόνο το γιώτα, άλλα ούτε καν αν έκανες θητεία ή απλώς απαλάχτηκες.

QUOTE
Πως θα τον βρουν βρε κεφ;;βρομαει ο τοπος απο ανθρωπους που εχουν καταφερει μεσω κομπινας να γλιτωσουν την στρατευση.Σιγα μην μπει ενας στρατησος στο φορουμ,τα παρει στο καρανιο που ενα αλητης τους γλιτωσε και επιβαλει ερευνα για να βρουν τον προδοτη..


Μα δε φοβάται τους στρατηγούς ο Κεφ. Τον Τριανταφυλλόπουλο φοβάται. tongue.gif
jois21
Mαθε να διαβαζεις.
Χαρακτηρισα μια μεμονομενη δικαιολογια (γιατι τη θεωρω και τη μονη) για υποχρεωτικη στρατευση. Τα υπολοιπα ειναι δικα σου δημιουργηματα.
Προφανως και δεν υπαρχει μαθηματικη μεθοδος για να βγει ποσοστο πιθανοτητας πολεμου αλλα γραφω τυπικα ενα μικροσκοπικο νουμερο για να δειξω οτι ειναι ανυπαρκτο. Αν σε ενοχλει αυτο ή δε το καταλαβες, λυπαμαι. Αν εχεις καποιο τυπο για υπολογισμο που διαφερει απ τον δικο μου ενδιαφερομαι να τον διαβασω.

Αν δε σου φτανει το επιχειρημα της Ε.Ε., που για καθε λογικο ατομο που παρακολουθει τις εξεληξεις ειναι το λιγοτερο πανισχυρο, ας υποθεσουμε οτι γινεται πολεμος.
Οι τουρκοι λοιπον, που ειναι βαρβαροι ασιατες και δεν εχουν σχεσεις με την ευρωπη και δεν υπολογιζουν καταστροφικες συνεπειες στο ονομα του αλαχ και ΔΕΝ ειναι φιλοι μας και ΔΕΝ εχουν εσωτερικα προβληματα και δεν εχουν αλλο πολεμο στα ανατολικα συνορα (επεμβαση Ιρακ) και στα μονα συναρα μεταξυ μας απο ξηρα ζουν πολλοι Τουρκοι και δεν εχουμε ταρτιες οικονομις συμφωνιες στην περιοχη αυτη, θα ξεκινησουν πολεμο.
Και τι θα γινει; Σε λιγες μερες ή ωρες θα εχει τελειωσει. Ουτε επιστρατευση δε θα προλαβουν να κανουν. Θα παρεμβουν ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Αμερικανοι, η ΕΕ που δε θελει να χαλασει τα υπερπολιτιμα συνορα της με οποιονδηποτε και δε ξερω ποιος αλλος και καπου εκει το θεμα θα ληξει. Αυτα περι της εκδοχης του 1/1.000.000.000
NBAer
QUOTE(Air Kef @ Nov 18 2007, 01:17 ) *
Βασικα έχω ακουσει το ίδιο πραγμα,για αυξηση θητειών,απο κολλητό, με πατέρα χωμένο στην ΝΔ. sad.gif

Ωχ, Ωχ!


QUOTE
Απλα την ip του θα βρει και τα υπόλοιπα εινα θέμα μερικών ωρών,αν όχι λεπτών.

Ακριβως. Μπορει καποιος "κακος" διοικητης,στρατηγος κλπ να ενημερωσει τον εισαγγελεα και αυτος αν ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ απο τον admin του φορουμ(νομιμη διαδικασια που υποχρεουται ο admin να δωσει ο,τι του ζητηθει) να δωσει το ΙP του εκεινη τη στιγμη και λογω του οτι οι παροχοι μας ιντερνετ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και τα εχουν αποθηκευμενα πολυ απλα μπορει να βρεθει ποιος, που, πότε, κλπ....


QUOTE(jois21 @ Nov 18 2007, 01:08 ) *
Ειναι πολυ ηληθια δικαιολογια (και η μονη ταυτοχρονα) για την υποχτρεωτικη στρατευση. Περιπτωση πολεμου σημερα υπαρχει μια στο δισεκατομμυριο.

Δε ειναι δα δυσκολο σα σκεψη. 1/1.000.000.000 ειναι ενα λογικο ποσοστο.

Οπως ειπε και ο Flash αυτη οι παραπανω εκφρασεις δεν ειναι καλως ορισμενες.
Γιατι? Γιατι δεν ανεφερες το μια στο δισεκατομμυριο(Ε9) καθε ποτε θα ισχυει? Για ποιο χρονικο διαστημα?
Πχ για να καταλαβεις τι λεω:
Πιθανοτητα 1 στο Ε9 καθε δευτερολεπτο για να γινει πολεμος(δηλαδη καθε δευτερολεπτο εχουμε πιθανοτητα 1/Ε9 για να γινει πολεμος),
πιθανοτητα 1 στο Ε9 καθε μερα για να γινει πολεμος(δηλαδη καθε μερα εχουμε πιθανοτητα 1/Ε9 για να γινει πολεμος),
πιθανοτητα 1 στο Ε9 καθε χρονο για να γινει πολεμος(δηλαδη καθε χρονο εχουμε πιθανοτητα 1/Ε9 για να γινει πολεμος),
κλπ.....

Στην μεν πρωτη περιπτωση η πιθανοτητα στα επομενα 10 χρονια να γινει πολεμος ειναι πολυ μεγαλυτερη απο οτι στην 2η και 3η περιπτωση, ενω στην τελευταια εχουμε οτι οι πιθανοτητες ειναι μηδαμινες....
tsitum
Καταρχας χωρις αναλυσεις, για ολους τους λογους που αναφερθηκαν προς τη μια κ την αλλη πλευρα ειμαι υπερ της μειωσης της θητειας ισως κ της υπαρξης μισθοφορικου στρατου με την καλη εννοια (σαν τους μονιμους) .Κ μειωση εννοω σε βαθμο βασικης εκπαιδευσης ορισμενων μηνων.

Για επιχειρημα του τυπου "κατα σε οτιδηποτε θιγει την ελευθερια μας" να θυμισω οτι βρισκομαστε σε οργανωμενη κοινωνια με νομους κ δικαιωματα.Οποιος δε τηρει τις βασικες υποχρεωσεις δε μπορει να γευεται κ τα βασικα προνομια της οργανωμενης κοινωνιας. Γιατι παντα θυμομαστε μονο τα δικαιωματα μας.

Τελος να κανω κ ενα σχολιο για την αιωνια κατακραυγη προς το κρατος κ "σ αυτους που μας κυβερνανε". Αν ειναι τοσο οφθαλμοφανη τα εγκληματα κ οι τραγικοτητες ολων των επιλογων, ας βαλουν υποψηφιοτητα αυτοι που βλεπουν τις αθλιοτητες να διορθωσουν τιποτα.


Υ.Γ. Φλας σε παω ρε
jois21
ΝΒΑερ "πιαστηκες" απο το πιο αοριστα δοσμενο δεδομενο του ποστ μου. Γιατι;
Εγραψα οτι το χρησιμοποιησα απλα για να δειξω τις μηδενικες πιθανοτητες. Εσεις ποτε δε βγαζεται αυθαιρετες πιθανοτητες που ειναι κοντα στην πραγματικοτητα ή υπερβολικες πιθανοτητες για να τονισετε κατι; Αμφιβαλω.

QUOTE
Για επιχειρημα του τυπου "κατα σε οτιδηποτε θιγει την ελευθερια μας" να θυμισω οτι βρισκομαστε σε οργανωμενη κοινωνια με νομους κ δικαιωματα.Οποιος δε τηρει τις βασικες υποχρεωσεις δε μπορει να γευεται κ τα βασικα προνομια της οργανωμενης κοινωνιας. Γιατι παντα θυμομαστε μονο τα δικαιωματα μας.


Επειδη ειμαι αυτου του επιχειρηματος και εσυ προφανως δεν εισαι, να σου θυμισω οτι ενα απο τα βασικοτερα δκαιωματα, αν οχι το βασικοτερο, ειναι αυτο της ελευθεριας και αυτο του να μαχομαι για οτιδηποτε πιστευω οτι την καταπατα. Απο τι στιγμη λοιπον που ενας νομος την καταπατα θα χρησιμοποιησω καθε νομιμο μεσο (ή και παρανομο οταν θεωρω οτι γινεται σε υπερβολικο βαθμο) για την καταργηση του. Εκτος αν πιστευεις οτι το δικαιωμα της διεκδικισης της ελευθεριας σου ειναι σε κατωτερη μοιρα απο τις υποχρεωσεις σου προς το κρατος...
NBAer
QUOTE(jois21 @ Nov 18 2007, 02:28 ) *
ΝΒΑερ "πιαστηκες" απο το πιο αοριστα δοσμενο δεδομενο του ποστ μου. Γιατι;

Πιαστηκα απο ενα ποστ σου που λες πραγματα ασαφη και λαθος. (Εξηγησα το γιατι ειναι λαθος).
Που να ξερω οτι το ποστ σου αυτο δεν ηθελες να το σχολιασουμε γιατι ηταν ασαφες? Εν ολιγοις κανε μονο σαφη ποστ για να μην βρισκουμε λαθη σε αυτα. biggrin.gif


QUOTE
Εγραψα οτι το χρησιμοποιησα απλα για να δειξω τις μηδενικες πιθανοτητες. Εσεις ποτε δε βγαζεται αυθαιρετες πιθανοτητες που ειναι κοντα στην πραγματικοτητα ή υπερβολικες πιθανοτητες για να τονισετε κατι; Αμφιβαλω.

Αλλο αυθαιρετες ή υπερβολικες πιθανοτητες και αλλο μη σωστα ορισμενες. wink.gif



BTW εγω συμφωνω απολυτα με αυτο που θελεις να πεις(αλλα το ειπες με λαθος τροπο) οτι η πιθανοτητα να γινει πολεμος με την Τουρκια πχ ειναι μηδεν! Zero! Love! tongue.gif
Αλλα οι πολιτικοι εχουν μεγαλες ευθυνες και πρεπει να ειναι ετοιμοι για ολα και δεν μπορουν να βασιστουν στο οτι θα μπει στην ΕΕ, κλπ. Οποτε.....
jois21
QUOTE
Τελος να κανω κ ενα σχολιο για την αιωνια κατακραυγη προς το κρατος κ "σ αυτους που μας κυβερνανε". Αν ειναι τοσο οφθαλμοφανη τα εγκληματα κ οι τραγικοτητες ολων των επιλογων, ας βαλουν υποψηφιοτητα αυτοι που βλεπουν τις αθλιοτητες να διορθωσουν τιποτα.


Πολυ "παιδικη" και αθωα λογικη. Ποιος θα τα βαλει με τις 3 οικογενεις που κυβερνανε; rolleyes.gif

ΝΒΑερ, τι ασαφες και λαθος εχει το να πω οτι πολεμος (προφανως αυτο ισχυει για τη στιγμη αυτη*) εχει μηδενικες πιθανοτητες να συμβει;


*για να μη πιαστεις απο το αυτη τη στιγμη και μου λες περι στιγμιεων πιθανοτητων δευτερολεπτων και δε ξερω τι, ξεκαθαριζω οτι "αυτη τηστιγμη" ειναι ενα λογικο χρονικο διαστημα που οριζεται το τελος και η αρχη του απο σημαντικες πολιτικες και στρατιωτικες μεταβολες.
tsitum
QUOTE
Επειδη ειμαι αυτου του επιχειρηματος και εσυ προφανως δεν εισαι, να σου θυμισω οτι ενα απο τα βασικοτερα δκαιωματα, αν οχι το βασικοτερο, ειναι αυτο της ελευθεριας και αυτο του να μαχομαι για οτιδηποτε πιστευω οτι την καταπατα. Απο τι στιγμη λοιπον που ενας νομος την καταπατα θα χρησιμοποιησω καθε νομιμο μεσο (ή και παρανομο οταν θεωρω οτι γινεται σε υπερβολικο βαθμο) για την καταργηση του. Εκτος αν πιστευεις οτι το δικαιωμα της διεκδικισης της ελευθεριας σου ειναι σε κατωτερη μοιρα απο τις υποχρεωσεις σου προς το κρατος...
Γι αυτο λεω οτι θυμομαστε μονο τα δικαιωματα μας.
Αυτος ο αγωνας για οτιδηποτε οποιδηποτε μυαλο νομιζει οτι καταπατα τις ελευθεριες του,καταπατα ορισμενες φορες υποχρεωσεις που σου εχει δωσει η οργανωμενη κοινωνια μαζι με τα δικαιωματα.


QUOTE
Πολυ "παιδικη" και αθωα λογικη. Ποιος θα τα βαλει με τις 3 οικογενεις που κυβερνανε;
Πιο παιδικη απο την απλη διαπιστωση οτι 3 οικογενειες οριζονται απο τις ψηφους 7-8 εκατομμυριων ψηφοφορων (συν εσενα αν εισαι πανω απο 18 χρονων), οι οποιοι βρισκονται μονιμως σε θεση να μη βαλουν αυτες τις οικογενειες ουτε καν στο κοινοβουλιο.


Προφανως κ θα απαντησεις καπως, αλλα δε θα βγαλει πουθενα να σαι σιγουρος. Μονο εντυπωσεις ειναι.
Flash
Συμφωνώ με όλο το ποστ του τσιτουμ αλλά δυστυχώς δεν έχω την ψυχραιμία να απαντήσω σε κόσμια πλαίσια σε κάποια από τα οποία γράφτηκαν παραπάνω (και κυρίως στον τρόπο με τον οποίο γράφτηκαν ο οποίος είναι πολύ απόλυτος για τα γούστα μου).

Απλά
QUOTE
Προφανως κ θα απαντησεις καπως, αλλα δε θα βγαλει πουθενα να σαι σιγουρος. Μονο εντυπωσεις ειναι.

+1000

Καληνύχτα σε άπαντες
saou
QUOTE
Αυτο ειναι τελειως προσωπικη εκτιμηση ή εχεις ακουσει κατι εστω και φημη?


Βασικά είναι αυτό που ακούω μέσα στο στρατόπεδο...

Σε ότι αφορά το γιώτα, δεν παίζει και μεγάλο ρόλο στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Απ'ότι έχω ακούσει μόνο στα σώματα ασφαλείας το κοιτάζουν. Κατά τα άλλα παίρνεις ένα χαρτί που δε διευκρινίζει αν πχ απαλλάχτηκες λόγω σχιζοφρένειας ή λόγω οστεοπόρωσης (δηλαδή για ψυχολογικούς ή παθολογικούς λόγους) και άπ'ότι θυμάμαι δεν είσαι υποχρεωμένος να δώσεις διευκρινίσεις σε κανέναν καθώς θεωρείται προσωπικό δεδομένο. Μπορεί βέβαια και ο άλλος να μη σε προσλάβει, έτσι απλά, χωρίς διευκρινίσεις...
jois21
QUOTE(tsitum @ Nov 18 2007, 03:16 ) *
Γι αυτο λεω οτι θυμομαστε μονο τα δικαιωματα μας.
Αυτος ο αγωνας για οτιδηποτε οποιδηποτε μυαλο νομιζει οτι καταπατα τις ελευθεριες του,καταπατα ορισμενες φορες υποχρεωσεις που σου εχει δωσει η οργανωμενη κοινωνια μαζι με τα δικαιωματα.


Αυτο σημαινει οτι δεχεσαι την τελευταια μου προταση;
Αν ναι, τοτε δεν εχω κατι αλλο να πω.
Αν οχι, τοτε εξηγησε ποιες υποχρεωσεις μου προς την κοινωνια καταπατω με το να υποστιριζω την καταργηση της υποχρεωτικης στρατευσης και αλλων πολλων.
Περιμενω οσο θελεις. smile.gif

QUOTE
Πιο παιδικη απο την απλη διαπιστωση οτι 3 οικογενειες οριζονται απο τις ψηφους 7-8 εκατομμυριων ψηφοφορων (συν εσενα αν εισαι πανω απο 18 χρονων), οι οποιοι βρισκονται μονιμως σε θεση να μη βαλουν αυτες τις οικογενειες ουτε καν στο κοινοβουλιο.


Παιδικη; blink.gif Αυτο δε γινεται εδω και δεκαετιες; Διαδοχους δεν οριζουμε (η πλειοψηφια); Με την ψηφο σε οποιοδηποτε υποψηφιο των 2 μεγαλων οριζεις τον ηγετη αν σου διαφευγει. Διαφωνουμε, ξεδιαφωνουμε μ' αυτο, αυτους βγαζουμε.
Αδυνατο να καταλαβω που βλεπεις την αστεια λογικη. Το γεγονος ισως ειναι λιγο, αλλα η διαπιστωση ειναι περα για περα εντος πραγματικοτητας σε αντιθεση με αυτο που λες εσυ παραπανω (δλδ οποιος γουσταρει να πεσουν οι φαμιλιες να κανει κομμα...)...
Εκτος αν εχεις αλλα στοιχεια. tongue.gif

QUOTE
Προφανως κ θα απαντησεις καπως, αλλα δε θα βγαλει πουθενα να σαι σιγουρος. Μονο εντυπωσεις ειναι.


"Καπως", μαλιστα.
Ναι, πραγματι "καπως" μονο μπορει να χαρακτηριστει απαντηση στη πιο στενομυαλη φραση του θρεντ. Εισαι προκατειλημενος για το συνομιλητη σου και εκ πεποιθησεως θεωρεις δεδομενο οτι η συζητηση δε θα καταληξει πουθενα. Να υποθεσω για επανεξεταση των αποψεων μας ουτε λογος. Ε, δεν εχεις λογο να την παρακολουθεις ή να μου απαντας τοτε, αν προκειται αποκλειστικα για εμενα.

Αψογα. Και βαριεμαι τα quote!
jois21
***προς μοντ: Το εντιτ μου κανει κολπα ωρες ωρες...***

QUOTE
Αλλο αυθαιρετες ή υπερβολικες πιθανοτητες και αλλο μη σωστα ορισμενες. wink.gif


Μα οι αυθαιρετες και υπερβολικες ειναι δεδομενο οτι δεν ειναι σωστα ορισμενες. Οι μεν αυθαιρετες γιατι ειναι εμπειρικες/ανακριβεις και οι δε υπερβολικες γιατι απλα χρησιμοποιουνται ως υπερβολη λογου.
πχ. tongue.gif
"δινω ενα 60% να κερδισουμε σημερα" (αυθαιρετο αλλα κοντα στο πραγματικο, δλδ οχι υπερβολη)
"αυτο δε το κανεις ουτε σε 1000 χρονια" (υπερβολη που ναι μεν ειναι εντελως λαθος ορισμενη, αλλα χρησιμοποιειται ως υπερβολη λογου και δικαιολογειται - αυτο εννοω με το 1/1.000.000.000)
NBAer
QUOTE(jois21 @ Nov 18 2007, 02:45 ) *
ΝΒΑερ, τι ασαφες και λαθος εχει το να πω οτι πολεμος (προφανως αυτο ισχυει για τη στιγμη αυτη*) εχει μηδενικες πιθανοτητες να συμβει;

Δεν σχολιασα αυτο. Σχολιασα το μια στο δισεκατομμυριο να γινει πολεμος που ειπες.....
Αυτο ηταν το μη καλως ορισμενο....


QUOTE(jois21 @ Nov 18 2007, 04:59 ) *
Αν οχι, τοτε εξηγησε ποιες υποχρεωσεις μου προς την κοινωνια καταπατω με το να υποστιριζω την καταργηση της υποχρεωτικης στρατευσης και αλλων πολλων.

Θα ελεγα το ιδιο ακριβως πραγμα. (Να και κατι που συμφωνουμε biggrin.gif )
Και εγω θελω απαντηση σε αυτο.


QUOTE(jois21 @ Nov 18 2007, 05:23 ) *
***προς μοντ: Το εντιτ μου κανει κολπα ωρες ωρες...***
Μα οι αυθαιρετες και υπερβολικες ειναι δεδομενο οτι δεν ειναι σωστα ορισμενες. Οι μεν αυθαιρετες γιατι ειναι εμπειρικες/ανακριβεις και οι δε υπερβολικες γιατι απλα χρησιμοποιουνται ως υπερβολη λογου.
πχ. tongue.gif

Λαθος.
Αρχικα οριζουμε(σωστα προφανως) την πιθανοτητα για να συμβει ενα πραγμα.
Αυθαιρετη τιμη της πιθανοτητας να συμβει αυτο το πραγμα ειναι οταν δινουμε μια προσωπικη εκτιμηση(γνωμη) χωρις περαιτερω (μαθηματικη) αναλυση.
Υπερβολικη τιμη της πιθανοτητας ειναι οταν δινουμε μια προσωπικη εκτιμηση της πιθανοτητας να συμβει αυτο το πραγμα και η τιμη αυτη ειναι πολυ πανω απο την πραγματικη τιμη.
Ασαφη ή μη σωστα ορισμενη πιθανοτητα ειναι οταν αρχικα δεν εχουμε ορισει επακριβως για ποια πιθανοτητα να συμβει ενα πραγμα μιλαμε.

Εσυ εδωσες τιμες πιθανοτητων χωρις να εχεις ορισει ακριβως για τι πιθανοτητες, ποιου πραγματος μιλουσες και εξηγησα το γιατι.


QUOTE
"δινω ενα 60% να κερδισουμε σημερα" (αυθαιρετο αλλα κοντα στο πραγματικο, δλδ οχι υπερβολη)
"αυτο δε το κανεις ουτε σε 1000 χρονια" (υπερβολη που ναι μεν ειναι εντελως λαθος ορισμενη, αλλα χρησιμοποιειται ως υπερβολη λογου και δικαιολογειται - αυτο εννοω με το 1/1.000.000.000)

Αν με το μια στο δισεκατομμυριο οριζες οτι η πιθανοτητα να συμβει πολεμος ειναι μια στα ενα δισεκατομμυριο χρονια τοτε θα ησουν σωστος, σαν καλως ορισμενη πιθανοτητα εννοω, γιατι σαν προβλεψη δεν μπορουμε να ξερουμε.....


QUOTE(tsitum @ Nov 18 2007, 03:16 ) *
Για επιχειρημα του τυπου "κατα σε οτιδηποτε θιγει την ελευθερια μας" να θυμισω οτι βρισκομαστε σε οργανωμενη κοινωνια με νομους κ δικαιωματα.Οποιος δε τηρει τις βασικες υποχρεωσεις δε μπορει να γευεται κ τα βασικα προνομια της οργανωμενης κοινωνιας. Γιατι παντα θυμομαστε μονο τα δικαιωματα μας.

Οι νομοι ομως πρεπει να ειναι λογικοι. Το να πας 18 μηνες στρατο ή 12 τωρα και μαλιστα με οσα συνεπαγεται αυτο και αναφερομαι στα οποια θα κανεις εκει, δηλαδη τιποτα ουσιωδες προς το πνευμα του στρατου και τον λογο που καποιος παει εκει, παρα μονο απλο χασιμο χρονου, δεν ειναι λογικο. Υπαρχουν καλυτεροι τροποι, πολλοι καλυτεροι.
Οποτε εναν νομο που δεν ειναι λογικος, δεν γινεται να συμφωνησεις μαζι του. Ακομα και αν η κοινωνια τον εβγαλε κλπ....
Πχ οι νομοι που ψηφιζονται για φοροαπαλλαγες των καημενων των πλουσιων, ψηφιζονται απο την κοινωνια, απο τους βουλευτες δηλαδη που ψηφισε η κοινωνια. Πρεπει να συμφωνησουμε μαζι τους? Αν αυξηθει ο ΦΠΑ στο 21% με αποφαση της κοινωνιας, τοτε ειναι υποχρεωση μου να συμφωνησω με αυτη την αυξηση?
Πρεπει να συμφωνω δηλαδη με οσα λεει η κοινωνια->βουλευτες->νομοι βουλευτων?
Οχι βεβαια!

Το πιο ωραιο ερωτημα: Δεν πρεπει να συμφωνω αλλα πρεπει να τα τηρω?
Προσωπικη απαντηση: Πρεπει να τα τηρω αλλα πρεπει να αντιδρω δραστικα ωστε να αλλαξουν αμεσα.....


QUOTE(tsitum @ Nov 18 2007, 03:16 ) *
Γι αυτο λεω οτι θυμομαστε μονο τα δικαιωματα μας.
Αυτος ο αγωνας για οτιδηποτε οποιδηποτε μυαλο νομιζει οτι καταπατα τις ελευθεριες του,καταπατα ορισμενες φορες υποχρεωσεις που σου εχει δωσει η οργανωμενη κοινωνια μαζι με τα δικαιωματα.

Η υποχρεωση να πληρωνω την ΕΡΤ μεσα απο ΟΤΕ και ΔΕΗ ετσι ωστε να δινει σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ και Αρη λεφτα αλλα και χωρις αυτον τον λογο, ειναι μια υποχρεωση η οποια με αρρωσταινει και δεν με νοιαζει οτι προηλθε απο την κοινωνια και πρεπει/υποχρεουμαι να την τηρω χαρην της νοοτροπιας μιας οργανωμενης κοινωνιας οτι καθε μελος της πρεπει να τηρει τις αποφασεις της κοινωνιας.....

Ξαναερχομαστε ετσι στο: Ναι εχει το δικαιωμα να μην συμφωνει. Αλλα πρεπει να τις τηρει? Ή οχι?
Ειπα οτι καλο θα ηταν να τις τηρει ετσι ωστε να μην υπαρξει αναρχια(ή να μπουνε ολοι φυλακη) απλως ταυτοχρονα να απαιτει με αγωνες την αλλαγη τους(των νομων/αποφασεων). Ομως οταν οι αγωνες δεν βγαζουν ΠΟΤΕ πουθενα, τοτε πως να βρει το δικιο του? Πρεπει να αρχισει να μην τους τηρει του νομους?

(BTW δεν ειμαι ΚΚΕ, οχι οτι αν ημουν θα ηταν κακο....)
Bonzo
Πάντως για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών υπάρχουν δυο δεδομένα.
α) Από φυσικής άποψης είναι λιγότερο ικανές και αποδοτικές στο στρατό(δύναμη και φυσικά προσόντα).
β) Αυτές δεν έχουν τον στρατό αλλά έχουν την/τις εγκυμοσύνη/ες με τις οποίες "χάνουν" πολύ περισσότερο χρόνο συνολικά.
Συνεπώς κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει θέμα ισότητας στο συγκεκριμένο ζήτημα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.