QUOTE(Anaz @ Aug 19 2008, 10:41 )

Ενδεχομενως ο Ρουμπιο να εχει διαφημιστει υπερβολικα!Ισως λογω εθνικοτητας και οτι παιζει απο πολυ μικρος σε κορυφαιο επιπεδο. Εγω δεν ισχυριστηκα οτι ειναι το μεγαλυτερο ταλεντο της ιστοριας του Ευρωπαικου μπασκετ! Αλλα εξακολουθει να ειναι οτι καλυτερο εχω δει
εγω προσωπικα σε αυτη την ηλικια και δεν συμμεριζομαι με τιποτα την αποψη οτι βγαινουν 2-3 τετοιοι το χρονο. Δεν ξερω αν ειναι φαινομενο..Ισως αυτος ο ορος να ειναι υπερβολικος!Αλλα κανεις αλλος 17χρονος δεν με εχει εντυπωσιασει τοσο με τον τροπο που λειτουργει στο γηπεδο.
Ο Κουφος ειναι 2.15. Λογικο να κανει μεγαλυτερη διαφορα στις μικρες ηλικιες, λογω κορμιου. Ταλενταρα κι αυτος, αλλα κατ'εμε δεν πλησιαζει καν την μπασκετικη αντιληψη του Ρουμπιο.A και ουτε ο Κουφος ειναι ενα ταλεντο απο αυτα που η Ευρωπη βγαζει 2-3 το χρονο..
Κατα τ'αλλα θα συμφωνησω οτι ολος αυτος ο ντορος πιθανον να του κανει κακο..
Επισης προσωπικα δεν λεω οτι μπορει να γινει και Μαικλ Τζορνταν το παλικαρακι. Μια βελτιωμενη εκδοση Διαμαντιδη θεωρω το ταβανι του, και αμφιβαλλω αν θα μπορεσει να κανει μεγαλη καριερα στο ΝΒΑ γιατι μου φαινεται πιο ευρωπαικου στυλ παιχτης. Αλλα αν μη τι αλλο το να βλεπεις εναν 17χρονο να λειτουργει σε αμυνα και επιθεση με μυαλο 28χρονου πλευμεκερ υψηλου επιπεδου ειναι ακρως εντυπωσιακο.
Ξεφυγαμε πολυ ομως απο το θεμα του τοπικ.

Οπως ειπα, ο ρουμπιο ειναι παιχταρας, αλλα επειδη οταν λεω κατι μ αρεσει να το στηριζω κιολας, θα παραθεσω μερικα γεγονοτα οπως ειναι τα ονοματα ορισμενων παιχτων που ξεχωριζαν καθε χρονια απο τις διωργανωσεις των U-18 της ΦΙΜΠΑ στις μικρες εθνικες απο 88 και περα , δηλαδη απο την μοντερνα εποχη του μπασκετ ( εναρξη φαιναλ 4, παγκοσμιοποιηση του ευρωππαικου μπασκετ με τον θρυλο ντραζεν κλπ).
88- Danilovic , komajec, einikis, tomasevic
90-Fucka, karasev, kudelin, bodiroga, rebraca, rigeaudeau
92-Ρεντζιας, stojakovic, παπαλουκας
94-jasikevicius, giricek, siskauskas, nesterovic, turksan
96-vujcic, διαμαντιδης, rakocevic, turkoglu, songaila
98-gasol, macijauskas, kirilenko, becirovic, navarro, calderon, fotsis
00-parker, σπανουλης, planinic, diaw, ζησης
02-lorbek, fernandez, σχορτσιανιτης, vujacic
Οπως βλεπεις καθε χρονο βγαινουν στην ευρωπη δυο τρεις παιχτες οι οποιοι εν τελη θα γινουν μυθοι στην ευρωπη η στο ΝΒΑ, οι οποιοι εκαναν στα εφηβικα οση αισθηση εκανε ο ρουμπιο η και περισσοτερη.
Ο μπετσιροβιτς λογου χαρη ηταν το παιδι θαυμα στα εφηβικα, τελειωνοντας μια διωργανωση αν θυμαμαι καλα με πανω απο 30

ποντους μεσο ορο πραγμα που δεν εχει γινει ποτε, ποσο μαλλον απο περιφερειακο.
Ο ρουμπιο λοιπον ειναι παιχταρας και συμφωνω απολυτα. Αλλα δεν εχει σε καμια περιπτωση δειξει τιποτα στα εφηβικα που να δικαιολογει τον ντορο που γινεται γυρω απο το ονομα του.
παιχταρας λοιπον? ΝΑΙ, φαινομενο ομως ΟΧΙ.
Οπως ειπα, καθε χρονο βγαινουν 2-3 τετοιοι παιχτες στην ευρωπη. Ο ρουμπιον ειναι ενας απο αυτους. Στη γενια του ηταν αυτος, ο κουφος και ο σερβος ο ματσβαν. Ολοι με λαμπροι καριερα μπροστα τους, μαλιστα οι κουφος και ματσβαν ηταν πιο πετυχημενοι στα εφηβικα( ο δε ρουμπιο μαλλον απετυχε) αλλα ολος ο ντορος γινεται για τον ρουμπιο, οπως ειπα, κυριως επειδη ειναι ισπανος( και αρα λογικα οι ανθρωποι πλασαρουν οπως ξερουν καλυτερα το ταλεντο τους) και δευτερευοντως επειδη ετυχε να παιξει πολυ μικρος σε καλο επιπεδο.
Υ.Γ. Α και για να γυρισω στο θεμα του τοπικ και να πεταξω και την κακια μου, δεν ξερω ποιος θα παρει το χρυσο, παντως ξερω οτι δεν θα το παρει η ισπανια, μιας και δεν μπορεις να θελεις να παρεις χρυσο, και να ανταπεξελθεις στην πιεση των περιφερειακων των ΗΠΑ, οταν ο δευτερος πλευ μεικερ σου ειναι 17 χρονων ...