Μια παίκτρια με έφεση στο σκοράρισμα αλλά και στην οργάνωση του παιχνιδιού, είναι το νέο απόκτημα του Παγχιακού, που θα πάρει τη θέση της Κιμ Ουίλιαμς στο ρόστερ της ομάδας. Πρόκειται για την 22χρονη Αμερικανίδα Τζόνα Λούις - Κάρλαϊλ, η οποία συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα της στο συγκρότημα του Γιάννη Γερεουδάκη.
Έτσι, μετά την απόκτηση της Τζουλιάνας Μεντιόλα (που παίρνει τη θέση της Ντιόν Μαρς), οι άνθρωποι του Παγχιακού κινήθηκαν άμεσα και αναμένεται να βρουν στο πρόσωπο της Λούις - Κάρλαϊλ, την πλέι μέικερ που χρειάζονται για να μπορέσει η ομάδα να ανακάμψει στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.
Η Λούις - Κάρλαϊλ είναι η έκτη σκόρερ όλων των εποχών στο φοιτητικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρά ένα δεν αγωνίστηκε στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ γυναικών, αφού είχε συμφωνήσει με τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας. Μάλιστα η ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας είχε ανακοινώσει τη μεταγραφή της στις 6 Ιουλίου και περίμενε να έρθει στην Ελλάδα την 1η Σεπτεμβρίου, όμως λόγω οικογενειακού προβλήματος της παίκτριας η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε.
Είναι πολύ σημαντικό πάντως ότι η συγκεκριμένη παίκτρια είχε επιλεγεί για να έρθει στην Ελλάδα και στον Απόλλωνα, από τον τεχνικό της ομάδας της Πτολεμαΐδας Κώστα Κυρατζή, που όλοι στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ γνωρίζουν ότι ο τελευταίος πάντα επιλέγει πολύ καλές ξένες παίκτριες.
Δυνατό ρόστερ
Η Τζόνα Λούις - Κάρλαϊλ είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Ιντιάνας, παίζει στις θέσεις «1» και «2» και έχει ύψος 1.68 μ. Στην προηγούμενη σεζόν πέτυχε 584 πόντους με μέσο όρο 19,5, ήταν πρώτη σκόρερ της ομάδας και συμμετείχε 32,7 λεπτά μέσο όρο. Είχε 42% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα, 77% στις βολές, 4 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ, 31,2 λάθη, 1,9 κλεψίματα.
Αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο την προσεχή Δευτέρα. Την ίδια ώρα οι άνθρωποι του Παγχιακού κινούνται ώστε την Παρασκευή 1η του μήνα να είναι στην Αθήνα το άλλο νέο απόκτημα της ομάδας, η Τζουλιάνα Μεντιόλα, ώστε να ξεκινήσει προπονήσεις και να είναι στη διάθεση του Γερεουδάκη, στο παιχνίδι της 6ης Ιανουαρίου με τις Εσπερίδες.