Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Basketforum PLAYERS ΝΒΑ Power Rankings 2011-12: Σχόλια
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
morfi
Επειδή βαριέμαι όσο δεν πάει και επειδή έχω έλειψη έμπνευσης (πως έτυχε αυτό; ) κάνω copy-paste το αρχικό ποστ από προηγούμενο παρόμοιο τόπικ με μερικές μόνο αλλαγές.

H νέα σεζόν του ΝΒΑ αργεί ακόμα όμως οι ιδέες για νέες δημιουργίες δίνουν και παίρνουν. Το basketforum.gr πρώτο καθιέρωσε μία λίστα με συγκεντρωμένα μερικά από τα πιο ενδιαφέρον στατιστικά της χρονιάς. Πρώτοι κάναμε τόσο εκτενές αφιέρωμα για τους τελικούς του ΝΒΑ. Και είμαστε πολύ περήφανοι για όλα αυτά μιας και οτιδήποτε ακολουθήσει κάπου αλλού πιθανόν να είναι απλά μια αντιγραφή. icon_wave.gif
Έτσι λοιπόν, δύο και κάτι μήνες πριν από την Τρίτη 30 Οκτωμβρίου (είπαμε, είναι copy-paste) όπου και ξεκινάει η νέα σεζόν του ΝΒΑ, αποφασίσαμε να πρωτοτυπήσουμε για μία ακόμη φορά ! Μια ιδέα που ελπίζουμε να αγαπηθεί και να στηριχτεί ακόμη και από αυτούς που δεν θα πάρουν μέρος, να πετύχει και να καθιερωθεί (και να αντιγραφεί από άλλο site, έτσι για να νιώσουμε ακόμα πιο μεγάλοι). "Basketforum ΝΒΑ Power Rankings" λέγεται λοιπόν αυτή η νέα (για εμάς) πρωτοπορεία.

Λίγα λόγια :
Το "Who’s hot/Who’s not" είναι η προσωπική λίστα του καθενός με τους καλύτερους παίκτες η οποία θα ανανεώνεται κάθε βδομάδα.
(είπα, λίγα λόγια)

Για την ομαλή διεξαγωγή και για να μην κάνει ο καθένας ότι θέλει, θεσπίσαμε μερικούς κανονισμούς καθώς και θα διευκρινήσουμε μερικά πράγματα.

Κανονισμοί :

- Η λίστα θα πρέπει να περιλαμβάνει το λιγότερο 25 παίκτες. Αν θέλετε παραπάνω, δεν υπάρχει όριο.
- Για κάθε μία ανακατανομή της λίστας θα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε και η απαραίτητη δικαιολόγηση. Αλλιώς μην κάνετε τον κόπο.
- Η ανανέωση της λίστας θα γίνεται κάθε βδομάδα ενώ μόνο για την αρχή της σεζόν θα αφήσουμε να περάσουν δύο εβδομάδες.
- Δεν είναι απαραίτητο μόλις τελείωσει η εβδομάδα να ποστάρετε αμέσως αλλά μην μας πάρει και η επόμενη.
- Η ημερομηνίες των εβδομάδων θα είναι για όλους ίδιες και θα τις ανακοινώσουμε εκείνο το διάστημα.
α) Oι εβδομάδες θα είναι έτσι όπως τις ορίζει επίσημα το ΝΒΑ. Π.χ. πέρσυ ήταν :
Oct. 31-Nov. 5, 2006
Nov. 6-12, 2006
Nov. 13-19, 2006
Κτλ

- Η λίστα θα έχει την εξής morfi :

Από 22-01 εώς 28-02 :

1) - Κόμπι Μπράιαντ (φοβερός απέναντι στους Νικς 43π με 57% και 6ασ. , συνέχισε με τους Κλίπερς σημειώνοντας σχεδόν τριπλ-νταμπλ με 37π. Δεν βρίσκω λόγο να πέσει από το Νο1)
2) +2 Τιμ Ντάνκαν (25π, 10ρ στα τελευταία 5 συνεχόμενα παιχνίδια και με την ομάδα του να τα νικάει όλα δεν μπορεί παρά να είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή)



25) -4 Πο Γκασόλ (Κακή περίοδο. Δεν μπορεί να βρεί διχτάκι με τίποτα, κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και μαζί παρασέρνει και τους συμπαίκτες του)

Πολύ σημαντικό !
- Αναρωτιέστε τι θα γίνει σε περίπτωση που ένας παίκτης παίζει καλά αλλά δεν νικάει η ομάδα του και αν αξίζει να είναι πάνω από κάποιων που παίζει λιγότερο καλά αλλά η ομάδα του είναι αρκετά πιο πάνω.
Τα κριτήρια θα είναι κυρίως ατομικά (άλλωστε παίκτες συγκρίνουμε, όχι ομάδες wink.gif ). Όμως αρκετές φορές η κατάταξη θα κρίνεται στις λεπτομέρεις οπότε δεν θα ήταν λάθος να επιχειρηματολογήσετε με βάση την πορεία της ομάδας. Έτσι θεσπίσαμε ένα ποσοστό αξιολόγησης περίπου 80% ατομικά - 20% ομαδικά.
- Η λίστα θα είναι μία και απλά θα ανανεώνεται κάθε βδομάδα. Δεν θα χρειαστεί να φτιάχνετε νέα λίστα κάθε φορά.


Διευκρινήσεις :

Θα ξεκινήσω με τους δύο σημαντικότερους παράγοντες :

α) Οποιοσδήποτε πάρει μέρος σε αυτό, θα πρέπει να έχει την απαραίτητη τρέλα. Ξέρετε, όταν σηκώνεστε το πρωί και το πρώτο πράγμα που κάνετε πριν καν φτιάξετε καφέ ή πάρετε τηλέφωνο τη κοπέλα σας να δείτε τι κάνει, είναι να δείτε τα αποτελέσματα του ΝΒΑ ? Κάτι τέτοιο και ακόμα χειρότερα ! (πολύ πιθανό μετά από αυτό να μην έχετε κοπέλα) Καλό θα ήταν να μη χαθεί ούτε μία ημέρα από την κανονική περίοδο μιας και αυτό ίσως αλλοιώσει κατά πολύ τα αποτελέσματα.

β) Χρόνος. Ότι πιο σημαντικό. Η μέρα έχει 24 ώρες και δυστυχώς όχι παραπάνω (θα βλέπαμε περισσότερο ΝΒΑ 38.gif ).
Για να γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο, εκτός από την αδιάκοπη και καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων (το οποίο από μόνο του απαιτεί αρκετή ώρα) χρειάζεται και τον κατάλληλο χρόνο για την αξιολόγηση του κάθε παίκτη ξεχωριστά κάτι που θα είναι αρκετά χρονοβόρο και καθόλου εύκολο. Για αυτό βγάζουμε αυτή την ανακοίνωση από τώρα, ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας και να μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις. Θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα είστε ενεργοί από την αρχή μέχρι το τέλος ενώ για την οποιαδήποτε διακοπή καλό θα είναι να έχετε κάποιον σημαντικό λόγο.

γ) Θα ανοιχτούν δύο τόπικ. Στο ένα θα είναι οι λίστες και στο άλλο τα σχόλια. Καλό θα είναι να μην τα μπερδέψετε.

δ) Αν είναι να γίνει σοβαρή δουλειά, συμπάθειες και εμπάθειες να μείνουν μακριά.

ε) Πολύ πιθανό να υπάρξει και playoff edition.

ζ) Υπάρχουν και άλλες πολλές δυσκολίες που δεν μπορώ να σας εξηγήσω και θα σας βγούν στην πορεία. Ένας ακόμα παραπάνω λόγος να το μελετήσετε και να σκεφτείτε αρκετά παραπάνω.

η) Στο τέλος της χρονιάς, ο πρώτος θα είναι και ο προσωπικός μας MVP της σεζόν.

ζ) Προσπαθούμε να πετυχούμε κάτι που αν τελικά το καταφέρουμε εκτός του ότι θα είμαστε οι πρώτοι, θα ανεβάσει το κύρος του φόρουμ και θα βοηθήσει στην ανάπτυξή του. Για αυτό λοιπόν είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως όποιος μας το χαλάσει θα τον καταστρέψω. Δεν ξέρω πως αλλά αμά σκεφτώ μπορώ να κατεβάσω άπειρες και πανέξυπνες ιδέες (η ολοκαίνουργια LG οθόνη της πρώην μου λούστηκε με κόκα-κόλα. Επίτηδες άφησα σταγόνες να πέσουν στο πληκτρολόγιο με το σκεπτικό ότι θα μαζευτούν μυρμήγκια. Πριν καν το σκεφτώ είχαν ήδη κάνει 33 αποικίες).
morfi
Αν και σκεφτόμουν να κάνω το πρώτο ποστ με τις λίστες από την άλλη Κυριακή κατέληξα στην απόφαση να ξεκινήσω από αυτή. Οπότε οι λίστες με τους καλύτερους παίκτες και τις καλύτερες ομάδες έρχονται σύντομα. Και για να προβώ σε μία αποκάλυψη οι παρακάτω τρεις παίκτες είναι οι πρώτοι μέχρι στιγμής στη λίστα:

1) ΛεΜπρόν Τζέιμς
- Κέβιν Ντουράντ
3) Κόμπι Μπράιαντ
morfi
0 πόντους για το Τζέραλντ Γουάλλας, έπεσε τουλάχιστον τρεις-τέσσερεις θέσεις στα power rankings.
morfi
Έκπληξη; Δεν ξέρω κατά πόσο, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ο Κέβιν Λοβ είναι αυτή τη στιγμή νο1 στα power rankings μου.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.